Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Probiker
aktív tag
Beszereltem asust, eddig gond nélkül megy. Ami asrock kiszerelésénél történt azt félve írom le

Egy hete ment asrock, frissen pasztázva, aznap vettem pasztát (pont elfogyott).
A lényeg, vettem le coolert cpu-ról, de valamiért nem akart. Húzom jobban alaplaptol el, meg is néztem nem e akadt bele a tartó pöcökbe cooler, de nem.
Még jobban húzom bordát, hírtelen elengedte. Nézem lapot, hol a proci? Dicsak, ittvan a cooleren

lapon zárva cpu foglalat, és mégis kijött
asrock powa -
Probiker
aktív tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
amikor vettem asust (kb. két és fél hónapja) srác még jópofizva meg is jegyezte, hogy 3év gari van rá, ha netántán valamit akarok vele csinálni. Hát éltem is vele

Mindjárt szerelem is be asrock helyére, remélem azért működni fog
Ja és nem akar valaki a sima VM lapjából HDMI lapot csinálni? van egy full kivezetés készletem a laphoz
-
Probiker
aktív tag
khm, voltam ma ámításteknika boltba, hogy mizu asusal.
Na és kéremszépen CSERÉLTÉK asus csodát. Szóval Asus M2A-VM HDMI gagyi, bóvli, fos, gyárihibás![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
jah, picsába, nekem is olyan van, ugyan olyanra cserélték
Szóval érdekes dolgokat művelt asus.
Először úgy jelentkezett a hiba, hogy bekapcsolt állapotba egyszer csak elment minden.
Se kép se hang. Hiába nyomtam restartot, nem indult. Ventik pörögnek, de gép nem indul.
Aztán nagy nehezen (és lassan
) rájöttem, hogy CMOS Clear után indul csak.
Ilyenkor elmegy minden beállítás ugye, időt is elfelejti, nod mindig rinyált, hogy lejárt a próbaidő....
Kérdeztem, hogy mit mondtak, mi baja volt lapnak, de nem tudtam meg semmi érdemlegeset. Nagykerbe nem mondtak semmit, csak annyit ''vagy cserélik vagy nem''. Inkább cseréljék
De biztos valami baja volt, szaré hugyé nem cserélnek semmit. -
Probiker
aktív tag
Jah köszi.
Eddig csak biostaral volt gondom, de az is ilyen x akták rejtély marad 
Asus meg remélem tényleg gyárilag volt hibás, itt sem voltam a gépnél mikor elöször beadta magát.
Mondjuk mikor visszavittem lapot mondta csákó, meglepi, hogy baja van lapnak. Ilyen lapot még senki nem vitt vissza. Há’ mondom pár hónapja lehet kapni, valamit csak el kell kezdeni
Csak az a baj, hogy én vagyok az első, pedig direkt ezért vettem itt helyben a lapot, ha netántán valami garis baja lenne, és tessék 
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Végre van másik lapom. Vihetem végre gariztatni Asus csodát.
Addig elleszek asrockal is
-
Probiker
aktív tag
válasz
katt777
üzenetére
Istenem, ''mindenki'' azért rinyál, mert AMDnél ''új'' procihoz új foglalatu lap kell.
Namármost, intel durvábban csinálja ugyanezt, mindössze a foglalat marad ugyanaz. Ott chipkészletekel szivatják a jónépet.
Pl: minden egyes AM2-es lapban megy minden AM2es proci. Viszont LGA 775nél ez nem így van, sőőőőrt!! (új proci új chipkészlet.....) -
Probiker
aktív tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
De mekkora forgalmuk lehet. Nagyon sok ilyen webáruházat látnak ell áruval. És mind forgalmat bonyolít. (nem nagyon, de sok kicsi sokra megy) Pl a bolt ahol én vettem lapot, csak ilyenekkel foglalkozik. Készletük Szinte alig van, rendelésre hozzák a cuccok nagy részét.
-
Probiker
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
A meleg kinyirja a te gépedet is?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Probiker
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Lehet náluk rendelni a gépboltbol is, de nem ott hanem náluk a webáruházba vettem. Majd rákérdezek, hogy tudnak e hozni cserébe (ráfizetésel) mást. Ha nem akkor marad csere.
-
Probiker
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ennél csak jobbat lehet
Szerintem csere lesz csak, nincs semmi normálisabb lap, ahol vettem
Vagy mégis?:[link]
Ja és kéne egy AM2-es deszka, amíg garit intézik. Nincs véletlen valakinek eladó ?
-
Probiker
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Jövöhéten kitudom majd próbálni pcie vgaval. Majd utána viszem vissza gariba.
-
Probiker
aktív tag
Nem csak a totyik kezd kihalni, hanem az én lapom is

Tegnap este elmentem zuhanyozni, gép ment, mire visszajövök csak fekete kép azt semmire nem reagál.
Nyomtam reStartot de nemindult. kb 3. inditásra bootolt gép, de winfos kép nemjött be, hallotam, hogy elindult Xp de kép nemvolt
Nyomtam egy Bios restartot és utána indult rendesen Win is....
Gondoltam rakok egy új vga drivert, felrakom, újrainditanám gépet, de nem bootol be.... már megint csak cmos reset segített.....
Valakinek valami ötlet? Hogy mi lehet a hiba oka? Ha lekapcsolom a gépet, csak bios reset után lehet megint bekapcsolni....
Ja és amióta ezt csinálja csak 1024es felbontást tudom használni, eddig 1280x1024 en nyomtam, de most szarul jeleníti meg.... (19colos téefté. nemhinném monitor lenne szar, fél éves)
Hogy én mindig szívok alaplapokkal......
-
Probiker
aktív tag
Sajnos meg kell, hogy cáfoljalak. Igen is melegszik a 690G chipset. Nyáron a 40fokokban iszonyat meleg volt, nem lehetet megfogni... Most a hüvös időben már rajta tudom hagyni a kezem. Pontos értékeket nem tudok mondani, mert nem írja everest....
Az új AMD chipset ugye nem csak valami ''Nvidia féle'' új chipset?
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Ja, de azért az elvárható egy laptol, hogy automatikusan érzékelje. Pl biostar is egyböl vágta melyikre kell picsört küldeni. Meg eddigi összes int vga-s lapom

Remélem azért min egyszer nálad sem fog indulni biostar, nehogymá az legyen hogy én néztem be a dolgot
Szervízbe is mikor levittem, kipróbálták egy codegennel, simán indult. Rákötik Chieftec-et nemindul, hálistennek nem nálam volt a hiba
(vagyis de, táp enyimé... -
-
Probiker
aktív tag
Ja, lehet mondanák 1hónap múlva lesz csak asus

Viszont az a bios frissités jöhetne már biostar-hoz.
Csendes gépeket szeretem. Most hogy megvan a táp, tényleg hallk.
Gyári cpu coolert egy Th XTunner-el fullra leszabályoztam, viszont így alapon 40fokos a proci.
A cnq segítene rajta picit, nagyon nem terhelem a procit, ha mégis akkor feljebb kapcsolom coolert. -
Probiker
aktív tag
válasz
wassermann
üzenetére
Szerintem nem fogsz te (sem) 35w os cpu-t venni. Anno én is arra gondoltam, hogy veszek egy olyat, de kurv@ drágák. Ha egyáltalán lehet szerezni

ftc: mennyiért szerezted asus lapot?
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Nah, gyerekek. Megvan az új Chieftec tápom. (GPS-350EB-101 A)
És faszán müxik vele gépsárkány
Amióta a biost visszaraktam az eredetire, azóta nem csinált semmi ''hülyeséget'' lap
Jó ez a kis biostar. De az a fránya CnQ ..... -
Probiker
aktív tag
Amugy, van valami bug ezzel a biostar lap-al. Vagy kétszer fordult már elő, hogy bekapcsoláskor nem akart elindulni.
Zöld háttér, biostar logo. (nyomjá del-t vaze, szövegnél
) megál.
Nyomok restartot..... semmi. bios restart..... semmi.
Ó, hogy azt a *@ -
Probiker
aktív tag
-
Probiker
aktív tag
Pedig már keztem megszokni az oda visza utat

Tutti, hogy a táp volt a hibás, codegen táppal simán ment, enyimével nem...
Samsungal még nem próbáltam, majd holnap megejtek azzal is egy próbát. De iszonyat hangja van ennek a kölcsön tápnak, nembírok mellete megmaradni, ááá a fülem
-
Probiker
aktív tag
Megvan a válasz kispajtások!

Leviszem egyik ismerőshöz, szervízbe. Rákötik 500as Codeghányra, egyből világítanak ledek, bootol.
Na mondom, idáig nálam nem jutott. Levittem 350es FSP tápom, ami hajtaná gépet.
Ráköti...... de semmi. ventik pörögnek, gép nem indul.
Egyből arra gondolt, hogy egyik 5voltos ág nem jó. Nézi multiméterrel, mikor: '' nincs bekötve egy fehér vezeték''

Na mondom fasza, zsír új FSP, egyből ment is vissza gariba, ha cserélik akkor már holnap hoznak másikat helyette, addig pedig kaptam egy cseretápot.

-
Probiker
aktív tag
na, gyerekek, befonom a szemöldökömet.
Összerakom gépet, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva ( zsír új házba.)
Következik a bekapcs. Ventik felpörögnek, monitoron kép óne
Hámondommivan, újra bekapcs, semmi. Ramot átrakom másik slot-ba. semmi.
Na mondom, lehet rosz a zsír új fsp tápom
Kipróbáltam másik tápommal (IBM 310W), de ugyanaz.
Próbáltam csak az egyik rammal, semmi. kipróbáltam az összes mem slotba, hátha. de semmi.
Lekötöttem mindent táprol, csak az alaplapot hagytam rajta, semmi
Már mindent megpróbáltam, ami miat nem indulhat el gép, ezideáig azzal szórakoztam.
2x256Mb ddr2 533Mhz-es samsung ramjaim vannak, én ezekre tippelek, hogy nemkamálja az alaplap.
Valakinek valami ötlet? Nehogymá talán magyarország első ilyen alaplapja pont nálam haljon be

-
Probiker
aktív tag
-
Probiker
aktív tag
Karácsony előtt vettem a mostani gépem, akkor választhattam volna Pentium D-t (805) is, ami elriasztott tőlük: a melegedés és a nagy fogyasztás ( nameg amd fan vagyok
).
Nálam igen fontos a halk működés, most a gyári coolert használom, azt is minimumra leszabályozva egy Thermaltake XTunner-el.
X2 3800+ EE a maga 35wattos fogyasztásával és (gondolom) igen kicsi hőtermelésével tetszett meg.
Valószínű akkor marad mostani proci, X2-t túlságosan nem hajtanám meg, amire alap dolog lenne a két mag addigra biztos olyanom lesz
Még valami.
AMD chipsetes alaplapok milyenre sikerültek Asuséknak? Megéri Asus AMD chipsetes lapot venni?
Mindenképpen AMDs lapot szeretnék venni, és a terv az, hogy maradok Asusnál.
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Kétszer ment el

[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Lenne egy jó kérdésem. Nem tudjátok, hogy hol lehetne szerválni egy ilyen procit? : [link]
A lényeg a 35Watton van.
Láttam már PH!-n is EE X2 procikat, de nem 35wattosat.
[Szerkesztve] -
Probiker
aktív tag
Engem inkább a lapok mérete zavar. mATX, kevés. (nekem)
Kevés az a 2pci hely, nekem mindkettő foglalt, TV Tuner és Audigy. Ha egy vga-t kéne betennem a pci-e be akkor bizony obi van. Egyszerűen túlmelegedik, nemkap elég levegőt!
Sajnos tapasztalat, volt 6600GT-m, 3D-ben nembírta, túlmelegedett.
Miért mATX-es majdnem az összes int. vga-s lap
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI DDR5
- Új, bontatlan Kingston Fury Beast 16GB DDR5 5600MHz CL40 RGB XMP White - 2 év bolti gari! -
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak ezért írtam, hogy gyárihibás 
) asusomat 

)
Ha az is így fog ragadni, befonom a szemöldökömet
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Asust még véletlen sem próbáltam tuningolni, azt se tudja mi fán terem