Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Annak ellenére,hogy átállítottam a routerben a HT módot 20MHz-40MHzre még mindig 65 Mb/s a bitráta ennek nem 300-nak kéne lennie?
-
suste
veterán
és a wifinél a csatlakozott eszközödet 40Mhz-nek mutatja?
300 akkor lesz, ha max jel van, és nincsen közeli zavaró tényező
mondjuk kipróbálhatod, hogy közelmész a routerhez, és ha akkor felmegy 300-ra, akkor a beállitások OK, max a csatornával tudsz próbálkozni, hátha valamelyiken jobban megy -
suste
veterán
válasz Kanálka #49856 üzenetére
az tényleg érdekes, mert ha mobilon megy, akkor pc is mennie kell (nem gépelsz el valamit?)
SSH-nak is mennie kell a megbeszélt beálításokkal, ha tényleg fut (de azt írtad bentről eléred, szóval fut)
ha adsz privátban IP-t vagy dns címet (jelszót nem kell), akkor ránézhetek hogy bejön-e a luci és az SSH név kérés -
atike
nagyúr
Hali!
Olyankor mi lehet a gond, hogy ha a routerből gond nélkül tudom pingelni a wifis eszközt, de a lanból nem? És nincs bekapcsolva az AP ISOLATION....
-
RedCat
senior tag
Feltettem a V2-re a Poli27 féle openwrt-t. Ha a wifi résznél a HT módban bekapcsolom a 40 Mhz-et, akkor is csak 20 mhz-en kommunikálnak az eszközök. Ha berakom a pipát, hogy "40 MHz csatornaszélesség használata akkor is, ha a másodlagos csatorna átfedésben van.", akkor azt írja hogy az eszköz letiltva, és nem tudom újra engedélyezni, a Wifi 9-es csatornán van, 40 MHz 2. csatorna alatta opciókkal. De más variációkat is próbáltam. Mi lehet a baj? Miért megy csak 20 MHz-en?
Országkód US vagy HU legyen?[ Szerkesztve ]
-
RedCat
senior tag
válasz vargalex #49829 üzenetére
Köszi, megnéztem benne van a listádban. Nekem egy ZTE MF110 Telenoros stickem van. Bedugtam, de a Luci-ban hol találom a beállítástát? Valahol hozzá kell adni?
Azt szeretném, hogy ha elmegy a vezetékes net/nincs bedugva akkor használja a mobil netet, ha bedugom az USB-be. -
ToBeY
nagyúr
A laptopon találtam egy olyan lehetőséget a hálózati beállítások között,hogy 40MHz Intolerant és ez disabled-re van állítva.Esetleg lehet,hogy ezért nem tudok magasabb sebességet elérni?[link]
[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Szűz Vargalex féle firmwaret tettem fel, egy külső HDD van rákötve, ezeket használom: transmission, miniDLNA. A HDD-t a Vargalex féle programmal formáztam, swap+ext4-re. Mostanában a Luci ezzel fogad:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute function dispatcher target for entry '/'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:87: Session data invalid!
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>
Újraindítás után megy egy darabig, aztán megint ez az üzenet fogad. A miniDLNA csinál még egy olyat, hogy a statusba kiírja, hogy xx db videó és xx db képet lát, újraindítás után pedig a számláló lenullázódik. -
vargalex
Topikgazda
Szia!
A minidlna adatbázis és log könyvtárát állítsd át egy a HDD-n található könyvtárra, ugyanis alapesetben a /tmp-re dolgozik, ami RAMdrive, azaz:
1. Nagy mennyiségű média tartalom esetén teleírja, így többek között pl. a LuCI session adatoknak nem marad hely, és az általad írt hibát kapod, esetleg nem is fér el az összes információ, így a minidlna-ban nem is látod a teljes tartalmat.
2. Újraindítás után elveszti a tartalmát, ezét ilyenkor egy teljes scan lesz.Alex
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Rosszalkodik a transmission. Megy a letöltés, leszed pár mb-ot, majd kiírja, hogy hiba, betelt a lemez. Ha rányomok a folytatásra, megint leszed 20-30mb-ot,majd megint error. Először azt hittem, hogy véletlenül a router memoriájába szedi le, de jók a beállítások és a usb-s hdd-re mennek az adatok. Természetesen a hdd-n bőven van hely.
Van ötletetek, hogy mi lehet a baj? -
suste
veterán
válasz CoolBoy323 #49873 üzenetére
Nem az ip-ket rontod el?
Mi a lan ip-je a fő routernek, és mi a repeaternek? -
suste
veterán
válasz CoolBoy323 #49875 üzenetére
De mik most az ip-k?
Kezd hardresettel a repeaternek szánt routeren, és csak a 3 lépést csináld meg amit itt írtam. Mennie kell.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz CoolBoy323 #49877 üzenetére
NEM JO AZ IP!
Leírás szerint csináld! -
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #49879 üzenetére
no ez nem akar összejönni :/
-
suste
veterán
válasz CoolBoy323 #49880 üzenetére
Mi nem sikerül?
Rákapcsolodsz a fő routerre van net kábelen.
Utána wifinél hozzáadás, másik ssid-t állitasz mint a fő routeren, fizikai fülön LAN, tűzfal fülön LAN, mentés alkalmazás, kész.
Titkosítást majd állitasz ha működik. -
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Ma vettem egy ilyen V2 -es routert.
Az a kérdésem mit kellene rajta állítani, hogy nagyobb hatókörben vagy erősebb jelet adjon?
Az emeleten és a kertben ( teraszon) elég gyenge a jel és szakadozik is.
A lakás 60 m2 , a terasz sem nagy, szóval ezzel meg kellene küzdenie szerintem.
Egyelőre csalódtam a jel erősségében.
Gyári fw van rajta....egyelőre?köszönöm
Norbi
-
suste
veterán
Egyben biztos lehetsz: a custom fw-vel sem lesz erősebb!!!
És nem azért írom, mert custom fw ellenes vagyok, SŐT! De csak ezért ne cseréld le, hogy aztán a custom fw-t szidd, hogy milyen szar.
Nem ezért jó a custom fw, hanem a + funkciókért.
Persze a jó beállítás mindegyik fw-n szükséges, és ezt alapnak vettem.
Ha nagyobb hatótávot akarsz, akkor be kell fogni másik routert, ap-t, repeatert. -
siddis
őstag
Intruder2k5 : frissített Shibby ma délután..
-- Aux armes, citoyens --
-
MODERÁTOR
válasz siddis #49885 üzenetére
Igen, már le is töltöttem, mentettem a konfigokat, meg a forgalmi statot, és egyéb jffs tartalmat, de fiam még netezik, majd ha elment aludni, akkor nekiugrom a cserének! Van benne webszerver is, arra kíváncsi leszek!
Bakker, most nézem, hogy ez a 1043 topik, így megy off-ba!
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
válasz Intruder2k5 #49886 üzenetére
Az enyémre csak a mini megy fel sajnos.. Láttam a changelog-ban hogy sok minden változott..
[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Pár ezek km távolságból próbálnám ismerősöm támogatni. Vett egy 1043ND-t, még nem tudjuk mi van rajta.
Alap funkciókon felül torrent érdekli(meg samba persze). Idáig elsősorban asusokkal foglalkoztam, és 2-5kb/s instabil net mellett hamar elfogyott a türelmem a tplinkes infógyűjtésről.
Itt jegezném meg hogy az összefoglalóban pár link nem működik, updatelni kéne .1, Ha *WRT van rajta, gondolom leírás alapján belövi, örölünk.
2, Ha gyári van rajta, és nem friss; érdemes-e a friss gyárit feltenni? Ha tud mindent a fentiekből, akkor azzal járunk (főleg én ) a legjobban. (Pl asus gyáriak egész használhatóak, de a zyxelek is meglepően sokat fejlődtek, illetve ezek az ui-k a leg userfriendlibbek általában).
3, Ha tuning fw, akkor DD vagy Open wrt egyszerűbb átlag usernek (nem tudom miben tér el az ui, vagy eltér-e). A módosított gyári/Vargalex félét nem találtam miben másabb
4, Mobil vinyó vékony 1 szem usb-n is elműködik, nem energiaigényes - ennek ellenére célszerű venni egy Y-t és vmi egyszerű 220-usb tápot, vagy ilyenkor nem kell, ennyit a táp és a router is bírni fog?+1 az ide is járó tapasztaltabbakhoz: Tomato 1.28azom RTN16on, és egyes (csak ncoreos?) torrentek néha piszkosul megakasztják a routert,cpu 3,x-4es magasságokba túlterhelődik, annyi rémlik csak a logból hogy a torrentekkel molyol... Idáig nem találtam ellenszerét. Ez várható itt is? Nem tudom sajna hogy ez minek a függvénye, mi a felelős érte.
Köszönöm a segítségeteket
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz whoever70 #49890 üzenetére
opkg install block-mount kmod-fs-ext4 kmod-usb-storage blkid
Feltételezve hogy be van formazva ami kell, ez utan mar csak az fstabba kell:
config mount
option target /overlay
option device /dev/sda1
option fstype ext4
option options rw,noatime
option enabled 1
option enabled_fsck 0Vagy ha biztosra akarsz menni akkor "blkid /dev/sda1" parancs utan kapott UUID-vel csatolod.
option uuid 'dc34990c-12c1-4de0-9d564-aad72394dah8' az "option device" részu helyett. Reboot és kész.
De itt van az Openwrt extroot wikiben.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Egy OpenWrt javítana a wifi problémámon? TP-LINK WR1043ND V2.1 routerem van és állandóan elmegy a wifi. Tegnap egész nap bírta, reggelre ledobál vagy nagyon lassan tölt be egy oldalt, ha kapcsolódik egy időre is. Mióta megvettem azóta ilyen, előző routeremmel is ez volt baj. Ráraktam a legfrissebb firmware-t is, de hiába.anno ezt írták nekem előző routeremnél:
"szia,
az iphone 4 is tudja a b/g/n módot, tehát ismeri és kezeli az n szabvány is.
a routeren a b/g/n mixed mód megfelelő, mással szokott inkább probléma adódni;
- az ssid és a jelszó ne tartalmazzon ékezetes betűt vagy nagyon speciális karaktert
- a megfelelő wifi régió legyen beállítva
- ne legyen beállítva nagyon szélsőséges csatorna, bár a magyar régióban 13 csatorna adott, sok eszköz csak 1 - 11 között kezel (rendesen)
- a sávszélesség legyen kipróbálva manuálisan 20 és 40 megahertz mellett is, mert nem minden mobiltelefon szereti mind a kettőt, illetve az automatikus módot
- a titkosítás lehetőleg wpa2 - aes legyen, de minimum wpa - aes, a kevert automatikus módok okozhatnak problémát, ha nem minden felcsatlakozó eszköz választja és kezeli le megfelelően
amelyik telefon tudja az n módot, az a g-t is, hiszen visszafelé kompatibilitás van.
amikor a telefonon frissítve van a rendszer, de nem volt teljes nullázás, akkor érdemes elfelejtetni azzal a korábban beállított wifi hálózatot, majd újra beállítani, sokszor megoldás ez a problémára."ebből minden úgy van beállítva, ahogy írta, a csatorna auto-n van, a sávszélesség is auto-n és ezt változtatni se tudom, mert nem jön le a legördülő menü
wpa2-psk és aes van beállítva jelszónálEzen kívül semmi más. Tudtok mondani valami tippet mi lehet a baj? Kertes házról van szó, nem tudom a szomszéd wifije mennyire zavarhat, de ha én olyanra állítom be a csatornát, hogy ne zavarja a kettő egymást és ha a szomszédnak auto-n van a csatorna akkor hiába állítom át, nem?
egyébként nem mindenhol lehet fogni a szomszéd wifijét elég gyenge a jele, nem hiszem, hogy ez zavarná a wifimetopenwrt firmware megoldaná ezt?
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
CoolBoy323
nagyúr
Rákapcsolódás megvan (wifin keresztül) és LAN-on tovább is megy a net... Eddig megvan, de utána wifi létrehozás nem megy... néha sikerül, h legalább lássam h van egy új wifi hálózat, de net nem volt akkor sem...
tűzfal fülön LAN
ilyet nem állítottam, mert a korábbi leírásban nem volt... ez lehet a gond?! -
suste
veterán
válasz CoolBoy323 #49896 üzenetére
Wifinél csak 1 helyen kell beállitani, hogy LAN-nál legyen a pötty.
Amit még el lehet rontani, az hogy azonos ssid-t állítasz, mint a fő router. E helyett állits valami mást, vagy hagyd az alap Openwrt-n (hacsak nem ez a fő routeren is).
Ne tegyél bele semmi extra karaktert
És ne állits be titkosítást először.Ha adsz privátban lucielérést, akkor ránézhetek.
-
zolka95
őstag
válasz siddis #49894 üzenetére
néztem már vele, de nem teljesen ér a házba a szomszéd wifije
szóval alig lehet fogni azt is csak néholegyébként ma, amikor rossz volt a wifi újraindítottam és inssiderrel megnéztem, más wifi-t most nem fogott, de az enyém az 11-12 vagy 13-as csatornán volt, már nem tudom és mondták, hogy azt sok eszköz nem "szereti"
szóval most beállítottam 6-os csatornára, meglátom mi lesz
amúgy azóta nem volt vele bajFigyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
WR1043ND V1 routerrel rendelkezem és olyan problémám van vele, hogy WiFin keresztül downlink irányban a névleges sávszélességem tizedét sem képes átvinni. Eddig betudtam annak, hogy a bg mixed mode miatt nem ment rendesen a net, de most kicseréltem n-esre a beállítást (mivel lecseréltük az utolsó eszközt is ami nem támogatta), de még így sem hajlandó jó letöltési sebességet produkálni. 120-as netem van 3 eszközzel tudom tesztelni a Wifit és a maximum az 20 Mb/s ami átjön... De most épp a router közvetlen közelében 10 Mb/s -el hasít a wifim lefelé...
Az uplinkkel viszont nincs gond, ott gond nélkül hozza a névleges 10 Mb/s-et, sőt most épp 11-et mértem.
Már minden létező beállítást kipróbáltam, és a lehető legszabadabb csatornán vagyok (csak én használom), ennek ellenére sz*r a lefelé irány. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Notebook hibák
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi