Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voy15
tag
válasz Dilikutya #16799 üzenetére
Staro van emlékeim szerint. (Igazán csapolhatnának valami import cuccot mondjuk Pilsnert, hogy egy Panterán már ne Borsodit kelljen innunk :D )
Apropó sör:
Apró life hack lehet betárazni a pultoknál dobozossal (feltéve ha az előadó nem tiltotta a dobozos sörök kiadását), és megkérni a pultosokat, hogy ne nyissák ki.
Így aztán nem kell többet sorban állni. Viszont ha jól emlékszem, csak unfiltered meg dark van dobozosban (lager csak csapolva), szóval ezt bele kell kalkulálni. -
Dilikutya
félisten
Szerencsére megoldódott, kocsival megyünk. Volt egy kis fennforgás, nekem meg szervizes, máskülönben felvezetek én, max nem iszok a szar sörből. Nem tudom, mit ittam utoljára a Barba Negrában, talán bőcsi Staroprament. Mondjuk nem is most voltam, még a 2019-es Burn My Eyes turnén voltam a Machine Head-en ott utoljára, a régi helyen.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Voy15
tag
válasz Dilikutya #16796 üzenetére
Nem olyan bonyolult az.
Boráros térig ha eljutsz (4/6 villamossal), onnan már csak egy 7-es hév Szabadkikötőig.
Hazafelé viszont figyelni kell mikor megy el az utolsó hév (tippre ilyen 23:30, de ekkorra már rég vége lesz a Panterának) azzal vissza a Borárosra, 6-os vili megy éjjel nappal tudtommal.
Persze mindezt mondom úgy, hogy fogalmam sincs honnan jössz, csak feltételezem, hogy kitudsz lyukadni a Nyugatinál mondjuk. :) -
Dilikutya
félisten
Este Pantera.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
válasz Peterhappy #16790 üzenetére
Kemény
Én is tudnék hasonló turnéanyagot összerakni, csak mondjuk a 80-as évekből a SiT helyett a SSoaSS fele menne, az újabbak közül meg mondjuk a AMoLaD, oszt' hadd szóljon.
Ez a legjobb szólós téma érdekes. Gilmour technikailag nem egy überkirály gitáros, de én is nagyon szeretem a szólóit. A másik ilyen Steve Rothery (Gilmournál mondjuk technikásabb), a Marillion sem egy gitártekerős zenekar, aztán néha olyanokat odapattint, hogy csak pislogok (Incubus, Hotel Hobbies, meg még biztos elő tudnék húzni párat, ha gondolkodnék).
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Peterhappy #16790 üzenetére
Vinni kell az asszonyt is. Problem solved.
Nekem mákom van, asszony javasolta, hogy menjünk Gojira-ra. (Mondjuk nem megyünk, de... az elv, ugye.)
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Peterhappy
őstag
Háááát, ha én egy cseh koncertre kimennék, haza már csak azért kellene jönnöm, hogy a válási papírokat aláírjam
A Stranger in a strange Land és az Alexander the Great nekem ultragiga kedvencem, szerintem all-time top10 Maiden dal nálam mindkettő. Előbbiben szerintem minden idők egyik legnagyszerűbb gitárszólója van (annyira legfelső polc, hogy pl. a Comfortably Numb szólóját tudnám onnan hirtelen megemlíteni). És az új lemezről kimondottan jó dalokat válogattak össze - nyilván elfogult vagyok, de nekem kifejezetten bejött a legutolsó korongjuk, és pl. a Hell on Earth vagy a Days of... sokkal erősebb nóta (nálam), mint a lemez első két tétele.
Ha még a To tame a Land és a Hallowed... lenne pl. a Can I play with madness és az Iron Maiden helyett (oké, utóbbit soha nem fogják kihagyni), megreszkíroznám azt a válást -
nagyúr
válasz Peterhappy #16788 üzenetére
Hát, holnapután kiderül, Prágában pont lesz dupla show. Amúgy oda-vissza vonattal 20k az út, meg a koncert még 30k(-tól indul), szóval elszántaknak elérhető
Megmondom őszintén, idén nem mennék akkor sem, ha itthon lenne - egyrészt egy év után annyira nem mozgat meg az ismétlés, másrészt a setlist 60-70%-a nem mozgat meg. A #1-et persze meghallgatnám élőben, meg az is vicces, hogy a #10-et így annyi év után először eljátsszák koncerten, de azon túl egy kivétellel (#4) pont olyan újdonságokat (ill. "újdonságokat") válogattak bele, amik nekem nem izgalmasak. Nincs ezzel persze gond, csak ez a turné most nem nekem szól.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Peterhappy
őstag
Jó kérdés. Rávágnám, hogy ugyanaz lesz, mert jóformán változatlan settel szokták lehozni az egész turnét - de nem igazán jellemző, hogy adott városban két este is játszanának.
Francért kavartak, jöttek volna inkább ott hozzánkBár azért van egy-két olyan kimaradó dal, amit álmukból felébredve is eljátszanak. A Hallowed be thy Name azért vaskos meglepetés. De pl. egy Number of the Beast-ért én azért nem hullajtok könnyeket Simán benne van, hogy most 2-3 dal erejéig variálgatni fogják a seteket.
-
nagyúr
válasz Peterhappy #16786 üzenetére
Hát ezt nemigen raktam volna össze magamtól
Ami még érdekes, hogy a turnéban van több kétestés város is, kíváncsi leszek, hogy ott mi lesz a megközelítés - két külön set?"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Peterhappy
őstag
Tegnap elstartolt az Iron Maiden turnéja. Sajnos nem érinti kicsiny hazánkat, pedig olyan setlistet raktak össze, hogy én csak pislogok.
Ha akad itt fanatikus rajongó, és teheti, csípje el Őket valahol - nekem meg marad a reménykedés, hátha mégis turnéznak majd errefelé - vagy lesz hivatalos kiadvány.
"spoileres" setlist: [link] -
Soulfly842
addikt
válasz Soulfly842 #16679 üzenetére
-
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Dilikutya
félisten
válasz cappa72 #16781 üzenetére
Nicko Mcbrain viszont 71, bár ez tavaly még nem látszott rajta a groupamás koncerten, jól, lendületesen dobolt, persze nem is duplázós blastbeat-es progresszív grindcore-t játszanak 6 lábra és 8 karra, de akkor is hibátlan volt. Bruce Dickinson is kitűnő formában volt.
-
Dilikutya
félisten
válasz cappa72 #16779 üzenetére
Persze, bár nem hallgattam, pár számát ismertem csak, de azokat szerettem. De mindenképpen egy nagyhatású előadó volt, egy korszak ikonja. Épp nemrég jutott eszembe, rá is kerestem, úgy tűnt, jól tartja magát, betegségről sem írtak. Amennyire tudom, nem nagyon koncertezett már. Lassan sajnos a topik szempontjából relevánsabb előadók is kezdenek ebbe a korba lépni, a Rolling Stones közel áll, aztán ott az Aerosmith, Halford is elmúlt 70, Tony Iommi talán 74, Ozzy 75 lesz.
Mindig azon döbbenek le, hogy Charlie Harper (UK Subs énekese) jövőre 80.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Dilikutya
félisten
Nem metál, de... 83 éves korában elhunyt Tina Turner.
-
Bjørgersson
félisten
Azért örülök, hogy a japánok után hivatalosan is megkapja mindenki.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
nagyúr
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
TripleB
senior tag
[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
Sajnos egyet kell értenem, a Before The Dawnról nekem sem ez jut eszembe.
-
Ellia
addikt
válasz Bjørgersson #16766 üzenetére
Zenéjüket szeretem, de az ének nálam nagyon lerontja az összképet.
-
Bjørgersson
félisten
-
user12
őstag
Nem épp friss, de nem láttam, hogy kiírta volna valaki.
Szerintem egész jó lett, streaming szolgáltatóknál fönt van az album is[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Akelaus
senior tag
-
Bjørgersson
félisten
-
Akelaus
senior tag
válasz Empsepo #16764 üzenetére
És itt is: Interjú Katona "Főnök" Lászlóval (Akela)
-
Empsepo
senior tag
Főnök:
-
Dilikutya
félisten
válasz Empsepo #16760 üzenetére
Hazafelé ezt hallgattam tegnap, kellett is figyelnem a km-órát, hogy ne menjek gyorsan.
Mondjuk én elkötelezett thrash metal fan vagyok.Erről jut eszembe, augusztus 1-jén lesz ugye a Kreator / Biohazard / Terror koncert. Na már most bejelentkezett egy negyedik banda is, holmi Sacred Reich. Mennyire lesz ez metálos népünnepély? Tisztára mint az utóbbi évek decemberi Headbanger's Ball turnéi.
-
Empsepo
senior tag
Ez tényleg nagyon jó:
[link] -
-
daqwsq
csendes újonc
-
Dilikutya
félisten
válasz KerryVTR #16756 üzenetére
A38 rendben szokott lenni. Mondjuk nem mostanában voltam, utoljára szerintem a 2018-as Cro-Mags koncerten.
@Akelaus: az remek hír, de mi az elsőre megyünk
[ Szerkesztve ]
-
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #16753 üzenetére
A38-on voltam 2014-ben Spirit Caravanon (fent), később meg Kvelertak-on (lent). Mind a kettő nagyon nagyon jó volt hangzásügyileg.
Majdnem elmentem Nile-re most, de aztán mégsem, úgyhogy nincs friss infom... -
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #16753 üzenetére
A hangzástól egy kicsit félek, ezt én is bevallom.
-
Peterhappy
őstag
válasz Dilikutya #16751 üzenetére
Szegény haverom már most retteg (Ő megy Panterára, én nem), annyit szidtam neki a hangárt. Drukkolok Nektek, remélem jól fog szólni
@TripleB: Nem feltétlen tudnám be mainstream dolognak. Az Akvárium bulik jók voltak, pazarul szóltak, de azt a helyet (szerencsére) már kinőtte a TC. 1200-an férnek oda be - a Parkba tízszer annyian. Bőven nem volt teltház, de többen voltunk, mint az eddigi magyarországi koncerteken együttvéve, összesen. Az Akváriumban is patent volt a vizualitás, de hát a Park azért más kávéház. Én most voltam itt először koncerten, engem lenyűgözött.
Az ideális amúgy a TC-nek talán a Barba lenne, de remélem soha nem fog eszükbe jutni oda menniMondjuk ha kapsz egy pohár sört a nyakadba, az eléggé le tudja húzni az estét. Fáradtság dettó, plusz ha jól sejtem Te még utazgattál is. Nekem nagyon tetszett a setlist, bejött, hogy mertek eddig nem játszott dalokat beemelni, néhány dalon változtattak kissé - nekem tényleg csak a koncert rövidsége a fájó pont (az mondjuk nagyon), de ha fél órával többet játszanak, akkor is sorolni tudnám, mely dalokat hiányoltam a setlistről
A38-on volt a SB? Ott sem voltam még soha, de azt a helyszínt is szokás dicsérni.
Őket amúgy nem igazán ismerem, a Diabolusnak ismerem pár dalát (ha már a múltkor ajánlottad ) meg ugyebár az Ördög lemezeit, mióta játszottak pár éve a Priest előtt. -
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #16750 üzenetére
Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat 🙂
Nekem a klubkoncertek jobban bejöttek, ha Tamás ennyire elviszi a mainstream felé a dolgot, akkor nem biztos, hogy nekem fog feküdni az élő dolog.
Be szeretném tudni a dolgot az állapotomnak, fáradt voltam, de nekem ez a dallista nem jött át. Gaobr az imént írta, hogy voltak technikai problémák a rádiós mikrofonokkal, Bálintnál észre is lehetett venni.
A múlt heti Superbutt állat volt. 🙂"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #16750 üzenetére
3 hét és Pantera! Az majd odabasz. Életem egyik legjobb koncertje volt 4 éve a Rockmaratonon Phil Anselmo a szólóbandájával. Mindezt úgy, hogy az egy kutyaütő brigád volt, rendesen eljátszani se tudták a számokat, pedig a Panterában soha nem a virtuzitás, a technika volt a csúcs, hanem hogy mocskosul jól tudtak dalokat írni. De valami hihetetlen hangulat lett már az első hangtól kezdve. Most meg a zenészekre sem lehet panasz.
-
Peterhappy
őstag
válasz TripleB #16744 üzenetére
Nálunk nagyon betalált a koncert, bár biztos, hogy bőven elfogultak vagyunk. De a Rammsteinnek és a Gunsnak fel kell kötnie a gatyáját, ha lejjebb akarja taszítani a dobogón, nálam ez eddig simán az év bulija volt.
Mondjuk sokat nyomott a latba, hogy (pár perc után) nagyszerűen is szólt. Aztán lehet, hogy csak a barba hangáron edződött fülemnek tűnt ez kiemelkedőnek.A setlist is jó volt, a Kő koppan instant libabőr volt, a Néma vermek piszkosul jól szólt élőben és az est legerősebb pillanatai valóban azok voltak, mikor Bálint és Gábor együtt énekeltek. A fájó pont a koncert rövidsége volt, már önmagában azt nem értettem, minek 2200-ig befejezni, mikor utána még valami hajnalig tartó banzáj következik, de későn is kezdtek. Szinte percre pontosan annyit játszottak így (introval, Fehérvasárnappal együtt is bő 70perc), mint az előzenekar. Akiket pedig a jó ízlés végett inkább nem is minősítenék - nem nekem játszottak, fogalmazzunk úgy.
Ha húsz perccel hosszabb a buli, életem egyik legjobb koncertje. De sokadjára is csak ismételni tudom magam, a TC világszínvonalú produkció! -
-
Bjørgersson
félisten
Vasárnap este lesz hozzá videó is: In Mourning - The Broken Orbit (official music video)
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Én is rühellem, de nem tudsz mit csinálni. Ez legyen amúgy a legnagyobb baj ennek az országnak a kultúrájával, hogy nyakon öntenek sörrel. Ami mondjuk egy 15 fokos estén szabadtéri koncerten a Parkban nem éppen kellemes.
-
Dilikutya
félisten
válasz TripleB #16744 üzenetére
Mondjuk a pohár sör a nyakadban pont nem egy Park-specifikus dolog, az bármilyen rendezvényen a nyakadban landolhat, ahol adnak el sört, akár parkos metal koncert, akár a sülysápi falunapon a 3+2 koncert. Utóbbi velem megesett, egy sülysápi falunapi 3+2 koncerten adtak el nekem sört. 3 napig masszívan vedeltünk.
-
TripleB
senior tag
Thy Catafalque
Többet nem akarok a Parkba koncertre menni... az utolsó szám alatt megint kaptam hátulról egy söröspoharat, persze nem üresen... 🫤 Lassan nem múlik el úgy egy koncert sem, hogy nem öntenek le. A műsoridő is korlátozott volt.
Nekem ez most koncepciót tekintve gyengébb volt, mint.az eddigiek. Gaobr énekével a Móló és a Néma vermek vitte a prímet."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
daqwsq
csendes újonc
Most olvasom a hírt, hogy az általam nagy becsben tartott The Agonist feloszlott.
Szerencsére tavaly sikerült őket még utoljára megnézni, szerintem hatalmas veszteség a a metalszíntérnek, mert eléggé kezdtek ráérezni az utóbbi években a jó irányra... -
TripleB
senior tag
válasz Peterhappy #16739 üzenetére
Jó szórakozást! 😉🤘
Csak azt a Platon Karataev -et kell kibírni valahogy 😃"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
dethroner
veterán
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
TripleB
senior tag
Holnap Thy Catafalque megőrülés lesz a Budapest Parkban. Jön közületek valaki?🙂
-
-
Bjørgersson
félisten
-
TripleB
senior tag
Thy Art is Murder
Whitechapel
Fit.For An Autopsy
SpiteBarba Negra
2023. Október 12"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Ellia
addikt
Én úgy emlékeztem, hogy ők feloszlottak, aztán lehet kevertem mással.
-
Ellia
addikt
Bloodred Hourglass // Valkyrie
Ilyesmit tudtok még? Meg hasonlót, mint az Insomnium, Katatonia, Opeth...?
-
Ellia
addikt
válasz LyonnaisFan1 #16728 üzenetére
Kicsit sajnálom, rengeteg kellemes percet adtak. Kétszer voltam koncerten is, mindkettő minőségi buli volt.
-
TripleB
senior tag
-
LyonnaisFan1
őstag
27 aktiv zenei ev utan a Sum41 egyuttes a feloszlas mellett dontott a mai napon.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
TripleB
senior tag
válasz Bjørgersson #16724 üzenetére
Reggel óta megy végtelenítve 🥰
Csütörtökön remélem elénekli Bálint élőben. 😃
Gaobr mindkét "dalát" elénekli, remélem tudok velűk dumálni is egy kicsit."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
btraven
őstag
Darth Vader is zenél! De 4 is van belőle?
[link] -
Soulfly842
addikt
válasz Bjørgersson #16724 üzenetére
Nagyon jól szól, be is vésem a naptárba: Június 16!
-
Bjørgersson
félisten
-
Soulfly842
addikt
válasz Dilikutya #16688 üzenetére
Érződik is rajtuk egy kis Metallica szerű light-light-light thrash-szerű trendiskedés pár számon (ami számomra hátrány, soha nem voltam egy Metallica fan, inkább Slayer, Megadeth kizárólagosan a Big 4-ból), de mindezek ellenére a számok jelentős hányada ugyancsak kellemes, néhol talán Slayer szintű tempóval (gitár-dob összhangban kifejezetten észrevehető a hatás (Ebbem összetettebbek is mint sok más szereplő), ének talán egy kicsit vadabbra tolt Metallica vonal, ami javarészt q rendben van, de sok esetben kifejezeetten meglep milyen jól szól.)..Számomra élvezhetőbb, mint a Metallica Összességében viszont egy nagyon kellemes, sokat hallgatható zene.
Lassan, de haladok (sok időt elvisznek a podcastok mostanában a zenétől, most lendülök vissza arányban ). A további ajánlatok irányába is
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz KerryVTR #16721 üzenetére
Egy hétvége kevés, és ennyi punk/hc meg sok egyszerre. Metal, különösen külföldi meg semmi sincs, csak a pesti koncertek. Rohadt 90-es évek második felében a sziget is szinte csak jó zenéből állt.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
dethroner
veterán
válasz Peterhappy #16717 üzenetére
Leszarnám az egészet, ha volna még Rockmaraton, nyár, buli, szabadtér. De hát nincs, így marad a betondzsungel, meg a sátorcsarnok. Gyere vissza wigwam
-
Dilikutya
félisten
-
dethroner
veterán
válasz Peterhappy #16711 üzenetére
A Barba semmiben se lenne jó. Ha a hangzás is szar, akkor folytassuk zsetonos pohár, tömegeket nem bíró italpult, minősíthetetlen wc, nincs saját parkoló, tömegközlekedés különösen este kb zéró. Szóval szar az egész
#16712Dilikutya Én úgy tudom hogy már az ilyen Aavatarium szintű bandák is saját embert hoznak a pultba. Állítólag ezért random mind Paradise Lost koncert, mert mindig ugyanazt a manust hozzák, de vagy a füle nincs a helyén, vagy csak nem tud kezelni minden pultot, rejtély. Pl a balatonszemesi koncert nagyon jól szólt, de a rockmaratonos meg szarul.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #16711 üzenetére
Roger Waters nem is bízta a helyi szakikra a hangosítást szerintem. Ilyen kaliberű fellépők saját cuccot hoznak, saját stábbal. Egy Barba Negrába meg bevágódik a zenekar turnébusza, hozzák a hangszereket, meg az erősítőket. Roger Waters meg egy kamionnyi hangfalat, keverőt, technikusokat.
-
Peterhappy
őstag
válasz KerryVTR #16710 üzenetére
Amúgy jó lenne a Barba, csak az a fránya hangzás. Vannak együttesek, akik kinőtték az Akváriumot, egy Budapest Parkba meg még kevesek - nekik tökéletes a Barba. Szóval igen, sajnos sok kedvencünket fogjuk még ott viszontlátni... Plusz jó a menedzsmentjük, tényleg remek együtteseket tudnak elhozni.
És egyébként a fénytechnika elsőrangú, az vérprofi. Csak az sajnos kevés.Én kétszer voltam csak az Akváriumban, de mindkét alkalommal piszkosul jól szólt a koncert (Thy Catafalque).
MVM-ben volt most pár ismerősöm Roger Watersen, Ők nagyon jó véleménnyel voltak a hangzásról. -
KerryVTR
tag
Szerintem a Barba eleve nem alkalmas arra amire szeretnék és szeretnénk. Jó pár alkalommal voltam tavaly óta, amióta megnyitott az új helyen, de még egyszer nem volt olyan, hogy úgy jöttünk volna el, hogy na ez frankón szólt.
Minden alkalommal arról beszélünk, hogy jobb volt-e vagy szarabb egy-egy másik alkalomhoz képest.
Tavaly voltam a hídnál Black Stone Cherry-n a sátorban. Az jól szólt akkor. Most át lett költöztetve, és már az sem szólt jól az Evil Invaders-en.
Biztos a szervezők is tudják, mert folyamatosan sokan mondogatják ezt, de amíg elmennek az emberek koncertre, addig nincs ezzel baj szerintük.
Számomra már nem zsákbamacska, mert mindig úgy megyek, hogy szar lesz a hagzás. Aztán van, hogy egy kicsit csalódok pozitívan, de teljes elégedettség nincs soha.
Az MVM Dome is szar szerintem, mert az meg döng, mint egy bádog edény.
Az Akváriumban például eddig amin voltam, minden brutál jól szólt.
Most voltam áprilisban LIK-en Bécsben, és amikor megláttam a helyet, fogtam a fejem, hogy ez tuti szarul fog szólni, mert egy kis lyuk. Ehhez képest nagyon az egyik legjobb koncert volt életemben a hangzás miatt.
Az a baj, hogy hiába szar a Barba, ha oda rendeznek szinte mindent ami érdekel... -
btraven
őstag
Barba Negra híd alatt a kis színpadon szólt már valami jól? Én csak egyszer voltam ott, Dorothy koncerten. Nem lehetett hallani a szólógitárt. Direkt mentem a nézőtér különböző pontjaira, hátha csak az akusztika tréfál meg. De nem. Csak dob+basszus volt hallható az egész koncerten. Nekem meg a gitár lenne a lényeg a metálban.
Lám már 1983-ban felvette valaki az okostelefonjával a koncertet: [link]
-
dethroner
veterán
válasz Peterhappy #16704 üzenetére
Myrath-ot a Dührerben kellett volna megnézned 2020 elején, ott szépen szólt. Érdekes, ott minden koncert amin voltam, teljesen rendben volt. Talán a Wolfhart volt gyengébb, de azon kívül mindennel nagyon meg voltam elégedve. Ahogy a Barba is jó volt, amíg a Prielle utcában voltak. Ott az Avantasia is qrva jó volt, ellenben a híd mellett rohadtul nem jött be amit hallottam. Viszont ott meg az utolsó Gojira és a LoG volt nagyon rendben. Mondom én, igazából nincs szar hely, csak szar ember a pultnál.
Remélem a következő Gojira és a Behemoth olyan manust hoznak, akinek van füle isA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #16704 üzenetére
Most elkezdtem fosni a Pantera miatt. Nem voltam még az új Barbában, félek.
-
Peterhappy
őstag
Így is lehet.
Én is csak nagy ritkán iszom alkoholt, koncerten soha, francnak van kedve a terem közepéről kirohangászni, vagy azon agyalni, bírja-e a hólyagom a koncert végéig.
Én eddig kétszer voltam a barba hangárban, mindkettő botrányos volt. A Beast in Blackról (jó, tudom, hogy az nem idevaló zene ) úgy jöttem el, hogy soha többé ide nem jövök, és még az Epica jegyem is eladtam. Aztán a Myrath miatt végül kénytelen voltam barbázni, hála az égieknek, Ők csak közepesen fosul szóltak, de a Kamelot annyira irgalmatlanul rossz volt, hogy szégyenszemre hat dal után eljöttünk. Pedig én aztán nagyon verem a fogamhoz a garast, ha kifizetek valamit, azt az utolsó másodpercig ki akarom élvezni - de itt semmiféle élvezetről nem volt szó.
-
válasz dethroner #16702 üzenetére
Igen, nem jó érzés ez a lutri, hogy vajon aznap milyen lesz és nem csak a pénz miatt. Nekem a munka meg a család mellett egy csomó szervezés. 1 hónapra előre le kell adni a szabit, a gyerekekre jó ha van aki rá tud nézni amíg mi el vagyunk.
Nekem már nagyon korán eljött az idő amikor nem volt elég már csak a látnivaló. Ritkán iszom, koncertre is a zene miatt megyek. Nem voltam 20 amikor eldöntöttem, hogy nem leszek alkoholista, több mint 10 évig nem is ittam egy korty alkoholt sem. A szekrényem is tele van emlékekkel, arra költöttem meg benzinre amit más a torkán öntött volna le.
-
dethroner
veterán
Kegyetlen dolog ez a koncertre járás. Kifizetsz egy komoly összeget, esetleg utazol, éjszakázol nem keveset, várod, izgatott vagy már hónapokkal korábban, és akkor jön egy balfasz, lusta, nemtörődöm (a megfelelő válasz aláhúzandó), aki a tekerőpultnál eljátssza a fizetett koncertre járó ember szerepét, és tönkrevágja a szórakozásod. Mert én is voltam tizenéves, akinek az volt a lényeg hogy lássam a kívánt zenekart, ott álljak a legelső sorban, rázzam a rácsot és ne törődjek azzal, hogy színpadi monitor ládákból hallom, kb püfpaf minőségben a zenét. De már azok az idők pár évtizede elmúltak, és sokszor azt érzem, a tekerőpultban álldogálók azt hiszik, a közönség nézni jött, azt meg lehet hangzás nélkül is. Ma már inkább hallgatnám is, de sokszor nem érdemes. Érdekes, hogy a StS gyönyörűen, bensőségesen szólt a Dührer-ben, a pici kis szobában.
-
válasz dethroner #16699 üzenetére
Igen, hogy szólhat egy koncert jól is ezen a lepra helyen... Sajnos a StS-t nem tudtam végig nézni, a Shores-nál túl sok volt a dob, gyakorlatilag elnyomta az egész produkciót, de az Avatarium az nagyon jó volt, jött a vibrálás a színpadról és a libabőr is. Ráadásul még a merch pultnál lehetett velük utána találkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- Képregény topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat