Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Intelligencs: Karrierváltás - Első rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: RCS
- Yutani: 20 év a Prohardveren
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzGee
aktív tag
Tavaly kaptam JEPQ-tól havi distribution-t, ez vajon hogy adózik?
IB szerint:
Interest Income from Collective Investment Vehicles
A kollektív befektetési értékpapírokból származó kamatjövedelemErre kellene szocho-t is fizetni? Itt elvileg van max, nem?
Marha érdekesIletve van egy ilyen is:
Income paid by IBKR
Az IBKR-től származó jövedelemWITHHOLDING @
20% ON CREDIT INT
FOR MAR-2025itt meg 20%-ot vontak le, ezt sem értem, miért... Ez a SYEP lehet?
-
SzGee
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Szeritnem holnapra már zöld lesz minden
Egyszerűen már semmire nem tud korrigálni a tőzsde, végtelen és örök long van -
SzGee
aktív tag
AI bubble-ről egy jó kis videó... Óvatosan
-
SzGee
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Jók a kommentek is... Nekünk reszeltek...
Nem értem miért kellett eddig rejtegetni Orbánt, össze kellene szedni az ilyen okos, értelmes és LÉLEKBEN GAZDAG embereket
Orbán Viktor csak 1 van. A kérdéseire, a válaszaira, a felvetéseire, rögtön a magyarázatot is megadja! Ő egy géniusz. És nekünk addig jó, amíg ő vállalja Magyarorság vezetését!
Áldásom az okos gondolatokra ! Így legyen !
Köszönöm szépen, újra meggyőződtem arról, hogy higgadt, bölcs Miniszterelnökünk van! Minden tiszteletem az Öné Miniszterelnök Úr -
SzGee
aktív tag
META + 80 pont afterban, 2,5 évvel ezelőtt a teljes céget meg lehetett venni ennyiért, 2022 októberében 88 dollár volt az árfolyam, azóta majdnem 10x

-
SzGee
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Majd jön egy tweet nemsokára

-
SzGee
aktív tag
Úgy gondolom, hogy ha rövid időn belül nem sikerül a bizalmat visszaállítani az amerikai piacba és valutába, akkor nagyon csúnya vége lesz ennek a tőzsdének, és benne mindennek, amit a FIRE-re alapoztunk
10-20 éves eső/oldalazó piaccal nehéz lesz nyugdíjba vonulni
Marad az élethosszig tartó robot -
SzGee
aktív tag
USÁ-ban már a CPI adat sem mozgat meg senkit, totális kaszinó az egész
-
SzGee
aktív tag
[link]
The Prime Minister of the Heard / McDonald Islands Speaks on Trump’s Tariffs
Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek
-
SzGee
aktív tag
Vajon volt már olyan, hogy a QQQ egymás után 2 nap 5% felett essen? Talán 2001 és 2008-ban utoljára
-
SzGee
aktív tag
-
SzGee
aktív tag
[link] Ez egy nagyon érdekes interjú, főleg az utolsó 5-6 percet ajánlom, pontosan én is ezt érzem
-
SzGee
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Egyedi részvényeknél ez igaz lehet, de index ETF-eknél azért van értelme szerintem
-
SzGee
aktív tag
https://edition.cnn.com/markets/fear-and-greed
4
ilyet se láttam még -
SzGee
aktív tag
VIX 45-ön
https://www.cnbc.com/quotes/.VIX -
SzGee
aktív tag
Én úgy gondolom, hogy lassan át kell adni a selyemzsinórt a sárga fejű bohócnak...
Valószínűleg már most is késő, a bizalom nagy része hosszú évekre, évtizekedre elszállt, de talán most még meg lehetne úszni világégés nélkül... Talán...A covidnál nem voltam ennyire borúlátó, mint most
-
SzGee
aktív tag
válasz
attiati
üzenetére
Hosszú távon ezek csak zörejek, nem gondolom, hogy emiatt változtatni kellene a stratégián, az meg, hogy most éppen forintban mennyi az annyi, nem számít
Viszonylag ritka és szerencsés együttállás, hogy a piac gyengül és vele a forint erősődik, eddig ez mindig ellentétes volt, ki kell használni
Ez tényleg VIP kiszálló a prémium papírokból, bevallom itt nagyot tévedtem, nem gondoltam volna ilyen szitura, és már tavaly likvidáltam minden forint kitettségem, ez hiba volt, de ki látta ezt előre?
Egy 10-15%-ot tuti bennt hagytam emiatt a teljes tőkére nézve
-
SzGee
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Megy az ulti parti? Fedák Sári még hátravan...
Mintha valami rossz Monthy Python-t néznénk... -
SzGee
aktív tag
válasz
aAron_
üzenetére
Élelmiszerek, gyógyszerek, rezsi ÁFA 0%
Átutalás tr. illeték 0 (kp-t akár emelhetik is)
Ne a kaján meg a rezsin szedje meg magát az állam
Kiadáscsöki: 13-ik havi nyuggeráj off, ingyenes utazás off, ingyenes eü off, legyen minimum eü járadék mindenkinek 18 év felett, nyugdíjasnak is, de ez a pénz ténylegesen oda is menjen, az utazási pénz a közlekedési cégekhez, az eü pénz az eübe
Az, hogy a melós fizet mindent, az nonszensz, komolyan, lassan mindenkinek minden ingyen van, az én pénzem meg szart sem ér
Ez a kettő simán ki is oltaná egymást -
SzGee
aktív tag
pld usd kamat vs ecb kamat - ezért a különbségért lehajolnak már, ez (is) folyamatos dollárvételt generál
de nyiván van egy csomó egyéb ok is
mivel nem várok infla csökkenést, ezért a fed nem fog vágni, az ecb-nek meg igen, hogy beröffentse a teljesen leállt európai gazdaságot, ami még nagyobb kamatkülönbséget fog eredményezni, tehát további dollár erőt
ha meg összeszarja magát minden, akkor meg alapból az usd a "king" -
SzGee
aktív tag
válasz
Cartman023
üzenetére
"Gondolom nincs elég indok" - hogyne lenne...
-
SzGee
aktív tag
Számomra teljesen érthetetlenek ezek a számok, képesek az emberek 50-100-as P/E-vel megvenni ezeket a cégeket
És mivel mindenki veszi őket meg az indexeket, ezért mennek fel tovább, a csillagos égbeMarha nagy pofáraesés lesz ennek a vége, de megnyugtat, hogy a kriptó piac még nagyobbat fog szerintem zakózni
-
SzGee
aktív tag
válasz
Ixion77
üzenetére
Én most 1-3y $ Treasury-be (EUR Hdgd-2B7S) tettem a 2 TBSZ-en összes pénzét, idén tuti nem szállok be már semmibe, ami részvény, ezen a távon EUR erősödést várok és dollár kamat csökkentést
Jövőre tervezek visszaszállni MWEQ-ba (vagy EWSP-be, ha nem teljesíti a feltételeket) ha esett egy méreteset, mondjuk 4 körül és ha az AUM eléri legalább a 200M dollárt
Továbbra sem értem, hogy mire ez a nagy piaci örömködés, 20+% éves hozam a semmi teljesítményre, úgy gondolom, hogy még egy 20%-os esés is csak az idei hozamot törli el, hihetetlen
Úgyis kicsit kezdem már besokallni, jót fog tenni egy kis partvonal, olvasok, pihenek, nem nézegetem a tőzsdét, be vannak állítva az alertek, szabira mentem

-
SzGee
aktív tag
válasz
Sisco2
üzenetére
Én is partvonalom kívül állok, tegnapelőtt és tegnap is visszaszálltam index ETF-ekbe, de következő nap megint eladtam mindent, nem tudtam ellenállni a gyors 1%-oknak

Egyszerűen nem értem, hogy lehet, hogy csak felfelé van az irány...
Fáj ilyen érdekeltségek mellett bármibe is beszállni
Azt hiszem veszek VUCF-et és idénre befejezem a kereskedést, beállítok egy 20%-os alertet, ha annyit esne az s&p akkor esetleg előjönnék a barlangból
-
SzGee
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Ráadásul nem csak az elektromos autókhoz kell majd akksi, hanem nagy szerverparkok szünetmentes tápjaihoz és ezer más területre is, energiatároláshoz, stb
Csak sajnos ezekből a gyárakból Mo nem sokat fog profitálni, tartok tőle...
Szerbek alatt találtak valami nagy lithium lelőhelyet, lehet nálunk is azt kellene keresni inkább... -
SzGee
aktív tag
Van vételi/eladási spread pld árfolyam 50 EUR, de csak 49.80-ért van vevő és 50.20-ért eladó (ez általában az árjegyző), tehát Te hiába teszed be 50-re, ha nincs aki megvegye annyiért
Aztán amikor a piac elmozdul, akkor az árjegyző is vele mozog, és egy idő után beköt a te fix áras megbízásod, ha lefelé mozog a piac -
SzGee
aktív tag
Ezeket a nyersanyagos ETF-eket nem nagyon szokás hosszú távon tartani, mert a contango elviszi a hasznodat, hiszen ha át kell kötni a spot árfolyamot későbbi lejáratra, és ha közben emelkedik a mögöttes termék ára, akkor csak drágábban tudod megvenni (kevesebb mennyiséged lesz)
néz meg mondjuk egy nat gas-os ETF-et
ha el akarsz borzadni
bővebben: -
SzGee
aktív tag
válasz
HussarF
üzenetére
Bezuhant az import:
Közben az importunk szakadt tovább a mélybe, a gyenge belső kereslet és az energiaárak esése mellett. Az importunk 24,7%-kal szakadt éves alapon 11,2 milliárd euróra. Így tehát a hatalmas külkermérleg többlet döntő oka az importunk összezuhanása, és ebben egyelőre igazi fordulatot nem látunk, csak stabilizálódást.
-
SzGee
aktív tag
Lassan meglesz a paritás a HUF/EUR-ban ha így folytatjuk... Nem értem ezt a forint erőt, most basztunk el egy csomó pénzt dollár kötvényre, de a forint csak erősödik, egyik nap a dollárral szemben, a másik nap az euróval szemben...
Közben a boltok árain úgy látom, hogy 450-es euróval vannak számolva az import termékek...
Nem baj, magyar ember megfizeti a 1,5x-es árat a harmadik akkora fizetéséből, mint a nyugatiak...
-
SzGee
aktív tag
válasz
üzenetére
Ha már évvége és a számvetések ideje, be kell vallani, hogy én rohadtul elszartam ezt az évet...

Félreálltam, amikor nem kellett volna, beszálltam, amikor nem kellett volna...A portfólióm teljesítményére nem panaszkodom, majdnem hoztam az éves tervem (mondjuk még van pár kereskedési nap), de lehetett volna sokkal jobb, ha nem ugrabugrálok össze-vissza
Nagyjából 14%-ot hoztam forint alapon, a sima PMÁP valószínúleg jobban teljesített volna
Gyakoratilag a tőzsdei nyereségemet elvitte a USD/HUF keresztSajnos nagy hiányzik belőlem a türelem, nincs türelmem a nagy nyerőt megvárni, pedig az egyik legfontosabb tőzsdei filozómiám, hogy aki a kicsit becsüli, a nagyot nem érdemli
Már-már pszichológiai eset vagyok, az unrealized nyereséget sokkal rosszabbul viselem, mint a veszteséget...
Jövő évi fogadalmam, hogy az indexkövető részvény és kötvény alapomon kívül semmi másba nem fektetek, semmit nem bővítek ezen kívül és hiszek a piacban 
Boldog Karácsonyt Mindenkinek

-
SzGee
aktív tag
Osztalékcsászár : [link]
Az idei év utolsó blogbejegyzése nem szólhat másról mint a 2023-as eredmények bemutatásáról. A különböző válságok (gazdasági, inflációs hatások, háború, forint erősödése) következtében nem volt kérdés, hogy kevesebbet ér majd a portfólióm mint 2022-ben, viszont mivel 2023-ban már nem nyitottam új TBSZ számlát és új tőke befizetése sem történt kizárólag az osztalékbevételeim forgattam vissza és volt pár részvény eladás (realizálás... a továbbiakban sem szeretnék aktívan kereskedni!) Az éves osztalékbevételem 1998 $-ról 2267 $-ra növekedett (bruttó bevétel!!) Csak jelezném 2022-ben a növekedés 342 $ volt úgy, hogy közel 3000. $-t fizettem be az akkori TBSZ számlámra.
Jelen pillanatban 45 cég részvényeit tartom, ezek a cégek biztosítanak hónapról hónapra passzív jövedelmet számomra. A portfólióm januárban 45.225. $ -os értéket mutatott akkori forintban átszámolva 17.088.100. Ft, most a hírlevél írásakor 44.180. $ ez forintban átszámolva 15.469.370. Ft a mostani piaci környezetben folytatom az átlagolást a már meglévő és számomra megfelelő cégek részvényeiből. A forint ideiglenes erősödése és a jövőre 30%-os forrásadó levonása ellenére is folytatom a portfólióm bővítését!!!Na ezért tényleg felesleges osztalékrészvényeket tartani, gyakorlatilag 0 volt az emelkedés még dollárban is, forintban meg egyenesen csökkent
Tényleg semmi értelme az osztalékot hajhászni, ha kell a pénz, kell eladni az asset-ből és kész... Pláne 30%-os adónál kidobott pénz az ablakon
Szinte biztos vagyok, hogy egy all-world indexkövető funddal sokkal jobban járna, de ő tudja... -
SzGee
aktív tag
Na ma végre megindult az Impala is felfelé +15%
-
SzGee
aktív tag
Fú nekem kurvára fájnak az ilyen 5 Ft-os dollár gyengülések...

-
SzGee
aktív tag
válasz
HussarF
üzenetére
Tavaly még arról lehetett olvasni, hogy rekordalacsony a tartalék, ezért is nem tudták támasztani az árfolyamot... Na most légy okos, Domokos

Nekem bűzlik ez az egész, mintha a shortosoknak üzennének, hogy nincs esély...
Majd meglátjuk, ha jön a leminősítés, akkor lesz-e gatya a forinton...
-
SzGee
aktív tag
válasz
üzenetére
Én hosszú távon csak a tech és a health care szektorokban látok potenciált szóval én lehet ellennék egy XLK XLV portfolióval vagy RSPT és RSPH (mert én az egyenlő arányok híve vagyok)
Ráadásul az az érdekes helyzet van, hogy pont 64-64 cég van mindkét szektorban az S&P-ben tehát tényleg lehet egyenlően súlyozni őket most
Az utóbbi 20 évben bőven verte ez a két szektor az s&p-t ráadásul 0.93 és a 0.86 a korreláció az S&P-hez
Idén a helth care-t eléggé ütik, célszerű lenne azzal kezdeni az épitkezést...Mivel jelenleg 0% a részvény kitettségem, ebben a hónapban lehet veszek 100 db RSPH-t aztán minden hónapban veszek még 100-at a kettő valamelyikéből... Az RSPT 12%-ot hozott 2007 óta (tehát a 2008-2009-es válság is benne van), míg az RSPH 11%-ot
-
SzGee
aktív tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
Azért én nyugtával dícsérném a napot, semmilyen probléma nem lett megoldva sem a világban, sem kis hazánkban...
Nyilván lehet ezt nyújtani, mint a rétestésztát, de előbb-utóbb az is elszakad... -
SzGee
aktív tag
Atyaisten, ez a mai "korrekció" de gyenge, mint a harmatos légyfing... Este meg az NVDA felrobbantja a Nasdaq-ot megint... Ha addig be nem zöldül minden...
-
SzGee
aktív tag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
He-he, ilyen tradeket én is be tudnék tenni az elmúlt időszakból...

(meg persze olyat is, ahol hasonló minuszok voltak...
) -
SzGee
aktív tag
12.29-re kiírtam a TAN ETF-re is 40-es strike-ra PUT-ot, erre az is +10%-on van
12.29-es LABU-ra 2-es strike-ra PUT az +15%-on van ma
12.15-ös REMX-re 52-es strike-ra PUTerre az is +4% maHacsak össze nem szarja magát minden Karácsonyig, akkor ezeknél is bezsebelem az opciós díjat
A TMF-el együtt nagyjából 2.500 dollárt hoznak ezek az opciók, ami nem rossz, bár ha poziba lennék sokkal többet is lehetne keresni... Igaz veszteni is

Mindegy, ha meg szar lett volna az infla ma, akkor meg esne minden, mint a kő... Rohadt kaszinó lett a tőzsdézés a sok robot meg algó miatt, utálom már komolyan -
SzGee
aktív tag
Hát, én a 4-es TMF PUT-jaimmal eléggé ráfáztam, lassan 5 az árfolyam
Okés, hogy elteszem a prémiumot, de jobb lett volna egy 25%-os árfolyamnyereség inkább...
Mondjuk én még mindig úgy érzem, hogy semmi nincs megoldva, és várom a piaci összeomlást, de csak nem akar eljönni
S&P-t 3000 alá várom jövőre... 
Na mindegy, kiülöm az opcióimat, 11.24, 12.15, 12.29 és 2016.01.16-i lejáratú opcióm is van TMF-re , aztán meglátjuk mi lesz addigra, nem kerget a tatár, az biztos, hogy az S&P-be nem veszek bele ilyen magas értékeltségi szinten
Mondjuk amit ma hozott nekem a piac, azt a forinterősödés el is vitte, egy nagy büdös 0 a mai nap forintra átszámolva...
-
SzGee
aktív tag
USA CPI 3,2%
S&P azonnal ugrott 1+%-ot 1 perc alatt
USD meg -1% szintén 1 perc alatt
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Formula-1
- E-roller topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Autós topik
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- További aktív témák...
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- Legolcsóbb!! Brutál erős Lenovo E16 g2 (Core Ultra 7 155H 16Gb DDR5 512Gb SSD) 2 hónap gyári gari!
- Asus VivoBook S14 - 14,1 "FULL HD IPS - i5 1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- I9 10900+B460-F
- DLSS3 Gamer PC / Intel i5 12400 / 16GB DDR4 / RTX 4060 / 1TB NVME SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD Intel UHD 630 250W W11
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszi inkább kihagyom

ilyet se láttam még