Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepusos
senior tag
-
pepusos
senior tag
Jóreggelt a most ébredőknek!
Tudom hogy egyszer már feladtam a további tuningot, de még egy esélyt adnék neki hátha összejön. Jelenleg proci 4 GHz-n megy 1.45 volton max 62 fokon. Ehhez igazából már nem nyúlnék, több feszt úgy sem tudnék neki adni melegedés miatt, ezzel a fesszel pedig ez a határ. Amit még egyszer megpróbálnék az a ramok 1066 Mhz-re állítása. Jelenleg 800-on mennek, 1.8 volttal, de igazából ezek 1066-osa ramok, gyári adat szerint 2.2 volt kellene nekik az 1066-hoz 5-5-5-15 időzítés mellett. Na ez az amit nem tudok összehozni. Ha 1066-ra teszem 2.2 volttal, akkor tesztek alatt kékhalálozik, játékok alatt fagy, sőt, idle-ben is néha lefagy, újraindul. Az NB Vid 1.2 volt jelenleg, szoftveresen állítva AOD-vel, mivel a lapomon nincs állítási lehetőség. NB freket állítani nem tudok sehonnan, mert 2200-nél már nem indul a gép. Ha lenne esetleg valami ötlet, azt szívesen venném, bár már egyszer átbeszéltük, de hátha most beugrik valami... köszi előre is! Üdv! -
pepusos
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Nem! Régebbi asus lap, amiben van egy 533as ram modul. Tettem mellé egy 800ast, arra gondolván, hogy majd megy 533on, nem lesz gond. Megy is, de csak a felét látja, vagy még annyit sem. Róla van szóIgen, méretben. 490-nek látja az 1 gigás modult.
-
pepusos
senior tag
Lehet nem ide tartozik, de hátha tudjátok... miért van az hogy egy 1 gigás memóriát csak fele akkorának lát az OS? A ram 800 Mhz-s, a lap 533 Mhz-s memóriáig támogat. Ezért lehet? De ha megy benne, akkor miért látja csak a felét?

-
pepusos
senior tag
válasz
Bálint85
üzenetére
Húzni addig lehet, ameddig értelmes fesszel megy. 62 fok fölé nem tanácsos menni hőfokkal. Ha fagy, akkor kevés neki a fesz. Ha feszeled, jobban melegszik. Meg kell találni azt a pontot, amikor még nem túl meleg, és stabil. Minden cpu más tuningban, nincs két egyforma. Ezt olvastam valahol

-
pepusos
senior tag
válasz
Bálint85
üzenetére
Sajna azt hiszem az én tudományom itt véget ért
Nekem sem akart menni, fagyott, összeomlott, minden volt, aztán az AMD Overdrive-al sikerült mindent úgy beállítani, hogy végre stabil a rendszerem. Tudom hogy jobb BIOS-ból tuningolni, de nekem bejött az AOD. Azért is írtam ezt, mert a progi mind a 4 magot külön mutatja, hogy mekkora freq.-en megy, és ott külön is tudod húzni az egyes magokat... talán megoldható vele hogy a további 3 magot is 3900-re tedd. De ez csak egy ötlet, a guruk lehet leszedik a fejem érte. 
HT maradhat azon amin van, nem hoz érezhető sebességnövekedést, NB-t én nem húztam, mert nem tudtam
Sajna nem engedi lapom, bárhogy akarom. Állítólag az gyorsít a rendszeren, de plusz fesz neki is kell (CPU NB-VID) -
pepusos
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Csak gondoltam szólok, hogy megvan a vége
4018 MHz 1.456 volttal minden tesztben stabilan. A ramokkal nem játszom inkább, arról letettem. Állítólag nem sokat számít hogy 800 vagy 1066, így hagyom is a fenébe 800-on. Sajna a 4*1 Gb ram könnyen hasal, pláne úgy hogy nem tudok NB freq.-et emelni... Most minden szép és jó, és belül vagyok a kritikus 62 fokon is
Üdv, és köszi a türelmet és a helpet! 
-
pepusos
senior tag
válasz
pepusos
üzenetére
Alakul a dolog, de lapom topicjában hívták fel rá a figyelmem, hogy 125 wattos lapban tuningolok egy 125 wattos procit, ami így talán árthat a lapnak. Mit gondoltok erről? Elégedjek meg a feszelés nélküli szorzó eleméssel, vagy bírnia kellene az 1.4 körüli feszeket is?

-
pepusos
senior tag
-
pepusos
senior tag
Most nézem, hogy csak lefelé lehet venni a feszt a Memory Conrollerben, felfelé nem.
-
pepusos
senior tag
-
pepusos
senior tag
Tegnap este még próbálkoztam, IBT 10 kör max memória használattal 3900 Mhz-t ment alapfszen egy kis plussz NB Vid fesszel hiba nélkül, örültem is nagyon... úgy hagytam éjszakára a gépet, reggel arra keltem hogy valamikor restartolt :S
-
pepusos
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
800on futtatott ramokkal stabil teljesen, de 1066os ramok vannak a gépben, így szeretném a ramokat annyin is futtatni. Ehhez kellett adnom feszt a ramoknak, és kellene az NB órajelét emelnem és az NB Vidnek adni kis feszt. Ezt a tanácsot kaptam korábban másoktól. Egyébként Primeban a small FFT és a Blend teszt is fut órákig hiba nélkül, egyedül a large FFT alatt fagy ki van mikor 1-2 perc, van hogy 1 óra után.
-
pepusos
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
AMD Overdrive-val adtam az NB Vidnek + 0,1-et, újraindítás után is így már 1.2-t ír fesznek, de ha BIOSban az NB szorzóját 11-re állítom 200as FSB? mellett, nem indul a gép... ez mitől lehet? Másoknak fesz emelés nélkül is megy akár 2400-on is az NB, nálam 11es szorzónál már ez van :S
Amit linkeltem 2. képen is van 11, és még tovább is, csak nem látszik már. Lehet rossz szorzót állítok?

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- FÉLÁRON!!! Intel Core i3-13100 4-Core 3.4GHz LGA1700 Processzor
- Intel Core i7-9700 CPU LGA 1151 + GIGABYTE Z390 UD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tudom hogy egyszer már feladtam a további tuningot, de még egy esélyt adnék neki hátha összejön. Jelenleg proci 4 GHz-n megy 1.45 volton max 62 fokon. Ehhez igazából már nem nyúlnék, több feszt úgy sem tudnék neki adni melegedés miatt, ezzel a fesszel pedig ez a határ. Amit még egyszer megpróbálnék az a ramok 1066 Mhz-re állítása. Jelenleg 800-on mennek, 1.8 volttal, de igazából ezek 1066-osa ramok, gyári adat szerint 2.2 volt kellene nekik az 1066-hoz 5-5-5-15 időzítés mellett. Na ez az amit nem tudok összehozni. Ha 1066-ra teszem 2.2 volttal, akkor tesztek alatt kékhalálozik, játékok alatt fagy, sőt, idle-ben is néha lefagy, újraindul. Az NB Vid 1.2 volt jelenleg, szoftveresen állítva AOD-vel, mivel a lapomon nincs állítási lehetőség. NB freket állítani nem tudok sehonnan, mert 2200-nél már nem indul a gép. Ha lenne esetleg valami ötlet, azt szívesen venném, bár már egyszer átbeszéltük, de hátha most beugrik valami... köszi előre is! Üdv!

Nekem sem akart menni, fagyott, összeomlott, minden volt, aztán az AMD Overdrive-al sikerült mindent úgy beállítani, hogy végre stabil a rendszerem. Tudom hogy jobb BIOS-ból tuningolni, de nekem bejött az AOD. Azért is írtam ezt, mert a progi mind a 4 magot külön mutatja, hogy mekkora freq.-en megy, és ott külön is tudod húzni az egyes magokat... talán megoldható vele hogy a további 3 magot is 3900-re tedd. De ez csak egy ötlet, a guruk lehet leszedik a fejem érte.