- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cypresss
senior tag
válasz
darál0w #31789 üzenetére
Kedves Darál0w!
Több helyen téged ajánlottak tuning témában, FSX-hez állítottam össze egy konfigot. A gépen egyébként már dolgozom. Bétateszter vagyok egy amerikai cégnél, aki kifejezetten komplex szimulációval foglalkozik.
Nagyon gondolkodom egy barátságos tuningon és megköszönném, ha egy pillantást vettnél az alábbi konfigra:
Gigabyte X58A-UD7, Core i7-960, Kingston: KHX1600C9D3K3/6GX, Intel X25M 160GB (second generation), ASUS 5870, WD 1,5 TB Green, Chieftech 850W (ezt most kellett cserélnem), EK-vízhűtés.
A BIOS firmware a legújabb F9a, a DRAM-FSB arány: 4:1.
Szerinted itt mi lesz a szűk keresztmetszett, illetve biosban mire érdemes/kell figyelni?
Auto állásokat általában hanyagolom, de a BCLK-UNCORE-QPI hármas összefüggéseit nem nagyon látom át.
Segítséged előre is köszönöm!
-
P3TR!CK
senior tag
válasz
darál0w #31768 üzenetére
Na, haladtam egy kicsit a tuninggal, először ibt 1. körben kék halál volt, 0x50es hibával, amit kiderítettem innen, hogy a RAM feszeket kell emelni. Bementem BIOS-ba, feltettem 1.74-re, ibt 2. körben elhalt, azzal a hibával, hogy valami nem stabil.
Tuti, hogy a RAM-ok lesznek a ludasok, szerintem az időzítés nem stimmel (vagy lehet, hogy még több volt kell nekik?) Hűtőbordásak, nem tudom mennyit szabadna. A dobozán ezek állnak:
- DDRIII 1600Mhz/2000Mhz
- CAS Latency 7-7-7-CL=7 (1600Mhz) ; 9-9-9, CL=9 (2000Mhz)1600Mhz Voltage: 1.5-1.8V / 2000Mhz Voltage 2.0-2.2V
Ezek alapján meg tudod mondani, mit és hol kellene átírni?
Így áll most a szitu:
-
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w #31785 üzenetére
bocsi h értetlen vagyok, kicsit felhúz ez a fos asus lap
mindent alapon hagytam, csak feszt adtam neki: ugyan ez a hejzet (1.35, 1.1)
alapból biosba az nb nek csak úgy lehet feszt adni h +50mw 100 150 (ki se irjah az alap 1.1 stb)
Nagyon nem szimpi nekem ez a lap, régi giga lapom intelnél nem csinált ilyeneket, megadtam neki az értéket ( egy normális skálán ) és vagy csinálta a dolgát vagy fagyot -
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w #31736 üzenetére
na
be lőttem a cuccost, ibt és linxen 40kör minden nélkűl lement (maghő max 59, kupak max 63 )
viszont továbra is csak progival megy a dolog, bioszba adom neki, akkor a + feszt se cpuvidn ek se nb nek nem megy, és elég gyorsan kifagyok.
Nem értem mért nem adja neki a feszkót bios ból -
tasakos
tag
válasz
darál0w #31774 üzenetére
Az problémás lesz, mert ugyan az én nevemben írtam, de ez haver gépe. Így leghamarabb pár nap múlva tudok képet linkelni ide.
Bár nemtudom érdekes, ilyet még nem láttam, hogy csak úgy nem kapcsol be néha, néha meg igen. A tápra gyanakodtunk, de az tuti jó nem olyan rég lett cserélve. Meg mondom, a tuning elött ilyen jelenség nem volt.
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy megtuningoltam, a E8400-as(C0) (vid: 1.212) procimat egy Asus P5k-EPU-SE nevű lapban, 3450 Mhz-re, 1.31v-os fesszel atomstabil órákig ment linx alatt is, játékok alatt is. A furcsaság, ami miatt írok és amit a tuning óta csinál, hogy néha mikor bekapcsolom a gépet, akkor felbúg és nem akarok elindulni. Világít mind a két led elől a power+ a vinyó ledje aztán kikapcsol, viszont ha újra bekapcsolom, már gond nélkül indul megy a gép.A ramoknak is adtam + feszt hátha, 1.8-1.9v-ra bár azokat visszaosztottam, szval most 800mhz alatt mennek, nem hiszem, hogy azok okoznák a furcsaságokat. Lehet kevés lenne ez a fesz is neki? jelenleg 382*9-es szorzóval megy a gép. Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
-
Greyfoot
tag
válasz
darál0w #31746 üzenetére
Nézd, nem hinném, hogy egy kétmagos proci jelentős előnyt kovácsolna abból ha 3,6 ról 4Ghz közelébe húzod, ha így is agyon van terhelve. Nyilván gyorsabban szalad a cumó L1 meg L2 ből ki-be de végsősoron nem fog érezni belőle semmit a plusz hőn kívül.
Ez volt a mondatom lényege.
-
czpitti
senior tag
-
Keksz03
senior tag
olvasgattam kicsit, procit nincs értelme feljebb nyúzni, viszont érdekelne h ezeket a ramokat mennyire tudnám gyorsítani? mert azok viszont dobnának a rendszer teljesítményén!
A6-3650 @ 2,7GHz (26x104)
Corsair XMS3 @ 1664MHz 8-9-9-24-1 (1600/ 9-9-9-24-2 az alap)ramokon feszt nem emeltem még az alap 1.65V!
-
Greyfoot
tag
válasz
Bali27 #31742 üzenetére
Fölösleges feljebbhúzni, a sebessége nem fogja befolyásolni, hogy mennyire terheli le a két magot szvsz. Jobban jársz egy proci cserével vagy teljes konfig cserével anyagi lehetőségedhez mérten. Egy 45nm quad core proci már jelentős teljesítmény többletet fog nyújtani és ha a saját procid el tudod passzolni jó áron akkor nem is olyan vészes a csere.
Ramokkal ne törődj... -
Bali27
addikt
Sziasztok... Egy CPU gyilkos gamához amihez eleve 4magos proci van irva (Red Orchestra2) 3.6 on a 2 ,magosom épp hogy csak elég.. 100%ra ki van hajtva de kéne még Kraft... Ezért kérem a segítségetek..
Egy E8400 3.6 on a jelenlegi beálításokkal [link] / [link] / [link] megy a gépben.. Gigabyta X38DS5-ös alaplap, 4x 1Gb Geil ultra 800as ramok.
Az a kérdésem hogy fel lehet -e huzni 4 Ghz közelébe, megéri -e, esetleg 4 magos procit beletenni, vagy a ramokat 1200asokra kicserélni (DDR3 nem megy bele)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok! Pár nappal ezelőtt kezdtem el foglalkozni a tuningal, úgyhogy én tényleg kezdő vagyok.Szeretném ha elmondanátok, vagy adnátok pár linket amivel el tudnám kezdeni.
A gépem:
Intel Pentium 4
Willamette 0.18um technológia 1.6 Ghz Socket 478 mPGA
768 MB SDRAM 133MHz (3-3-3-6)
AlaplapUJITSU SIEMENS D1322
Videókártya: 128MBGeForce4 MX 4000
Op. rendszer: MS Windows XP Professional 32-bit Szervizcsomag 3
Hát tudom, hogy nem egy mai darab,de talán lehet vele v.mit kezdeni.
Nagyon szépen köszönöm! -
vwman
csendes tag
Sziasztok!
Én mint abszolút "láma" tennék fel néhány kérdést.
Van egy elég régi, mondhatni ős lelet konfigom:Alaplap: MSI KT2 Combo (MS-6764)
CPU: AMD Athlon 2000+
RAM: Kingston 1 GB DDRA hűtős elég jól sikerült, van külön ház hűtés, nagyobb proceszor hűtés, meg tervben van egy RAM hűtő beszerzése is.
Szóval ezzel a konfiggal tudok valamit kezdeni, hogy gyorsabb legyen?
Esetleg proci csere, vagy kellene egy komolyabb alaplap hozzá!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.ÜdVW
Sanya -
Keksz03
senior tag
na táp, új venti a coolerre megvan, kicsit húztam is a procin alapfeszen meg főleg a ramok miatt! nem hiszem h 2,7GHz-nél több kéne! vizsont ramokba kéne a help!
corsair XMS3 DDR3-1600MHz 9-9-9-24-2, most 1680 és 8-9-9-24-1! ram fesze 1.65V alapon és ezen is van még mindig! bír ez egyáltalán többet?szerk.: stabilitást prime95-el teszteljek? ha igen akkor melyikkel?
-
Z()L3
tag
Sziasztok.
Adott ez a beállítás a procimmal (Q8400) :
http://img522.imageshack.us/img522/5092/proci.jpgA memória még bírna kb. olyan + 45 MHz-et, ami ugye FSB-ben ~22 lenne. (3,5 GHz körül ki lehetne talán hozni) Viszont ha feljebbtolom az FSB-t, ott már nem igazán stabil. Saját elképzelésem szerint feszt kéne adni a procinak +-ba, csak azt nem tudom hogy mennyit merjek. Aki tuningolt már Q8400-at, ossza már meg velem pls hogy 3,4 - 3,5 GHz körül mennyi feszt kéne neki adni
A hűtő rajta egy TX2 Coolnik SWiF2-vel modolva. IntelBurn teszt alatt a ventit maxon járatva 57 fok a max. (High Stress Level-en).
-
Doctor46
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy ilyen gépem:
Q8400,EP45-UD3P alaplap, 2*2 gb ddr2 ati hg 6770 vga
a procimat egy sima Intel gyári hűtővel hűtőm is alapjáraton tartja a 45-50 Fokot.
de pl nyáron mikor meleg volt és játszottam pl a MW2-vel akkor már 60 fok fölé is ment.
szal szerintetek érdemes lenne lecserélni a gyári hűtőt?Köszönöm válaszotok.
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok!
Elakadtam i5 760 tuningban. 4Ghz-et szeretnék elérni, de a gép a P95 IPLFFTS tesztnél azonnal lefagy.
CPU: Core i5 760 + Cooler Master Hyper 612S LGA1156 Hűtő
Alaplap: Gigabyte P55-UD3L
Táp: Enermax 525W Modu82+
RAM-ok: 2x2GB 1600mhz Kingmax DDR3A beállítások most a következők a BIOS-ban:
Proci:
CPU Clock: 20x
QPI Clock: Auto
BCLK Control: Enabled
BCLK Freq.: 200
E.M.F.: Disabled
SPD: 8.0
PCI-E Freq.: Auto
CPU Clock Drive: 900mV
PCI-E Clock Drive: 900mV
CPU Clock Skew: 0psIntel Turbo Boost: Disabled
CPU Cores: All
C1E: Disabled
C3/C6/C7: Disabled
CPU Thermal Monitor: Disabled
CPU EIST: DisabledRAM-ok:
X.M.P.: Disabled
SPD: 8.0
Performance Enhance: Standard
DRAM Timing Sel. (SPD): Quick
Channel Interleaving: Auto
Rank Interleaving: AutoFeszek:
Load-Line Calibration: Enabled
CPU Vcore: 1.4000V
QPI/Vtt Voltage: 1.400V
PCH Core: 1.120V
CPU PLL: 1.900V
DRAM Volt: 1.660V -
ZeN973
tag
2500K , L101B575 batch kodos procim van!
Van tapasztalatotok hogy mennyit bírhat? -
LazaCCC
tag
Hali!
Mit tudtok ajánlani az alábbi konfighoz?
Most 4 éves, még sohasem volt húzva.Asus P5K alaplap
Core2Duo E6750 (2,66Ghz) proci
Zalman 7000Cu hűtő
4GB 800Mhz RAM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3DMark (2013) eredmények
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Google Pixel topik
- Everest / AIDA64 topik
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged