Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13100) somasz válasza looser (#13099) üzenetére


somasz
addikt

Az eszközökhöz kell igazítanod a receptet. Hiába veszel nagy edényt, ha nem tudod forrásba hozni a nagy térfogatot.
A no chill működik, én ugyan nem próbáltam, de nem hiszem, hogy faszán kontrollalható lenne, ráadásul a forralás utáni közvetlen komlóhozzáadásokat nehezen lehetne kivitelezni.
A csak száraz/hidegkomlózás nem elég az erjesztés után, végtelenül egysíkú, csak komlóillatú, de semleges ízű ser lenne belőle. A megfelelő íz és illat eléréséhez az utolsó 5-10 percben tennék bele arányaiban egy részt, flameout után még egy-másfél részt ~70-80 °C-on (30-60 percig tartva a hőt, keverve), majd kettő részt az erjedés után hidegkomlózva.

De ne egy ipával kezd, nekem pl. nagyon jól sikerült a második söröm, a byo.com-ról a classic apa recept. Az első az az olasz féle ipa volt, valszeg valamit elkúrtam, nem volt jó.

Furcsa azért tanácsot adni, még csak 18 sört főztem, remélem azért nem mondok nagy baromságokat.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.