Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
igen a következő két év szar lesz, de még az évtizedben a legjobb szar évek.
Tehát arra készül, hogy a választásokig még a hitelekből kihúzzák, még osztogatás is lesz, aztán utánuk a vízözön, mert a gazdaságot mindenhogyan kivéreztették és hiteltelenné vált a forint. Erről beszélt Zsiday Viktor a napokban.
500 Ft-os euro, kínai hitel, paks 2, a MÁV-ot és vízhálózatot a karbantartások elmaradása miatt már újra kell építeni vagy nem lesznek, oktatásra és egészségügyre GDP arányosan is a legkevesebbet költjük, stb."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Dendytv
senior tag
Melyik másik topikban ?
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Shadowbull
addikt
Alapvetően tárolásra LFP, a jövőben SIB, aztán ha megvan a szent grál, akkor valamilyen szilárdtest-akku.
A beépített tárolási kapacitás exponenciálisan nő, és még nem is volt komolyabb technológiai ugrás, de biztosan lesz. Ehhez fog alkalmazkodni a hálózati infrastruktúra is.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Hi!King
őstag
Ugye olyan egészségügy nincs, ahol bizonyos vizsgálatokra, kezelésekre ne lenne várólista, viszont ha valaki gyanús, hogy a csúszó vizsgálat az életébe kerülhet, akkor előre kell(ene) venni a vizsgálatot, kezelést. Na moat azért hibáztatni a beteget, mert az orvosra hallgatott... Ok,persze amúgy igazad van, egyéni szinten én is magánba mentem volna, de ettől még rengetegen halnak meg így. És a csávó anyagi helyzetét nem tudjuk, attól hogy jól keresett, lehetett magas hitele, és kevés pénze magánegésszségügyre. Annyit tudunk, hogy rendszer szinten sokan halnak meg a rossz egésszségügy miatt, akik még rengeteg GDP-t és adóbevételt hoznának. Nem csak a várólisták hossza miatt, hanem pl. a szűrővizsgálatok hiánya miatt, ott is felhozhatod persze az egyéni felelősséget, de az egésszségügynek feladata lenne az arra motiválás is, na meg hogy államira is opció lehessen menni, mert rendszer szinten az államnak is megérné.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Szerintem a megoldás nem a magán EÜ, magán ovi, magánsuli, magányugdíjpénztár.... hanem és ezért tudom hibáztatni, hogy ott kellett volna lépni. Csinálnia ugyanezt az ITs melót csak nyugaton. És most se lenne semmi baja.
Az összeomlott EÜ/oktatás a regnáló NER rendszer bűne. Tény. Pont. Elhiszem hogy te meg tudod magyaráni, hogy nem is mert Gyurcsán meg háború.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
3800+
őstag
Iden csak buythedippeltem, es ha vege ennek a menetnek szamitok egy nagyobb korrekciora ahol meg vasarolok es majd a BTC felezest kovetoen kezdek el realizalni. Ez a terv, aztan meglatjuk. A legnagyobb kitettsegem VeChainben van, annak van meg lehetosege nyujtozkodni boven, persze nekem is folyton az jar a fejemben hogy egy 30%ot el kene adni hogy ha vege menetnek tudjam az atlagom javitani, de ezekkel a trukkozesekkel annyiszor megszivtam mar…
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
concret_hp
addikt
szerintem a tranzakciós költség gyakorisága amit nem szoktak számításba venni: ha van olyan lakás / ház amire azt tudjuk mondani hogy 10+ évre jó, akkor kb. mindig jó lesz venni, ha tudjuk hogy 2-3 év múlva költöznénk, akkor kb. sosem.
ill. bejöhetnek olyan faktorok is, hogy pl. adott típusú lakást nagyon ritkán lehet venni, akkor amikor van, akkor kell rá lecsapni...
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
aAron_
őstag
Egyszerűség kedvéért (pl. ne legyen köztes CF) úgy számoltam, hogy a 2033/I következő kamatperiódusa már most kezdődik, és 1 évig tartom. Képlet szerint 396 lesz az EURHUF. Ha már korábban bele kell ülni a mostani kamatperiódusba, az még kicsit változtathat a dolgon, de nem hiszem, hogy jelentősen.
What is your ikigai?
-
-
Segal
veterán
Törökország felé nem
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
attiati
veterán
tök független ez a lap, mi a baj vele?
Makronóm Intézet FB oldalán ennyi áll:
"A Makronóm Intézet egy konzervatív think-tank, melynek missziója, hogy a hazai patrióta gazdaságpolit"
Sajnos a mondatot nem fejezték be, így nem tudjuk meg a missziójukat
Ezeket mi fizetjük adófizetői pénzből. -
Segal
veterán
Majd ahogy közelednek a választások a "szigetlakóknál" úgy indítják be a nyomdagépeket
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
PredatorZoli
senior tag
Nézd. Volt egy 25%-os esés a tőzsdén. Ha emlékezeteim nem csalnak, még olyan időszak is volt, amikor 2 egymást követő negyedévben negatív volt a gdp, csak éppen azért nem nyilvánították recessziónak, mert a vízfej így döntött. Magyarán va valakinek ez a perverziója hogy inverz görbe, hol a recesszió, nyugodtan odateheti a pipát.
Tehát szerintem azt kellene látni, hogy amit oly sokan várnak, már megtörtént, olyannyira, hogy már vége is van, kész, ennyi volt, nincs már több látnivaló. Lehet mondani, hogy ez wishful thinking, hurráoptimizmus meg minden, de jelenleg így áll a dolog, ha tetszik ha nem. Ezt árazzák a piacok is. -
julius666
addikt
Van egy negatív felhangja a spekulációnak. Ettől persze mehet a nevébe, de nélküle is működhet.
Szerintem akinek a spekuláció szó annyira negatív jelentéstartalommal bír, hogy zavarja, az lehet jobb is, ha nem kommentel ide, hozzáadott értéke a témához szerintem nem sok lesz. -
Ixion77
Topikgazda
Igazad van. Akkor legyen csak "Tőzsde és gazdaság", ahogy javasoltad.
EU REIT: Szerintem bőven van még benne tér lefelé. Az ingatlanpiac legendásan lassan fordul.
USA: Ott meg olyan iszonyatosan elszálltak az árak amiatt hogy a big money mindent felvásárolt az elmúlt 2 évben, hogy bőven van még hová esni. (EU-nál is sokkal inkább.)[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
Topikgazda
Mert rosszul neveztem el mikor egy hirtelen ötlettől vezérelve létrehoztam. Később már én is rájöttem, de már nem tudom megváltoztatni.
Közben megkérdeztem, és megtudtam hogy a MOD-ok tudják változtatni a címet. Mit szóltok a "Tőzsde, gazdaság és spekuláció"-hoz?
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
julius666
addikt
Hosszú kötvény speka? Az masszívan ide való szvsz. Másik topikba az lenne való esetleg, ha valaki 60/40 portfólióhoz tartozó kötvény lábról érdeklődne.
Tavaly október óta már felfelé az irány, mindkét eszköz csoportnál.
Konkrét kérdéshez (ngaba): historikusan a jelenlegi hosszú hozamok egyáltalán nem magasak, szóval csak óvatosan: [link]
Hosszú kötvényre játszani szerintem elsősorban akkor érdemes, ha jelentős korrekciót vársz az inflációban (bázishatáson túl is) és/vagy gazdasági lassulást. Ez esetben a hosszabb kötvény jobb a duráció miatt, nagyobb lesz az árfolyamban az elmozdulás hozamesésnél.
Historikusan ugyan relative kicsi most a hozamkülönbség a 10y és a hosszabb durációk között (bár legalább nem negatív), ha ez normalizálódik az a 10y-nek kedvezne mondjuk (kevesebbet nőne/nagyobbat esne a hosszabb papírokhoz képest). De ennek "beárazásához" én buta vagyok, általános hozamesésnél a hosszabb vélhetően ezzel együtt is jobb lenne. Én simán a leghosszabb durációjú elérhető ETF-et vettem recessziós speki céllal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Segal
veterán
Szerintem még a Neptunuszra is hamarabb küldenek embert
-
Vesa
veterán
Nincs értelme sajnos. Minden ilyen adót beépítenek az árba, tehát ezek csak további áremelkedést okoznak. A profitjából senki nem enged. Görgeti tovább az árazásban, és a végén mindig a végfelhasználó fizeti meg.
Wn2tl
Azért észnél kell lenni azzal, hogy mely élelmiszerekről van szó. Ezen belül sem minden szektor pörög, itt is rengeteg olyan gyártó van, akiknek a terméke nélkül lehet élni, ezért elsőként maradnak ki a bevásárlókosárból. pl. a chips meg a gumicukor is élelmiszer.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
julius666
addikt
legfeljebb hogy mindkettőbe lehet így - úgy pénzt tolni.
Pontosan. Befektetés szempontból nagyjából hasonló sztori a kettő - shiny new tech thing aminek a pontos hatását senki nem tudja még csak nagyjából se megjósolni. Nagyjából azonos befektetői csoportot illetve spekulációs tőkét vonzanak, pontosabban az AI esetén ez még tágabb is, hiszen ott hagyományos piacokról (részvény) beszélünk, míg cryptotól nagyon sok befektető továbbra is irtózik. Nyilván futhat egyszerre több befektetési sztori is, de azért a potenciális tőke nem végtelen (pontosabban likviditás függvénye), valamennyire egy pályán versenyeznek ugyan azért a pénzért.A konklúzió egyébként nem az volt, hogy a crypto témának vége, se az, hogy ne lehetne vele akár szép hozamokat elérni a jövőben. A lényeg, hogy tőkeáttétes NASDAQ ETF-fel gyakorlatilag eddig is el tudtad érni ugyan azt, csak jobb hozam/kockázat mellett. Az AI téma csak arra speki, hogy ez az olló valószínűleg csak tovább fog nyílni.
Kb olyan, mint az az érv, hogy azért dobnak be egy témát a közéletbe, hogy eltereljék a figyelmet a másikról. Mintha eggyel több dolgot már nem lehetne feldolgozni...
Bocs, de te hol élsz? Idehaza hibátlanul működik ez a stratégia a politikában, de nyugatabbra is gyakran (és nagy hatékonysággal) élnek vele. -
julius666
addikt
Szerintem új tőzsdéhez kapcsolódni egy fokkal bonyibb mint felvenni egy már meglévő kapcsolaton keresztül elérhető papírt. Utóbbi valszeg csak egy DB update Ersténél.
Megkérdezni tőlük persze ingyen van, nem is nagy effort. Még az is lehet megsúgják ha lesz náluk gettex (nagyon jó lenne...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Napelem
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest