- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gbors
nagyúr
-
btraven
őstag
-
Dilikutya
félisten
-
btraven
őstag
-
Ellia
addikt
-
snecy20
nagyúr
-
Voy15
tag
Én szoktam általában promózni a Vulgart itt

Sajnos ezúttal nemtudtam menni, mert kisebb sérüléssel bajlódok, így nekem is elkellett adnom a jegyemet.
A gitáros srácot Vörös Attilának hívják aki - többek közt megfordult a Nevermore-ban is. Illetve beugrósként turnézott Tyr-rel, Warrel Dane-el, Sanctuaryval, szerepelt Jeff Loomis szólólemezén stb.
Most éppen a Satyriconnal turnézgatnak már sokadik alkalommal (ahova egyébként az Anthrax-es Frank Bello is beugrott éppen)Szerintem Attila a fél életét azzal töltötte, hogy kikísérletezze a tökéletes Dimebag hangzást, illetve tökéletesen eljátssza a témákat, szólókat.
Ez olyannyira jól sikerült neki, hogy maga Zakk Wylde is az ő (és Ola Englund) videóit nézegette mikor elkezdett felkészülni a Pantera turnéra.
Zakk honorálta is ezt utólag: Küldött neki 2 gitárt. -
Bjørgersson
félisten
-
TripleB
senior tag
-
Dilikutya
félisten
-
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
-
btraven
őstag
-
snecy20
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
-
cappa72
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
Tavaly se fájt érte a szívem, most se, szerintem én nem is szeretem annyira a Tool-t. Pont aznap jelentettek be egy másik koncertet, egy külvárosi késdobálóba, Hínár / Honecker Bosszúja / Toxic Serosity koncert jobban felcsigázott, igazi underground/alternatív koncert, a csúcs sör meg az Altenbrau a krimóban.

-
Voy15
tag
-
Bjørgersson
félisten
-
cappa72
nagyúr
-
Empsepo
senior tag
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Persze, bár nem hallgattam, pár számát ismertem csak, de azokat szerettem. De mindenképpen egy nagyhatású előadó volt, egy korszak ikonja. Épp nemrég jutott eszembe, rá is kerestem, úgy tűnt, jól tartja magát, betegségről sem írtak. Amennyire tudom, nem nagyon koncertezett már. Lassan sajnos a topik szempontjából relevánsabb előadók is kezdenek ebbe a korba lépni, a Rolling Stones közel áll, aztán ott az Aerosmith, Halford is elmúlt 70, Tony Iommi talán 74, Ozzy 75 lesz.
Mindig azon döbbenek le, hogy Charlie Harper (UK Subs énekese) jövőre 80. -
Xaels
félisten
A Prielle-ben lévő klubot utáltam emiatt, keresni kellett sokszor hol élvezhető a hang. Az új csepeli sátor so-so, a Machine Head + Amon Amarth pároson voltunk. Jobb volt a hangzás, de kicsit erőtlennek tűnt. Az előzenekar, a The Halo Effect az nagyon rosszul szólt ott is, de a fő bandák nem voltak rosszak. Majd Amorphis-ra megyünk legközelebb. Addigra remélhetőleg lesz ülőhely meg kicsit normálisabb WC-s körülmények
-
Dilikutya
félisten
A Barba Negra kiköltözött Csepelre, ott állítottak fel egy 3500 fős sátrat, elvileg teljesen új, vagy legalábbis másik a hangcucc, mert Blue néven egyelőre a régi helyen is működnek valameddig, a Vio-Lence koncert ott lesz.
Nekem amúgy nem volt vele bajom soha, egyszer szólt szarul, amikor a 2017-es Testament volt, konkrétan Gene Hoglan dobjain kívül mást nem is lehetett hallani a koncert első felében. -
gbors
nagyúr
-
TeeBee73
veterán
-
Peterhappy
addikt
Sajnos vagy szerencsére mi nagyon kevés luxusra szoktunk áldozni; inkább ritkán, de akkor az valóban élmény legyen.
Sajnos nálunk is iszonyatosan szűkös a keret, mindent kétszer átgondolunk - főleg most, hogy a megszűnés szélén a munkahelyem. De ezen egy percig nem agyaltam, bakancslistás volt a Rammstein, nem lehetett kérdés, hogy ott-e a helyünk. Szerencsére összejött.Nálam is fertőzöttek a Gyerekek, a Feleségemmel és a nagyobbik Lányommal mentem volna Thy Catafalque-ra, de annyira beleszerelmesedett a kisebbik Lányom is az együttesbe, hogy Feleségem végül nem jön és helyette így a Középsőm jön velünk.
Első komolyabb koncertjük lesz, nagyon kíváncsi leszek, mit szólnak hozzá. Én már tűkön ülök.
@CptAdamica: Én 2005-ben(?) mehettem volna, de az akkori Peterhappyné-jelölt lebeszélt róla, mert mennyivel jobb lesz nekünk inkább a családjával egy vadászbálon
@Rony949: Az igen. Sajnálom. Sejtettem, hogy elkapkodják az állójegyeket, de a névre szólóság miatt nem gondoltam, hogy ennyire gyorsan.
-
Peterhappy
addikt
+@dethroner:
Na ez szerintem megint a ki mit hall először dolgo kérdése
Bakeliten a Turbo Lover lemez, ahogy a címadó megszólalt, megdörrent, arra szavak nincsenek. Úristen, hogy imádtam.
De épp az Eddával voltam hasonlóképp: a Keselyű c. dal ugyanígy az agyamba égett, fantasztikusan szólt bakeliten. (a régi Eddától van egy-két kedvenc nótám, de amúgy nem vagyok oda értük).
A Queen-nel szegény Szüleim is így voltak. Szerették, de aztán volt egy kattanásom, három éven át szinte minden nap csak és kizárólag Queen-t hallgattam (pl. fogtam két ceruzát és "végigdoboltam" a Greatest Hits CD-t), úgyhogy mire lejöttem a szerről, mindketten utálták
A Queen meghatározó része az életemnek.Nekem Doro valahogy kimaradt, Bíróica meg végképp
Női énekkel nálunk a Napoleon Boulevard ment (mai napig hatalmas kedvenc) és nagyon szerettem az Abba-t, bár akkoriban nem voltam rá büszke 
Az AE-vel pont ugyanígy voltam évekig; zeneileg teljesen rendben van, míg nem jön az "ének". Onnantól hagyjuk egymást békén.
Hozzá kell tennem, engem világéletemben ki lehetett kergetni a világból a hörgéssel, soha, de soha nem csúszott jól. Aztán egyszer belefutottam a Ne Obliviscaris-ba és ők egy csapásra akkora kedvencek lettek, hogy még a hörgéssel is meg-megbarátkoztam (bár a kedvencem soha nem lesz). Évekig kerültem a Thy Catafalque-t is a hörgős betétek miatt, míg végül felülkerekedtem rajta - és jöttem rá, hogy ez valami fantasztikus zene. (legalábbis számomra) -
updog
őstag
Leszögezem, 2013-ban voltam utoljára koncerten, akkor is "csak" az A38-on, de a tegnapi sok területen csalódás volt... Mintha nem tudták volna a szervezők, hogy mennyi állójegyet adtak el, egyetlen kapu volt az állóhelyesek beengedésére, a sor vége egy órával (előzenekar)kezdés előtt valahol az Aréna hotelnél állhatott...
A Solence (nekem még tök ismeretlen, de nagyon kellemes meglepetés) és az Ill Nino énekhangosítása (legalábbis színpad előtt középtájon 7-8. sor környékén) számomra értékelhetetlen volt, bár a feeling azért mindkettőnél keményen odab*szott. 5FDP mérföldekkel jobban szólt, viszont nekik meg a Lift me up végén technikai gondjuk lett, a szám felétől teljesen szétestek, volt is pár perc szünet utána.
Ivan hangjára panaszkodtak sokan redditen és youtube videók alatt, szerintem nem volt vele gond (na jó, most nézem vissza youtoubeon a videókat, többször volt azért megúszós a dolog részéről is, és néha mellé is ment... de élőben nem éreztem ezt), és tele volt energiával a fazon, ahhoz képest hogy az eu turné vége felé vannak már, max respect, vitte a showt. Burn MF énekeltetéshez felhívták a színpadra az Ill Ninos srácokat, most is libabőrözök ahogy írom, akkora flash volt. Az összképen szerintem azért meglátszott hogy egy hónapja minden második este fellépnek, kicsit fáradt volt a produkció szvsz.
Szerettem volna közel lenni a színpadhoz (mondom, 10 évente egyszer járok koncertre, akkor már érje meg
), ez sikerült is, de volt a közelemben egy magát kemény magnak gondoló csoport (tipik félmeztelen, de teljesen részeg ordibátor akik akkor is pogóznak ha nem szól zene), akik Ivan gyertyagyújtós acapella Gone Away-e alatt végig üvöltöztek egymással és a közönséggel, hogy guggoljatok már le b+, teljesen elrontva a feelinget (mondjuk az meg nekem volt furcsa hogy Ivan még csak nem is fele tempóval, hanem még lassabban énekelte, úgyhogy aki meg normálisan énekelt volna vele, az is full összezavarodott, hamar el is engedtük a témát). Ha 10 másodpercnél több telt el két szám között, már ment a "miaf*szvan" skandálás (kultúra...), meg ugye kb. minden szám után ZOOOLI ZOOOLI, szerintem már kicsit feszengett szegény csávó 
Afterlife-ról semmit nem játszottak, pedig párszor bekiabáltuk (a színpad háttér is egy óriási Afterlife albumborító volt a felétől a F8 kígyót váltva), egy Welcome to the circus jól esett volna, játszották már máshol Európában is, de azt mondom, összességében azért az élmény nagyjából egálba hozta a kellemetlenségeket.
Mindenesetre így 40 évesen nem esett jól annyira az egy órás sorbanállás, és utána 4 óra szintén állva és végig úgy headbangelve mintha 25 lennék, hát legközelebb ülőhely lesz már ebből
Mondjuk a környékemen is sok 40-50-es embert láttam szolidan lötyögni, lehet hogy én is csak rosszul mértem fel a képességeimet ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
btraven
őstag
FM 103.9 A ROCK a helyes neve
Valszeg csak Budapesten fogható mert be szokták mondani hogy ha máshol hallgatod akkor hallgasd a neten.
Azért meglepően jó a választék, legalábbis gyakran van amit én is szeretek hallgatni.
Persze ez rock adó nem metál és a rockba nagyon sok minden belefér. Nem is lehet tudni hol a határ a pop/rock között.
Én csak a konyhai ténykedés közben hallgatom mert ez még mindig jobb mint a többi szemét adó.
Csak azt nem értem hogy az amerikai foci meg hoki meccsen miért Black Sabbath meg Ozzy Osbourne megy a szünetben? -
Akelaus
senior tag
-
sixpak
nagyúr
-
james001
veterán
-
TeeBee73
veterán
-
Dilikutya
félisten
-
Voy15
tag
Emlékszem mikor kijött az Enemies of Reality a Nevermore-tól a 2000-es évek elején.
Első nap vettem a lemezt, és borzalmasnak tűnt a keverése, de aztán mégis ronggyá hallgattam.
Két évre rá jött a remix/remaster változat, az olyan volt mintha egy másik lemezt hallgatnék, annyival jobb volt. -
gbors
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
-
Dalares
tag
-
Dilikutya
félisten
-
gbors
nagyúr
-
james001
veterán
-
james001
veterán
-
james001
veterán
-
james001
veterán
-
TeeBee73
veterán
-
TeeBee73
veterán
-
james001
veterán
-
Dilikutya
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Dilikutya
félisten
Amúgy nem rossz a War and Pain, de nem is kiemelkedő szerintem a korabeli thrash anyagok között. Bár nagyon az elején jártunk még a thrash metalnak, de ugye már kint volt pár veretes örökérvényű klasszikus (Show No Mercy, Kill'em All, Ride the Lightning, Heavy Metal Maniac, Fistful of Metal). Viszont maga a felvétel körülményei meg is magyaráznak mindent, pár nap alatt vették fel családi kölcsönből, és kb. egyetlen közreműködő sem értett a stúdiózáshoz. Ennek ellenére külföldön elég jó kézbe került, bár 1984-ben se a Roadrunner, se a Metal Blade nem számított nagy kiadónak.
-
Bjørgersson
félisten
-
Akelaus
senior tag
-
Dilikutya
félisten
80-as évek közepén azért akadt jó pár banda, akiknek az első lemeze inkább volt csörömpölés, meg próbatermi zaj.
Ma már ugye idézőjelben semmiség akár egy normális hangzású demót összekalapálni, de akkoriban ez sokba került, sok klasszikus banda első anyaga szól szarul. Nyilván ha elsőre összejött egy jó kiadós szerződés, vagy volt tőke, akkor a debüt is korának megfelelően szólt.A Voivod-dal én mondjuk sosem tudtam nagyon mit kezdeni. A korai 1-2 lemez dalok tekintetében nem tűnik erősnek, a későbbieket, 80-as éveke vége, 90-es évek nem ismerem, élesben valamikor a 2000-es évek közepén kapcsolódtam be, azóta hallottam mindet, de valahogy nem fog meg. Vannak persze dalok, amik tetszenek, de nekem már nem elég thrash, a progresszív és avantgard dolgokat meg olyan nagyon nem szeretem.
A tavalyi Flotsam And Jetsam, az már döfi, a napokban újra lement párszor, azok a srácok nagyon megleptek, pedig a 90-es évek közepe óta egyedül az újra felvett No Place for Disgrace tetszett tőlük, erre tavaly mit alkottak, te jó ég. Sajnálom is, hogy elmarad a Heathen-nel közös koncert, az meg ráadásul egy bakancslistás csapat nálam, méltatlanul alulértékelt.
-
Dilikutya
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Dilikutya
félisten
-
zhorvath
aktív tag
-
james001
veterán
-
james001
veterán
Tök jól néz ki ez is.
Kár hogy a saját sörüknek nem ez lett inkább a neve,hogy Alcoholica,de gondolom pont ezért nem lett mert már létezik ilyen sör. 
Más ilyen "rock stílusú" sör még nekem is csak a Trooper meg az AC/DC sör volt. Egyik se ízlett igazából,pedig nem vetem meg a sörtöt azért
-
AcCEsS
senior tag
-
taranis
addikt
-
sixpak
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
Ami olyan, hogy nagyon fontos, azt már lerippeltem FLAC-be... jól is jön a 8TB tárhely, mostanában fogok a végére érni.

Már elmúlt nálam a birtoklási vágy, ami az eredeti CD-ket illeti, lelki törést már nem okozna a dolog.
Sok cuccon már így is túladtam... Ha az ember kibír egy komplett first press-es Death diszkográfia eladást, onnantól már bármit kibír.

-
taranis
addikt
Pedig kb. vájtfülűnek kell lenni. Zenélek, viszonylag érzékeny a fülem, de vakteszteken nem tudtam megkülönböztetni a 320 kbps MP3-at a CD-től. Rákerestem fórumokon és bár valóban vannak akik meg tudják különböztetni, ez elég ritka. Stúdiós ismerőssel is csináltunk vaktesztet, ő is elvérzett.
-
TripleB
senior tag
-
taranis
addikt
-
TeeBee73
veterán
-
törölt tag
Nekiülök akkor. Manapság már nem igazán hallgatok ilyen zenéket, úgyhogy kíváncsi leszek meddig jutok vele. Az első Cavalera Conspiracy lemezt ismered? Nulla elvárással ültem elé (jövőre lesz talán tíz éves), ami egy letöltött verziót takart. Az album megjelenése közel volt a születésnapomhoz, naná hogy azt kértem (az egyik Shadows Fall mellé). Mai napig nagy kedvenc.
Black Ark -
törölt tag
-
leslieke
Jómunkásember
-
Dilikutya
félisten
-
TeeBee73
veterán
-
canniball
nagyúr
Miért, van ott szavazás?
Csak kerestem egy leírást a MDM-ről és ez jött szembe. -
Smiley
addikt
A Shadow on the wall-bol van Arch Enemy fele valtozat.
-
TeeBee73
veterán
-
Tomacko
őstag
A jelen kábelekkel teljesen rendbe van a metal zenékkel is. Meg aztán a bikábelezés is jót tett nekik
Szegény csóka akitől vettem majdnem sírt mikor meg tudta milyen zenék fognak rajtuk szólni többségében
Ő nála a legkeményebb zene az Mike Oldfield volt 
(#9000) TeeBee73 Hát bizony ez a banda az úgy mond favoritom ha van ilyen nálam, hogy kedvenc zenekar. Az Overkill asz kb. minden
Cappa asszem az LP verziók meghallgatása miatt egyszer meg kell majd látogassalak mikor fateréknál járok a családdal Gárdonyba majd. Onnan nem vagy messze úgy sem 
(#9001) Golota Ebe érzek nem kevés gonoszságot, méghogy paródia az Annihilator
Tény, hogy akkoriban ők kicsit be előztek evvel az egy témára felépített lemez dologgal, meg az effektekkel. De hát nem csak mi, a szakértők is meg sokan mások is thrash zenének tartják... nem véletlen, ennyi légy nem tévedhet
A nagy, közismert, ne adj ég híressé lett thrash csapatok meg egészen más kategória. A techno thrash nem a kommersz zene kedvelőknek készült az biztos 
-
TeeBee73
veterán
-
Tomacko
őstag
-
Tomacko
őstag
A Stoned Jesus mindig érdekes volt.
Nálam a mai hangulatra 100 Watt Vipers - Brother ez a jellemző. Nyugiság, csendes délelőttel.....de a délután majd úgyis mozgalmas lesz

-
Dilikutya
félisten
-
TeeBee73
veterán
-
Milestone2
nagyúr
-
Golota
senior tag
A Celtic és a Venom megmutatta mi az irány, de a black metal igazi manifesztációja a Bathory. Ezt nem lehet elvitatni. Az első 4 lemez abszolút klasszikus, a későbbi lemezek már inkább viking metál, szerintem minőségben sem érik el azt a pusztító erőt, amit Bathory a Blood Fire Death-tel bezárólag produkált. Ha ez nem klasszikus, nem tudom mi számít annak.
A Voivod lemezek leginkább koncepciólemeznek tekinthetőek, nem csoda, hogy egy az egyben áll össze. Szerintem a Killing technology s a Dimension lemezek a pályafutásuk csúcsa. Nehezen besorolható, alternatív zene ez, én kifejezetten élvezem. Ma már kevésbé divat ez a koncepció-lemez téma, pedig régen dívott, lásd King Diamon Abigail, Holy Moses New Machine, stb. Ha belegondolok, az Inquisition legutóbbi két albuma is tekinthető annak.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Valahogy sose tudtam túllépni az első lemezükön. A későbbi irányvonal nekem sose jött be, de a War and Pain primitív, csörömpölős thrash metálja annál inkább: Voivod - Voivod. Tudom, hogy ez a zene már 1984-ben is minden volt, csak eredeti nem, de én bírom ezeket az ős speed/thrash muzsikákat. Akkor is, ha a Motörhead és a Venom mindent elmondtak, amit ebben a műfajban el lehet. Sőt, még többet is.

-
snecy20
nagyúr
-
blasko92
őstag
Hehe
Ez rajta van az Auróra Mindhalálig punk albumon is 
-
hszilard666
veterán
-
TripleB
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Formula-1
- Cyberpunk 2077
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

RIP...