Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz Shadowbull #11374 üzenetére
Nem csak az ár a szempont, hanem a kapacitás. Nem tudom, milyen technológiára gondolsz, de ha lítiumnál maradunk, érdemes lenne kiszámolni, hogy egy adott méretű város energiaigényéhez milyen méretű akku kellene, ami mondjuk pótolja az igény felét, ha épp nem süt a nap és nem is fúj a szél. Persze a valóságban nyilván nem ilyen egysíkú megoldás lesz, hanem kombinálva tározós vízerőművel, hidrogénnel, sűrített levegővel stb, de gondolatkísérletnek érdekes lenne.
-
KMT
addikt
válasz Dare2Live #9476 üzenetére
Összekeversz valakivel... De nyugtázom, hogy vagy annyira egyszerű, hogy egy ilyen hozzászólásra, ami az egyén felelősségére utalt, érintve sem politikai szempontot, személyeskedéssel és egybites politikai világképedből levezett sablonos odaszólással tudsz reagálni. Grat.
-
-
KMT
addikt
Nem realizáltál még? Én igen, mondjuk így utólag néha azt érzem, hogy túl korán. Ugyanakkor nem arra számítok, hogy ez most akkor csak felfelé megy sokáig...
Amúgy nekem PP nincs, extraetf szerint YTD: 13,79%. Vétel óta +0,08%.
Erre jön még OTP, állampapír és kriptó. Ezek inkább felfelé tolják.
De ez mind mindegy is, mert alig realizáltam.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz Ixion77 #6755 üzenetére
"Amíg az áram előállítása nem megújulóból történik, a kínaiak meg sorra húzzák fel az új szénerőműveket, addig látszattevékenység az egész. "
Alapvetően igen, de azért az nem mellékes, hogy elektromos esetén nem a városban szennyez az autó.
6758 HussarF:
"el kell most már felejteni ezt a kínai=gagyi dolgot, mert annak az érának vége"
Ezt csak úgy ide, mert épp aktuális
[link] -
KMT
addikt
válasz Shadowbull #6723 üzenetére
Hogy írná meg? Nem létező országról írjanak? [link]
-
KMT
addikt
Ez az 1.0 zsigeri érvelés engem is felszab. Én inkább azt szoktam nézni, hogy ha a bérleti díjat kukának tekinted, akkor vétel esetén kuka:
- esetleges hitel kamatköltsége
- önerő elmaradt hozama
- ügyvédi díj
- hitel egyéb költségei
- esetleges illeték
- lakás amortizációja
- karbantartási, felújítási költségekÉs akkor lehet, hogy maradt ki valami még...
-
KMT
addikt
válasz Oppenheimer #5053 üzenetére
Nem számít.
-
KMT
addikt
válasz szabi__memo #4815 üzenetére
Én azt látom, hogy Magyarországtól távolodva egyre csökken az infláció.
-
KMT
addikt
A probléma akkor van, ha átfolyik a meleg víz a radiátoron (és közben hűl), mielőtt a másik lakóhoz kerül. Ha átfolyik a radiátoron, akkor az nem alul megy be, hanem annak fenti részén. Na most ha ez igaz, akkor amit te írtál, ott az elsőn bemegy fent a radiátorba a cső, majd a radiátor alján kijövő cső elindul felfele a másodikra. Szépen nézhet ki. Vagy alul megy be meleg víz a radiátorba? Az meg nonszensz lenne.
Ha meg egy cső megy felfelé és arról ágaznak le a radiátorok, akkor gyakorlatilag ugyanazt a hőmérsékletet kapják az emeletek, max a csövön hűl felfele valamennyit. Azért ezt a hűlést még akkoriban is kompenzálhatták volna egyszerűen változó radiátormérettel mondjuk.Ja, egyébként a mostani hír nem is lakosságiról szól...
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Valami hasonló ETF-et (vagy többet) keressen, ha lightyear. Pl VNRA. De mivel ezeket hosszú távra érdemes, így igazából TBSZ-en lenne ideális.
#3646 Stanlee
Nem tudom, de ha az elmúlt egy évet visszanézem, akkor benne van most egy lassú, kicsi erősödés. Én várok még, legalább 385-ig.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
[link]
Nem is értem, hogy merünk eladni forintot... -
KMT
addikt
válasz PredatorZoli #3101 üzenetére
Az egy dolog, hogy mit tartok valószínűnek, az viszont egy másik dolog, hogy ezt milyen arányban "játszom meg".
-
KMT
addikt
válasz PredatorZoli #3099 üzenetére
Nem, ennél nagyobbat is el tudok képzelni. Meg elvesztett évtizedet is.
Messzebbről nézve ez még lehet egy szünetecske a pénznyomtatásban. -
KMT
addikt
válasz PredatorZoli #3086 üzenetére
Persze, mehet még feljebb. Kérdés, meddig tart ez a pénznyomtatós időszak, és mikor lesz nagyobb korrekció.
Ez az ábra szintén egy itteni korábbi cikkből, szintén elég beszédes. [link] -
KMT
addikt
válasz Kukipapa_rr #2246 üzenetére
Üh, ez a négyes lista egyenértékű? Aki 1M-et visz haza, az az, aki yachtozik, helizik meg kastélya van? Minek a fidesznak barát, ha ilyen ellenségei vannak...
-
KMT
addikt
válasz Ixion77 #2199 üzenetére
Van egy negatív felhangja a spekulációnak. Ettől persze mehet a nevébe, de nélküle is működhet.
De ha már speki:
Mit gondoltok, megvolt már az EU-s REIT piac alja, vagy még van benne lefelé? Pl zprp: [link]
Ebből a vonovia nagy súlyú és már 10 évvel ezelőtti árakon mozog.
USA piacról is beszélhetünk, de azzal a bankrendszeri problémákkal való összefonódása miatt távolságtartóbb vagyok. -
KMT
addikt
Én nem vetném el. Végül is ha az igaz volt, hogy a jelen helyzet annyira különleges volt, hogy együtt szakadtak be a részvények és a kötvények, és feltesszük, hogy ez nem lesz mindig így, akkor előbb-utóbb felfele kell, hogy legyen az irány.
Egyébként ez a másik topik-ba való kérdés. -
KMT
addikt
válasz szabi__memo #2127 üzenetére
Tegyük meg tétjeinket! Mi lesz hamarabb, euró itthon, vagy működő fúziós erőmű a világon?
-
KMT
addikt
válasz julius666 #1875 üzenetére
Nem értem, hogy gondolja az ai - kripto konkurenciát. Szerintem nem sok összefüggés van, legfeljebb hogy mindkettőbe lehet így - úgy pénzt tolni.
Kb olyan, mint az az érv, hogy azért dobnak be egy témát a közéletbe, hogy eltereljék a figyelmet a másikról. Mintha eggyel több dolgot már nem lehetne feldolgozni... -
KMT
addikt
Jól látom, hogy 20+ éves, akkumulálós amerikai állampapír ETF erste-nél sincs? Senki nem akart még ilyet felvetetni velük?
-
KMT
addikt
válasz Oppenheimer #257 üzenetére
Ez melyik app? Investing.com-ot használom, ott nem látok olyat, ahol az egyes termékekben lévő teljes összegeket mutatná.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest