- gerner1
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
szjoci #18893 üzenetére
"A hátlap nem fog kiszakadni, de én ennyire nem döntenék meg egy ekkora kijelzőt."
Mi lehet szerinted a gond a nagy dőlésszöggel? A kijelző panelnek nem ideális ez az "arccal lefelé néző" helyzet? Feszül a kijelző, vagy a szellőzés nem ideális, vagy mire számítsak? Kicsit tartok én is tőle, de ha nem döntöm be ennyire, akkor olyan a betekintési szög, hogy beszürkül, olyan "fátyolos", vagy hogy is írjam le a kép. Ha kvázi merőlegesen nézem a TV-t az előlap síkjára akkor semmi gond. -
ricsik
őstag
A c835 az appokat autómatikusan frissíti, vagy manuálisan kell egyesével?
Van értelme? -
rainman72
nagyúr
65C735 csak 220e 3év garit ír hozzá
[eMag] -
gianni85
veterán
válasz
Vhiktor #18892 üzenetére
Holnap letesztelem ujra. Az fura volt amikor hdmi 2-re volt csatlakozva és beállítottam mindent (fejlett szabvány, alacsony késleltetés … kb minden amit a bemenetnél elérhető volt) akkor elsötétült a kép, és vissza se jött miután kikapcsoltam őket, csak egy pc restartnál. Kábel egy 5m-es Equip, itt olvastam a topicban, hogy valakinek az bevált (ellenben pl alza kábellel)
-
SteadyMan
aktív tag
Egy TCL55C735 TV-t (12kg) szeretnék felszerelni falra, de elég magasra.
Úgy számoltam, hogy -55°-ban kellene, hogy lefelé billenthető legyen.
Ahogy nézegettem a net-en, a dönthető fali konzolok kb. +10°/-15° tartományt tudnak. Plafonra szerelhető konzolból ugyan találtam olyat, ami -75°, de azt meg nem lehet a helyiségben felrakni. Barkácsolással meg tudnám talán oldani, de egyszerűbb lenne egy olyan fali konzolt venni, ami tudja a nagy dőlésszöget. Valakinek van javaslata?A másik kérdés, hogy a TV hátfalának VESA rögzítési pontjai (300×300) amúgy bírják, ha ilyen nagy a dőlésszög és úgy "lóg" rajta a TV? Gondolom csak valami fém keretbe vannak vágva a menetek, nem szakad ki az egész hátlap.
-
gianni85
veterán
Sziasztok, próbálnám a 835-öt belőni PC-re, és kellene infó…
hdmi2.1 kábel van. Az létezik, hogy a tv csak a hdmi1-en tud HDR-t? 2-esen bekapcsolom windowsban és egyből kinyomja… na meg HDMi1-en is csak 120hz-et enged (nem mint ha nem lenne elég, de hol a 144hz opció?)
Game mód nyilván nem megy, az gondolom csak konzolokhoz van.
Melyik módot érdemesebb egyébként választani? Játék vagy pc? -
Scale
őstag
válasz
eastsider #18887 üzenetére
A múltidő az a megszokás miatt van, vagy mert aktívan javítgatják őket? Csak mert nekem az a tapasztalatom hogy annyira nagyon sok bugfix nem szokott érkezni tv-khez, samsung rendszerén is van pár bug amik nem lettek javítva és nem is jön ehhez már szinte semmi frissítés (tizen 5.0).
-
Lordus
senior tag
C725 v560 fw - végre egész sok újítás került bele.
A gyorsmenü szerkeszthetőeddig ez nem jutott eszükbe
Grafikailag sokkal szebb, mint a korábbiak - olyan "sötét módos"Egyelőre tetszik és ahogy olvastam többetektől, funkcionalitását tekintve is megbízhatónak írtátok. remélem sokáig maradhat!
-
mor
tag
Nekem már előtte megvolt az előző tévémhez a Shield, szóval Én nem próbáltam a saját rendszerét, de a fórumot olvasva nem is nagyon akarom. De ha megveszed, legfeljebb kipróbálod, ha nem jön be még mindig ott van a lehetőség, hogy veszel valamit hozzá. Még úgy is olcsóbb mint a konkurensek.
-
Scale
őstag
válasz
eastsider #18877 üzenetére
Ennyire rossz lenne a tcl Googletv-s rendszere hogy mindenki külső sticket/boxot kell hogy használjon hozzá? Mert azért ez is elég fontos kérdés, samsung rendszerével teljesen meg vagyok elégedve, a hálóban lévő sonynál kellett egy fire stick mert annak kuka a rendszere de ha most vennék tv-t nem szeretnék hozzá egyből venni ilyesmit..
@nópara: a 845ös az pár száz forint híján 600ezer emagon, és akkor még nem is az emag forgalmazza..
-
mor
tag
Én tavasszal vettem egy ugyanilyet az is alzás akcióban volt (460000 Ft). Azóta nagy megelégedéssel használom, sdr-ben fix 15-ös fényerő mellett emeleti világos helységben. Vhiktor profiljait megvettem, tökéletes is, de a fényerőn mindenhol állítanom kellet, mert nekem sok volt. Ennél magasabb fényerő már bántja a retinánkat. A dv-ben lévő fényerő meg néha-néha már túlzónak is érződik, szóval szerintem brutál fényereje van így is. Elképzeleni nem tudom, hogy milyen körülmények között lenne szükség 1700-1800 nit-re, de biztos van olyan szitu, hogy kell.
Nekem az alap gyári fw van rajta talán 474 vagy valami ilyesmi, nem tudom, nem akarom frissíteni, mivel shield proval használom, így a különböző szoftver bugok amiket itt szoktam olvasni, engem nem érintenek. A feketék tökéletesek(ahoz képest, hogy nem oled), blooming minimális, egyáltalán nem zavaró sztem, akit ez a kicsi is zavar annak oledet kell vennie, csak kérdés hogy megéri-e a felárat ugyanebben a méretben, de ezt már mindenki maga eltudja dönteni. A kérdés számomra inkább az, hogy fog-e még lejjebb menni az ára? Lásd Én mennyiért vettem.
-
-
Scale
őstag
válasz
alaves #18867 üzenetére
PS5 miatt viszont szükségem van az utóbbi 2-re (hdmi2.1-144hz) szóval akkor a TCL vonal verhetetlen úgy gondolom, igazából már nem a márka a kérdéses, hanem tényleg hogy érdemes-e várnom hogy az idei 8-as széria beessen értelmes árra, vagy esetleg még arra hogy ennek az ára még lejjebb megy, be 500 alá.
-
alaves
addikt
75-77" kategóriában ezen az áron nem hinném, hogy bármi is versenyezhetne vele. Képminőség tekintetében (ha nincs szükség nagy fényerőre, HDMI 2.1-re és 100-120 Hz-es kijelző-vezérlésre és forgalmaznák Európában), akkor az LG OLED77A2 ~600 eFt árban lehetne versenytársa. 77A3 hátha lesz nálunk is ősszel...
-
Scale
őstag
válasz
Vhiktor #18864 üzenetére
A gyors találkozó alatt mit értesz pontosan? Üzletben láttad kiállítva? Mennyire volt elállítva az optimálistól? A kevésbé feketét milyen specifikációja befolyásolja?
Erősen gondolkozok az 55" Q80R-em erre most lecserélni csak valamiért húz az idei kiadás, hogy még várjak vele de gondolkozok
Amelyik szobában jó volt a Samsung oda gyanítom a kisebb fényerejű 835-ös is megfelelő lenne -
Scale
őstag
TCL 75c835 újra eddigi legjobb áron Alzán (515990Ft), ennyiért eléggé megérős, még én is gondolkodom rajta erősen, csak valamiért inkább az idei 845-öset venném inkább a dupla (360 vs 720) dimming zónák miatt, illetve a papíron 2x akkora fényerő miatt.
[link]Viszont olvastam pl Vhiktortól is hogy van visszalépés is, mi lenne az? Mert papíron nem látom hogy lenne bármi is: [összehasonlító link]
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tupacamaru #18860 üzenetére
Nem hinném hogy kapni jobb képminőségű 2023-as tvt ennyiért l, ekkora méretben. 835 abszolút best buy volt.
-
tupacamaru
veterán
A 65C845 megéri a 412k-t? Akinek van ilyen TV-je, az írna róla pár sort?
-
vacs
veterán
Hogy a villám csapja agyon azt a tervezőt, aki a távirányítón a jobb oldalra tette a ki/be kapcsoló gombot!
Két hónapja van meg a tv (55C835), de a mai napig rendszeresen véletlenül kikapcsolom ...
Csak én vagyok ilyen béna? -
Mike36
lelkes újonc
Sziasztok
Tcl 65c835-ös tv-m van. Sokszor tapasztalom, hogy a kép az olyan jeleneteknél (mint pl. gyors pörgős mozgásoknál, gyors képváltásoknál) homályosodik, nem tiszta, nem szép, olyan követhetetlen az adott jelenet a minőség romlás miatt. A képbeállításokban már sokféle lehetőséget próbáltam, de nem vettem észre javulást. Szoftverből a 474 végű van fent. Tudna valaki segíteni mit lehetne ez ellen tenni? Vagy ez a tv alapból ilyen? Köszi a válaszokat.
-
rumkola
nagyúr
válasz
sztomi1981 #18849 üzenetére
Ugyanezt írják az XDA fórumon is, nem tudom melyik világegyetemben vagy
Magyarul le van írva a hozzászólásban amit linkeltem. Mi a manó van veled?"Gyökerébe a file update.img néven"
Ha be van zippelve, akkor ki kell csomagolni. Ha több file, akkor nyilván nem kell átnevezni.Az OTA-t kell .zip-ként a gyökérbe tenni.
Itt meg az XDA fórum:
[link]Amúgy szerintem ne csináld, ha már a leírást sem érted.
-
gorje
senior tag
válasz
Saccco #17880 üzenetére
Sziasztok!
Ha már telepítés téma felmerült. Korábban már próbáltam de hol nem látta a frissítást a tv, valamikor meg a hitelesítés?! közben állt le, nemtudom pontosan már milyen hiba volt. 55C739 ha ez számít. Talán olvastam itt olyat, hogy nem mindegy az évjárat.
Melyik romot javasolnátok jelenleg és lehet e a gond a 64gb pendrive only ntfs? Lehet próbáltam fat32-ben is de ott meg lehet a pendrive volt öreg? Nem tudom mi lehetett a gond
ja és v503-on vagyok -
rumkola
nagyúr
válasz
sztomi1981 #18847 üzenetére
-
rumkola
nagyúr
válasz
sztomi1981 #18845 üzenetére
semmit nem radíroz le az OTA, sőt, tudtommal az IMG teszi azt
-
sztomi1981
tag
Local updateléskor ezt az üzenetet kapom. 'The validation of the update package failed and systemnupdate stopped'. Ez miért lehet? A c635-ömön az 508-as fw van, letöltöttem az 516-ot, 523-at es 559-et. Mindegyikkel próbáltam úgy hogy letöltöttem az img fájlt és úgy ahogy van azt bezippelve rakom csak az usbre, mégsem megy. Az usb stick amugy usb3--as, de az usb2-es portba dugom a tvn.
Tudom van ota frissítés is, de az leradíroz mindent a tvről, jobba szeretném ezt a módszert használni.
Esetleg ötlet? -
gianni85
veterán
válasz
tobias40 #18842 üzenetére
Gondolom készülékenként eltérő lehet, nézd meg a használati útmutatót, ott biztos mutatják. Én házi barkáccsal biztos nem merném lelógatni a tv-t. Így is úgy is kell fúrni a mennyezetbe, akkor már inkább egy mennyezeti tartó, ami nem feltétlen olcsó, de nem is balesetveszélyes.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #18835 üzenetére
Nem tudom, de kétlem hogy a saját tvikbe harmadosztályú vackokat tesznek.
Én sonynal és panasonicnal is láttam ugyanazokat a hibákat mint LG-nél. De mivel LG-ből vagy 10-szer annyit adnak el mint a másik 2ből összesen, ezért többen találkoznak hibás darabbal, így a fórumokra is több panasz kerül fel.Én csak egy saját példával tudok élni, amit saját szememmel láttam, igaz az autóipar volt, de ugyanaz ment a suzukiba, skodaba, bmw-be és mercibe is, csak a drágább márkáknak drágábban is adták a gyárból, hajszál pontosan ugyanabból a gyártásból. Igaz ez már több mint 12 éve volt.
-
tomp
félisten
válasz
ricsik #18835 üzenetére
Simán el tudom képzelni ezt.
Termelői üzemben dolgozom. Nálunk is így van. Ha az ügyfél megfizeti a fullos minőséget akkor miért ne.
Ha az LG nagyobb bevételhez jut azzal, hogy az első osztályú panelt külső gyártóknak eladja akkor meg is teszi.
Ők is csak a grafikont nézik, hogy minél nagyobb legyen. Nagyobb pedig akkor lesz ha nagyobb haszonnal tudják eladni a panelt. Ha saját maguk által összerakott LG tv-vel kisebb a haszon ugyan azzal a panellel akkor az veszteség. -
ricsik
őstag
válasz
Vhiktor #18817 üzenetére
Akkor az kacsa, hogy az LG az Oled paneljait kiválogatva adja a partnereinek?
A gyártás folyamán biztos rangsorolják a szórást, hogy melyik panel hogy sikerült és pl a Sony-nak csak a jobbakat szállítja?
A maradék meg megy az LG tv-kbe, valamelyik tv jobbat kap, valamelyik nem annyira. Panel lotto.
A nem annyira jók közül is 10 vevőből csak 1 kéri a cserét. Probléma megoldva, összes panel eladva. -
mihaly13
tag
válasz
sztomi1981 #18827 üzenetére
Nekem is egy c635-m van és frissítettem az OTA 559v-e és sokkal jobban megy mint az 508v-l . Lemásoltam az internetről a frissítést és nem kell kibontani csak rámásolod egy üres FAT 32-s USB-e , én elneveztem az USB-t TCL-e . Bedugod az USB a tévébe és amikor felismeri akkor kell elkezdeni a frissítést , én újraindítottam a tévét !
-
tobias40
veterán
Egy 65"-os TCL tv-t szeretnék a teraszon "lógatva" elhelyezni közvetlen a fal mellett de a falban nem akarok fúrni furattot.
A szarufákról lógatnám le vagy lánc-al vagy vmi eszétikus megoldással.Nem végleges elhelyezés(csak nyári használat,esténként) tehát könnyen levehetőre kellene megcsinálni és természetesen stabilra.
A fali konzol furataihoz tudok vmilyen módon így megoldást vagy más irányba kell keresgélnem?
Hátha vki csinált már ilyet... -
Vhiktor
nagyúr
válasz
SlágerTibo #18824 üzenetére
Én egyenlőre a 835-t venném, persze attól függ mekkora az árkülönbség. A 845-nek jóval nagyobb a fényereje ebben előrelépés, de én úgy láttam hogy van amiben pont nem előrelépés történt. De mégegyszer mondom nagy következtetést nem akarok levonni rövid ismeretség alatt.
-
lasse001
senior tag
válasz
SlágerTibo #18824 üzenetére
Nekem kedden jön a 845. De törökben vagyok Így csak szombaton fogom tudni tesztelni.
-
sztomi1981
tag
Kezdem úgy érezni itt mindenki tud updatelni csak én nem...
C635-öm van, 507-es FW-vel, de ez nemjó, lassú. találtam újabbat, 559-et meg 560-at is, de egyik egy update.img fájl a másik meg egy folder tele fájlokkal, de egyiket sem nyomja fel ha local updatet válsaztok a menüben? Mit csinálok rosszul?
A neten semmit sem találok erre, ami mindent megmutat, legtöbbne azt írják hogy kell neten frissíteni, azt meg tudom köszi, meg kell nyomni egy gombot...
Aki az usbről frissít videoban meg nem mondja milyen fájlt használ...
Esetleg itt tudna valaki utat mutatni? Köszönöm -
madgie
titán
válasz
NÓPARA #18822 üzenetére
Kikapcsolásnál van még olyan opció, hogy ha nyomva tartod a távirányítón a power gombot, akkor felajánlja, hogy kikapcsoljon-e. Na, ez a "rendes" kikapcsolás, ilyenkor újraindul bekapcsoláskor a rendszer, TCL meg Google TV logoval.
Egyszer megnyomásra szerintem csak egyfajta sleepbe megy a tv, olyankor gyorsan visszakapcsol, logo meg minden nélkül (nekem nincs bekapcsolva a Gyors indítás).
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
SlágerTibo #18821 üzenetére
Nekem c845 van. De ilyen a menü rendszer. fw v562 van. Most kapcsoltam be a gyors indítást és meglátom mi lesz.
-
SlágerTibo
csendes tag
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
alaves #18815 üzenetére
Sajnos a homogenitás darabról darabra változik. Nem model függő. Persze azért valamennyi következtetést le lehet vonni belőle. De van bőven szórás
Én majdnem 100%íg biztos vagyok benne hogy a panelen semmilyen módosítást nem hajt végre sem a Pana, sem a Sony sem a Philips, senki. Egyben van különbség amit a panel köré pakolnak(processzor, szoftver, hűtőborda, stb.)
Olyan mint dlp projektoroknál a dmd chip, tökéletesen egyforma mindegyikben. Vannak belőle kategóriák, de kategórián belül tök ugyanazok mindegy, hogy milyen markában van benne, legyen az optoma vagy sim2. -
NÓPARA
aktív tag
válasz
SlágerTibo #18813 üzenetére
Igen azt szeretném hogy ne a logók jöjjenek be hanem bekapcsoláskor pl az adott tv csatorna.
A bekapcsolási viselkedésnél a pötty a legutóbbi benetre van téve. A gyors indításnál ott bejelöljek vagy sem?
Köszönöm a válaszod!madgie ! Kellene áramtalanítani mindig? Ritkán ki szoktam húzni a konnektorból. (2 napja van nálam a Tv.
-
alaves
addikt
válasz
rumkola #18811 üzenetére
A homogenitás mérés számai irányadók lehetnek, azonban csak az számít, hogy látható-e az eltérés. OLED-nél a fekete közeli foltosodással voltak gondok (2-5% szürke), LCD-nél pedig a világosabb szürke tartományban. Hiába mérnek (Vhiktor is) jó homogenitást a C835-nél, ha ricsik fórumtárs látja a foltokat...
(Nálam is homogénebb az OLED754, mint a C1.) -
SlágerTibo
csendes tag
válasz
NÓPARA #18809 üzenetére
Szia!
Amire te gondolsz, hogy ne a logo jöjjön be az a gyors indítás. A bekapcsolási viselkedés meg az, hogy ahol kikapcsoltad ott induljon egyből, ha a legutóbbi bemenetet választod az azt jelenti hogy ha pld netflixből, tv adásból, esetleg külső eszközből kapcsolod ki a tv-t onnan fog indulni. Remélem érthető volt. -
alaves
addikt
válasz
rainman72 #18805 üzenetére
"Ami kivétel az pl a Philips Oled806.
1 éves múlt,eddig no problem,tényleg semmi,lehet én vok "ilyen lucky boy""
A Panasonic (ők írják is), Philips és Sony valamilyen módosítást végez a WOLED kijelzőkön (hardveres, szoftveres, kompenzációs - pixelfrissítő sokk... nem tudni), illetve feltételezhetően lehet minőségi besorolás is a gyártást követően. Ezek miatt lehetnek homogénebb TV-ik. Általánosságban pedig az évek során sokat a javult a WOLED kijelzők homogenitása (WBC > WBE-evo > WBE-ex > WBE-MLA). Az MLA és a QD-OLED kijelzők már nagyon homogének.
LCD-nél talán inkább romlott a homogenitási helyzet, esetleg változatlan, illetve a miniLED miatt homogénebbnek kellene lennie. -
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
A c645-el nem lehet felvenni tv adást külső meghajtóra?
Nem mintha hiányozna, csak feltűnt hogy nincs ilyen lehetőség, vagy legalább is én nem találom. -
rainman72
nagyúr
válasz
ricsik #18803 üzenetére
Kiragadva pár gondolatot,nem másolom be
Én eddig 1-2 kivétellel megúsztam.
Ami kivétel az pl a Philips Oled806.
1 éves múlt,eddig no problem,tényleg semmi,lehet én vok "ilyen lucky boy"
C825-nél volt problema a FALD-al,de az is film függő volt.
C835-nél ugyanott nem volt ilyen.
Ja és Philips olyan homogén grey-t tud amiről az Lg oled álmában se tud,fura -
ricsik
őstag
válasz
rainman72 #18801 üzenetére
Az egy dolog, hogy mit lehetne és egy másik, hogy mit tesznek
Én is követem évek óta a (vissza)fejlődést. Valóban volt pofájuk egyre sz@rabb tv-ket kiadni a nagy gyártóknak, évről évre.
Most mintha lenne előremenetelés, majd tuti megint jön a lejtő. Addig csinálják ezt a profitért ameddig ki nem préselik az összes pénzt ebből a technológiából.
Ha jobban belegondolsz nem igazán kapni igazán jó tv-t. Valami baja mindegyiknek van.
Ez alól az oled sem kivétel. Veszel egy milláért egy oledet és el kell mondanod 5 fohászt, hátha kapsz egy olyat, aminek so-so egyenletes a képernyője, vagy nem görbe a felülete, vagy nincs egyéb baja.
A C835-öm is foltos, de nem annyira hogy szenvedjek vele, de tény, hogy messze a tökéletestől, szódával elmegy. -
rainman72
nagyúr
válasz
ricsik #18800 üzenetére
Ez az emléleti része
De egyik gyártó se tesz érte
Volt egy gödör 2019-20 tájékán.
Amit előtte elértek az lebutították és újra felturbózzák Mini led néven,de a végeredmény ugyanaz lett.
Igen lettek jobb tv-k,de itt szerintem megint megakadt a szalag.
Nem rég jelentették be hogy az Lcd panelek csúcsát elérték,nincs tovább.
Szerintem az oled lesz ilyen tömeg gyártásban az a jövő.
Tovább kell lépni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged