Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:20:12

LOGOUT.hu

TP-Link WR1043ND - N450 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48901) Intruder2k5 válasza Kissapka (#48900) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Így van, ez így egy korlátozottan egy oldalúan használható hozzáférés! És ehhez kicsit hasonló a T másik húzása, hogy az összes HGW-ben letiltja a bridge módot!

[ Szerkesztve ]

(#48902) vargalex válasza Intruder2k5 (#48893) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Beszéltem egy Telekomos ismerőssel, aki az üzemeltetési oldalon van (még jó, hogy fejlesztünk nekik és így kapcsolatban állunk ilyen emberekkel). Szóval, magán előfizetőként szándékosan van tűzfallal megfogva minden (ahogy eddig is tudtuk, cégesként külön díjazásért kérhető). Állítólag az ÁSZF-ben is benne van. A Telekom álláspontja szerint egyszerűen az ügyfeleket védendő került így kialakításra. Ami valamilyen szempontból érthető is: ugyanis minden csomag forgalmi korlátos, így ha kívülről jön egy támadás (pl. mobilra, vagy hozzá nem értő ügyfélként akár PC-re rendes tűzfal szabályok nélkül), akkor ez elviheti a teljes forgalmat rövid időn belül.

Technikai oldalról egyébként nincs akadálya, de ők nem tudják, hogy létezik-e még olyan termék, ami azt a megvalósítást alkalmazza.

Az egyetlen megoldás, ha belülről kezdeményezünk egy kapcsolatot arra az IP-re, ahonnan el akarjuk érni, így a tűzfal egy bizonyos ideig visszafelé is engedni fogja (ugye azt gondolja, hogy válasz lesz). Persze ezt a kapcsolatot folyamatosan életben kell tartani.

Sajnos ennél van rosszabb eset is (ráadásul nem mobil irány), konkrétan cekkk topictárs problémája. Mint kiderült, a szolgáltatója (egy kis kábeles szolgáltató) privát IP-t osztott. Ráadásul tette ezt úgy, hogy az ÁSZF-ben konkrétan benne volt, hogy publikus IP-t biztosítanak (mondjuk a szolgáltató oldalán a csomagoknál privát IP van feltüntetve). Érdekes módon, miután szólt nekik, tudtak is adni publikus IP-t... :)

Alex

(#48903) Intruder2k5 válasza vargalex (#48902) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Elsőként rögtön oszlatok is el egy félreértést, a fentebbi dolgot én nem kérdeztem meg senkitől, az általam beszúrt idézet abból a T-s fórumból való, amit Te linkeltél tegnap! Na mindegy, végülis nem fontos, csak gondoltam leírom! :)

A korlátozás elvével még mondjuk egyet is érthetnék, de ha ez valóban az ügyfél védelme érdekében történik, és nem a "kaszálás" a cél, akkor miért nem ad díjmentesen publikus címet annak, aki ezt kéri? Ugyanúgy, mint ahogy T ADSL esetén van ez! Úgyis 100 előfizetőből néhány ilyen van esetleg, aki ezt kérné! Ez kérlek semmi más, csak álcázott pénzbehajtás, indokolni meg mindegyik tud nagyon jól, akárcsak nagy politikusaink! Nézik hülyének meg fejős tehénnek az előfizetőt!

A másik esettel megegyezőről régebben én is olvastam már, ha minden igaz, akkor saját fórumomon! Javasoltam a fórumtársnak, hogy próbálja meg jelezni a szolgáltató felé igényét a publikus IP-re, és másnap jött, hogy telefonhívásra neki is elmondták ezt a "védelem szöveget", de miután ennek ellenére is kitartott igénye mellett, azonnal át is állították publikus címre! Hogy melyik ISP volt azt nem tudom, de ha jól rémlik egy Csongrád megyei illetékességű történet volt!

(#48904) vargalex válasza Intruder2k5 (#48903) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Én tudtam, hogy onnan idéztél, mert végigolvastam azt a fórumot... :)

Igen, egyébként valóban pénzbehajtás, illetve számukra nyilván spórolás a publikus IPv4 címekkel (már ha privát tartomány osztásról beszélünk).

Alex

(#48905) Intruder2k5 válasza vargalex (#48904) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az első része nem is célzottan neked szólt, azért is linkeltem be a hsz-t! :)

Tényleg szemétség amit a T csinál! A mobilnetnél is ez, az ADSL-nél szintén, bár ott legalább kérhető a publikus cím! És mint tudjuk, kábelnetnél is minden HGW-ben letiltják a bridge módot, ami bár nem ugyanez a szitu, de szintén kellemtelenségeket okozhat! Mondjuk állítólag DSL esetén is kicsit nyögvenyelős a visszaállíttatás publikus címre, magyarázkodni kell, meg indokolni, hogy minek az neked, stb... Szerencsére én nem tudom, nem vagyok T-s, csak itt olvastam!

[ Szerkesztve ]

(#48906) Roland-87


Roland-87
aktív tag

Sajnos egyre gyakoribb lesz ez a Natolgatás mert régóta elfogyott az összes ipv4 cím így a szolgáltatók spórolni kezdtek vele, ez pedig egyszerű módszer erre, egy ip mögé tesznek több ezer felhasználót aztán ha valakinek mégis kellene a privát cím akkor fizessen vagy fogja be és ne akarjon server jellegű szolgáltatást futtatni. Nem baj ha dinamikus a cím mert erre ott a ddns szolgáltatás és már a legalapabb router is tudja gyári szoftverrel. Remélem az invitel még nem vezeti be ezt a módszert, legalábbis hogy a vezetékes internetszolgáltatásán nem, a mobilon tőlem lehet de egyenlőre ők még ott is adnak rendes címet így bármilyen server szolgáltatást lehet üzemeltetni mobilnetről is akár. Egyébként Natolva is meg lehetne oldani hogy ha az ügyfél kéri akkor nyissanak egy portot neki és még csak meg sem kellene szakadniuk ettől a művelettől, a legtöbb wireless szolgáltató is natol de kérésre nyitnak portot és egy minimális összegért biztosítanak rendes ip címet is ha kell, akkor a kedves T és társai miért nem képesek erre? Ennyire kifogytak volna már a címekből?

(#48907) Intruder2k5 válasza Roland-87 (#48906) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Már évek óta mondják, hogy elfogyott az IPv4 cím, mégis az van szinte mindenhol! Mit több, a UPC most is három publikus IPv4 címet ad egy előfizetéshez! A DynDNS-el az a baj, hogy új regisztrációt - pontosabban új regisztrációhoz tartozó hostot - csak úgy tudsz aktiválni, ha a weboldalukon megadod a bankszámla adataidat a Pro reghez, amit ugyan 30 napon belül lemondhatsz, de ettől akkor is sokan tartanak! Hozzáteszem nekem van két régi regem is oda, ami összesen négy ingyenes host lehet, de így most én sem regelnék oda! No-IP és egyéb ilyen szolgáltatók meg sok HGW-ben nincsenek is benne, csak a "fizetős" DynDNS! Nem okosított router viszont meg nem tud HGW mögül host-ot frissíteni, szóval ez is csak 3rd party fw-vel megy!

[ Szerkesztve ]

(#48908) suste válasza Roland-87 (#48906) üzenetére


suste
veterán

hát ha minden mobiltelefonra kérnének publikus címet, akkor asszem nagy bajban lenne minden szolgáltató
viszont az tényleg érthető, hogy telefonokra nem kell, oda bőven elég a NAT-olt hálózat, de a mobilstick-es megoldásokat legalább 2féle konstrukcióban kellene árulni, úgy hogy eleve a reklámban is megjelenjen az IP különbség, és a weboldalon is egyértelmű legyen hogy mit kapsz (nem csak kisbetűs részben)....
majd talán egyszer eljut idáig is a fogyasztóvédelem, ha sokan reklamálnak.....
egyébként szerintem az egész számtech kereskedelemben egyre nagyobb a félrevezetés, és a követhetetlenség
aki kicsit sincsen benne, annak teljesen lutri egy magán beruházás, sőt a legtöb esetben nem azt kapja amit szeretett volna ("jobbik" esetben többet, rosszabban kevesebbet)
aki meg benne van valamennyire a dolgokban, az is napokat/heteket keresgéli a megfelelő eszközt a fórumokon, mert a gyártói reklámokból/tájékoztatókból pont semmi lényeges nem derül ki....
akik meg nagyon benne vannak, azok meg a másik oldalon vannak, totál elhavazva melóval....
és gondolom csak még rosszabb lesz ez, hiszen nem nagyon lehet ezt kívülről szabályozni, a szolgáltatóknak/gyártóknak meg pont nem érdeke a megfelelő tájékoztatás.....ez az igazi fogyasztói társadalom:(

(#48909) aicon


aicon
senior tag

Követve a több napja folyó NAT témát, eszembe jutott, hogy régen amikor proxy mögül ment a netezés helyi szolgáltatótól, akkor a Hamachi volt a megoldás.

======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#48910) krisztian98


krisztian98
csendes tag

Sziasztok,

A következő problémám lenne:
A szomszédban van egy TP link 1043ND v1.8-as router NET kapcsolattal.
Nálam van TP link 1043ND v2.1-es router.
Miért nem birok rákapcsolódni?
A netesen: van DHCP és AP modeban van.

A másik routert ami nálam lenne milyen beállításokat állítsak be?
A wifi elméletileg csatlakozik hozzá, de pingelni a másik routert nem tudom.

(#48911) vargalex válasza krisztian98 (#48910) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Milyen firmware van a routereken? Pontosan milyen beállításokat eszközöltél?

Alex

(#48912) mutyi


mutyi
őstag

DD-WRT vagy Tomato működik a V2-es routereken?
Tudtok esetleg linket adni valamelyikhez?

Nekem jelenleg egy olyan gondom van,hogy sikerült a T-home hgw-t bridge módba tennem és most a hgw-n csak a kábel telefon van, a 1043-ra dugtam a két IPTV-t és a gépemet.
Minden megy, a tv-k is, viszont ha elkezdjük bármelyik IPTV-t kapcsolgatni, főleg gyorsan, akkor egyszerűen megfagy a kép és percek múlva tér magához.
Mi lehet ennek az oka?
Valakinek volt hasonló, mi a megoldás?

(#48913) Intruder2k5 válasza mutyi (#48912) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

DD-WRT-t nem látok v2-re még a legújabb buildnél sem, Tomato kizárólagosan BroadCom alapú routereket támogat, így soha nem is lesz rá, jelenleg Gargoyle elérhető!

gargoyle_1.6.0-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin

(#48914) zsambek


zsambek
aktív tag

Sziasztok,

Az a kérdésem, hogy miért van, hogy az itthoni WR1043ND v1 00000000-ünk 10-12m-re nem tudja elvinni rendesen a jelet. Szakadozva, 87dBi erősséggel lehet fogni. Sima TP-LINK FW van rajta.

Tudtok valamit tanácsolni?

Köszönöm szépen,
zsambek`

[ Szerkesztve ]

(#48915) kali válasza zsambek (#48914) üzenetére


kali
legenda

szia,

nem csak a router függvénye a dolog, hanem az ellenoldalé és a környezeti tényezőké is, illetve a beállítások milyensége is számít.
milyen típusú ellenoldal csatlakozik fel rá?
adott távolságon belül fal(ak), vagy egyébb akadályozó tényezők?
kipróbálva a kapcsolat más/minden csatornán?

[ Szerkesztve ]

(#48916) zsambek válasza kali (#48915) üzenetére


zsambek
aktív tag

Szia,

Próbálkoztam laptoppal, tablettel, és okostelefonnal. inSSider-rel megnéztem a legmegfelelőbb csatornát, és azt állítottam be (11-es). Tetőtérben van a router, és összesen egy fal van előtte, illetve egy másik, de az igazából csak egy farostlemez . A router alatt két szinttel is már nehézkesen tudom fogni a jelet, de azt meg is értem, mivel van 1-1 betonfal, ami rontja a jelet. eBay-ről rendeltem még 3db 16dBi-s antennát, nonamet, 30cm hosszúak, de ha azt simán átcserélem, akkor se javul a jel, gondolom az olcsó, gagyi kínai minőségnek köszönhetően?! vagy még valamit át kellene állítanom a routeren belül.

Nagyon szépen köszönöm a további segítséged,
zsambek`

(#48917) kali válasza zsambek (#48916) üzenetére


kali
legenda

próbáld ki manuálisan minden csatornán a kapcsolatot, mert az egy dolog, hogy - az alkalmazások szerint - foglalt egy csatorna, de ha nincs rajta olyan szintű forgalom, akkor esetlegesen kevésbé akaszt be, mint az attól egy vagy két eltéréssel, de komoly forgalommal bíró.
a jobb értékű antennák jelentős hányada egyrészt nem tud annyit, amennyit ráírtak, másrészt hibába kiabál jobban a router, ha a gyenge ellenoldal nem tud rendesen visszakiabálni.
a wireless szekció advanced opciójánál ellenőrizd, hogy a transmit power hihg értéken álljon.

(#48918) szucsinka


szucsinka
őstag

sziasztok ma vettem egy V.2 es 1043nd-ét és sikerült valamit elállitanom azota nincs net 651-es hibát ir
nem mokoltam semmit még vele a reset gomb sem segit .a wireless menüben állitottam át a jelszót valami szám volt .és a gép sem látja tehát nem birok felmenni a tplinkloginra se
valaki segitsen pls.

(#48919) Intruder2k5 válasza szucsinka (#48918) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Reset gombot tartsd nyomva áram alatt 10mp-ig!

(#48920) szucsinka válasza Intruder2k5 (#48919) üzenetére


szucsinka
őstag

már megvolt
ezt nem értem média lejátszóként látja a gép.

[ Szerkesztve ]

(#48921) Intruder2k5 válasza szucsinka (#48920) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

http://192.168.0.1
http://192.168.1.1

Ezek sem működnek? Valamelyik...

(#48922) szucsinka válasza Intruder2k5 (#48921) üzenetére


szucsinka
őstag

eggyik sem
akkor is kéne neki müködni ha nincs internet kapcsolat?
most kihuztam csak a modem van bedudgva

[ Szerkesztve ]

(#48923) Intruder2k5 válasza szucsinka (#48922) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ennek kellene, igen! A géped kap IP címet a routertől?

(#48924) szucsinka válasza Intruder2k5 (#48923) üzenetére


szucsinka
őstag

szerintem nem azt hogy lehet megnézni?

(#48925) kali válasza szucsinka (#48924) üzenetére


kali
legenda

szia,

a hálózati kapcsolatoknál, a használt hálózati adapter részleteket leíró lapján.
amikor jó sokáig benyomva tartod a reset gombot - úgy, hogy közben a router áram alatt van -, akkor a ledek visszajelzése alapján le is fut a nullázódás? egyszerre kialszanak, felvillannak...stb?

[ Szerkesztve ]

(#48926) szucsinka válasza kali (#48925) üzenetére


szucsinka
őstag

igen de nem nyomtam szerintem elég sokáig mert most megcsináltam a resetet és müxik .majnem befostammá net nélkül. :DDD
köszi mindenkinek.

(#48927) Csokiii


Csokiii
aktív tag

Sziasztok
Felraktam az open-wrt-t a routerre és amikor beírtam a pppoe adatokat és le okéztam csak töltött.
Kihúztam és vissza azóta nem lehet elérni a routert :W Valakiknek valami ötlete?

(#48928) Intruder2k5 válasza Csokiii (#48927) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Minden bizonnyal a LAN interfészt állítottad PPPoE protokollra! Áram alatt 10mp reset, és kezdd elölről! Persze amennyiben "itteni" OpenWrt, és működik rajta a reset! Ha nem, akkor failsafe mód!

(#48929) Vigyorka


Vigyorka
senior tag

Üdv, Mindenkinek!

Problémám:

TR1043Nd routeren Vargalex 1.1.7 fut. (köszönetem érte! :) )

Ha XP-vel használom a gépem akkor jó a sebessége (60/6)
Ugyanaz a gép Thin PC-vel (20/6) produkál.

Mit nézzek (állítsak be...) rajta?

Ezt érdekesnek találtam (Thin Pc alatt... egy gép van rajta!...)

Vigyorka

(#48930) Vigyorka válasza Vigyorka (#48929) üzenetére


Vigyorka
senior tag

Megoldottam!

A Network Activ... - ből kivettem a pipát! (A pipától nem látok... :) )

Vigyorka

(#48931) szucsinka


szucsinka
őstag

feltennék egy customFw-ét mert szeretnék torrentezni rajta valaki tud olyan leirást ami full lámáknak is jó
valami szájbarágós kéne . :R
eddig a visszaolvasott hozzászolások kinainak tüntek :B
tudom most az jön hogy 1hsz.de már az is kifogott rajtam..... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#48932) Vigyorka válasza szucsinka (#48931) üzenetére


Vigyorka
senior tag

Üdv!
Én is láma vagyok...
A Vargalex -é van fent...
Gond nélkül ment a "belakása és használata"..

Arra vigyázz, hogy melyik verziót teszed fel!!!!

Vigyorka

(#48933) Csokiii válasza Intruder2k5 (#48928) üzenetére


Csokiii
aktív tag

köszönöm, visszahoztam az élők közé :DDD :R

(#48934) Intruder2k5 válasza szucsinka (#48931) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

v2-re tudtommal vargalex féle fw nincsen, a poli27 verzióban nincs transmission (torrent kliens), így ami szóba jöhet, az csak a suste féle build! Ezzel meg az a baj, hogy lövésem sincs, honnan lehet letölteni, tehát nem tudom van-e 1043ndv2 támogatása! De majd ha előkerül valaki aki tudja, akkor elárulja!

[ Szerkesztve ]

(#48935) logarithm válasza Intruder2k5 (#48934) üzenetére


logarithm
őstag

Suste-nek én sem tudom, hogy hol van, ha van. Punk17-nek tudom -> [link]

szerk: bár ebben sincsen transmission, alapból.

[ Szerkesztve ]

(#48936) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Megvettem a v2-t (eddig v1 volt)
Baromira csalódott vagyok. Sokkal kisebb a hatótáva. Ugyanazokkal a range exender antennákkal használom mint a v1-et, de sokkal gyengébb a jel.
A másik meg az, hogy nagyon instabil. Dobálja a netet össze vissza.
Most úgy van bekötve, hogy a UPC modem bridge-en van, a 1043 pedig dynamic Ip-n DHCP on. Gondolom ez egy jó. (az előzővel így frankón ment)
Feltettem a legújabb gyári fw-t de az sem segít sokat. A kábeles net ok, de a wifi az nem az igazi. Ja és nincs olyan beállítás, hogy csak N-ben sugározzon... :((( (mert lehet az a baja)

Valamit tipp?

köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#48937) Csokiii


Csokiii
aktív tag

Újabb probléma :W
Felraktam vargalex féle openwrt-t sysupgrade-el. Mikor kérte a jelszót elfelejtettem hogy nem kell beírni semmit és beírtam a jelszót ezután nem jött be a kezelő felület. Újraindítottam és azóta csak a pwr világit vagy lan vagy wan ha be van dugva. A sys fel sem villan :W Valami ötlet? :F

(#48938) siddis válasza adamssss (#48936) üzenetére


siddis
őstag

Pár hete volt valakinek hasonló problémája, hogy nem tudta "csak N-módba" rakni, olvass vissza, már nem emlékszem hogy neki sikerült-e megoldania, de azt tudom, hogy a TP-Link support-al is felvette a kapcsolatot

-- Aux armes, citoyens --

(#48939) siddis válasza Csokiii (#48937) üzenetére


siddis
őstag

Mire raktad fel.? Gyárira.? És biztos hogy sysupgrade volt, nem factory.?

-- Aux armes, citoyens --

(#48940) Csokiii válasza siddis (#48939) üzenetére


Csokiii
aktív tag

Openwrt-re, biztos hogy sysupgrade volt.

(#48941) Intruder2k5 válasza Csokiii (#48940) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Reset-eld le! Áram alatt 10mp!

(#48942) Csokiii válasza Intruder2k5 (#48941) üzenetére


Csokiii
aktív tag

próbáltam, semmi sem történik. :W

(#48943) adamssss válasza siddis (#48938) üzenetére


adamssss
veterán

Köszi. Jó lenne megtalálni a tagot. Eddig nem igazán sikerült...

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#48944) Intruder2k5 válasza Csokiii (#48942) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor failsafe mód?

(#48945) Csokiii válasza Intruder2k5 (#48944) üzenetére


Csokiii
aktív tag

próbáltam de mivel nincs sys led nyomkodtam folyamatosan de semmi.

(#48946) Intruder2k5 válasza Csokiii (#48945) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Gondolom IP címet nem oszt... Fix IP-vel nem próbáltad elérni? Pingre válaszol a 192.168.1.1?

(#48947) LógaGéza válasza adamssss (#48943) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ő volt :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#48948) Csokiii válasza Intruder2k5 (#48946) üzenetére


Csokiii
aktív tag

ez alapján csináltam meg reggel és most is így próbáltam de semmi

(#48949) adamssss válasza LógaGéza (#48947) üzenetére


adamssss
veterán

Köszi!

Ilyen nincs: Tech support said this was removed in the latest firmware. No "only" modes are available anymore, just mixed.

Ezeknek elment az a csöpp józan eszük? én úgy fogom visszavinni a garanciába ezt a szart, hogy csak néznek majd... Hihetetlen.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#48950) Csokiii válasza Intruder2k5 (#48946) üzenetére


Csokiii
aktív tag

Soros porton életre tudnám kelteni igaz?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.