- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi #19699 üzenetére
Vannak nekem is kamu DV filmjeim pl Ambulance ami szintén végig fix értékkel megy de még így is olyan jól néz ki, hogy nem izgat.
A fekete sáv viszint fekete!Avatar 2 esetén minden online stream verziója kamu DV!
Statikus DV!
Ezért van meg nekem a valós DV verziós Avatar 2!
Ég és föld a különbség! -
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi #19689 üzenetére
Igen a remux!
Nekem minden filmem remux azaz érintetlen a képe!
Igaz nekem már nem TCL-em van hanem Philips IPS de itt nem ilyen a fekete sáv...Scale
Ez fw hiba lesz! Azaz ha olyan képet kap ami tartalmaz fekete sávot, ott nem lesz tényleg fekete.(LCD-s fekete) Oda is kivezérel háttérvilágítást mert hát kép és meg akarja jeleníteni...Parmezan77
Így van! -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19691 üzenetére
jezus nekem is leesett.xddd
-
Scale
őstag
Én is azt néztem most pl 3 filmnél milyen 4k releasek vannak és egyiknél sem volt olyan ami nem 2160p lett volna..
De akkor ez a két fekete sávba bevilágítás ez úgymond normális jelenség? Igazából nem zavaró, hozzá fogok tudni szokni csak ha van rá megoldás akkor nyilván rárepülnék a megoldásra
@szkutyi: ja kb nálam is így néz ki, én a fekete kerethez néztem a sávot és ahhoz képest kevésbé fekete, de hát ha ennyire finnyás vagyok akkor egy jó millás 77es oledet kellett volna vennem nem?
-
szkutyi
addikt
Fényerő sdr esetén egyén függő szabadon állítható!
Nekem éjjel 10-20 nappal max 30! De ha nagy a fény szennyezés akár több is lehet..A megvasarolt pakk tartalmazza a 2-20pontos fehéregyensúlyt és színrendszer beállításokat.!
De a legpontosabb értékeket csak kalibralassal erheted el!
Játékhoz én nem tudok hozzá tenni, biztos van itt olyan aki játszik. -
Olomlovag
tag
Üdvözlet!
Az alábbiakban kérnék segítséget:
Szeretném felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.
A TCL honlapján: https://www.tcl.com/hu/hu/contact-us-form
De az itt található lépj kapcsolatba velünk opciók egyike sem megfelelő a kérdésemre.
Szeretném megtudni, hogyan működik a garanciáztatás, amihez szükséges lenne a regisztráció. De nem sikerül regisztrálni.
Tud ebben segíteni valaki? Elég lenne egy ügyfélszolgálati - email cím.Köszönöm a segítséget!
Üdv Olomlovag -
-
szkutyi
addikt
Dolby vision esetében olyan realset szedj ahol nincs a filmbe kódolva a fekete csík...egyrészt.masrészt ez ilyen.....kb 1 hónapja masszívan rajta vagyok, arra rájöttünk hogy dv esetében ha bele van kódolva a fekete csík a filmbe akkor minimálisan de világít mindig, ha nincs azaz a tv rakja oda akkor fekete...de a fény átszivargasra egyenlőre nincs megoldás!
Nfo-ban ha 3840x2160 van , akkor bele van kódolva.
Ha 3840 x1600 akkor nincs bele kódolva. -
Scale
őstag
Tegnap probalgattam c835t, képe baromi jó általánosságban viszont két dolgot észrevettem:
Játékmódban (HDR - ps5-god of war ragnarok) vilagosabb pályákon (havas, stb) a sötét elemek is (pl szakáll, fekete ló) is sokkal világosabb mint kellene, sötétebb pályákon viszont jól mutat. Ezt milyen beállítással lehetne javítani?
Másik, tegnap este néztünk filmet Dolby vision kepmodban (többit még nem probalgattam végig) és ott is az tűnt fel teljesen besotitett szobában hogy amikor világosabb képkockák vannak akkor a felso-also csík is világosabb tonust kap, amikor sötétebb képkockák jönnek vagy hirtelen elsötétül a kép akkor látszik hogy full sötét/fekete lesz a két szélső csík is.
Tudnátok ehhez javaslatot adni?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
eisento #19661 üzenetére
Egyet szoktam érteni avsforum-al de itt ezt teljesen elcsesztek.
54 black level-el(fekete szinttel) elveszik a kontraszt nagy része, szürke lesz minden.
Dynamic tone mapping off mellett halott a hdr, egyensúlyra kell állítani.
Dolby vision sötétben black crush van.
Egy 845 tulajnak sem ajánlom amit a videóban mutatnak. -
eisento
addikt
TCL C845 BEST PICTURE SETTINGS - No Filmmaker, use Movie Mode for SDR & HDR10 and Dolby Vision Dark (AVForums) [link]
-
Scale
őstag
válasz
szkutyi #19658 üzenetére
Miért pont mozira érdemes állítani? Ez nem válaszolja met a presetes kérdésem
Amúgy pont keresgéltem játék modhoz is beállításokat viszont csak a c735-höz találtam Viktor csatornáján, az jó lehet c835re is?
Illetve a fényerő az egyéni preferencia, szoba világosság alapján belovendo ha jól sejtem? Mert pl Viktor angol menürendszeres ugyanezen videójában az sdr-nél 100 helyett 30-ason van.
+ Meg lehet venni beállításokat mindegyik kepmodhoz, ott pontosan mit lehet megvenni, mihez jutok hozzá?
-
Scale
őstag
válasz
szkutyi #19533 üzenetére
Na beállítottam elvileg mindent eszerint.
Két kérdésem merült fel hirtelen:
Menüre lehet valahogy külön állítani, hogy ne 100as fenyerovel nyomja ott? Olyan mintha mindig a legutóbbi beállítást használná ott vagy az sdr-ét.
Sdr+hdr-nél a mozinál lett állítgatva, számít amúgy melyik képi beállításnál van így allitva? Ezek a mozi, hdrkép, meg dovinál pl a dovi iq, hdr-nél az imax az mivel jelenít meg másképp? Ezek csak ilyen presetek vagy alapvetően is más beállításokat lehetne azoknál állítani?
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Nos nem is tudom hogy kezdjem..
Tudtam hogy valami nem stimmel, és ez tegnap be is igazolódott ...kell a dinamikus tone mapping-egyensúly, nálam legalábbis tuti.c835 562fw...eddig nem volt ilyen csak ki-be kapcs, ez az új fw-vel jött, és a fényerő így jön ki....
Ezt igazolja Viktor 845 kalibralasa is...és így már teljesen más minden...a fekete sav fekete lett, a hdr filmeket nem győzöm újra nézni, akkora dinamia lett benne, megjöttek a részletek stb...teszt videók kiveri a szemem, hatalmas fényerő, nagyon szép minden..
Van youtubon egy teszt video...hát a fenébe az oleddel, szinte hozza azt a szintet....így már nem éri meg lecserélni a g3ra. ..
Linkelem azt a videót[link]
Képek: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
winters123
tag
válasz
Vhiktor #19641 üzenetére
Innen is köszi, Viktor!
Nagyon alapos voltál és baromira jól bekalibráltad.
Úgy néz ki, mint egy álom! Ajánlom bárkinek aki szeretne lenyűgöző képet!A black crush nem zavar, mivel előtte is a DV Fényest preferáltam, ill. általában is szeretem, ha van fényereje a TV-nek.
A 2127 nites mérés a 2000-esnek hirdetett tévén elég klafaNe riasszon el senkit semmi, ez egy q jó TV.
-
MPeter87
őstag
Sziasztok,
Egy 50C635-hez szeretnék valamilyen polcsugárzót vagy esetleg soundbar-t venni.
Az otthoni gépre egy Edifier R1280T 2.0 van dugva, ami nekem teljesen megfelelne, de ezt nem tudom a TV-re kötni. Egy Edifier R1280DB 2.0 működne normálisan az optikai kimenetre kötve? Ha ez nagyon nem oké, akkor mondjuk lehet vennék egy Samsung HW-Q60B-t, viszont nem feltétlen költenék rá dupla annyit, ha az Edifier is menne.
Köszi előre is! -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19645 üzenetére
Hat ez engem is ledobbentett..az biztos hogy a dinamikus tone maping sokat dob a hdren, valószínű ezért éreztem én azt hogy valami nem okes a hdr-el...és ha jól gondolom akkor ezt az 562fw okozza....
-
Atis45
aktív tag
válasz
Vhiktor #19640 üzenetére
A Digi fórumon többen azt mondják, hogy a Voda szemmel láthatóan jobb. Szomszéd is azt mondta, hogy náluk a Voda szebb mint az apjánál a Digi.
A Diginél levették az mbps-t eléggé. A HD csatornák 4-5 mbps-el mennek, állítólag azoknak 10-12 körül kéne lenni, az SD csatornák pedig 1.5 mbps-el mennek, azoknak pedig állítólag 5 körül kéne lenni. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19639 üzenetére
Ma kalibráltam egy forumtars C845-ét. Ott a dolby vision sötétben korrigalhatatlan black crush volt 5%-ig. Így a Fényes képmódot kell használni amíg meg nem oldják fw-ből.
Gyárilag deltaE 12-ről indultunk minden szabvány esetében.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
szkutyi #19637 üzenetére
Szerintem a HDR élesebb. Nekem a sötét képen kivül viszont semmi gondom sem a DV-vel sem a HDR-el. Világos jeleneteknél sokkal szebb mint az SDR már most is.
11-én jön Viktor kalibrálni. Addig nem is szeretnék többet hozzászolni a témához, mert ha igaz, hogy alapból szarul vannak beállítva a TV-k és kalibrálással nagyrészt meg lehet oldani ezeket a problémákat, akkor megvan a megoldás és kár ennyit "rinyálni" róla... -
flash-
veterán
válasz
szkutyi #19637 üzenetére
ezzel en is igy leszek most mar.
mondjuk rtings szerint 3 meterről 55os tv-n elvileg már teljesen elég a fullhd, kozelebbrol meg ugysem tudom nezni 😃 úgyis sok film eleve életlen.(remuxok is) nem részletesebb a 4k mert lehet hogy papíron több a képpont de megis szemcsések(nem a grainy effect re gondolok ami egyébként még mindig sokkal hangulatosabb mint a netflix féle agyonzajszűrt, olajfestmény szerű filmek)
webmd webdl viszont a legrosszabb ,mindegyik olyan mintha a brightness vagy a gamma túl lenne emelve,de a dinamika meg alacsony.amit linkeltél még nem is vészes,egész kontrasztos,azt utalom amikor parbeszed van akkor az alap elvaras a filmeknel hogy az arcok tokeletes megvilagitasban legyenek megis sötétek vagy alulexponaltak es emiatt olyan mintha koszosak lennének az arcuk. mint amikor photoshopban tulsagosan leveszed az expozíciót
-
flash-
veterán
mondjuk c725 ön a dolby visionnál a világos és sötét opció teljesen ugyanaz.
tehát ha ugyanarra az értékekre állitot a fényerőt,stb mindekttőnél akkor teljesen ugyanaz a kép.változatok:
én azt nem értem hogy sok esetben 4k sdr remux miért nincs, ha van 1080p sdr remux?google tv:
pár hónapja nem nagyon ajánlottátok, (írtátok hogy lassú,akad) nos most mi a helyzet? várjak még vele, inkább maradojn az android tv rendszer? -
Atis45
aktív tag
válasz
run4fun #19633 üzenetére
Nem tudom a Telekomnak milyen a képminősége. Állítólag a Vodának szemmel láthatóan jobb a képminősége.
De ha ez a Digis dolog érdekel, akkor van Digi kábel topik itt a fórumon. Ott cirka másfél éve szinte másról se szól a fórum, mint hogy milyen rossz lett a képminőség -
-
run4fun
tag
Sziasztok!
C835 tulajok (itthon 75")és F1 nézők...ennyire tré az M4 Sport HD adása? Esküszöm a régebbi fhd 40es tévémen jobban nézett ki a dolog, de itt elég homályos. Ti ezt nézitek vagy van valami alternatíva F1 TV Pron kívül? -
ricsik
őstag
válasz
Vhiktor #19622 üzenetére
lehet #19608 -t félreértelmeztem
Ok, akkor maradok a DV-nél ahol lehet.Mondjuk az sajnos tény, de szerencsére ritka, hogy a netflix DV-je
már túl sötét. És nem direkt, nem azért mert a képi világ megkívánta, vagy a rendező így akarta. Annyira sötét, hogy semmi sem látszik. Kínlódás nézni.
Nekem ez a You c. sorozat utolsó évadában tűnt fel. -
ricsik
őstag
Kezdtek összezavarni
Most akkor a C835-el milyen release-t érdemes nézni?
SDR, HDR, vagy DV? Nem akarok órákat tesztelgetni, nézegetni, nekem megfelel a tapasztaltabb, vagy épp a többség véleménye.
Köszi.SDR és DV a legtöbb esetben elérhető ugyabból a filmből.
Másik ilyen dilemmám a sima kép, vagy az IMAX, de az egy másik történet -
Tas
tag
Sziasztok!
Felfrissítettem a C728am android V098-ról google V503-ra. A DV és talán jobb képkezelés miatt léptem, hátha jobb lesz. A smart funkciók nem vonzanak, külön boxot használok (ATV4k).
IMG flash-t csináltam. Meglepődtem, hogy sok előző beállításom megmaradt, pedig itt olvastam, hogy elvileg nulláz mindent. Továbbá nincsenek képi stílusok (mozi, általános, meg mittomén mik). A DV esetén nincs olyan menüpontom se, hogy sötét vagy világos (ezek hiányoztak az előző frimből is). Ez normális működés? -
rainman72
nagyúr
-
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #19570 üzenetére
"Az az ár kategória ennyit tud,"
Azért mondom hogy emiatt senki se vegyen ilyen kategóriájú tcl-t(és akkor elmondásod alapján más márkát, midnegy ) lényeg hogy én ezt segítő szándékkal mondtam azok felé akik azt hiszik hogy ez is jó lesz mert "tudja a HDR-t, DV-t" ja valahogy de az nem élmény."Sokan azt sem tudjak, hogy a hdr nem csak a fényerőről szól és ezért téves következtetést vonnak le, hogy a hdr sötét. A hdr-nek sötétnek kell lennie ahol ezt a tartalom megkívánja. Ezért vannak olyan jelentek amik ugyanazon film hdr kiadásában sötétebbek mint sdr-ben, főleg ha valaki sdrben feltolja maxra a fényerőt."
az a baj hogy ott is sötétebb sokkal ahol az sdr-nem. sokszor alig látszanak az arcok, világos jelenetben is olyan mintha alacsonyan lenne a fényerő."Mivel úgy érzem, hogy kicsit nekem is szólt ezért tisztázom, hogy továbbra is fenntartom és teljesen nyugodt szívvel mondom amit eddig is mondtam, hogy több tcl tv a saját árkategóriájában a képminőséget tekintve az egyik legjobb vétel."
nem, én nem akartam ezzel bántani senkit, csak azt hogy erre jó ha felhivják az emberek figyelmét aki ilyen kategóriájú tv-t akar venni hogy a hdr-dolby vision gyengébb lesz rajta mint az sdr."De nem véletlenül vannak különböző árkategóriák"
Persze, nincs ezzel semmi gond! de miért nem lehet ajánlásnál megemliteni hogy vigyázz haver mert ezzel és ezzel közel sem lesz olyan végeredmény mint kellene.
nem neked szól. -
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi #19601 üzenetére
Csak a dinamikus tone maping túlvilágosít, és fényes részletek vesznek....viszont 70% ra vissza véve a fenyerőt, ugyan azt kapjuk, mint eredetileg, fekete csíkkal, dinamikusabb képpel,.fényes részletekkel
.majd még tesztelem, egyenlőre jónak néz ki,fekete részletek sem lettek világosabban. én úgy gondolom ezzel kicsit át lehet verni a tv-t.
Kíváncsi vagyok nektek milyeny ha kiprobáljátok.
-
szkutyi
addikt
Egy kis érdekesség.....
Hdr esetében dinamikus tone maping részlet előtérbe opciót kiválasztva 70% is fényerővel fekete lessz a fekete csík és ami kell, de részlet nem veszik, fényes reszlet sem lessz túl világos...
Ha kipróbáltam, jelezz vissza te milyennek látodköszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpársportok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Battlefield 6
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest