Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5551) batorpeti válasza attiati (#5550) üzenetére


batorpeti
tag

Gondolom a túl nagy kockázat miatt nem ajánlja.

(#5552) person


person
senior tag

Sziasztok.
Új vagyok a témában de érdekel a dolog és szándékomban áll a közeljövőben éles számlát nyitni első körben 500Eur környékén 1:100 tőkeáttéttel. Jelenleg Tadawul-nál van egy demóm ahol 3 hét alatt már majdnem megdupláztam az induló tőkét.(Sajnos nem minivel indítottam..) Itt szeretném nyitni az éles számlát is, egyrészt mert megszoktam másrészt mert androidon jól kezelhető felülete van és az mindig az embernél van. Többnyire azon használom, akár munka vagy bevásárlás közben. :) Oandát is próbáltam de kevésbé jó a felülete. Persze nem ez kell, hogy legyen a fő szempont de úgy érzem sokat segít.
Mini számlán mennyi pozit lehet nyitni és meddig tarthatóak nyitva?
És milyen meglepetés,változás érhet a demo számlával szemben?
Esetleg Tadawul helyett más (jobb) alternatíva?
:R

[ Szerkesztve ]

(#5553) kariad válasza person (#5552) üzenetére


kariad
senior tag

Szerintem túl lelkes lettél ettől a nyerménytől. ;) Azért csak óvatosan! :R

(#5554) batorpeti válasza person (#5552) üzenetére


batorpeti
tag

Szia person!
Valószínűleg igen nagy kockázatot vállaltál a tradejeid során, plusz szerencséd is volt, így tudtad megduplázni ilyen hamar a számládat, de ez nem mindig lesz így, ugyanilyen könnyű egy számlát lenullázni is. A megfelelő kockázatkezelés a sikeres tradelés egyik kulcsa. Másrészt az sem árt ha van kialakult kereskedési stílusod, stratégiád. Szerintem ne hamarkodd el az éles számla nyitását.

(#5555) person válasza batorpeti (#5554) üzenetére


person
senior tag

Köszönöm a választ kariad-nak is! Van bennük igazság elismerem. :R
Volt,hogy 500Eur-profit volt egy pozin de ez csak egyszer. Áltatlában 30-és 80 de nem ritkán150 között szoktam zárni. 0.1 - 0.15 és 0.2 lot között szoktam nyitni. Van hogy idővel többet is ha annyira elmozdult. Leginkább a ritkább, már szélsőséges árfolyamokra indítok bátrabban. Ezeken elég sokat szoktam fogni de van, hogy napokig nyitva kell hagynom de így még nagyon keveset zártam mínuszban. Azt is inkább azért mert meggondolatlan voltam eleve rosszat nyitottam vagy csak rosszat nyomtam és idő előtt zártam androidon.:B Tadawul technikai elemzését is figyelni szoktam és ha van időm nézni akkor nyitok rá 0.1-0.15lot körül.
Természetesen élesben biztosan óvatosabb lennék és amennyire lehet kisebb kockázattal az elején. És persze kevesebb nyitott pozícióval mert most van, hogy 5-8 is nyitva van és minin nem tudom mennyi a megengedett és mennyi ideig lehet nyitva, ezért is kérdeztem.
Tadawul-ról van vélemény? Van valami negatívum amivel tisztában kéne lennem mielőtt nyitok éleset? Még egyszer köszönöm a válaszokat, igyekszem nem elkapkodni, de azért a lelkesedésem valamennyire megőrizni. :R

[ Szerkesztve ]

(#5556) _AnTi_ válasza person (#5555) üzenetére


_AnTi_
tag

Szia!

Szerintem is kicsit nagy kockázatot vállalhattál, persze ehhez azt is kellene tudnunk, hogy mennyi volt az indulótőkéd.
Amire mindenképpen figyelj, hogy 1-3 %-nál ne nagyon kockáztass többet. Itt viszont problémába ütközhetsz, mert a Tadánál ha mini számlát nyitsz, figyelned kell arra, hogy a minimum megnyitható pozi méret 0.05 lot, így vagy szűk stopokkal kell játszanod, vagy nem tudsz pozíciót nyitni.
Ha javasolhatom, szerintem is demózz még egy kicsit, de nyiss annál a brókernél számlát, ahol élesben is tervezed, illetve a kezdő tőkédet is állítsd annyira, amennyit befizetnél valójában.
Ha ezek után is sikeres vagy, akkor érdemes elgondolkodni az éles számlán.

Próbálj meg nem a gyors meggazdagodásra, hanem a folyamatos, stabil plusz eredményekre törekedni!

Egyébként szerintem a Tadawul rendben van (nekem még nem volt velük bajom).

[ Szerkesztve ]

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#5557) person válasza _AnTi_ (#5556) üzenetére


person
senior tag

Tadawul-nál szeretnék nyitni eddig is ezen gyakoroltam, megszoktam és a felülete is normálisnak és gyorsnak mondható androidon.
Megfogadtam a tanácsod nyitottam egy új demot ami a tervezettel azonos: mini 500Eur, 1:100 áttét. Próbálom óvatosabban kezelni, és remélem mindenben megegyezik az éles számlával. 0.05 loton én is vacilláltam ezért is néztem meg oandát de az meg nagyon nem fekszik nekem droidon. Próbálkozom még tadával.
Kösz a hsz-t. :R

[ Szerkesztve ]

(#5558) batorpeti válasza person (#5557) üzenetére


batorpeti
tag

Ha gondolod esetleg nézd meg Admiral Markets-et, a Tadawul-lal ellentétben alapból sajnos MM bróker, de ha jól tudom náluk is lehet már ECN számlát nyitni. Náluk van 0,01 lot kötésméret is. MT4 felületük van nekik is, én is használom Androidon is.

(#5559) _AnTi_ válasza person (#5557) üzenetére


_AnTi_
tag

Szívesen!

Oandán is van éles számlám, bár én mezei PC-n használtam. Alapvetően nekem tetszett nagyon az egyszerű stop húzgálás, de mást nem nagyon tudok kiemelni a felületről. Nyilván neked ha nem felel meg az Androidos platform, akkor ők kiestek.
Jó dolog náluk a bármilyen kicsi poziméret és alaptőke, viszont nagyon szemét a spread tágítás (pont kis stop távolságoknál gyilkos), és nálam a java felület sokszor szakadozott - persze mindig akkor, mikor nagyon nem kellett volna. Meg persze MM.

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#5560) concret_hp


concret_hp
addikt

van valami oldal, ahonnan le lehet szedni valami apival vagy valahogyan az aktuális árfolyamokat? ill. esetleg visszamenőleg? eur usd gbp yen cad aud stb köztieket elsősorban
:R

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5561) _AnTi_ válasza concret_hp (#5560) üzenetére


_AnTi_
tag

talán ez segíthet:
[link]

Ha nem erre gondoltál, akkor bocs. Szerintem már itt a topikban is szerepelt ez, bár most hirtelen nem találom...

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#5562) attiati


attiati
veterán

Nem látok semmit a chartokon, hogy miért ott állt meg az esés, ahol. A semmi közepén. :F

Megvolt most az ideális korrekciós szint, folytatni kéne még az esés, nem?

(#5563) concret_hp válasza _AnTi_ (#5561) üzenetére


concret_hp
addikt

igazából arra gondoltam, hogy valamilyen netes felületről hogyan tudom magamnak lementeni egy txt xls csv vagy valami egyéb használható fájlba az aktuális árfolyamokat, vagy esetleg létezik-e olyan hely ahonnan letölthető.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#5564) _AnTi_ válasza concret_hp (#5563) üzenetére


_AnTi_
tag

Ja, értem. Hát sajnos én ezzel kapcsolatban csak ennyit tudok. Szerintem nem fogsz találni ilyet (legalábbis múltbéli adatokhoz), mert ha megcsinálod a linkelt cuccot, akkor visszamenőleg 1-2 év is több giga devizapáronként...

Aktuális árfolyamot meg nem tudom hogy lehetne (kitől) lekérdezni.
Azért ha találsz rá megoldást, oszd meg velünk is! :K

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#5565) AMDFan válasza concret_hp (#5563) üzenetére


AMDFan
addikt

Dukascopynál letölthető csv-ben, vagy írsz magadnak egy expertet a metatrader alá, ami txt-be menti a tick adatokat.

(#5566) _AnTi_


_AnTi_
tag

Tényleg, nem csak historikus adatok vannak, amiket írtam. :B
Arra azért figyelj, hogy innen csak manuálisan lehet letölteni, az automatikus letöltés tiltva van!

[ Szerkesztve ]

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#5567) person válasza _AnTi_ (#5559) üzenetére


person
senior tag

:R és batorpeti-nek is!

Még annyi kérdés, hogy mennyi pozíciót lehet nyitni és mennyi ideig lehet nyitva tartani mini számlán? Utóbbit elég fontosnak tartom de nem találtam infót csak azt, hogy korlátozott. :F Tudja valaki esetleg? Tadawul Mini számla konkrétan.

[ Szerkesztve ]

(#5568) _AnTi_ válasza person (#5567) üzenetére


_AnTi_
tag

Erre gondolsz?

"Természetesen a kisebb összeggel való kereskedés korlátozza az egy adott időn belül egyszerre megnyitható kereskedések számát, valamint azt is, hogy egy pozíció meddig tartható nyitva."

Mert szerintem nincs ilyen korlátozás, csak arra értik, hogy ha kevés a pénzed, akkor nem tudsz sokat nyitni (mert nincs rá keret).
Bár még nem próbáltam, én max. 6-8 pozit tartok nyitva és 1-2 napnál tovább nem, ezzel még nem volt bajom...
Nyiss egy demót a tadánál a leendő valós adataiddal, aztán próbáld ki, amit szeretnél!

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#5569) person válasza _AnTi_ (#5568) üzenetére


person
senior tag

Lehetséges, hogy úgy van ahogy mondod.
Pár napja nyitottam egyet mikor beszéltünk róla, azóta használgatom eddig semmi furcsát nem tapasztaltam. 500Eur-val indítottam 1:100 áttéttel. Sajna így azért van kockázat de talán még belefér kis szerencsével. Volt összesen 180Eur-s profitom de sajna bent maradt egy longom ami most -64-en áll. Tehát így csak 615-ön állok 680 helyett. :(((

(#5570) batorpeti válasza person (#5569) üzenetére


batorpeti
tag

Kockázat az mindig van, csak az nem mindegy hogy mekkora. Mielőtt beszállsz a piacra érdemes kiszámolni az adott stop távolság és a kockázat mértékének a függvényében hogy mekkora lotmérettel érdemes a pozíciót megnyitni. Pl itt egy ilyen position size calculator.
Pl ha megnézed az 500 eurós számládon ahogy írtad 64 eurós mínuszban vagy, ez kb 13%, ez nagyon sok. Tehát vagy túl messze raktad a stop loss-t, vagy túl nagy lotmérettel nyitottál pozíciót.
Így ha kb 500 euróval szeretnél majd számlát nyitni, akkor érdemes olyan bróker céget választani ahol van pl 0,01 lot méret is, így csökkenteni tudod a kockázatodat.

(#5571) attiati


attiati
veterán

Ide is beírom, hátha ti tudjátok a magyarázatot.
Nézegettem eurhuf chartot különböző platformokon, és eltérést látok.

MT4-ben "nonstop" kereskedési idő van ~hétfő éjféltől ~péntek 23-ig.
Ha jól látom, akkor a gyertyák nyitó és záró árfolyamát a bid árfolyam alapján rajzolja (?) (ez mondjuk elég furcsa nekem, és eddig végig se gondoltam).

stooq.com-on hétfő 8-tól péntek 19-ig van chart
A gyertyákat szerintem középárfolyam alapján rajzolja (?)

1. Stooq.com-on a H2-es mozgóátlag van éppen ott, ahol az MT4 H4-es mozgóátlag. Ez hogy lehet?

2. Hogy egyezhet meg egyáltalán bármelyik idősíkon is a mozgóátlag, ha teljesen eltér a gyertya nyitó, záróára (bid vs. közép) és ha teljesen eltér a feldolgozott idősor elemeinek a száma (más nyitvatartás, eltérő mennyiségű gyertyák)

(#5572) rauschie


rauschie
senior tag

Eszembe jutott most valami, amiről érdekelne a véleményetek, aztán ha valaki csiliárdos lesz belőle gondoljon majd rám.

Ha veszünk egy akármilyen piacot, akkor az ár csak abban az esetben mozdulhat fölfelé, ha több a vevő és akkor lefelé ha több az eladó, mivel amíg egy adott árszinten nincs minden fölvásárolva, addig nem teljesülnek az egyel fölötte lévő árszinten a megbízások, illetve amíg nincs rajta eladva minden addig nem lehet alatta venni.

Na most, ha én látom a kötéskönyvet, amiben kivétel nélkül minden egyes kötés benne van, és L2 quoeteoknál elvileg látom (?) és lemásolok minden egyes kötést, akkor nem köthetek ki az ár rossz oldalán, mivel a pozícióim összértéke pontosan reprezentálja a grafikon mögötti kereslet/kínálat viszonyt.

nyilván ehhez iszonyat tőke kellene, de a forgalmat ugye lehet normalizálni, tehát megoldható úgy, hogy egy darabig elég legyen a margin.

Hol itt a buktató?

(#5573) kariad válasza rauschie (#5572) üzenetére


kariad
senior tag

Ott a buktató, hogy a kereslet/kínálat viszony másodpercenként (vagy még kisebb időegységként) is változhat!
Pl. csak gondolj bele jön egy hír! oda vissza csapkod a piac! Követni se tudod!

(#5574) Vazallus


Vazallus
tag

Hello,
Nekem olyan kérdésem van, hogy ugye általában a tőkepiacon mi magunk adunk megbízást a brókereinkhez adott ügyletekhez. Viszont van olyan, hogy én teljesen rábízom másra a kockázatot? Tehát megbízok valakit hogy kezelje helyettem az X millio forintomat. Gondolom ekkor ő megmondja, hogy x %-ot tud generálni havonta amiből valamennyit kap, vagy ez hogy működük pontosan?

[ Szerkesztve ]

"Mr. Salieri sends his regards"

(#5575) kariad válasza Vazallus (#5574) üzenetére


kariad
senior tag

Szerintem megállapodás kérdése, de a veszteséget úgyis te viseled!
Garantálni ő nem igen tud neked 100%-ra semmit!

(#5576) batorpeti


batorpeti
tag

Én ezt a részvény dolgot még mindig nem értem. Részvényekkel milyen formában lehet kereskedni?
Megmondom miért kérdezem. A forum.tozsde.hu-n Pintér Péternek volt egy hozzászólása, melyben többek között ezt is írta:
"Én sokszor hangsúlyozom hogy sokkal könnyebben tudja valaki önmagát sikeres kereskedővé nevelni, ha a részvénypiaccal kezdi.
A legtöbben úgysem hiszitek el ezt, és a forexel indítotok, amit megértek, de én nem szoktam alaptalanul javasolni dolgokat.
Sajnos a forexen lehetőség van nagyon rövid idő alatt, rendkívül magas hozamokat generálni!
Ez egy igen komoly probléma, ami a legtöbb kereskedő pénzhez való viszonyát felboríthaítja és sz esetek 90%-ban sajnos fel is borítja.
A részvénypiac sima részvény kereskedéssel pedig kellő lassúságú ahhoz, hogy a megfelelő személyiségfejlődés, és a kereskedési rendszer üzemeltetése fej-fej mellett tudjon haladni."
Ezek szerint ő pl a részvényekkel való kereskedést ajánlja a devizával szemben. A CFD-kről azt mondtuk ugye hogy az kezdőknek nem igazán ajánlott. De akkor milyen részvények vannak amivel a kezdők is bátran kereskedhetnek kellő lassúságuk miatt?

(#5577) attiati válasza batorpeti (#5576) üzenetére


attiati
veterán

Megveheted közvetlenül részvényként (tőkeáttét nélkül) és megveheted cfd-ként (tőkeáttétellel) bármelyik részvényt. Brókercégtől függ.

Nem tudom, hogy ő pontosan mire akart célozni a kockázat esetén. Arra, hogy forex vs részvénypiac, vagy tőkeáttét vs tőkeáttét nélkül. Bár úgy jön át, hogy mindkettőre gondolt (tőkeáttétes forex vs. áttét nélküli részvényvásárlás)

(#5578) AMDFan válasza batorpeti (#5576) üzenetére


AMDFan
addikt

Ha nem túl alacsony timeframe-en kereskedsz akkor a CFD-kel sem ér túl nagy hátrány.
A CFD akkor lehet hátrányos ha csak daytradeelsz.

(#5579) batorpeti


batorpeti
tag

Napközben nincs időm a chartokat nézni, így főleg H4-en kereskedek, daytrade most még semmiképpen. De ahhoz, hogy tőkeáttét nélkül kereskedjek ilyen időtávon részvényekkel, igen nagy tőkére lenne szükségem.

[ Szerkesztve ]

(#5580) Fecdzo válasza attiati (#5571) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Az, hogy milyen chart rajzolodik ki a tobb dologtol fugg a Forexen.

Elsosorban a kulonbseg onnan ered, hogy az adott brokerceg mas idozonaba esik, ez okozhat mas gyertyakat.

Mosodszor mivel a FX nem materializalt piac es az arak a likviditas szolgaltatok araitol fuggenekv (ennek a spreadekre is hatasa van!) ez is mas gyertyakat rajzolhat.

Harmadszor pedig, ahogy az lattad, van brokerceg ahol meg azt is felrajzolhatod, hogy bid-ask vagy epp last arfolyam alapjan rajzolodjon. Kozep arfolyam a bankkozin nincs...
Reszvenyeknek es futuresnel es ECN-eknel a chart a LAST vagyis az utolso kotes alapjan formalodik, ami lehet eppen egy Bidre torteno eladas, vagy eppen az Askon torteno vetel, vagy epp a spreaden beluli kotes (ami nem is valtoztat a jelenlegi arszinten).

Ha mozgoatlag egyezest szeretnel, akkor talan az elmozdulas alapu chartok lesznek a barataid, talan azzal jobb kepet kapsz..

fulekitrading.wordpress.com

(#5581) Fecdzo válasza batorpeti (#5576) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Szerintem arra gondolt, hogy reszvenyeknel az arfolyam mozgas karakterisztikaja teljesen mas mint FX eseteben. A technikai elemzes eszkoztara "jobban" mukodik. Egy tamasz-ellenallas tobbszor centre pontos, es nyugodtan mehetsz akar 3 centes stoppal ha jo technikai stoppod van es nem szurja ki az arfolyam, csak ha tenyleg nem arra akar menni.

Nem tudod tulvallalni magad vele hiszen napon belul 4szeres napon tul meg 2 szeres tokeatteteld van. Nem 24 oras, ami a kezdo traderek szempontjabol elony hiszen nem fogjak tulkereskedni magukat. A gapek "ronditanak" az indikatorokon (mar amelyiken).
Viszot van ajanlati konyv meg time and sale amit fellehet hasznalni a tamaszok-ellenallasok elemzesere (megtart e vajon vagy elesik).

Viszont mivel FX-et kisebb penzzel ellehet kezdeni es nagyobb a tokeattetel, mindenki erre ugrik ra...

fulekitrading.wordpress.com

(#5582) Fecdzo


Fecdzo
senior tag

Amugy a CFD-rol meg annyit, hogy most kaptam emailt a Worldspreadstol, hogy az auditnal nem tudtak meghatarozni a pontos penzugyi allapotat a cegnek es addig ne utaljon ki senki penzt es ne is kereskedjen...erdekes...

CFD-zesnek es ket fajtaja van. DMA (direct market access), vagy Marekt maker. Itt is mint a forex brokik eseteben MM teljesulesunk van, ami ugyanazokkal a hatranyokkal jar mint forex eseteben. Az a gyanum, hogy CFD-k eseteben talan megnagyobb a MM arany mint most mar FX eseten. A DMA szerint ugy kereskedhetnel a CFD-vel, mint a valos termekkel, annak a sajat piacan...

fulekitrading.wordpress.com

(#5583) batorpeti válasza Fecdzo (#5581) üzenetére


batorpeti
tag

Igen, van logika abban amit mondasz. Esetleg tudnál mondani olyan brókercéget ahol van sima részvény is? Nekem Admiralnal van demom, de náluk csak CFD van.

(#5584) attiati válasza Fecdzo (#5580) üzenetére


attiati
veterán

Első második világos, de ez nem indokolja szerintem, hogy a 2 órás néz ki úgy, mint másik brókernél a 4 órás. Az egyik kétszer akkora időtávnyi adat alapján rajzol, mint a másik. Az egyik már rég oldalaz, míg a másik még ábrázolja a korábbi kitörést / letörést. Valami technikai malőr lehet stooq-nál. Mit értesz elmozdulás alapú charton?
Worldspreads-re kíváncsi leszek :( Mire számíthat akkor egy plus500 szintű bróker számlatulajdonosa.

[ Szerkesztve ]

(#5585) Fecdzo válasza attiati (#5584) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Szerintem semmikepp ne egy online charting oldalbol indulj ki. Ott sokszor van eleve kesleltetes, vagy legalabbis regebben volt. Azt javaslom, hogy elo broker adatait vizsgald, hiszen ugyis annak a chartjat fogod hasznalni...pelda erre a portfolio.hu eurusd chartja. Nem frissul automatikusan csak ha bongeszod frissited. Szerintem ez lehet a gond a stooq-al is.

fulekitrading.wordpress.com

(#5586) Fecdzo válasza batorpeti (#5583) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Elso hozzaszolasban leirtam par dolgot, celszeru megnezni.

Amugy azota: Interactive brokerst es Colmex-et szoktam ajanlani, mert naluk van szamlam, ha reszvenyezni akarsz. Viszont ne szamits arra hogy 3000 dodo alatt nyitsz reszveny szamlat. Nincs is ertelme szerintem. IB-nel meg raadasul 10.000 dodo a minimum es mellette meg daytradelni sem tudsz korlatlanul....amennyiben egyaltalan akarsz...

fulekitrading.wordpress.com

(#5587) Fecdzo válasza attiati (#5584) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Pedig anno nagyon belett harangozva es en is benne voltam...meg jo h regen abbahagytam a bohockodast a cfdkkel..

fulekitrading.wordpress.com

(#5588) attiati válasza Fecdzo (#5585) üzenetére


attiati
veterán

Nagy gáz nincs a stooq.com-al, és a késleltetés sem játszik be hónapokra visszamenőleg.
Na mind1.

(#5589) Caruso77 válasza Fecdzo (#5587) üzenetére


Caruso77
csendes tag

A beharangozás még most is tartana. Folyamatosan mentek a reklámjaik az egyik mérvadó gazdasági hírportálon, szerveztek szemináriumokat, webináriumokat, 250 eurós pénzfisszafizetési garanciát kínáltak. Biztos, hogy volt jónéhány magyar ügyfelük is, akik alaposan ráfáztak erre. Most ezen a hírportálon már a legkisebb utalás sincs a cégre, mintha soha nem is létezett volna. Egy másik gazdasági hírportál szerint a Worldspreads bukása nem volt azért teljesen váratlan. A megelőző héten már a saját részvényeik kereskedését felfüggesztették Londonban. Persze ezeket az információkat az érintettek tudják meg legutoljára. Bár még aki gyanút is fogott időben és kérte a tőkéje kiutalását, annak a számlaegyenlege mögé a cég már valódi fedezetet nem tudott volna felmutatni. Ezen nem tud segíteni semmilyen money management, stop-loss.
Nagy igazság, hogy tőzsdére csak azt a pénzt szabad vinni, amit nem gáz ha elvész. Kérdés, hogy az ügyfelek kártérítése, hogyan és mikor zajlik majd. Még szerencse, hogy nem egy off-shore cég volt, mert akkor aztán tényleg reménytelen lenne az egész. Vajon mi lehetett a bukás oka? Kilopták a pénzt vagy a tőkeáttételt nem tudták megfelelően finanszírozni és elúsztak rajta?

(#5590) Attihun válasza Caruso77 (#5589) üzenetére


Attihun
csendes tag

Ha ugyanarra a hírportálra gondolunk, írtak a dologról.

Kb annyit, hogy ők bizakodóak, mert ez lehet csak egy pici félreértés, de amúgy semmi közük a dologhoz, ha valakinek gondja van, az őket hagyja ki belőle. :-)

(#5591) tothm


tothm
őstag

Hi!
Mondja meg nekem valaki mi van az E-starral? Napi +/- 15 %.
Ma vettem 3380ért egy párat, remélem visszaugrik tartósan 4000 felé.
Szerintetek?

(#5592) kariad válasza tothm (#5591) üzenetére


kariad
senior tag

Türelem és beérik! ;)

(#5593) tothm válasza kariad (#5592) üzenetére


tothm
őstag

De miért ment le?:)

(#5594) Attihun válasza tothm (#5593) üzenetére


Attihun
csendes tag

Lassan 1 éve esik....gondolom azt tudod miért, különben nem vettél volna bele.

(#5595) tothm válasza Attihun (#5594) üzenetére


tothm
őstag

Igen. De a múlt héten viszont látványosan meglódult.

(#5596) Attihun válasza tothm (#5595) üzenetére


Attihun
csendes tag

És ezért léptél bele?

Funda alapokon, vagy technikailag tervezted meg belépésed, vagy az alapján, hogy meglódult, le ne maradj?

(#5597) tothm válasza Attihun (#5596) üzenetére


tothm
őstag

Arra mentem rá, hogy nekem a kis haszon is elég. (100, 150Ft.)
Más: Megnézve a 2 éves grafikont, nyárra mindig feljebb ment.

(#5598) Overlocker


Overlocker
veterán

Sziasztok!

Plus500-on kereskedek, immár sokadjára, demo számlán..Kisebb kihagyás után újrakezdtem..A korábbi kereskedési koncepciómon változtattam és inkább több pozit nyitok, kisebb összeggel és nézem a trendeket..valamint türelmesebb vagyok..2 milliós kredittel, 2,6 millió felett állok(1 hét alatt), ebből jelenleg 300 ezer mínuszban, de várom az EUR/USD beesését...

Olvastam más fórumokon hogy a Plus500 élesben teljesen más..később zárnak pozit, bajok vannak a kifizetésekkel stb..

Az lenne a kérdésem hogy ha élesben szeretnék kereskedni - persze még sokat kell tanulnom - akkor hol lenne érdemes kezdenem? ( 500E forint alaptőkével szeretnék indítani)

Segítségetek előre is köszönöm!

üdv

[ Szerkesztve ]

(#5599) batorpeti válasza Overlocker (#5598) üzenetére


batorpeti
tag

Szia
Ha éles számlát szeretnél nyitni akkor olyan brókercéget keress akiknél lehet ECN számlát nyitni, 500e ft-tal már azért lehet, illetve lehetőség szerint MT4 legyen a kereskedői felület, így brókerváltás esetén nem kell mindig megtanulni egy újat kezelni. Így hirtelen ez jutott most eszembe.

(#5600) amargo


amargo
addikt

Hibás az MT4!

Aki robotokat futtat az vigyázzon vele!

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.