Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Piftuka #54950 üzenetére
Sőt, talán lassan egyedüliként rendelkezik saját raktárkészlettel a MM, a legtöbb bolt manapság úgy értelmezi a "központi raktárról" kifejezést, hogy akkor mennek érte a nagykerbe/importőrhöz, amikor valaki megrendelte a webshopjukban. Múltkor akartam venni hűtőpasztát CPU-ra, és hiába volt mindenhol "raktáron", de odatelefonálva a legtöbb bolt másnapra vagy 1-2 napon belülre tudta volna csak adni, végül az edigitalban még aznap délutánra szereztek belőle, de az sem helyben volt a boltban, csak gyorsabban odavitték átvételre.
-
Celtis
veterán
válasz Piftuka #54950 üzenetére
Tudtommal a magyar törvények nem engedik meg a mínuszos árat. De szerintem nincs is rá szükség. A feleségem dolgozott nagyáruház beszerzőjeként. Egyszerűen a beszállítótól kialkudnak (meglehetősen erő pozícióból) egy nagyon jó árat. A TV gyártót sem kell félteni, a TV önköltsége köszönő viszonyban sincs az árával. Cserébe mondjuk promóciót kap a Sony. Ez meg is történt, pont tegnap láttam TV reklámban ezt a Sony akciót.
(És gondolom a MM sem finanszírozza meg a raktárkészletét, hanem 60 vagy 90 napra fizet a beszálítónak.)Egyébként is gyakran megy a sírás, hogy nálunk csak kamu akciók vannak BF-kor. Ez végre nem kamu volt. Aki meg vásárlás helyett azon filózott, hogy hol a csapda, az jól lemaradt.
[ Szerkesztve ]
-
Duppy
kezdő
Sziasztok!
A sony kd55xh9077 televizio jo arban van 250ezer ftert?
Van olyan jo mi t az altalatok sokat emlegetett xf9000es sorozat?
Csak mert van kuponom es ennyiert megtudom venni.
A masik versenyzo emelett a samu qe55q70t. Az jobb lenne,vagy rosszabb kategoria?
Koszonom a valaszokat fiuk,lanyok!! -
Duppy
kezdő
válasz Csandi #54956 üzenetére
Szia,koszonom a valaszt.
A q80 az nagyon draga nekem,a q90 meg plane.
De az en szivem amugy is a sonyhoz huz. Tudom,hogy a mostany sonyk mar nem a 'regiek' de azert bizom bennuk.
Meg regebben egymas mellett lattam a sonykat es a samukat es valahogy a sonyknak elenkebb a szinei.
De tudom,hogy ez szubjektiv.... -
kolosszus87
senior tag
XH90 jobb tv mint a Q70T, képességekben inkább Q80T az ami versenytársa ennek a Sonynak és igen, jó ár érte, vedd nyugodtan.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Csandi
őstag
Nekem ilyen Sonym van, csak 75-ösben, semmi panaszom rá, imádjuk. Q90 lett volna a másik opció, de emellett döntöttünk még másfél-2 hónapja Sony mozgásmegjelenítése piacvezető, ha már próbáljuk összehasonlítani, Samsung QLED pedig ha ráesik valami fényforrás akor rainbow effektes lesz [link]
Sonynak kevesebb a FALD zónája, de na bumm, ennyit el lehet neki nézni szeirntemA Q80-at meg 90-et azért mondtam, hogy Samsungból az lenne a párja ennek a Sonynak, így a Q70-nél mindenképp jobb Ahogy felettem is írták
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Gigicuci
senior tag
Tegnap elhoztam én is egy 55-ös XH90-et, ha ez segít dönteni.
Korábban volt Q90T-m, a családban Philips PUS8545 és egy 2019-es Q82R.
Ez az első tv-m tőlük és most már értem, hogy miért dicsérik annyira a Sony mozgásmegjelenítését és felskálázását, a színeiről nem is beszélve.
Konkrétan az SD adás szebb rajta mint a fullhd pana LCD-men és erőlködés nélkül veri a fent említett tévéket. A színei nagyon természetesek, szépek, alig kellett rajta állítani. A kezelhetősége parádés, a gombok és menük villámgyorsak, a Philips is android rendszert használ mégis kb. mintha két eltérő rendszer lenne a Sony javára. Pl. ott bemenetet több gombnyomással tudtam állítani, itt eggyel. A mindennapokban ezek számítanak. Egyszerűen nagyon egyben van, minden szempontból.
Itt egy teszt róla:
https://www.youtube.com/watch?v=eb-8uOqr4fI&t=128sEgyetlen probléma vele, hogy a betekintési szöge tényleg karcsú és egy kicsit tükrösebb mint kéne, de ezt a fényerővel azért remélem kompenzálja (azóa nem sütött a nap) Ebből a szempontból a Q82R a nyerő magasan.
Az alacsony zónaszámból adódó blooming a való életben alig látható. A hangja átlagos a jó értelemben, nekem megfelel.
Hogy megér-e 400e forintot? Szerintem nem, akkor már sokkal inkább egy oledet vennék. De 250e-ért ilyen technikát máshol nem kapsz, ezt garantálom. Én 1000x inkább ezt választanám mint a Q90T-t.
Hogy megtartom-e? Sajnos az az igazság, hogy miután láttam mit tud a Sony, az oledjüket el se tudom képzelni mennyire atomdurván jó lehet. Nagyon elkezdtem rá vágyni.
-
törölt tag
válasz Gigicuci #54963 üzenetére
" Ez az első tv-m tőlük és most már értem, hogy miért dicsérik annyira a Sony mozgásmegjelenítését"
Konkrétan a valós 120hz-es, VA paneles Sony tv-k mozgásmegjelenítését dícsérik, úgy általánosságban semmivel nem jobb, mint az összes többi interpolációs eljárás.
" Konkrétan az SD adás szebb rajta mint a fullhd pana LCD-men"
A felskálázás nagyban függ a lejátszótól is." A színei nagyon természetesek, szépek, alig kellett rajta állítani. "
A valóban természetes, valós színmegjelenítéshez kalibrálás szükséges." De 250e-ért ilyen technikát máshol nem kapsz, ezt garantálom."
Milyen technikát??
Már csak azért kérdezem, mert egy háttérmegvilágításos sample and hold kijelzőről beszélünk
Max a specifikációi ár/érték arányban vannak! -
wulfi
tag
Sziasztok.
75 XH9005 tulajokat kérdezném, hogy mekkora a tv talpainak a távolsága egymástól? Meg hogy lehet e szükebbre állítani? -
-
kolosszus87
senior tag
Taptávolságot majd megmondja az akinek ekkora XH-ja van, viszont az biztosan tudom, hogy erre a modellre 2 féle képpen lehet felhelyezni a talpat, egészen középre is fel lehet tenni.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Gigicuci
senior tag
válasz #98221312 #54965 üzenetére
Szia!
Köszönöm a kiegészítéseket, ezek szerint pontatlanul fogalmaztam.
Konkrétan a valós 120hz-es, VA paneles Sony tv-k mozgásmegjelenítését dícsérik, úgy általánosságban semmivel nem jobb, mint az összes többi interpolációs eljárás.
Én kikapcsoltam az összes Motionflow és így is simábbnak/jobbnak érzem a mozgást. Ez lehetséges így vagy csak placebó a Sony hírneve miatt? Nem tudom, elégedett vagyok vele.A felskálázás nagyban függ a lejátszótól is.
Rá van kötve ugyanaz az UPC antenna, és szemmel látható a különbség.A valóban természetes, valós színmegjelenítéshez kalibrálás szükséges.
Ebben igazad van. De kivéve a dobozból, ugyanazt éreztem mint annó a Panával: ez így rendben van. Ne tudd meg, hogy mit tekergettem a Samut ilyen meg olyan beállításokkal a netről leszedve de sose éreztem annyira természetesnek mint most a Sony-t.Milyen technikát??
Én is ár-érték arányról beszélek, az LCD tv-k között természetesen. Bár ez már okafogyottá vált, mert egy délután alatt elvitték az összeset.
OLED-et én még nem láttam csak áruházban demót futtatva, fogalmam sincs milyen lenne otthon. -
TCr
veterán
válasz Gigicuci #54972 üzenetére
Nem, nem placebó, tényleg ezért dicsérik a Sony mozgásmegjelenítését (természetesen kikapcsolt interpolációs eljárások mellett).
Egy kedves ismerősömnek pár hete "telepítettem" egy 55Q60T-t, nem rossz készülék, de kb. a lába nyomát sem csókolhatja a többéves 55XE8505 tévémnek. Nem, ne azért, mert az enyém és nem azért, mert Sony. Nem vagyok márkafan.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Gigicuci
senior tag
örülök, hogy megerősítetek és köszönöm. Nem offolom tovább a topicot, a lényeg: engem megvett a márka kilóra!
-
katonatom90
csendes tag
Sziasztok.
Van egy 2018-as kd49xf9005-m
Tegnap kötöttek be optikai kábelt (optikai kábel jön egy részig és aztán koax-al jön a tévéhez). Műsor felvételnél vettem észre a kódolt csatornákat nem tudtam nézni holott dupla tunneres a tv-m, a legnagyobb tv csomagunk van. Szolgáltató szakemberével beszéltem ott azt mondta hogy a felvételt rögzító usb rész talán nincs összekötve a ca modullal, mert az alap csomag csatornáit tudom nézni de ami az extra csomagba van azoknál azt irja ki hogy kodólt. Érdekes mert előtte koax kábel volt és ott nem volt ilyen probléma ott elindítottam a felvételt és nézhettem a kodolt csatornákat is. Erre szerintetek van megoldás.
Azt is tanácsolta hogy probáljam meg a gyári visszaállítást de az se segített egyébként a régebbi firmware frissítést gondolom már nem lehet telepíteni. -
manieeec
tag
válasz winery #54985 üzenetére
Köszi! Ennek most tényleg nagyon örülök, mert amiket eddig néztem 200 körül mindegyiknél kellene valami kompromisszumot kötnöm ami miatt kicsit el is ment a kedvem az egésztől, de ez a TV már teljesen megfelel az igényeimnek. Főleg hdmi2.1 és 120hz hiánya fájt volna PS5 alatt.
-
stev65
tag
Sziasztok, kb egy hónapja vettünk mi is egy Sony tv-t a hx90-es sorozatból, nagyon meg vagyok elégedve vele. Egy aprócska problémám van, nem tudom találkozott-e valaki ilyennel.
A tv egy HDMI kábellel van csatlakoztatva egy Onkyo tx nr1010 AV erősítőhöz, a tv bekapcsolásakor az erősítő is bekapcsol, ha külsö hangforrás van beállítva. Ez nem gond, csak az, hogy valamikor akkor is bekapcsol az erőlködő (véletlenszerűen) mikor a tv nincs bekapcsolva. A hdmi csatlakozás kihúzása után ez megszűnik, tehát egyértelműen a tv kapcsolgatja az erősítőt.Ne ess pánikba!
-
Celtis
veterán
Magam is tapasztaltam TV adásnál, a samsung mikroakadozásait mindenféle mozgásjavító nélkül. Ilyen a Sonynál nincs.
Arról már nem is beszélek, hogy a samsungon minden 15 percben konkrétan megállt a kép egy-egy pillanatra. -
törölt tag
Nézegetem én is a TV-ket, VA 100Hz panelest.
Mi a különbség a KD-55XH9096BAEP és KD-55XH9077SAEP modellek között?
Átsiklom valami fontosabb paraméteren? -
AL
addikt
válasz katonatom90 #54981 üzenetére
Szia. A tévén ki lehet választani, hogy milyen csatornák jelenjenek meg. Kódolatlan, kódolt, de, ha nincs kép és azt írja ki, hogy kódolt, akkor lehet, hogy a bekötésnél valamit elrontottak és csak a kódolatlan csatornák nézését engedélyezi a szolgáltató. Üdv.
-
Gigicuci
senior tag
válasz #68216320 #54990 üzenetére
A káva színe. A 96 fekete a 77 ezüst. Mindkettőt láttam élőben, javaslom a 96-os verziót: kevésbé tükröz a kereté és az egyébként is vékony keret egybeolvadva a képernyővel + az alig látható láb nagyon "lebegős", hi-tech kinézetet ad neki.
Duppy,
majd írd meg neked mi a véleményed róla. Kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
katonatom90
csendes tag
Szia.
Csak akkor jelentkezik a kódolt jelzés ha a felvétel elindul és azután azokat a csatornákat nem is tudom nézni, ha nincs felvétel akkor minden jó, lehet nézni amire az előfizetés szól. Az alap csatornákat tudom nézni. Szerdán kötötték be, előtte nem volt ilyen probléma.[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
válasz Piftuka #54948 üzenetére
Sziasztok!
A KDL-65W857C TV-m még mindig nem jó, ugyanúgy villogja a 6-os hibakódot, ami elvileg "6 BLINK ERROR CODE IS AN ISSUE WITH THE BACKLIGHT LED'S" probléma lehet.
Megtaláltam a TV számláját és a jótállási jegyét és szerencsére anno a 2 éves gyári gari mellé vettem még plusz 3 éves biztosítást is, ami 15 nap múlva járna le....
Szóval ilyen szempontból úgy néz ki mákom volt, be is jelentettem a biztosítónál a hibát és azt mondták, hogy majd kijön a szerviz és megnézik a készüléket.
Nektek van ilyen téren tapasztalatotok Sony szervizzel, hogy ilyen típusú hibát, ekkora TV-nél javítani szoktak, vagy ilyen milyen opciók vannak egy 5 éves TV-nél?
Ha nem javítják, van-e cserekészülék, bár gondolom ezt a típust már rég nem gyártják, vagy hogy oldják meg?Köszi ha megosztjátok velem a tapasztalatotokat, vagy hogy mire számíthatok ilyen téren!
Szép napot!
-
AL
addikt
válasz katonatom90 #54996 üzenetére
Szia. A Szolgáltatónak tudnia kellene, hogy mi a hiba. Így úgytűnik mintha direkt csinálnák, hogy ne lehessen felvenni a kódolt adásokat. Az optikai sokkal jobb minőséget ad, lehet, hogy a kódok megzavarják a felvevőt. Üdv.
-
AL
addikt
válasz stev65 #54988 üzenetére
Szia. A Syns ( HDMI , ARC ) vezérlés beállításoknál ki kell kapcsolni mindkét készüléknél az automatikus ki - be kapcsolás opciót. Ilyenkor nem kapcsolgatják egymást, de 2 távirányító kell. Ez egy kényelmi szolgáltatás. Sokan szeretik, de Én is kikapcsoltam. Nem kell mindig együtt menniük. A HDMI kábelt csak teljes ( minden csatlakoztatott készülék ) áramtalanítás után dugiszáljad, mert valami elromolhat. Üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest