Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5351) Fecdzo válasza kariad (#5350) üzenetére


Fecdzo
senior tag

1: általában azok írnak negatívat akinek negatív tapasztalata van. Pozitív tapasztalatot nem említik sehol...ergo sajnos sokszor félrevezető infot találunk. Legjobb ha személyesen próbál ki mindenki mindent.

2: Részvényeknél valóban van inaktivitási díj ha egyet sem kereskedsz egy hónapban. Ezen nem tudom miért kell meglepődni, hisz ha már egyetlen egyet is köt az ember már azt sem kell fizetni. Ez az IB-nél és TD Ameritradenél is így van sőt más helyeken nem csak a data feedért hanem a platformért is külön fizetsz ami nem megfelelő forgalom után simán 200 dolláros magasságokba mehet...

3: Tény és való, hogy jópár pár dolog azért javításra szorul, de még így is azt gondolom, hogy 3000 dollárral korlátlan daytrade lehetőség, data feed fizetése nélkül, platformdíj nélkül és magyar ügyfélszolgálattal, direct access platformmal vonzó ajánlat lehet kevesbb pénzzel kereskedők számára.

4: nincs tökéletes brókercég. Én IB-nél is vagyok és ott aztán tényleg katasztrofális az support ha nem tudsz angolul. Viszont ha angolban jó vagy akkor gyors és sima az ügy....mint mindenhol máshol...ez Colmexre is igaz...

5: Mivel amúgyis FX-ről volt szó, oda ez nem vonatkozik, teljesen más minden....érdekes, hogy sokkal több embert ismerek akinek van számlája és semmi problémája nincs mint akinek volt/van...

Hidd el, hogy rengeteg brókercéget kipróbáltam és volt is náluk számlám és csak azokat említem meg akik tényleg jók...és Colmex is ide tartozik...a többit mindenki maga eldönti, csak nem szeretném ha félre lennének informálva pár negatív kritika miatt

fulekitrading.wordpress.com

(#5352) Attihun válasza Fecdzo (#5348) üzenetére


Attihun
csendes tag

Teljesen ugyanazt nézzük, csak másképp látjuk. :-)
Tehát ahogy az első pontban írtad, nem a brókercég hibája, de rosszul tudsz járni vele, mármint a csúszással. Az én MM brókerem pld. NFP-nél is precízen teljesíti a stopokat. Az ECN-nél azt kapod, amit a piac ad. Ha 20 pontos csúszás jut neked akkor azt.....
Egyáltalán tudjuk, hogy a stop hogy működik egy ECN-nél?? A nagy bankközi űrben nem lehet sehova tudtommal a stopokat felvésni. Tehát ha ő azt érzékeli, hogy eljött a stop ideje, akkor elkezd keresgélni fedezetet rá. Az, hogy hol talál, azt a piac és az ő színvonala határozza meg. Egy "normális" MM bróker viszont automatikusan lefedezi a pozit a kívánt szinten. Nekem brutális csapkodásban is precíz a stopom mindig.

2. pontot csak mint mérlegelési szempontot említettem. Amúgy szorult be már ismerős 100x ezer dollárja brókerhez. Véletlen ECN volt, de ez tényleg nem amiatt történt, de az igazsághoz hozzátartozik. Nekem utalt már vissza olyan és akkora pénzt amivel simán megszívathatott volna jogilag, MM bróker.

A 3. pontot nem ECN kontra MM ügyben írtam, de valós fennálló lehetséges hibaforrás. (már csak azért sem mondok baromi ismert brókerneveket, ahol ezek előfordulhatnak) Volt VPS-em elég sokat olvasgattam a logjait. Amúgy programozgatok, tehát eléggé tisztában vagyok a hibaüzenetek hátterével.
Én csak 5 percesen próbálkozom, a mentalitásom, az idegeim, a hitem és a pénztárcám azt támogatja.Olyan kb. 1.5 éve élesben .... mostanában egyéb elfoglaltság és dekoncentráltság miatt egyre kevesebbet sajnos.
Véletlen sem mondanám azt hogy a MM jobb mint az ECN, pláne cégmeghatározás nélkül, csak arra szerettem volna rámutatni, hogy a kép árnyaltabb picit...

(#5353) Fecdzo válasza Attihun (#5352) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Direct accessnel mar hogy lenne keresgeles? What you see is what you get, teljesen automatikusan kerul kivalasztasra a legjobb ajanlat a likviditas szolgaltatok kozul. Reszvenyeknel jobb esellyel lesz csuszasod mert ott par milisecje van eldonteni a broekrnek h akarja e azt a megbizast teljesiteni, ha MM-hez iranyitod a megbizasod. Ha eppen vannak az askon vagy a biden anyian amennyit akarsz akkor nem lesz csuszasod mert azonnali a teljesul (persze innen mire befut a broki szerverhez van par milisec kesesed, de gondolom nem HFT-t mukodtetsz)...csak MM-nel mert a bankkozihez kepest ok tuti rosszabb arral es rosszabb spreaddel jelennek meg.
Tegyuk hozza, hogy ez normal, likvid korulmenyek kozt ertendo, nem pedig hirek kozepette, mert akkor fordulhat elo olyan h 20 pipes csuszasod van....viszont most csak a te kedvedert megnezem a kotes listamban mennyi csuszasom volt....erosen kovergal a nulla fele mellesleg..

fulekitrading.wordpress.com

(#5354) Attihun válasza Fecdzo (#5353) üzenetére


Attihun
csendes tag

"a legjobb ajánlat" nem mindig egyenlő az azonos szinttel.
Egy sarkított példa:
Stop szint 1.000.
Ha a valós piaci ár 1.001 után .970, az ecn stopod optimális esetben .970, egy normális MM-nél 1.000. szerintem.... Egy időben technikai alapon kereskedtem a 10.30-s GU híreket. Elég megnyugtató volt, hogy tudtam a stop ott véd, ahova raktam.
Egzotikus pároknál, (amiket én nem kereskedek), ott mindenképp jobban járhatsz az ECN-nel, a jóval kedvezőbb költségek miatt. Az alap pároknál viszont, olykor az esetleges csúszásokat figyelembe véve gyakorlatilag elhanyagolható a különbség.

Remélem pár-ezer dolláros számlát nézel, illetve bőven 1 Lot alatti kötéseket. :-)

De tényleg csak arra akartam utalni, hogy mindenkinek a saját szemszögéből, a saját elvárásait figyelembe véve kell brókert választani, ugyanúgy mint kereskedési stílust. Van néhány éles számla gyűjtő barátom. Érdekes figyelni, amint megörülnek egy cégnek, használják egy darabig, aztán szembesülve a hibákkal továbbállnak. Más ugyanakkor a kereskedési stílusához és elvárásaihoz teljesen megfelelőnek találhatná bármelyiket ezek közül.
Egy időben minden robotszámlás a MIG-re esküdött, most a Tadára. Kíváncsi vagyok mikor derül erről is ki valami csúnya dolog. Pár éve a Saxo és az Oanda fogalom volt. Ma már csak emlék. Az Fxcm és az FxPro pár perce még a legnagyobbak voltak. Ma már legalábbis Magyarországon igen kevesen választják őket..
Én úgy válaszolnék a brókerkereső kérdésre, hogy pld.
Perpillanat, 3000 dollárral, amire bármikor szükséged lehet gyorsan, MB lehetőséggel, alap párokon, manuálisan kereskedve 5 perces charton, londoni nyitva tartáshoz, a piros híreket kerülve, Mt4 felülettel, 5 digittel, gold és Index CFD lehetőséggel, free VPS-sel, magyar support nélkül........
X Brókert ajánlom. Ez meg már nem fórum szintű válasz persze. :-)

(#5355) kariad


kariad
senior tag

Huh milyen csatározás lett itt :)
Ettől okosabb nem lettem max. összezavart :B
Akkor az Y bróker a legjobb!? :DD
Mert most Per pill. pont az X-nél vagyok (XTB) :))

(#5356) wombation


wombation
tag

Szomorúan olvasom az itteni kommenteket, miszerint akármilyen jól kereskedsz, semmilyen módon nem lehetsz milliomos, mivel ha nyereséges vagy, akkor a brókercég megszünteti a számládat és elbocsájt.
Pedig személy szerint ezt szeretném csinálni egy jó pár évig, de ahogy olvasgatok itt, csak az pénzemet és az időmet fecsérlem el a kereskedéssel és a tanulással, mert úgysem jutok sehova.

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#5357) brd válasza wombation (#5356) üzenetére


brd
nagyúr

Nem jól olvastad. ;) Bizonyos brókerek csinálnak csak ilyet.

The only real valuable thing is intuition.

(#5358) batorpeti


batorpeti
tag

Sziasztok
Mostanság tervezek én is éles számlát nyitni, és az lenne a kérdésem hogy Admiral Markets-el van valakinek tapasztalata?
Meg egy olyan kérdés hogy MT4-ben ugye alapból nincs pivot indikátor, gondoltam letöltök egyet hozzá, de interneten millió félét találtam, viszont melyik lenne a legmegfelelőbb?

(#5359) wombation válasza batorpeti (#5358) üzenetére


wombation
tag

en ott vagyok

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#5360) Fecdzo válasza Attihun (#5354) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Haaaat....nem keszitettem pntos exceles kimutatast a kotesek teljesuleserol, de 95%-ban ott teljesultem ahol szerettem volna, max 0.1-0.9 pipes csuszas fordult elo, amit beszamolva a spreadekbe ami MM-nel szokott lenni meg mindig jobban jarta. Es ezek kozott voltak nagyobb kotesek is (1 lot folott, es volt 0.1 lotos is). Es mivel nem skalpolok meg ha csusznek nagyot akkor sem fajna...nem HFT vagyok mint mondtam mar..

En az atlagrol beszelek, a valos kereskedesi idorol, nem a ferborult idoszakokrol ahova lesarkitasz...arrol ami relevans.Amugy ezt hivjak likviditasi kockazatnak amit fentebb irsz....akinek ez nem tetszik mehet sakkozni ;)
Amit te felvazolsz az termeszetesen elofordulhat, de ketlem h egy MM sokkal jobb spreadeket adna ilyen idoszakokban is. Ilyenkor tagitanak csak igazan plane ha nem tul sok likviditas szolgaltatoval szerzodtek le...azt is hozzateszem h mar evek ota ra se nezek MM-re!

MIG-re valaha is eskudott valaki??Azzzzigggen! MM-ek MM-je volt...4 digittel!!!Saxo, Fxpro, Oanda, FXCM a legnagyobb MM-ek! Nem ertem....nem probalgatni kellett volna azoknak akik itt nyitottak szamlat, hanem inkabb utana nezni, hogy mi alapjan ismerhetjuk fel a kulunbseget. FXCM mellesleg a legnagyobb kereskedelmi FX broki aki csak nem reg ajanl ECN kapcsolati hozzaferest. Nekem meg februarban azt mondtak 100.000 dollartol adnak ilyen szamlat.

Erdekes, hogy ATC, Dukascopy, Collective FX, soha meg csak emlitesre sem kerult....no comment....

fulekitrading.wordpress.com

(#5361) Fecdzo válasza kariad (#5355) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Ez csak egy intenziv velemeny csere....probalok a magam elhanyagolhato lassan 8 eves tapasztalatommal segiteni es nem szeretnem h azt megeljek az emberek amit nekem kellett ano, csak nem mindenki hagyja....;)

[ Szerkesztve ]

fulekitrading.wordpress.com

(#5362) Attihun válasza Fecdzo (#5360) üzenetére


Attihun
csendes tag

Előre mondanám, tisztelem a tudásod, tapasztalatod és azt, hogy megosztod velünk!

A te kereskedési szempontjaidnak, paramétereidnek elhiszem, hogy teljesen megfelelnek azok a brókerek akiket ezáltal joggal ajánlasz.
De másnak nem biztos, hogy mindenben pont ugyanarra van szüksége....
Neked egy hír nem számít bele, más lehet mikroszkóppal helyezi el a stopját. :)
Nem én voltam aki a MIG-et bárkinek is ajánlotta volna, sőőt.
Boccs, hogy ennyi MM nevét leírtam, de legalább nem pozitívan. :)
Az FXCM-et azóta picit megbüntették tisztességtelen magatartásért az ügyfelekkel szemben.
A Dukas tudtommal nem a kispénzűek brókere, legalábbis az oldaluk szerint.
Erről jut eszembe, azt is elmondhatjuk ugye a legtöbb brókerre, hogy a deposit nagyságával csökkennek a költségek általában.
ATC metáján nem kereskedik ismerősöm, ezért arról nem is lehet véleményem
.A Collective FX-et sem ismerem, de ha ez a weblapjuk:created: 26-May-2011 én túl óvatos vagyok, hogy felavassam.
Amúgy pont előbb beszélgettem egy barátommal, aki az imádott brókerénél mostanában tapasztalható spread tágulásról szólt...Semmi sem állandó.
És akkor még nem is hoztuk szóba azt, hogy a legtöbb brókernél egy halom számlatípus közül választhatunk.
Ha úgy érzed, bármiben is félrevezetem a leendő, vagy aktuális trédereket, szólj és befejezem.
:R

(#5363) Fecdzo válasza Attihun (#5362) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Nincs itt semmi gond, én csupán belelátásom miatt mindenkit ha tehetek az MM-ektől megpróbálok lebeszélni, mert nem igazán van miért náluk számlát nyitni....hiszen előbb vagy utóbb onnan el akarsz jönni, slippage ide, vagy oda...komoly pénzt náluk ne fogsz tudni keresni, csak ha IB vagy és keret szerződésetek van egymással....

fulekitrading.wordpress.com

(#5364) wombation válasza Fecdzo (#5363) üzenetére


wombation
tag

Én úgy vagyok, ha már komolyabb pénzt ( 5-6 MFt) felhalmoztam, ECN számlát nyitok.
Punktum! :U

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#5365) attiati válasza Attihun (#5362) üzenetére


attiati
veterán

Dukas nyitott a kispénzűek felé.
A commission-t pedig a pozi méretével arányosan számolják fel, úgyhogy legjobb tudomásom szerint nagyon hatékonyan, nagyon olcsón lehet kereskedni kis pénzzel is.

(#5366) amargo válasza rauschie (#5301) üzenetére


amargo
addikt

Itt a "támadás". Szerintem ez már kimeríti, amit Soros csinált anno..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5367) Fecdzo válasza amargo (#5366) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Bennfenteseket lattatok mar?? Kotelezo mindenkinek aki ebben a topikban megfordul....es lerantjak a lepelt a hitelminositokrol is...."ez csupan a mi privta velemenyunk, semmi tobb es senki ne hozzon ez alapjan dontest!"...pedig tudjak hgy hoznak...:(

fulekitrading.wordpress.com

(#5368) Attihun válasza attiati (#5365) üzenetére


Attihun
csendes tag

Erről a Ducas Meta microról tudnál egy kicsit bővebben? Nagyon szívesen kipróbálnám én is, ha tapasztalatod szerint érdemes.

A spread csökkenést a deposit nagysága, illetve a lekereskedett forgalom függvényében kapod, vagy alkudhatod ki sok helyen, szerintem. (persze nem 100 dolláronként)
Tudtommal. a Ducasnál a kereskedői felület is befolyásolja a 3.rd party megoldás miatt.

Amúgy ezt meg a Ducas honlapján találtam:
Depending on account size and monthly traded volume, different trading commissions and overnights are applied
Lehet még a comission sem egyforma?

(#5369) attiati válasza Attihun (#5368) üzenetére


attiati
veterán

Igazából 1-1,5 éve néztem utána. Sose használtam.
Akkoriban fix commission volt, és egyenes arányban csökkentették a pozi méretéhez képest.

(#5370) Attihun válasza attiati (#5369) üzenetére


Attihun
csendes tag

Köszi!
Van valaki a Ducascopy Metáját 5000 dollárnál kisebb tőkével használja élesben?

(#5371) Fecdzo válasza Attihun (#5370) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Sajnos nincs nativ MT4 dukasnal....egy bridge-el lehet csak megoldani...

fulekitrading.wordpress.com

(#5372) rauschie válasza Attihun (#5368) üzenetére


rauschie
senior tag

Itt a comission táblázatuk.

(#5373) rauschie


rauschie
senior tag

Valaki, aki nálam jobban ért a közgázhoz, el tudná magyarázni, hogy ez mit jelent? Lényegében az államnak kellene comissiont fizetni?

(#5374) rauschie válasza rauschie (#5373) üzenetére


rauschie
senior tag

Bocsánat, kicsúsztam a mod limitből, de ha jól értem, a lényeg tkp. a rövid távú spekuláció felszámolása lenne.

(#5375) attiati válasza rauschie (#5373) üzenetére


attiati
veterán

Politikai üzenete az, hogy lám lám, kedves választók, amint látjátok, meg merjük adóztatni a csúnya pénzügyi szektort is.

Valójában meg az lesz az eredménye, hogy a pénzügyi szereplők áttelepítik a tevékenységüket EU-n kívülre. Ha ott is bevezetik, akkor meg csökken a tőkeáttétel és drágul a forrás. Pedig a politika is kőkeményen élvezte eddig az olcsó forrás előnyét.

[ Szerkesztve ]

(#5376) Dzoli válasza rauschie (#5373) üzenetére


Dzoli
tag

Nőni fog a brókerdíj, nem is kevéssel. Nem lesz nemzetközi a bevezetés, könnyen lehet majd olyan országokat találni, ahol nincs ilyen adó, és oda fog áramolni a spekulációs tőke. Amit persze tárt karokkal fognak várni, és az európai politikusok pofára fognak esni, ha megint okosabbak akarnak lenni a piacnál. Ma az elektronika korában akár 1 nap alatt is lehet számlát nyitni szinte bárhol a világon, és a pénzmozgatás sem több 2-5 napnál bankok között.

https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/

(#5377) Fecdzo válasza rauschie (#5373) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Ha ezt bevezetik akkor kb olyan brokerdijjakra lehet majd szamitani mint ami itthon is van. Ez velhetoen a HFT-k korlatozasat is celozza. A tradincionalis skalpolasnak bucsut lehet inteni, de a sima skalpolgatasnak es nagy valoszinuseg szerint a daytradenek is. Mondjuk meg azert 0.1% dij mellett meg talan a trednkoveto daytraderek eletben maradhatnak, de a napi 5 kotes felett kotok velhetoen nem....

Meglatjuk mennyire sikerul ezt a torvenyt eletbe leptetni a korulmenyes EU-s torvenyhozasban. Arrol meg nem is beszelve, hogy velhetoen az USA nem fogja ezt csak annyiban hagyni, hiszen rengeteg befektetesi bank komoly bevetelt szerez ilyen jellegu tranzakciokbol. Ha eddig jol mukodott a penzugyi lobbi, akkor talan most is jol fog...

fulekitrading.wordpress.com

(#5378) wombation


wombation
tag

Addig legyünk boldogok, amíg a levegő ingyen van.

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#5379) kariad válasza wombation (#5378) üzenetére


kariad
senior tag

Már az se......ha jó levegőre vágysz el kell utazni oda ;)

(#5380) Fecdzo válasza kariad (#5379) üzenetére


Fecdzo
senior tag

ugy van, sajnos..

fulekitrading.wordpress.com

(#5381) wombation


wombation
tag

Nem baj, akkor sem hagyom abba, akármilyen adót is vezessenek be, az élet egy nagy küzdelem.

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#5382) gimmeforex válasza Attihun (#5368) üzenetére


gimmeforex
újonc

Valóban, a commission nem egyforma, nekem volt pár hónap mikor a dukas számlámat nem használtam annyit, akkor rosszabb feltételeket kaptam, majd mikor év vége felé, aktívabb lettem, kaptam egy automatic emailt tőlük, hogy azt hiszem 35-ről, 30-ra, vagy 25-re csökkentették.

Üdv.

www.gimmeforexstrategy.blogspot.com

(#5383) Frank.B válasza Fecdzo (#5377) üzenetére


Frank.B
csendes tag

Tiszteletem!

Ennek a bekövetkezésére mekkora esélyt látsz, egy 14-es skálán ha
+7 biztos
0 a nincs véleményed/nem szeretnél nyilatkozni
-7 esélytelen?

November közepe óta elolvastam a teljes topikot. Az első hozzászólástól az ötezerháromszáz valahanyadikig. Külön txt-kbe jegyzeteltem az általam hasznosnak vélt hozzászólásokat, kereskedési tanácsokat, adózási tanácsokat linkeket. Érdekes volt követni az évekkel a téma alakulását, változását. Kecskeméti István könyvét elolvastam, a napokban kezdtem el a második kiadást amit Alexander segítségével írt. Youtube-on Pintér Péter feltöltéseit néhányszor már megnéztem, még jó néhányszor át is fogom ismételni.

Summa summarum, egyszerre éreztem úgy, hogy az infók az agyamban összeálltak és azt is, hogy semmit sem tudok. 4 -munka-nappal ezelőtt elkezdtem demózni. Fx Pro. (Tudom-tudom, ha majd élesre megyek, akkor ECN lesz, már ha elbírja majd a pénztárcám.)

Szóval a Demózás. Gondolom kitalálod, csapnivaló eredményekell zártam. Azonban nem csüggedek. Az elmúlt ~1 hét végülis arról szólt, hogy az MT4 felületével ismerkedtem. A következőkben Gh0sT ajánlása szerint fogok "kereskedni" és hozzátok az indikátorok beépítéséhez/megismeréséhez. Addig amíg azt nem érzem, hogy teljesen tisztába kerültem az alapszabályokkal, és vérré vált a Money Management, Risk Reward, Pay of Ratio, Pivot, indikátorok és még sok más fogalommal, nos addig éles pénzzel nem fogok kereskedni.

Egyébként informatikus vagyok, szóval egy teljesen új világ számomra. Hivatásomból kifolyólag rengeteget ülök a gép előtt. A munkahelyemen az adottságok kifejezetten kedvezőek. (sok szabadidő a munkaórámon belül, két monitor, nem piszkálós főnökök, sokszorosan biztosított internet és UPS)

Szóval tanulni, tanulni, tanulni. Most, hogy a bizonytalanság globálisan akkora mint talán még soha máskor, (vagy legalábbis igyekeznek ezt a fejünkbe ültetni) jó lenne tudni, hogy a fenti előrejelzések mellett mi felé orientálódjak. A tőzsdézés biztos. Nagyon nagy lehetőségeket látok benne, és ami mégfontosabb: motivál. Egyébként is a daytrade és a swing az amiről úgy érzem, hogy a legközelebb áll hozzám, amennyiben a fenti hírek igazak, akkor ha jól értelmezem a swing kereskedés felé kellene nyitnom, mert a daytrade nem fogja megérni. Legalábbis egy kezdőnek semmiféleképpen. Kérlek cáfolj meg ha tévedek.

Egyébként üdvözletem Dzoli, Gh0sT és a néhai álmos kollégának akiknek a hozzászólasaikból használható könyvet lehetne írni. Álmosról ha lehet tudni, hogy fórumozik-e vagy írásai olvashatók, akkor esetleg küldhetnétek valamiféle utalást az internetes hollétéről.. Vagy netalán ő "zsizsik" ? :)

[ Szerkesztve ]

(#5384) Vazallus


Vazallus
tag

Üdv,
Nem tudjátok melyik azaz oldal ahol prezentálnak mindenféle árfolyam várakozásokat a különféle makrogazdasági és egyéb hírek függvényében?
tehát pl, Volt hogy ha adott tárgyalás mondjuk a kormány és imf között olyan eredménnyel zárul akkor nagy valószínűséggel erősebb lesz a HUF.

"Mr. Salieri sends his regards"

(#5385) Ferdzsoo válasza Frank.B (#5383) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Munkahelyi tőzsdézéshez fűzném esetlegesen hozzá:
Mindaddig jó lesz amíg egyszer egy döntésnél/nagyon rossz pillanatban kell hogy elmenj a gép elől, ill. hivat a főnököd. Velem anno megesett, éles számlánál is, és a legrosszabb dolog ami történhet.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#5386) Dzoli válasza Frank.B (#5383) üzenetére


Dzoli
tag

Üdv a fedélzeten!

Álmos áttért a játékprogram fejlesztésre. Gh0sT jövő tavasszal tervezi újra aktiválni magát. Zsizsik szintén melóból tolja a kereskedést. Én pedig egy forex klub indításán gondolkozom a jövő év elején. Szigorú feltételeket szabtam magamnak, többek közt, egy szép, éles számla publikálást és twitter követhetőséget is. Célirányos, M5 időtávú, mozgóátlagokon alapuló konkrét kereskedési rendszer mindennapos használata lesz a középpontban. Konkrét kereskedések bemutatása, magyarázata, elemzések, webináriumos fejtágítások formájában. Részletekről majd hamarosan írok.

https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/

(#5387) Frank.B válasza Ferdzsoo (#5385) üzenetére


Frank.B
csendes tag

Jogos aggály.

Egyébként 6-14 ; 14-22 ; 22-06 óra közt dolgozom. A főnök 9-17 közt van bent, és nem zavarja, ha munka közben mást is csinálok. (Egészen addig míg a munka rendesen el van végezve.) Negyedévente egyszer-egyszer hív be az irodájába pofavizitre. Ha negyedévente emiatt átadom a piacnak a tőkém egy-egy stopnyi részét, azt még el lehet viselni.

[ Szerkesztve ]

(#5388) Frank.B válasza Dzoli (#5386) üzenetére


Frank.B
csendes tag

Szervusz!

Nahát. Álmosról az életben nem gondoltam volna, hogy játékfejlesztő lesz. Kellemes meglepetés. A felsorolásod után kicsit úgy érzem magam mint amikor a filmek készítő listája előtt megmutatják, hogy mi lett x év(tized) után a szereplőkből. :)

A felvázolt tervek igen impozánsak. Drukkolok, hogy sikerüljön, várom a részleket. Addig olvasgatom a Stocklandyardot.

Neked így több év távlatában, aktívan hány indikátor maradt meg? 2009 környékéről egész elképesztő screenshotok vannak. :D

Az első 1000-1500 hozzászólás pedig, ami az indikátorokat illeti kifejezetten aranybánya, épp azokkal nyálazom át.

Erről mit gondoltok. A cikkről függetlenül is tervezem egy ideje, hogy a megtakarításaimat frankba vagy fontba menekítem, esetleg osztrák számlákra. Szerintetek itt van az ideje?

[ Szerkesztve ]

(#5389) Dzoli válasza Frank.B (#5388) üzenetére


Dzoli
tag

Visszaolvasva én is jókat szoktam röhögni akkori önmagamon. :)
A több idősíkon való gondolkodásmód megmaradt, de a chart sokat egyszerűsödött, és idővel letisztult. Saját fejlesztésű indikátorokat használok.
Valami hiba miatt nem lehet képet feltenni az oldalra. :(
Aktuális tpl.

Zsiday Viktornak van egy friss írása az általános bizalomvesztésről.

[ Szerkesztve ]

https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/

(#5390) Ferdzsoo válasza Dzoli (#5386) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Jövőre (konkrétan hétfőtől) én is újbóli éles számlán fogok kereskedni, noha jóval kisebb kötésegységgel mint azelőtt.
Forex klub részletei érdekelnének engem is...

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#5391) Frank.B válasza Dzoli (#5389) üzenetére


Frank.B
csendes tag

Reggel ébredés után azzal kezdtem, hogy elolvastam a válaszodat, Zsiday Viktor írásának az üzenete átjött. Teljesen. Megmondom, hogy mégis miért váltottam át reggel a pénzemet. Leginkább portfolio-t és hvg-t olvasok. A Fecdzo által ajánlott Inside Job-ot is megnéztem az elmúlt egy héten durván négyszer. Azért ilyen szokszor mert a legtöbb közgazdaságtannal kapcsolatos fogalom ismeretlen számomra. (Fősulin volt ugyan makro- és mikroökonómia is, de akkoriban tölteléktárgynak tartottam, nem foglalkoztam vele) Tehát amennyire én látom a Fitchtől sem számíthatunk jobb minősítésre, az IMF-fel való tárgyalásokról is nagyon vegyes információk keringenek, a jövőre életbelépő változásokat pedig nemzetközi szinten igen negatívan fogadják. Ezek összessége számomra tudod milyen jelentőséggel bír? Semmilyennel.

Az említett bizalmatlanság és félelem viszont olyan mértéket öltött (esetemben) amit még soha sem tapasztaltam. Volt már úgy veled, hogy alszol de mégsem alszol. Talán alvás paralízisnek hívják, máshol insomniának. 3 órát "aludtam" de az alvás kb. minden percére emlékszem. Itt chartok, ott elemzések, amott elemzések. Meg ehhez hasonló képek sokasága keringett. Mikor lenyomtam az ébresztőt úgy érztem, hogy olyan 24 órát aludtam, de a szemem égett és ásítoztam, arról a mélyről jövő savas gyomorszorongató érzésről ami az egészet kísérte meg inkább nem mondanék semmit.

Ott van a kognitív disszonancia amivel nagyon nehéz megküzdeni. Ugyanannyi jót hozhat mint amennyi rosszat. Úgy látom, hogy a tőzsdézés területén is ez lesz a legnagyobb ellenségem.

Szóval ébredés után, ilyen közérzettel, tudatában annak Viktor írásával, gyakorlatilag magamtól mentem pénzt váltani anélkül. Frankra esett a választás. Nem nagy pénzről van szó. Nagyjából ötszáz ezer forint. Januárban ha el tudom adni az autómat, veszek helyette egy olcsóbbat, és a különbözetet szintén valutába teszem.

A rettegésből egyszerűen elég volt. Noha tudom, hogy a félelemnek reális alapja -egyelőre- nincs, még sem tudok higgadtan cselekedni.

Végülis a tájékozatlanságom az ellenfelem, de túl nagy a (mesterségesen?) keltett feszültség ahhoz, hogy nyugodtan olvasgassak. Most ezt a minimális megtakarítást biztonságban érzem. Így már nyugodtabban tudok olvasgatni. Lehet, hogy nagy pofára esés lesz a vége, mert néhányan mondták a Frankba ne.

A telefonom is végelgyengült ma, szóval reggel pénzváltás után volt egy köröm vöröstelefonosbótban is, és még nagyon messze a nap vége.(Este 10)

Bocsánat a hirtelen témaváltások miatt. Inkább be is fejezném.

Minek a rövidítése a tpl?
Most már az indikátorok miatt is várom a webináriumokat.

Most eltűnök egy-két napra, hogy végre tanuljak is, ne csak a számat jártassam. Legközelebb témába vágó kérdésekkel szeretnék visszatérni.
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

(#5392) Dzoli válasza Frank.B (#5391) üzenetére


Dzoli
tag

A tpl az MT4 sablonok kiterjesztése.

https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/

(#5393) Fecdzo válasza Frank.B (#5383) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Isten hozott!

Jo erzes azert, h valamilyen szinten a topik elerte celjat...

Az emlitett torenes bekovetkezesenek valoszinuseget sztem nehez megmondani. Ez olyan mint ha meg akarnad mondani, h hol lesz az arfolyam x+T ido mulva.
Ha abbol indulok ki h par kulfoldi iras es forum a szabalyozasok szigoritasat akarja, ugyankkor, pedig rettentoen eros a penzugyi szketor lobbija, a legvaloszinubbnek azt tartom h sokaig nem tortenik szignifikans valtozas, addig amig megegy flash crasht meg nem el a vilag. Akkor azert felgyorsulhatnak az esemenyek.

Mint mondtam USA itt a kerdes es nem Europa....(asszem kevesen kereskednek ezen a piacon plane a topikon belul).

A kollegak akiket emlitettel igazabol a magjai ennek a topiknak. Mindenki jarja a sajat utjat es ez igy is van rendjen. Arra akarok ebbol kilyukadni, hogy neked is meg kell talalnod az utad. Ebben a topikban ugy gondolom rengeteg hasznos info osszegyult az evek folyaman es rengeteg hasznos iras is keletkezett rengeteg temaban.
A Te feladatod most mar az, hogy az altalad elore definialt szabalyok alapjan kezdj el kereskedni. A mindentudasi vagy sajnos sokszor inkabb hatraltatja az embert. Ez lett velem is. Ezert is alltam le a forumozassal egy idore, amig ki nem tisztul mit akarok elerni.

A valasz erre.....realisztikus profitot elfogadhato drawdownt mellett, egy ev alatt. Mi a realisztikus profit? Indulj ki a hedge fundok teljesitmenyebol es rajossz. Ott a top fundok EVES 50% kornyeken tudnak produkalni. Ha nem profittal zarja az ember az evet, az sem azt jelenti h rossz a metodus amit kovetsz...egyszeruen csak ilyen a piac....ezt kell csak elfogadni h jo trader legyel...hogy ez kockazattal jar, amit meg okosan kezelve lehet csokkenteni, de soha nem lehet kizarni.

Ja, es igyekezz minnel hamarabb elessel kezdeni meg ha kis szamlaval is. Ha nem mersz elessel kezdeni akkor az a baj h nincs meg kiforrva benned a modszer amit kereskedni akarsz...a topikban nem minden rendszer, otlet es metodus mixelheto ossze!!!Valasztanod kell! Azert az indikkel ovatosan banj, ne az legyen az elsodleges, hanem mindig az ar....az indi csupan masodlagos!

fulekitrading.wordpress.com

(#5394) tlac válasza Frank.B (#5383) üzenetére


tlac
nagyúr

Külön txt-kbe jegyzeteltem az általam hasznosnak vélt hozzászólásokat, kereskedési tanácsokat, adózási tanácsokat linkeket.

jó ötlet
esetleg lenne kedved megosztani?
(akár 1. hozzászólás alapanyagnak is használható lenne)

(#5395) Fecdzo válasza tlac (#5394) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Az elso hszre rafer az atszerkeztes....mar kidolgozas akatt van...

fulekitrading.wordpress.com

(#5396) amargo


amargo
addikt

Hoppá, Dokascopy ECN 100USD-től.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5397) Fecdzo válasza amargo (#5396) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Híííínnyje!...Na aki még most is MM-nél nyit számlát az maximálisan szuicid hajlamú :D

fulekitrading.wordpress.com

(#5398) Attihun válasza Fecdzo (#5397) üzenetére


Attihun
csendes tag

Mint hivatalos MM védő meg kell szólaljak.. :D

Az egy dolog, hogy megörülünk egy lehetőségnek, de most komolyan véleményt is mondunk róla gyakorlati tapasztalat nélkül? :W

(#5399) Fecdzo válasza Attihun (#5398) üzenetére


Fecdzo
senior tag

Nem baj, majd akkor beszéljünk még erről 2 év múlva is ;) erről, miszter HFT ;)

Nekem nincs ugyan számlám Dukasnál, de több embert is ismerek akiknek viszont van, ergo én belőlük indulok ki és ők viszont nem panaszkodnak...hiteles info..

[ Szerkesztve ]

fulekitrading.wordpress.com

(#5400) Santosh válasza amargo (#5396) üzenetére


Santosh
tag

Ehhez a témához kapcsolódik, hogy Alpari FS-nél is elérhető 200USD-től ecn, elég jó spreadekkel, moneybookers, androidhoz platform, stb. (moneybookers és az android Alapri UK-nál hiányzik). Erről esetleg tud nekem valaki valamit mondani?

A link:
http://www.alparifs.com/trading_terms/cspec/

(be kell pipálni, hogy ecn.mt4)

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.