- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
-
vittgen
senior tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Szerintem igen jó kis banda!!
Szeretem hallgatni őket!
Nekem a 2014-es The Virus Conspires anyaguk jön be! -
Akelaus
senior tag
Shrapnel - Violent Now, Forewer
Kritika róla, szerintem a fent linkelt dal a legjobb. Nekem
-
Dilikutya
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Erre azért nem.
-
Dilikutya
félisten
Elkezdtem hallgatni az újravett In Flames dalokat. Nem kellett volna, ez konkrétan szar.
-
Pro Koryak
addikt
Végre egy normális album:
Disavowed
-
syberia
veterán
-
james001
veterán
Még valamikor az év elején mutatta meg nekem a gitártanárom az Upon a Burning Body bandát,és egyből beléjük szerettem,vagy legalábbis a tavalyi albumukba,a Southern Hostility-be. Teljesen hirtelen ért a hír hogy megjelent egy új EP-jük,a Built From War.
Minden olyan hangzást ami kiválóan illeszkedett a Southern Hostility-ben azt sikerült ide is átemelni. De mégis érezni rajta egy kisebb "újdonságot" is,tehát nem az az x+1 metalcore hangzást adják hanem azért másabbat. Minden riff,breakdown és vokál is egyszerűen fülbemászó. A Chains of Agony dal pl ilyen,jól illeszkedik bele az éneklős rész is.
Összességében imádom ezt az EP-t,mindenképp belekerült az idei év kedvencei közé. Csak kár hogy ilyen rövid... Talán jövőre kiadnak egy új teljes albumot is. Meg remélem tartják ezt a színvonalat,és remélem nagyobb figyelmet is kapnak mert eléggé egy ismeretlen banda ahogy észrevettem,sajnos. Ééés még mindig ott van a régi albumai amiket meg kéne hallgatnom.

-
Akelaus
senior tag
Új Mastodon dal.
Új Marilyn Manson dal.
Új Imperial Triumphant album. (spotify link)
(nem teljesen) Új Mora Prokaza album. (nagy kedvencem lett
)
Új Katalepsy album. (spotify link) Youtube izelítő.
Új Within Destruction dal. -
Akelaus
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Hétvégén azt a két dalt hallgattam meg az albumról, ami előzetesen kijött.
A legjobb a vége volt. Nekiveselkedek az albumnak is majd, hátha.
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem.
-
Sztem nem rossz.
-
james001
veterán
Egy kis délutáni fincsi deathcore:
TO THE GRAVE - Wastage (Official Music Video)
2:53 után az a breakdown... Fülorgia
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dilikutya
félisten
válasz
csakany2001
üzenetére
Harmony Corruption, Utopia Banished, Diatribes a favoritok nálam.
De ezen túl is tudtak egy jó, konstans minőséget hozni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
csakany2001
üzenetére
Nem is az, hogy nem tartják a színvonalat, de már nagyon hallatszik a változás. Túlcsiszolt, finomított rockzene lett az új album.
Nálam a '89-es The peel sessions viszi a prímet. Baromi jól szól.
+ Harmony + Utopia + Mentally m.
Azóta hanyagolom őket, innentől már kezdtek változni sajnos. -
Bjørgersson
félisten
-
csakany2001
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerintem az új albumaik is ütősek, fokozatosan egyre távolodtak a Grindcore-tól és haladtak a Deathmetal felé, még ha sebességet is csökkentettek valahogy mindig erős munkákat rakta le.
Bár számomra a Scum a kedvenc a munkássákukban, de szerintem az Apex illetve a No Slave albumuk is elég erős volt.(bár az összeset nem nyálaztam át, de ezek nagyon egyben vannak, kevés banda tartja ennyi idő után is a színvonalat) -
Pro Koryak
addikt
Hirtelen két finomság:
Halphas
Ars Veneficium -
Pro Koryak
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Nem volt rétegzene. Pont a Jester ott volt/van azóta is a melo death alapalbumai között. Itthon lehet az volt a 90-es években, mert nem ismerte őket még senki, csak én.
Ahogy megjelent, meg is vettem cd-n, de annyira nem tetszett a keverése, hogy eladtam. Én hülye!
-
Ellia
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A Colonyval inkább.
De igazabol 3 erara lehet pontosbontqni őket a hatar valahol a jester es a clayman kozott van a masik pedig a come clarity után.
-
chaosmonger
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Tudom hogy a koraiakat jegyzik, bár a Clayman-ig olyan nagy probléma azért nem volt szerintem, ami már az 5. lemez volt.
De igazán sikeresek soha nem voltak, rétegzene volt mindig a metalon belül is. Én mindig is középkategóriának tekintettem őket. -
Pro Koryak
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
IF-től általában az első 2-3 albumot jegyzik, a többi kb a katasztrófa határait súrolja. A The Jester-rel olyat tettek le az asztalra, amit azóta is emlegetnek mindenhol! Ha ezt a vonalat vitték volna tovább hasonló szinten, igencsak az élvonalban lennének, de inkább átálltak a divatmajombuzimetál táborba.
-
chaosmonger
tag
válasz
james001
üzenetére
Az Only for the weak kifejezetten tetszik így, mondjuk én soha nem voltam tipikus IF rajongó, ez volt a kedvenc számom tőlük.
Egyébként van egy olyan eretnek gondolatom, hogyha anno ilyen dallamos énekkel jöttek volna ki ezek a számok, akkor sokkal sikeresebbek is lehettek volna a metalon belül, mert azárt náluk mindig is ott volt a dallamosság, csak elrejtették az extrém rikácsolás mögé. Így kicsit mindig a két szék közé estek, az extrém híveknek túl dallamosak, a dallamkedvelőknek túl extrémek voltak.De most már késő, akik az eredeti formában szerették meg ezeket a számokat azoknak így mindig szar lesz.
-
james001
veterán
In Flames - Only for the Weak (Re-Recorded)
In Flames - Bullet Ride (Re-Recorded)
In Flames - Pinball Map (Re-Recorded)Lehet szörnyülködni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bár nekem tetszenek
De persze az eredeti még mindig a legjobb ez tény. 
-
Akelaus
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azért tavaly a Rockmaratonon olyan koncertet adtak amit sok fiatal megirigyelne.
-
james001
veterán
válasz
csakany2001
üzenetére
Ma hallgattam meg én is. Vector nekem is kedvenc,de ez simán übereli,nagyon bejött elejétől végéig. Meg sem áll az album konkrétan,észre se vettem egy idő után hogy már mindjárt vége az egésznek,simán abban a hitben voltam hogy még csak a 4. vagy 5. számnál tartok

Sok Tool hatást éreztem én is,meg hát alapból a szokásos Haken/Caligula's Horse féle prog metálos dallamos hangzást. Egy-két riffet vissza is tekertem újra meghallgatni,annyira bejött.
Top 10ben nekem is ott van idén ez az album.
-
Akelaus
senior tag
Új Napalm Death dal.
-
csakany2001
senior tag
Valóban 24-én jelent meg a Haken Virus albuma, Deluxe változat csak annyival különbözik hogy teljesen instrumental track-k szerepelnek a második CD-n , szóval inkább a sima került be nálam.
Nagyon változatos végig és elég zúzósra is sikeredett, kevés számnál lassul le az album.
A szövegek minősége hozza a szokásosat, a hangminőség kifogástalan.
A dob nagyon jól szól és elég technikás végig, szólókban annyira nem bővelkedik de így sem mondanám egy unalmas albumnak mivel a riff-k végig nagyon erőteljesek lettek.
Néhol Tool hatások is feljönnek, de a legjobbtól tanulni sosem szégyen, annak ellenére elejétől végéig Haken-es lett.
Összességében számomra simán év albuma lett, a Vector is egyik kedvencemmé vált de ez simán van olyan jó már pár hallgatás után.(élőben elvileg ezt a kettőt együtt játsszák, remélhetőleg meglátogatnak bennünket) -
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
james001
veterán
-
Akelaus
senior tag
Remek magyar death metal album, aki szereti a műfajt érdemes meghallgatni.
𝕯𝖊𝖌𝖗𝖆𝖌𝖔𝖗𝖊 - 𝕯𝖊𝖒𝖔𝖓𝖎𝖈 𝕺𝖇𝖘𝖊𝖘𝖘𝖎𝖔𝖓. -
james001
veterán
-
TeeBee73
veterán
-
p76
senior tag
[Shit Life - Reign in Bud]
Ha valakinek mégse tetszene, az örülhet hogy rövidek a számok
(és nem hasonlít a Reign in Blood-ra
) -
TeeBee73
veterán
Nemtom', volt-e már?
(Amikor meghallottam az eső szekcióban a solo-t, hangosan felröhögtem.)
Furcsa, de van egy-két jó ötlet benne.
-
-
Akelaus
senior tag
Új Gaerea album.
-
Akelaus
senior tag
Új Tankcsapda dal-klip.
-
Bjørgersson
félisten
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Dissection utánpótlás már hiányzott, ez jól sikerült, köszi az ajánlást!
-
TeeBee73
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Dánesőn'!
Most volt időm megnézni/hallgatni.
Fincsi!
(Majdnem olyan jó, mint a Dimmu Bőrzsír Puritanica-ja szimfónikusokkal.)
-
Pro Koryak
addikt
-
Marmonkanna
tag
-
Bjørgersson
félisten
-
james001
veterán
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Voy15
tag
válasz
TeeBee73
üzenetére
Én főzés közben mindig a Dead heart in a dead world lemezt hallgatom
.
Ez nálam már hagyomány.
Zseniális ez a lemez, az első másodperctől, az utolsóig. -
TeeBee73
veterán
Igaz, régi már, de most jól esik főzőcskézés közben.
-
james001
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Igen vendégénekesek között olvastam én is Randy-t meg pl. Ivan Moody-t is. Lehet ők a Vol. 2-ben lesznek.
Amúgy hallgattad a lemezt? Hogy tetszik?
guftabi96: Ez engem is érdekelne. A hivatalos Trivium oldalon elvileg meg lehet venni,de ennyi,youtube-on csak a pre-show van fenn.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
A tegnapi Trivium (+Sylosis) Livestream Experience felvétele elérhető valahol?
-
Ellia
addikt
Youtubeon futottam bele a WherePostRockDwells csatornában és ragadtam le. Mint a nevéből kiderül post rock megy rajta, érdemes belehallgatni

-
TeeBee73
veterán
Ó'b*....szamek'

Igen, Darell.
Nem bírom a házbort 2 lityi után...
Hallgatok is gyónásként egy kis Cemetery Gates-t.
MOD: Ja, és az alábbi felsorolásból hiányzott az Allegaeon. Nekik is vannak néha olyan témáik, hogy csak vakarom a fejem, hogyan szedjem le... (És most nem az 1.618-ra gondolok.)
-
james001
veterán
"The unexpected things tragedy gives us,is the opportunity to rebuild"
Találó ahogy ezekkel a sorral kezd az album,aztán egy kis retro elektronikus zenével indul a "regeneráció",ami már egyből nosztalgikus hangulatba ejt
Aztán persze végig jelen van az Evil Disco ugye ahogy Wayne hívta mindig az elektro részeket régen,mindig mosolyogtam ezeken a retro effekteken,annyira feeling-es,annyira Static-X,nagyon tetszik hogy ezt nem hagyták ki az új dalokból. 
Stílusban vegyesen vannak amúgy számok,vannak Wisconsin,Start a War,Shadow Zone idejéből valóak is,de vannak "egyedi" dalok is,meg sokszor úgy éreztem hogy Wayne hangja kissé túl van "mixelve" néhány helyen,olyan mintha nem is ő énekelne/hörögne... Lehet aztán nem is,kipótolták valakivel? Mindegy attól még ütős így is,csak fura néha.
Instant kedvencem lett a Terminator Oscillator,My Destruction,Ostego Placebo és Follow,egyszerűen beszarás milyen riffek és ritmusok vannak bennük,a Follow-nál egyből elképzeltem ahogy Wayne headbang-el azzal a nagy tüsi hajával,igazi Static szám
Tök mindegy mi volt Wayne és Tony között régen,én örülök neki hogy összehozták ezt az albumot. Persze fura hallani/látni ezt,de mégis jó érzés újra kimondani azt,hogy végre kijött egy új Static-X album.
Megérte várni erre a lemezre,nem csalódtam. Kíváncsian várom mi lesz a Volume 2-ben
RIP Wayne. Hiányzol minden Static-X fannak

Static-X - Project Regeneration Vol. 1 YT lejátszási lista
-
Akelaus
senior tag
Opeth koncert Magyarországon.
Opeth (SWE)
The Vintage Caravan (ISL)
2021. március 17. szerda 19:00
Budapest, Akvárium Klub
www.tixa.hu/opeth_akvarium
A jegyértékesítés július 13-án reggel 9 órakor indul. -
TeeBee73
veterán
Na, mivel emlegetve volt, megsasoltam újra a Bleed-et, erre fel, mit dob be következő nótának a JewTube? Ezt.
Most hallok először, (és utoljára is, remélem) róluk. Ennél még a Halestorm is jobb.
Mér'vanez'?
-
Pro Koryak
addikt
Ha már prog és instru metal, néhány a sok közül, szerencsére:
Dark Matter Secret
Mendel
Meridian
Widek
HalcyonItt az énekkel még barátkoznom kell
, de a zene ba..ott jó:
Redemption...stb.
-
TeeBee73
veterán
válasz
csakany2001
üzenetére
Ó, a Dream Theater-t kihagytam, pedig anno, néhány Petrucci solo-t megpróbáltam leszedni, (több kevesebb sikerrel.)
Nekem meg mondjuk, a Queensryche nem jött be, a Gojira-val is hadilábon állok. Általában van 1-2 jó nóta a lemezeiken, a többi szar.
(Gitárosok közül még A G3-on kívül Malsteen [bár nekem kicsit öreges tempóban nyomja], és [nyugodjon békében], Dirtbag. Meg Szekeres Tamás.
) -
-
Dilikutya
félisten
válasz
csakany2001
üzenetére
Be is tettem a Destroy Erase Improve-t, szerintem hatalmas lemez. Ott van benne az a később technikás gépiesség, de sokkal zeneibb, dalközpontúbb.
-
csakany2001
senior tag
Azokat nem ismerem, de ránézek, kösz.
Dilikutya
Obzen-t hallottam, meg a The Violent Sleep of Reason.
Az utóbbi nem jött át, pedig 3-szor is átfutottam hátha...(igazából az ének végig ugyan az,a zenék 1-1 riff-re alapszanak és nekem valahogy kevés)
Régiekből hallgattam párat, valóban valamelyest jobb messze van az izgalmastól.james001
A nagy gitárvirtuózokat én is nagyon szeretem, Steve Vai is idevehető.
De nálam is ritkán kerül elő, egyszerűen nem köt le hosszútávon.(persze jó nézni hogy játszanak, meg hogy van még hova fejlődnöm de nem hallgatásra)Static-X-t nem ismerem, ahogy nézem nu-metal együttes, szóval annyira nem a "hatásköröm".
(a Slipknot-t azért elhallgatom néha, a többit max régebben)Akkor ezek szerint csúszik, Genius-n én 10-t láttam.(bár a világboltban már kapható, de én CD-t szeretnék mindenképpen)
TeeBee73
Obzent ismerem, a Bleed volt talán az első amit hallottam.
Nem rossz, de nem fogott meg annyira.Számomra ha prog:
Dream Theater(Petrucci egyszerűen maga a profizmus),Opeth,Tool,Haken,Symphony X,Cynic,Queensrÿche,Riverside,kései Death meg van még pár.
Néha Gojira illetve Mastodon de velük egyszerűen nem tudok megbarátkozni, pedig alapvetően nem játszanak rossz zenét.(Magma és a Once More 'Round The Sun mondjuk tetszett)
Amúgy nem ismerem a felsoroltak, köszönöm hogy leírtad, rájuk nézek.(bár egyelőre Pain Of Salvation-t figyelem távolról, nem semmi amit művelnek) -
TeeBee73
veterán
válasz
james001
üzenetére
Prog. metal?
Voivod, Theshold, Conception, Virtual Symmerty, Zero Hour, Absens, Nocturnal Alliance, Haken, stb... Ha Instrument-et akarsz, Reign of Hathor, First Time on Earth, Justin Larner, Al Joseph...)
Soroljam még?
#csakany2001: Nekem Mesügééktől az ObZen eléggé bejött. (Igaz, nem mai darab.)
-
Petya XT
senior tag
Mai napi kedvenc!
Ha valakinek tetszett az M-16 album, ez is fog. A Sodom se változik soha. Szerencsére.
-
james001
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Köszi majd rájuk nézek

csakany2001: Instrumentálist én is ritkán hallgatok de vannak ezek a kivételek. Satriani-t is szoktam néha,de most ez az Animals nagyobb kedvenc lett.
Haken új albumát én is várom,de az ha jól tudom 19-én lesz nem 10-én.Holnap jön az új Static-X is amúgy

-
Dilikutya
félisten
válasz
csakany2001
üzenetére
Mesügével nekem is ez a bajom, meg hogy ha hallottam egyet az utóbbiakból, akkor mindet hallottam.
A korai lemezeik sokkal változatosabbak, zeneibbek. -
válasz
csakany2001
üzenetére
Instr temaban csak ket nagy kedvenc mobilrol:
La Villa Strangiato
Jordrok -
csakany2001
senior tag
válasz
james001
üzenetére
Én is beléjük futottam még régebben, nagyszerű banda csak számomra a szöveg egyszerűen kell.(ha meg instumental akkor Orion,Transylvanian,YYZ,Stream of Consciousness stb.)
Meg kicsit túl djent-es ha van ilyen szó.(Meshuggah-t mondjuk csak ritkán hallgatok, pont azért mert kicsit monoton számomra)Én most a Haken új lemezét várom ami 10-én jelenik meg, nagyon ígéretes lesz.
Ha minden igaz szervesen kapcsolódik a Vector-hoz, élőben is jól szólhat.(remélem idetalálnak egyszer)To-Mera-t nagyon ajánlom, magyar az énekesnő is, van egy kis goth beütése de nagyon profi banda.(most egyelőre nem akívak)
Egész albumot nem találtam tőlük, de pár szám azért van fent YT-n is. -
ígyvanferi
addikt
válasz
james001
üzenetére
F.sza cucc nagyon. Ember legyen a talpán, aki a ritmusváltásokat leköveti mondjuk fejmozgással.
Ha nem ismered esetleg, akkor a Special Providence-t ajánlom még, Magyarok. Illetve még beleillik a sorba szerintem a Scale the Summit is. De azért először ismerkedj még az animals as leaders lemezeivel. -
james001
veterán
Némi prog metál keresgélése közben találtam erre a bandára,és egyből beléjük szerettem. Két albumot hallgattam meg tőlük eddig,a The Joy of Motion és a The Madness of Many,mindkettő beszippant azonnal és elrepít egy izgi utazásra
Sok Dream Theater és Joe Satriani stílust érzek a zenéjükben,zseniális milyen riffeket nyomnak,meg ahogy a basszussal is bánnak.Mindenképp meghallgatom majd a többi lemezüket is,nagy kedvencem lettek most

-
LyonnaisFan1
őstag
Akár már szeptemberben hallgathatjuk az új Deftones korongot
Ha egy Koi No Yokan erősségű albumot raknak elénk egy szavunk sem lehet majd.
-
Pro Koryak
addikt
Nem tudtam mi hiányzik, hát ez most nagyon bejött:
Hegemone
Meg is rendelődött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
+ Harmony + Utopia + Mentally m.
Annyira nem durva, de kissé feleslegesnek érzem ezeket az újragondolásokat.
De persze az eredeti még mindig a legjobb ez tény.
.
)