Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Azt az infót kaptam, hogy a Sony LCD TV-i elég jó képminőséget képviselnek. Egy Samsung PS51D550 plazmát szeretnék leváltani.
Melyik típusokat ajánlanátok?
Fő szempont, hogy 55"-os legyen (ha van 60"-os nem nagy felárral, akkor a szolgáltatások rovására nőhet a méret) jó képminőséggel. 3D, smart nem érdekel. Jó, ha van, de felárat nem ér meg nekem. 4K felbontás sem hoz lázba, kivéve, ha jobb a panel minősége, mint az FHD modelleknél.
Elsőre ezt néztem ki: SONY KDL-55W809C Android TV. Vagy elegendő a KDL-55W756C is?
Köszönöm a segítséget
-
nagyúr
válasz blakey #23645 üzenetére
Köszönöm a választ
Még a mozgásjavítást láttam, hogy 1000 Hz a drágábbik modellnél, 800 MHz az olcsóbbnál. 3D egyébként milyen minőségű ezeknél a modelleknél. 10ezer Ft nem érvágás, bár a mostani TV-men is az 5 év alatt jó ha 5 filmet megnéztem 3D-ben.
Ezek valóban közelítik egy középkategóriás plazma képminőségét?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Holnap érkezik a 65XF9005-ös TV-m.
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnám beállítani megfelelően a képet? Illetve mit ellenőrizzek le a beüzemelést követően és hogyan? Mire kell ügyelni használatkor, milyen gyakorlati jó tanácsaitok vannak?Filmnézésre és PS-ezésre használnám, valószínűleg egy HDMI bemenetre menne csak jel, mert minden HDMI jel egy erősítőn keresztül fog a TV-re menni. Szóval valami arany középút kellene, ami filmnézésre és játékra is jó lenne. Vagy lehet egy bemeneten különböző módokat használni?
Előre is köszönöm a segítséget
-
nagyúr
Köszönöm a választ
Egyelőre csak 1080p-s erősítőm van, de tervben van a cseréje 4K HDR-esre.
Akkor jobban járnék, ha a PS képét HDMI-vel külön közvetlenül a TV-re kötném, a hangját pedig optikán bevinném az erősítőbe?
Ha a TV-ből vinném vissza a hangot, azt hogyan tudnám megoldani? -
nagyúr
válasz Celtis #51073 üzenetére
Kicsit suta vagyok
Ezt az ARC-ot hogy kell elképzelnem? Mondjuk a HDMI 2 bemenetre beküldöm a PS 4 képét, a HDMI 3 bementet meg összekötöm az erősítőnek azzal a bemenetével, ahova eddig a PS volt bekötve?
Ilyenkor minden TV-n megszólaló hang az erősítőnek azon bemenetén meg fog jelenni, ami a TV HDMI 3 csatlakozójával van összekötve?
Ilyenkor a teljes sokcsatornás hang átmegy a TV-n, vagy lekeveri sztereóra és úgy küldi be az erősítőbe?Én csak kicsiben játszom, valami ilyesmire gondoltam erősítő terén: [link]
Szerk: közben meg is lettek válaszolva a kérdéseim
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem én vagyok Clark.
F1-eztem egy darabig a GoCompete-en, de már abbahagytam, mert gyerekek mellett nincs idő versenyre gyakorolni...Egyébként karantén alatt sincs semmi időm. Itthonról dolgozom, foglalkozom a gyermekeim online oktatásával, főzök, stb.
Pl. a TV is csak hétvégén lesz kibontva szerintem...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Beüzemeltem a 65XF9005-öt és azt vettem észre, fekete háttérnél egy-két helyen világosabb folt van. Ez normális és csak az én plazmához szokott szemem szúrja ki, vagy cseréltessem ki, mert hibás darab?
Nem vészes, csak nem tudom eldönteni, hogy ennél a technológiánál a feketének homogénnek kell-e lennie, vagy sem.
Már 15-re levettem a fényerőt, de még mindig kicsit látom. Egyébként a gyári beállításokkal szinte kiégette a szemem a fényerő meg a kontraszt. -
nagyúr
Van itt annyi beállítás, mint égen a csillag. Elvileg minden képjavító funkciót kikapcsoltam. Jótékony hatással a fényerő levétele volt ra, de a jelenlegitől lejjebb nem mennék, mert akkor meg nappali fényviszonyoknál nem lesz jó a kép.
De nyugtass meg, hogy a 65XF9005-ért nem hiába adtam ki egy rakat pénzt és jó képe van, csak el kell felejtenem a plazmás megszokást. -
-
nagyúr
Sziasztok!
Az automatikus helyi képhalványítás funkciót közepesre állítva szinte teljesen homogén lett a fekete képernyő, eltűntek a foltok . Már majdnem eléri a régi plazmám képét.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget Mindenkinek
Nem gondoltam volna, hogy egyetlen érték átállítása ennyit számít.
A fényerő brutális a plazma után. PS4-en a gyerekek elkezdtek Minecraft-ot játszani és a fehér töltőképernyő szinte már bántja a szemet, pedig 20-asra le van véve a fényerő.
-
nagyúr
válasz #98221312 #51192 üzenetére
Szerintem borzasztóan sok a gyári fényerő, nekem a 15-ös pont elegendő.
Nem is értem, hogy akik 40-esen használják, hogyan bírják. Mondjuk az is tény, hogy szerintem nekem a szemem is érzékenyebb erre, meg az is lehet, hogy a plazma fényerejét szoktam meg (8 évig azt néztük). A munkahelyi és az otthoni monitorokat is azzal kezdtem, hogy levettem kb. 30%-ra a fényerőt. Egyébként lehet, hogy rá fogom áldozni a pénzt és az időt és be fogom kalibráltatni, mert gyanítom, hogy nagyon sokat ki lehet hozni a 6XF9005-ből.(#51194) salapp: egy Samsung PS51D550 volt. Tudom, nem egy "best of" kategória, de 2011-ben nem volt pénzem G-s Panasonicra.
Igen, a "majdnem eléri" kijelentésem valószínűleg a látószög miatt írtam, de egyébként azt hittem, hogy sokkal jobban fogom érzékelni a váltás "negatív hatását".
Az a véleményem, hogyha anyagi, vagy egyéb megfontolásból valaki nem szeretne OLED-et venni, de ragaszkodik a 65-ös mérethez, akkor a 65XF9005 remek választás.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igen, ezzel teljesen egyetértek. Pont itt javasolta valaki nekem is a meleg színhőmérséklet beállítást, úgyhogy azt használom.
Más kérdés1: konzol is rá van kötve a TV-re külön bemenetre, de szeretném erősítőn keresztül bekötni, hogy csak 1 HDMi kábel menjen a TV-be. Ha ugyanazokat a beállításokat használom, mint a játék módban (minden képjavítás ki van kapcsolva, csak az automatikus helyi képhalványítás van közepesre állítva), de "Cinema Pro"-ra állítva, akkor is jó lesz a játékra is a beállítás, vagy vannak olyan rejtett beállítások, amik a mód átállítással valahol a háttérben állítódnak és kézzel nem lehet hozzáférni?
Más kérdés2: TV nézés közben ad-hoc jelleggel megjelenik a képernyő tetején a műsorinfó, pedig hozz sem értünk a távirányítóhoz. Ez mitől van?
-
nagyúr
válasz szaszapi #51206 üzenetére
Köszi a választ
A mozgásjavítást nem tudom eldönteni, hogy bekapcsoljam-e, vagy sem. A filmeket a médialejátszóm kadenciahelyesen (24p) küldi át a TV-re, nem tudom, hogy hogyan befolyásolja a mozgásjavítás bekapcsolása ezt a dolgot.
Illetve annyi funkció van, hogy sokról azt sem tudom, mit csinál. Legtöbb helyen azt olvastam, hogy mindent érdemes kikapcsolna.
De most kiderült, hogy a local dimming bekapcsolása milyen jótékony hatással van a fekete megjelenítésre. -
nagyúr
Köszönöm a válaszokat
Teljesen hülyének érzem magam, annyira elrobogott mellettem az LCD technológia az elmúlt 8-9 évben -
nagyúr
válasz Celtis #51746 üzenetére
Bakker, most olvasom ezt a hozzászólást és azt hiszem ez okozza nálam az alábbi jelenséget.
Ha a TV ki van kapcsolva (nem teljesen, csak az alap módon power gombbal) és külső médialejátszóval netrádiót hallgatok erősítőn keresztül, akkor néha elmegy a hang 1-2 másodpercre. Először azt hittem, hogy a net, vagy a médialejátszó szórakozik, de aztán észrevettem, hogy amikor ilyen némulás van, akkor az erősítő jelzi, hogy nincs hdmi kapcsolat.
Leteszteltem, hogy bekapcsolt TV-nél nincs ez a jelenség, azonban szándékosan elő tudtam idézni úgy, hogy újraindítottam a TV-t. Ekkor pontosan kétszer tűnt el a hang, egyszer mikor a SONY felirat, egyszer pedig az android felirat megjelenésekor.
Szóval kikapcsolt állapotban ad-hoc jelleggel csinál valamit a TV, ami a HDMI kapcsolatra kihat.
Mit lehet ezzel kezdeni? Valamikor órákig nem csinálja, valamikor 2 percenként elmegy a hang a fentiek miatt.
65XF9005-ről van szó.Köszönöm a segítséget
-
nagyúr
Szia!
Én is kikapcsoltam már mindent, ARC-ot, CEC-t, Bravia Syncet.
Hát most belém raktad az ideget, hogy cseréltessem ki .
Mi volt még a sok egyéb probléma?
Pl. olyat vettem észre, hogy nem teljesen sík a képernyő. De ez csak akkor látszik, ha ki van kapcsolva és oldalról tükröződik benne a konyha neoncsöve és ha egy adott szögből nézem, akkor látszik, hogy a neon tükörképe nem egyes, hanem hullámos egy helyen. .
Eddig azt gondoltam, hogy egy ekkora kijelzőnél ez a technológia velejárója, de ezek után már kezdem azt gondolni, hogy nem tökéletes a darab, amit kaptam.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 65XF9005 készülékem és filmnézésnél, ha a kamera pásztáz, akkor a háttértartalomnál (nem a fókuszban lévő tartalomnál) ilyen "röcögő" mozgást tapasztalok.
Ez lenne a szappanopera effektus?
1080p 24Hz volt a tartalom, a médialejátszó kadenciahelyesen játszik le.
A TV-t film üzemmódban használom, azon belül minden extra feature ki van kapcsolva.
Milyen beállításokkal tudok ezen a jelenségen javítani és van-e valami tesztvideó, amin ellenőrizhető a beállítás?
Köszönöm a segítséget -
nagyúr
Próbáld 1-11 közötti tartományból valamelyik értékre beállítani. Ha sok a 2.4 GHz-es Wifi a környékeden, akkor wifi analyzer mobil appal érdemes megnézni, hogy melyik csatornán vannak a legkevesebben és arra állítani. A lényeg, hogy 11-nél ne legyen magasabb csatorna beállítva.
-
nagyúr
válasz headhunter #53206 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen távirányítóm van a 65XF9005-höz.
Ezen melyik a {DISPLAY} gomb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest