- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
darál0w #31398 üzenetére
Ezenkívül egyedül a memória feszültségét lehet állítani, de az maradt gyári értéken (1.5V).
Többi érték:
FSB: 320Mhz
Szorzó: 10.5Memória: 1280Mhz
Időzítés: 7-7-7-24PCI-E freq: 100Mhz
Bírta az 1333 Mhz FSB-t is, de a játékból állandóan kilépett. (Orthos fél órát teszteltem, ott nem volt gond)
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Intel Celeron E3400-nál ezt állíottam be:
CPU VCORE: 1.3V
CPU TERMINATION: 1.3VMehet -e így 24/7-ben? Illetve ha igen, akkor mi a maximum érték ezt a két feszültséget illetően ami 24/7-ben mehet?
Előre is köszönöm.
-
rainmen
aktív tag
Nem annyira tuning a dolog, csak szeretném kihozni a teljes kapacitást a procimból és ehhez kérek segítséget.
Dell D600 laptop, Mobile Intel Pentium M, 1400 MHz-es, Banias.
Bus sebesség: 99,9 MHz.
CPU szorzó: 6x/14xViszont csak 6-os szorzót használ a gép és nem tudom beállítani 14-re. Tehát 600 Mhz-es.
A kérdés az lenne, hogy hol tudom bekapcsolni a 14-es szorzót. BIOS-ban nem tudok semmit állítani. CPU-Z csak jelzi az értékeket, ahogy Everest is, de állítani nem tudok.Ha valakinek van ötlete, kérem írja meg. Új BIOS-t már telepítettem, a helyzet nem változott.
Köszönöm.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni az alábbi konfig tuningolásábanGA-P67A-D3-B3
i5 SandyBridge 2500K + Hyper 212+
F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB
Sapphire HD6870 1GB
Chieftec CFT-600-14CS
WDC WD10EALX-009BA0 1TB S-ata 3A lényeg hogy a maximális tunning potenciát kihozni belőle anélkül hogy instabil lenne tőle a rendszer.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
cannibal
senior tag
-
Genius633
csendes tag
Mindenki segít mindenkinek, de én már pár napja kértem segítséget és még most sem segít senki sem.
-
cannibal
senior tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte G31M ES2L alaplapom és egy E2180 procit szeretnék benne tuningolni. A RAM-jaim 1066MHz-es modulok 2x1GB.
Mire figyeljek? Elég csak az FSB-t feljebb állítani és figyelni a stabilitást?
-
enemy107
senior tag
válasz
baksaattila #31361 üzenetére
A proci B2, vagy L2 steppingű?
Nézd meg a vid-jét core temp progival, terhelt állapotban, alap órajelen.
Mivel hűtöd? Van VGA a gépben, vagy alaplapival használod?
G31 Chipes lappal nem fogod tudni kihajtani ezt a procit. Valamennyi pluszt ki lehet hozni belőle.
Auto feszen egy percig ne használd tuningban.
Tegyél fel képeket a bios-ról. -
MeroM
senior tag
válasz
baksaattila #31361 üzenetére
hello ebbe a lapba egy 2.6-8 ig sikerült nekem régebben felhúzni ugyanezt a procit feszemelés nélkül! Szal bios--->jumper free--->és az fsb t elkezded feltornázni nem emléxem mennyin lessz alapból de küldjed fel elöszőr 50 en utánna nézd emg h bekapcsol e a monitor stb ha lehet állítani a Dram frekvency t akkor azt eggyel rakd vissza 667 re asszem abban a lapban csak úgy lehet állítani és nem mutatja a valós mhzet de az attol még van!
-
baksaattila
csendes tag
sziasztok!
Van egy Asus P5KPL-AM/EPU alaplapom.
2DB 2GB 800MHZ-es DDR2 ramom,
Enermax LibertyELT500WT tápegységem,
megszeretném kérdezni hogy az Intel Cor2 duo E6300-as procit hogy kell felhúzni 3GHZ-re.
Miket mire kell beállitani és hol?
segitséget előre is köszönöm.
-
boxos23
aktív tag
Hali
Egy kicsi segitség kellene.Kaptam egy gépet de mivel a sajátom jobb ugy döntöttem ezt kicsit meg kéne tuningolni kiváncsiságból.
Intel pentium 4 HT 3200mhz 1mb 800fsb S478
hűtése: Cooler monster Hyper 6 (2500rmp) full réz
Alaplap gigabyte GA-8I865P-G
DDR1 2x512mb kingmax
DDR1 2x1gb samsung
Táp Be quite 450wBios képet nem tok feltölteni de ez van a biosban a proci beálitásnál
cpu host clock control -disabled
cpu host frequency -100
agp/pci/src fixed - 66/33/100
memori freqvency for- auto
memori freqvency(mhz)- 400
agp/pci/src freqvency(mhz)- 66/33/100
dimm overvoltage control - normal
agp overvoltage control -normal
cpu voltage control - normal
normal cpu vcore - 1.3875vKérem segitsen valaki egy kicsit jó lenne vagy 3800-4000mhz kihozni ebből a prociból ha kilehet.
Ja a biosban már állitgatam de csak a frekit és ugy ment 3500mhz-n simán. még 3800mhz val is bejött de már 4000mhz-el nem hátha csak egy kicsi plusz fesz kéne neki. -
Idiofil
aktív tag
Üdv!
Van egy Phenom II X2 555 BE procim, sajnos a nyitása nem sikerült, de csak a +2 magot tudtam próbálni. Nem tudtam megnyitni vagy csak a 3. vagy csak a 4. magot, így gondoltam egy kicsit húzom. Több helyen olvastam, hogy igen jó alapanyag. Most gyárilag 3.2-n megy. Milyen hűtőt nézegessek hozzá és meddig éri meg húzni, de nem akarok sokat húzni rajta. Hűtőn gondolkoztam a CoolerMaster TX3an, meg az Arctic Cooling 7 pro rev2-n. Hajlok az Arctic fele, mert kényelmesebben férne el a házban. Mi a véleményetek/tanácsotok?
Előre is köszi -
szilrobi
aktív tag
Na lefutott az egy óra blend hiba nélkül. Időzítés jó így, vagy finomítsak rajta?
-
szilrobi
aktív tag
Most jónak tűnik 6-6-6-24 időzítéssel, bár még csak fél óránál tart a blend, de eddig még soha nem jutott el. Ez aztán a tuningram eredmény
Pedig ezt is tudják a modulok az előző gazdája szerint.
-
szilrobi
aktív tag
válasz
darál0w #31244 üzenetére
Na beleraktam a gépbe az új ramokat, de akármit állítok nem tudom elérni, hogy stabil legyen blend teszt alatt
dram freki 900 után a következő lépés biosban 1080, amit simán tudni kellene ezeknek a ramoknak, de hibázik akkor is ha lazítok az időzítésen, akkor is, ha feszt emelek...
Már 2 hete szívok vele
Valami ötlet?
-
Genius633
csendes tag
(Szerkesztés)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a CPU-m tuningolásához. Mit ajánlotok? Mit meddig állítsak?
AMD Athlon 64 X2 5200+ (2.7GHz alapból) Brisbane
Szeretnék 3.0 vagy 3.1-3.2GHz-et elérni.
Hűtés: AMD Phenom II X4 955.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Ha lehet privátba mert ott hamarabb észre veszem.
Köszönöm. -
Genius633
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a CPU-m tuningolásához. Mit ajánlotok? Mit meddig állítsak?
AMD Athlon 64 X2 5200+ (2.7GHz alapból) Brisbane
Szeretnék 3.0 vagy 3.1-3.2GHz-et elérni.
Hűtés: AMD Phenom II X4 955.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Ha lehet privátba mert ott hamarabb észre veszem.
Köszönöm. -
sadista
csendes tag
na reseteltem az alaplapot, most van 3250 MHz-n 260-as FSB-vel, meg 1,2750V-al. 3500 MHz-vel nem indult el még 1,29 V-on sem, szóval akkor menjek 1,3 V-ra?
-
Szlavik
tag
Csuma Mindenkinek!!!!
Na szóval elértem a stabilitást, de még így is nagyok a feszek.
Lényeg: 3,6 Gig 1800Mhz 9-10-9-24 CR2
Dram volt: 1,66
QPI/Dram Bus voltage - 1,36250 !!!!!!!!
Ha ez alá megyek 3 perc után 124-es kékhalál. Többször próbáltam.
CPU: 1,225
Loadline calibration - OFF
a subokat nem tudom beállítani,Elfogadnám a segítséget. Főként ha valaki tudna nekem Sub időzítéseket mondani.
Ráadásul mindenhol riasztják az embert, hogy 1,35 QPI/Dram v (VTT) a max, amit lehet adni az i-7 920-oknak (meg mindegyiknek)
Szóval, valaki über brutál hozzáértő tudna nekem mondani ezzel kapcsolatban valami okosat az nagyon megköszönném.
-
PeL
addikt
Nem tudom, nem hinném hogy AMD-nél többször fordulna elő hiba mint Intelnél, bár ki tudja
Igaz 2007-ben volt egy húzott 3800+ X2es AMD gépem (1,8 helyett 2,4) amiben 2x meghalt ugyanolyan típusú alaplap (Abit KN8 Ultra) valszeg ugyanazon hiba miatt (alaplapi túlmelegedés hosszútávon káros), de ez szerintem Intelnél is ugyanúgy megeshet
De amúgy hőmérsékletekben tényleg nem látok szinte semmi különbséget itt, max 1-2 fok
-
PeL
addikt
-
PeL
addikt
Sziasztok.
Némi bizonytalanságom támadt tuninggal kapcsolatban. Adott egy ASUS P5K-VM alaplap, benne egy igen tuningbarát E2160-as CPU ami 800-as FSB-n 1,8GHz -en pörög gyárilag.
BIOS-ban az FSB 200MHz-en van, ebből nem tudom hogy lesz 800MHz az FSB, de nem is ez a fontos. Az alaplapom elvileg támogatja a 800/1066/1333 MHz FSB-jű CPU-kat.
Ami a lényeg:
Az FSB-t BIOS-ban 300MHz-re növelve a CPU 2,7GHz-en megy alap feszültségen beton stabilan (így használom már 3 hónapja 0 fagyással, 0 újraindulással). Engem az érdekel hogy mivel az alaplap alapból támogat sokkal magasabb FSBs CPU-kat is így tartós túlhúzással használva a gépet okozhat-e károsodást az alaplapban a tuning? Vagy ez nem ugyanaz mintha egy magasabb FSBjű procit tartanék a lapban? -
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sadista #31302 üzenetére
még 1 kérdés...a ramjaid le vannak tesztelve?
de már közben mondom is a beállításokat...amit nem írok, az marad ugy, ahogy a linkelt képeken áll.
cpu host freq - 280
system memory multiplier - itt majd szorzokat fogsz látni...fsb * ramszorzo = ramorajel. itt ugy állítsd be, hogy a még stabilan tesztelt orajelen menjen. ha nincs tesztelve, akkor maradj 800 mhz alatt.
mch overvoltage 1.3V azaz +0,2V
cpu voltage control pedig legyen 1.275V kezdésnek.
ezután mehet rá IBT. max stress. 10kör.
kell majd 2 kép IBT 6. körében és a végén.
legyen rajta IBT, cpu-z cpu és memory fül, valamint a coretemp.
-
boxos23
aktív tag
Hali szerintetek megéri elcserélni az né E8400 c2d procimaf egy q6600 c2q-ra.Melyik Jobb proci megéri a csere?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest