- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
#62435328 #68624 üzenetére
Mindkettő automatikuson van, az itt a teljes ahogy észrevettem, de próbáltam manuálisan mind2 verziót.
modflow: Én egy Lg Oled C2-t vennék, de ezt még eladni sem tudom... Van már 2 tv, amit nem adtam és és csak a dobozában van, szóval már többet nem akarok megtartani
Ger_man: néztem azt is, az rendben van, szerintem hdr nélkül is kevés a fényerő game módban.
Ti melyik firmware-en vagytok?
-
Piftuka
veterán
válasz
#62435328 #68439 üzenetére
"Már a W7-is ilyen referencia készülék lett?"
Technológiai szempontból - panel, processzor, háttérvilágítás, OS, stb. - hajszálra ugyanaz a két készülék, csak a 7xxc sorozatban a SONY szoftveresen letiltotta az Active 3D technológiát.
Tehát ugyanolyan mozgásmegjelenítési képességgel bír mindkét modell, és a képminőségük is tökéletesen megegyezik.
Ezáltal a W755/756c éppen annyira "referencia" készülék, mint a W808/809c.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
#62435328 #68424 üzenetére
Túlzás ez a köröket ver rá duma. Nekem 65 XH90-em van, szüleim 7-8 éve néznek egy 55 W809C-t. SDR 1080p anyagnál én orbitális különbséget nem látok, amit látok az is abból fakad h gyári beállításon az XH90 túlszaturáltabb képet ad még a legpontosabb képmódjában is. Betekintési szögben meg pl. a W8 veri az XH90-et.
-
salapp
addikt
válasz
#62435328 #68424 üzenetére
Jó, akkor úgy mondom, hogy a világ legjobb nemHDR, full hd tévéje volt.
Én a mai napig többre értékelek egy minőségi SDR képet egy mesterségesen összerakott 4K-ra felkonvertált - akár HDR - képnél.
Barátomnak én ajánlottam, és szereti is vagy három éve a 65XH9005-öt, de mondjuk három méterről egy 55W809C és egy 55X85K között sok forrásból nem annyira egyértelműen látszik jobbnak utóbbi képe, szinte bizonyosan.
Mi Sony OLED-re cseréltük, ami szuper jó, kontrasztban minden LCD-t aláz, de a mozgás még mindig a jó öreg 20-as szériás Pana plazmán a leghitelesebb számomra -
Joshi
titán
válasz
#62435328 #68172 üzenetére
Anélkül már ne vegyél tévét.
Most nézem, hogy a 43"-os kerül 300k-ba.
Most nagyon rossz időszak van tévé vásárlásához, mert az idei modellek még nincsenek, a tavalyiakat meg még nem árazták le. Esetleg vadássz egy 65X85J, ez a 2021-es modell. Arra nagyon figyelj, hogy hivatalos Sony garancia legyen rá.
-
Joshi
titán
válasz
#62435328 #68107 üzenetére
A BFI-vel még van egy komoly probléma amit nem említettem, mégpedig a vibrálás. Ugyanis ha fekete képkockák vannak beszúrva a képfolyamba, akkor a fekete képeknél teljesen elsötétül a kép, magyarul ez egyfajta villódzást eredményez. Anno pont ezért nem szerették sokan a plazmát. Összegezve nem jó a BFI, mindenképpen mellőzni kell.
A Sony Interpolációs beállítása a piacon az egyik legjobb. Be lehet állítani olyan mértéket, ahol a 24p darabos mozgása javul, de még éppen nem lesz artifact. Nem tökéletes, de azért használható.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
#62435328 #67055 üzenetére
Attól függ mit értesz szinprofil alatt?
A 10 vagy 20 pontos fehéregyensúly beállítás a kiválasztott színhőmérséklethez tartozik. Ezt a színhőmérsékletetet bármelyik képmódban ki lehet választani.
De pl a warm beállításait nem érdemes alkalmazi mondjuk a profi1-re, mert alapból ezek más színhőmérsékletek.
Ha jól emlékszem a 2 pontos fehéregyensúly pedig inputhoz van kötve es független a kivalasztott szinhomerseklettol.
A cms rendszer pedig kepmodhoz van kötve és érvényes minden inputra.
-
Joshi
titán
válasz
#62435328 #67055 üzenetére
Nem. Régen lehetett alkalmazni a Prof1 és Prof2-re, de a CalMan 2022-ben már csak a Prof1-re. Elvileg Sonynál nem kell külön HDR-t kalibrálni, mert a HDR-t az SDR-ből "számolja". Valami ilyesmi.
Persze én egy 2017-es Sony tévéről beszélek, ahol eleve csak gray scale-t lehet automatikusan kalibrálni. -
axlfsi
veterán
válasz
#62435328 #66263 üzenetére
...közben ugye a hivatalos frissítést visszavonták (a TV OTA nem találja meg), és na most az egy dolog, hogy amúgy neten fellelhető és USB frissíthető a TV, de azt amúgy tudjuk, hogy miért lett vissza hívva? (és azóta sem javítva, az elbaszott frissítésük? ...tegyem fel USB, megéri? kell az nekem? nem hibás?).
Köszi!
-
mrThomi
addikt
válasz
#62435328 #66416 üzenetére
Korábban hallottam itt a fórumon hogy van ilyen probléma, de nem volt sose egyértelmű hogy melyik modellt érinti.
Néha megbánom hogy frissítek mert vannak dolgok amiket elcsesznek vagy teljesen más lesz mint a megszokott, de muszáj volt, mert sokszor a felkapcsolásnál nem talált wifi jelet, de ez most elvileg javitva lett -
mrThomi
addikt
válasz
#62435328 #66397 üzenetére
Mi még a gyakorlati haszna a VRR-nak azon kívül hogy megszűnik a képelcsúszás ? Lesz FPS beli javulás ? Hát ezt a local diming dolgot hallottam, de nem tudom hova tenni hogy mennyivel lesz rosszabb. Úgy kell elképzelni hogy a zónák teljesen megszűnnek és kb mint egy ips panel a fekete sötétszurke lesz ?
-
mrThomi
addikt
válasz
#62435328 #66395 üzenetére
Igen ? Mikori frissítéssel jött ? Pár napja frissült a ps5 2022.05.12 22.01-05.10.00. ebbe lenne benne ? Jó tudni amúgy, akkor át kell tennem a bemenetet Javított formátum(VRR)-re
Akkor nem káprázott a szemem, mert ugyan azok a beállitások mellett én valamivel fényesebbnek láttam hdr módban.
Nem szoktam netflixet tesztre használni, csak legutóbb az is másnak tűnt
-
mrThomi
addikt
válasz
#62435328 #66393 üzenetére
Korábban már írták, kiváncsiság képpen ránézek este. Nincs külső lejátszóm, ha kell valami film nézésre ott a netflix vagy telón képernyő megosztom. Régen nagy filmezős voltam, lenne mit pótolnom. Tegnap este ránéztem viszont netflixre, belenéztem ebbe az új éden sorozatba kiváncsiságképp, de nekem szemre annyira szaggatott sima dolby vision sötét módban hogy muszáj voltam kicsit állitani a mozgás megjelenitésen pedig korábban hagytam mindig vagy sötéten vagy világoson netflix esetéven. Azt nem tudom, hogy ez az új szoftver miatt vagy csak a sorozat lett így felvéve. Ezután PS5-ön játszottam (watchdogs legion) és nekem valamiért világosabbnak tűnt. Lehetséges hogy megnövelték a fényerőt vagy azt lehetetlen szoftverfrissítéssel ? Lehet csak az én szemem káprázott. VRR azt hiszem még nem elérhető PS5-ön, de elvileg nemsokára frissitéssel jön az is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
#62435328 #66323 üzenetére
Csakis automata kalibrációt használnak, ami önmagában is rossz, össze vissza állít mindent, aminek erőteljes banding lesz/lehet a következménye (mind a szürkeskálát mind a színeket tekintve), valamint a fekete részletek is sokszor elvesznek. Előhoz olyan képhibákat amik a gyári képmódok esetében nincsenek. Ez eredetileg a teljesen amatőröknek lett kitalálva.
Hol lehet elrontani?
Rosszul állítják be a szoftvert, máris rossz lesz minden.
Elég ha a műszer egyetlen egyszer rosszul mér és bukik minden.
Az egész folyamat egy reset-el indul ami sokszor hibázik és hülyeségeket állít be -> megint csak rossz lesz a végeredményNem véletlen, hogy pl Vincent is a manuális kalibrációt preferálja.
Egy ilyen automata folyamat max fél óra, de sok esetben csak 5-10 perc, míg egy rendes kalibráció 2-3 órát vesz igénybe.
Nekem megvan a Calman Ultimate legújjabb verziója, minden márkával kipróbáltam már amit támogat az autocal, így teljesen tisztában vagyok vele, hogy mire képes.
Külföldi fórumokban is a teljesen kezdők kezdik ezzel majd pár csalódás után áttérnek a manuális kalibrációra.
És ami a legfontosabb, hogy kalibráció elött minimum 100 órát járatni kell a készüléket, elötte semmi értelme nincs, mert hamar el fog mászni a kalibrált kép.
Iletve mindig figyelembe kell venni a végfelhasználási hely fényviszonyait illetve a tulaj nézési szokásaiat, preferenciáit.
-
Joshi
titán
válasz
#62435328 #66323 üzenetére
Én megvettem a Calman Home for Sony kalibráló szoftvert. Ezzel a Prof1 színprofilt lehet szürke skálával kalibrálni, külön a színeket nem. Egyébként ez is messze jobb eredményt hoz mint a gyári profilok. Természetesen mélyreható kalibrálás sokkal nagyobb szakértelmet igényel pl HCFR-el. Vagy ugyan ez CalMan-al.
A gond ott kezdődik, hogy az igazán alapos kalibrálást a komplett láncon célszerű elvégezni. Magyarul ha pl van egy külön lejátszód (mediaplayer, Blu-ray player, PC), akkor arról kellene beadni a mintaképeket HDMI bemeneten keresztül. Na ezt csak otthon lehet elvégezni a saját láncodon.
Léteznek Pattern Generátorok, de azok a szabvány referencia anyagot szolgáltatják. Ha azzal kalibrálnak egy tévét, de te otthon már egy külső lejátszót használsz filmlejátszásra, és az valamilyen módon belenyúl a képbe, akkor már buktad is a "steril" kalibrálást. Mindig az a legjobb kalibrálás, amit a te szetteden végeznek el. Valahogy így kell ezt elképzelni.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
#62435328 #66271 üzenetére
[link]
Ez az EU verzió annak aki esetleg nem akarja kivárni az OTA verziót, zip fájl, azt ki kell csomagolni és kapsz egy "sony_dtv0FA80A0CA0AC_00004100_16016701000189.zip" fájlt, amit Fat32-re formázott pendrive-ra fel kell másolni és a tv-be dugni. Megnyitásával a tv automatikusan felismeri. -
salapp
addikt
válasz
#62435328 #66208 üzenetére
Nem, dehogy! Szó nincs váltásról, csak azért már készülök rá, hogy valami kell a tévézős helyett, ha majd elköszön és gondolom, már nem fogja megérni megjavíttatni.
Simán lehet, hogy addigra már lesz 55-ösben Sony miniLED-es is.
Természetesen csak 9-es szériásra cserélem majd le. -
salapp
addikt
válasz
#62435328 #66196 üzenetére
Jó, hát maradjunk annyiban, hogy a W80C széria a full hd lcd tévék csúcsa. Általános képminőségben a mai napig űberbrutálkirály. 55XH9505 azért érdekel majd egyszer, mert kipróbálnám az X-wide angle-t is, megfelelő képminőség mellett.
Nekünk a VA LCD tévé pont nem 4K tartalmakhoz kell, és csak 2,3 méterről nézzük. Ezért elég az 55". -
salapp
addikt
válasz
#62435328 #66190 üzenetére
Ő még 2019-es szériás A8G-t vett. Hosszú távú tapasztalatai szerint tévézésre nem ajánlja (ő sajnos azzal szív pont), alacsonyabb felbontású/bitrátás anyagok, tévéadások esetén zavarja a black posterization és a fényerejével sincs kibékülve. "Mintha egy fátyol lenne a képernyőn, amikor nagyon világos képi tartalmat kellene megjelenítenie", valahogy így fogalmazott.
Visszasírja a W809C-t.
Fiam A8P-t vett (2020-as szériás, 21-es gyártás), annál 20%-os fényerő esetén, nem lehúzott redőnnyel is bőségesen elég a fényerő. Mozgás, felkonvertálás Sony-san pazar.
ezzel együtt...
Sem a Pana GZ950-es, sem az A8P OLED-eket nem használnám tévézésre, illetve a régi (max 720p-ben elérhető) sorozat darákhoz, egyéb, csak DVD-n elérhető régi filmjeink megpislogására.
Ezekre van a W8, amit továbbra is istenítek, persze, mivel már elmúlt hat éves, keresem az utódját. Jelenleg (már csak használtan) egy 55XH9505 jöhetne szóba utódjának. -
kissdani
senior tag
válasz
#62435328 #64797 üzenetére
Mielőtt még te elkezdel fogysztani valamit a megjelenítődön, már az előtt eldöntik hogy az a fű milyen színű legyen. Lehet hogy köze se lessz a valósághoz a tartalomnak.
Szerintem csak akkor van értelme a kalibrálásnak ha azzal dolgozol és szükséged van a színhelyességre
De pont most nézem az igazság ligájja c. filmet hát nézzél bele a kalibrált megjelenítőddel, kiváncsi vagyok a véleményedre... -
Joshi
titán
válasz
#62435328 #63972 üzenetére
Persze hogy elveri, hiszen nyomorult XH90-nek kell a magas fényerő különben a HDR megjelenítéssel lennének gondjai. Ha a W8 HDR képes lenne, akkor nagyjából ugyan ott lenne a két tévé. Nem is érdemes összehasonlítani a két tévét, hiszen egyik az SDR-re lett kitalálva a másik meg HDR-re.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
#62435328 #62860 üzenetére
Sajnos az összes mm 'kalibralt" tv amivel találkoztam, azok aztán fényévre voltak a kalibralt képtől. Ezért is hivtak ki az elégedetlen tulajok. Jobb ha a gyári kepmodot használja mm kalibracio helyett. Sony esetében egyéni kepmod és profi 1 szinhomerseklet és csinal egy vegpontozast.
Ha valakinek nincs bit perfect pattern generatora és a pct használja generatorkent akkor sem lesz jó a kép. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
#62435328 #62860 üzenetére
A saját ízlésemre már be 'kalibráltam', a család többi tagjának is megfelelő így.
Közben néztem, nő a panel hőmérséklete a fényerő növelésével kb. 3-4 Celsius fokot.
Az összehasonlító teszteken mindig az az érvelés, menyivel élénkebbek a színei, mint az előzőnek, csak ezt most kicsit túltolták, de be lehet állítani, és az a lényeg. -
syler123
veterán
válasz
#62435328 #62790 üzenetére
Mennyit ad hozzá a játékban? Pl nézzük a Devil May Cry 5-öt, annak van 120fps-es módja RT-vel, amit persze a konzolok képtelenek magukból kisajtolni. Ekkor lesz 50-120 fps-es a játékban, tele mikro szaggatással és képtöréssel. Na ez nincs vrr alatt, mert annyit frissít a tv, amennyi képkocka van.
Azon, hogy a 4k 120 fps valójában 2k 120 fps, nagyon nincs is mit magyarázni. Homályosabb a kép.
Ezekkel árulták a tv-t, ez volt amiért sok játékos ezt választotta, ha ez nincs, vehette volna ugyanennyiért a Samsung q80T-t vagy esetleg egy olcsóbb másik tv-t, ami ezen feature-ök híján olcsóbbak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest