Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5022) Fecdzo válasza amargo (#5021) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Mivel jómagam is dolgoztam MM-nél (pontosabban betekintést nyerhettem a rendszer működésébe), tudom, hogy az ilyet kinyírják. Amint meglátják, hogy nyersz sorozatosan, az nekik veszteséget fog jelenteni. Miért?

MM alapkocepciója abból indul ki, hogy az emberek 95% veszít a tőzsdén. Ők kaszinó elven akarják elnyerni ezt a pénzt. Tehát, mikor te kötsz egy longot eur/usd-n, akkor az így néz ki:

EUR/USD long (te pozid): Long Eur, Short USD; MM pozija Short Eur, long USD. Tehát ő adja el a ház pénzéből neked az Eurót és veszi meg tőled a dollárt. Tehát ha nyersz, ő veszít és fordítva.
Meglátja, hogy nem mész nagy távra, eleinte kicsit késlelteti a megbízást, hogy rosszabb áron teljesülj. Ha még így is jó vagy akkor, pedig a spreaddel fog játszani (ami már a stopp huntingot és egyéb trükköket is magába foglalja).

Egyszerű a képlet, kapzsi a cég. Elszedi a pénzed ezekkel az eszközökkel, majd elhiteti veled, hogy te csinálod rosszul és változtatásra sarkall.

Ha még így is megy, akkor megteheti azt, hogy más ügyfelek tradjeivel párosítja a te megbízásaidat, vagy lefedezi a bankközni, tehát nem ő lesz a másik oldalon, hanem az egyik likviditás szolgáltatója. Így ugyan a vesztőidet nem nyeri el, de a spreaddel tovább játszhat és szépen ellopkodná a pénzed.

Ha túl nagy veszteséget okozol neki, akkor pedig eltanácsol....ergo, akit még nem tanácsoltak el MM-től, az vagy nagyon kicsit számlával rohangál, vagy nem csinál pénzt...ennyi...

Kérdés? :)

fulekitrading.wordpress.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.