- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toninho13
aktív tag
A kérdésem a következő. Miért van az, hogy a routerre kötött pendrive-ra tudok másolni, de a külső vinyóra nem? A hddt a /mnt/hdd a pendrive-ot pedig a /mnt/pendrive-hoz csatoltam. Lehet, hogy ez nem tetszik neki?
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #23597 üzenetére
Hát akkor várok... ismerősék meg csak kibírják addig :-D
Köszi azért! -
-
-
obligat
senior tag
Ugyanazokhoz a drága ismeretlen emberekhez szólnék!
Nincs vagy van a világon olyan androidra készült browser, amely a transmission WebUI-jával tisztességgel képes megbirkózni?
És ha igen melyik az?
Írom melyik tuti nem.
Opera Mobile és mini
Dolphin
UC Browser
Firefoxkrómot nem vagyok hajlandó használni jelzem.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #23594 üzenetére
Mindössze ennyi:
127.0.0.1 localhost
Időbeli és IP alapú korlátozást szeretnék a FB-ra, nem állandót..... ha megoldható :-)
-
-
válasz
SteveBeard #23591 üzenetére
Mondjuk mi van akkor, ha az /etc/hosts file-hoz hozzáadod ezt a sort...?!
74.125.232.209 facebook.com
Jelenleg mi van az OpenWrt host file-jában?
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #23590 üzenetére
Ja.... jó lenne... de próbáld meg úgy, hogy mi halandók is értsük, hogy mit írsz :-D
Melyik file-ba (esetleg gyengébbeknek Luciba) mit írjunk, cseréljünk....
Örök hála! :-D
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23590 üzenetére
...lehet, de fogalmam sincs, hogy csináljam
-
De most tényleg, amint látom, ez így elég küzdelmes... Nem lenne egyszerűbb megoldás ha a facebook.com domain-t a hosts file-ban átirányítanátok mondjuk a google.hu-ra?
-
hudyfiu
senior tag
facebook-nak elég sok ip-je van, az érdekes lesz...
Én meg így oldottam meg a tiltást:
firewall.user-beiptables -t nat -I zone_lan_prerouting -p tcp --dport 80 -d X.X.X.X -j DNAT --to 173.194.70.94:80
X-ek helyére a tiltandó IP-t így a google oldalára küld
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tobias40 #23578 üzenetére
Hi!
Amiért ssh-s beállítást kaptál, az azért van, mert Luci-ban az extra mezőt (ahol időre szűrsz) nem lehet megadni. Ha minden jól megy, akkor a következő verzióban megoldom. De ha jól sejtem, akkor DD-WRT-ben sem lehet időtartamra vonatkozó szabályokat rögzíteni. Igaz, azt nem igazán ismerem.
-
Szerintem egyszerűbb lenne a facebook.com-ot a hosts file-ba átirányítani a localhost-ra, 'oszt jónapot!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #23575 üzenetére
Egy Remove - Install megoldotta
tobias40Szerintem nem készült még el a teljes webes felület ezekhez a beállításokhoz.
Csak találgatok... -
nimfas
addikt
válasz
nimfas #23576 üzenetére
ha valakinek sikerült belőni rendesen a Facebook szűrést másolja már ide, hogy mi a pontos iptables beállítás... mert én béna vagyok ehhez :-D
Próbáltam így is:
#Facebook tiltás
iptables -A FORWARD -s URL://www.facebook.com -m time --timestart 21:00 --timestop 20:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROPDe a fránya firewall restart hibát dob rája:
invalid mask: 'www.facebook.com' specified
1 szó mint 100(ezer) aki sikerrel járt paste please :-D
-
tobias40
veterán
válasz
nimfas #23577 üzenetére
Vargalex javaslata alapján csináltam,és a szűrés már megy is az ip-re.
és az időre.
Csak az a gondom hogy a lucy-ból ezt nem tudtam volna így megcsinálni csak a PUTTY-ból.
A meglévőt lehet szerkeszteni,nevet adni neki stb.de újat nem tudok hozzáadni a luci-ban úgy hogy időre és ip-re szűrjön mint ahogy a PUTTYban parancssorból beállítottunk neki.
Vagy csak én nem találom meg hol kell.És nem kötekedni akarok ilyenkor nehogy azt gondoljátok,csak szeretném egyszerűen állítgatni a routert webes felületen mert az nekem jobban bejön...
-
nimfas
addikt
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #23562 üzenetére
A Luciban a network/firewall menüben ez fogad:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: Failed to execute function dispatcher target for entry '/admin/network/firewall'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: Failed to execute arcombine dispatcher target for entry '/admin/network/firewall/zones'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:264: Unable to read UCI data: firewall
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>Valamit jól elrontottam, de mit?
-
raidx
őstag
válasz
vargalex #23560 üzenetére
opkg. conf tartalma. Csak az utolsó sort adtam hozzá. A többi eredeti!
src/gz snapshots http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages
dest root /
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlay
option force_spaceFilesystem Mount Point Available Used
rootfs / 648.00 KB / 1024.00 KB 37% (376.00 KB)
/dev/root /rom 0.00 B / 6.00 MB 100% (6.00 MB)
tmpfs /tmp 13.48 MB / 14.39 MB 6% (928.00 KB)
tmpfs /dev 512.00 KB / 512.00 KB 0% (0.00 B)
/dev/mtdblock3 /overlay 648.00 KB / 1024.00 KB 37% (376.00 KB)
/dev/sda2 /tmp/overlay-disabled 443.51 MB / 478.54 MB 2% (10.31 MB)
overlayfs:/overlay / 648.00 KB / 1024.00 KB 37% (376.00 KB)
/dev/sda3 /mnt 243.05 GB / 366.16 GB 30% (104.51 GB)Mount Points
Mount Points define at which point a memory device will be attached to the filesystemEnabled Device Mount Point Filesystem Options Root Check/dev/sda2 (494 MB) /overlay ext4 defaults yes yes
/dev/sda3 (380924 MB) /mnt ext4 rw,sync no yes -
nimfas
addikt
válasz
tobias40 #23569 üzenetére
Luci-n a Network - Firewall alatt tudod a tűzfalat configolni,
Redirection-s alatt a WAN oldal felől érkező dolgokat tudod engedélyezni vagy tiltani, a
Rules menü alatt pedig a routeren belüli szolgáltatásokat tudod szabályozni...
Custom rules fül alatti ablakba pedig a iptables bejegyzéseket tudod betenni...
-
tobias40
veterán
válasz
Speeedfire #23567 üzenetére
De én szeretném ezt firm-et használni de a luci-ra nem javasoltok sosem beállítást,csak az ssh-ra.(PUTTY-ra)
Ezért nem értem hogy akkor minek a webes elérés ha azt a gyakorlatban nem is használjuk??
Nem adom fel gyorsan de csak nézem a luci-t és nem értem hogy mit és hogyan tudok állitgatni.
Pl ezt a szűrést meg lehetne csinálni a luci-ban is?
Sztem ez nem vmi extra beállítás lenne.Üdv!
-
tobias40
veterán
válasz
Speeedfire #23564 üzenetére
De hiába van lucy,mindíg parancssorral akartok velem megcsináltatni...
Ha lucy-ban is meglehet csinálni amit szeretnék,akkor kérlek írd le lépésről-lépésre..A linksys-emmel ddwrt volt fent 5-6 évig és mindent betudtam állítani amit csak akartam,segítség nélkül!
Szűrtem ip-re,amit akartam,korlátoztam ip-re net elérést stb... -
tobias40
veterán
Hogyan tudok ddwrt-t feltenni a vargalex féle firm-re?
És hogyan tudom visszatenni a gyári firm-et?Nekem nem jön be ez a dolog,sajna kevés vagyok hozzá.
Maradnék a webes,grafikus beállításoknál...Üdv!
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
A tűzfalat valahogy újra lehet telepíteni?
Sikerült úgy belekavarodnom, hogy jobb lenne tiszta lappal kezdeni.
Elvileg működik minden rendesen, de a tűzfal újra inditásánál ez a hibaüzenet fogad hosszú sorokon keresztűl:
/sbin/uci: Parse error (invalid command) at line 148, byte 0 -
NoMagix
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen 1043ND routerem, kb 1 éve üzemelt teljesen hibátlanul, idáig.
Tegnap este még tökéletesen jó volt, ma du. amikor hazajöttem már nem volt jó.
Reseteltem, kikapcsoltam, semmit sem csinál azon kívül hogy minden led villog.mit javasoltok? nem vagyok űberkirály ebben a témában!
előre is köszönöm a válaszokat!
-
raidx
őstag
Szerettem volna a lighttpd és php5-öt telepíteni de a ramba települt azaz csak települt volna mert nincs annyi hely.
Hogy kell HDD-re telepíteni a cuccokat? vargalex fw van fent és a http://xxxx:8081 2. opcióval exrootra particionálva.
-
Dasler
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #23556 üzenetére
mmost ugy van hogy van net hagyom most igy..pénteken jövök és addig hátha válaszólnak még páran.. addig is köszönöm a segitségeteket .
-
válasz
Dasler #23555 üzenetére
Nem tudom pontosan, hogy működik a vargalex fw (nekem nem is ilyen routerem van, és OpenWrt-t sem használok már), de gondolom extroot-nak konfiguráltad, akkor pedig logikus, hogy elvesztek a régebbi net-beállítások. Ha kihúzod a pendrive-ot, akkor majd megint azok fognak életbe lépni, de addig is újra be kell állítanod. Feltételezem, hogy ez a magyarázata... Ha extroot-ot használsz, akkor célszerű a lemez konfigurálással kezdeni, és minden mást későbbre hagyni, amikor már csatolva van az extroot, mivel a régebbi beállításokat az új lemezen nem fogja megtalálni. Az FTP-s problémára majd Alex - vagy valaki más - válaszol...
-
Dasler
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #23540 üzenetére
Felraktam a Vargalex félét, konfiguráltam a netet a wifit majd hozzá akartam adni egy pendrive-ot és a amikor a formázást végre hajtotta majd rebootólt már nem volt net kapcsolat és nem is lett több perc várakozás után.. majd ujból visszaállítás..konfig.. és most ott vagyok hogy egy FTP klienssel megtudom nyitni a pendrive-ot de másólni nem tudok rá ..
egyébként most azt szeretném elérni hogy feltudjak rá másolni pár filmet és majd a wifi-n csatlakozott TV-n lejátszani azokat..ez elv lehetséges csak hogyan ?..
majd később cserélném a pendrive-ot külső hdd-re és akkor mehetne a transmission is. -
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5 #23550 üzenetére
Köszönöm,megnézem!
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tobias40 #23545 üzenetére
Hi!
Ha nagyon nem megy semmilyen szövegszerkesztő (vi, nano, mc), akkor putty-ba ezt illeszd be (egyszerű jobb egérgomb kattintással):
echo -e "config rule\n option src lan\n option dest wan\n option src_ip 192.168.1.143\n option extra '-m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 20:00 --timestop 16:00'\n option target REJECT" >> /etc/config/firewall
Majd nyomj egy entert, végül ezt is futtasd:
/etc/init.d/firewall restart
-
doberman
senior tag
szervusztok.
kitöröltem egy sort a firewall rules-ből (nagy lelkesen) valahogy így kezdődött: wan:0.0.0.0/0...
minden jól működik, csak épp azóta a ping-re nem válaszol a wan oldal-ról a router....
valaki ide copyzná azt a sort ami a ping echo-t engedélyezi?köszönöm.
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex #23543 üzenetére
Facebook-t blokkolni ip-re és/vagy wi-fi-re.(wi-fi-n levő össz gépre,de elég az ip is majd beállítom egyenként)
Valamint beállítani hogy bizonyos ip-ről csak 16-20 óráig lehessen fellépni az internetre!
Gyermekem túl sokat netezik és fészezik,ami nem tetszik nekem...ezt már meg szerkeztettem csak nem tudom hova és hogyan kell bemásolni:
config rule
option src lan
option dest wan
option src_ip 192.168.1.143
option extra '-m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 20:00 --timestop 16:00'
option target REJECTNem tudok copy/paste-zni sem az egérrel sem billentyűről.
az etc/config/firewall file megvan de itt megállt a tudományom.PUTTY-al csinálom eddig
Üdv!
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #23538 üzenetére
Hi!
Nem vagyok egy iptables mágus, de szerintem helyesen:
iptables -A FORWARD -s 66.220.144.0/20 -m time --timestart 21:00 --timestop 09:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -d 66.220.144.0/20 -m time --timestart 21:00 --timestop 09:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -s 69.63.176.0/20 -m time --timestart 21:00 --timestop 09:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -d 69.63.176.0/20 -m time --timestart 21:00 --timestop 09:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -s 74.119.76.0/22 -m time --timestart 21:00 --timestop 09:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -d 74.119.76.0/22 -m time --timestart 21:00 --timestop 09:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -s 204.15.20.0/22 -m time --timestart 21:00 --timestop 09:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -d 204.15.20.0/22 -m time --timestart 21:00 --timestop 09:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP -
tobias40
veterán
Bent vagyok ahogyan írtad,egy norton commanderhez hasonló kép fogad.
De itt hogy miket és hova kell beírnom,kész vagyok!
alul látom a parancsokat mit a nortonban anno..
pl a "firewall"-ba belépek szerkesztésre és ide mit kell beillesztenem és hova?"Ezekre a dolgokra nem lehet a router webes,grafikus felületén keresztül beállításokat végezni?"
Vagy a ddwrt lehet az én megoldásom?
Azt legalább már ismerem és használtam is sokat.. -
-
Dasler
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #23532 üzenetére
Hmm ezt nem értem.. ezt én annó már próbáltam egyszer és akkor nem tudott kapcsolódni.. most viszont sikerült.
igyy most rajta van az alap open wrt ha jól értem.
egyébként köszi a segitséget.. egy páááárszór már leirtad a menetét xDDDDD
vmi ajánlat hogy mit csináljak most a routerrel ?
mivel annó azért kisérleteztem az openwrt-vel mert a zsir uj router két óra használat után elkezdett fagyni. (4mbit es net.. 3 port foglalt és wifi használatban).. az openwrt egy estét birt :S
ötlet ? -
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #23494 üzenetére
Ismerőséknél is "népbetegség" a Facebook, gondoltam kipróbálom magamnál először a dolgot, a következőre jutottam:
Betettem ezt:
iptables -A FORWARD -s 66.220.144.0/20 --timestart 21:00 --timestop 09:00 --days Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -d 66.220.144.0/20 --timestart 21:00 --timestop 09:00 --days Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -s 69.63.176.0/20 --timestart 21:00 --timestop 09:00 --days Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -d 69.63.176.0/20 --timestart 21:00 --timestop 09:00 --days Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -s 74.119.76.0/22 --timestart 21:00 --timestop 09:00 --days Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -d 74.119.76.0/22 --timestart 21:00 --timestop 09:00 --days Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -s 204.15.20.0/22 --timestart 21:00 --timestop 09:00 --days Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROP
iptables -A FORWARD -d 204.15.20.0/22 --timestart 21:00 --timestop 09:00 --days Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j DROPMajd firewall restartra ezt kaptam:
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/firewall restart
Loading defaults
Loading synflood protection
Adding custom chains
Loading zones
Loading forwardings
Loading redirects
Loading rules
Loading includes
iptables v1.4.10: unknown option `--timestart'
Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
Loading interfaces
/sbin/uci: Entry not found
root@OpenWrt:~#iptables-mod-ipopt csomag fent van.... mi a gubanc...? :-D
Előre is köszi srácok!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #23534 üzenetére
Hi!
Az általad kiválasztott revízió checkout-ja:
svn co -r revizio_szam svn://svn.openwrt.org/openwrt/trunk/
ezzel ekvivalens:
svn co svn://svn.openwrt.org/openwrt/trunk@revizio_szam
-
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #23523 üzenetére
Szerintem ez nem bonyolítja a dolgokat.
A legtöbb iptables-es bejegyzés a neten amúgy is ilyen formában található meg, így csak kopipésztelni kell.Tiétek a mind a 3 szerveres domain?
Számomra az ubuntu, mint server distro vicc kategória. Érdekes pl, hogy a centos a végén kullog, mikor a cpanel csak erre rakható fel és a legtöbb osztott tárhelyes szolgáltató ezt használja (nem értem, hogy miért olyan nagy szám...). A mandriva is fura a sorban, mert az is inkább desktop, ha jól tudom.
Na de mindegy, ne flameljük tele a topicot, elfogadom, hogy így van, csak értetlenül állok a dolgok előtt.Hogy lehet régebbi verzióra hivatkozni? Csak megadom neki a bejegyzés számát?
A transmission config fájl kukázása, majd újrahúzása megoldotta a dolgot, de nem tudom miért csinálhatta ezt...
-
tobias40
veterán
Köszönöm!
Ezekre a dolgokra nem lehet a router webes,grafikus felületén keresztül beállításokat végezni?
Csak parancssorból?(sajna én ehhez hülye vagyok)
Esetleg ha ddwrt töltenék le hozzá,abban tudnám állítani a webről?(a router sajátjából nem lehet ha jól tudom)
Ha igen melyiket töltsem le?Üdv!
-
-
Dasler
csendes tag
Elvileg ez van rajta:
openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin -
Dasler
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék segitséget kérni egy wr1043ND tipusu router vissza állításához.
a helyzet az hogy openwrt van rajta és a lan csatlakozás nincs engedélyezve.
előzőleg több probléma is volt vele igy juttottam el idáig, hogy véletlenül le vettem a pipát a lan csatlakozásról. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #23465 üzenetére
Hi!
Lehet, hogy vicc, de nem saját szerzeményük!
(#23477): a 2.42-es transmission-ban tökéletesen működik a download queue size. A bemásolt log sor teljesen másra vonatkozik!
(#23489): bármikor checkout-olhatod és build-elheted bármelyik revíziót. Pont ez a lényege az SVN-nek, a verziókövetés.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #23492 üzenetére
Hi!
A config-ban a dest_ip-t is töltsd ki (mehet akár URL-el is). Ebbe kell a tiltandó oldal címe. Persze, ha a facebook több IP-ről van kiszolgálva, akkor ide tartomány írandó, vagy több szabályt kell létrehozni külön-külön IP címmel.
A wikiben ott van egyébként a bizonyos Host-ot tiltó példa is. Csak a kettőt kell ötvözni. -
obligat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23521 üzenetére
Nos, rettentően szégyellem magamat, amint megértettem miért nincs az említett mappa a routeren(minidlna-beállításokban kikommenteltem a database fájlok létrehozásának alapértelmeett helyét valamiért), egyből megjavult a dolog, Köszönet érte Intruder2k5!
érrendszerem megmentve
done -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #23494 üzenetére
Hi!
Szerintem ne bonyolítsuk a felhasználók életét iptables szabályokkal, rakják csak be ezeket a paramétereket a /etc/config/firewall-ba.
-
obligat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23521 üzenetére
még nem, de majd most megpróbálom
nincs /var/cache/ mappa a routeren.
van viszont var/run/minidlna/files.dbaz lesz az?
-
obligat
senior tag
1043-as router, vargalex release openwrtvel a vas és a szoft.
lóg rajta egy merevlemez, a szoft frissítése előtt is rajta volt, a különböző médiamotyókat el tudtam érni miniDLNA-n keresztül.
frissítés óta csak a frissítés időpontjától felmásolt holmikat "látja" a kliens, és nem bírok rájönni miért.
a miniDLNA beállításai jók, mert az új holmikat látja a kliens.
a kliensben nem nagyon kell állítgatnom semmit, mert az is látja a frissítés időpontjától felpattintott holmikat.
gondolom valami jogosultság-gond lehet, de a fájlok jogosultságait megváltoztatva sem jutok semmire.
gondoltam akkor a fájlok tulajdonosát kell megváltoztatni (mint desktopos linux-változatoknál), de azt meg nem tudom hogy csináljam openwrt-n.Kérlek benneteket drága ismeretlen emberek, segítsetek, mert felpattintom az ereimet az idegtől!
(a kliensben nem megjelenő tartalmak leszedésére, majd visszamásolására már gondoltam, de eléggé "favágó" módszernek gondolom, és a hiba okát még nem fogom megtudni általa)
-
Syl
nagyúr
-
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5 #23516 üzenetére
És már csak annyi hogy hogyan csatlakozom ssh-n,(https:// ?)és hol találom a PUTTY-t?
-
Toninho13
aktív tag
Lenne pár problémám.
1, A Router randomra a megváltozott beállításokat nem hajlandó végrehajtani.2, Mind hálózaton, mind ftp-n a másolási sebesség ext4 esetében 2,5 mB/s. Ezt hogyan lehetne felgyorsítani?
3, USB HUB-ra bedugtam 1 külső vinyót és egy Pendrive-ot. A beállítások ezek. Így a router, ha bedugum az USB HUB-ot, akkor egyből újraindul, ha bedugva indítom, akkor be se bootol. Mi lehet a baj?
-
-
tobias40
veterán
válasz
Speeedfire #23514 üzenetére
Köszönöm a segítségedet!
A rooteren hova írjam be azt a parancsot?
-
Speeedfire
félisten
válasz
tobias40 #23513 üzenetére
A routeren, amit írtál az maga a file.
Menj fel routerre és add ki a cat /etc/config/firewall parancsot, ezzel listázhatod a tartalmát.
Ha szerkeszteni szeretnéd akkor a cat helyett a nano-t használd.
Ha nagyon nem vágod a linux "szintaktikát", akkor lesd meg ezt az oldalt. Nekem a kezdetekben sokat segített. -
tobias40
veterán
válasz
Speeedfire #23512 üzenetére
De nem tudom hol kell keresni azt a file-t!
A rooterben vagy vhol máshol?
Nem vágom az egészet... -
tobias40
veterán
válasz
SteveBeard #23492 üzenetére
"A teljes tiltás ott van az /etc/config/firewall-t kell szerkeszteni."
Ezt hol is találom? -
csabaaa18
csendes tag
válasz
SteveBeard #23500 üzenetére
1000 köszönet
-
jbl
senior tag
válasz
tobias40 #23491 üzenetére
OpenDNS megoldja. Ki tudod választani, hogy melyiket tiltsa.
Academic Fraud
Adult Themes
Adware
Alcohol
Auctions
Automotive
Blogs
Business Services
Chat
Classifieds
Dating
Drugs
Ecommerce/Shopping
Educational Institutions
File storage
Financial institutions
Forums/Message boards
Gambling
Games
German Youth Protection
Government
Hate/Discrimination
Health
Humor
Instant messaging
Jobs/Employment
Lingerie/Bikini
Movies
Music
News/Media
Non-profits
Nudity
P2P/File sharing
Parked Domains
Photo sharing
Podcasts
Politics
Pornography
Portals
Proxy/Anonymizer
Radio
Religious
Research/Reference
Search engines
Sexuality
Social networking
Software/Technology
Sports
Tasteless
Television
Tobacco
Travel
Video sharing
Visual search engines
Weapons
Webmail
http://www.opendns.com/ -
Tama86
csendes tag
válasz
Speeedfire #23488 üzenetére
Köszönöm a QSS Led már üzemel a Transmissional.
-
mixi80
aktív tag
válasz
SteveBeard #23503 üzenetére
Az addig ok, de a felhasználónév? Mert itt csak password-öt tudok megadni!
Üdv!
-
mixi80
aktív tag
válasz
SteveBeard #23500 üzenetére
Hol tudom megadni neki a felhasználónevet és a jelszót?
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4800MQ I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest