Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
nagyúr
válasz
Aventador91
üzenetére
Hát, köszönöm. A trailerből kb. valami ilyesmi jött le.
Aszem egyelőre skippelem, van ezer más dolgot nézni. -
nubreed
nagyúr
válasz
Aventador91
üzenetére
Történik benne valami, úgy értem van benne dráma/krimi is vagy csak dugnak össze-vissza és drogoznak?
-
nubreed
nagyúr
Az euphoria c. sorozat jó? Vagy csak a szokásos tini baromság?
-
Maxxy10
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Én arról a listáról 10 dolgot nem láttam...
-
Pitterix
őstag
A kevés pont és a hibái ellenére egész jó sorozat, szerintem.
Szép helyen játszódik, az tuti.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem jó, népszerű.

-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
az normalis, az elso ot gyakorlatilag alapozas.
azt hiszem egy hetvege alatt toltam le az egesz kepregenyt (fogalmazzunk ugy, hogy az olvasasi tempom picit magasabb az atlagnal), elso par reszen meg nezegettem, hogy ez igy mi vagy miert ekkora a hype.
A dollhouse a masodik szakasz kezdete, ami gyakorlatilag a kilencedikkel lezarja a koztes tortenetet, mig a tizedik szakasz az egesz sztorit. Szoval ha a sorozat hatodik reszetol tetszik, akkor a maradekot is elvezni fogod.
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jó, de te fordítva működsz, lásd a nickneved.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6
üzenetére
kepregeny egyebkent nagyon ajanlott. akarcsak a High cost of living spinoff. vagy a 19 Midsummer night's tale, ezek magukban is elvezhetoek.
ha mas formatumot jobban szereted, a Stardust konyvben es filmen is jo, bar kicsit elternek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
persze, jol megcsinaltak, a hangulata szerintem megvan. nezd meg pl Lucifert es Mazakielt, es hasonlitsd ossze a Lucifer sorozat elso reszevel (amiott meg a kepregenyt dolgozza fel jelenetenkent), ossze se hasonlithato a produkcios minoseg a Sandman javara.
mindenre nem emlekszem a kepregenybol mert tenyleg regen volt, de egy film es egy kepregeny nem ugyanaz a formatum es azert par jelenet igy is erosen felkavaro volt.
aminek ebben felnotteknek szolo meseben nincs keresnivaloja. ha barmi tobb lenne, akkor mar Climax vagy Event Horizon szintu remalomrol beszelnenk, es azt en egesz biztosan nem akarnam sorozatkent nezni. a Sandmannel ezek fontos pontok, de kell tartani az aranyokat, mert alapvetoen a Sandman nekem egy vaszon, ujrameselni nemi extra fuszerezessel az emberiseg archaikus meseit es torteneteit. eddig ez jol megy.tenyleg akarnad latni az anya reakciojat a hirtelen gyerekagyi halal utan? a friss hazas feleseg reakciojat amint a ferj vizbeful a naszuton? en nem, es hala egnek azt ott levagtak. vagy ott a 24/7 ahol szinten par masodpercre vagyunk egy Hostel szintu trancsirtol, a "woke shit" az eredeti kepregenyben is erosen megvolt, azt meg el kene donteni, hogy tul bevallalos akkor vagy sem
. "hangulat hianya" meg wildcard szokott lenni, ha tenyleg elfogynak az ervek, es ha mondjuk nem tudja az illeto abbol levezetni, hogy rossz a script, katasztrofalisak a szineszek, rosszak a beallitasok, nem mukodik a diszlet, rossz a rendezes, nem megfelelo a soundtrack, rossz a koncepcio. persze sorozatrol beszelunk, szoval minden nem tokeletes, arrol meg csak almodhatok, hogy Lanthimos rendezi a szokasos operatorevel, Dreamet raosztjak Gyllenhaalra, Corinthiant pedig Pattinsonra. Mondjuk Charles Dance igy is telitalalat a magus szerepere.Érdekes a véleményed - pláne az eredeti ismerőjeként - de örömteli. Mármint, hogy vállaltan tetszik. Respect.
szerintem ez a normalis
. izlese mindenkinek mas, viszont lattam eleget megvedeni az allaspontom
. -
la_cc
addikt
Múlt héten mikor lett meg a felirat a House of the Dragon-hoz? Mire lehet kb. számítani?
-
válasz
proci985
üzenetére
Érdekes a véleményed - pláne az eredeti ismerőjeként - de örömteli. Mármint, hogy vállaltan tetszik. Respect.
Amúgy a pontok melyeket emlegetsz, valóban a legjobb pillanatok. Akit nem a woke shittől rázott a hideg, többnyire pont a bevállalás és az eredeti, rendkívül erős sandman feeling hiányát rótták fel hibának.
Ami szerény és nem mérvadó véleményem szerint a bónusz részben hiánytalanul megvan. Mármint az érzés. -
nubreed
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Szappanopera volt bőven itt már a 3. évadban és jogosak a kritikák amiket megfogalmaztatok de én ezeken valahogy túl tudtam lépni és nem zavart. Érdekes lesz, hogy majd egy olyan korba ugrunk a 4. évadban ahol a főszereplők zöme már vénember lesz... mit fognak ezek ott alkotni?

-
Apollyon
Korrektor
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Foundation látványban nagyon jó, azonban a sztori ergya. Én is nagyon vártam, ezért is volt csalódás. Pláne, hogy egy ilyen magasztos történetet így mutattak be, apróbb, amúgy jelentéktelen részletek néhol sok időt kapnak, míg a "nagy egész" (big picture) -be meg nem igazán avat be, emiatt, ha nem olvastam volna a könyveket, furcsa lenne, hogy mi ez az egész. Ami egyébként elüt a könyvektől. Igen, woke is egy kissé, de sokkal rosszabb is lehetett volna.
-
proci985
MODERÁTOR
nezem a Sandmant. Doll Housenal vagyok, eddig jo.
nagyon sokaig megfilmesithetetlennek tartottak es tartottam en is. magat a kepregeny kb 15-20 eve olvastam az osszes one-offjaval egyutt, kiveve a mystery theatret amit feladtam kb 5 epizod utan, mert untam.
az elso par konyvnek par nagyon eros pillanata volt amire igy ennyi ido utan is emlekszem, ezeket sikerult mind szepen filmrevinni. ott volt a Hope in Hell nagyjelenete, a 24/7 lezarasa vagy a Sound of Her Wings ami tokeletesen visszaadja az egesz sorozat egyik csucspontjat..
a karakterek is el vannak talalva. itt jon egyebkent az be a kepbe, hogy a kepregenyek folyaman az endlessek kinezete valtozott, neha ferfi, no es koztes allapot kozott is. az se nagyon meglepo, hogy a kepregenyben eredetileg homoszexualis karakter az is maradt. viszont hala egnek Despair kinezete megvaltozott: egyreszrol alig ismertem fel, mas reszrol viszont azt hiszem ez mindannyiunk javara valik.
ami oromteli, hogy be meri vallalni a kemenyebb temakat is es pont annyit mer mutatni, ami meg oke.
legyen az csecsemohalal, vagy a szexpartner viszonya a gyerekkel. oromteli egyebkent a feldolgozas: a Sandman nagyon jo sztorira, de az elso par kotet finoman szolva is nagyon csunyan volt megrajzolva, es a tempoja se volt az igazi a
.szektas vonal lezarasaig -
attiati
veterán
The Boys S03
Kezd fáradni ez a sorozat, nem?
Utolsó rész van már csak hátra.
Ez az évad nagyon giccsesre és indokolatlanul gusztustalanra sikerült.
Biztos poénnak vagy meghökkentőnek szántak egy-egy jelenetet, de szerintem erőltetett lett. -
xy.zsolt
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
Őszintén?!....ez a szezon megítélésem szerint egy propagandacélra gyártott ipari hulladék melynek 1 percét sem élveztem csak szörnyülködtem, hogy "tudják kit nézzenek baleknak"?! (végül rájöttem, hogy pl engem)
.....mivel sajna végig szenvedtem remélve, hogy legalább közepes lesz a végére, de nem
-
xy.zsolt
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
én 500+ hsz-el lemaradva pont most léptem újra be ide azzal a szándékkal, hogy megkérdezzem: A Millenium is ilyen zsé kategóriás 5/10es lett mint a For All Mankind S03?....mert akkor abba bele sem kezdek. Az előző 2 évad még nyújtott élményt....a mostani elpocsékolt idő volt még átpörgetések mellett is. Szerintem azon múlik, hogy lesz-e 4.évad, hogy akarnak-e továbbra is pénzt mosni a finanszírozói
-
nubreed
nagyúr
For All Mankind S03.
Először is örülök neki, hogy lesz 4. évad!
De visszatérve a 3. évadra: drámából most sem volt hiány. Nekem ez az évad is nagyon tetszett, megint nagyon jól építkezett és vezették fel a dolgokat.
Az mekkora poén volt már, mikor rájöttek, hogy É.K. megelőzte őket az egész versenyben és ők jutottak el először a Marsra.
Az egész legvégén, mikor Margo egy első ránézésre orosz városban, talán Moszkvában ébred fel... na ez vajon mit sejtet és hogy jutott el oda? Így nyilván meg akarja úszni ezzel az egyébként oda haza rá váró FBI nyomozást... -
See S03E01
A boldog békeidők nem tartott sokáig! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem most tűnt fel, hogy Tormada=Rodney McKay Stargate univerzumból! Ez nagyon el lett találva.
She-Hulk E02
Azért a 21:15 hasznos játékidővel kár sorozatnak hívni, vagy minden a vágóasztalon végezte?
Az , vicc.átváltozások nagy részét nem mutatják, hanem vágás van
Ez eddig0, Emil Blonsky / Abomination story vagy a Bruce Banner / Smart Hulk / Hulk és a Sakaar story érdekesebb, mint ez az egész sorozat. -
Ellia
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Már rég el volt döntve valószínűleg.
Remélem nem lesz rétestészta és kb. 3-4 évaddal le tudják ezt a 170 évet a GoT eseményeinek kezdéséig. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Közben megjöttek az exit pollok a pilot után. Sikít a nép és dobálja a bugyiját 🤷
Ahogy a LotR promó vetítés után is maga alá fosott az összes ingyenpezsgős újságíró, hogy mekkora uramisten. Benne áll a pénz, most már tolni kell a kontentet.
-
-
Janaboy
Topikgazda
Netflixes Resident Evilt kaszálták, nem lesz második évad.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ma indult See 3. évada
Még nem volt időm megnézni. Holnap.... -
Aventador91
őstag
tales of the walking deadet nezi valaki?
2. rész elég wtf. nem is értem hogy most ez mi akart lenni?
-
Maxxy10
addikt
House of The Dragon 2. évad berendelve.
-
Miklós315
senior tag
Shogun reboot 2023-tól?
-
-
negyven2
nagyúr
válasz
Janaboy
üzenetére
A Sony a gyártó, de a Netflix a forgalmazó. Pl. a For All Mankind-ot is Sony Pictures Television gyártja de azt az Apple számára.
Vagy ott vannak a Netflix-es Marvel sorozatok, aminél a "forgalmazó" a Netflix volt, míg a gyártó a Marvel/ABC studios. Így mikor lejártak a distribution jogai a Netflix-nek, akkor tűntek el a Netflix-ről, és kerültek át a Disney+-ra.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Gyanú
Suspicion (2022)Gondoltam írok róla ide de annyira csalódott vagyok, hogy meg se érdemli a sorozat még ennyi karaktert se.
Ez is a tipikus "After a promising start increasingly disappointing." sorozat lett. Kár érte, mert alapvetően lett volna benne potenciál, az első rész még egész jó is. -
Maxxy10
addikt
The Umbrella Academy 4. évad berendelve. És ezzel kaszálva is a sorozat.
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt, Veronica! (Netflix)
Bátran ajánlom ez a jó kis brazil krimi, thriller, sorozatot. Izgalmas, nem is annyira kiszámítható, jók a karrakterek. És a második évad semmivel nem rosszabb az elsőnél.
-
Yodamest
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hagyd azt a fenébe, jó ügyvédes sori ha még nem láttad: The Night Of (Aznap éjjel)
Ha meg láttad akkor tudod minél nem szabad alább adni.
-
AD4MINATOR
nagyúr
na megnéztem a she hulk 2. epizódját és továbbra sem érdekes sajnos.. viszont a stáblistás zene jó volt, meg a vicces képek a stáblista közben.. félek hogy egy generic ügyvédes sori lesz ez is...
-
nitro16
senior tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Fél rész alatt nem látsz belőle semmit. Alapból pszichológiára van kihegyezve az egész 2 iker között illetve az őket körülvevő környezetről. Sokáig annyira nem lesz képbe az ember se mert elég 1-1 szó és már teljesen máshogy, látod a sztorit/történéseket stb, valahol az 5 rész környékén van egy ilyen magyarázós rész asszem de amúgy tipikus olyan sorozat, hogy vagy 2 részletben kell egymás utáni napon megnézni vagy egymás után mert nem tudod majd ki kivel van.
De ha nem jött be ez van.
-
Aventador91
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
trailerben 2 van.
2:15nél a lépcsős részen két szőke negro van
[link] -
válasz
CptAdamica
üzenetére
Mivel a GoTban eddig is mindenki kefélt mindenkivel, azzal a vonallal nem lesz kiugró probléma

Rasztafári meg hátha elpatkol évad végére. Láttunk már ilyet.
Amúgy engem a parókák zavarnak, mint dizájn elem. Nagyon műanyag mind, kivétel nélkül. De nagyobb baj sohse legyen!Amíg normális párbeszédek zajlanak sötét intrikák közepette, az nekem megfelel.
-
CptAdamica
nagyúr
válasz
nitro16
üzenetére
Nekem mostanában a Netflixen a Keep Sweet: Pray and Obey tetszett, egy vallási szektáról szóló minisorozat. Elég komoly sztori.
-
nitro16
senior tag
Úgy látszik a netflix is tud remek mini-sorozatot csinálni. Echoes [link]
Komoly sztori, remek színészek illetve színészi alakítás. Folyamat figyelni kell, hogy képbe legyen az ember mert rendesen bele lehet zavarodni.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ha láttad az előző hetet, különös tekintettel az első négyre, akkor ezt nem kérdezheted komolyan. Vagy nagyon elmentél a dolgok mellett :)
-
pècsimunkás
addikt
Mi volt a gond a GoT utolsó èvadjával, vagy a befejezésével?
Szépen le lett zárva, de mindenhol azt olvastam, hogy elkapkodták, meg hogy gyenge lett.
Nem tudom...
Mondjuk èn a könyveket nem olvastam, de a film tetszett. -
Bad Pritt
félisten
válasz
CptAdamica
üzenetére
Számomra az a legfurcsább, hogy miért pont ő lett fekete. Papíron akár még elfogadható is, ő is Valyriából származik egy elég multikulti környékről , de azért nem kell a wikit sokáig lapozgatni, hogy eljusson az ember eddig a mondatig: House Velaryon is of Valyrian descent, and its members often have Valyrian features, such as silver hair, purple eyes, and pale skin.
Én az ilyeneken általában nem akadok fent, mert nem érdekel, de azért ez megmosolyogtató kicsit.
-
válasz
CptAdamica
üzenetére
A híres neves Vileda ház leszármazottja

Szerintem se volt rossz az első rész egyébként.
-
CptAdamica
nagyúr
House of the Dragon:
A GOT 8. évad traumája utána egész kellemes volt. Szokásos politika, erőszak, szegsz, reméljük most nem kapkodnak és próbálnak végig konzekvensek maradni, akkor jó sorozat lehet.Azért ki kell emelni, hogy a fekete, szőke és raszta hajú csóka WTF? Értem, hogy PC szekció pipa, de senkit nem zavart, hogy az egész részben kb ő volt az egyetlen fekete? Where felmenők, vagy ő ilyen unikornis?
-
negyven2
nagyúr
Szeptember 20 | Hulu
-
Janaboy
Topikgazda
Fate: The Winx Saga 2. évad hivatalos előzetes.
Én nem néztem meg, de várom
-
Miklós315
senior tag
Bevállalós ínyenceknek: Olivier Assayas: Irma Vep
"A sorozat a legteljesebb mértékig kihasználja a meta-játéktérből adódó versenyelőnyét. A szereplők rengeteg időt beszélgetnek a film kultúrában elfoglalt helyéről, a sorozatnak mint kifejezőeszköznek az ehhez való kapcsolatáról, a film filozófiájáról, varázsáról stb. A néző nem tudja megállni, hogy mindazt, amit a szereplők mondanak, össze ne vesse azzal, hogy ő most egy sorozatot néz, amiben egy sorozatot készítenek, és hogy az egész egy remake forgatásról szóló filmnek a remake-je."
Filmtett.ro (szerintem a cikk "spoileres", de az idézet elég általános és behatárolja, hogy mire számíthat, aki megpróbálkozik vele) -
WayneGace
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Számomra nem volt zavaró az első évadok összetettsége úgy, hogy nem olvastam a könyveket. Én is azt gondolom, hogy korszakalkotó volt. Nem a meztelenség, vagy vér miatt, hanem olyan dolgokat is megléptek benne, ami sok sorozatban egész egyszerűen nem. Hagytak időt a karakterfejlődésre, hogy megismerjük őket, központi és kevésbé központi figurákat. Háttértörténetet kaptak, a nagy nemesi házak is pluszt adtak hozzá a fősodorhoz. Nem csak egy kirakat címer és mindegyik nagyjából ugyanolyan, hanem egyediséget is kaptak. A hozzátartozó családtagok egyaránt. És voltak benne kifejezetten jó alakítások is. Nagyon emlékezetes jelenetekkel. Például Arya Stark és Tywin Lannister beszélgetése, ami akkor még frappáns volt, feszülséggel teli és érdekes, nem mint később a faék egyszerű "you do not have cock. Ok, dwarf" szintű semmik. Megemlíthetem akár Ned Starkot, aki köré építették részben a sorozatot, majd első évad végén tudjuk, hogy mi lett vele. Ilyet máshol nem nagyon láthattunk addig. Pont az lett a baja a sorozatnak, nem csak az utolsó évadban, hogy a felépített, kidolgozott karaktereket, történetet, eseményket figyelmen kívül hagyta és logikátlan baromságokkal rakták tele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Minden vélemény érdekel, pro- és kontra is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. izlese mindenkinek mas, viszont lattam eleget megvedeni az allaspontom
.....mivel sajna végig szenvedtem remélve, hogy legalább közepes lesz a végére, de nem