Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-08 11:43:51

LOGOUT.hu

A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22201) CooLM@$TeR válasza Realradical (#22193) üzenetére


CooLM@$TeR
tag

Az igazán kemény MS rush még a béta elején volt, amig volt olyan képessége, hogy 25 energiáért egy saját épületed mellé oda tudott ugrani. Emlékszem febr 18-án béta első napján minden protoss ezt csinálta szinte, kihozta 1 baseből MS-t és addigra proxy pylont rakott az ellenfél mainje közelében, majd oda warpolt pár stalkert + 25 energiáért odaugrott a frissen elkészült MS (és akkor még sokkal, de sokkal többet sebzett, ezt is jelentősen lecsökkentették)... na igen, ez igy kicsit botrány erős volt patchelték is pár héten belül. Ráadásul be sem tudtad támadni közben, bármikor hazaugorhatott ha úgy tartotta kedve, aztán egyből vissza az ellenfél bázisához a proxy pylon miatt ....

Mai formájában már azért annyira nem erős, terran scanel zerg bereptet overseert és kiderül az early sg turpisság hamar.

[ Szerkesztve ]

(#22202) Realradical válasza Alg (#22200) üzenetére


Realradical
őstag

Hja, elfogadom! :)
A scoutingot mindig elhanyagolom a T1-ről - T2-re időszakban. Mikor megjön az első overseer akkor szoktam menni, de van mikor olyankor már késő. Be kéne küldeni overlordot olyankor tényleg, csak mindig sajnálom rá a resource-t (meg elfelejtem).

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#22203) Realradical válasza CooLM@$TeR (#22201) üzenetére


Realradical
őstag

Jaja, emlékszem. Mondjuk akkor a legjobb a roach volt. 4 db-al lebombáztál egy bázist! :D
Ha jól emlékszem mikor először próbáltam a bétát a void ray is lesokkolt, de az nem tudom kapott-e nerfet. Ha jól emlékszem igen....

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#22204) sith7 válasza Realradical (#22203) üzenetére


sith7
nagyúr

Sajnos kapott :O

(#22205) concret_hp válasza CooLM@$TeR (#22198) üzenetére


concret_hp
addikt

ja 20 meccsből van kb. 3 winem :U (és azonos ligásakat ad többnyire)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#22212) CooLM@$TeR válasza concret_hp (#22205) üzenetére


CooLM@$TeR
tag

Ligákon belül is több különbözú szint van, azt hiszem ebben a topicban is volt egy TL.netes cikkről egy link ami ezzel foglalkozott. Azért ad erősebb ellenfelet mert valószinűleg a ligádon belül akar magasabb szintre emelni, de ha sokat lossolsz előbb-utóbb jönnek az azonos kaliberű vagy nálad gyengébb ellenfelek.

(#22213) rt06 válasza CooLM@$TeR (#22212) üzenetére


rt06
veterán

amennyire tudom, csak diamondban van tobb szint (7, vagy 8)

amugy maga a jelenseg lehet a hosszu kihagyas miatt is, mert ha nem tudja pontosan hovatenni a rendszer (nem azon a szinten jatszik, mint amire az emlekszik), ezert lehetmesszebbrol is ad neki ellenfelet (marmint most messzebb, a korabbi jatekanak megfelelo, vagy forditva)

[ Módosította: #65675776 ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#22240) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Azigen...

Nem is tudok új hozzászólást írni, csak úgy hogy visszaléptem az előző 25-ös blokkba.. na ilyen se volt még:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22241) föccer válasza Winner_hun (#22240) üzenetére


föccer
nagyúr

daa-raa vadul moderál, és lehet mellé nyomott ;]

üdv, föccer

[ Szerkesztve ]

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#22242) rt06 válasza Winner_hun (#22240) üzenetére


rt06
veterán

kep jobb felso sarka ;p

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#22243) Winner_hun válasza rt06 (#22242) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nálam ilyen felesleges dolgok nincsenek az oldalon, csak a lényeg:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22244) oxox válasza TavariS85 (#22199) üzenetére


oxox
addikt

"Baromi más, ha valaki 20 gameből master meg ha 200ból.. Egyik tehetség, másik pontrendszer" Azert ez igy nem teljesen fedi a valosagot....lehetek en baromi tehetseges snobliban, de amig nem szerzek gyakorlatot addig nem kerulok grandmaster snobli ligaba :)...

A 200 lejatszott masteres nem feltetlenul kap ki a 20 party utan bekerult masteres ellen...egy nem kiemelkedo jatekos...mondjuk atlagost, sokkal tobbre viheti mint egy lusta Isten adta tehetseg (es ez nem csak sc2-vel van igy)...

Amugy nem teljesen ertem, hogy a kommented mire probalt ravilagitani?! Azon kivul, hogy "kicsit" fenyezted magad benne :D ...biztos jot tett a majadnak, hogy megosztottad velunk, hogy te a 20 game masteres vagy, meghogy megverted az akarkicsodat...uuuugy irigyellek :) amugy meg En is letudnam cselezni Messit....1x /talan :) / :DDD (a ladder nyugjeit, es jelentoseget mar mindenki megtapasztalta az itt levo emberkek kozul)

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#22245) oxox válasza TavariS85 (#22199) üzenetére


oxox
addikt

amugy meg a pontnak nincs kozvetlen koze a felkeruleshez....ha bonus poolbol jatszol folyamatosan, attol lehetsz a ligad elso helyen, de meg nem biztos, hogy feldob.

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#22246) rt06 válasza oxox (#22245) üzenetére


rt06
veterán

nem csak kozvetlen, de kozvetett koze sincs hozza

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#22247) TavariS85 válasza oxox (#22244) üzenetére


TavariS85
csendes tag

Látom konkrétan egy sort sem sikerült értelmezned a kommentemből (ezen valamiért nem lepődtem meg), úgyhogy megpróbálom számodra példákon keresztül közérthetővé tenni.
Arra próbáltam rávilágítani, hogy itt a fórumon mindenki úgy kezeli a ligákat, mintha olyan élesen elkülönülnének egymástól, a goldos szerint láma a silveres, a diamond szerint platina és az alatt mindenki a láma, a master szerint meg rajta kívül mindenki... Ebből a (téves) állításból indultam ki.
Majd felhoztam példának x-et(master játékos) y-t (diamond liga), akik a héten elindultak egy open tournamenten ahol mindegyik első körben búcsúzott, x egy platina ligástól, míg y egy gold ligástól. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy akkor valószínűleg a ligák közti különbség nem olyan éles, sok dolog meghatározza a játéktudáson kívül is, mint például a lejátszott meccsek száma. Mass ladder gamelés jobb helyen tüntet fel téged, mint amilyen valójában a skilled, mivel minél több meccset játszol annál több pontod lesz, persze a pont önmagában nem elég, de a rendszer egyensúlyozásának köszönhetően általában több meccset nyersz mint vesztesz, tehát mindenképpen emelkedik az mmr-ed.
Ha Pityu letolt előző szezonban 2000 1v1 meccset, és diamond ligás volt, aztán ebben a szezonban az egyetlen placement meccset elvesztette és utána platina ligába került az mit jelent? Megérdemelte Pityu a diamond ligát vagy csak kvázi a mass gamelés miatt jutott fel? Szerintem csak a sok meccse miatt, míg a valós szintje platina volt.
Aztán felhoztam az én példámat is, amit te arcolásnak könyveltél el, amiben leírtam hogy alig játszottam pár 1v1 ladder mecset, diamondban vagyok, de lazán megvertem a ranglista 7. masteres srácot.
.."biztos jot tett a majadnak, hogy megosztottad velunk, hogy te a 20 game masteres vagy"
Ebben is tévedsz, az is csak egy példa volt, fogalmam sincs honnét vetted azt hogy én vagyok az az illető, valóban teljes mértékben félreértetted a kommentem.
Arra hoztam fel példának, hogy szerintem aki 20 meccsből felkerül masterbe, míg ha valaki 200ból, akkor a 20 meccses a tehetségesebb, valószínűleg már van meglévő rutinja más rts-ekből (bw,wc3,cnc,stb), míg a 200 meccses master ligás besorolása köszönhető annak is, hogy ennyi játékot letolt, de valójában még a diamond és master között van csak a rendszer kvázi megelőlegezte neki. Aztán majd masterben kiderül még 200 meccs alatt hogy mi a szintje, nem véletlen hogy neten már ilyeneket írnak hogy low- mid- és top master, persze ebben nem akarok belemenni nem erről akartam írni. Abban természetesen egyetértek, hogy akinek semmilyen rts tapasztalata nincs annak valahol meg kell szereznie a rutint, ahhoz legalább 2-3k game kell hogy behozza azt ami a többi rts kedvelőre az évek során ráragadt más stratégiai játékokban.
Szóval összefoglalva felesleges lámázni a másikat csak azért mert egy ligával alattad van, mert mint látható kb semmi jelentősége nincs ennek az egész mass gamelős pontrendszernek... aztán a verseny első körében a 2 ligával alattad levő pakol az meg kicsit kínos ha előtte nagy az arc.

[ Szerkesztve ]

(#22248) Alg válasza TavariS85 (#22247) üzenetére


Alg
veterán

Szerintem csak a sok meccse miatt, míg a valós szintje platina volt.

Ha nincs meg a tudásod a magasabb ligához (értsd: folyamatosan kikapsz tőlük) akkor játszhatsz 1000 meccset egy nap, akkor sem fog soha feldobni (sarkított példa: Pennoyer és társai)

a rendszer egyensúlyozásának köszönhetően általában több meccset nyersz mint vesztesz

Ez sem igaz, 50%-ra törekszik a rendszer

itt a fórumon mindenki úgy kezeli a ligákat,[...], a goldos szerint láma a silveres, a diamond szerint platina és az alatt mindenki a láma, a master szerint meg rajta kívül mindenki.

Ez meg pláne nem igaz, 1-2 ember kivételével - sőt, jellemzően nem igazán érdekel senkit ki milyen ligában van, max. ha gyakorolni keres partnert

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#22249) rt06 válasza TavariS85 (#22247) üzenetére


rt06
veterán

"Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy akkor valószínűleg a ligák közti különbség nem olyan éles, sok dolog meghatározza a játéktudáson kívül is, mint például a lejátszott meccsek száma. Mass ladder gamelés jobb helyen tüntet fel téged, mint amilyen valójában a skilled, mivel minél több meccset játszol annál több pontod lesz, persze a pont önmagában nem elég, de a rendszer egyensúlyozásának köszönhetően általában több meccset nyersz mint vesztesz, tehát mindenképpen emelkedik az mmr-ed."

a kovetkeztetesed - miszerint a ligak kozti kulonbseg nem oly eles - akar helyes is lehetne, viszont az oda vezeto ut hibas

egyfelol a pontoknak semmilyen befolyasa nincs a besorolasodra, annak egyetlen haszna a ligan (sot, csak a divizion) beluli rangsor felallitasa, mely tobbnyire fals erteket ad
itt szamit a jatszott merkozesek szama, mashol nem, s pontosan ennek koszonheto a fals ertek, hisz mig valaki ha keveset jatszik, hiaba 80%-os, kevesebb pontja lesz, mint annak, aki sokat jatszik, de epphogy tartja az 50%-ot (ez koszonheto tobbek kozt a bonus pool-nak, illetve a kapott/veszitett pontok mennyisegenek)

masreszt az a megfigyelesed szerintem nem helytallo, hogy tobbet nyernek a jatekosok, mint veszitenek, ez az arany atlagosan 50% korul mozog (igy itt nincs jelentossege a lejatszott merkozesek szamanak, legalabbis az mmr erteket illetoen)
persze vannak elteresek, akar kirivoan nagy kulonbseggel is (haver is 70% korul volt, mikor felkerult master-be, raadasul ebben benne volt egy csomo BSOD miatti loss), de ez kozel sem altalanos (sajnos statisztikat errol ujabban nem lehet kesziteni, amig lehetett, ez volt a jellemzo)

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#22250) TavariS85 válasza Alg (#22248) üzenetére


TavariS85
csendes tag

"Ha nincs meg a tudásod a magasabb ligához (értsd: folyamatosan kikapsz tőlük) akkor játszhatsz 1000 meccset egy nap, akkor sem fog soha feldobni"

Ha diamond ligás vagy és elkezdi adni a master ligásakat akkor valószínűleg nem top mastereket dob be hanem inkább low mastereket akik ugyanúgy skillre inkább diamondok mint masterek nem?
Vagy akkor diamond ligásként a masterbe való feljutáshoz egymás után csak a 300 win 50 lossos top master gamereket adja a rendszer? Ugyanmár...
Konrétan sztem a top diamond és low master között nincs is különbség.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.