- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
rainman72 #18797 üzenetére
Hogyaviharba ne lenne tovább, csak nem akkora léptékben mint korábban.
Lehetne pl. több zóna (pipa), nagyobb fényerő (pipa), jobb stabilabb szoftver (pipa), ami teljesen magyar (nem pipa), egyenletesebb panel (kiderül, de nem hinném), jobb mozgásmegjelenítés, stb...
Mindenig van hova fejlődni szvsz. -
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne az adott Tv-vel(c845) kapcsolatban hogy ha kikapcsolom és utána vissza akkor először a TCL logó utána a Google tv jön be. Ezt kilehetne valahogy hagyni és a bekapcsolás után az adott műsoradó jöjjön be?
Köszi a válaszokat! -
sztomi1981
tag
Sziasztok, valaki tudna linket vagy leírást adni TV FW updatehez USB-ről?
Elvileg megvannak a legújabb FWk már, csak mindegyik más, ezért nem tudm mit használjak és parázok hogy elcseszem a TVt.
Internetes videók meg pont nem mutatják hogy milyen fájlok vannak az USBn...
Köszi -
lasse001
senior tag
-
lasse001
senior tag
válasz
d.véderjoe #18784 üzenetére
Köszi. Meggyőző
-
rainman72
nagyúr
válasz
lasse001 #18781 üzenetére
Mindenképp a tudás alapján.
A C835-t láttam/próbáltam.
A lényeg a blooming kezelése ami még a C745-nél kérdéses,teszt később várható.
Illetve a csúcsfény ami jóval nagyobb és ez nem hátrány HDR anyagoknál.
Ez a 2 fő indok lényegében,de lehetne még találni csak előbb látni kéne.
Ha nem akarsz tesztelgetni egy új modelt otthon akkor jobb választás,meg alapból is az.
Ha viszont a keret nem engedi akkor marad a C745. -
sztomi1981
tag
Sziasztok, frissíteni szeretném a C635-öm mivel szerintem eléggé szaggatós a mostani, de neten nem talál újabb verziót. Olvastam hogy az 559-es jól teljesít, de amikor letöltöm van olyan zip file csomag amiben több file van, és van amiben csak egy img fájl. Ha pendriveról akarom frissíteni a TV menüjén belülről indítva, akkor melyiket kell használni? Illetve a pendriveon lehet más adat is, vagy csak az új FW? köszi előre is.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
v562t szeretnek frissíteni v511re, (OTA) de nem engedi, mert szerinte régebbi … van erre valami trükk ?(75c935) -
Saccco
nagyúr
válasz
gorgocska #18759 üzenetére
V559 a legújabb.
Szerk.: a platform alapján ez való rá, de a 725 konkrétan nem szerepel a listán.
Szerk.2: kommentekben írja valaki, hogy megy neki. Ebben is már az új EPG van. (műsorújság) -
Vhiktor
nagyúr
Tegnap volt szerencsém egy rövid időt eltöltenie gy 55 colos C845-el.
A 2.000 nitet valóban tudja, kalibráltan ez inkább 1.700 körül van. -
rankesz
veterán
-
Ádám16
addikt
válasz
Ádám16 #18746 üzenetére
Youtube-on néztem nagyobb felbontású videókat, és kb 3 másodpercenként (mindig ugyanakkor) van egy kicsi szaggatás a képben. Ez mitől lehet?
Egyébként leesett az állam, a mérete is brutál az 50"-hoz képest, a rendszerről, képminőségről pedig ne is beszéljünk. Jó vásár volt.
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. Tudja valaki van e különbség a 55C735 és az 50C735 között a méret és a 144Hz-60Hz-en kívül hdmi,usb szám képernyő minőség?
-
Yodafon
őstag
Hello
Van meg ez a 0% thm-es reszletfizetes TCL tv-kre valahol? Emagot neztem ott en nem lattam ilyet -
Ádám16
addikt
Köszi srácok!
-
Ádám16
addikt
50DP600 mellé végre beújítottam egy gamer TV-t a minap egy 65C745 személyében.
A délután üzemelem be, izzad a tenyerem.Tudnátok segíteni beállításokban kalibrálást illetően? Rtings-en nem találtam, a DP600-ra pedig itt a topikban találtam anno jó értékeket.
Köszönöm!
-
LÁZ
addikt
próbáld meg [ezekkel a beállításokkal]
-
66zio
aktív tag
Közben kicsit utánajártam ez a stutter.
Ezen videón is szaggat a tv. [link] Ha a mozgás menüpontban felveszem maxra (10-esre) azt ami megoldja, akkor a szöveg már szépen simán megy. Viszont gyors videónál olyan mintha az egész egy rossz CGI lenne, szaggat szana-széjjel így. Ezt meg kell szokni vagy lehet ezzel valamit kezdeni? -
66zio
aktív tag
Sziasztok!
Milyen TV-t megyek topic ajánlása alapján 55c735 tv-t vettem. Normális, hogy gyorsabb jelenetnél szaggat? Már nem úgy hogy megáll ás folytatódik, hanem csak a gyors jelenet része olyan mintha az előző pár képkocka még ki lenne rajzolódva. Igazából nem is kell nagyon gyors jelenetnek lennie. Elég ha valaki kicsit gyorsabban sétál a lába már ilyen, de közben a kép többi része jó. -
Piros7
csendes tag
Ma megjött gond nélkül az olcsón elkapott Emagos 75C845. 3 év gari, magyar számla. Eszement szép a képe. Gyönyörűen skáláz fel. Az összes Dolby Vision anyagot vitte amim van a gyári lejátszója. Nyílván hibákat különböző teszt anyagokkal elő lehet csalni de nem fogom ezeket keresni csak belepillantottam. Inkább élvezem a képet. Mindenkinek ajánlom ezt a típust engem nagyon meglepett.
Nagyon köszönöm minden fórumtársnak, különösen Vhiktornak a sok hasznos infót!!!
-
csabi10
senior tag
A telepített alkalmazások sorrendjét lehet változtatni, vagy esetleg a kezdő képernyőre rakni?
-
Redneck
nagyúr
válasz
gorgocska #18715 üzenetére
A Dolby Vision IQ alapból ilyen sárgásabb, mozis színvilágú, fényes módban lehet kicsit hidegebb irányba tolni.
Kár hogy sok TCL TV-nek nem túl jó a HDR fényereje, illetve nem választható hogy DV vagy HDR10 módban szeretnénk-e nézni.
Teljes képernyős filmek csak elvétve vannak. Jellemzően IMAX-ra készült látvány és egyes animációs filmek sajátja. -
Kobor
aktív tag
65C935 vs 55GZ950 Fényerő tekintetében sokkal jobb a TCL. Én mindkettőnél manuálban használom a mozgás javítást 2-3 szinten itt ezen nem látok különbséget. Ami viszont idegesítő a fényerő változása a TCL-nél DV anyaggal. Mindent összevetve nekem jobban bejön a Pana képe, de én álltalában fél sötét, sötét helyiségben használom mindkettőt.
Csak a gyerek Xbox, TV - beégés para miatt nem vettem a nappaliba Oledet. Ha csak én nézném biztos lecserélném. Önmagában viszont egész szép képe van a fekete is elég jó, de van ennél jobb.Üdv,
-
gorgocska
tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne haverom vett egy TCL 43C725 tv és mikor a Netflixen dolby v. filmet akar lejátszani az elindítást követően vált eggyet a kép és olyan sárgás lesz a kép .Sima Hd és 4k műsornál nem tapasztalható ez a jelenség,mi okozza ezt?
-
Ice!?
őstag
Sziasztok,
A "Milyen TV-t .." topikban láttam, hogy többen is dicsérik a TCL-t, itt viszont olvastam jó pár pozitív de csomó negatív véleményt is róluk. Kifejezetten a C635-re kerestem rá, méret miatt is ez lenne a legoptimálisabb.
127 cm a max. vízszintes felületünk, illetve kb. 2m a nézőtávolság.
Használva nem sokat lenne, de amikor igen, akkor normális minőségben szeretnénk streamingezni, viszont pont emiatt OLED magasságban nem nézelődök, sokkal inkább tartom reálisnak ezt a kellemes 200eft környéki árfekvést arra, amire mi fogjuk használni.
Az lenne a kérdésem, hogy mi az 55C635 és 55C639 között a különbség, azon kívül, hogy 639-et értékesítő webshopot szinte alig találtam, illetve hogy a C735-öt ugyan ebben a méretben ilyen mértékű felhasználás mellett érdemes-e választani az előzőekhez képest.
Nem fájó, ha nem 55", hanem csak 50", mert egyáltalán nem lesz távol, így az egyel kisebb verziók is szóba jöhetnek akár.
Kifejezetten ezt találtam: [link] , egészen jó áron is van, ráadásul árakciózták - főleg ezzel összevetve : [link]
Az emag-os 159eft-oshoz képest ez : [link] egy fokkal már nagyobb árdifivel rendelkezik, mintha a classic árukeresős árakat nézném, így elgondolkoztam az alacsonyabb sorozatszámú mellett.
Van olyan, amit ennek megfelelően tudnátok ajánlani esetleg?
Köszi mindenkinek előre -
Stealth
senior tag
válasz
Tajték #18707 üzenetére
Igen, ki DE: valóban fontos az, hogy milyen profilú dolby vision filmet töltöttél le.
A TV csak a profil 5 és profil 8 dolby visiont játszik le. Szokták úgy is írni, hogy single track single layer. Ezek a jók neked. Az összes többi DV-hez külső hardver kell.
A Vimu media playernél nekem van egy checkbox a dolby vision-re vonatkozóan. Oda tettem egy pipát. -
Noctilux
csendes tag
55x815 egérmozi random ki-be kapcsolgat. Nem emlékszem mostanában frissítésre. Mi lehet a gond? Soundbar szól, kábelt kihúztam, visszadugtam.
-
-
Gino20
őstag
Hmm, nyilván úgy van, ahogy tapasztalod, de Én a Q70R-ből alig tudtam kicsikarni bloomingot. Olya mértékű volt, ami nem zavart, na meg elfogadtam, hogy egy középkat TV, közép áron. Fent Q70R, alul meg QN90A miniLED [kép] [kép] (ennél a QN90B sem volt igazán jobb) és ez a különbség nem csak statikus tartalmaknál volt látható.
A TCL algoritmusa valóban jobb, így blooming szempontjából miniLED esetén az jó választás lehet ha az fér a keretbe.
OLED esetén szerintem abszolút nem éri meg várni a C3-ra ~1 évet, azért a +5-10%-os fényerő miatt). Ott a G3 az ami sokat fejlődött, akár a G2-höz képest is (jóval magasabb fényerőre képes és az új panel miatt elvileg a tükröződésgátló bevonat is jobb). -
TZoZ
csendes tag
válasz
Vhiktor #18700 üzenetére
A 935 több zónára van osztva, ha igazak az információk, így nekem ez a szimpibb, viszont 845 újabb. Mivel inkább feliratos filmet nézek tartok a bloomingtól, a jelenlegi Samsung QE65Q82R-el is ez a bajom.
Oled-ből LG C2, vagy várok C3 árcsökkenésre, vagy Sony A80K, esetleg későbbi vétellel A80L amikre gondoltam.
Panasonic LZ1500 volt a terv, de abból csak 65 colos van, a 2000-es sorozat viszont irreálisan drága számomra.
A szoba sötéthető egyébként. -
winters123
tag
válasz
Tajték #18707 üzenetére
En mar igyekeztem a 697es hszben valaszolni neked de ezek szerint nem voltam egyertelmu.
Olyan videot toltsel le ami dvhe.08.06ban lett elmentve. Ez az emlitett 8as DV profil de az egyszeruseg kedveert pongyolan hivhatjuk codecnek is.
Ha olyat toltesz le, a Plex tuti viszi ill. ezek szerint a Vimu is. Frankon a Dolby Vision is felbukkan a bal felso sarokban.
Nem kell semmit buheralni. A megfelelo videoformatumot kell lejatszani
-
mukisrác
aktív tag
válasz
mukisrác #18253 üzenetére
Sziasztok,
Ma végre visszatért a TV (55c839) emag háztól házig szervizből (nem kapkodták el), elvileg mainboard csere volt.
503as build volt rajta, 511-gyel kaptam visszaOlyan gondom lenne most, hogy sehogy sem tudom munkára bírni az eARC kimenetet.
-A hangmenüben próbáltam automatikus választást és Arc-ot is.
-a bemenet Beállítások között be van kapcsolva hogy eArc, és a hang továbbítás is.Van esetleg valami ötletetek, vagy megy vissza újra?
Köszi előre is -
zotosz
tag
Sziasztok,
50C735 a kiszemelt.
A chromecast kapcsán az a kérdésem hogy mennyire működő képes? Van róla tapasztalat?
Pl youtube app nem áll le ha mobilról van elindítva a video és átküldve (gyereknek mese miatt lenne érdekes...)
Köszönöm. -
Redneck
nagyúr
Series X-et használok gyári kábelével C728-as TV-n. Nem tudom volt e valami firmware frissítés a megjelenítőn, ezért kérdezek.
Az utóbbi időben ha a dashboardról játékba lépek, már nem írja ki a TV-m hogy játék mód, csak bal felül megjelenik a HDR10, és ha van, az Atmos felirat.
VRR, alacsony késleltetés aktív, és érzésre nem változott semmi, csak nem írja ki hogy játék módba váltott. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG OLED48C43LA 2 Év Gyári Garancia
- Hisense U5120GW 5.1.2 csatornás Hangprojektor 510 W teljesítmény -Dolby Atmos és DTS:X támogatás
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN95BAT) 190CM NEO-QLED 4K 100HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Eladó egy XMG P406 laptop
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest