Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi˘
addikt
Hello all!
Nyomtam egy sysupgradet (OpenWrt for TP-Link TL-WR1043ND vargalex build ver 1.02.1) a vargalex féle open-wrt-nek (talán 1.01 volt). Reboot után a csak a pwr a lan 1 és a wan világít, usb, sys sötét. MD5-öt csekkeltem az jó volt, flash közbe nem figyelgettem a routert, magára hagytam egy 15 percre és mire visszaértem se kép se hang.
Frissítésnél a konfig megtartása opciót bepipálva hagytam. De előzőleg is így volt mikor csináltam és akkor semmi gond nem volt.
Kérdés: mit tudok ilyenkor tenni? -
amargo
addikt
Hi!
Képessé tehető a router, online tartalmak megosztására, azaz online stream-et DLNA-n tovább osztani.
Azaz mint a serviio is tud már. Tovább osztja DLNA-n a youtube-os tartalmakat.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
chros
őstag
válasz sellerbuyer #22896 üzenetére
Alex azt kerdezi: melyik lukba dugtad azt az egyetlen lan-kabelt a tplinken?
A WAN lukba vagy a 4 LAN luk valamelyikebe??? (A lan lukba dugd!!!)(Egyebkent a kistestver 941nd-sek a gyari firmwarerrel nem tudtak ezt, amit sellbuyer kerdez: lanon (kabellel) csatlakozott kliensek mukodtek, de wifi-n keresztul mar nem!!!)
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz sellerbuyer #22896 üzenetére
Hi!
Nincs külön DHCP szerver a wifire!!!! Ha a WAN portra kötötted a ti LAN-otokat, akkor nem kapcsol ki a DHCP szerver!
A LAN interface-t állíthatod statikus IP-re, ezzel nincs gond. Viszont azt szeretnéd, hogy a LAN portra kapcsolódó eszközöknek a router adjon IP-t?
Alex
-
sellerbuyer
őstag
válasz vargalex #22891 üzenetére
Igen, az kikapcsolt, csak a wifin maradt bekapcsolva, azt meg én kapcsoltam ki manuálisan.
Annyiban bonyolultabb a helyzet annál, amit linkeltél (majdnem jó lenne nekem), hogy magának a routernek statikus IP-je kell legyen LAN-on (nem DHCP-s) és csak a wifi-re csatlakozó kliensek kérjenek IP-t a szerverről.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz sellerbuyer #22892 üzenetére
Hi!
Ha csak AP-nek akaarod használni, akkor a linkelt leírás utolsó bekezdése érvényes rád. Sőt, esetedben a 3-as pont is elhagyható! Tehát:
A router LAN portjára csatlakoztasd a ti LAN-otokból jövő vezetéket. Ekkor semmit nem kell változtatnod a config-on, még a router DHCP szervere is ki fog kapcsolni, mert LAN oldalon egy másik DHCP szervert fog detektálni.
Alex
-
-
Bekzol
csendes tag
válasz vargalex #22888 üzenetére
Igazad van, ebben volt némi ellentmondás, de a kettő nem feltétlenül függ össze. A paranoiával is több lábon kell állni . Először a routert akarom minél erősebben bevédeni, aztán a NAS-t. A NAS elérését már IP alapján is fogom korlátozni, hiszen ezt bármikor módosíthatom a routeren, itt már nem áll fenn az elszállt hálókártya kockázata. De azt is szeretném, hogy ezeket a beállításokat semmiképpen se lehessen kívülről megváltoztatni, vagy ne állhason elő az a mókás helyzet, hogy szórakozásból kitilt a saját routeremből. De ha szerinted az erős jelszó elég védelmet jelent, akkor meghajlok a géniusz előtt.
WPA2-t természetesen beállítottam.
Üdv
-
sellerbuyer
őstag
válasz vargalex #22891 üzenetére
Sem WAN, sem switch nem szükséges nekem. Egyszerű accesspointként rá van a LAN-ra lógatva a router, aztán ennyi, egyetlen kábellel. A switch funkciókat switch-ekkel oldjuk meg, a routereket csak wifire használjuk. A routerek sorra kifeküdtek, amikor osztani próbáltunk velük.
Tehát most úgy néz ki a helyzet, hogy pl. mobilról próbálok csatlakozni wifihez és az IP cím lekérésnél elakad. Nem kap a szerver DHCP-től IP-t, pedig gateway-nek is meg van adva a szerver IP-je a wifinek és a LAN-nak is.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz sellerbuyer #22890 üzenetére
Hi!
Éppen azt akartam kérdezni, hogy kell-e neked egyáltalán route-olás? Ugyanis akkor akár configolhatod 5 portos switchként is a routert.
Ha nem módosítod a config-ot, akkor teljesen normális, hogy nem kér DHCP-n a WAN oldalról IP-t a kliens, ugyanis egy címfordítás mindenképpen lesz!Alex
-
sellerbuyer
őstag
Haladok a routerrel, ezzel a final firmel most már minden rendben.
Csak azt nem tudom, hogyan oldjam meg, hogy a szerverünkön üzemelő DHCP-ről kapjon IP-t a wifin csatlakozó és ne a routerből. A router DHCP-jét már kikapcsoltam LAN-on és a wifi interface-en is. A gyári firmben elég volt simán kikapcsolni a routeren a DHCP-t és máris kapott IP-t a wifis "DHCP-re hajtó" delikvens a szerverről. Itt most úgy tűnik, valamiért nem volt elég a DHCP kikapcs. A csatlakozáskor a kliens elakad az IP lekérésekor. Azt szeretném elérni, hogy a szerver ossza ki az IP-ket és nem a routerek.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Bekzol #22887 üzenetére
Most egy kicsit ellentmondtál magadnak:
Azt mondod, hogy természetesen wifiről legyen elérhető a többi gép. Majd az erős jelszó védelmet nem tartod elégségesnek, mert a szomszéd elérheti a NAS-t. A NAS elérésének semmi köze a Luci-hoz, vagy SSH-hoz. WiFi-n is erős jelszót és WPA2-es kódolást állíts be!Alex
-
Bekzol
csendes tag
válasz vargalex #22886 üzenetére
Természetesen szeretném, hogy wifiről elérhető legyen a többi gép. Csak a beállításokat ne lehessen változtatni.
Szerinted az erős jelszó elég védelmet jelent? Maximális biztonságra törekszem, mert NAS-t tervezek rákötni, és nem akarom, hogy a szomszéd Hacker Géza a családi videóimon röhögjön .
Üdv!
-
Bekzol
csendes tag
válasz vargalex #22874 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Az IP-alapú korlátozással az a problémám, hogy ahhoz ugye statikus címkiosztást kell beállítani DHCP-ben, ami pedig MAC cím alapján működik. Ha beállítom ezt egyetlen gépre, és annak elpukkan a hálókártyája, akkor gyakorlatilag a router is kezelhetetlenné válik (javítsatok ki nyugodtan, ha hülyeséget beszélek). Nekem az kéne, hogy lan felől mindenki tudja konfigurálni, wifi felől pedig senki, IP-től függetlenül. Marad tehát az alhálózatos megoldás, de a tűzfalhoz nem értek, és nem akarom elszúrni, mert esetleg mindenkit kitiltok . Le tudná nekem valaki írni nagy vonalakban, hogy tudom ezt beállítani?
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A network config-ba a pptd_options mezőbe írhatsz kiegészítő paramétereket. Elvileg, ha ide debug dump-ot írsz, akkor debug logot készít.
Alex
-
aicon
senior tag
Nekem olyan gondom van, hogy rendszeresen megszakad a T-homos adsl internetem az utóbbi időben.
Vargalex legutolsó buildje van fent.
A logban ezt látom:OpenWrt daemon.info pppd[856]: LCP terminated by peer
OpenWrt daemon.notice pppd[856]: Connection terminated.
OpenWrt daemon.notice pppd[856]: Modem hangupUtána kerestem a neten, hogy mi is ez, mert tudom, hogy googli a barátom.
Lehet ez router hiba?
A szolgáltató azt mondja lehet a router bontja a kapcsolatot.
Wan beállításoknál minden alap, ahogy vargalex buildjében volt, csak a pppoe-hoz írtan be értelemszerűen a kapcsolódási adatokat.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
vargalex
Topikgazda
válasz Bekzol #22869 üzenetére
Nem láma a kérdés. Az alap config szerint sehogy, mivel a WiFi és a LAN bridge-ben van. A legjobb megoldás az, amit Gee_1985 is írt.
Persze, ha azt tudod mondani, hogy mindig egy bizonyos IP-ről akarod elérni SSH-n, vagy a Luci-t, akkor azt kell mondani a tűzfalban, hogy ezek hozzáférését minden IP-ről tiltod és erről az egyről (vagy néhányról) engedélyezed.
Alex
-
Gee_1985
tag
válasz vargalex #22872 üzenetére
Aham értem.
Viszont megint megkaptam ezt a hibaüzenetet. Mit csináljak hogy végre lemenjen?
/usr/lib -lncurses -lm -lresolv
dns.o: In function `ast_search_dns':
dns.c:(.text+0xcc): undefined reference to `res_nsearch'
collect2: ld returned 1 exit status
make[5]: *** [asterisk] Error 1
make[5]: Leaving directory `/home/gangeld/backfire/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33/asterisk-1.8.8.0/main'
make[4]: *** [main] Error 2
make[4]: Leaving directory `/home/gangeld/backfire/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33/asterisk-1.8.8.0'
make[3]: *** [/home/gangeld/backfire/build_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33/asterisk-1.8.8.0/.built] Error 2
make[3]: Leaving directory `/home/gangeld/backfire/feeds/packages/net/asterisk-1.8.x'
make[2]: *** [package/feeds/packages/asterisk-1.8.x/compile] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/gangeld/backfire'
make[1]: *** [/home/gangeld/backfire/staging_dir/target-mips_r2_uClibc-0.9.33/stamp/.package_compile] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/gangeld/backfire'
make: *** [world] Error 2 -
vargalex
Topikgazda
válasz Gee_1985 #22871 üzenetére
Én egy Core 2 Duo T5500-on fordítok, 0-ról az összes csomaggal együtt (nem csak azok, amik a firmware-ban vannak, hanem a repomban található összes csomag) eltart azért 4-5 órát, de pontosan nem mértem.
Alex
-
Bekzol
csendes tag
Bocsánat a láma kérdésért, de azt hol tudom beállítani openwrt-ben, hogy a wifi felől ne legyen elérhető se a Luci, se telnet? Tehát csak és kizárólag kábelen keresztül legyen konfigurálható a router? Az alap fw-ben van ilyen opció.
-
lee732
tag
Sziasztok!
Nem találtam az első hozzászólásban erről adatot, de most akkor érdemes a + 32MByte RAM-ot hozzádni? Milyen esetben kellhet?
Megcsináltam a 3 standard Linuxos particiót, gondolom már ez is sokat javít a teljesítményem.
C64 DTV hack után van nyák forrasztós tapasztatom, de kérdés, hogy van-e értelme ezzel foglalkozni...
[ Szerkesztve ]
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22857 üzenetére
Nincs mit.
-
neduddki
nagyúr
válasz vargalex #22856 üzenetére
HI!
sajna en igen, de azotas em kaptam valaszt, senkitol, hogy ez hogy lejetseges:- (
Balti is ugyanigyjart vele, es neki elhiszem ha aszonta nem baszogatta, hanem egy reggelre csak nem jott beudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
vargalex
Topikgazda
válasz sellerbuyer #22858 üzenetére
Mi az, hogy ma reggel ment rendesen? Nem tudtál hozzá kapcsolódni... Az oldal félig betöltése pedig simán mehetett cache-ból. Persze, ha azt biztosan állítod, hogy a backup volt az utolsó művelet, akkor arra szívesen ránézek.
Alex
-
sellerbuyer
őstag
válasz vargalex #22856 üzenetére
Hát nem tudom, így visszagondolva nem tudok olyasmit, amitől ez történhetett volna. Talán a backup volt az utolsó mozzanat... Ráadásul ha belegondolsz, ment rendesen ma reggel is tulajdonképpen, tehát maga a konfig nem szállt el.
Ráadásul Lucihoz a szerver felől csaknem hozzá is fértem, mert a fekete háttér és a felirat előjött... szóval működésileg nem volt igazán probléma vele... Nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz sellerbuyer #22837 üzenetére
Hi!
Még soha nem találkoztam olyannal, hogy áramszünet esetén elszállna a config. A flash-nak nem kell energia az adatok megtartásához. Itt inkább valami más lesz, amit utolsó lépésként még csináltál és ezzel jól hazavágtad a config-ot.
Alex
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22853 üzenetére
Mehet most is Luciból.
Annyi hogy én a helyedben a factoryt használnám.üdv.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Intruder2k5 #22852 üzenetére
Sima OpenWrt.
-
MODERÁTOR
válasz sellerbuyer #22850 üzenetére
Ez milyen fw? vargalex féle? Vagy "sima" OpenWrt?
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22850 üzenetére
Próbáld meg visszaállítani hogy autómatikusan kapjál IP címet.
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22848 üzenetére
Újraindítottad a routert a 3 parancs után reboot-al?
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22844 üzenetére
Akkor viszont ürítsd a böngésző cache-t.
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22844 üzenetére
Ha kibontod a lemetett fájlt 7zippel akkor azt fogod látni hogy lemetette magukat a config fájlokat.
Én a helyedben elötte lecsekkolnám hogy a struktúra változott e vagy sem aztán ctrl+c+v használatával blokkonként visszamásolnám.
Gondolom neked nem sok configod van. -
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mostanában ha wifi-t szeretném használni, folyamatosan ledobál a hálózatról, nagyon lassú a kapcsolat és ami a legbosszantóbb, amikor kapcsolatot akarok létesíteni azt írja ki, hogy nem lehet kapcsolatot létesíteni.
Ha esetleg sikerül, akkor meg folyamatosan ledobál, vagy folyamatosan tölt ha valamit meg szeretnék nyitni és nem történik semmi. Gyári firmeware van a készüléken.
Valaki erre megoldást tud?Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Gee_1985 #22843 üzenetére
Jaja, ezt már egyszer használnom kellett, amikor először telepítettem, köszi!
Képzeld, a szerverről annyira elérem a Lucit, hogy előjön a fekete háttér és a LuCI - Lua Configuration Interface felirat. A webadmin viszont továbbra sem.
Mindegy, mert a final-t úgyis fel kell tennem, köszi!
Azt nem tudom még, hogy az RC6-al mentett backup-ot feltölthetem-e a final-ba, vagy teljesen konfiguráljam be manuálisan előlről?
[ Szerkesztve ]
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22842 üzenetére
ez kell neked.
Ezek után lesz ssh-d, lucid amin már le tudod frissíteni.Üdv.
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22840 üzenetére
SSHn sem éred el?
-
sellerbuyer
őstag
Ja, az a kérdés, hogy ezt akkor most hogyan is fogom tudni felnyomni rá így, hogy nem érem el sehogy? A QSS gomb nyomogatós módszerrel lesz elvileg telnetem és azon keresztül vhogy?
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22837 üzenetére
Nekem ez egyszer fordult elő.
Am van már stabil final 10.3.1 miért nem azt használod?Üdv.
-
Gee_1985
tag
válasz sellerbuyer #22835 üzenetére
Hi,
Ilyen nekem is volt már. Ekkora én az uhttp és a luci teljes csomagok újratelepítésével oldaottam meg.
Üdv.
-
sellerbuyer
őstag
Ez hihetetlen...
Tegnap volt időm feltenni a legforgalmasabb routerre az OpenWrt-t. Tökéletesen megcsináltam, működött a wifi, a MAC szűrés csodásan.
Természetesen beállítottam neki a saját IP-jét, amin eddig is (a gyári firmel) elérhető volt a hálón. Többször újraindítottam, kihúztam-bedugtam, semmi baj nem volt vele, tökéletesen stabilan elértem mindig és a wifi is ment, mint a parancsolat.
Áramtalanítva hagytam itt, gondoltam, majd ma berakom a helyére.
Ma jövök be, router bedug, feláll rendesen, wifi megy (teszteltem), wifi LED világít (radio0-ra konfigoltam), webadmin semmi. Egyszerűen képtelen vagyok elérni a Lucit. Telnet, SSH szintén nem megy. Próbáltam az én általam megadott IP-n, próbáltam kínomban már a gyári 192.168.1.1-en is és semmi.
Böngészőből kiszedtem a proxy-t (saját szerverünk), visszaraktam, semmi változás.
Tegnap mindez simán ment. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Toninho13
aktív tag
Hali!
Ha minden igaz, ma fog érkezni a halott routerem helyett egy másik. Most biztosra szeretnék menni, nem akarok mégegy routert lenullázni... Leszedtem a Vargalex féle verziót. MD5 check, felrakom és örülök? Nem kell TELNET-et, SSH-t használni? -
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #22540 üzenetére
HI!
mivel ccna2.5re kene tanulni ezert ertelmszerun megmutottem ezt a dogot /felszef visszahozta/, most muxik, kiis van herelve rendesn, egyellore muxik:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
rruzsi
tag
válasz Bekzol #22825 üzenetére
Hi!
gratulálok nektek, én még mindig kínlódok, lassan harakiri -t fogok elkövetni, az utolsó próbám a DLR-3 kábel, és ugye ha jól tudom kell nekem a GND, RX, TX viszont a pinout leírásnál két GND van melyik kell nekem? link : http://pinout.net/browse.php?conid=66
Még 1 kérdés a 3.3 voltot be kell kötnöm vagy sem, annyi leírás van és mind mást mond!??
Köszi![ Szerkesztve ]
-
szimla65
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22820 üzenetére
Köszönöm
-
SteveBeard
senior tag
-
Bekzol
csendes tag
Uraim! Vargalex meggyógyitotta hányatott sorsú. tetszhalott állapotban lévő routeremet! Szeretnék nyilvánosan is leborulni a nagysága előtt, és kifejezni örök hálámat!
-
Gee_1985
tag
Hi,
Egy ilyen hibába ütköztem a make parancs futtatása közben:
dns.o: In function `ast_search_dns':
dns.c.text+0xcc): undefined reference to `res_nsearch'
collect2: ld returned 1 exit statusEz mitől van és hogyan lehet orvosolni?
Köszi.
Üdv.
-
Szabest
tag
Vargalex privi pls!!!
-
MODERÁTOR
válasz SteveBeard #22821 üzenetére
Szia!
Ha jól tudom, akkor ezt a logrotate csomaggal tudod megcsinálni... Azzal aztán különböző kritériumok alapján lehet törölni, archiválni, stb...
[ Szerkesztve ]
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
A system .log méretét meg lehet változtatni és lehet mentést készíteni róla?Steve
-
MODERÁTOR
-
szimla65
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22818 üzenetére
Ha ezt most meg csinálom akkor lesz rögtön internet? ha nem akkor talán holnap tudom elkezdeni mert most nézi a család a tv-t mennek a satboxok.És ahhoz kell net.
-
MODERÁTOR
-
szimla65
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22816 üzenetére
Tehát akkor webes felületen a z fw frisítés menüpontnál kiválasztom ez ami t letöltök ,rányomok ,hogy frisítés és akkor írja ki,
-
MODERÁTOR
válasz szimla65 #22815 üzenetére
Ha LuCI-ból teszed fel, akkor ki fogja írni Neked az md5sum összeget, amit összevethetsz az eredetivel, amit vargalex közzétett a firmware-el együtt...
OpenWrt for TP-Link TL-WR1043ND
A jelenleg aktuális verzió az 1.02.1
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v1021.bin
MD5 checksum: 0e428090dfe716bd1e205f744592217d
Ha a kiírt md5sum egyezik azzal amit itt látsz, akkor mehet a flashelés...
[ Szerkesztve ]
-
szimla65
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22814 üzenetére
Letöltöttem ezt a progit Állítólag valamit ellenőrizni kell ha Vargalex fw- t akkar valaki feltenni.Örülök,hogy Te válaszoltál mert amikor megvettem ezt a routert (2010.12.14)akkor Te segítetteél beüzemelni és Open Wrt-t feltenni.Most ezt az fw-t ajánlották feltenni mert nem kell velle sokat szöszölni.Tudnál nekem megint segíteni.Ezt az fw-t kellene feltenni akkor a nyomtatót beuzemelni és nekem más nem kell.A rouerhez vezetéken 2 satbox és a Pc csatlakozik wifin egy laptop pár telefon(jó de ezek nem mindig és nem egyszerre.Stabil legyen és kész.
Most win Xp-fut.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni az MD5 Checksum verifier használatában.Nézegettem de nem jöttem rá,hogy mit hova kell betenni meg ellenörizni,stb. -
MODERÁTOR
-
zsolt501
nagyúr
válasz neduddki #22807 üzenetére
Dupla RAM (64MB) és 5GHz az amiben különbözni minden más maradt a régi ha jól látom, na persze a burkolat kicsit dizájnosabb lett.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
neduddki
nagyúr
HI!
na ma belefutotom az elso 2543asomba, varok meg egy kicsit es kivancsian varom abbol mi sul ki:- ) vki elindithatna a totyikjat
udv
neduddki
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nincs mit. A directory listázás egyébként kikapcsolható az uhttpd config-ban (/etc/config/uhttpd):
option no_dirlists 1
Ekkor a könyvtár URL-jére a böngészőben a következő üzenet jön:
Access to this resource is forbidden
Persze nyilván az index.html is jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
chros
őstag
válasz vargalex #22802 üzenetére
Tokeletes lett, koszonom!
Meg egy ilyen index.html-t beraktam a downloads konyvtarba, hogy ne lehessen latni a fajlokat kivulrol:
<html>
<head>
<title>downloads</title>
<meta http-equiv="refresh" content="0;http://www.google.com" />
</head>
<body>
<div>downloads</div>
</body>
</html> -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Persze, nem gond. Mivel gondolom olyan file-t akarsz feltenni, ami nem fér el a flash-ba ezért a következőt javaslom:
1. A /www könyvtár alatt hozz létre egy symlink-et egy a HDD-n lévő könyvtárra. A példában a /mnt/downloads mappára:
ln -s /mnt/downloads /www/downloads
2. Másold be a megosztandó file-t a /mnt/downloads-ba (legyen ez a file a foo.zip)
3. Add meg az URL-t az ismerősöknek (az én build-emben kívülről HTTPS-en érhető el az uhttpd):https://a_te_dyndns_neved/downloads/foo.zip
Persze, ha a http portot is nyitod, mehet ott is.
Illetve megoldhatod úgy is, hogy futtatsz egy második példányt az uhttpd-ből, aminek a home-ja nem a /www, így nem kell symlink-elni.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- HOPPÁ! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro Chip / 1TB SSD / Bontatlan
- AKCIÓÓ - Új - 16.2" MacBook Pro M3 MAX 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB - Magyar
- BONTATLAN - M3 MAX MacBook Pro 14" 14C CPU / 30C GPU / 36GB RAM / 1 TB SSD / Magyar - ÁFÁ-s
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest