-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RÁK_
tag
válasz Csandi #61135 üzenetére
Igen, én is 42-ről mentem 65-re, és nagyon jó volt nézni. De egy nap alatt megszokja az ember es utána tök normálisnak, természetesnek tűnik a mérete. Mikor a Hisense-t visszaküldtem és visszatettem a 42-est olyan volt, mintha számítógép monitort raktam volna a szekrényre. Én játékra nem használom, így a HDMI 2.1 nem fontos számomra.
-
Vhiktor
veterán
válasz Csandi #60868 üzenetére
Én már lassan 20 éve vagyok a telekom/thome előfizetője, de 20.000 Ft készülkkedvezménynél soha nem ajánlottak többet fel. El is küldtem őket a francba.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
pinnacle
nagyúr
válasz Csandi #59817 üzenetére
Még a Samsung 80T, 90T-n gondolkodtam, de úgy néz ki, hogy csak direkt napsütötte szobába jobb, mert kevésbé tükröződik. Egyébként úgy látom a tesztelők legjobban a Hisense H9G-t dicsérik, szó se róla nagyon kontrasztos, fényerős, de nálunk nem kapható. Sony 9505-nél a bloomingot, hangminőséget reklamálják, de tudjuk, mindenben nem lehet jó. Azt viszont nem értem, hogy pár képmódnál 120Hz-en megy a PWM, bekapcsolt Motionflow esetén. Ez nem zavaró ez a nagyon alacsony frekvencia?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Csandi #59812 üzenetére
Akkor megveszem, ugye nincs jobb ötlet VA paneles TV-re? Remélem a MediaMarkt Onlinetól nem kell 14 napig várni a pénzre, ha már használtat küldtek. Elismerték, azt mondták másik áruházból kapták. Panával még olyan gondom is volt, hogy néha a feketének pl. ruháknak kékes árnyalata volt. Mintha már régebben is olvastam volna ilyen problémáról, nem tudom mi a fenétől lehet. Mondjuk maga a panel is lilás árnyalatú, az lehet a tükröződés mentes réteg miatt volt.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Csandi #59802 üzenetére
Köszi! Azt mondják nincs tökéletes TV, ez lehet tényleg így van. Tartok tőle, hogy nem fejlesztik tovább a LED TV-ket, és 55"-ben, a 9505 lesz az utolsó mohikán
vlevi Samsungnál már Micro LED is van, de nincs 55" méretben, meg gondolom amúgy is nagyon drága lenne. Nem tudom a Samsung meddig fejleszti a saját panelt, ha jól emlékszem Vincent azt mondta, azért vesznek már ők is az LG-től Oledet, mert már olcsóbb, mint a sajátjuk. Lehet a végén csak az Oled marad, talán be tudják hozni a LED-et fényességben. Egyébként mi ez a tulajdonság, amit hiányolok az Olednél, hogy nem süt a nap, hanem olyan, mintha be lenne borulva? A teljes felületű fehér azért "piszkos szürke" mert leveszi az ABL, de színes képen miért nem tudja ugyanazt, mint a LED? Persze azt is lehet mondani, hogy LED-en beég a kép, míg az Oleden látszik minden, de ha teljes erővel tűz a nap, akkor a LED-en életszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csandi #55914 üzenetére
Sikerült mindent egy kicsit elírni, de nagyon hasonlóak a termékszámok, elsőre én is benéztem
1. XH95, valóban magasabb kategóriás, de a betekintési szöge pont jobb kellene legyen az extra réteg miatt a képernyőn, ellenben pont ettől a rétegtől kicsit szivárványosodik, ha külső fény világít rá. Képminőségben jobb, de nincs HDMI 2.1 rajta -> filmekre jobb lehet, játékra kevésbé
2. XH90, jelenleg mindenhol is akciózott tévé, van HDMI 2.1, nincs betekintési szöget segítő réteg. Játékra jobb lehet, filmekre szintén jó, de az XH95 azt mondják arra jobb.
3. XF90, két éves modell, több FALD zónával mint az XH90, jobb fényerővel és kontraszttal, de nincs HDMI 2.1 és gyengébb benne az általános processzor (lassabb rendszer), míg a képfeldolgozó jobb (jobb képminőség). Filmekre jó, játékra kevésbé. -
axlfsi
veterán
válasz Csandi #55396 üzenetére
Leszedtem, felraktam, minden oké volt közben. De!
Valami mégsem frankó, ami a 120hz-et illeti, mert ugyanaz a jelenség, mint előtte is: ha kiválasztom a 120hz-et, visszaáll 1080-ra, ha kiválasztom a 4k-t, visszaáll 60hz-re.
Xbox Series X-ről próbálom beállítani.Íme pár fotó (elnézést, semmi művészi és beállított, gyorsan lőttem, méreteztem, kollázsoltam), illetve a fw ver.szám;
...vajon mi lehet a gond? Tudom, ez nem konzol topik, de odaát még nem TV topik 🙄😁
...talán itt előbb lelem meg a választ.[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Deck
titán
-
Albigator
őstag
válasz Csandi #55023 üzenetére
De adtak hozzá valamilyet legalább? 4K 60 Hz vagy 4K 30Hz ?
Pl egy ilyen kábel jó (bármilyen 4K 120 Hz-es TV-hez)?
aliexpress ugreen kábel link[ Szerkesztve ]
-
Duppy
kezdő
válasz Csandi #54956 üzenetére
Szia,koszonom a valaszt.
A q80 az nagyon draga nekem,a q90 meg plane.
De az en szivem amugy is a sonyhoz huz. Tudom,hogy a mostany sonyk mar nem a 'regiek' de azert bizom bennuk.
Meg regebben egymas mellett lattam a sonykat es a samukat es valahogy a sonyknak elenkebb a szinei.
De tudom,hogy ez szubjektiv.... -
semetka
őstag
válasz Csandi #54494 üzenetére
Jogos amit írsz. Nem gondolkodtam eladásban , még ha az 5 viszi a 4es játékokat is. Még nem döntöttem mi lesz a 4 sorsa.
@speter33: akkor valamit találnom kell amit még be tudok dugni mert ezen az elosztón marad 1 szabad slot
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
-
ozzy711
őstag
válasz Csandi #54287 üzenetére
Ha valaki ez nagyon zavar, ott az LG CX
Más problémákkal és jóval drágábban.
Ettől függetlenül eszméletlen feketéi vannak a TV-nek, de a felirat körül szépen ott van a körkörös fehérség (ha sötét van)
Azt azért tedd hozzá, hogy tök sötét szobában nézve, sem igazán intenzív az a körkörös fehérség ( szépen elhalványítja a tv szoftvere, legalábbis nálam ).
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Csandi #54290 üzenetére
A fotókat hálás köszönettel veszem én is! (Fentebb már beszéltünk erről, hogy a "kb. amit látok" fotóknak van értelme.)
Viszont ha jól értem, nincsen redőnyöd... Azért az nem teljesen "dark room" ám.
Nálam, ha becsukom a tévés szoba ajtaját, és lehúzom a redőnyt, akkor "pitch black".
Az egyetlen fényforrás a SONY tévé előlapján a bekapcsolást jelző LED..."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Csandi #54287 üzenetére
Amikor már éppen válaszolnék Derron fórumtársunknak, hogy ha a QuantumTVs bemutató miatt még nem is, de amikor meglátok ilyen jó minőségű bemutatókat, akkor megnyugszom, hogy nem lesz itt probléma a blooming, és lesz kellő mennyiségű fekete szint is...
És akkor leírod ezt...
"Aquila non captat muscas."
-
Derron
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- The Crew sorozat
- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- League of Legends
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest