Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:00:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8901) szabod válasza janos666 (#8900) üzenetére


szabod
senior tag

erre jelenleg nincs megoldás, tök mindegy amúgy, milyen sorrendben csinálod, az utolsó tárgynál nem fog feljönni az üzenet, hogy vigyed Delvinnek...

(#8902) Valdez


Valdez
őstag

ha már falmer szem... ugye kettő van belőle egy jobb meg egy bal és csak az egyiket lehet odaadni delvinnek. A másik mire jó?

(#8903) szabod válasza Valdez (#8902) üzenetére


szabod
senior tag

eladni jó pénzért

(#8904) Valdez válasza szabod (#8903) üzenetére


Valdez
őstag

Hát ebbe nincs sok ráció, mivel a pénznek gyakorlatilag nincsen szerepe a játékban.

(#8905) WonderCSabo válasza Valdez (#8904) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Pedig másra nem jó. Kirakhatod otthon a polcra.

(#8906) janos666 válasza Valdez (#8904) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nálam azért elég nagy a cashflow. :U
Igaz valahol 30-as és 40-s szint közt teleszaladt annyira a zsebem, hogy már csak a legértékesebb cuccokat viszem el, de az elején keményen vittem mindent eladni, aminél a values/weight arány magasabb volt, mint 10.
De kiadásaim azért még most is vannak (ha nem is annyira tetemesek, mint a házvásárlás).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8907) Lenry válasza janos666 (#8906) üzenetére


Lenry
félisten

minden házat meg mindent megvettem és több, mint 200k aranyam van. nem tudok vele mit csinálni. 54-es vagyok

(bár még mindig nem olyan durva a helyzet, mint Oblivionban, amit 4x-es szinten abbahagytam, amikor a skingradi házamban volt gyakorlatilag a Birodalom minden fellelhető értéktárgya, és 2millió arany)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#8908) janos666 válasza Lenry (#8907) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem sincsenek anyagi gondjaim, csak azt mondtam, hogy az elején (mondjuk level30 környékéig) azért szorgosan szedtem össze és adtam el a relatíve értékes cuccokat, hogy bátran vehessek meg bármit, ami megtetszik (köztük néha drága tréningek majdnem minden lépcsőn) és már nekem is megszaladt, van 100+k a zsebemben, de még mindig van kiadásom is.

Házakat is vettem, de szerintem még nem mindet, noha nem is izgat, mert csak a kis falukban hanyagoltam el a Than-kedést.

Morkhart-ban tartom a cuccaimat és a feleséget. Messze van a bejárat a városkaputól, de nekem ez tetszik a legjobban. Stílusos, tágas és biztonságérzetet ad. Akár holnap becuccolnék jómagam is. :)

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8909) Lenry válasza janos666 (#8908) üzenetére


Lenry
félisten

ááá, rühellem Markarthot, valahogy sose jött be az a város.
régebben mindenem Whiterunban volt, most Solitudeban tartom a cuccaim

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#8910) WonderCSabo válasza Lenry (#8909) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Blood and silver are what flows through Markarth.

(#8911) Mackósajt válasza Lenry (#8909) üzenetére


Mackósajt
senior tag

Én fontolgatom a költözést Whiterunból Markathba. Whiterunhoz sokáig ragaszkodtam, mert nagyon közel van a mindennel felszerelt kovácsműhely, de már nem kovácsolok semmit, úgyhogy nem számít többé. A markathi háznak viszont jobb a berendezése/elrendezése mint a solitudeinak. Windhelmben meg még mindig tele van a ház a nekromanta rituálék gusztustalan maradványaival, és különben is az egész város nyomasztó. Állítólag javították a bugot, ami miatt azonnali berendezésvásárlás esetén kiesett a takarítás opció, de annyira nem javították, hogy utólag is lehessen takaríttatni.

Persze már csak ritkán játszom, mert kb. mindent végigvittem amit akartam, és 60. szintű vagyok. Azt hiszem a kiáltások 90+%-a is megvan.

(#8912) Xerxész


Xerxész
őstag

Srácok, nem tudjátok, van-e már olyan mod, ami a tüzet (tábortűz, illetve a házakban a tűzhelyen égő tűz) sebzővé teszi? Próbáltam "fire" kulcsszóval keresni a Nexuson, de nem találtam. Valószínűleg rosszul próbálkoztam, vagy lehet hogy nincs is ilyen mod?

Annyira irritál, hogy belesétálok, és semmi bajom nem lesz... :U

[ Szerkesztve ]

(#8913) dilipok


dilipok
veterán

[link]Na ezen jot mosolyogtam

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#8914) Jorus válasza dilipok (#8913) üzenetére


Jorus
nagyúr

Mondjuk ezzel én is így voltam sokszor. Ott ledobtam az asztalára, aztán mentem tovább. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8915) Bendőke


Bendőke
tag

Tegnap 82 volt a one handed skillem, ma már csak 20, és pirossal van kiírva. Az aktív effektek közt semmi piros, ittam cure poison és cure disease löttyöket, valamint egy oltárnál is jártam, bármiféle hatás nélkül. Van valakinek valami ötlete, mi okozza ezt?

WonderCSabo: Köszönöm a jó tanácsot, azóta sem jártam itt, hogy megköszönjem, a sárkányt elküldtem a ...... z egyik frissen kinyírt "ügyfelemhez", most ott rothadnak Raldbtharban szépen kettecskén...

[ Szerkesztve ]

(#8916) janos666 válasza dilipok (#8913) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem is full daedric felszerelésem van és néha beszólnak az utcán ezek a légiósok, hogy miért nem veszek fel valami igazi páncélt, ezt meg eladhatnám a „Bits and peaces”-ben. :D

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8917) Xerxész válasza Bendőke (#8915) üzenetére


Xerxész
őstag

Nekem meg full daedric felszerelésem lett úgy, hogy több mint 2 hónapja nem játszottam, és nem is vagyok még olyan szinten.
Először azt hittem, az egyik mod tette ezt, de nem... Valami bug lehet?

(#8918) Bendőke


Bendőke
tag

Visszaolvastam kicsit, látom, ez valami bug, többen is így jártak, és másokon sem segített az alvás/löttyök/rontáslevétel kombináció. Remélem, szintlépéskor/skill növekedéskor megoldódik, vagy ha úgy nem, akkor veszek leckéket egy trénertől, Mukorka és warcat esetében pl. az oldotta meg a problémát.

(#8919) Bendőke


Bendőke
tag

És igen, nálam is működött, probléma megoldva.

(#8920) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hmm, azt hiszem egyszerre csak végetért a játék. :(((

Nemrég tartottam egy hónap szünetet, mert már kezdett sok lenni (és bugokra is futottam amikre patch-et reméltem...), erre most pikk-pakk vége a main questline-nak és nem nagyon maradt semmi side-quest, ami kifejezetten érdekelne.

Kár volt így hézagot hagynom, mert így most üres volt a befejezés, hogy még nem is rázódtam vissza a játékvilágba mire vége is lett.

Na nem baj, közben kijött egy Mass Effect 3. :))

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8921) pcMANiac válasza janos666 (#8920) üzenetére


pcMANiac
aktív tag

Annak a végétől sem leszel különösebben boldog...

Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.

(#8922) SPDeluxe1.0


SPDeluxe1.0
aktív tag

Mikor lehet ezt multiba tolni egymás ellen?Mikor jelenik meg ennek egy folytatása ami a kontinens egy másik országában fog játszódni?És ebből adódik a kérdés hogy mikor lehet elhagyni Tamrielt hogy a másik pár kontinenst is felkeressük?Mikor lehet imádott Nirn bolygónkat elhagyni hogy meglátogasuk a 2 holdját (Masser , Secunda , csak annak aki nem tudta)? Kösz a válaszokat :D

[ Szerkesztve ]

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#8923) janos666 válasza SPDeluxe1.0 (#8922) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én nem másik kontinensre vágyom, hanem a Thamriel-i játék során megkezdett szálak felgöngyölítésére és korrekt lezárására:

SPOILER

1: Mi lesz a Talos vs. Talmor konfliktussal? (A következő részig "megoldódik magától?)

Én végig szentül meg voltam győződve arról, hogy azért lesz nekem jó, ha mindenféle guild master leszek (Egyébként pl. úgy lettem arch mage, hogy 100-on állt a mana és csak a vége felé tanultam meg az alapvarázslatokon túl a többit könyvekből, mikor már szartam a pénzt és futotta rájuk... no komment... ; ezzel kontrasztban a thiefs guild master kinevezés pedig nem is jött volna össze a skyrim wiki nélkül, mert sohasem gondoltam volna hogy van értelme lenyomni ~30-at a végtelenített Radiant IA random "small jobs"-ból, hogy megnyíljanak a szükséges side-quest-ek...), hogy a végén majd az összes ilyen szervezetet bevethetem a Thalmor uralom ellen indított polgárháború során.

És frankón erre készültem, Skyrim népének szabadságharca a Thalmor elnyomás ellen...

Ezzel szemben a játékvilág még arra sem reagált érdemben, hogy kinyírtam Ulfric-ot, ezzel lezárva egy kisebb polgárháborút (és reményeim szerint egységesítve a birodalmat a Thalmor elleni háború előtt...)
HÁH!

De úgy látszik hogy ezeknek a side-quest-eknek semmi más értelme nem volt, mint hogy legyenek teljesíthető küldetések. :U

Ugyan úgy, ahogy az egyre jobb és jobb, és végül "a legjobb" cuccok megszerzése is csak önmagáért létezett. Az csak egy cél volt, hogy meglegyen a Daedric felszerelés, de mire meglett szinte már vége is volt a játéknak, és a végső "boss fight" olyan egyszerű volt, hogy kis túlzással akár steal armor-ban is mehettem volna "Istensárkányt" ölni (max ittam volna health és stamina löttyöket, amikből alaposan betáraztam menet közben, mert nem nagyon kellettek).

2: Mi van azzal a térkép dologgal, amit a mage guild questline alatt látunk, hogy "minden jel Skyrim-be mutat"?
Az most csak arra a gömbre vonatkozott, amit végül elvittek a szerzetesek, és ennyi?
Húha... Hát nem mondom hogy nem volt egy kicsit izgalmas, míg tartott, de ez megint egy olyan történet, ami csakis önmagáért szól. (Magáról az ismeretlen utáni érdeklődésről, nem arról hogy meg is fejtjük a rejtélyt...)
Azon túl hogy izgalmas míg végigjárod, utána semmi érdemleges jelentőséggel nem bír a játékvilágban, hogy ez a kis elszigetelt eset megtörtént-e vagy sem.

És most nem jut eszembe több, de biztos voltak még hasonló "hatalmas horderejű"-nek tűnő "apróságok", amik "csak úgy voltak", mert ott és akkor izgalmasnak és/vagy érdekesnek tűntek, de egyébként semmi jelentőséggel nem bírtak a végkifejletet illetően.

Ezek miatt éreztem nagyon üresnek a játékok a végén.
Sok érdekes, izgalmas, jópofa dolog, ami komplexnek tűnik, de igazából az egészet egyben nézve csak egy nagy összetákolt katyvasz az egész. :W

Megjegyzem: Első TES játék, amivel játszottam, és talán picit magas volt a mérce azok után, hogy halottam mennyien szerették a korábbi TES-eket.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8924) Youri válasza SPDeluxe1.0 (#8922) üzenetére


Youri
veterán

kb ekkor

RTX ON

(#8925) pcMANiac


pcMANiac
aktív tag

Skyrim zenéje kicsit másképp

Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.

(#8926) EsoxLucius


EsoxLucius
csendes tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám megcsinálni azt, hogy a játék mentését átviszem egy másik gépre. :D ( Úristen de hülyén hangzik.. :D )

Szóval az a szitu, hogy nagyon szeretem ezt a játékot, és itthon már csomót játszottam vele, de most költözök ki Angliába egy időre, és fel akarom rakni a laptopra is. De nem szeretnék előről kezdeni mindent a játékban, mert már úgy a szívemhez nőtt ez a karakter, meg amúgy is...az elég uncsi lenne.

Bocsi a buta kérdésért, tuti nagyon egyszerű a megoldás..

Köszi a válaszokat előre is! :R

(#8927) dilipok válasza EsoxLucius (#8926) üzenetére


dilipok
veterán

documentsben vannak egy mappaban a mentesek ha jol emlekszem.

Meg is van: C:\Users\[UserName]\Documents\My Games\Skyrim\Saves

Youri: a menteseket is felszinkornizalja? (szerintem azt nem)

[ Szerkesztve ]

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#8928) Youri válasza EsoxLucius (#8926) üzenetére


Youri
veterán

Steam Cloudot használ, felhőbe is ment

RTX ON

(#8929) Youri válasza dilipok (#8927) üzenetére


Youri
veterán

A Steam Cloudnak az a lényege :)

RTX ON

(#8930) dilipok válasza Youri (#8929) üzenetére


dilipok
veterán

Jolvan, en ezt ertem (tudom is h mire valo), en csak arra celoztam, h szerintem ennel a jateknal a savegamet nem szinkronizalja. De lehet nem jol tudom...

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#8931) Youri válasza dilipok (#8930) üzenetére


Youri
veterán

Akkor mit? :F

RTX ON

(#8932) dilipok válasza Youri (#8931) üzenetére


dilipok
veterán

Az osszes settingset/egyebet, de a savegameket nem. Meloban vagyok, megnezned, hogy neked fel vannak-e szinkronizalva? mert en tegnap neztem, de nem lattam. Ha hazaerek megnezem megint, mert mostmar erdekel

[ Szerkesztve ]

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#8933) Youri válasza dilipok (#8932) üzenetére


Youri
veterán

Melóban vagyok én is, de lecsekkolom... Mert megtehetem ;] Feltéve ha letölti időben...

[ Szerkesztve ]

RTX ON

(#8934) dilipok válasza Youri (#8933) üzenetére


dilipok
veterán

ebbol a threadbol nekem az jon le, hogy marpedig nincs (hacsak valamikor kesobb nem tettek elerhetove). De mostmar tenyleg kivancsi vagyok :D

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#8935) Youri


Youri
veterán

Szóval, a melós laptopomra letöltöttem a Steamet, a Skyrimet, elindítottam, és be is töltöttem a mentést ami előtte nem járt itt. Igaz, hogy fps az kb nulla, de működik a dolog :)

[ Szerkesztve ]

RTX ON

(#8936) ollie válasza Youri (#8935) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

És ez meglepő? :)

***

(#8937) Youri válasza ollie (#8936) üzenetére


Youri
veterán

a meglepő az, hogy erre egy 50 megás tárat adnak...

RTX ON

(#8938) Youri


Youri
veterán

nevetséges, most nézem, hogy a Morrowind, meg az Oblivion esetébwn is 950 mega a cloud tároló, itt meg 50. Van egy 41-es karim, és maradt 11 mega szabad hely...

[ Szerkesztve ]

RTX ON

(#8939) EsoxLucius válasza dilipok (#8927) üzenetére


EsoxLucius
csendes tag

Halleluuuja! :) Köszönöm! :) :B :R

(#8940) LÁZ válasza EsoxLucius (#8939) üzenetére


LÁZ
addikt

ez kb a játékok 96,3%-ban működik :D ;)

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#8941) toto76 válasza pcMANiac (#8925) üzenetére


toto76
tag

K..va jó lett! :R Ilyenkor örülök, hogy vannak ilyen "őrültek" közöttünk. thx

(#8942) janos666 válasza toto76 (#8941) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Engem a Skyrim zenéi egyáltalán nem ragadtak meg.
Egyet sem bírok felidézni és ezt se ismerném fel, ha nincs odaírva.

Hasonló játékokból a DAO az, aminek az OST-jéből máig meghallgatok néha-néha két számot. Első indítás óta imádom azt, ami az indítómenüben is szól, és Leliana dala is jól sikerült.

Bár a videó kapcsán az tényleg durva, hogy miként rakta össze egyedül. :K

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8943) szabod válasza janos666 (#8942) üzenetére


szabod
senior tag

Hát szerintem azért van pár jó benne.
Maga a főcímzene nagyon jó. Illetve sárkányharcok közben menő One they fear, és az, ami Sovngardeban szól még ami említésre méltó :)
Mondjuk a régebbi részek közül nekem még a Morrowind főcímzenéje tetszik, sztem nagyon szép.

(#8944) mpierre válasza janos666 (#8942) üzenetére


mpierre
veterán

Pedig a 4cd-s verzió nagyon adja magát. Autóban azt nyomattam. Hóesésben, havas tájon autózva tökéletes aláfestés volt.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#8945) csabsz13 válasza mpierre (#8944) üzenetére


csabsz13
aktív tag

hűha! azt a 4 cd-s verziót hol lehet megszerezni?!

AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

(#8946) pcMANiac


pcMANiac
aktív tag

Mit szóltok az 1.5 patch-hez? Kill cam...? :)

Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.

(#8947) LÁZ válasza pcMANiac (#8946) üzenetére


LÁZ
addikt

az a baj, hogy mire elér az adott játék az 1-5. peccsig, már a végére érek :DDD , mondjuk pont a minap néztem bele, a patch sem okozott eddig problémát, a killcam-ek is jók..

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#8948) mttssz válasza pcMANiac (#8946) üzenetére


mttssz
senior tag

Jó hogy mondod, még ki sem próbáltam, mióta kijött az új peccs... Mondjuk valószínűleg annyit már nem is fogom tolni, mint mielőtt végeztem vele, de azért meglesem :)

(#8949) pcMANiac


pcMANiac
aktív tag

Igazán jöhetne valami értelmes quest mod...

Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.

(#8950) mpierre válasza csabsz13 (#8945) üzenetére


mpierre
veterán

Meghallgatni itt tudod, míg megvenni pl: itt, vagy itt.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.