Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
subset
senior tag
Az EP660 széria csak a Dolby Vision-t nem támogatja a drágább modellekhez képest.
HDR10, HDR10+, HLG van benne.Viszont a drágább modellek sem 12bites panellel (ami a Dolby Vision-höz kellene) hanem csak 10bitessel jönnek ....így az egyik ha nem a legnagyobb előnye el is veszik...
(Mellesleg egy Bluray lemez is csak 8bites színtérrel rendelkezik)A másik előnye a DV-nek a csúcsfényesség
HDR10+ (1000-4000nit)
DV (4000-10000nit) (a legtöbb tartalom manapság még 4000-re van belőve)
Hát nem tudom, nekem így is annyira vissza kell venni a fényerőt sötét, mozizós estén, hogy ez aztán végképp nem fáj
Forrás:
https://www.rtings.com/tv/learn/hdr10-vs-dolby-vision[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
redati
tag
Ha 5 méterről nézed, akkor sztem a 75" is kevés mozira.
De hogy jól összezavarjalak, én a következő döntést hoznám a helyedben:
Megtartanám a jelenlegi 55"-os samut. Jó kis tv az is. Főleg híradóra, egy két dokumentum filmre, meg hogy nap közben szóljon valami. Az esti filmezésre meg beszereznék egy 4k Hdr projektort, már olyan 400 körül kaphatóak. Na azzal ami képátlót tudsz tolni, az kárpótol mindenért -
Elektrosokk
addikt
Hozzánk a hálóba most jött egy TCL Xess X2 u55x9006. Ez egy régebbi típus, valós 10 bit panellel, sajnos nem Full Array de ezt leszámítva nagyon jó. Eddig csak pár HDR filmet néztünk Apple tv 4K lejátszóval. Egy 40-es samut váltott és főként sötét a szoba, eddig nagyon bejön!
talán a lényeg az hogy egy jó megjelenítőhöz kell egy jó lejátszó is.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Elektrosokk
addikt
120Hz gyorsabb mint a 60 szebb mozgásmegjelenítést tud egy 120-as tv, de azért ez függ a gyártótól is, a Samsung készülékeknek a mozgásmegjelenítése sokaknak nem tetszik. Illetve játékoknál előny még.
igen qled, pont tegnap néztük rajta az [IN THE SHADOW OF THE MOON] -t , fantasztikus volt!
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
subset
senior tag
Igen, 75EP660-om van.
Meg vagyok elégedve, ár/értékben nincs párja.
A SMARTHDR -től effektív képminőség javulást ne várj, a fényerővel/kontraszttal játszik, nappali fényviszonyokhoz tökéletes, este/sötétben kisüti az ember szemét...
Az SD tartalom nem tud szépen kinézni 4K kijelzőn főleg ekkora méretben, bármilyen képjavító hókusz-pókusz jó drágán sem tud mit tenni...
Feltettem egy frissebb firmware-t (itt volt róla szó), talán mintha 1 hajszállal javult volna az SD megjelenítés.
Nem vagyok egy nagy tv-s elvagyok az SD adások nélkül is.
A HD adások tökéletesek.[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
törölt tag
Az egyik ismerősömnek van egy TCL 43DP600 -je, az első fél évben kifogástalan volt a képminőség, én is ott voltam nála és együtt tesztelgettük több órán keresztül, a fekete tökéletes volt, nem igazán tudtam volna belekötni.
De egy fél év után előjöttek a hibái, és brutálisan elkezdett felhősödni, nem érti hogy miért vagy hogyan. Tényleg hihetetlenül zavaró, de érdekes módon az első fél évben semmi ilyet nem tapasztalt.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Ami hasonló árban van,igaz 70"-es SHARP LC-70UI9362E . Ez elvileg már újra Sharp fejlesztés. Igaz,ezt sem láttam még sehol.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
nightmare13
őstag
Ne számítsak csodára alatt mit értesz pontosan? A minőség, vagy a mennyiség miatt?
Szeretném látni, hogy a 65-ös modellekhez milyen széles TV szekrény/állvány kellene, mert mindenhol csak azt írják le, mekkora a TV, de a talp szélességét nem...WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
wallace 234
őstag
Én annyit tennék hozzá, jokerman 7 nek is hogy tényleg egész jók a specifikációi a Samsungnak, De 120hz igazából full hd nál van 4k-n n60hz.Volt nekem Q7FN annak is volt bőven fényerő, de TCL szinei nyugodtabb a képe ahhoz képest, hogy nem 120hz meglepően jó! De ki kell próbálni, ha nem tetszik vissza küldöd és jöhet a Samsung. Telekomnál is működik ez a vissza küldés. 55x815 elég jó minőségű és remélem idén több jó minőségű TCL tv jön európai piacra Fényerő bőven elég amit ez a tv tud
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Igazad van a szinhasználat, tényleg szubjektív, volt jó pár Samsung tvm elég jól meg ismertem a színeit. Igazából panel frissítés egy dolog, persze 120hz az nem egy rossz dolog. Kicsit én is féltem, hogy vissza lépés lesz de meglepően jó! Jó minőségű a panel és a mozgás is jó, van benne amúgy mozgás javítás, de nem kell használni így is hibátlan. Q7 en ha ki kapcsoltam volt, hogy szagatott, ez nem. De kinek mi tetszik, valóban Jó lenne még több minőségi cucc, mert amcsiknál elég jól nemnek Roku rendszerrel,míg itt droidos. X815 Tényleg egy jó kis tv árértékbe, Ahogy írtam is!
-
verdynius
csendes tag
Bementem jópár hete euronicsbe kipróbálni a Q70-est, vittem magammal HDR filmrészletet felirattal.. Hát még a bolti fényviszonyok között is látszott. SDR-nél meg nem látszik, de nem azért venne az ember Q70-et, hogy SDR-t nézzen.
X815-öt meg kicsit lutrinak érzem, hogy "valószínűleg jó lenne", de nem vagyok biztos. Lehet utánajárok T-offline-nál vissza lehet-e küldeni ha az emberfia részletre veszi, és nem tetszik neki. -
Piftuka
veterán
Sajnálom, hogy így jártál!
Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a gyakorlati tapasztalatok alapján a "felhősödés" ("fényszivárgás") problémáját nem lehet egyértelműen adott háttérvilágítás típushoz, vagy a kijelző méretéhez kötni.
LCD vonalon mindenféle tévéből előfordul ilyen is, olyan is...
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Nagyon remélem, hogy Európában is forgalmazzák majd! (Említik, hogy jön a 8-as széria is.)
Mert ahogyan mondtad, 75 colos (vagy nagyobb) méretben egyelőre nincsen "épkézláb" megoldás nálunk...
Amúgy jó volna, ha a Hisense is belépne a nagyobb képátlójú készülékek piacára, mert a jobb tévéik 95%-a csak maximum 65 colos méretben érhető el!
És bizony, amikor házimoziról beszélünk, a "kijelző mérete soha nem lehet elég nagy"!
-
Piftuka
veterán
"zavar, hogy akad, ,,darál" a kép és auto-n van vagy feljebb veszem, akkor előfordul, hogy ,,szellemképesedik" vagy nem is tudom mi erre a jó szó "
A szaggatást "stutter/judder" elnevezéssel illetik, a második jelenség, az "elmosódás", avagy "blur".
-
Bobby G.
senior tag
Az a baj, hogy nem látok jobbat, még drágábban sem a Voda kínálatában. Mint írtam, 50-55 col-nál nagyobbra nincs szükségem. Esetleg LG, de ott az OS-t nem ismerem. Vonz az Android a TCL-ben, mert itthon már erre építettem ki sok dolgot, de bizonytalan is vagyok a stabilitással kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
A mozgásmegjelenítéstől valóban tartok picit. A képminőségtől nem. A mostani gyakorlatilag egy monitor, sosem nézek tv-műsort, és 60Hz-es képmódban van, az rendben lesz, mivel annyit ez is tud.
[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
kenwood
veterán
Ok,de en a 150K kategoriaban gondolkoztam, ilyen 180-ig, nem 300,at. Meg 230-ert nonamet 2 ev garival.
Alapvetoen az LG sem volt rossz, feljebb nem szeretnek menni arkategoriaban, csak ala sem minosegben.Egyebkent rakerestem az Ep660 kulcsszora, de az a baj, hogy egymasnak megy a valaszolgatas,es azt nehez mar ugy lekovetni. Nagyon rossz a forum engine,mert nem rendezi egymas ala a valaszokat.
Szerintem amit te mutattal kepet, az konkretan egy gyari hibas darab volt.
Kizart, hogyha kettot kertel volna belole, akkor a masik csak egy picit is hasonlitott volna ra.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Piftuka
veterán
"Ha nem tévedek hasonló tudású vagy csak minimálisan marad el a C715-től"
Nem marad el. Sőt, sok szempontból eggyel magasabb kategória.
FALD háttérvilágítás, 120 Hz-es panel, ráadásul változtatható képfrissítés... Az egyik legjobban sikerült LCD az "U8QF" és a "H9G" mellett jelenleg.
(Az "EP660" pedig csak nagyon távolról "szalutálhat" mindkettőnek...)
-
kenwood
veterán
Ok, mar csak annyi a kerdes mindenkihez, hogyha ez a ket opcio van csak (ep660, um7050), akkor melyik a jobb valasztas?
Szoftver nem szamit, mert csak hdmin lesz hasznalva.
Szinek gondolom ebben a kategoriaban kb. azonos szintet kepviselnek,es par nap alatt megszokja az ember a kozepeset, egyedul a nagyon szarhoz nem lehet hozzaszokni.Igy marad a felhosodes,megbizhatosag,kockasodas,felskalazas, mint szamomra fontos dolgok, ha jol ertem.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
Szolgaltatol lesz, igy nem random valogatok.
Ott is van visszakuldes, csak macerasabb, mint egy sima webshopnal, annal meg foleg, hogy itt kerdezzek
Egyebkent nehez a kerdes, mert amit az egyik ember eszre sem vesz, az a masiknak valook.
Nem vagyunk egyformak.
Nekem az uj634V majdnem tokeletes volt, tehat en nem a felso kategoriat celzom meg, hanem azt,ami annal nem rosszabb.
Az ilyen iranyu inputokat tovabbra is varom.
Ertekelem, hogy jobb ar-ertek aranyu tvre probaltak rabeszelni, a legtobb teruleten en is igy gondolkodom, de tvnel pont nem.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
A Zidoo boxok kadenciahelyesek és a létező összes hangot támogatja.
A 2016-ban vett Zidoo X8-as is ilyen nekem. DTS-HD, TrueHD, Atmos, DTS:X megy. Kadencia helyes is.
Az egy dolog, hogy most valami megpusztult az alaplapján ezért zavar miatt a TV letiltja a CEC-t ha össze van dugva. De a héten jön az utódja. -
kenwood
veterán
Vezetekes netem van, az is eleg
Abba tenyleg nem mennek bele,miert inkabb a szolgaltato, mint egy aruhaz.
Ebbol meg mindig nem derul ki, hogy miert jobb a 2 ev garis 7050,mint az 5 ev garis ep660.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Kiskutya
veterán
Ennyibe más márkában se kap belépő kategóriánál többet. Ha meg tényleg 60 hó garancia van hozzá az emagon akkor még +30 ezret számolj a többire ha ez is szempont lenne. Samu 7-es sorozaton csak 2 hdmi van a tcl 3 ha mondjuk ez is szempont. Szóval annyira nem gondolnám rossznak főleg ha azt nézzük 130 alatt kell. Nyilván vannak sokkal jobbak ha többet is szánna rá! Nem védem a tcl-t mert nem láttam élőben csak a leírások alapján gondolom.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Kiskutya
veterán
Szerintem ez amikor még én vettem nem is volt kapható bár nemtom néztem e. A másik meg nálam előny volt a telekom és jó árban volt a c715 mondjuk egy alzás árhoz képest. 300ba árulták én kB 250be vettem. Ahogy már írtam is nekem előre lépés a tv én nem bántam meg.
hmm...
-
Kiskutya
veterán
-
Éne
tag
Gino20, Kiskutya
[Hisense] vagy [TCL] ?Hisense tv-ket nézegettem hónapokig aztán valamiért elkanyarodtam a TCL felé. Van itthon "régi" LG és Samsung is, egyik márkával sincs semmi bajom, de ott akkora a választék hogy elvesztem mint Ábel. Már majdnem vettem egy 55c715-öt, de most megint belémhasított a Hisens.
A 65ösöket linkeltem, de jelen pillanatban "csak" 55" férne be átrendezés nélkül. De természetesen fengsuizok egy kicsit ha akkora a méretek közötti különbség, hogy megérje a nagyobbat venni.Segítsetek!!!
Köszönöm!
-
Kiskutya
veterán
Hallottam már párat engem nem győzött meg. Nyilván ár függő ez is amit linkeltél majdnem 400 ezres cucc. Attól is függ hogy mit hallgatsz filmhez biztos nem rossz. Nekem az erősítő adott volt inkább vettem hozta jbl aréna frontokat amikor bővítettem mint egy soundbart. KB 110be volt a centerrel meg háttér sugárzókkal a csere. Szerintem 110be kapható soundbar közelébe se lenne! [link] [link]
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
embe
nagyúr
Focus kombi, akkor "hátára" fektetve valszeg befér. Majd aláágyazok. Majd kerülöm a határban rallizást.
Az Emagtól rendeltem. Ott 2 év garit adnak, illetve vettem hozzá még 1 évet. Hogy működik az 5 év? Forgalmazó adja, vagy mi módon lehet érvényesíteni? Lehet feleslegesen vettem hozzá a kiterjesztést?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.