Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz killerjohn #21845 üzenetére
MMM ellen kb 5-6 HT +ba, vagy ugyan ennyi coló. Semmi ördögőség nincs benne. Arany szinttől kötelező counterelni. Ami nehézzé teheti az ellene való játékot P vel, az a 3 rax push 6 percnél és a túl széles rámpa, amit nem tud FF-el zárni. Ha ezt sikerül úgy megfogni, hogy nincs túl nagy probe és épület vesztesége, és a T nem áll át ghost-ra vagy mechára, akkor instant win a P-nek. A HT olyan brutális a bio ellen.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
CooLM@$TeR
tag
válasz Ghoosty #21847 üzenetére
"Nem tudom, hogy mit csinálok akkor rosszul, de az utóbbi időben MMM-mel nem megyek semmire, szinte mindenki tudja védeni. Általában kapok villámot a pofámba, a jobbak meg kettéválasztják forcefieldel a seregem és úgy darálnak le."
Akkor nagyon későn indulsz el, mire HT + storm van a P-nél addigra már 3 meccset is nyerhetnél terrannal, ugyanez a helyzet colonál is. Force field az egyetlen fegyver a protoss arzenálban early gameben, de amint van ghost akkor megint a terrannak áll a zászló.
TesteR vs TheBest GSL ro32 3. meccs jó példa, marine/marauder/ghost minél gyorsabban és ha sentryk megkapják emp-t akkor gg azonnal.
-
CooLM@$TeR
tag
válasz CooLM@$TeR #21852 üzenetére
Mondjuk eleve nem értem, hogy az átlag játékosok nagy része miért nem másolja a pro taktikokat és időzitéseket, hiszen ezek a leghatékonyabbak. Egyáltalán mi a p*csnek medivacra techelni, totál felesleges egy jó timingnál, ghost 1000x fontosabb. DPS-ben nagyobbat úgy sem fog tudni produkálni early gameben a toss, inkább ki kell hozni ghostot minél előbb, hiszen az a pajzsokat is megszedi ergo olyan minth aoe damaget vitt volna be. Elképzelni sem tudom, mit lehet csinálni MM+ghost ellen jó timingnál (mentségemre szolgáljon TesteR sem tudta, azaz megprobált sentryzni, de energia nélkül sokra megy vele ...), kb. fejlesztésre sem kell költenie a T-nek, csak halmozni a marine maraudert és amint lehet kitolni 2-3 ghostot és mehet is az attack.
-
killerjohn
addikt
válasz föccer #21851 üzenetére
kösz, ez eddig OK, de nem volt HT, mert expeltem, hogy előnybe legyek, hiszen bukta a harrasst. Összegezve amikor nekem volt expem, neki meg nem, nekem volt ~10 unitom, neki nem, MÉGIS lenyomott annyi MMM-et, hogy game over Scoutolnom kellett volna, és ha látom hogy a fail után sem expel, akkor inkább mass stalker+sentry armyt kellett volna hoznom és gg. Utólag könnyű okosnak lennem
-
rt06
veterán
válasz killerjohn #21854 üzenetére
elsore ugy tunhet, hogy mivel volt exp-ed, az jo, viszont ha a masik ugyanezt a nyersanyagot, amit te expand-ba fektetsz, egysegekbe teszi, es jol idozit, akkor jo eselye van, hogy bever
gondolj bele, elkoltesz egyszer 400 mineral-t foepuletre, hozot a paraszokat 50-50 mineral-ert, esetleg teszel gazt is (75-150 mineral)
ahhoz, hogy tenylegesen elonybe kerulj, eloszor ezeket a koltesgeket kell kitermelnie az expo-nak, aztan jon, hogy felzarkozol (bar ez mehet parhuzamosan is) es csak utana tudod kielvezni, hogy ket helyen termelsza masik meg ezido alatt csak fossa ki a marin-et, meg amit eppen eszebe jut, igy - mint irtam, jo idozitessel - meg tud buntetni a mohosagodert
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
föccer
nagyúr
válasz killerjohn #21854 üzenetére
Így van, ahogy rt06 is írta. Az exp csak később jelent előnyt az 1 base-ről játszó ellenféllel szemben. Amíg be nem indul rendesen, addig hátrányban vagy miatta. Ezért van pl, ha Z early expel, akkor tuti, hogy jön ellene a 2 gate, a 3 rax, vagy a mass speedling rush.
Üdv, föccer
mod: esetleg valaki teamplay?
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Ez igaz. Bár a lényegen nem változtat: ha a Z elsőnek expel, nagy valószínűséggel 2 gate rush-t kap.
üdv, föccer
-
oxox
addikt
tulajdonkeppen ez a lenyege a jo idozites.
tegnap viszont talalkoztam egy masik problemaval, ami szerencsere elso volt eddig, de fogalmam nincs, hogy lehetne megoldani.
Zerg Protoss elleni jatek....a lenyeg, hogy falaztam a rampa tetejere, es egy zeaval hold parancsal bealltam...majd lattam, hogy roachok fognak erkezni, sentry meg is szuletett...le is zartam lent force-al mikor megerkeztek...csakhogy az egyik overlordjat odakuldte, es fellatott ugyanugy, es le is szedte a gateway-em....es meg csak loni sem tudtam a lentieket mert fellattak
fogocska lett a probejaimmal, amig a tars megnem jelent mm-el...nyertuk vegul, de ez eleg sziven utott....Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
rt06
veterán
a stalker-ek nagyobb lotavjanak koszonhetoen tudod nemileg csipkedni
kimesz szelre, losz, mikor kozelebbjon, hogy visszalojjon, visszahuzodsz, mikor nem teged lo, megint lovod, es igy tovabbsajnos megfogni meg ezzel sem biztos, hogy tudod, viszont a betoreset tudod kesleltetni, ami ido alatt tudsz sereget gyujteni
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
föccer
nagyúr
válasz killerjohn #21860 üzenetére
Ezt a zergek a 7 roach push-nál szokták előszeretettel használni. Pont a FF taktika magkerülése végett. Ezt kb 6-7 percnél érkezik, pálya méretétől függően. Akkor még nagyon nincs coló
üdv, föccer
-
Ghoosty
őstag
válasz CooLM@$TeR #21853 üzenetére
Ha a 3. M-et (medivac) is hozom, akkor az kb pont annyi idő, amíg a colo, vagy a HT elkészül. Ghost szintél elég lassan készül, bár tény, hogy hamarabb megvan, mint a Medivac, de azzal már oda kell figyelni, hogy mikor, hova lőjön. Platina liga alatt nem is látni.
"Mondjuk eleve nem értem, hogy az átlag játékosok nagy része miért nem másolja a pro taktikokat és időzitéseket, hiszen ezek a leghatékonyabbak."
Ennek pedig baromi egyszerű oka van. Egy átlag játékos az játszik, nem pedig edz és próbál tökéletesen játszani. Az átlag játékosnak nem a győzelem a fontos, hanem egy élvezetes játszma, ahol benne van a kikapás lehetősége. Ha betanulsz egy BO-t, akkor nem tudsz semmit csinálni, ha az ellenfeled tudja, hogy hogyan fogja, ráadásul unalmassá teszi a játékot. Ha viszont már sok BO-t tudsz, akkor már rohadtul nem vagy átlagos játékos. Amúgy sokan pont betanulnak egy-egy BO-t és ezért sírnak sokan, hogy a P nem jön mással mint 4 gate. A T csak mmm-et tud, stb.
-
föccer
nagyúr
Ki mondta, hogy itt átlagos játékosok vannak jelen ?
üdv, föccer
-
CooLM@$TeR
tag
válasz Ghoosty #21863 üzenetére
"Ha a 3. M-et (medivac) is hozom, akkor az kb pont annyi idő, amíg a colo, vagy a HT elkészül."
Nem tudom miért kevered ide a medivacot, pont arról van szó, hogy gyors ghostnál nincs rá semmi szükség. Másrészt hamarabb van mint colo + range vagy ht+storm, de teljesen más kategóriájú egység, össze sem lehet hasonlitani ezt a hármat. Medivac support, ht caster colo meg aoe dps.
"Ghost szintél elég lassan készül, bár tény, hogy hamarabb megvan, mint a Medivac, de azzal már oda kell figyelni, hogy mikor, hova lőjön. Platina liga alatt nem is látni."
Ezt ugye nem mondod komolyan? Szerinted a HT-vel nem kell figyelni, hogy hova dobod a stormot?! Vagy szerinted ha ellenséges egységek vannak a közelben, akkor magától viszketni kezd a tenyere?
ÁÁÁ, már értem. Arra célzol, hogy TvP-ben platina liga alatt rá sincsenek kényszerülve a T játékosok, hogy ghostot vegyenek? Igy már világos. Mondom nézd meg a TesteR vs TheBest harmadik meccset, MM mellé vett pár ghostot TheBest és simán átgyalogolt TesteRen, még közel-távol nem volt se colo, se ht. A toss armyra ráküldött 2-3 empt és pillanatok alatt ledarálta.
"...átlag játékos az játszik, nem pedig edz és próbál tökéletesen játszani...átlag játékosnak nem a győzelem a fontos, hanem egy élvezetes játszma..."
Balance kérdésnél milyen érv ez, hogy "nem próbál tökéletesen játszani, és egy élvezetes játszma a fontos"; hát akkor have fun, de az ilyenek fejezzék be a sirást. Van megfelelő taktika és van nélkülözhetetlen egység minden faj palettáján, ezt alkalmazva könnyedén le lehet győzni bármilyen egység kompoziciót, aki nem hajlandó ezt csinálni az igy járt, egészségére, de a nyavalygást fejezze be.
"Ha betanulsz egy BO-t, akkor nem tudsz semmit csinálni, ha az ellenfeled tudja, hogy hogyan fogja, ráadásul unalmassá teszi a játékot."
Pont erről van szó, T-nél ott a ghost P ellen easy win, P-nél ott a HT feedback ghost ellen aztán storm és easy win, aztán ott van a zerg infestor ami meg minden ellen easy win.
-
rt06
veterán
válasz föccer #21865 üzenetére
4gw gyakorlo?
CooLM@$TeR:
"Pont erről van szó, T-nél ott a ghost P ellen easy win, P-nél ott a HT feedback ghost ellen aztán storm és easy win, aztán ott van a zerg infestor ami meg minden ellen easy win."ebbe de szepen beletettel mindent ^^
foccer: nem tudok, nincs jelszavam
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
zerg infestor ami meg minden ellen easy win."
feedback...meg EMP is... meg snipe is... Egyébként a feedbacket leggyorsabban minimapen lehet pakolni, csak shift-spammelni kell az ellenfél pacáját...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
_OldBoy_
tag
MLG Columbus live
23:30 Idra vs MC Red Channel Cast: Day9&DJWheat
23:30 Kiwikaki vs MMA Blue Channel Cast: Tastosis[ Szerkesztve ]
---> http://silver2master.com/ <--- OldBoy #863
-
LinogeOW
aktív tag
IDRA !
-
Alg
veterán
Ezek ketten valami nem embertelen módon játszanak, day9 majdnem belefulladt a közvetítésbe
Egyébként nem semmi ez a C csoport, IdrA, MC, Ret, Tyler, Select
IdrA:"Immortal-roach is pretty good against stlakers"
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
olta
aktív tag
Na hat kezdesnek ez az MLG nyitomeccs idra-val eleg durva volt Ha igy jatszik minden meccsen, akkor...
-
rt06
veterán
szomoruan tapasztalom, hogy a kozvetites tovabbra is a hulladek es az "ez egy halom fos" kozotti szinten van
adblock-kal nem megy a stream, azt letiltva megy ugyan, de a flash player meg igy is hibat dobal, hd akad, pontosabban megall es kesz, 4:3-as monitoron a fullscreen torz, mint a fene (fogja es szerhuzza a szelesvasznu kepet)
emelle ytermeszetesen minden megallas utani ujraindulasnal bevag egy reklamot, aminek persze a hangerejet sem lehet allitani
az a szornyu, hogy meg igy is jobb, mint a legutobbi, dallas-i baleset (emerthogy azt nem lehet kozvetitesnek nevezni)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
meg tudnad mondani, mit fog az adblock?
flash hiba es fagyas amiatt van nalam, hogy debugger flash player-em van, a fosroka meg egyes alkalmakkor (5-bol 4-szer) belefagy ebbe opera alatt csak idegesito, az legalabb tuleli
akadni neha a normal stream is beakad (masorperc tortreszere csak, de akkor is zavaro, csakugy, mint a torz kep - barmok)[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Kivételeknél ez van:
@@|http://pro.majorleaguegaming.com/live/starcraft_2|$documentFogni meg ha jól látom auditude.com-ról fog...
A fullscreen pan nálam is megvan, csak nem olyan feltűnő (16:9->16:10)
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Hát, NaNiWa egy pöttyet lejátsza Moon-t a pályáról. Hajrá Zergek előre
üdv, föccer
-
-
LinogeOW
aktív tag
Mért megy ugyanaz mind2 streamen ? Elvileg Idra vs Select jönne a Bluen.Jó, semmi, mostmár rendesen megy o_O
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
A zergek úgy látom elég jól beindultak, Sheth, IdrA és Losira is 3-0... Open bracketben meg többek között July vs CatZ lesz
-
Alg
veterán
IdrA vs SjoW meccset aki nem látta, érdemes az első replayt megnézni, 8 thor-ból 7 kapott NP-t (13 infestor)
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz killerjohn #21890 üzenetére
zerg jatekosokon kivul mindenki igy erzi
mas: csak en nem talalom a colombus-i vod-okat, replay-eket, vagy valoban nem erhetoek el?
-
h.adam.92
őstag
válasz killerjohn #21890 üzenetére
infestor counter: ghost/HT
volt, nincs infestor...
-
Alg
veterán
Kezdődik a mai program, jelenleg MorroW vs SLoG
És jelentem megjavították a képarány-problémát, már nem húzza szét a képet
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Zsír.
Úgyse láttam még a testbug-ot
üdv, föccer
Lehet, hogy a képarányon javítottak, de akad, mint a disznó
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
-
föccer
nagyúr
Nekem a Chrome automatikusan frissíti a flas playert, így nekem a 10.3 van fent. Tegnap nem volt vele semmi baj. Simán néztem 1,5-2 órát. Most lemegy a reklám, eltelik 1-2 perc, és megáll, befagy.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz föccer #21899 üzenetére
Úgy néz ki, hogy tl.net-en keresztül nézve nem fagy
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest