- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- The DJ: Kínai fake videókártyák hardveres BIOS módosítása (gyári állapotra)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reag3nS
senior tag
Még mindig a qos..
[Ezzel] kapcsolatban vargalex [firmware-je] erősítsetek meg, hogy alapból tartalmazza a luci-t? Tehát amint felment a firmware, máris be lehet jelentkezni webes felületen és megadni a nethez a hozzáféréseket?
Alapból nincs hozzáadva a qos menü, akkor a megfelelő menüben kiválasztom és installálom?
Ebben a firmware-ben a qos wifire is priorizál?
prioritás mellett lehet sávszélességet is megadni a laptopnak? -
Így már nagyon kaffa !
-
Hát ilyen béna vagyok tényleg nem tudom megcsinálni a qss-gombos wifi kapcsolót.
Marad a vargalex buildje, mert nagyon jó ! Wifi céljára tényleg egy kapcsolós hosszabbítós AP-t szerkesztek be a rendszerbe. -
StephenNO1
tag
Nálam akkor szokott újraindulgatni, ha már működő routernél rádugom a külső vinyót és nem csatolja fel a swap-ot és nézek 1080p-s filmet. Újraindul, utána megtörténik az automatikus felcsatolás, utána már stabil. Nekem csak a kezdeti openwrt-s firm.-el volt olyan fagyás, mint nálad amióta vargalex firm.
van fent hibát nem tapasztalok.
-
VIC20
őstag
Én most tettem föl az openWRT-t, és sajnos van egy nagy gondom. Egyszerűen béna a WAN-ja. Csodálkoztam, miért nincs net, aztán meg miért nem lehet belépni, se Luci-ban, se SSH-val. Aztán rájöttem: áramtalanítás, aztán visszakapcsolás, és amikor a LED-jei szerint összeszedte magát, na akkor lehet bedugni a WAN-kábelt.
Mikrohullámos netem van, és nyilván a szolgáltató által adott routerrel nem szeretik egymást. Persze ugyanez van bármilyen rebootot igénylő művelet után is! Se automatikus (DHCP), se állandó (static) beállítás nem segít. Minden reboot után mászkálhatok föl az emeletre.
Létezik erre a bugra valami megoldás? Raidx hozzászólását olvasva egészen elkeseredtem, lehet, hogy vissza kéne pakolni a gyári firmware-t? (És venni egy NAS-t?
-
wwenigma
Jómunkásember
Mostanában általában csak FW frissiteskor van ujrainditva a router, annyi hatranya van az EKO firmnek, hogy manualisan kell feltenned amire szükséged van. Azért tudom javasolni a kipróbálását.
Extroot aktivalas, pppoe net parancssorbol engedélyezés, Vargalex-féle statisztikai oldal, csomagok telepitese, ilyenek. Az alábbiakat használom alaptelepitesnel: opkg install luci htop nano mc rrdtool kmod-nls-utf8 luci-app-ddns luci-app-samba px5g uhttpd-mod-tls
Ehhez meg még transmission, ha sokaig nem fog menni a gép, vagy minidlna, etc. -
raidx
őstag
Ma reggel az fogadott, hogy net van, háttértár és router nem elérhető. Az összes led mereven világít, még az a két lan-led is ami üres. Szoval csont keményre kifagyott a WR1043ND. Táp ki/be és ment minden. Tegnap délután csinált olyat, hogy újraindult magától filmnézés közben.
-
SteveBeard
senior tag
-
nimfas
addikt
válasz
SteveBeard #23983 üzenetére
ez jó is lenne, csak ugye itt gondolom a 84.2.36.197 IP-t tiltaná... de a facebook.com kb 6-10 ip-n megy.... vagy nem-e?
SteveBeard: szerintem bárhova teheted a file-t... neked kell futtatni :-D
pl /etc/vargalex-be... ott van 2 másik script
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23985 üzenetére
Ok, de hova rakjam ezt a fájlt.
Melyik könyvtárba?
block.sh fájlom van, azt hiszem a lib mappában
Ha elszánom magam az újra telepítésre, előtte lehet, hogy kipróbálom.
Most jó így... -
válasz
SteveBeard #23983 üzenetére
"Nekem nincs blocker.sh fájlom, ezért fogalmam sincs mit szerkesszek."
Esetleg hozz létre egyet...
-
Na feltettem a gargolyle 1.4.7 stabil verzióját ( http://www.gargoyle-router.com/downloads/images/ar71xx/gargoyle_1.4.7-ar71xx-mzk-w04nu-squashfs-sysupgrade.bin ) , sajnos ez így bár betonstabil ,de ugy érzem ,hogy egy "gyári fw" többet tud ettől. A memória még rengeteg . Lehet, hogy ssh segítségével le tudnék húzni hozzá ezt , azt , amazt. Nem tudnátok segíteni , hogy mit kell letölteni ahhoz , hogy a qss gombbal kapcsolható legyen a wifi ?
Mellesleg nem értem , hogy web felületen mért megy a belépés widózból minden további nélkül , az ubiból viszont nem megy , mert gondja van a sütikkel. Hogy is van ez?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
nimfas #23982 üzenetére
Amit én javasoltam ott nem kell www
...ja és a kettőt együtt ne használd, nekem pont az kavart be.Speeedfire oldalán találtam ezt:
"ezt a csomagot kell telepíteni: iptables-mod-ipop
példa www.iwiw.hu blokkolása 17:01-17:02 között
blocker.sh -ba majd futtat
#!/bin/sh
# egyszer kell csak futtatnod firewall restartig ervenyes lesz
iptables -A forwarding_rule -d 84.2.36.197 -p tcp -m time \
--timestart 17:01 --timestop 17:02 -j REJECTpélda www.iwiw.hu blokkolása minden hétköznap 18:00-00:00 között mac szűréssel
kicsit komolyabb:iptables -A forwarding_rule -m mac --mac-source amitblokkolniakarszmaccim -d 84.2.36.197 -p tcp -m time --timestart 18:00 --timestop 00:00 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri -j REJECT "
Nekem nincs blocker.sh fájlom, ezért fogalmam sincs mit szerkesszek.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #23973 üzenetére
kipróbáltam azt hiszem amit te ajánlottál... a local-os file bizergálást... annyi volt, hogy nem volt elég a facebook.com-ot beírni.... hanem a www.facebook.com-ot is be kellett, mert ha nem volt akkor simán engedte érdekes módon.
Még az érdekelne, hogy időbeli tiltást hogy lehetne megoldani, akár a SteveBeard féle módszerrel (az IP alapú tiltásról lemondtam egyelőre):
iptables -t nat -I PREROUTING -p tcp --dport 53 -j REDIRECT --to-ports 53
iptables -t nat -I PREROUTING -p udp --dport 53 -j REDIRECT --to-ports 53Majd az /etc/dnsmasq.conf fájlt szerkesztjük:
address=/facebook.com/127.0.0.1
Végül /etc/init.d/firewall restart és /etc/init.d/dnsmasq restartvajon itt is külön fel kell tüntetni az address-ek közt a www.facebook.com-ot is?
-
Celtis
veterán
válasz
Intruder2k5 #23971 üzenetére
Köszi.
Bevallom nem a routeren, hanem egy másik eszközön akartam beállítani, csak ez a topic jóval pörgősebb. Ha nem is a leírt módon, de végülis sikerült. A kmod-fs-cifs telepítése nem sikerült, mert nem ismerte az ipkg, de végül az fstab piszkálásával összejött a dolog. Egy ilyen sor kellett beírni:\\\\192.168.xx.xx\\Sharename /mnt/mountpoint cifs username=myuser, rw 0 0
Igen 4db \. És csak ip-vel megy hostnévvel nem. Na mindegy, a lényeg, hogy összejött.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #23977 üzenetére
Ezt a szerkesztést jól elcs...m
-
válasz
SteveBeard #23977 üzenetére
Remek, akkor már az OpenWrt is kipipálva...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Ezzel a megoldással nekem sikerült kiirtani a facebookot meg egy csomó mást is....
Az volt a baj, hogy a korábbi, ilyen irányú próbálkozásaimból bennmaradt néhány bejegyzés és emiatt néha bejött az oldal. De most már tökéletes.
Még a facebook hivatkozásait is tiltja.
Intruder2k5
Én nem értek ehhez az iptables szerkesztéshez, de ahogy elolvastam a leírást egy belső gyorsítótáron engedi át a forgalmat és úgy tudja tiltani. Megnéznéd, hogy nem követek el így valami nagy butaságot. Bár eddig jól működik minden, de nem akarnám kinyitni a net felé az egész hálózatot... -
Sajnos passz! DD-WRT-ben van erre lehetőség, illetve szerintem a Gargoyle fw is tudja, de OpenWrt-ben és gyáriban nem tudom...
-
csabaaa18
csendes tag
Helló,
Az lenne a kérdésem, hogy vargalex FW-ben hogyan lehet megváltoztatni vsftp csoportjainak jogait?
speciel egy felhasználó csak olvasni tudjon de írni ne.
köszi
-
xnace
őstag
válasz
Facebook hát.
3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
-
-
xnace
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnám egy oldal elérését teljesen letiltani?
-
-
Celtis
veterán
Van egy WD Mybook Live NAS-om. Milyen paranccsal lehet a routeren felmountolni a hálózati meghajtót?
Gondolom baromi egyszerű, de már mindent végigpróbálgattam, és nem sikerül. -
gabe96
aktív tag
válasz
StephenNO1 #23968 üzenetére
és hogy mi a home dir, azt hol tudom beállítani?
ill. ha beírom h nano /etc/vsftpd.conf
akkor ezt dobja ki:background=YES
listen=YES
anonymous_enable=YES
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=022
anon_upload_enable=YES
anon_mkdir_write_enable=YES
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome
to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
#userlist_enable=YES
#userlist_deny=NO
#userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES -
StephenNO1
tag
válasz
gabe96 #23966 üzenetére
Én nagyon ritkán használtam az ftp-t főként torrent megy nálam 24/7ben.
Annak idején szerkesztettem /etc/vsftpd.conf-ot
Előtte ssh-val...
adduser -h (home dir elérés pl: /mnt/transmission) user_name
A következő szerint:
ftp_username=XXX
majd jelszó beállítás...
jelszó még egyszer....
és ezt a user-t add meg az előbbi XXX helyén...
Indítsd újra az ftp szolgáltatást és ezzel a userrel és a megadott jelszóval be tudsz fogni lépni. Remélem ha hülyeséget írtam le akkor kijavítanak.
-
gabe96
aktív tag
válasz
StephenNO1 #23965 üzenetére
esetleg FTP szerverben tudsz segíteni, mert az még hálózaton belül se megy
a jelszót megváltoztattam, total commanderbe új ftp kapcsolat, az anonymust kivettem, beírom az IP-t(192.168.0.1, igen, megváltoztattam 0.1-re), de a total cmd, kapcsolathívási hibát ír -
gabe96
aktív tag
válasz
StephenNO1 #23958 üzenetére
-
hudyfiu
senior tag
válasz
StephenNO1 #23958 üzenetére
Mobilenettel nem megy a dolog.
-
tukko1
aktív tag
válasz
vargalex #23892 üzenetére
A transmission-remote és a tranmission-cli csomagokat feltelepítettem, de a script íráshoz nem értek. Tudnál ebben segíteni?
Más!
Ftp-n wifivel milyen másolási sebesség érhető el? Laptop és a router közt 2,6MB/s sebességet mértem, asztali gép (amiben N-es PCI-E wifikártya van) és a router között 3.8-4.6MB/s mértem. -
kisninja
őstag
közben rájöttem samban csak 720p filmek mennek.
Viszont lenne még 1 kérdésem felraktam az 1.0.23-1 minidlna-t rámentem a submit ra is így elvileg újraindult, de még mindig nem jelennek meg a feliratok. Van erre valami megoldás ? -
Tama86
csendes tag
Hello!
Segítene valaki hogy tudok a samba-ra jelszava védelmet tenni. Találtam több leírást is de nem jön össze.
-
tobias40
veterán
-
gabe96
aktív tag
dyndns-ben tud nekem valaki segíteni?
regisztrálok, megcsinálom a host-os, a routeren bejelentkezem(nem jelez vissza, hogy sikerült-e, nem tudom kellene-e), ha hálózaton belül beírom a címet akkor jó, de a telómról, mobilneten keresztül, sehogy sem akarja az igazságot -
wwenigma
Jómunkásember
Jumbo frame-re megoldás az eko firmben? [link]
-
válasz
SteveBeard #23948 üzenetére
Szia !
Köszi !
Van valaki , akinek a Vargalex legujabb buildjével működik a qss- gombbal való wifi ki-be kapcsolás?
-
-
csabaaa18
csendes tag
válasz
SteveBeard #23945 üzenetére
Köszi a segítséget
-
Hi !
A 23938-ra senki sem tud, vagy nem akar segíteni?
Nézzetek és olvassatok már bele abba a három fekete-fehér fotóba , ha volna egy kis időtök légyszi!
Már utána olvasgattam, de nem müxik a qss gombbal való wifi lekapcsolás, csak egy-két másodpercre kapcsolja le a wifit, utána visszakapcsolja.
Netán az a baj hogy a /etc/hotplug.d/button/qss fájlt nem nano-val, hanem mc-vel csináltam?
Vagy estleg nem kell beleírni az első sorba, ezt: #!/bin/sh ?
Van ennek a qss fájlnak valamilyen kiterjesztése, vagy nincs?
Vagy 777-re kell maszkolni?? help !
-
csabaaa18
csendes tag
Hy,
az lenne a kérdésem, hogy varagalex féle FW ben hogyan lehet ftp felhasználókat gyártani különböző jogosúltsági szintekkel? pl.: csak egy almappát olvashasson, más pedig mindenhez férjen hozzá?
Köszi, Smile -
tobias40
veterán
Nekem olyan gondom van hogy nézünk egy divix filmet wi-firől és egy idő után szaggat és megáll.A-210 lejátszón keresztül megy az egész, a router fent van az emeleten,a tv és alaptop meg a földszinten.
Letöltés nem megy természetesen ilyenkor,most ddwrt van de előtte a vargalex féle firm-el is csinálta.
Van amikor 1,5 óra után van amikor 40 perc,popi router restart sem segít!
Mi lehet a gond,a linsys-el sosem csinálta pedig az nem N-es wi-fi.
Olyan mintha buffer-elne és nem tudja utána tölteni az adatot,de utána teljesen megáll a lejátszás ,nem tölti fel??A popi sem fagy le sem a router,de ha újra akarom elindítani onnan a filmet akkor hamarosan uanaz a probléma!
Másnál is előfordult már ilyen?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #23939 üzenetére
Pedig az én buildemben és az alap OpenWrt-ben is színes..
-
-
-
mrfree
csendes tag
válasz
vargalex #21845 üzenetére
Szia(sztok)!
Az új miniDLNA installban kérném segítségedet=segítségeteket.
Próbálom letölteni ssh-h a honlapodról, de nem sikerült. Win alatt pedig le tudtam tölteniMindenegy átmásoltam a routerre, de nem tudom installálni az opkgvel sem úgy, hogy a .gz-t teszem fel, sem úgy, hogy kitömörítve. Valószínűleg láma kérdés, de nem értek a linuxhoz. LE tudnátok írni, hogyan kell csinálni?
Másik kérdéseim a miniDLNA kapcsán:
- lehetséges, hogy egy könyvtárban csak egy typusú file lehet pl. csak avi, csak mkv? Mivel, nálam ha különböző típusú file-k voltak egy könyvtárban akkor megállt az indexelés.
- hogyan lehet, mkv-t lejátszani?Előre is köszi,
mrfree -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23933 üzenetére
Én is kettőt engedélyeztem, így stabil.
Bár én a letöltést is eléggé lekorlátoztam és csak 10 peer-t engedélyeztem torrentenként és összesen is csak húszat. Nekünk teljesen elég, mivel éjjel-nappal megy így szépen lejön minden. Ha nagyon gyorsan kell valami, akkor meg lehúzom a laptoppal.
Hozzá kell tennem, hogy közben van olyan, hogy 3-4 gépen is megy a DLNA. -
-
raidx
őstag
Nekem épp van egy felesleges Intel Atom D510MO lappal szerelt gép. 2 Giga ram 80 Giga HDD. Most a Win 8-at tesztelgetem rajte.
Még gari is van a lapon és az egyik ramon.
@Intruder2k5
2 torrent egyidejűleg és simán megy a net. 4-nél már néha gondok vannak egyik másik oldallal. 20/10-es a netem.
-
gabe96
aktív tag
Vargalex firmware-jén az FTP szerver beállításában, és elindításában interneten és helyi hálózaton?
ugyanezen a firmware-en USB-n 3g modem használatában? -
Hát, egy-egy ember előfordult, aki azt állította, hogy nagyon jó, és sok torrentje fut, stb..., de a nagy többség szerint mindenképpen 5 alatti torrent darabszám futtatása ajánlott egy időben, és valahol 1-2MB/sec körül lesz a várható maximális sebesség. Nekem legalábbis ez jött le, aztán pontosabbat majd mondanak a többiek, akiknek ilyen routerük van...
-
SteveBeard
senior tag
Szai Alex!
Ezt szerinted használhatom, mert a facebook kivételével elég jól tiltja az oldalakat. Mert nem akarok nagy hülyeséget csinálni.
-
zso85
tag
válasz
Intruder2k5 #23924 üzenetére
Mekkora az a net amit ez a router ki tud szolgálni torrent feladatok ellátására???
NAS-ban az alsó kategória is elég húzós árban van nemhogy a felső!
Annyit lehet nem érne az egész szvsz. -
-
zso85
tag
Sziasztok.
Véleményeteket szeretném megtudni,hogy mennyire képes egy TP-LINK 1043ND router ellátni a dolgát 80/25Mbit /s net mellet???
Torrentezni szeretnék külső vinyóval ezért szeretném lecserélni.
Vagy induljak el esetleg a NAS felé???
Segítségeteket előre is köszönöm. -
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #23917 üzenetére
Akkor , meghalt.
Power világit majd bevillan az összes többi led újra és újra.A szöveg reggel nem ment a net. Kihúz visszadug nem használt. Nincs admin panel.
Pénteken elhoztam a gariból hétfőn küldöm vissza újabb egy hónap
-
vargalex
Topikgazda
válasz
dragon1993 #23909 üzenetére
Hi!
Természetesen az áramszünetet akkor kell produkálni, amikor már ténylegesen a flashba írja. Az elején ugye csak a memóriába tölti. Persze Openwrt alatt ezt ssh-n, vagy Luci-ból pontosan látod, hogy mikor történik. És ahogyan az előttem szólok mondták, ezt a boltban még véletlenül se említsd!
Egyébként a lefagyást HDD nélkül is produkálja? Mert inkompatibilis külső ház tud ilyet okozni! -
raidx
őstag
válasz
Hasonlóan gubancos volt az enyém is. Igaz nem akarattal, de befagyott a frissítésbe. Visszavittem a boltba és három hét múlva mehettem egy vadi újért. Mivel a garist a bolti szervizes nem bonthatja meg, megy vissza a gyártó szervizébe. Ott meg nem szuszakolnak a hibakereséssel. Nem megy, kuka és adják a másikat. Remélem ez már jobb és nem kell az 5 év gari idő alatt megint cserélni.
Csak ne mond senkinek az áramszünetet. Mikor hazamentél lefagyva találtad. -
st6rbuck
csendes tag
Sziasztok!
Canon MP520 multifunkciós nyomtató scannert beüzemeltem p910nd segítségével.
Sajnos csak egyirányú a kommunikáció, bidirekcionálisban nem működik.Elméleti kérdésem lenne:
1. van-e valami esély arra, hogy bidirekcionálissá lehessen tenni a kommunikációt?
2. hálózaton keresztül történő scannelésre van-e megoldás OpenWRT-ben?Ha a két kérdésre a válasz nem:
3. a kapható USB-s print szerverek közül van-e olyan, amelyik támogatja a hálózati scannelést is a nyomtatáson felül? -
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #23910 üzenetére
ez sem működik
egy darabig jó, mindent el lehet érni csak a facebookot nem, majd a sokadik kísérletre bejön az oldal.
vagyis nem értem, hol bejön, hol nem...
Próbaképpen beraktam mellé a yahoo tiltását is... na az nem ilyen okos.... -
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #23914 üzenetére
... éjjel meg alszik az ember, nem azt nézegeti, hogy van-e áram..
legjobb semmit sem mondani - dolgoztam "szervizesként" jó néhány éve...
z
-
-
doberman
senior tag
válasz
szia.
szerintem ne magyarázkodj a boltban.... annyit mondj, hogy este még működött reggel már nem és nézz "őszintén".... neked nem kell tudni, hogy működik, mitől megy. szerintem még a firmware frissítést se említsd...
z
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Az Asus WL-500W routerem helyett adnának egy új, garis tp-link 1043nd-t, jól járok vele? Ez sima routerként funkcionál, tomato fut rajta, sok extra nem kell. A stabilitás viszont fontos, ajánlható a tp-link hasonló célokra? -
válasz
A tapasztalatok szerint ezeket simán cserélik, nem szoktak kötekedni sem, de azért a helyedbe én nem azt mondanám,, hogy áramszünet lett a firmware frissítés alatt, mert arról nem ők tehetnek, aztán még beintenek a végén... Egyszerűen csak mond azt, hogy felment rá a firmware, majd amikor már egy óra elteltével sem történt semmi, ekkor újraindítottad, és akkor már se kép, se hang!
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
A mágusokat kérdezném, ha a facebook blokkolására következő megoldást használom, azzal nem kínálok-e tálcán támadási felületet?
Az az igazság, hogy nálam eddig csak ez működik.
Az /etc/firewall.user -be illeszük be ezt:
iptables -t nat -I PREROUTING -p tcp --dport 53 -j REDIRECT --to-ports 53
iptables -t nat -I PREROUTING -p udp --dport 53 -j REDIRECT --to-ports 53Majd az /etc/dnsmasq.conf fájlt szerkesztjük:
address=/facebook.com/127.0.0.1
Végül /etc/init.d/firewall restart és /etc/init.d/dnsmasq restart
-
Dasler
csendes tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
dragon1993 #23900 üzenetére
Firmware frissítés alatt áramszünet szimulálása.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest