Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
pü.
(#22290) vargalex
Juj. Égő üzemmód ON. A # bennemaradt

Most töröl, szubmit, restart.
Úgy tűnik jó lesz!
Elkezdte gyártani a db-t és a logba is ír
[2012/02/06 12:12:19] minidlna.c:923: warn: Creating new database...
[2012/02/06 12:12:19] scanner.c:726: warn: Scanning /mnt/filmek
[2012/02/06 12:12:19] minidlna.c:992: warn: HTTP listening on port 8200 -
válasz
vargalex
üzenetére
A minidlna fut (system/startup/enabled). A config-ba beírtam Begi javaslatát (db_dir=/mnt/minidlna/db, log_dir=/mnt/minidlna/log), a system/startup panelen nyomtam a minidlna-ra egy restartot, de őfelsége továbbra sem vesz tudomást a módosításokról. Továbbra is a /var/log/minidlna.log-ba irkál. Most utoljára pl:
[2012/02/06 11:57:05] minidlna.c:154: warn: received signal 15, good-bye
[2012/02/06 11:57:06] minidlna.c:900: warn: Starting MiniDLNA version 1.0.22 [SQLite 3.7.7.1].
[2012/02/06 11:57:06] minidlna.c:992: warn: HTTP listening on port 8200 -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ha legalább a db_dir-t nem változtatod meg, azzal az a baj, hogy a /var a RAM-ban található, tehát minden reboot esetén elveszti a tartalmát. Tehát azt mindenképpen állítsd pl. a külső eszközön található könyvtárra.
Fut a minidlna process? A log-ban csak az error-okat látod.
-
Nálam a db_dir és a log_dir-ben még az alapértelmezett értékek vannak. Ez baj?
A db_dir a /var/cache/minidlna címre mutat, de nekem ilyenem nincs is.
A log_dir-t megtaláltam és nem lettem okosabb. Van benne egy pár error.
És persze még mindig nem mutatja magát a táblagépemen.
(#22275) vargalex
Szerintem hozzá sem fogott

Mellesleg ezt hol tudom megnézni? A minidlna.log-ban? -
vargalex
Topikgazda
válasz
doberman
üzenetére
Hi!
Érdemes azért megnézni a gscpa-based webcamok között is.
-
Begi
senior tag
válasz
wiERHcSc
üzenetére
Minidlna:
Ahogy többször irtam, irták, nem igényel nagy hókusz-pókuszt.
1. Beállitja az ember a fájlokat tartalmazó mappa helyét (példában /mnt)
2. Majd az adatbázis és log helyet. ( példában /mnt/minidlna/log és /mnt/minidlna/db )
3. Restart a minidlna-ra.
4. Várunk. Elkezdi felépiteni az adatbázist, ami fájlok számától függően lehet 5 perc, de akár 1 óra is.
Ha esetleg nézni akarod, akkor a logban látod hogy éppen hol tart, és ha van akkor mi a hiba.Példa konfig:
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200
# network interface to bind to (this is the only interface that will serve files)
network_interface=br-lan
# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
# can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=/mnt
# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
friendly_name=MiniDLNA
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
db_dir=/mnt/minidlna/db
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its log file
log_dir=/mnt/minidlna/log
# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg
# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes
# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no
# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no
# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php
# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900
# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1 -
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, de nekem még új volt

-
-
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
uPnPlay-ban nem a samba megosztás, hanem a miniDLNA szervert mutatja.
Neked és wiERHcSc-nek: arra kell figyelni, hogy ha az inotify be van kapcsolva a miniDLNA config-ban, akkor az új file-okról a miniDLNA csak akkor értesül, ha fut is a felmásoláskor. Ha nem, akkor az adatbázist újra fel kell építeni.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tudtam én, hogy az árához képest jó router ez!
Köszönöm a linket. -
-
törölt tag
Gyári FW-ben be tudom valahol állítani, hogy egyes domain-eket ne engedjen át?
-
wiERHcSc
tag
Hi!
Énis a Dlna-val szívok, a Samu Tv-n nem jellenek meg a file-ok :-(
Az gond lehet hogy win7 alatt hoztam létre a könyvtárat és azzal másoltam bele a file-okat?uShare-val meg látom a file-okat, de nem játsza le az mkv-kat azt mondja nem támogatott formátum :-(
Igazából a miniDLNA lenne a jobb ha működne.
Előre is köszi: wiER
-
-
Attesz
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szia!
A router fw-jét frissítettem.
-
Attesz
aktív tag
Segítsetek légyszi!
Valamiért nem indul el a Transmission webes felülete.
Nem értem hogy mi van. -
válasz
vargalex
üzenetére
Hi!
Megnéztem a filerendszert, és rendben van, bár a router alatt nem lehetett, mert attól is behalt. Kipróbáltam az rw,noatime opciót:
/dev/sda3 on /mnt type ext4 (rw,noatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
Vettem egy chiftec black box külső házat, ez sem segített, ha torrentet indítok akkor vagy újraindul a router, vagy 0 és 11 Mbit között ugrál a sebesség, miközben semmi mást nem lehet a routerrel csinálni. Van 2GB swap. A másolás/írás samba alatt stabil ~10.000 kbyte/mp totalcommander-rel.Mit lehetne még kipróbálni?
Költeni már nem szeretnék

-
Basilisk
csendes tag
Új Gargoyle firmware érhető el!
New in 1.5.3 [experimental]:
More wireless fixes, bump OpenWrt to latest Backfire version
Implements ability to format USB disk with swap / ext4 in web interface
Fix bug causing USB Storage plugin to handle ext3 and ext2 drives incorrectly
Implement ability to access TOR Hidden Services
Fix bug causing TOR to leak DNS requests
Add Tor, USB Storage and USB Printer plugins to Alix build
Add selfhost.de dynamic dns service
Update theme by Matei to latest versionNew in 1.4.6 [stable]:
More wireless fixes, bump OpenWrt to latest Backfire version
Fix bug causing USB Storage plugin to handle ext3 and ext2 drives incorrectly
Add selfhost.de dynamic dns service
Update theme by Matei to latest version -
Fooler89
őstag
Légyszíves olvass már vissza pár darab hozzászólást!
Ext4-re van particionálva, sőt még egy 128mb swap is van rajta.
Most arra tudok csak gondolni, hogy terhelésre száll el. Méghozzá mikor tölt fel a transmission meg wifi is használva van.
wwenigma: Nem kellett kliens váltani, mivel itt az ntfs támogatással van probléma. Sokan panaszkodnak, hogy 100% cpu használatot okoz meg különböző anomáliákkal lehet még találkozni viszont nagy problémát nem okoz a mellőzése így nem aggasztó a dolog.
Ha érdekel a téma olvass utána, de annyit nem ér az egész. Nekem hosszú ideig is volt torrent ntfs-en és nagyon nem ajánlom használatát. Ezért is nem jutna eszemben egy 400mhz gépen ntfs vinyót használni inkább megkímélem magam az e fajta stressztől.
-
válasz
Fooler89
üzenetére
suste kollégának maximálisan igaza van. Ha a routerre kötött vinyó ntfs-re van formázva, azzal csak a baj van. Először én is azzal próbálkoztam és egy napot szívtam vele. Utána leürítettem a vinyót és a firmware formázójára bíztam a kezelést. Ext4-gyel úgy működik, mint a kis angyal.
-
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
a 1043ND-re Wifivel kapcsolódik az asztali gép és a noti is.
1-2 hete, ha az asztali gép elmegy Sleepbe, akkor a notin megszakad a net.
Router és noti újraindítás megvolt, de nem javult meg tőle.Mi lehet a gond?
-
freeself
csendes tag
Sziasztok!
A routerre telepített OpenWrt alól futó Samba-val kapcsolatban akadt egy kis problémám. A hálózatra kötött WDTV Live HUB látja ugyan a megosztást, de képtelen csatlakozni, felhasználó név és jelszó hibával kidob. A Samba "share' opcióval fut, a hálózaton lévő többi eszköz (egy laptop win7-tel és egy asztali gép WinXp-vel) simán látja a megosztott tartalmakat, jelszó nélkül elérik a megosztást (ahogy várná is az ember). Egyszerűen nem jövök rá, hogy mi a hiba. Ha a laptopon osztok meg valamit, azt is látja a WDTV, oda is kér felhasználót/jelszót, de bármit is írok be, belép (hiszen a megosztás nincs felhasználóhoz kötve). Nem értem, hogy a routeren futó Sambával miért nem működik ugyanez. Belinkelem a configot, hátha feltűnik valami:
/etc/samba/smb.conf
[global]
netbios name = TP-LINK Router
workgroup = WORKGROUP
server string = Router_WD_Elements
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = UTF-8
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
# invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd[Router_WD_Elements]
path = /mnt/hdd
read only = no
guest ok = yes
create mask = 0700
directory mask = 0700/etc/config/samba
config 'samba'
option 'name' 'TP-LINK Router'
option 'description' 'Router_WD_Elements'
option 'workgroup' 'WORKGROUP'config 'sambashare'
option 'name' 'Router_WD_Elements'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0700'
option 'dir_mask' '0700'Valakinek ötlet? Előre is köszi.
-
Fooler89
őstag
válasz
Attesz
üzenetére
Saját tapasztalatból tudom, hogy egy 4 magos asztali gépet is akár megeszik a torrent ha ntfs particióra tölt. Na mindegy, itt nem ezzel a gond hanem, hogy ha készenlétben van a torrent egyszerűen taccsra vágja a routert és vele együtt az egész wifi hálózatot.
Mod: Most lekorlátoztam, hátha a nagy sebességtől (2mb volt, most 512kb) döglik le a cucc.
-
Attesz
aktív tag
Most én is szívok a megosztással.
Felraktam a frissítést(új firmware) és azóta nem látom a megosztást.
Ha valakinek van tapasztalata kérem segítsen. -
Speeedfire
félisten
Kértétek a mini-how-to-t a fájlkezelőről.

Hát itt van.
Ha van még igény akkor írjatok és beleírom a cikkbe.

-
Fooler89
őstag
Sziasztok
Két napja, hogy feltettem a legfrissebb vargalex firmware-t teljes frissítés volt, azaz minden újra beállítottam mivel úgy terveztem újra torrenteznék a routerrel. Sok elromlott mp3 lejátszóm van így arra jutottam, hogy a 3,5 vinyó amit eddig használtam most szabadságolom és elhasználom ezeket a lejátszókat (ugye torrent megöli ezeket a flash driveokat) ráadásul sok kicsi fájt szeretnék seedelni így jobb is lenne erre feladatra.
Mindent sikerült konfigurálni, de nekem úgy tűnik, hogy egyszerűen nem bírja a router. Teljesen instabil, random időnként eldobálja a wifit vagy a net kapcsolatot, mindezt 2 db 200 mb torrenttel amik csak készenlétben vannak.
Kérdésem egyszerű, mitől van ez a jelenség?
-
-
sirály12
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Rájöttem mégiscsak megcsinálnám amit linkeltél, mert így nehézkes az oldalam kezelése, mert mindig át kell írogatni az elérését. Ha 192.168.1.2-re állítom, akkor kívülről nem elérhető az oldal nagy része, viszont ha a sajátcím.dyndns.org-ra állítom az elérést, akkor kívülről jó, de nem tudom szerkeszteni/tesztelni belső hálóról, amit viszont szeretnék.
Kicsit lehet láma kérdés, de mit is kell ezzel tennem, hogy működjön a dolog? [link]
-
vargalex
Topikgazda
Amire szeretnéd. Default-ban nincs beállítva semmi, de a blogomban, ha rákeresel a QSS-re, akkor ezt találhatod:
"A QSS gomb-hoz tartozó script futása le van tiltva. Az engedélyezéséhez a /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton script-ben az ENABLED változó értékét kell átírni hozzá 1-re (egyébként módosítás nélküli megnyomás esetén erre figyelmeztet a log-ban). Aktiválás esetén, ha leállította a szolgáltatásokat, illetve umount-olta a drive-okat, akkor kikapcsolja az USB ledet."
Többször leírtam, már, hogy reméltem, legalább aki felteszi a firmware-t, egyszer legalább elolvassa a hozzá tartozó írást.

-
Zavo
tag
Sziasztok!
Vargalex-nél a QSS gomb jó valamire?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Ocsycoolkid
üzenetére
Hi!
Valamelyik config-od hibás. Esetleg elküldheted privátban (vagy adhatsz hozzáférést), átnézem.
-
-
Ocsycoolkid
csendes tag
Sziasztok!
Ezt kapom mostanában az arcomba, amikor be akarok lépni a luci-ba: (nem egyből, de ez bizonyos idő után mostanában ez jön, vargalex)
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:583: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
stack traceback:
: in function 'pairs'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:583: in function 'createtree'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:230: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>
Valamit ötlet?
Köszi
Öcsi -
-
appel
őstag
akkor igazából te most egyszerű hálózati megosztást vársz a dlna szervertől, vagy pedig azt, hogy a szerver játsza le a filmet, és a táblagép pedig csak a megjelenítő? utóbbi esetben szerintem kellene kodekeket is telepíteni a routerre, mintha korábban lett volna erről szó, csak nem olvastam el elég figyelmesen, mert nálam van a hálózaton egy médialejátszó, ami pont erre van kitalálva (természetesen ez nem fog téged megnyugtatni)
-
-
-
appel
őstag
semmilyen címet nem kell beírni...
ha egy alhálózaton vannak, és jól van beállítva a szerver, nem tilt a tűzval, akkor a dlna képes eszköz ki fogja írni, hogy van a hálózaton egy dlna kiszolgáló olyan néven, amit a konfigban beállítottál...
utána már amit akarsz
tallózni a fájlok között, vezérelni, szóval mindent amit ezen keresztül lehetséges...
én nem vargalex által buildelt verziót használok, de tényleg nem értem, hogy mi a bonyolult, mert amikor felraktam kipróbálni, akkor tényleg annyira elő volt készítve, hogy csak rá kellett pislogni és minden működött
Szóval a kérdésedre a válasz: nem kell beírni semmit, magától meg kellene találni az eszköznek a dlna kiszolgálót... -
Senki nem akarja elárulni milyen címet kell beírnom a lejátszóba, hogy elérje dlna-n keresztül a filmeket? Mert a 192.168.1.1:8200 nem jött be.

-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
putty-ban futtasd ezt:
echo "umask 0020" >> /etc/profile
Ekkor következő bejelentkezéstől már úgy fog működni, ahogy szeretnéd. Semmi nem bénáztál, csak annyi a helyzet, amit eddig is írtam, nevezetesen hogy te ssh-n root userrel átmásolod a letöltött anyagot máshová. Így az új helyen a root tulajdonában lesz, de más usernek csak olvasási joga van rá. A fenti beállítással az egyéb userek írásjogát megadja.
-
válasz
vargalex
üzenetére
Csak úgy putty oda a fájl végére?
A HDD-t a 192.168.1.1:8081 címen formáztam.
Viszont ha a transmission befejez egy letöltést, akkor azt én (ssh-val) átmásolom egy /mnt/filmek mappába (és azon belül természetesen több almappa, amiket akár ssh alatt hozok létre). Később ezen fájlok win alóli kezelése (átnevezés, felirat mellémásolás) eddig akadályba ütközött.
Persze, lehet rosszul csináltam valamit
A dlna fájlok melyik címen érhetők el? 192.168.1.1:8200?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sirály12
üzenetére
Hi!
Ahogy írtam: az általad adott URL-re kívülről az NP lapja fejlécű oldal jön be, gondolom ez van a szervereden. Tehát kívülről rendesen működik.
Ha szeretnéd, hogy belülről is így menjen, akkor ez kell neked. Trunk-ban már a tűzfal része a NAT reflection/NAT loopback.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Igen, arra próbáltam rávilágítani, hogy ssh-n létrehozva nem ilyenek lesznek a jogosultságok.
Hogy ott is jó legyen, ahhoz a /etc/profile-hoz add hozzá:umask 0020
Ha ilyen HDD-d van, akkor felesleges a funkció. Mondjuk, ha valakinél (mint pl. nálam) folyamatos a seed, akkor alapjaiban felesleges.
-
válasz
vargalex
üzenetére
akkor azt érdemes az users group-hoz rendelni, valamint a csoportnak írási jogot adni.
Ezt pontosan hogy kell? Mert a mc-vel módosított mappajog nagyon favágó módszernek tűnik. Ha ezen belül ssh-n alkotok valamit, akkor ahhoz már win alól nem tudok hozzányúlni.
Másik kérdés.
Van a Services/hd-idle dolog. Nekem egy olyan USB vinyó van a routerre kötve, ami izomból tudja ezt a funkciót. Kb 10 perc inaktivitás után leáll. Így ezt a funkciót és bekapcsoljam a routerben vagy felesleges? Most az alapértelmezett kikapcsolt állapotában van. -
vargalex
Topikgazda
válasz
sirály12
üzenetére
Hi!
1. A default szabályokat (pl. wan zone input) miért írtad át? (A mostani config-od szerint pl. minden port nyitott alapban, és többek között ezért is jön be neked a Luci külön szabály nélkül!)
2. A wifi zone tényleg kell? Csak azért, mert a wifi default-ban a lan-hoz bind-elt (egyébként pedig a configod szerint sem wifi-lan, sem wifi-wan átjárás nincs)
3. A firewall.user szerintem teljesen felesleges.
4. Ha valamit redirect-álsz, akkor felesleges a rule
5. wan-lan átjárás nem kell!Szóval szerintem a /etc/config/firewall helyesen:
config 'defaults'
option 'syn_flood' '1'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'forward' 'REJECT'
option 'drop_invalid' '1'
config 'zone'
option 'name' 'lan'
option 'input' 'ACCEPT'
option 'output' 'ACCEPT'
config 'zone'
option 'name' 'wan'
option 'output' 'ACCEPT'
option 'masq' '1'
option 'mtu_fix' '1'
option 'input' 'DROP'
config 'forwarding'
option 'src' 'lan'
option 'dest' 'wan'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'udp'
option 'dest_port' '68'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'icmp'
option 'icmp_type' 'echo-request'
option 'target' 'ACCEPT'
config 'include'
option 'path' '/etc/firewall.user'
config 'redirect' 'http'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_dport' '80'
option 'dest_ip' '192.168.1.2'
config 'redirect' 'ssh'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_dport' '22'
option 'dest_ip' '192.168.1.2'
config 'rule'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'tcp'
option 'dest_port' '81'
option 'target' 'ACCEPT'Egyébként az OpenWrt melyik verziója van feltéve nálad?
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Ryzen 9 9950X 16C/32T Processzor! Tray
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)...