- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MoonST
tag
Sziasztok!
Egy 965BE-t próbálok húzni noob szinten. Na most a 215*18,5~ 4ghz-en megyeget egyenlőre 1.425 V-on. A HT szorzót levettem 9-re, így a HT link speed 1935mhz. Kérdésem hogy ez a HT link speed mennyire befolyásolja a teljesítményt? Nem baj ha 2000 helyett ennyi? Illetve meddig egészséges emelni a cpu vcore-t? Jól szellőző házba egy mugen2-es hűtővel van felvértezve.
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
DualCore 2600 MHz-es processzort 2 GB Ram mellett fel lehet húzni bárhogy is, volna egyáltalán bármi eredménye, ha igen hogyan?
Köszi előre is!Üdv!
-
havri1
félisten
Ja, a lényeget elfelejtettem!
Ha 400fsb-t állítok be, memót fixálom 1333-on, manuál időzítésekkel, akkor sem indul.
És itt kezdődik a baj -
havri1
félisten
válasz
Alister71 #30684 üzenetére
1., Load BIOS default. FSB fixálása 333mhzre, időzítés manual, és a képen láthatót (9:9:9:24) beállítom, vcore 1.215V, dram freq 1333. Save&exit ---> indul
2., Amint elkezdem emelni az FSB , már nem indul
3., Load BIOS default, FSB fixálása 333Mhz, minden auton kivéve a vcoret 1.215V, indul szépen.
4., FSB 360mhzig engedi úgy, hogy auton van az időzítés. Az a baj, fogalmam sincs mennyire állítsam az időzítést, hogy 360mhz fsb felett elinduljon. 400Mhz ismét, álom lenne
Tuti az időzítésekkel nem jó valami. Létezhet, hogy a p35 chipset már a 4gb-os memó modulokat (ddr2) nem képes jól lekezelni?
Aida pl fel sem ismeri a memók típusát... -
Alister71
nagyúr
válasz
havri1 #30683 üzenetére
Nézd meg, hogy a 4 gigás modulnak mennyi az időzítése, azt állítsd be manuálisan, akkor menni fog. Minden bizonnyal magasabb mint a 2 gigásnak. Mivel a ramok 1333-asok, a lap ahhoz a sebességhez állítja be autón az időzítéseket. Ha nagyobb órajelekre kényszeríted a memóriát, értelem szerűen nem fog menni autó időzítéseken.
-
havri1
félisten
Helló!
A gép:
Intel® Core™2 Quad Processor Q9400
2x 4gb Kingmax DDR3 1333A rövid történet a következő:
Lap+cpu ugyanez, csak a memória volt Kingmax 2x2gb ddr2 1066. FSB 400, Memó 1000mhz, vcore 1,215V. Gyönyörűen ment. Időzítések auton.
Lecseréltem a memókat 2x 2gb Kingmax DDR3 1333-ra.
Tuning 400fsb, ram 1600mhz, vcore 1,215V. Időzítések auton. Ment szépen.Lecseréltem 2x 4 gb Kingmax DDR3 1333-ra. Azóta akármit állítok, a jelenlegi FSB 360, Vcore 1,215V, memó 1440Mhz -tól többet nem tudok kihozni. Időzítések Auton.
Amint az időzítéseket ha csak manuálra rakom, máris kékhalál, illetve el sem indul. Indul, leáll, indul, leáll, majd indul bios defaultal.Mivel kellene próbálkoznom?
Köszi
-
Barcageri
tag
Hali!
Kéne egy két javaslat, nem tudom mitévő legyek.
Adott egy konfig:
ASUS P5QL-CM
Q8300
5770
4GB DDR2
A procit nem tudom feljebb húzni 2,66 ghzről mert nem engedi, ha felémegyek nem indul a gép ..De a közelgő Battlefield 3 (hosszú távra tervezek a gammel) lehet elkélne jobb proci, vagy nagyobb ghz. Szerintetek mi lenne jobb? Venni egy q9550 és azt se tudnám továbbhúzni vagy mit érdemes?
Köszi előre is. -
enemy107
senior tag
válasz
Speedhs #30676 üzenetére
Első lépésre a proci vid-jét állítsd be neki. Ezt core temp progival meg tudod nézni.terhelés alatt nézd.
Ezt beállítod biosban, valószínűleg, lehet nem fog bírni akkora FSB-t mint AUTO feszen.Itt találj egy stabil beállítást, utána emelheted az FSB-t, és hozzá a CPU Vcore-t. A hőfokokra figyelj. -
Speedhs
őstag
A cpu voltage az arányosan nő a mhz ill szorzó növelésével ? Ezt le lehet fixálni ?
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
baj, hogyha két különböző típusú hővezető paszta keveredik?
kösz:piadex2
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Szerintetek a mostani Ninja 3 CPU hűtőmet érdemes lenne vmilyen CPU vízhűtésre váltani? Corsair H50-re gondoltam. Most ebben a qrva melegben 66 °C-ra is felmegy játékok alatt,Linx alatt 74-75 °C. Jobban szeretném 60°C alatt tartani a procit. Lenne JELENTŐS javulás, vagy ebben a melegben a vízhűtés sem tudja annyira hűsen tartani a procit ? -
creedszl
senior tag
hali
Ha a cool&quiet nem megy, mivel lehet helyettesíteni?
-
Speedhs
őstag
Bazzeeeg
Ezen feküdtem
-
Speedhs
őstag
Dehogy is !
Mikor bevittem, minden tartozékkal, dobozában, gari papírral.
Nézegették egy darabig, amíg én ecseteltem mi a baja, O'szt mondták, haver ez szét volt szedve. Én kb ugyanezt csináltam -->
Persze a srác nem tudott semmiről sem, akitől vettem... Azóta volt 2 x szerelőnél a kártya, most is megy a gépben szerencsére. Csak már gány hűtővel !Ja és a srác azt mondta, kifizeti a jav költség felét, amivel azóta is lóg ( 1 hónapja )
-
Speedhs
őstag
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30638 üzenetére
majd ha jön rá valami komolyabb hűtés !
De azért megérte 1:1 ben elcserélnem egy q9550-t erre nem ? -
ZetorGumi
addikt
válasz
banánocska #30635 üzenetére
Ő már csak ilyen Epic Rare.
-
nanus
senior tag
válasz
banánocska #30630 üzenetére
Az attól függ hová szorult be,fájdalommentes kihúzáshoz javasolt:LIDOCAIN-EGIS 20 mg/ml oldatos injekció (2 ml) csak receptre!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
banánocska #30630 üzenetére
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok! Ti mit gondoltok hogy tudnám kihúzni egy Athlon 2 x2 245öt?
Gyári hűtővel. -
mcwolf79
veterán
A Realtemp-nél mi az a sensor test? Elkezdi futtatni a Prime-ot, de nekem az 5-6.dik tesztnél megáll, leállítja a,majd lefagy az egész gép. Csak a reset segít. Ez mit tesztelne?
-
apollo12
veterán
heló egy phenom 2 x4 945 c3 steppes procit szeretném fel húzni, a memok gyárilag 667mhz en mennek cl5 1.96volton, én tuning előtt beállítottam manuálisan cl5r e és 533mhz re, hogy ha az fsb fel huzom 250 re akkor a memok 667mhz esek legyenek, de 1.38volton nem akar be bootolni a windows mit rontottam el, a ht visza vettem x9 és az nb is, az nb feszt felemeltem 1.25re mi nem jó?
egy Asrock 785gxh lappal tolom
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30622 üzenetére
Nem csináltam semmit sem. Ilyen alapból, szerintem mert vissza veszi a terhelést ?
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30622 üzenetére
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30618 üzenetére
noctua vagy thermaltake ? Mi lesz jó tuninghoz ?
-
Crossfit007
senior tag
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30615 üzenetére
De az a gond, hogy most vettem ezt a szrt. 6.000 ftért boltban, és most kb nemér csak 3.800 t se.Pénzem meg nemsok:/ max 4 ezrem lenne rá.
-
Speedhs
őstag
Hát a felfogatás az megérdemel egy piros pontot, de amit sejtettem, nem lett jobb, mivel így megreked a hő a bordák között.:/ Ide másik hűtő kell, vagy sokkal nagyobb teljesítmény.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Crossfit007 #30611 üzenetére
annyira nem lesz bad.
-
Speedhs
őstag
-
Speedhs
őstag
válasz
Crossfit007 #30602 üzenetére
Ok majd jelentkezem az eredményekkel.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Crossfit007 #30602 üzenetére
És ha stabil, nem fő meg, akkor jaó.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Speedhs #30601 üzenetére
74 fok az istenes még.
Próbálj rátolni egy Prime95-öt biztonság kedvéért még a procira.Itt válaszd majd ki a Torture Test -> Small FFT Test-et és ha ott 5 percen belül nem éri el a 76 fokot, akkor tökéletes.
Utána nézd meg majd HT Off-al is a 3D Mark-ot, egyelőre ennyi. -
Speedhs
őstag
3 ghz-n a max hőmérséklet 74 fok volt 3dm11 alatt. így 5109 pontot kaptam. Ht offal. Onnal még nem néztem. De 120 pont különbség nem sok 200 mhz miatt ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged