Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #17594 üzenetére
Erre való a ceruza.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
btraven
őstag
válasz Füleske #17584 üzenetére
Én egy helyről szoktam véletlenül letölteni albumokat. Kiírom CD-re aztán hallgatom a konyhában krumplipucolás közben. Na most ezen a helyen metalcore-t írtak csak. Lett is nagy meglepetés hogy mi ez a rap? Öröm az ürömben hogy a vacak rádiómagnóm kis hangszórókkal egész jól nyomja azokat a mély izéket, ami rap-ben szokott lenni.
@Dottorei
Azt hittem a trap metal vicc akar lenni[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
-
Ellia
addikt
-
btraven
őstag
Ez metalcore lenne? [Bone Crew]
-
Dilikutya
félisten
Sajnos nekem csak a csillebérci jött össze. Sajnos, mert máskor ismegnéztem volna, és ez az egy meg hát... mocsok szarul szólt Csillebércen minden. De mondjuk a Nevermore legalább felismerhető volt, a Deicide-nál meg a feléig csak zajmassza volt, meg láttad hogy a színpadon pusztít Benton mester. Később a Lamb Of God már vállalható volt hátul, vagy legalábbis nem volt betonszar, és be is lehetett azonosítani.
Szerintem a nagyok közül messze ez a csillebérci fesztivál volt életem legszarabb hangzású pár koncertje. Akik fanyalognak a Barba Negrára, azok nem voltak még szar helyen. Amúgy azzal nekem pont nincs bajom, kétszer voltam, mindkét alkalommal jól szólt minden.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Voy15
tag
válasz Dilikutya #17575 üzenetére
Igen ez volt az :)
Én szerintem az összes NM koncerten voltam idehaza, leszámítva a Csillebércit, meg a 2003 előttieket.
Egyik évben még a Szigeten is megfordultak, ahol emlékszem, hogy rohadtul kellett sietnünk a Nine Inch Nails után, hogy odaérjünk a kezdésre a hammer vagy metal vagy mittudomén már milyen nevű színpadra.
Rá 1-2 napra meg Tool volt a nagyszínpadon...
Most meg... áhh hagyjuk is a Szigetet.. szóra sem érdemes.
Más:
Ha már szóba került Attila:
Pénteken Ride for Dime XVIII az Instantban.
Gondolom a srácok most sem okoznak csalódást -
Dilikutya
félisten
válasz Dilikutya #17575 üzenetére
Hozzáteszem, azért a The Agonist is annyira izgalmas, hogy a Youtube-on a 2. dalnál kérdés nélkül ugrottam az oldalt felkínált Celtic Frost-ra.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Nem volt pénzem arra a koncertre.
Engem akkor mindkettő érdekelt volna, kb. akkoriban fedeztem fel őket, az Arch Enemy-nek az Anthems lemeze volt épp aktuális, a Nevermore meg a klipes Believe in Nothing-al vett meg kilóra akkoriban. Ma is az egyik kedvencem a Dead Heart lemez.
2003 őszén volt, a Morpheus játszott előttük.Az Arch Enemy egy dögunalmas melodeath banda lett, már ha a death még egyáltalán rájuk aggatható. De hát Alissa egy modern metálos/metalcore bandából érkezett, nyilván tudatosan esett rá a választás. És az a vicces, hogy a The Agonists izgalmasabb zenét játszott akkoriban, mint azóta az Arch Enemy.
[ Szerkesztve ]
-
Voy15
tag
válasz Dilikutya #17567 üzenetére
Warrelt nyilván nem lehet pótolni, de amúgy meg mindenki más a régi felállásból elérhető lehet.
Van Williams, és Jim Sheppard is csak bohóckodnak valahol, Attila mehetne másodgityósnak, de szerintem akár még Chris Broderick is mozdítható lenne az In Flamesből.
A vokál meg... hát igen az szopás..
Egyébként szerintem anno nem választott olyan rosszul Jeff az Arch Enemyvel, lett ott volna keresnivalója, csak valszeg az idősebbik Amott attól fosott, hogy túl elborult dolgokat írna Jeff ami nem illik az AE-be, és azért legyünk őszinték, Alissa bekerülése után rohadt pozőr banda lett az AE.
Az volt mindig is a megérzésem Alissa óta, hogy ők kb lefektettek egy marketing stratégiát, és azt követik, csak a biztosra mennek.
Gondolom Jeffnek is elege lett ebből, hogy kiaknázatlan maradt a dalszerzői vénája.
Amúgy fun fact:
Valamikor a 2000-es évek elején volt egy Arch Enemy - Nevermore koncert talán az E-klubban(?), amit aztán az AE lemondott, és mindenki visszakapott a jegyárból kemény 500 Ft-ot. Ment is a röhögcsélés, hogy akkor az AE 500 Ft-ot ér.
A koncert végén iszonyat mázlim volt, és tudtam pár szót váltani Jim-mel, mert kijött a küzdőtérre, és akkor aztán ő lehordta az AE-t mindennek :D
Elmondása szerint mondvacsinált okokból droppolták a koncerte(ke)t, és leginkább az volt a bajuk, hogy a Nevermore játszott később, és nem ők :D
Egyébként életem koncertje volt.
Régi szép idők... -
TripleB
senior tag
Megnézem már ezt az Arch Enemy-t. 😃
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
-
-
nagyúr
A nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy Loomis lépett, akár személyes, akár zenei okokból - nyilván ez nem 100%-os garancia, de legalábbis nem valószínű, hogy kirakják a szűrét, és utána mindegyik fél hazudik a dologról.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Voy15
tag
Jeff Loomis kilépett (kidobták?) az Arch Enemyből.
Az új gitáros Joey Concepcion, aki asszem már helyettesítette őt korábban az AE-ben.
Én örülök neki, összerakhatna Jeff egy Nevermore 2.0-t, mondjuk Attilával -
nagyúr
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Elemental
addikt
válasz Dottorei #17560 üzenetére
Előbb utóbb eljutnak a mester szintjére.
-
KerryVTR
tag
válasz btraven #17556 üzenetére
Szerintem ez elég egyéni dolog. Van aki igen, van aki nem.
Mi régebben zenélgettünk (igaz nem brutál death, de hörgős/károgós ének volt), és nem használtunk ilyesmit, és tudok olyan zenekart barátok körében, aki nem használ death-re most sem.
Úgy gondolom ez egyfajta adottság, meg gyakorlás kérdése is, kinek hogy bírja a torka...
A grind az azért már szerintem más, ott esélyesebb, hogy használnak azért... -
Dilikutya
félisten
Deicide - Bury the Cross... with Your Christ!
Remek karácsonyi dal és klip.
-
btraven
őstag
Brutal death metal/grindcore énekesek használnak "voice distortion box"/effekt-et?
Nem tudom elképzelni hogy tudnak végig "énekelni" egy koncertet.
Ez kábé akkora teljesítmény mint egy opera előadás. -
snecy20
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
TeeBee73
veterán
Biztosan ismeritek Őket, nekem most dobta fel a Zsötúb.
Csajozós, egynek elmegy.Boldog Karácsonyt!
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
daqwsq
csendes újonc
Destruction is lesz a rockmaratonon, ez örvendetes, hogy elhozzák a nagy germán thrash bandákat. Csak ezért kinézek valószínűleg arra az 1-1 napra, valaki elhozhatná még a Dark Tranquility-t egy teljes estés műsorra és elégedett leszek a nyárral.
(The Halo Effect-től azért a Red Stage eléggé elriasztó de még átgondolom)Boldog karácsonyt!
[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
Esku jo lett : [Hooligans - fekete szivarvany]
Van duplazo is"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Voy15
tag
Fezen első nevek:
Armored Saint, Butcher Babies, SodomBoldog Karácsonyt mindenkinek!
-
LyonnaisFan1
őstag
Egy kis Pokolgep koncertfelvetel meghallgatasra.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
btraven
őstag
Gorepot - Tried Wearing Some Tight Jeans. but Couldn't Pull It Off
Olyan jó gitár riffek vannak ebben: [link]
Arról nem is szólva hogy az élet nagy problémáiról szól. -
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Voy15
tag
-
TripleB
senior tag
Dvvad -MRKLB
Erre most teljesen ráfüggtem. 🥰
Szegedi atmoszférikus black metal."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Bjørgersson
félisten
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
Hermóðr - To Be Alone (full album, 2023)
Ezt Vikthornak.
-
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
dethroner
veterán
válasz Dilikutya #17533 üzenetére
Igen, a dobost szoktam nézni ha valahol élőben pár percre elcsípem őket. De az énekhang nagyon megkopott a mutálással, azóta teljesen más hangmagasságokat és dallamokat keres, amik meg már nem izgalmasak.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Dilikutya
félisten
válasz dethroner #17532 üzenetére
Mindig is lakossági metal volt, igazából nem is értem, miért nem nagyobb tömegek előtt lép fel. Talán a zenei rész az oka, az azért lejön, hogy nem amatőrök vannak a csapatában, viszont ezek a technikás, néhol djent alapok a lakossági piacra teljesen fölöslegesek. Valamelyik élő klipjét megnéztem a Jimmy után, a dobos mintha a Jankai Valentin lenne a Blind Myself-ből.
-
dethroner
veterán
válasz Dilikutya #17531 üzenetére
Ez a Köteles gyerek is amikor feltört a youtube-ra még azt hittem lesz belőle valami. De ékes példája hogy valaki úgy lesz egyre szarabb hogy előtte se volt igazán jó
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
3/4 ház Aréna azért bőven több ember, mint ami a nyári, kicsit több embert befogadó Barba Negrába befér.
Bár lehet reális a Barba Negra, szerintem rég kifulladt ez a zenekar. Nemrég hallgattam az első lemezüket, az még mindig jó, de a többi dögunalom, egykaptafa. De legalább bejött a tippem, amikor ismeretlenül hallgattam a debütöt 2007-ben, szép jövőt jósoltam nekik. Szerintem első magyar nyelvű cikket(kritikát) én írtam róluk anno, befuttattam őket is, mint a Flying Backwards zenekart 20 éve.Régi Ektomorf-ot én nem is mertem meghallgatni 20+ éve. Bár az utániakat se szoktam egynél többször, a Nuclear Blast-os első lemez óta kb. ugyanazt adják ki, ennél még az AC/DC is többet csavar 1-1 új lemezen. Mondjuk pár éve a temetős klipes lemez tetszett, azon Zoli rájött, hogy szereti a töltényöves trve metalt.
De mintha ígértek volna mára valami death/thrash bejelentést is valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Ha valakit megmozgat a Five Finger Death Punch, jövő júliusban jönnek, gondolom az előző Arénából kiindulva (3/4 háznak se lehetett csúfolni) most "csak" a Barba Negra-ba. Mondjuk Bécs és Varsó szerencsésebb lesz mert ott (is) a Metallicával együtt lesznek
#17526Akelaus még csak belepörgettem, de egyetértek a kijelentéseddel Mondjuk pont nemrég került elém a Kalyi Jag és a Felüvöltök az égbe, sajnos azt kell mondjam, így vén fejjel csak a nosztalgia szépíti meg őket, de a színvonal igazából tulajdonképp így nézve egyenletes Aztán lehet hogy a Vivid Black is tetszett volna 20 éve
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
btraven
őstag
Van extreme metál stílus? Vagy az összefoglaló név minden death/thrash/grindcore/industrial groove stílusokra?
-
Akelaus
senior tag
válasz Pro Koryak #17522 üzenetére
Ő sminkben is az. 🤣
Más: kint az új Ektomorf. Annyira sz.r, hogy az már jó. Tényleg nem értem mi akar lenni ez az album. Félek tőle, hogy a Zotya sem...
-
TeeBee73
veterán
válasz Pro Koryak #17522 üzenetére
Én így virítottam sminkelve. (A jobb oldali kopisz.)
Anélkül jobban festek anyám szerint.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
snecy20
nagyúr
válasz Bjørgersson #17519 üzenetére
Van még egy ilyen mostanában nagyon felkapott kutyaütő banda, az Infected Rain. Ők moldávok. Ki nem találnátok, hogy pontosan ugyanaz a zenei recept mint a Jinjer-nél..
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
btraven
őstag
Ez is technikás? [Impaled Divinity - demo]
Legjobb a bass drop benne.
Demó létére tökjó minőség. -
Pro Koryak
addikt
válasz Akelaus #17521 üzenetére
"bűn ronda a csaj. Smink nélkül katasztrófa."
A sminkelt lyányok döntő többségénél ez a jelenség szintén tapasztalható. Nem véletlen a min.3-5kg smink.
Amúgy meg kis ébresztő:
ABYSSIC - Brought Forth in Iniquity (Full Album 2022) -
válasz Bjørgersson #17519 üzenetére
Igen. Sok olyan banda van akik a csöcsökön kapaszkodtak fel miközben hallgathatatlanok voltak vagy még mindig azok.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-
Akelaus
senior tag
válasz Pro Koryak #17516 üzenetére
Ebben a turnéban egy jó dolog van, off a Sepulturának. Bár valójában a Roots után vége volt, és úgy is hogy az utolsó két album jól sikerült.
Obituaryt megnézném, de nem ezekkel a bandákkal, a Jinjer meg egy időben szinte hazajárt hozzánk. -
Pro Koryak
addikt
Obituary ilyen bandákkal? Te jó ég!
-
Dilikutya
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Voy15
tag
Dimmu Borgir - Inspiratio Profanus (feldolgozás lemez)
1 - Black Metal (Venom)
2 - Satan My Master (Bathory)
3 - Dead Men Don't Rape (G.G.F.H.)
4 - Nocturnal Fear (Celtic Frost)
5 - Burn In Hell (Twisted Sister)
6 - Perfect Strangers (Deep Purple)
7 - Metal Heart (Accept)
8 - Nocturnal Fear (Celtically Processed) (Celtic Frost)
-----------------------------------------------------------------------
Guns N' Roses - The General (Official Audio) -
Dilikutya
félisten
Nem nagyon tűnik egyik sem feloszlós zenekarnak. Aktívak lemezen, élőben is. A Sodomot pár éve láttam az Exodus előtt, nem tűntek megfáradtnak. Most nyáron a Kreator meg egyenesen csúcsformában jött. Tankard-ot nem nagyon követem a lemezekkel, de folyamatosan jók ők is. A Destruction... hát ők mondjuk az újjáalakulás óta egy jó lemezt sem csináltak, míg pl. a Kreator meg a Sodom manapság is tud olyat, amit oda lehet tenni a klasszikusok mellé.
Mai napig nem tudom feldolgozni, hogy lehet az, hogy még a bolgároknál is volt Big 4 koncert anno, mi meg abból is kimaradtunk.
-
Voy15
tag
Judas Priest is turnézgat a Uriah Heep-el, meg a Saxon-nal, de az csak 3
JP nem nagyon szokta elkerülni kis hazánkat, tuti jönni fognak most is, de lehet nem ez lesz a bejelentés. -
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #17507 üzenetére
Nyáron be tudnak engedni 6000-6500 embert,igaz, a sátor ettől nem lesz nagyobb, a fele kintről nézi csak. A Sportaréna biztos drágább, nagyobb hely meg nemigen kell. Régen is a Pecsában voltak az önálló Megadeth koncertek, az se volt nagyobb. A Sportarénában volt ugyan a két legutóbbi buli, de az egyiken a Slayer-rel jöttek, 3 éve meg előzenekarként a Five Finger Death Punch-al, önállóan utoljára 2010-ben jártak itt a Pecsában.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Dilikutya #17505 üzenetére
Egy Megadethnek ennél azért méltóbb helyen kellene fellépnie, nem?
-
Dilikutya
félisten
Ahogy sejteni lehetett, ilyen is lesz:
-
Dilikutya
félisten
Hammer ma valamit bejelent. 4 bandás, egyenként is súlyos lineup, és az egyiknek búcsúturné.
Remélem, engem nem fog érdekelni, a kedvenceimből senkit sem akarok feloszlatni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Bjørgersson
félisten
Na csináljunk akkor egy black fridayt.
-
Bjørgersson
félisten
Inkább maradok az ilyen és ehhez hasonló stílusoknál
Necrophobic - Stormcrow, klip gondolom majd délután lesz hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Képregény topik
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat