Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
remi67
tag
A koreai Money Heist-et bevállalta már esetleg valaki? Vélemény?
-
remi67
tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Én néztem anno a Wire-t, és ez valahogy sztem nem az a hangulat, más karakterek, ahhoz hasonlítják de nem kéne.
Amúgy nem volt rossz, de alapvetően csak 2-3 színész nagyon jó játéka vitte a hátán, aztán a végefelé, amikor hosszadalmas, párbeszédnek álcázott (ki)oktatásokat kaptunk majdnem kinyomtam. Újranézni biztosan nem fogom soha, de egynek elment. -
-
OgreImre
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
The Wire - 2002
Lost - 2004
Össze se lehet hasonlítani a kettőt “pörgés” szempontjából pedig egy korszak.
A Drót-ot nem tudtam néhány rész után folytatni, a Lost-ot meg daráltam. Én, másnak más. -
nitro16
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Igazából a hozzászólásom arra irányúlt, hogy lehet neki bejött a drót másnak meg egyáltalán nem. Persze ezzel nincs is semmi baj, mert mindenki eltudja dönteni mit szeretne nézni. Csak ahányszor szembe jön velem a drót egyből az jut eszembe, hogy számomra mekkora időpocsékolás volt.
Amúgy én úgy, gondolom/látom, hogy a megjelnés éve nem lehet kifogás mert ilyenre mint megfelelő casting/sztori/színészi játék stb ez nem ezektől függ. Rendszeresen nézek 20-30 éve megjelent filmeket mert számomra sokkal többet adnak mint a napjainban megjelenő talán egyszer nézhető tucat filmek.
-
Aventador91
őstag
the boys s3e6
a sorozat eddigi legjobb része
-
Robi86
senior tag
Elég régóta sejtettem, de mostmár biztos vagyok benne, hogy Billy Butcher a legbedesszebb madafaka evör, nem S.L.Jackson.
Köszönöm, jó éjt
-
dellfanboy
őstag
válasz
nitro16
üzenetére
20 ev ejott ki , kicsit mas dinamikaval mint a mostani csillagok...
nekem a sopranos-rol van hasonlo velemenyem, amikor elesbe ment nem lattom, tavaly futottam neki de nem porgott
ellentetben a snowfall 2evada nalam lefutott a heten, bejon bar ez a foszereplo feka gyerek zsenge kora ellenere igencsak jo stratega...
-
-
nitro16
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
1,5 évadot tudtam nézni a drótból mert akkora dögunalom.... és vagyunk ezzel így egy páran
-
gyuromoj
veterán
The Umbrella Academy S03
Jó volt, viszont a vége számomra kicsit katyvasz lett. Illetve a plusz jelenetet se tudom hova tenni.
-
Rigormortiis
veterán
Miénk a város: Nem volt rossz, de nem tett jót neki, hogy akaratlanul is a Dróthoz méri az ember, hiszen ahhoz nem tud felérni.
-
Janaboy
Topikgazda
Gyerekek a Boys rész brutál jó volt. A hideg kirazott.
Nagyon várom a következő részt. -
Nem tartom snowflake-nek magam (sőt!), de a képregényt nem olvastam, szóval ha onnan hozol infót légyszi írd ki láthatóba, hogy Képregény spoiler: majd utána a szöveg spoilerrel takarva
Amíg tart a sorozat nem is fogom elolvasni, hogy ne legyenek elvárásaim. Amint lezárult megrendelek egy valagnyit, az elvonási tünetekre. -
S e t h
nagyúr
Láttam az aktuális részt, ergo olvasom a spoilereket is.
Légy oly kedves figyelmet felhívni a snowflakeknek, hogy te képregényből, könyvből, szerzőtől, jósnőtől hozol infót, kezét csókolom.
A mostani rész után pont ezen agyaltunk, köszi, hogy már nem kell tornáztatnom az agyamat. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ezen én is gondolkodtam. Szerintem: Homelander-nek egyből le fog esni, hogy Queen Maeve adta a szérumot, hisz mielőtt elraboltatta azt is tudta, hogy lefeküdtek, összefogja kapcsolni a szálakat. Viszont lehet nem tudja egyből, hogy a kérése ellenére Noir hova vitte. Bár kérdés, hogy mennyi ideje lesz bosszúra mert a teljes népesség ellene fog fordulni a Starlight videó miatt és lassan a Vought is így darabjaira hullik. Az a félbeszakított interjú is a mostani részben ékes példája volt annak, hogy qrvára nem tudja kézben tartani a dolgokat.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
VágniValó
üzenetére
Szerintem ez simán inkozekvencia, rengeteg ilyesmi van a szuperhősös világban, mindig olyan erős egy hős, amilyen erősnek az adott helyzetben lennie kell. Én a helyedben Noirra nem tennék pénzt amúgy, egyszerűen elmenekült Soldier Boi elől, mert tudja, hogy gyengébb nála, aki meg gyengébb, mint Homelander, szóval...
Ami szerintem most meg fogja kavarni az erőviszonyokat, az az ideiglenes V, Butcherék elvesztették a meglepetés erejét, Homelander tud a szerről és szinte biztos vagyok benne, hogy be fogja lőni magát, csak kérdés, hogy rajta kívül még ki fogja használni. Az lenne fucked up, ha Butcher előszedné Ryant és bedrogozná az apja elleni harchoz.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A 2. évad első része a "jelen" volt, nicaragua meg a múlt, nem tudhatjuk milyen updatet kapott. Bár ez a gondolat logikai lyukon alapul nálam, ugyanis amikor kiderült, hogy a szuper erők a szer hatásai és botrány lett belőle a sajtóban, akkor mutatták Noir-t hogy a híreket nézi a telefonján és sír
-
Persze értem én, van olyan aminél én is elolvasom a spoilereket mert nem érdekel, de ott van XY akit például érdekel a Zsírkréta sorozat és AC meg DC szét spoilerezi vele a topikot, de engem meg téged nem zavar mert minket nem érdekel a Zsírkréta sorozat, de neki elrontották a szórakozását és csak annyit kellett volna tenniük hogy használják a spoiler gombot.
-
-
Di Natale
senior tag
Az 5. Rész végén amikor Vader leszúrta Revát, nem halt meg..Sőt.. visszatért a főinkvizítor! -
-
-
sztomi1981
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
a színész miatt olyan jó, nélküle kevésbé lenne, de ki tudja, sok a jó színész.
Nem simerem a The Boys univerzumot kik lehetnek még benne, de azért hiányozna homelander. Ha meg vna valahol még ilyen erős vagy gonosz valaki, akkor miért nem jelent meg eddig?Ebben a világban nem nagyon rejtőzködnek a szupik
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem továbbra is gyanús, mert ő a nagy tévhittel ellentétben nem Homelander embere, hanem Stan Edgar-é vagy méginkább: Vought-é. Talán a 2. évadban volt is olyan jelenet, ahol ki lett neki adva az ukáz, hogy figyeljen oda Homelander-re nehogy túltolja. Ettől függetlenül simán lehet neked lesz igazad és csak megfutamodott, különösebb cél nélkül. -
válasz
Kergeboci
üzenetére
Simán megugorható pedig, elég erős a többi karakter ahhoz tovább szeressük a sorozatot. Azért a 4. évadra is ugyanazt a körforgást nézni elég ergya lenne. Sztori alapján lássuk be: a Vought-ot még annál is hamarabb tönkretette, mint Stan Edgar megjósolta. Az igazgatói tanács csak félelemből bólogat, Vicky-t a szövetségesének hiszi, de mindenki -->>mindenki alig várja, hogy az utcára dobhassa (ok, kivéve Deep). Erre most jön neki 2 botrány: A-Train halála és Starlight leleplező videója. Innen nincs tovább, ez a "Homelander-korszak" végének a kezdete. Szerintem
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
érdekes karakter jöhet persze, de ez a színész (homelander) olyan magasra tette a lécet, hogy nélküle, kétlem hogy bármelyik producer pénzt ölne a projekt folytatásába. Aztán majd meglátjuk. -
dellfanboy
őstag
válasz
sztomi1981
üzenetére
nem ertek evvel egyett, ugyanugy ahogy solderboy felbukkant a semmmibel siman lehet van meg 1-2 erdekes karakter akire varunk pl.homelander2 -
la_cc
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Az egész egy fostalicska volt mindent egybe nézve, nem csak a lassított futkosás, amit írtál a kislányról. -
paatrick
őstag
válasz
Imilenni
üzenetére
Az nem véd a betegsége ellen. Az orvosok eddig azt mondták ha
fut akkor van rá esély hogy felrobban a szíve. Szerintem neki ez egy tökéletes kiszálló a sorozatból, amúgy se volt nagy szerepe, végül mégis bűnbánóan búcsúzhat. Őszintén bocsánatot kért Hughietól, meg bosszút állt a feketékért/tesójáért. -
paatrick
őstag
-
Ragnar_
addikt
Ami még baromi jó a The Boysban szerintem az a színészválasztás és az alakítások a karakterekhez. Gyakorlatilag hibátlan.
-
Imilenni
addikt
Boys S3EP6
Kissé megingottam abban,hogy letudják-e nyomni Homelandert
Remélem az évadban lerendezik egyébként, kissé túlzás lenne hogyha a következő évad is erről szólna.. (Butcher vs Homelander) Szerintem a fiának van ellene esélye, elég szépen látszik hogy senkisem bír egyedül Homelanderrel.
-
Ragnar_
addikt
Boys S3EP6
Őszintén én kicsit többet vártam a
de valószínűleg azért mert eddig is baromi magasan volt a léc, és még így is megugrotta a szokásos kihagyhatatlan szintet.Soldierboy + Butcher team vs Homelandertől látványban, időtartamban, -
The Boys S01 (2019)
Ha már ennyit dícsértétek a sorozatot, én is ránéztem. Hát, szó se róla, érdemes volt. Nekem anno már az Avengersben is tetszett, hogy a szuperhősöknek megpróbáltak némi emberi gyökereket és életszerű problémákat adni (nem vitték túlzásba, tudom, de legalább valami súlyuk volt), de innen még mindig elég nagy lépés teljesen köznapi, átlagsuttyóparasztokat (meg egy szélsőérték-jellegű pszichopatát) félisteni hatalommal felruházni. Azzal, hogy ebbe az önmagában is érdekes mixbe harmadik dimenzióként belepakolták egy nagyvállalat minden g**iségét, sikerült egy teljesen egyéni és nagyon életszagú világot kreálni, ahol tetszőleges sarkon valami brutális társadalomkritika vagy valami elborult aggresszió leselkedik a nézőre, nem ritkán kombinálva. Mindezek után szinte kötelező a savtól csöpögő humor, amit a szezon hoz is, bőségesen.
A kivitelezés teljesen rendben van, ezen a téren nem dob kiemelkedőt a sorozat, de rendben vannak a vizuális trükkök, jók a színészek, és a zeneválogatás is többnyire jól el van találva. Derék munka, de nem ez adja el a szériát.
Ami viszont számomra igazán kiemeli a Boys-t a sorozatok özönéből, az az írás. Az utóbbi időben szinte minden sorozattal (és elég sok fillmmel is) az a problémám, hogy hatalmas energiákat fektetnek a jó kivitelezősbe, jó a koncepció, erős a felütés, majd 1-2 epizód után kiderül, hogy az írók az egésszel nem tudnak mit kezdeni, mert igazából nemigen van mit mondaniuk, és akkor jön a "történik valami az elején-szenvedünk valamit a közepén-szar cliffhanger a végén" epizódszerkezet (End of the F**king World, I'm looking at you). Ezzel szemben a Boys első szezonja minden szálon érdekes történeteket mesél, a jeleneteknek van "tétje", az epizódok nem ülnek le, a nem kényszeresen alkalmazott cliffhangerek pedig jó drámai csúcspontok. Bónusz, hogy az előszeretettel ellőtt elmeháborodott jelenetek (általában) nem öncélúak, hanem a karakterekből fakadnak, épp csak a készítők nem léptek még kicsit se a fékre ott, ahol egy visszafogottabb gárda már sikoltozva a kéziféket rángatná.Visszagondolva az egész szezonra, a Boys egy szokatlanul, váratlanul kerek valami, élveztem minden percét, ami azért ritkaság. Adok neki egy 9-est a 10-ből.
#értékelés
-
Bad Pritt
félisten
válasz
sztomi1981
üzenetére
Pont te válaszoltad meg a következő kommentedben, hogy ott van ellenszere.

A sorozatban eddig nincs senki, aki akár csak meg tudná karcolni komolyabban, helyi kryptonitról sem tudunk, szóval ez eddig elég nagy bukó a fiúk számára. Victoria Neumann fejrobbantása lehetne amúgy egy counter. -
Bad Pritt
félisten
válasz
VágniValó
üzenetére
Soldier Boi miatt vágta ki a nyomkövetőt, nem hiszem, hogy Homelander ellen fordulna, meg amúgy a sorozatbeli Noir baromi messze van Homelandertől, max ha behoznak valami gimmick fegyvert, azzal tudná bántani. Sőt, ezután a rész után azt mondom, hogy mind baromi messze vannak tőle, gyakorlatilag egy Omni-Mant csináltak belőle Kripkéék. -
válasz
sztomi1981
üzenetére
10/10
Ja te láttad, figy: szerintem a kegyelemdöfést Homelander-nek Noir fogja bevinni. -
Még csak 13. percnél járok a The Boys 3. évad 6. részében, de:
Nem hiszem el, hogy eddig úgy néz ki jó volt a zsigeri megérzésem Noir-ról
: -
F34R
nagyúr
Szerintem senki nem olyan mazochista mint en
Hat resz le van finanszirozva a merevlemezre de meg egy reszt sem neztem meg, van ketto meg hatra es egyben daraaaaaa ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ragnar_
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Az a
menekülős rész nem volt túl hihető. -
Bad Pritt
félisten
The Boys S3E6 az év eddigi legjobb sorozatepizódja, csont nélkül 10/10, miafenezajlikitt rész.

-
Di Natale
senior tag
-
Ragnar_
addikt
A Vis Major szerintem is jó ötlet lett volna a sorozatban.
Obi Wan come backja után egy Földrengés, vagy szökőár, vulkánkitörés, homokvihar, őshonos ellenséges életformák, stb. szétválasztja őket harc közben a saját életükért küzdenek, nem egymással. Aztán mondjuk csillagromboló érkezik, és csapatok, így Obi-Wan inkább elmenekül. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Szerintem 2. Bennem
fel se merült a lemészárlása. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Ryder62
üzenetére
Áh, én azt már elengedtem, hogy ezek az újgenerációs SW karakterek univerzális szinten gondolkozzanak, mint mondjuk Qui-Gon vagy Luke. Mindegyik a maga kis lelki nyomorát hajszolja, aztán a végére a világ meg nem mondja, hogy Kylo Ren vagy mondjuk Vader ebben a sorozatban most akkor mit miért csinált.
-
Ryder62
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Most gondold el, hogy a III. részben látja holo felvételen Anakint ahogy más Jedikkel végezz. A final battle végén Obi fél munkát végez, nem öli meg Anakint, annak ellenére hogy tudja mit művelt, egyszerűen csak ott hagyja a láva parton. Ami talán érthető mert nem tudja megtenni (bár ez elég nagy kínzásnak tűnik, végtagok nélkül, ropogósra sütve otthagyni Anakint még vergődni, de mindegy, This is the way) És ebben a sorozatban tudja meg, hogy halottnak hitt tanítványa életben van. Saját szemével is látja, hogy milyen kegyetlen. Hát elég nagy fenyegetést jelent a galaxisra nézve. A 6. részi párbajban meg Vader ki is mondja, hogy Anakint ő ölte meg és nem Obi kudarca. Obi meg erre mit lép? "Hát akkor a barátom tényleg halott", elköszön és elsétál. Wat? Most komolyan, ott van előtte a galaxis rettegett Sith nagyura, már megsérülve, nem kéne a "galaxis védelmezőjének" valamit lépni ez ügyben? Nem, nem öli meg, inkább ott hagyja egy "viszont látásra" köszönéssel. Kenobinak itt nagy felelőssége van de ő inkább azt választotta, áh Vader hagy terrorizálja nyugodtan tovább a galaxist. -
Ragnar_
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Én is úgy gondoltam, hogy
Kenobi az EP3 végén tudja, hogy Anakin esetleg túlélheti, és nem azért nem ölte meg, mert biztos volt benne, hogy meghal, hanem mert képtelen volt rá, ahogy később Luke is, és ha belegondolunk ez vezethetett oda, hogy mégis Anakin hozott egyensúlyt az erőben, mikor megölte Palpatinet. És ugye Plapatine baromi erős volt, még Yoda sem bírt vele, valószínűleg Luke is esélytelen volt gyakorlatilag. A sorozat azt választotta, hogy Kenobi akkor a Mustafaron hagyta meghalni Vadert, biztos volt benne, hogy akkor meghal, de nem végezte ki, mint mondjuk Mault, és a halálát sem tudta végignézni. De miért nem végezte ki a sorozatban a viadal végén ? Ott is elég rossz bőrben volt Vader, mikor Obi-Wan otthagyta. Lehet, hogy akkor is azt hitte, hogy biztosan meghal ? Én azt mondanám, hogy lehet, hogy Vadernak van egy olyan ultimate képessége, hogy Jedi nem tudja megölni, mint egyfajta elmetrükk. Legyőzni igen, megölni nem. Azt, hogy Obi-Wan miért nem érezte, az EP3 eseményei után a Tatooineon hogy Anakin még él, én azzal magyaráznám, hogy a sith megerősödése még a jedi tanács látását is elhomályosította, hiszen nem látták a klón hadsereg összeállítását, és, hogy Palpatine Sidious. Obi-Wan sem látta, hogy Anakin még él, és láthatóan elég gyenge volt a sorozat elején az EP3 beli formájához képest. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Persze, hogy jó, sőt, egyre jobb.
-
Your Honor (2020)
Azért néztem meg, mert itt jókat írtak róla. Hát ez a sorozat nem rossz, egynek jó. De "egynek jó" sorozatokra nem tartom értelmét időt pazarolni.
Itt van nekük Bryan Cranston a Breaking Badből, de minek? Az alapötlet egész jó lenne. De egy dimenziósak a karakterek. A történetvezetés meg egyszerűen borzalmas, erőltetett, amit technikailag hatásvadászattal próbálnak ellensúlyozni.
Lehetett volna ezt SOKKAL jobban is csinálni, így ebben a formában viszont ez egy 238476287435. középszar sorozat.
5/10
-
Maradt a megszokott színvonal az Orville 3. évadjában is?
Most nézem Disney+on, hogy az Orville 3. évad részei 71-66-61 perc, 2. évad részei 49 perc, 1. évad 46-45-44 perc hosszúak.

-
paatrick
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nincs.
Jó régen volt a Végtelen határok / The outer limits (1995-2002).
-
Rigormortiis
veterán
A Love, Death & Robotshoz hasonlóan az Oats Studios is nagyon tetszett. Milyen, ezekhez hasonló sorozat van még a Black Mirroron kívül?
-
-
Janaboy
Topikgazda
Umbrella academyban Vanya átalakulása tiszta gáz..

-
l.skywalker
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Amúgy ha már Obi-Wan
nem vágta le Vadert az utolsó részben, akkor visszakanyarodnék a harmadik részhez, amikor Obi-Wan majdnem otthagyta a fogát Vader ellen a Mapuzo-n. Előbb Vader ököllel rakott tüzet, Obi-Wan-t végül csak Tala közbenlépése mentette meg, amikor ő is felgyújtotta ugyanazt a padlót, de Vader ekkor csak állt és nézte a tűzön keresztül, hogy elviszik az ájult Jedi Mestert, majd 3 rész múlva a Zerővel lehúz egy épp indulni készülő űrsiklót. Milyen tűz volt az ott kérem, hogy Vader nagyúr nem tudott áterőzni rajta?
Szóval a készítők nem ostobák, csak következetesek. Ha Vader sem ölte meg Kenobit, akkor visszafelé se legyen másképp 
Ja és az én véleményem
az, hogy ez a sorozat nem volt rossz. Mert sorozatnak jó volt, volt benne minden. Ha a sok bakit nem veszem figyelembe, mert mondjuk nem vagyok ennyire szőrszálhasogató, akkor azt mondom, hogy megnéztem, jó volt és volt benne sok Easer Egg régi Star Wars filmekre
-
negyven2
nagyúr
Solar Opposites - Season 3 Official Trailer
Július 13 | Hulu
És UK Disney+-ra is jön aznap, vagyis lehet a hazaira is... és remélhetőleg ezt nem heteiben adják majd ki, mint a S2-t
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2
üzenetére
Valami ilyesmire számítottam volna én is, külső tényező meggátolja a leszámolást, vagy Vader elmenekül, mint tette azt Dooku a második részben, Luke az ötödikben, sőt, valamilyen szinten Obi-Wan is a negyedikben. Amúgy ez a sorozat arra mindenképp jó volt, hogy még inkább biztossá tette Obi-Wan státuszát a SW lore legnagyobb mészárosaként.
Mindenkit feldarabol Darth Maultól kezdve kocsmai kötözködőkön át a saját padawanjáig, de néha cseszik rendesen megölni őket, hagyja szenvedni szerencsétleneket. Az a szerencséje, hogy réges-régen nem volt még Genfi Egyezmény. -
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ha nagyon szigorúan akarjuk nézni, akkor a RotS végén sem öli meg Anakin-t, hanem szimplán otthagyja meghalni. Ami bár ugyan annak tűnhet, de igazából Obi-Wan szempontjából nézve nem. Közvetve okozza a halálát és nem közvetlenül. Ez ilyen nagyon egyszerű filozófiai dolognak is felfogható. Ha jól emlékszem még ki is mondja, hogy nem képes megtenni, végignézni ahogy meghal. És elvileg erre a dologra épül a sorozatban is, hogy igazából képtelenek közvetlenül megölni egymást, bámenyire is meg szeretnék ezt tenni. Ugye a sorozat végén, lényegében az uralkodó is beszol Vader-nek azért, hogy ideje már lezárni ezt a dolgot, és legközelebb mindenféleképpen végezzen Obi-Wan-al. És tudom, hogy ez nem más a magyarázzuk meg a bullsh*t-et (bulls*th?
) kategória már. Én pl. úgy oldottam volna meg, hogy bár legyőzi, de időközben a fent lévő csillagromboló megérkezik, hogy megmentse Vader-t, és így kénytelen legyen elmenekülni.Ezt meg ezért meg még nem volt betéve ide (bár nem sorozat, de nem is film):
LEGO Star Wars Summer Vacation - Official Trailer
Augusztus 5 | Disney+
-
Bad Pritt
félisten
válasz
minek?:S
üzenetére
Hát... engem nem győztél meg, de annak azért örülök, hogy neked elfogadható ez így meg tetszett.
Én nem érzem a RotS-beli cselekedetei után a kontinuitást Obi-Wan jellemében, igazából pont azért, amit írsz, hogy Yodának azt mondta, nem tudja megölni, aztán mégis megtette, most meg visszafejlődött. -
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Vagy csak más szemszögből nézzük.
Te a reális oldal felől, én meg lelki oldal felől. A való életben is vannak olyan példák, amikor kimondasz dolgokat, de még nem fogod fel és idő kell, itt is simán el tudom képzelni, hogy persze, kimondta, de nem tudta elhinni. Pont ahogy mondta a RotS-ban is Yodának, hogy "Csak szólj és végzek az Uralkodóval, de Anakint nem tudom megölni". Kimondta, hogy a barátja meghalt, de képtelen volt elhinni, képtelen volt feldolgozni a kudarcát. Meg a másik, ahogy írtam, nyilván nem kritikus szemmel néztem, nem is szabad egy sw fannak ezt úgy néznie. A sequelt megint csak nem lehet egy lapon említeni egyik sorozattal sem, egyrészt mert pont azért törölték az EU-t, hogy teljesen új, független vonalat hozzanak létre. Ennek ellenére egyrészt összekukázgattak onnan mindent, ráadásul olyan dolgokat, amik eredetileg sem álltak stabil lábakon, másrészt teljesen következetlen volt az egész trilógia.. tulajdonképpen nem is lehet trilógiaként tekinteni rá, mert nem ad ki semmi egészet sem egyben, sem külön, nincs kidolgozva egyik karakter sem minimálisan sem és érezhetően a színészek sem tudtak mit kezdeni velük. A 3 filmből 1 db jelenet volt, ami értékelhető volt, a 8. részben. Azért itt jóval több és még az egyik legidegesítőbb karakter, Reva is érdekesebb sztorit kapott(még, ha felszínes is), mint a sequelben bárki, akár új, akár régi karakter, ráadásul itt még Anakin/Vader és Obi-Wan lelki hátterei is mélyebbek, mint bárkinek a folytatásból. Nagyon nem egy súlycsoport a 7-8-9 és a többi sw produktum. -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2
üzenetére
Jahm, nézegetem a SW tartalomgyártók videóit mostanában és egészen cringy, mennyire erős a kognitív disszonancia egyeseknél. Rey-t meg Kylo-t anno agyonsavazták, amiért úgy voltak megírva, ahogy, itt meg megy a tapsikolás, pedig ugyanolyan következetlen hülyeségekkel van tele, mint az új trilógia.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
üzenetére
Eskü, mintha nem ugyanazt néztük volna.

Szó szerint kimondatják vele az írók, hogy my friend is truly dead, majd elköszön (wtf) és elsétál (szintén wtf). Én elfogadom, amit mondasz és amit a sorozat is rendesen körbejár, hogy benne még mindig vívódás meg lelkifurka van és ezért nem akarja most elpusztítani Vadert, viszont akkor meg a fenti mondat egy orbitális butaság, mert ezzel szó szerint és egyértelműen szétválasztja az általa ismert Anakint és a mostani Vader karaktert és mégis életben hagyja annak ellenére, hogy egy gyerekgyilkos zsarnok. Mintha valami nagyon súlyos mondatot akartak volna a szájába adni és nem gondolták volna át, hogy mennyire koherens az egész sztorival, amit mond... -
Mik76
senior tag
-
negyven2
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Amúgy az összes Star Wars film szenved logikátlanságtól, plot hole--tól és armor-tól. Pluszban ott van rengeteg idióta megoldás ami csak azért került be, mert filmek, sorozatok egyik főbb célja mindig is a kapcsolódó merchandise kiszolgálása volt. És emiatt nekem ez az sorozat is "tetszett" (függetlenül attól, hogy nem volt jó). De ezt úgy kell érteni, hogy valószínűleg nem fogom újranézni. Mert bármenyire el lehet nekem bármit adni ami Star Wars, azért engem is bántanak azok a hibák amiket itt te és sokan mások is felsoroltak.
Pedig elviekben az írógárda nem tehetségtelen senkik gyülekezete, hanem Oscar/BAFTA díjasok és jelöltek. És a készítésben résztevők többsége se a 'futottak még' kategóriából jöttek (vagyis ezen nem spórol egyáltalán a Disney... sőt!).
Én a problémát abban látom inkább, hogy nagyon is hallgatnak a rajongokra. Pontosabban a mainstream rajongokra akik pl. ha végignézel a social media-ban, akkor láthatod, hogy az agyonmagasztaljak az Obi-Wan sorozatot is a többi mellett. Egy részüknek már attól 10/10 lett volna a sorozat, ha a 6 rész csak annyiból állt volna, ha Ewan McGregor, egy sivatagos háttér elött ülve folyamatosan csak Hello There mondana.
-
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"...ezzel a végkifejlettel végül csak Obi-Wan karaktere devalválódott a RotS végi állapothoz képest..." Szerk:Ez az első részben számtalanszor el is hangzik. De egyébként, ha logikusan végig futsz a vele történtekre: Először elveszíti a szerelmét, utána a legjobb barátját, testvérét, tanítványát, és mellette mindent, amiért élt. A "családját", a rangját, az addigi életét, a vallását.. a szó szoros értelmében mindenét. Évekig él csalódottan, majd megtudja, hogy élete legnagyobb kudarca nem csak az álmaiban kísérti. Ez az Obi-Wan a két film közti Obi-Wan, se nem erős, se nem (olyan) bölcs, helyette megtört, csalódott, reményvesztett, majd az utolsó részben történik a fordulat, ami 9 év után teljesedik ki. Ez az egy pont, amit én nem így csináltam volna, szerintem Qui-Gont itt kellett volna behozni, de ennyi. Teljesen érthető az egész jelenet. Hidd el, én is nagyon szerettem volna belekötni ebbe. Az utolsó párbaj a Battle of Heroes-zal és az I'm so sorryval: [link]
Nekem mondjuk így talán még jobban is tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kar erte.
)