- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz
Kiskutya #18984 üzenetére
Az Atmos egy dolog, én HD hangokra gondolok (Atmos még Netflixen is van, elég alacsony bitrátával). A HDR úgy jön ide, hogy mivel az erősítőbe mennek a források és onnan a TV-be, ezért így bukom a HDR-t, tehát megoldás lehet a TV beépített lejátszója, amennyiben nem bukom a HD hangokat miatta. Ehez eARC kellene, amit elvileg a TCL tud, viszont az erőstő nem. Bonyolult lesz ez.
-
Scale
őstag
válasz
Kiskutya #18664 üzenetére
Igen én is ezt mondtam itthon is, asszony csak a márkája miatt nem annyira akarja alapból viszont visszaküldéssel minden megoldható. Viszont már feljebb ment valamivel az ára és alapból is gondolkodók mégis lehet miniledes c8as szériából kéne választanom az egyiket. Gondolom ott akkor már c845 ami jobban megérné.
-
-
kicsi444
csendes tag
válasz
Kiskutya #17688 üzenetére
Valószínűleg nem segít, csak mint információt írom le...
2019-es eMag vásárlás, az 5 év gariról volt mellé egy papír amin a Bravophone Kft. volt feltüntetve mint forgalmazó. Ezt és a számlát lefotózva simán javították gariban a háttérvilágítás hibáját a múlt hónapban. -
4264adam
veterán
válasz
Kiskutya #17041 üzenetére
Nappaliban Q80T, szóval a TU7xxx és Q80 közé szeretném belőni a hálószoba 43-at 150k-ig. Azért ennyiért mert a Q80 210-ért érkezett.
Nagy a dilemmám mert ahogy nézem használtan sem sok minden van ami a TU felett lenne de a Q80 alatt 150-ért. Ha meg 200-ig megyek el akkor persze tuti Q80 használtan HA-n vagy felette a Nappaliba veszem a C835-öt vagy C825 55-ben, a hálóba meg megy a Q80T
-
turho
addikt
válasz
Kiskutya #16975 üzenetére
Megnéztem én is a linket. Február 13-ával van egy elvileg c728 tv-hez való OTA. Nekem a 098 van, amit feltett a tv a múltkor, tavaly ősszel
New TCL T615T03 Google TV Update available in V503.
MT9615 Platform ....C735 & C835/C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V503.000493V503 OTA
Érdemes lenne ezt feltennem? Használja valaki?
Problémák?Köszi
-
-
válasz
Kiskutya #16197 üzenetére
Egyelőre ott tartok letöltöttem kb 6 xor az img filmet, megpróbáltam telefonra is... De valamiért nem tudom telepíteni.
Erről a linkről szedtem le 2 különböző img filmet ami jó a c935re:
https://t.me/s/tclupdates?before=135Frissen formázott fat32 8 GB pendrive, távirányítóval teljes kikapcsolás, tv gombját nyomom a kov ledes felvillanásig. És tcl felirat, utána Google betöltés és semmi install nincs.
Mivel a letöltés a winben furán indul 50% gondoltam a win Bélavár valamit. Letöltöttem telefonra és úgy másoltam ki pendrivera, de úgy nem történik semmi. Az ota Update felment pendrivrol de az img installt nem tudom összehozni.
-
válasz
Kiskutya #16195 üzenetére
Szerintem leírtam... Után olvastam a külföldi fórumokon, írták milyen fos és mennyi probléma van szoftveresen ezzel a tv-el, annak ellenére hogy hardveresen isten király. Utolsó pár hozzá szólás az volt, hogy aki felrakta több problémaja elmúlt. Ami fent volt ezen szoftver volt már 2 újabb plusz ez a béta. Azon kívül még írta az előző tulaj is, hogy neki se jött be a képe.. mondjuk csak a tv csatornával, de minek küszködnek alapon felraktam azt amire azt írták jó.. Becopattam magam. Mert egyelőre a letöltött img filmet se tudom felrakni. Próbálkozom másikkal, remélem az jó lesz.. csináltam néhány órás elfoglaltságot magamnak 2 nap alatt.. de remélem ma jó lesz.
-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Kiskutya #16051 üzenetére
Igen, a teszt lenne a legjobb, csak utána visszavinni, más meg megkapja ugyanazt
De tényleg lehet, hogy én észre sem veszek semmit az említett hibákból. PVR, TimeShift funkció elérhető ezeknél a tévéknél?@mrmft: tisztában vagyok ezzel, max maradok az általam biztosabbnak tartott márkánál és egy gyengébb képességű tévét veszek, de nyilván arra sincs semmi garancia, hogy minden oké lesz.
-
törölt tag
válasz
Kiskutya #15757 üzenetére
Azt hiszed, hogy nem érdekel, mert nem tudod, minek mire van hatása pontosan. Ezek a készülékek nem fognak megfelelni egyetlen minőségbiztosítási rendszernek sem, illetve a gyártás folyamata szintúgy nem. Láttál Te kínai termékeken bármilyen ISO certificatet, ami garancia a minőségbiztosításra? Nem, és vélhetően nem is fogsz.
Nem akarok nagyon mélyen belemenni, voltam pár ilyen auditon egy korábbi cégnél még mikor MO.-n éltem, és dolgoztam. Nagyon komoly dokumentálási követelmények vannak a gyártásra vonatkozólag, igy gyakorlatilag bármilyen hiba visszakereshető, és az adott lépéstől újragondolható.
Na ez egyszerűen nem létezik egy olyan termék esetén, ahol az innováció helyett az ipari kémkedés az alap, amire építkeznek. Ennek okai nyilvánvalóak, viszont így egy-egy hiba nehezen küszöbölhető ki, maximum szoftveresen patcholgatják, aminek egyenes következménye az olyan össze-vissza működés , mint amit itt olvasol a 15759 kommentben. Egyszer működik, egyszer nem.
Ez persze csak egy példa a sokból, meg elég általános ahhoz, hogy bele lehessen kötni. De nem is ez volt a cél, hogy feketén fehéren megállapítsuk, hogy a kínai egy fos, a nyugati meg arany, mert ez nem igaz. Csak azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy mi honnan jön, és miért annyi az annyi. Olcsó is, meg valahol jó is, de máshol azt úgy is visszafizeted.
Aztán tudnék még mondani mást is, de szerintem hagyjuk. Nem akarlak sem téged, sem mást lebeszélni a kínairól, vagy a TCL-ről, meg nekünk is van pár echte kínai cucc itthon, még olyan is ami egyértelműen hamisítvány, nem csak sejthetően használnak mások által finanszírozott technológiát, hanem direktbe lopták.
-
törölt tag
válasz
Kiskutya #15752 üzenetére
Kina erősen lejtős pályán játszik. Most mondhatod te azt, hogy nem erdekel, de akkor téves következtetést fogsz levonni. Nem mindegy ugyanis, hogy a cégem alaptokejet innovációba fektetem, vagy ipari kémkedésbe. És itt most nem az a kérdés, hogy ez kit mennyire üt szíven, mert sok dolog van itt még, ami különbözik. Hanem az, hogy adott problema esetén, milyen módszerrel lehet korrigálni egyik, illetve masik esetben. 😁
Két különböző szatyor hal, csak mindkettő másként büdös. -
törölt tag
válasz
Kiskutya #15737 üzenetére
Nem is lehet, és nincs is "jogod" összehasonlítani a kínai gyártói termékeket a nyugatiakkal. Egészen més a fejlesztési és a gyártói körnmyzet, meg máés az aftersales politika is. Kb mintha egy warezolt játékot akarnál összehasonlítani az eredetivel. Mindketőnél megtalálhatóak ugyanazon problémák, mégis más a gyökerük, és máshogyan kell rájuk megoldásokat találni. Címszavakban mégis hasonló problémákkal küzdenek.
Este ha lesz időm, kedvem, nem leszek túl fáradt, és még nem vált okafogyottá a téma, akkor leírom bővebben offban, vagy akár privátban, de sajna rohanok. Mobilról meg ez hosszú lenne. -
törölt tag
válasz
Kiskutya #15739 üzenetére
Kissé túltolt kijelentés, én úgy érzem. Bár ezen nem fogok vitatkozni, mivel nincsenek ténylegesen számok a birtokomban, én azt gondolom, hogy az "összes" mint numerikus adat, nem állja meg a helyét. Az ember néha hajlamos a saját igazának a védelmében erős túlzásokra. Azt gondolom, itt erről lehet szó.
-
törölt tag
-
gyépés
aktív tag
válasz
Kiskutya #15572 üzenetére
Pedig ez a helyzet. A statikus HDR, ha a film max. fényereje nagyobb, mint a kijelzőjé, mindent arányosan eltol lefelé, a sötéteket is lejjebb veszi valamivel. Gyakorlatilag lesötétíti a filmet. Ez még az oledet is keményen érinti, ezért is használnak szinte mindenhol valamilyen dinamikus HDR szabványt, mert az a gyengébb fényerejű kijelzőkön sokkal jobban néz ki.
[link] -
nagymolnar
tag
válasz
Kiskutya #14658 üzenetére
Én nyár óta gyúrtam a 835-re, mert TV használati szokásaink és a környezet miatt az OLED kiesik. A Sony 9505-ös széria jó volt csak volt egy ismert hibája, amire a Budafoki útiak is azt mondták, ismert hiba, de olyan kis mennyiségű embert érint, hogy nem javítják a szoftver. Az LG nekem megfelelő, de ott a 3-4 éves tv kukázható, mert belassul szoftveresen és nem tudsz rá rakni valamelyik streaming szolgáltató új appját és máris kezdődik a kompromisszum, vagy egy TV okosító, meg még egy távi.. (lásd HBO MAX és a 3.5 verzió alattiak) most, hogy 935-ös van a TCL-ből a képpel és a hanggal elégedett vagyok a JBL bar 5.1 nyugdíjazva, de ez a szoftveres hibamennyiség dühítő és még biztos van. Majd játszok még vele, max meghirdetem karácsony után ha nem bújunk ágyba
. A HIsense is felmerült korábban, de ott a HBO miatt kizáró, ha android, ha nem, ezt már le kellett volna fejleszteniük és akkor ne is említsem azt a tényt, hogy a HBO MAx is megy a levesbe jövőre, mint tudott...
-
kutyuska
aktív tag
válasz
Kiskutya #14247 üzenetére
Az már történelem...
Szemezgetek egy 43C635-tel hálószobai TV-nek, de most többen írtak hangproblémákról, ami elbizonytalanít.
Úgy látom, hogy ezután a méret után nem nagyon kapkodnak, még kivárok egy kicsit
Amit hiányolok a tesztekből az a TV tunerek minőségére vonatkozó infók, a csatornakezelés használhatósága ( pl. szerkesztés )
Sokan, akik olvassák a fórumot, még az eredeti funkcióját is használják, nem csak megjelenítőként a streaming-hez. -
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya #14225 üzenetére
Magán a tévén csak a Plexet próbáltam ki, de az is lassú gondolkodik 1-2 másodpercet a léptetések, váltások között. FHD filmek esetén folyamatosan érezető 1-1 akadás, nem vészes, de akkor sem folyamatos a lejátszás. Másoknál pedig el sem indul a film, kiírja, hogy nem játszható le. Ami viszont működik, annál tökéletes a kép.
Hozzá vagyok szokva a reklámmentes SmartTube-hoz, ez is boxról megy, ahogy a Kodi is. A tévé gyári YouTubeját is kipróbáltam, és a reklámokon kívül viszont azt vettem észre, hogy élesebbek, szebbek a színek, mint Mi Boxon.
Netflix meg hasonló előfizetéseim nincsenek, ez nem hiányzik. Konzol nincs, nem tudok nyilatkozni, de ezen szerintem nem is akadnék fel, örülni fogok, ha lesz és nem kell végre mókolni ahhoz, hogy valami elinduljon.
Összességében nem tudom megszokni, de mást - Samsung, LG, Sony stb. - sem tudok magamnak elképzelni, pedig az LG WebOS régen tetszett, meg a Magic Remote távirányító.
Most már inkább fogadnám el az Android felmerülő hibáit, de én mindig utólag vagyok nagyon okos sajnos...
-
gabo91
aktív tag
válasz
Kiskutya #14227 üzenetére
Véleményetek alapján 55C835 ára meddig mehet le majd várhatóan?
350k ért megrendeltem... de nem volt betervezve, tudok várni tavaszig.
Az 55c825 ára 320k, ha abból indulok ki akkor akkor 835 esetében nem várnak jelentősebb csökkenést már.
Ha várható 300k körüli ár akkor várnék még, viszont le se szeretnék maradni róla. -
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya #14220 üzenetére
Örülök, hogy bevált, használd egészséggel sokáig!
Nekem a már említett rendszer miatt nem vált be, azok után amit Androidon megszoktam, ez nekem olyan, mintha visszamentem volna 20 évet az időben. Tévénézési szempontból (csak sport) megfelelő, konzolom végülis azóta sincs, lett volna lehetőségem igen baráti áron hozzájutni egy Series S-hez, meg is felelt volna, de az utolsó pillanatban visszaléptem, mert máshogy alakultak a dolgok, volt akkor fontosabb.
Mi Boxszal van ugyanúgy Android is, nem maradok le semmiről, de mai fejjel több időt adtam volna a TCL-nek, megbántam a cserét anno, de most már a nyakamon fog maradni, nem tudom eladni.
-
Levente1991
tag
válasz
Kiskutya #14212 üzenetére
Szia!
Lehet tudni, hogy miért cserélted le a TCL-t? Én 11 hónapja egy C725-öt küldtem vissza és választottam helyette egy Hisense A7GQ-t, de borzasztóan megbántam, működik a tv rendesen, de nem vagyok képes megszokni a VIDAA rendszert, hiába van itt a Mi Box, hiányzik az Android rendszerszinten is, sajnos hirtelen felindulásból volt a csere, nem adtam meg neki az időt, amivel akkor nekem gondom volt vele, egyik barátomnál aki egy hónapja vett C725-öt, semmi ilyesmi nincsen.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kiskutya #13950 üzenetére
Köszi, ez bíztató. És vajon mennyire sírnék a feketéi miatt?
Olednél ez ugye nem kérdés... de ahogy olvasom, a C835 feketében is remekel, ha nem is éri utol az oledet. Tök sötét szobában sohasem nézek semmit. Szóval, ha nem teljesen fekete, "csak" olyan "plazmás", már az is elég lenne. -
-
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #13378 üzenetére
Szerintem nem elírás. Csak benézés. A c825 kifutó szerintem ezt nézték be....
Minden esetre hiba az biztos. De mivel a doboz alapján valóban c835 a kiírás is egyértelmű. Így ha a kasszánál ki is derül oda kell adni....
Tehát aki teheti és épp venne tv-t és ennyit rá tud szánni. Az szaladjon el érte igen jó tv-t véget nagyon jó áron.
Ez még befektetésnek is jó ár -
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #13338 üzenetére
igen, a beépített. Mintha a magas hangok hiányoznának, az emberi beszédet néhány háttérzajos műsor alatt alig lehet megérteni. Sz, F betűk, így értem, hogy tompa.
Ha átrakom a JBL Bar Studio sound barra akkor jó. Csak az meg valamiért nem szinkronizál az update óta, azaz nem kapcsolódik be magától a tévé bekapcsolásával, hiába van párosítva...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #13142 üzenetére
Igen, ott sok választás nincs
Viszont olyan pozicióban csak pár percet tölt a tv.
De szerintem nem ezt kell túl aggódni, a vásárlók 99%-a szerintem fektetve szállítja a tv-t.
Valamint amikor a tengerentúlról konténerben jönnek, akkor sem, hsizem hogy kesztyűs kézzel bánnak velük, ha azt túlélik akkor a fektetve hazaszállítást is
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #13075 üzenetére
Sajnos nem frissíthetem, de ez nem fog beleszolni a tesztbe. Ha az automata frissítés lefrissiti azzal természetesen semmi probléma ninvs, de külön pendriveta letoltott fileokal nem lehet, olyan állapotban kell vissza adni hardveresen és szoftveresen is ahogy kaptam.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Kiskutya #13004 üzenetére
Azt minden képen. Most van nálam teszten, kb 3 hét és jön róla a video a megszokott minőségben. Ennyiért amennyiert most megy szerintem nincs alternatívája miniLed ágon. Drágábban meg ott van a QN95B aminek nagyobb a fényereje kb 6-700 nitel, viszont nincs Dolby Vision benne.
-
RVR400
veterán
válasz
Kiskutya #12880 üzenetére
Igazából nem annyira észrevehető, de érdemes tenni egy próbát. Letöltöttem a V645-öt, ami a hivatalos honlapon is fent van, azzal jól működik, nem megy semmilyen szinten a háttérvilágítás. A legrosszabb, hogy nem a gyorsindítás miatt van, mert a konnektorba bedugva egyből kivilágosodik minimálisan a kijelző, és tényleg csak teljesen sötétben tűnik fel a dolog. A fogyasztási vonzata nem tudom, hogy mennyi, de jelen gazdasági helyzetben érdemes foglalkozni a kérdéssel.
-
LÁZ
addikt
válasz
Kiskutya #12707 üzenetére
Ja, valszeg az a 'baj', mert a csaje is ezzel jön, hogy nem olyanok a színek, mint az 5 éves lg-n.... viszont ami még érdekesebb, hogy nem találom a hdmi sávszél opciót a speciális beállításoknál
. Lehet a szoftverfrissítés miatt
, ps5 ön csak 60hz-et ír, a 120 helyett...
Nálad ott van a hdmi?
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #12680 üzenetére
Igen, ez megvan, köszönöm! Mondjuk nem árt időről időre belinkelni, nagy segítség, nehéz visszakeresni. KÉne ilyen topik nyitó-összefoglaló üzenet, mint más topikokban, és akkor ode feltenni az alapvető dolgokat, amiket mindig újrakeresgél az ember.
Szóval csak arra voltam kíváncsi, hogy az appokat nem törli-e a reset shop vagy a reset all opciók egyike, de már kipróbáltam, és egyik sem. Köszi! A csatornalistát viszont valamelyik igen, de szerencsére az le van mentve pendrájvra.
Igaz, ez a kábelkihúzás és 2 perces várakozás kimaradt, de épp olyan, mint nélküle -
rainman72
nagyúr
válasz
Kiskutya #12651 üzenetére
Tegyük fel 550e egy már jobb oled,habár a idei modelek jóval felette vannak és kérdéses mennyire fog lemenni az áruk
Akkor a 65C825 350-400e közötti ára jobb választás,minden napos használtra főleg.
Ami előny az olednél a képminőség,illetve nekem szem.szerint nem annyira foglalkozós tv,a mini ledhez több idő kell belakni,főleg ha első FALD,mert akkor van 1-2 meglepi mint pl a blooming.
Ettől függetlenűl egy nagyon jó tv lett a C825.
Android tv pörgős,nem fagy eddig nem lassul be.
Nekem a menü felépítés is könnyen szokható és nem bonyolult.
A fekete magas helyi sötétítés melett szinte tökéletes sötében,színek is az eddigi legjobbak,ahogy a tv hangja is megéri az árát.Kb olyan mintha a TCL 6110-s sondbarja lenne rákötve,így akár olcsóbb is a tv mert azt nem kell külön megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest