- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dniki88
tag
Sziasztok.
Az 55C645-ös tv-ben van fényszenzor?
-
mihaly13
tag
Nekem egy C635-m van és egy olyan bajom volt vele hogy kábelről nem működőt jól a 4K-s programok és ezért kipróbáltam először a 523-t tettem föl és még rosszabb volt mint a gyári 508 és a bajt nem orvosolta , azután egye fene megpróbáltam az 559-t is és lássál csodát működik a 4K programok a kábelről is , tehát az 559-t ajánlom , de ha nincsen semmijen gond azt mondják hogy ne frissítsünk !
-
beach head
senior tag
válasz
Vhiktor #18272 üzenetére
szia! a box automatikusan felismeri h a tv nem tud 120 hz-et. vettem egy hama high speed kabelt mediaban, es azzal ment a 4k 60 fps.. valoszinuleg az a kabel amit kaptam az xboxhoz (nem gyari) csak 1080p-t tudta. Szoval ezzel megoldodott szerencsere... azt hittem hdmi porttal van baj....
Azt viszont nem tudom hogy lehetne megoldani hogy a csatorna lista ne abc sorrendbe legyen hanem az alapertelmezett digi kiosztas szerint... ezt csak manualisan lehet abba sorrendbe rakni?
illetve hogy lehet mondjuk a google play ikonjat(lehet e egyaltalan?) kirakni a tobbi app ikon mellé a fooldalon?
mert az alkalmazas kereso nem ad talalatot, csak videokat.kulso forrasbol (pendrive) apk telepitheto?
-
rainman72
nagyúr
válasz
Monya78 #18291 üzenetére
A TCL nem FALD az elírás!!
Sima direct led 350nit körüli fénnyel.
A droidra le tudsz tölteni rengeteg lejátszót ami kiváltja a sajátja így no problem.
Hisense mozgás 4K anyagokkal nem biztos hogy perfect lesz abban jobb a TCL de inkább a 120hz 65C735-t célozd meg inkább. -
Monya78
veterán
Sziasztok!
TCL 65C725 vs. Hisense 65U7QF viszonyában tudnátok segíteni?
Hisense 90zónás dimminges,
TCL: valamelyik infó szerint nincs, valamelyik szerint kicsivel több mint 1000 zónás. Ha az utóbbi igaz akkor feliratnál jelentkező blooming jóval kisebb a TCL-nél.Fényerő: Hisense max. 600nit környéki, TCL-ről csak furin kicsi értéket találtam, tehát ez igaz hogy HDR-ben gyengébb a TCL?
Motion:
Hisense kicsit szaggat ha bekapcsoljuk ezt az effektet, TCL hogy viselkedik?TCL-nél olyasmit olvastam hogy szaggat a gyári lejátszó, komolyabb 4k tartalom alatt ha külső HHD-ről indítjuk, ez igaz? illetve mivel androidos másféle lejátszóval indítva az a probléma megoldódik?
Köszönöm!
-
Lite
őstag
Sziasztok!
A képminőséget tekintve a TCL 75C645 és a 75C725 között mi a különbség?
Erősítő, Fire Stick van a rendszerben, a szolgáltatások nem érdekelnek mögötte. Max optikai kimenet. Illetve a 4k-hoz gondolom a HDMI 2.1 kell?Köszönöm!
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Lenne 2 kérdésem
Mi az utolsó FW c725-re, és hogyan lehet feltenni anélkül, hogy mindent törölne a TV-ről, és újra mindent be kellene állítani?
Illetve usb3-ra tudok kötni LAN átalakítót, mert bár megpróbáltam, de nem jártam sikerrel, ha valaki használja így, tudna segíteni, még mit és hol kell állítani, hogy menjen? -
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Hosszas nézelődés után vettem egy 65C735-öt. Levásárlós akcióban 234-ért nem tudtam kihagyni.
Jövő héten érkezik is. Mivel teszteljem le, és mit nézzek meg, hogy még időben vissza tudjam küldeni, ha esetleg valami baja van? Van esetleg valami direkt ide ajánlott kép tesztelő csomag, vagy ilyesmi?
Illetve miről kell még tudnom, amire figyelni kell beüzemelés során? Elég sokat visszaolvastam a topikban. Azt láttam, hogy hogyan lehet a TCL regisztrációt kikerülni, illetve hogy KODI-ból ajánlott régebbi verziót feltenni.
Köszi!
-
madgie
titán
Lehet, hogy perceken belül el is fogy, mert szerintem kb egy darab van belőle, de egy békéscsabainak nem lehet rossz vétel a 65C725 110 ezerért.
-
Maksifül
senior tag
válasz
rainman72 #18276 üzenetére
Köszönöm.
Sajnos az új modellekben már nincs Onkyo sem. Gondolom, a cég csődje miatt.
Volt amúgy JBL-lel szerelt modell. -
Maksifül
senior tag
Mennyi különbség van a C825 és a C835-ös széria között? Az Auchanban nagyon dicsérte az eladó a C825-öt is, mert annak míg nagyobb teljesítményű volt a hangszórója, ha jól emlékszem, az JBL-t kapott. Elsősorban játékra és streamingre, filmezésre használnám.
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #18249 üzenetére
Nincs más mód a resetre?
-
Maksifül
senior tag
TCL 55 vagy 65 C835-öt vennék, tudtok valami jó helyet, ahol jó áron lehet valamelyiket beszerezni? Akár használt is érdekel, ha van rá jótállás.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18270 üzenetére
Xbox 60 hzre van állítva? Nem az a baj hogy 120-at akarsz küldeni?
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz
beach head #18265 üzenetére
Ha rajta van a 8K, akkor biztosan rendben lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18265 üzenetére
2.1 az a lényeg, hogy 48 Gbs legyen ráírva
-
beach head
senior tag
megprobalom egy masik kabellel, hdmi 2.0 vagy hdmi 2.1-est erdemes inkabb venni hozza? media marktba valami jobb árast tudtok esetleg javasolni?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18261 üzenetére
Nézd meg ezt a videót 1:17-nél.
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18261 üzenetére
Tipikus android hiba, aony tvknel is ez van ha magyar nyelvre van állítva.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
beach head #18255 üzenetére
Most nem vagyok otthon így nem tudom pontosan. Beállítások, azt hiszem csatlakozás vagy bemenet a neve és ott alul tudod kiválasztani hogy a fejlettebb szabványt használja fixen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
beach head #18257 üzenetére
Aramtalanitsd a tvt.
Teljesen egyszerű, ha megfelelő kábellel dugig rá akkor működnie kell.
-
beach head
senior tag
válasz
motocoder #18254 üzenetére
Hat en nem igazan ertem mi folyik itt.
Lg tvvel ment az xbox uhd modban. Utana egy mezei hd ready tvvel ment hd felbontassal.
a tcl-vel elindult az xbox, 720p-rol at akartam allitani uhd-ra, erre kiirta h nincs jel... es csak 1080p-re engedte allitani.
Utana radugtam az androidos tvboxom kábelét, es azzal (noname kinai vacak) engedte uhdra valtani a felbontast. Gondoltan visszadugom az eredetit, de ezutan azzal mar se kep se hang, el se indult a box, csak a nincs jel felirat jott elo...
majd megprobaltam a tvboxra radugni es azt se ismeri fel ugyanugy no signal.....ez ennyire bonyolult ennel a hulye tv-nel?
-
motocoder
aktív tag
válasz
beach head #18250 üzenetére
Kábel olcsó és nem bírja
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok,
Ez ugye képernyő hiba, és szerviz? (csík a szürke háttérvilagitasban)
[kép]
(55c835) -
ricsi0307
senior tag
válasz
A tv beállításaiban engedélyezd a HDMI 2.1-et
-
Saccco
nagyúr
válasz
Esetleg a kábelen nem fér át a jel.
-
beach head
senior tag
megjott a 43c635os tv.
1. kerdesem lenne: miert nem enged xboxnal 4k felbontasra valtani? ranyomok a 4kra xbox menuben es kiirja hogy nincs jel... -
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
egy barátomnak a TCL 65EP640 tévéje nem kapcsol be, idézem:
"A státuszlámpa működik, kibe kapcsol, de sekép sehang."
Már próbálta kihúzni, bedugni, power on nyomvatart mell visszadugni a hálózatba, semmi változás. Hogy lehet ezt resetelni?Köszi a válaszokat.
-
zsolt008
tag
válasz
exMachina #18246 üzenetére
szerintem nem rossz ötlet, ha nem a fő/levelező accountoddal lépsz be a tv-re.
kicsit én is bizalmatlan vagyok az adataim biztonságát illetően, ha egy kínai okostv-ről van szó, főleg ha fullosan az otthoni hálózatra van kapcsolva. emiatt is megfontolandó lehet a fire sticked (ha 4k-s). -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Fateroméknak meghalt a TV-jük, egy Samsung UE40K5502. Sajnos már ez a 40" is necces méretben, szóval nem nagyon fér be nagyobb, így sajnos 43" a max. Nagyon nagy igényeig nincsenek, de azért nem ajánlanék nekik rosszat. Nekem 65C639 van, nekik is van már egy TCL, így bevállalnának megint egyet. Igazából 2 modell van amit néztem nekik, az egyik a 43C643, a másik pedig a 43C735. Előbbi 135k, utóbbi 140k. Érdemes az újabb típust választani, vagy jobb a 735?
Köszönöm előre is!
-
exMachina
csendes tag
válasz
zsolt008 #18245 üzenetére
Köszönöm.
Ahogy sejtettem, ide is be kell jelentkezni, mint mindenhol.
Meglévő Google/Gmail accountot is lehet használni hozzá gondolom,
de a hátrányom nem származik egy újból sem, ugye?
(Páromnak is szeretnék ugyanolyan hozzáférést, de gondoltam egyszerűbb egy új
profil, biztonsági szempontból, nem bizalmatlanságból. )
Fire stickem van, de gondoltam, ha már okos a tv, akkor miért is ne használjam -
zsolt008
tag
válasz
exMachina #18244 üzenetére
a google tv az rendszer, kb mint az amazonnál a fire os.
egy tv-kre írt android.
alkalmazásokat telepíthetsz rá a storeból, vannak szolgáltatásai (pl. keresés, ajánlás,...).
azért jó, mert nem kell a google tv-s rendszer mellé egy smartbox, mert a tv is tudja azokat a funkciókat. vagyis így lenne, de nem tökéletes.
használható, de nem éri el egyelőre egy apple tv, vagy amazon firestick szintjét. -
exMachina
csendes tag
Sziasztok,
Pár hete sikerült egy TCL C835-ös TV-t vásárolnom.
El is kezdtem használni, de a készülék beállításig nem jutottam el
- nem volt még ilyen korszerű készülékem, őszintén szólva el vagyok veszve -,
illetve a fórum olvasására sem jutott sok időm mostanság.
A végső cél mindenképp Vhiktor beállításainak a vásárlása lenne, de ettől függetlenül
szeretném egy kicsit jobban megérteni a dolgokat.
Lehet buta kérdés, de elsőnek itt van az, hogy mi is a Google TV és miért jó?
Olyan lenne mint az Amazon prime - streaming szolgáltatás - vagy ez inkább
applikációk letöltéséhez szükséges (pl Disney)? -
nicu71
addikt
Az 562 szoftververzióval a HDR beállitásoknál eltűnt a dynamic tone mapping? Csak be akartam normálisan állitani végre és semmi 😅
-
Saccco
nagyúr
válasz
tomisanzero #18238 üzenetére
Gondolom nincsenek benne azok a funkciók, amin ámultunk, amikor feltettük. Pl. a műsorújság alatti adás, de ez csak tipp.
-
Saccco
nagyúr
Kijött egy V511 számú szoftver.
Azt írják a V562 a 2023-as modellekre van. A V511 kifejezetten a 2022-esekre. -
sayCet
aktív tag
Sziasztok,
alany: 65C735. Twitch applikáción belül HD felbontásban villog a képernyő, mármint olyan, mint amikor pislogsz, de baromi idegesítő.
Gondolom vagy a TV-n belüli szoftveres bug vagy Android TV bug.
Valaki találkozott már ilyennel? -
tomp
félisten
Na búcsúzom a márkától.
Philips jött a TCL helyére. -
motocoder
aktív tag
válasz
rumkola #18223 üzenetére
Sárkányok háza direkt így lett rögzítve, hogy korhűnek lássák.
Ne ezt vedd alapnak.
Van erről egy "hogy készült videó", ott elmondják.
Nekem a Sony (KD65XG8505BAEP) és a mostani Samsung QE65QN90BATXXH is sötétnek tűnik a képe a Sárkányok Háza alatt. Pedig a Samsung 2000 nit fényerőt tud. -
ricsik
őstag
válasz
rumkola #18223 üzenetére
Ez a sorozat nekem is rohadt sötét volt képügyileg (C835), de szerintem ez szándékosan ilyen. A legtöbb jelenet sötétben játszódik, 1-1 fáklya világít. A nappali jeleneteknél kiégett a szemem.
Persze néha gyárilag is elbsszák a DV-t.
A You c. sorozatnál irreálisan sötét volt a kép. Megnéztem a sima verziót, ott jó volt a kép, a DV verzióval meg túl sötét.
Ezt a Sárkányokkal is megpróbáltam, nem volt számottevő különbség a sima és a DV verzió közt sötétség kérdésében. -
rumkola
nagyúr
55C735 legüjabb firmware
Én csak PC-hez kijelzőként használom a TV-t, de most kaptam 1 hét ingyen Apple TV+ hozzáférét, mondom megnézem milyen a TV apllikációjából indítva.
Hát a Dolby Vision konkréntan használhatatlan a TV-n, sötét, szinte homályos fos az egész akárhogy állítgatom. A vicc az, hogy ugyanez PC-ről nézve jó, éles, színes, fényes (PC-n nézve nem kapcsol be a dolby vision).A TV aplikációjában olyan mintha valami homályosító, sötétítő filter lenne a műsoron, teljesen nézhetetlen. Fényerő kb nulla. Ez olyan, mint az előző TV-men amire rá volt írva, hogy HDR, de nem tudta normálisan mert egy olcsó szar volt.
-
agent11
tag
válasz
Perillustris #18207 üzenetére
Az IMG az tuti V560 volt, mert az nem a te TV-dhez való!
Neked a V558 IMG kell, az a legutolsó a C735-höz! -
madgie
titán
Nekem most a Dolby Vision-nel van valami gebasz a 65C835-nél, bár csak a Ted Lasso-t néztem, lehet egyedi eset: jelenetről jelenetre ugrál a fényesség, de tök hiteltelen módon. Van, hogy egy nagytotál sötétebb, beltéri beállítású, ahol nem kell feltornászni a brightness-t, aztán a következő közelinél meg úgy felhúzza a fényeket, mintha a tűző napon lennének...
Újraindítás megvolt, nem segített.
szerk: nem IQ módban vagyok, Fényes meg Sötét módban is csinálja.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Perillustris #17937 üzenetére
C735 USB bemenetét teszteltem elosztóval, be sem kapcsolt a tv, amíg be volt dugva (az USB-elosztóban semmi nem volt).
3.0-s volt, amivel nem ment, azonban USB2.0-s elosztóval bekapcsol a tv és működik is egyszerre a pendrive és a BT billentyűzet.
-
mrmft
senior tag
válasz
beach head #18209 üzenetére
Elvileg a C725 utodja a C635, a C728 utodja a C735.
Gyakorolatban nalam a C725 jobb keped ad mint a C635, legalabbis en jobban szeretem azt nezni. -
atee_13
őstag
válasz
Vhiktor #18206 üzenetére
TCL 55" (c835)
Van is vele gond mert nem fér el a tv szekrényen
. De nem volt belőle 50" sajna.
Ez a méret már lehet a különbség okozója?
" De ha nincs meg a wow érzés az előző lghez képest akkor valami probléma van."
Hát igazából a régi szoftverrel egyértelműen sz@rabbnak éreztem az élményt a TCL nél. Feketét láttam, hogy szebb, hang nekem nagyot ütött mert nem volt ezelőtt még csak saundbar sem. De a képminőség az agyérgörcs volt, most kb egálra tenném a nagyátlagban nem almás tv-re kihegyezve.#18205madgie
63nm a lakás nagyon próbálni sem tudom messzebbről. + jelenleg a korábbi TV előtt van úgy 10-20 cm lehet még közelebbről is nézem. -
Perillustris
senior tag
Frissíteni próbáltam egy 85C735-öst. Először a V562-es OTA-val, majd az 523-assal, de egyik esetben sem indult el a manuális update-tel. A FAT32-re formázott pendrive-ot természetesen látja (a gyökér könyvtárba másoltam a ZIP tartalmát).
Ezt követően a V560 IMG-dzsel próbálkoztam, a gyökérben csak a fájl volt.
A tv az 5 másodperces bekapcsolás és az ellenőrzés után ezt írta ki:
Csak a tápkábel kihúzása és visszadugása után lehetett bekapcsolni, innen nem engedett semmit.Mit rontok el?
A frissítés vagy az újratelepítés célja, hogy az Airplay újra megjelenjen a menüben (a reset nem oldotta meg).
-
madgie
titán
válasz
atee_13 #18204 üzenetére
Na de az sokkal kisebb tévé... ha ugyanonnan nézed, sokkal jobban előjön nagy méretben minden hiba. Nekem 50"-58"-65" ugrások voltam, az első plazma volt, utána egyszerű LCD, most meg Mini LED... a méretnövekedés miatt minden lépésnél előjött, hogy a gyengébb forrás még rosszabbul festett nagyban és kb kívánja a jó forrást a nagy TV.
Az 50-es plazmánál még nem értettem, miért kell FHD, teljesen jó volt a 720p is, utána ahogy nagyobb lett a tévé és ugyanonnan nézzük, szépen elment a szemem az FHD majd 4K irányába.
-
atee_13
őstag
válasz
Vhiktor #18203 üzenetére
LG 48"
"A sport mód használhatatlan minden tvn, ott sajnos nem kell csodálkozni hogy nem jó a kép." Ok de akkor a 10 éves LG-n miért nem ennyire tragikus a foci? A mozi te beállításoddal sem javult érdemben csak annyi, hogy fakóbb lett a szín. Ha van egy lassú közeli kép a kép előterében lévő rész tiszta volt, de kb mihelyst totál jött ugyan ez az olajpacás folt minden játékos. LG akkor se volt ilyen szörnyű mikor még nem volt Digi Online-om és valami nevenincs free streameket kellett vadásznom PL meccsekhez.
A 652 es frissítéssel már vállalhatóbb csak azért nem bántam volna, h ha nem az lesz a sztori, h kb ugyan úgy nézhető, hanem, hogy jobb.
Almás tv juni 28 ig lesz rajta. Azt megvárom utána döntök a végleges sorsáról. Hogy maradjon vagy megpróbáljam eladni. Ha úgy alakul, megkereslek a továbbiakról
-
atee_13
őstag
válasz
Vhiktor #18199 üzenetére
Edge LED. "N" betűs platformról letöltött filmek külső HDD sima HD-k amik kb 6-8 GB közötti méretesek nem jobbak (nem tudom, h placebo e, de inkább jobbnak tűnnek az LG-n)
Azért pl az Almás TV természetfilmes képénél nem szebb, az valahogy tényleg nagyon el van találva.
Korábbi problémáim amikről csináltam képet:
Foci
Ez kicsit konszolidálódott a frissítéssel. Forrása ugyan az TVGO böngésző.Szemcsés kép
Frissítés óta az AIR -t néztem meg. Letöltve SD ben kb 1,2 GB és ott nem szúrt szemet.Filmet azóta nem is nagyon néztem annyira elvette a kedvem.
Eger alatt kb 35km-re lakom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest