Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz csakany2001 #18688 üzenetére
Top 10-et nem tudok állítani. A Spotify szerint a legtöbbet hallgatott album a High Parasite - Forever We Burn volt, melléjük becsúszott legtöbbet hallgatott számnak a Neon Nightmare - Lost Silver száma. Ezen felül a NightRage - Remains Of A Dead World is becsúszott a toplistába. De a kötelező Stanne anyagokat is ide tenném, DT és Cemetery Skyline. Nekem nagyon tetszett még a Helevorn - Espectres, a Dååth - The Deceivers vagy épp a Schammasch - The Maldoror Chants: Old Ocean, Gaerea - Coma, Iotunn - Kinship. A The Black Dahlia Murder - Servitude is tetszett de valahogy hamarabb kiesett a lejátszóból, ahogy az Observers - Robot Dawn-ja is. Sokszor a hangulatom is megszabja mit hallgatok, biztos van ami most nem jutott az eszembe mert több mint 30e óra zenehallgatás volt idén is, majdnem 400 különböző bandába hallgattam bele, nehéz számon tartani és csak bővül a lista azokkal is amiket itt ajánlotok néha.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Peterhappy
őstag
válasz BullHurley #18697 üzenetére
Utananezek ezeknek, koszi szepen!
-
Peterhappy
őstag
válasz Dilikutya #18695 üzenetére
En is ezt hinnem/hittem.
Bo tiz eve azert mentem Sopronba, hogy meg egyszer lathassam a Priestet, mig aktivak.
Azota meg voltam tovabbi harom(?) koncertjukon.Szamomra fura, hogy nem kepesek letenni a lantot. A Maidenrol is azt hittem, egyszer majd kozosen intenek bucsut, azzal egyutt, hogy Nicko idosebb a tobbieknel.
Az biztos, hogy az en klasszikus kedvenceim, akiken felnottem, mar mind az utjuk vegen jarnak, ahogy mondod...
-
BullHurley
lelkes újonc
válasz Peterhappy #18678 üzenetére
mert sajna nincs igazán jó próbálkozás. sokan csak egyszerűen meglévő dallamokat metalosítanak ahelyett hogy valódi műnépzenét tolnának metállal vegyítve.
azért vannak jók is szerintem, a Kopjafa, Turulvér nekem tetszett, meg a Hetumoger, ha el tudsz vonatkoztatni a borzalmas énektől.
-
sith7
félisten
válasz LyonnaisFan1 #18693 üzenetére
Azért májusba még eljöhetett volna
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18694 üzenetére
Hosszú táv már nincs ezekben a zenekarokban. Nicko 70+, de a többiek is közelítenek. Néhány év, talán még egy lemez, ha lemegy ez a turné, lehet kezdik a búcsúköröket is. Sajnos nagyon előtte vagyunk, hogy a klasszikus metalzenekarok egy jó része pár éven belül leáll.
A minap tökre meglepődtem, hogy Vinnie Stigma is 69 lett az Agnostic Front-ból.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Peterhappy
őstag
válasz LyonnaisFan1 #18693 üzenetére
Oh
Éreztem, hogy eljön ez a pillanat, de titkon reméltem, hogy még egyszer láthatom még élőben. Hatalmas kedvencem, de jó döntést hozott. Jó egészséget neki
Kíváncsi leszek, ki fogja pótolni - és hosszú távon mi lesz az együttessel.
-
LyonnaisFan1
őstag
Statement from Nicko McBrain:
After much consideration, it is with both sorrow and joy, I announce my decision to take a step back from the grind of the extensive touring lifestyle. Today, Sat, Dec 7th, Sao Paulo will be my final gig with Iron Maiden. I wish the band much success moving forward.
I will, however, remain firmly part of the Iron Maiden family working on a variety of projects, my long time managers, Rod Smallwood and Andy Taylor, have in mind for me. I’ll also be working on a variety of different personal projects and focusing on my existing businesses and ventures, including The British Drum Company, Nicko McBrain’s Drum One, Titanium Tart, and of course, Rock-N-Roll Ribs!
What can I say? Touring with Maiden the last 42 years has been an incredible journey! To my devoted fan base, you made it all worthwhile and I love you! To my devoted wife, Rebecca, you made it infinitely easier and I love you! To my kids, Justin and Nicholas, thank you for understanding the absences and I love you! To my friends that are always there for me, I love you! To my bandmates, you made it a dream come true and I love you!
I look into the future with much excitement and great hope! I’ll be seeing you soon, may God bless you all, and, of course, “Up the Irons!”
Nicko---
Roviden, tomoren: Nicko McBrain utoljara ul a dobcuccok moge az Iron Maiden egyuttesenel, es 42 evet kovetoen befejezi a turnezast a csapattal.
Utodlasa folyamatban, es amint megvan, bejelentesre is fog kerulni.[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
nagyúr
Kings of Mercia - Battle Scars (2024)
Ahhoz képest, hogy a Kings of Mercia mögött kedvence zeneszerzőm (Jim Matheos) áll, meglepően nehezen vergődöm velük zöldágra. Láthatóan Jim megunta a fajsúlyos témák fajsúlyos zenével való párosítását, és a Fates Warning 2004 után újra sokéves szabadságra ment - viszont emberünkből folyamatosan jön a zene, úgyhogy kénytelen mindenféle sideprojekteken keresztül kiélni magát A némileg avantgard behatású, rock elemeket is tartalmazó Tuesday the Sky projekt mindkét lemeze bejött, viszont a progresszív-post-AOR-jellegű Kings of Mercia nem akar megkapaszkodni. Mindkét lemez első dalával (Wrecking Ball, ill. Guns & Ammunition) megbarátkoztam, átjön, amit szeretnének, de a lemezek további hallgatása rendszerint néhány dal után felveti a kérdést, hogy nem akarnék éppen valami mást hallgatni? Most, hogy ezeket írom, át is váltottam a Battle Scars-ról a Driftre
Szóval, ha valakinek van megfejtése a Kings of Mercia-hoz, akkor értesítsen[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ellia
addikt
Bloodywood ft. @BABYMETAL - Bekhauf (Official Music Video)
Tegye fel a kezét aki halott már panjabi, japán és angol nyelvű számot Ha nem akkor hajrá!
-
snecy20
nagyúr
válasz csakany2001 #18688 üzenetére
Talán ezeket mondanám, de az igazsághoz hozzátartozik hogy még megbecsülni sem tudom, hogy hány olyan kiadvány van/volt, amit még belehallgatás szintjén sem volt időm megismerni... tehát lehet hogy néhány hónap múlva kicsit másképpen nézne ki a lista.
Sgt. Slime - Excaligator (thrash, crossover)
Altar of Oblivion - In the Cesspit of Divine Decay (epic heavy-doom)
Magnetar - There will be no Place in my Valley (blackened heavy)
Ghetto Ghouls - Vigilante Crusaders (thrash, crossover)
Yoth Iria - Blazing Inferno (melodic black)
Thy Catafalque - XII A Gyönyörű Álmok Ezután Jönnek
Ioutunn - Kinship
1349 - The Wolf and the King
Rotting Christ - Pro Xristou
Ulcerate - Cutting the Throat of God[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
csakany2001
senior tag
Kinek mi lett az idei kedvence, top10-es listája?
Igazából már a jelentősebb albumok megjelentek, részemről ez a top10:
- Oceans of Slumber - Where Gods Fear to Speak
- Madder Mortem - Old Eyes, New Heart
- Wintersun - Time II
- Opeth - The Last Will and Testament
- Sólstafir - Hin helga kvöl
- Swallow the Sun - Shining
- My Dying Bride - A Mortal Binding(végül adtam még egy esélyt, és igazából bejött)
- Iotunn - Kinship
- Dark Tranquillity - Endtime Signals
- Fleshgod Apocalypse - Opera vagy Evergrey - Theories of Emptiness
Meghallgattam még az új Blood Incantation - Absolute Elsewhere de ez egyelőre nem fogott meg, voltak azért jó próbálkozások, amik első hallgatásra nagyon jónak tűntek, de tartósan nem maradtak a lejátszóba.(Neon Nightmare - Faded Dream)
Through Storms Ahead sem sikerült rosszul, de nem vált kedvenc albummá.Koncertek terén meg a Within Temptation, Decapitated illetve a Serenity tetszett leginkább.
Ne Obliviscaris-nél a helyszín adott egy kis negatív pontot, Havoknál dettó. Barba Negra sem csúcs, de valahogy átértékeltem ezek után...(bandák amúgy kivállóak voltak ezek ellenére is)
Analog sem rossz, ha másik jó helyszínt kell említenem, de ott meg egyszerűen túl van hagosítva, ami kissé a részletesség rovására megy.
Barba Negra pedig idei koncertek során teljesen okés, bár idén viszonylag kevésen voltam.(bár jövőre Dark Funeral, Tarja, Halo Effect koncert mind ott lesz megrendezve, amiket kíváncsian várok)Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Akelaus
senior tag
-
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Dilikutya
félisten
Új dal, avagy a 90-es évek végi In Flames vonaton nincsen fék.
The Halo Effect - Cruel PerceptionNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Ellia
addikt
Új Avatarium kislemez jelent meg (album januar vegen).
-
csakany2001
senior tag
válasz snecy20 #18661 üzenetére
1 hete hallgatom, szinte mindennap lement 1x, szerintem jó lemez lett tőlük.
Már az In Cauda Venenum-nál is visszatért a sötét Opeth-es hangulat, itt is teljesen jelen van ez, és személy szerint úgy látom, hogy ez inkább a modernebb érából dolgozik, a hörgés visszatérése ellenére.(jót tett ez is, érezhetően színezte a dalokat)Az tény, hogy a régiek nyomába nem ér. De a Blackwater Park, a Deliverance vagy éppen a Morningrise simán minden idők legjobb lemezei között kap helyet, ez pedig simán megállja a helyét a mostani szintérben.
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
TripleB
senior tag
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Pro Koryak
addikt
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18677 üzenetére
Kár. Tény, az íreknél nincs annyira hideg
Én nagyon szeretem a folk, illetve orientális anyagokat. Érdekes, valahogy a magyart soha nem tudtam megszeretni (Dalriada stb), de mások kifejezetten jól csúsznak (kelta, arab, izraeli motívumokkal fűszerezett zenék). -
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18673 üzenetére
Remélem sikerült legyűrni minden nehézséget.
Tegnap elkezdtem hallgatni a Saort, de 6 perc környékén kinyomtam, ez a folkos műfaj nem az én világom.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Akelaus
senior tag
válasz snecy20 #18661 üzenetére
Fura mód nekem is a hörgés ami zavaró, plusz hogy mintha visszhang is lenne rajta.
Kicsit olyan katyvasz az album, de ez csak első hallgatás utáni vélemény.Más:
Most egy Georgia-i black vagy tudja a franc hogy mi van soron.
Psychonaut4 - ...of mourning full album[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18671 üzenetére
Én meg billegek a betegség határán, de egyedül vagyok itthon a Gyerekekkel hétvégén, plusz meló volt pénteken és szombaton is (mellé még futás is, ma meg foci reggel a Fiammal), hát az utolsókat rúgom én is. Tegnap 8-kor már ágyban voltam, igaz még olvastam egy jó másfél órát. Most meg főzés, de legalább van időm zenét hallgatni, az Insomnium lement megint (ezt szerintem már korábban is ajánlottátok, ismerősnek tűnt), most épp a Yoth Iria van folyamatban, azért is nagy köszi, Srácok! Zeneileg nagyon rendben van, kifejezetten tetszik, bár nekem ez a death-es üvöltve éneklés nagy tételben sok.
-
Peterhappy
őstag
válasz TripleB #18669 üzenetére
Nafene, remélem kerül fel a GIRE-ről is videó TeCsőre. Kíváncsi lettem volna amúgy rájuk, kuriózum lehetett a fellépésük, de nekem annyira nem fekszenek (a másik előzenekart, mikor bevizsgáltam, még annyira sem tetszett), ezért lőttem az első napra.
Pedig azt előre írták, hogy Rengeteg full + új lemez felét játszák És a setlist is azonos lesz.
Nekem a Dürer csalódás volt, igaz elől, jobb szélen álltunk, ott nyílván nem lesz annyira tökéletes a hangzás, de nem gondoltam, hogy ennyire gyér lesz. A koncert utáni ruhatáras hepajt meg hagyjuk is.
A TC sokat bakizott, voltak közöttük megmosolyogtató dolgok is, második napra biztosan olajozottabban működött a gépezet. A zenészek még mindig nagyszerűek, örömteli látni, hogy nagyon jó a kémia a tagok között, jó a hangulat, ők is élvezik a showt.
Nekem Martina óriási szerelem, de Ivett pénteken hihetetlenül élt, áradt belőle az energia és a jókedv, fúúúúú eszméletlen csinos volt, mellé az a mosoly, hááát... végem voltA SAOR nekünk nagyon-nagyon bejött. Még annak ellenére is, hogy a hangosítás hozzájuk sem volt kegyes. Korábbi koncerten hegedűs sráccal léptek fel, helyette most egy multiinstrumentalista leányzó volt, hegedű helyett fúvós hangszerekkel (skótdudával + énekkel), minőségi csere volt Cuki volt, a koncert végére a fél színpadot átrendezte, hogy tudjon sétálgatni és táncolni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18668 üzenetére
Bárcsak. Tegnap 9 előtt már ülve aludtam, ma meg nem nagyon lesz idő zenélgetni, úgyhogy majd holnap munkában.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
TripleB
senior tag
TC koncertek
Ezt benéztem, nagyon... Ugyanaz a setlist mindkét nap . Nem olvastam utána mielőtt megvettem a berletet.
Elég lett volna a második nap simán. Nekem a folkmetálos skótok nem igazán feküdtek, nem néztem utána, csak az itteni ajánlást hallottam a héten. A második nap a részegek és az égimeszelők körében telt. A szombati koncert hangereje nagyon durva volt, a minőség rovására ment szerintem. A Gire kellemes meglepetés volt."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18667 üzenetére
Jövő hét? Akkorra hidegebbet mondanak?
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18665 üzenetére
Olyannyira nem, hogy a nevén kívül eddig semmit nem tudtam róla, úgyhogy jövő hétre be van ütemezve.
-
snecy20
nagyúr
Létezik hogy erről a lemezről még említést sem tettünk eddig?
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18659 üzenetére
Most pörög. Tetszik
Te a SAOR-t bevizsgáltad már?
Vélek hasonlóságot felfedezni a stílusbéli jegyek terén. -
Bjørgersson
félisten
Egyetértek. Viszont szerintem már ez is rengeteget ront az élményen, hogy fel van darabolva.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18660 üzenetére
Sikerült?
-
Ellia
addikt
Zseni egy album, de tipikus az a lemez ami csak egyben mukodik igazan :)
-
snecy20
nagyúr
Meghallgattam párszor az új Opeth-et, de nekem összességében borzasztóan jellegtelen, köszönhetően talán annak hogy a zenekar összes fontosabb korszakából látványosan akart meríteni.
Szerintem ebbe a zenei közegbe, atmoszférába 'már' nem illik a hörgés sem, kár volt felmelegíteni ezt a fajta vokált ennyi év után.Hát nincs már az az álleejtős élmény, mint a Blackwater Park idején.
-
Peterhappy
őstag
Meg hallgatom majd, csak jussak ki a takarok alol -
Bjørgersson
félisten
Küldöm mindenkinek, aki szereti vagy fázik.
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18653 üzenetére
Hat ez marha jo volt, koszi
-
nagyúr
válasz Bjørgersson #18653 üzenetére
megnéztem már legalább háromszor, jópofa'.
Mondjuk a 33/4 az nem tánczenei alap, ez biztos.
"Inkább hoztatok volna Foo Fighters-t" 😁Régi szekszárdi haverok kísérleteztek valami hasonló merész ütemezéssel. 17/8.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Bjørgersson
félisten
-
nagyúr
válasz csakany2001 #18650 üzenetére
Ez csak a Q1
De lista alapján már a Q2-i fizetést is elkölti az ember (persze elméletben).[ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
Jövő év elejére: Avatarium, Obscura, The Halo Effect, Harakiri for the Sky, Jinjer, Destruction, Killswitch Engage, Lacuna Coil, Dream Theater, Pentagram, Arch Enemy, Spiritbox.
Ez csak a Q1, idei év is nagyon erősre sikeredett, de a következő is hasonlónak bizonyosul, legalábbis a papírforma szerint.Még a holnapi Opeth-re leszek kíváncsi, de az eddig megjelentekből is nagyon kellemes lista jött létre. Eddig amiket hallottam, olvastam róla beváltja a hozzá fűzőtt reményeket.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Bjørgersson #18648 üzenetére
szivesen különben nekem is ott ajánlották többen ez a tipust úgyhogy sokaknak valóban favorit egy jó lejátszó mellé azért dukál
-
Bjørgersson
félisten
válasz flash- #18635 üzenetére
Nagyon köszönöm! Rákerestem most és E80S-t nem, E80C-t viszont találok - úgy látom, erről már hiányzik az általab említett Android / iPhone váltó, úgyhogy hátha ez tovább fogja bírni.
Tudom, a fülhallgatós topikban kezdtem, de mégis itt kötöttem ki.
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #18637 üzenetére
Pénteken és szombaton is lesz WMD koncert,de már többször volt Gaobr magyar hangja Bálint.
Nekem az odajutással és a költségeivel vannak bajaim leginkább."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
snecy20
nagyúr
válasz cappa72 #18645 üzenetére
Ha már a ritka albummegjelenésekről esik szó, volt idén egy komoly visszatérő, az Atrophy. Gyenge 34 év telt el a kettes, és a hármas lemez között, és szerintem elmondható, hogy nem volt hiábavaló megcsinálni.
-
nagyúr
Amit ne kérdezz meg soha:
Férfitől: a fizetését
Nőtől: életkorát
Tool-tól: az ütemezést
-
csakany2001
senior tag
válasz Akelaus #18628 üzenetére
Én belehallgattam az új LP-be, de totál totál úgy érzem nem én vagyok a célközönség.
Az első kettő albumot meghallgatom bármikor, már csak azért is, mert jó emlékek fűződnek hozzá de azokban van valami plusz is, ami később 1-1 számban maradt meg, majd pedig a karrierjük vége felé teljesen eltűnt belőlük.
Ez meg leginkább egy nosztalgia hullámvasútnak tűnik, mintha a Metallica akarna egy sűrítést csinálni az első 3-4 albumból 1 órában Cliff nélkül. Itt nem csak Chester-t hiányolom, hanem hogy egyszerűen nem gondolnám, hogy a mostani színtéren már jelentősége van ennek a rádiós rock/metal zenének, amit a Linkin Park képvisel.
Nyilván meglesz a rajongói bázisa, de nem gondolnám, hogy ők vonzanak be újabb metal hallgatókat. Ez inkább a Powerwolf, Sabaton vonalra igaz jobban, látszik is, hogy sokat változott azóta a színtér is.Szóval nyilván jó, hogy vannak, lehet kinézek egyszer rájuk a régi számok miatt, de tőlük végkép nem várok új jó anyagot.(kb. mint a SlipKnot esetében a Grey Chapter óta)
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18640 üzenetére
-
Peterhappy
őstag
válasz TripleB #18636 üzenetére
Van új SAOR dal, első nekifutásra ez így eléggé rendben van (az én mércém szerint)
Amidst the RuinsSzégyen-gyalázat, de augusztusban bevizsgáltam gyorsan az előzenekarokat (fogalmazzunk úgy, Kátaiék választása nem igazán szokott egyezni az ízlésemmel - bár a Kalákát imádtam), és GIRE ide, GIRE oda, én végül a SAOR miatt lőttem a pénteki napra.
Izgalmas muzsikát játszik/játszanak, ezeket a kelta motívumokat én meg amúgy is kajálom.Kíváncsi vagyok, a koncertet egyedül hozza-e le és samplerről megy-e minden, vagy lesz koncertbandája.
Szerk: korábbi YT videók alapján úgy fest, lesz banda[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18639 üzenetére
Fúj!
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18638 üzenetére
Fázós
Épp hétfőn mondtam Feleségemnek, hogy becsületemre legyen mondva, én idén is kipróbáltam ezt a tél dolgot, de most sem jött be, felőlem akár jöhet is a tavasz -
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18637 üzenetére
"a Napocska délre költözött (vagy ismeretlen helyre), és napok óta csak szürkeség és hideg van, ami meg teljesen lehozott az életről."
Milyen metalhead vagy te?! Végre nem égeti ki a retinánkat a hülye nap!
-
Peterhappy
őstag
válasz TripleB #18636 üzenetére
Biztosan meg fog Én ezt kb. minden koncert előtt eljátszom, most meg hatványozottan igaz a dolog, részben mert a Feleségem mégsem tud jönni, egyedül viszem a két Lányom, részben mert aznap és másnap is temérdek meló lesz, és már előre hullafáradt vagyok a gondolatától is, részben pedig azért, mert a Napocska délre költözött (vagy ismeretlen helyre), és napok óta csak szürkeség és hideg van, ami meg teljesen lehozott az életről.
De eddig minden TC koncertről úgy jöttem haza, hogy úristen de jó, hogy ott voltam, mekkora hiba lett volna kihagyni
Ráadásul a Vasgyárat szerintem biztosan eljátszák, és nem lepne meg, ha a Ködkirályt is - ami pedig szavatolná, hogy a "földid" is ott lesz
-
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #18631 üzenetére
Nekem mindkét napra van jegyem, viszont késztetésem nincs igazán most menni egyikre sem. Remélem ez megváltozik. 🙂Ugyanígy voltam az elsejei WMD-vel.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
flash-
veterán
válasz Bjørgersson #18596 üzenetére
Soundmagic e80-at ajánlom. én már másodjára vettem. kiegyenlitett a hangzása de mégsem túl nyers, tehát 1-2 óráig is jó hallgatni nem fárad el a fül.
elég részletes hangzást ad. a zsinórja nem szövet, de valamiért nagyon jól bírja. megtörni jópárév alatt sem tört meg, csak a cipzárral csiptem be. (mondjuk ez jack csatlakozós)e80s a mikrofonos fajtája de másodjára már csak a sima változatot vettem mert van a távirányítós változaton egy android/iphone váltó gomb, amit hiába nem használtam, kontaktos lett 1.5-2 év után, és tologatni, kontaktspézgetni kellett folyamatosan, akkor is kb 1 óráig volt jó aztán kezdhettem újra, megjavitani sehol senki nem vállalja. úgyhogy arról lemondtam.
szóval nagyon jó füles, van hozzá mindenféle dugó, (agyonistenített eredeti comply is, bár az valami brutál rövid idő alatt talán pár hét, szétszakad)
én azzal használom ami gyárilag volt rajta, és tökéletes. előtte vsonic gr07 volt vami eléggé dícsért minőségi tipus, de nekem az fárasztotta a fülem, és mindg ki akart fordulni a fülemből, ez nem.
persze sokat számit min hallgatod. egy dap sokat ad hozzá, hiába egy modern okostelefon (nekem xiaomi poco 3 ami nem olya régi) egyértelmüen hallható hogy gyengébb a hangminősége, kicsit olyan csőhangzás egy daphoz képest. abból hogy milyet hát van itt dap topic,(te fülhallgatós is amúgy ) utána lehet kérdezni
-
Dilikutya
félisten
Na ez mi? A Pantera Spotify-on feltűnt egy 1988-as koncertanyag Life's Paranoia címmel. Zömében a Power Metal-ról játszanak, de itt van már két dal a Cowboys from Hell-ről is, 88-ban már arra is kész volt pár nóta. Eddig is egy méltatlanul feledésbe merült lemeznek tartottam a Power Metal-t, így élőben még ütősebb, és ez már a későbbi, klasszikus Pantera 100%-ban.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18632 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18631 üzenetére
Hiányoltalak is, úgyhogy legközelebb légy szíves külön kérés nélkül jönni.
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18627 üzenetére
Szerintem parádés a lemez, de én azt hiszem piszkosul elfogult vagyok már, ezért nem is jöttem örömujjongani már hétvégén. Nekem sokkal jobban tetszik, mint az Alföld, pedig az is erős lemez lett.
Pénteki koncertre megyünk, szombat most kimarad.
-
csakany2001
senior tag
válasz Vikthor #18629 üzenetére
Eddig setlist-ek alapján Tarja része: Tarja szóló számok(amiket amúgy is játszik), viszont sokkal több Nightwish számmal kiegészítve, különösen a Century Child/Once párosról.
Ehhez az az 1-2 közös Marco-Tarja szám.
Marco pedig a saját albumjáról játszik, szóval külön-külön is lesznek, meg együtt is játszanak számokat ez alapján.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
nagyúr
Marco & Tarja duo jönnek jövőre, de miket fognak játszani, azt lehet tudni, van erről info esetleg?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Akelaus
senior tag
válasz Bjørgersson #18627 üzenetére
Azóta még lement párszor.
Más:
2x meghallgattam az új Linkin Park albumot, amilyen jól indult annyira lett unalmas egy idő után. A csajnak jó a hangja, és pont ugyanúgy nem jön be a csávó hangja-éneke, ahogy régen sem.
Most a Worm Shepherd - Hunger albuma van soron. -
Bjørgersson
félisten
válasz Akelaus #18618 üzenetére
Na meghallgattam azóta még párszor, és továbbra is nagyon tetszik, de azért annyi meglepetést nem tartogat, mint a korábbi albumok. Az Alföldhöz képest viszont sokkal TC-sebb, ez biztos - ha jól emlékszem, említette is Tamás tavaly a megjelenés előtt.
-
csakany2001
senior tag
válasz Bjørgersson #18620 üzenetére
Szerintem zenei minőségben nincs nagyon differencia, már papíron sem.
Elviekben a 320 kps MP3-nak felel meg hangminőségben és számomra több eszközről is így tűnt.
Vannak zenéim flac-ben is letöltve, ott már akadhat különbség de én azt gondolom, hogy inkább a forrástól függ. Az már jobban számít, hogy remastered-e, melyik CD-ről készült az adott tömörített vagy tömörítetlen zene, mintsem, hogy magas minőségű vezteséges vagy veszteségmentes-e.Bevételek terén meg kimegyek koncertekre, ennél jobban nem lehet támogatni. Bár amennyire megszaladtak a merch árak, meg a VIP jegy agresszív erőltetése is jellemzővé, ezek kicsit kezdik számomra ellenszenvessé tenni a kiadók/bandák működését de ez már totál szubjektív...
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz Dilikutya #18623 üzenetére
Igen, értem, de látod mit írt gbors; sajnos nem a Spotify és a többi hasonló szolgáltató fogja megmenteni az előadókat az éhenhalástól.
-
Dilikutya
félisten
Hát ez az. Ingyen akarja megúszni, ami pénzből készült.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
Pár éve olvastam egy elemzést, az ragadt meg belőle, hogy 3-4000 track lejátszás generál 1 USD bevételt az előadónak. Szóval ha egy átlagos 10 nótás lemezt 1000x meghallgatsz, akkor kb. annyit kap érte, mint amennyit egy 15 dolláros CD-ért
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Bjørgersson
félisten
válasz Dilikutya #18619 üzenetére
Nagyon egyszerű.
A Spotify még Premium előfizetéssel, odafigyelés nélkül is hallhatóan szarabbul szól, mint egy normális minőségű, innen-onnan letöltött 320-as MP3. Ha ráadásul előfizetés nélkül használod, a minőség nagyjából meg is szűnik létezni, a néhány számonként benyomott fülsüketítő reklámokról nem is beszélve. Továbbá bármennyire is a Spotify a legnagyobb platform, ott sem lehet mindent megtalálni.
Ha mindenképpen ingyen akarja valaki megúszni, egy reklámblokkolóval megtámogatott YouTube-on is jobban szólnak 1080p-ben a klip nélkül, kifejezetten zeneként feltöltött számok, mint előfizetéses Spotify-jal.
Online zenehallgatás esetén viszont kikerülhetetlenek az esetleges térerő-problémák, mert bármennyire is gőzerővel megyünk előre
és nem hátra, már Debrecen és a tőle 25 km-re lévő lakhelyem között is két viszonylag hosszabb szakasz van, ahol még annyi térerő sincs, hogy telefonálni tudjon az ember, szóval ha nincs előre letöltve vagy becache-elve a zene, amit éppen hallgatna az ember, akkor lehet hallgatni a csendet, ami mondjuk még mindig kevésbé zavaró, mint a reklámok.Az meg, hogy a streaming-platformokon való lejátszások után kapnak valami kis pénzt az előadők, egyrészről jól hangzik, másrészről viszont kíváncsi vagyok, hogy például Tamás és a közreműködő előadók mennyi bevételhez jutnak mondjuk 10 vagy 100 ezer lejátszás után a tegnap megjelent TC albumért. Valószínűleg kiábrándítóan vagy inkább felháborítóan keveset, és nyilván nem meglepő módon a platform jár jól, nem pedig az előadó(k).
Szóval én is MP3-párti vagyok és valószínűleg maradok is. Azokat az előadókat pedig, akiket támogatni akarok, Bandcamp Fridayeken meg is teszem amikor a bevétel 100%-a az ő zsebükbe megy, mintsem a Spotify tulajdonosainak és vezetőinek tömjem még tovább a zsebeit.
De ez persze csak az én véleményem és tapasztalataim, nem vagyunk egyformák, ahogy az igényeink is különböznek.
-
Dilikutya
félisten
válasz BullHurley #18616 üzenetére
Minek letölteni? Spotify-on fent van, és legalább a zenekar is kap valamennyit utána.
-
Akelaus
senior tag
válasz Bjørgersson #18614 üzenetére
Eddig 2x hallgattam meg, de már jobban tetszik mint az előző album. 👌
-
Bjørgersson
félisten
-
BullHurley
lelkes újonc
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #18613 üzenetére
Szerintem a többin is csak ezek szoktak, az aktuális keverés. Kivéve, ha kiadják az eredetit, mint most pl. a Testament.
-
Bjørgersson
félisten
-
Pro Koryak
addikt
-
Bjørgersson
félisten
-
snecy20
nagyúr
válasz Bjørgersson #18610 üzenetére
Hát ez a klip aztán csodás művészi koncepciót rejt, sokat gondolkodhattak rajta.
-
Bjørgersson
félisten
-
TripleB
senior tag
válasz Bjørgersson #18608 üzenetére
Akkor ezt szépen benéztem. 😃
A Tidal nem jelölte remastered verziónak. 😃"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Bjørgersson
félisten
válasz TripleB #18605 üzenetére
Ez a 2010-ben megjelent EP-jük újrakevert kiadása.
A valóban új dalok viszont szerintem borzalmasak, nagyon nem tett jót a tagok csere-beréje. Úgy érzem, egyszerre próbálnak Rivers Of Nihil maradni és Black Crown Initiate lenni, a kettőből pedig egyik sem sikerül.
-
Dottorei
tag
Linkin Park - From Zero [link]
-
TripleB
senior tag
Sziasztok!
Aki ismeri és szereti a Rivers Of Nihil-t, annak mi a véleménye az új dalokról?
Nekem ez a malacvisításos valami nagyon nagy hátraarc az eddigiek után. Csalódott vagyok."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
válasz Bjørgersson #18603 üzenetére
Nekem nem, de speciális eset vagyok. Kicsi, kerek a fülkagylóm de a hallójáratom meg nagy, van amikor az L-es illeszték sem tökéletes.
-
Bjørgersson
félisten
Na igen, a Sennheiser nem kicsit húzós. Az Audio Technica még rendben is lenne, ami az árat illeti, viszont úgy látom, sokan panaszkodnak rá, hogy kényelmetlen. Te próbáltad, neked is kényelmetlen volt?
-
Bjørgersson
félisten
válasz Akelaus #18599 üzenetére
Én is a gyári Samsungos fülest használom már ötödik éve, amit az S9-hez adtak anno, és egyébként meglepően szépen is szól. Viszont múltkor próbáltam egy-két ilyen buds csodát, amik összességében messze elmaradtak tőle, egy-két szempontból mégis ügyesebbek voltak, úgyhogy most belém bújt a kisördög, hogy na, vegyünk valami jót.
-
Esetleg egy Audio-Technica ATH-E40? Kérdés, hogy a füled milyen stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest