- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voy15
tag
Halo Effect / Lacuna Coil / Omnium Gatherum
2027.03.09 - Barba BlueJegyek péntektől.
-
Voy15
tag
A Lamb of God-ot ismeritek?
-
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Hát az lehet igen
Emlékszem az utolsóra, talán 2004 lehetett.
3 nap volt.
Első nap:
Queensryche - Teljes Operation Mindcrime
Judas Priest - Első hazai koncert Rob visszatérése óta
Második. nap:
Testament
Cradle of Filth - Ők ekkoriban voltak talán a csúcson
Harmadik nap:
Twisted Sister -
Voy15
tag
Azt a Summer Rocks fesztivált valaki feltámaszthatná.
Fasza lenne egy 1-2 napos fesztivál olyan nevekkel mint anno volt. -
Voy15
tag
Szóval… ilyen lesz az új Nevermore
-
Voy15
tag
@Peterhappy: Nincs ezzel probléma, ha nem jön be, nem jön be. Adtál neki egy esélyt. Senki nem fog elítélni, tiltani meg pláne (legalábbis itt (reményeim szerint)) ezmiatt.
@james001
Jaja ezt vágom, ezért is mondtam Peterhappynek, hogy ha a Death nem bejövős, akkor próbálkozzon a Control Denieddal.
A fun fact-et nem ismertem, de akkor mondok én is egyet a Control Denieddal kapcsolatban:
Amikor a banda alakulófélben volt Schuldiner által (90-es évek elejét írjuk), akkor Schuldiner konkrétan egy Halford/Dio énekesben gondolkodott.
Némi káosz után a 90es évek közepén, még Rob Halford és Warrel Dane neve is bekerült a kosárba mint énekes(!).
Warrel Dane ekkoriban már egy stabilnak mondható(?) Nevermore-nak szentelte az idejét, míg Halford meg ekkoriban a Fight/T.Reznor féle dolgokkal bohóckodott.
Szóval végül ezekből semmi nem lett.
@BullHurley
Ez pontosan így van ahogy írod.
Régebben én is éltem egy-egy kardozós metalt (Luca Turilli, Rhapsody, Hammerfall stb.), mára már kurva cringe-nek tartom őket, ideértve a tankos-harcos Sabatont, meg a mittududomisénmilyen Powerwolfot.
De már az Amon Amarth vikingkedése is kellemetlen, pedig régen szerettem őket. (Tudnék még sorolni bandákat.
)
Hát ez van, változik az ember, de amíg valamiféle rock/metalt/ÉLŐ ZENÉT hallgatunk, addig nagy baj nem történhet nemde?
Más:
Én a napokban amúgy Chris Cornellt hallgattam, a RNR hall of fame apropóján.
Ő sem metál, de basszus... mekkora énekes volt, faszért kellett kicsinálnia magát. -
Voy15
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
A death pedig kurvajó
Schuldiner egy zseni volt, sajnos nagyon fiatalon meghalt.
Javaslom, hogy hallgass bele 1-2 Death lemezbe. Ha nagyon nem jön be, akkor meg próbálkozz meg a Control Denied-al. Az is Schuldiner, csak picit talán a progresszív vonalat viszi.
Nagyon jó zenék ezek. -
Voy15
tag
válasz
dethroner
üzenetére
Én az arénában nem voltam még szarul hangzó koncerten.
Volt, hogy álltam, ültem, kiemelt helyen álltam.
Volt hogy a megszokott helyett kb felezték az arénát és a színpad 90 fokkal elfogatva volt a normálishoz képest, mindig jól szólt.
Ha már hangzás:
Kedden voltam Battle Beasten a Barba Redben és és és.....
Nem szólt szarul, kifejezetten jó volt. -
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Hát már illene valamit bejelenteni... Hónapok óta csend van.
A cseh brutal assaulton el is lehet csípni őket. -
Voy15
tag
-
Voy15
tag
-
Voy15
tag
válasz
csakany2001
üzenetére
Elbalfaszkodtam a mai koncertet, pedig bakancslistás nálam a banda nagyon régóta.
Légyszi írj pár sort, ha ott voltál, hogy milyen volt.
Jómagam az Unleashed Memories, Comalies albumokat tartom a masterpiece-eknek. Kiváncsi lennék mennyire vették ezeket elő.
Más:
Perfect Circle koncert 2026 június 26 - Budapest Park.
Aki szereti őket véletlenül se hagyja ki. -
Voy15
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Amikor kijött a könyv (nem a magyar, hanem az eredeti angol nyelvű), éppen Liverpoolban laktam, és Dickinson szervezett élő dedikálást a belvárosi Waterstonesba. (a Waterstones egy UK-ben működő könyvesbolt hálózat, olyan mint itthon a Líra/Libri stb.)
Melóból hazafelé beugrottam, kivártam a sort, megvettem a könyvet és így lett egy névre dedikált példányom.
A mester tőlem 1 méterre írta alá
, viszont sajnos nem lehetett vele fényképezkedni, pacsizni, semmit.
Pár nappal később meg megtartotta az első előadását a manchesteri/salfordi Lowry színházban, ahova szintén elmentem és ott a belépővel együtt járt egy előre dedikált könyv (viszont ugye nem névre szóló), azt pedig anno elküldtem Magyarországra az egyik jóbarátomnak, aki azóta is ereklyeként őrzi
Íme az én példányom:
(És ezzel el is árultam a keresztnevemet! Yay!) -
Voy15
tag
Van pár cuccom innen-onnan

Ami talán érdekesebb azok a következők:
- Bruce Dickinson által dedikált What does this button do? könyv
- Nicko McBrain dobverője (Egyik Volt-os koncerten kaptam el)
- Régi Nevermore tagok által dedikált This Godless Endeavor/Enemies of Reality Cd lemezek. (E-klub, illetve Pecsás koncertek után)
- Volbeat-es pengető MVM domeból.
Ezenkívül Sully Erna 2x is a kezembe dobta az ásványvizét
Zenét hallgatni meg egy Bose NC700-ason szoktam meló közben, illetve edzéskor egy JBL Tune Flex 2-t használok. -
Voy15
tag
Lesz egy jobbfajta buli Birminghamben is júliusban:

-
Voy15
tag
Oh, hát a végén még igazam lesz
-
Voy15
tag
Jegyek: Nov 5. 11 órától.
-
Voy15
tag
Lesz egy ilyen is jövőre:
-
Voy15
tag
Jó volt
Ahogy mondod, a Soilwork eleje nemvolt az igazi, de hallottam én attól szarabbat is a Barbában már.
Ahogy haladtunk előre, egyre jobb lett a hangzás.
Az In Flames már dörrent is rendesen, néztem is értetlenül, hogy mi történik.Ezúttal a közönség is teljesen jól reagált, élte mindenki a koncertet, amit láthatóan a tagok is díjaztak.
Soha rosszabbat szerintem, ez egy 9/10 volt nálam, de csak azért mert a Soilwork eleinte szarul szólt, illetve ők keveset is játszottak
-
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nekem egyik zenekar sem tartozik a nagyon nagy kedvenceim közé, viszont mindegyiket követem eléggé rég óta.
Így aztán talán engem annyira nem vágott földnek a különböző pálfordulásaik, gondolva itt főként az In Flamesre, meg az Arch Enemyre.
Számomra mindegyikük tudott lehozni jó nótákat, teljesen függetlenül attól, hogy "mivé lettek".
Tudom, szokás itt ekézni az In Flamest, de amúgy (ha jól emlékszem) akkor Anders már a Clayman után mondta, hogy nem fogják ők ezt a Göteborgi DM-t nyomni, hanem ők majd mennek arra amerre kedvük tartja :)
A Reroute-nál tört el szerintem valami a hardcore rajongókban, mert az tényleg más volt mint az előzőek (bár lehet már a Clayman is idetartozik sokaknál)de hozzáteszem, hogy pl nekem az egyik kedvenc lemezem (csak ne szólna olyan elb*szott szarul).
Meg is kapom folyamatosan haveroktól, hogy hülye vagyok :D. Hát ez van.
Jesper kiválásával meg aztán tényleg ment a sírba az egész banda a vaskalapos rajongók szerint.
Az AE-nél meg ugye sokan ott morzsolódtak le mikor Liiva-t váltotta Angela, meg talán mikor Chris lelépett.
Alissával átmentek ilyen pózolós bandába, de szerintem azért írtak fasza nótákat mind Angelával, mind Alissával.
A Soilwork meghát... hű maradt magához, de nálam a Stabbing volt a _LEMEZ_ (meg a natural born chaos :D), azóta inkább csak zenélgetnek, ímmel-ámmal, így-úgy de semmi extra :(.
Mindegy is, egy ilyen hármasra én akkor is mennék ha az elmúlt 15 évben csak szar dolgokat csináltak volna.
Szerencsére ez azért nem így van.
Aztán ahogy nézem idénre még van 2 DT-m:
Először a Dream Theater, aztán a Dark Tranquility.
Bár lehet még bevállalom az As I Lay Dyingot is. -
Voy15
tag
Arch Enemy - LIARS & THIEVES (Official Video)
Jövő héten jönnek errefelé a Soilworkkel, és az In Flamesszel.
-
Voy15
tag
-
Voy15
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Az vicces volt
.
Úgy mentünk a koncertre, hogy azt sem tudtuk ki lesz az előzenekar így aztán nem is nagyon foglalkoztunk vele.
Feljött a színpadra pár arc, majd mondják: Hello we are Gamma Ray from Germany.
Ott akkor konkrétan a Dance of Death world tour indult, és ha jól emlékszem akkor sikerült is átverni Nicko-t azzal, hogy a köv szám a Halloweed Be Thy Name lesz. Bele is kezdett mire mindenki jót röhögött rajta, mondta Bruce, hogy ezt csak turné kezdetkor lehet eljátszani vele, és akkor következzen a No More Lies
Vettem állójegyet mindkét napra
-
Voy15
tag
Dupla lesz.
Akkor most vegyek jegyet a másnapra is?
-
Voy15
tag
Ha már előjött itt a Mastodon a napokban mint simizős jazz-metál, nos jött egy új single:
Mastodon, Lamb of God - Floods of Triton (Official Audio) -
Voy15
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
A Halford könyv olvasmányos, és én speciel könnyesre nevettem magam 1-2 résznél.
Viszont angol úriemberhez méltóan Rob szerintem picit óvatosan fogalmaz pár dologgal kapcsolatban.
A Downing - Tipton ellentétet kb csak civakodásnak festi le, míg a Downing könyvben KK konkrétan leírja, hogy gyűlöli Tiptont és a managert 85! óta. (Beleolvasgattam már itt-ott pár részt)
Aki ismeri az angolokat az tudja hogy a gyűlöl szó az iszonyatosan erős kifejezés már náluk, ha ezt használják akkor ott már nagyon-nagyon-nagyon nagy baj van.
Ezenkívül Rob elmismásolja a kilépését is, szerintem konkrétan kamuzik, de nem spoilerezek többet.
A KK könyvnél nekem is elsőre az az érzésem, hogy a csávó picit azon volt folyamatosan besértődve, hogy nem ő van a rivaldafényben.
Akinek olyan bajai vannak, hogy nem egyszerre fejezik be a Breaking the Law-t (mert Tipton még odarak a végén egy hangot), nos ott szerintem azért akad probléma.
De mindegy, hallgattassék meg a másik fél is, de jelen pillanatban azt gondolom, hogy ő volt ott toxikus személy, bármennyire is jó gitáros. -
Voy15
tag
válasz
btraven
üzenetére
Jók ezek a sztorik
Nemrég olvastam el Rob Halford életrajzi könyvét (Vallomás), és mostanában fogok belekezdeni KK Downing (Éjjel nappal Judas Priest) könyvébe.
Volt ott is ám minden... Fogalmazzunk úgy, hogy csoda volt, hogy a Priest ilyen sokáig tudott működni a klasszik felállással.
Ajánlom a könyvet a Priesteseknek
-
Voy15
tag
Szerintem ez a banda már sosem lesz az ami volt.
Chester volt a lelke. Lehet itt erőlködni, meg megpróbálni még összeszedni némi pénzmagot, de szinte 100% biztos vagyok benne, hogy a közelébe sem fognak érni a régi bandának. -
Voy15
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jön itt is majd a reunion, már látom előre.
Tarja + Marco vissza, Floor meg az új basszer viszlát.
Toumas szerintem Anette távozásával kb kiégett, lehet kéne neki egy kis löket a régi tagokkal.
-
Voy15
tag
Kis Rockmaraton élménybeszámoló:
Szombati napra mentünk harmadmagammal, és valahogy 4-5 körül érhettünk a helyszínre.
Jómagam eléggé kifacsart voltam mert előző nap még 1500 km-el odébb esős 16 fokból érkeztem, így aztán viszonylag nehezen álltam rá a 33 fok feletti hőmérsékletre.
Sebaj, gondoltam majd megiszok 3 liter sört (tüskével) és akkor majd minden jó lesz. :D
Parkolás, beléptetés minden flottul ment, hamar le is táboroztunk a 2 nagyszínpad közötti területre, szereztünk élelmet, meg némi italt is természetesen.
Itt kell megjegyeznem, hogy az árak abszolút rendben voltak, nemvoltak elszállva.
1000 volt a korsó Borsodi, 1500 a Staropramen, de mivel a kettő ugyanaz, ezért mi spóroltunk és Borsodit ittunk. :D
Alig értünk oda már kezdett is a Down for Whatever nevű formáció a kisebbik nagyszínpadon.
Láttam őket már talán Fezenen, de mivel én nem rajongok a metalcore-ért, ezért nekem nem volt több mint aláfestő zene miközben beszélgettünk.
Utánuk ugyanazon a színpadon az Annisokay lépett fel.
Bevallom nemismerem igazán őket, de ez már kellemesebb muzsika volt füleimnek, még akkoris ha ez is tartalmazott metalcore elemeket.
Játszottak egy Linkink Park (One step closer) nótát is, amit láthatóan örömmel fogadott mindenki.
Ők amúgy október 18-án visszatérnek hozzánk, és a Within Temptation előzenekaraként fognak funkcionálni.
Annisokay után a Tyr következett a nagyobbik nagyszínpadon.
Ez a fajta sárkányos-kardozós-baltázós-csapkodós-vikinges-feröeri metál is egy picit távol áll tőlem, de a közönség rendesen bólogatott rá, szóval gondolom jó volt.
Amint befejezték már kezdett is a Hypocrisy a kisebbik szinpadon.
Szerettem volna őket rendesen végighallgatni, de közben beleakadtam pár ezer éve nemlátott cimborába, így végül csak részlegesen tudtam odafigyelni, a sztorizgatás közepette.
Ami ezalatt átjött az viszont tetszett, habár szerintem nagyon halkan szóltak.
Hypo után Judas Priest.
Robibáék hozták a showt.
A setlist szerintem speciel jobb volt 2 évvel ezelőtt, mert ott volt Diamonds, Blood Red Skies, Freewheel, meg Touch of Evil de azért panasz a mostanira sem lehetett.
Szép gesztus volt, hogy a show alatt többször is feltűnt Tipton a kivetítőn, mintegy tisztelegve neki munkásságáért.
Szerencsémre láthattam a klasszik felállást, de amúgy hihetetlen, hogy R.Faulkner mennyire beleillik a bandába.(Mindezt mondjuk Sneapre már nem mondanám el :D )
Az öreg télapó meg még mindig bírja a strapát, de azért a show végefelé már nagyon támasztotta azt a motrot, amivel bejött a Hell Bent for Leather alatt.
Gondolom ezen sem a hőség, sem a ruhatára nem segített (végig hosszúujjas kabátban volt).
Egy szó mint száz, jók voltak soha rosszabbat.
A közönségre is kitérnék pár szóban mert lassan azért már kezd felbaszni a viselkedésük.
Egyrészt nemértem ezt a telefon kamerázós dolgot.
Mármint nyilván oké, hogy felvesznek egy-egy snittet, de volt aki kb az egész műsort vette.
Most komolyan, nem lenne jobb ott átélni az egészet ahelyett, hogy zoomolgatsz meg pan-olgatsz összevissza, amit aztán otthon majd megnézel jó fos minőségben? :D
Ezért jók a Tool koncertek mert ott legalább kibasznak ha a telefonoddal kreténkedsz. :D
A másik: impotens közönség.
Láthatóan nemismerik a dalokat, nemtudják mikor mit kéne csinálni, ami még úgy-ahogy oké, mert végülis fesztiválon vagyunk, ahova összehordja a szemetet a szél, de amikor S. Travis kérdezi, hogy "mit szeretnétek, mit játsszunk?" és erre a reakció a "JEEEEEE!!!" akkor azért elkezdtem kutakodni a memóriámban, hogy vajon van-e ilyen daluk.
Na mindegy. It is what it is.
Másfél óra gyorsan elröppent, és nagyrészt ki is ürült a platz, de mi azért még megnéztük a Road-ot is.
Tudom, tudom, ők kommerszek, meg mittudomén nem illik szeretni, de én speciel jó kis bandának tartom őket.
Minden koncertjük hibátlanul szól (még a Barbában is), jó a hangulat, látványos stb., szerintem ők már bőven jobbak, minőségibb koncertet raknak le mint egy Tankcsapda.(Kommersz jelleg miatt a párhuzam)
Kb egy órát játszottak ahol a szokásos dalok kerültek elő, soha rosszabb levezetést.
Utánuk indultunk is vissza Budapestre.
Jó este volt, összességében tetszett minden.
A szervezők/staff (akik amúgy valszeg a Barbások, mert felismertem Barbás pultosokat/secusokat) munkájára sem volt semmi panaszom.
Minden flott volt, soha rosszabbat tényleg.
Fórumból volt valaki? -
Voy15
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Én szoktam általában promózni a Vulgart itt

Sajnos ezúttal nemtudtam menni, mert kisebb sérüléssel bajlódok, így nekem is elkellett adnom a jegyemet.
A gitáros srácot Vörös Attilának hívják aki - többek közt megfordult a Nevermore-ban is. Illetve beugrósként turnézott Tyr-rel, Warrel Dane-el, Sanctuaryval, szerepelt Jeff Loomis szólólemezén stb.
Most éppen a Satyriconnal turnézgatnak már sokadik alkalommal (ahova egyébként az Anthrax-es Frank Bello is beugrott éppen)Szerintem Attila a fél életét azzal töltötte, hogy kikísérletezze a tökéletes Dimebag hangzást, illetve tökéletesen eljátssza a témákat, szólókat.
Ez olyannyira jól sikerült neki, hogy maga Zakk Wylde is az ő (és Ola Englund) videóit nézegette mikor elkezdett felkészülni a Pantera turnéra.
Zakk honorálta is ezt utólag: Küldött neki 2 gitárt. -
Voy15
tag
válasz
btraven
üzenetére
No, ne viccelődjünk már.
A korai Ossian-t az Iron Maiden másolta.
Itt a bizonyíték: Adrian Smith pólóját érdemes figyelgetni.
-
Voy15
tag
Voltam én is Toolon.
Iszonyat hangzás volt, majd lerobbant a fejem, igaz én nagyon elöl ültem. Szerintem ez most picit jobb volt mint a két évvel ezelőtti.
A jegyár mégcsak hagyján, de a merchben lehetett egyedi posztert venni a következő árakon: 28000, 120000, 700000, 850000.
Nem, nem írtam el a nullákat. -
Voy15
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szarul szólt az, csak szerintem már le sem merik írni a firkászok.
A Barbában mindig a keverőpulthoz közel középre állok, mert talán ott szól is valahogy a cucc.
Most sem volt másként, középen a keverőpult előtt kb 2-4 méterre álltunk, éspedig de... szarul szólt.
Egyik vájtfülű haverom is velünk volt, és ő is mondta, hogy eszméletlen fos az egész.
A Dickinson féle percussionből pl alig lehetett hallani valamit.
Persze lehet, hogy rossz helyen voltunk megint.. Valaki kijelölhetné már a jó helyeket a Barbában.
Előző nap pl a Kobuciban voltam alter koncerten, és ott minden olyan faszán szólt, hogy öröm volt hallgatni.
Érdekes, hogy csak ebben a nyamvadt lagzis sátorban nemlehet normális belőni a cuccot, az esetek 90%-ban. -
Voy15
tag
No, pár szó a tegnapi koncertről, hátha érdekel valakit:
Kis társaságunk pontban 7-re ért oda, és ezúttal a BKV-zás szépségei mellett döntöttünk, szóval az 1-es villamos, 7-es HÉV kombinációval közelítettük meg eme csodás helyszínt.
Mint kiderült, ez eléggé bölcs döntésnek bizonyult ugyanis ekkor már a teljes platz ahol parkoltatják az autókat, le volt zárva.
Akik ekkor érkeztek kocsival, azoknak már nemigazán jutott parkolóhley a közvetlen közelben.
Sokan már a Szállító út által körbezárt kis szigetekre parkoltak fel igencsak bátran, mert ott azért elég magasnak véltem én már a padkát.
A bejáratnál csak a jegyet csippantották, semmi tapi-tapi, feleségem táskájába sem néztek bele.
Megérkezvén nyilvánvalóvá vált, hogy ez a koncert is valószínűleg pengeélre rakja a helyszín befogadóképességét, ugyanis a Panterához hasonlóan a sátor végében is volt hangosítás (vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy voltak hangfalak ott is) azoknak akik esetleg kint rekednek a sátron kívül. Viszont ezúttal kivetítők nem voltak.
A hazai Divided kb pont ekkoriban csapott a húrok közé, és hát Mea Culpa de abszolút semmit nemtudok a bandáról, azt is csak a koncertjük végefelé fedeztem fel, hogy Jósa Tamás az énekes. (Hány együttesben énekel Tamás összesen? Tudja valaki? :D)
Gyorsan szereztünk némi innivalót, körbejártuk a merch pultot (póló: 18000, hoodie: 31000) és már orientálódtunk is befelé, márcsak azért is mert kissé elkezdett cseperegni az eső.
A Divided szerintem nagyjából 40 percet játszhatott, és indult is az átszerelés. Dickinsonék pontban 20:00-kor kezdtek (rövid intro után) az Accident of Birthszel.
Az első pillanatban világossá vált, hogy itt kéremszépen bizony már megint elvan baszva a hangzás... nem kicsit hanem nagyon.
A dob csörgött-bongott, Dickinson meg mintha valami csőbe énekelt volna, ráadásul azt is halkan.
Én speciel kb a Jerusalemnél (6.! nóta volt) vettem észre valamiféle javulást a hangzást illetően, de valahogy mintha hullámzott volna az egész, voltak jobb pillanatok, de azért olyan 80%-ban szarul szólt az egész.
Bruce párszor kommunikált is a közönséggel de annyira elbaszott volt a hangosítás, hogy konkrétan nem értettem mit beszél. Egy mondat van meg, ahol mintha azt mondta volna, hogy beteg(?) vagy a hangja nem az igazi valami miatt, de "fuck" csak lenyomják a showt.
A zenekarra és az öregre amúgy meg nem lehetett panasz, végig élték a koncertet, vigyorogva élettel teli játszottak, Dickinson is mintha az átlagosnál többet pörgött volna, viszont nagyszerű érzékkel a szólóknál visszavonulót fújt, és hagyta, hogy a zenekar lakja be teljesen a színpadot. Vele kapcsolatban még annyi, hogy az öregedés jelei azért már fel-fel tűnnek, mert itt ezen az estén szerintem vagy 4-5x rontott szöveget, de természetesen ő Bruce, akinek mindent megbocsájtunk.
A setlistre szintén nincs egy rossz szavam sem, előzetesen már utána néztem miket nyomtak, és nagyjából 2-4 dalt rotáltak, szerencsére ezúttal a Skunkworksös Faith kimaradt és helyette kaptuk a Jerusalemet.
Ha jól emlékszem akkor nagyjából olyan egy és háromnegyed órát játszottak.
Parádés koncert is lehetett volna, de szerintem nagyon sokakban ott maradt a tüske, hogy: megint egy Barba koncert, megint egy elbaszott hangzás.
A helyszín is mintha elkezdett volna (mégjobban?) lefelé csúszni, és eleve nemvolt magasan a léc...
A férfi wc-ben 1! azaz egyetlen darab csap működött a kézmosásnál, és az egész vizes blokk ugyanolyan szar amilyen volt.
Hogy a feleségemet idézzem: "Nekem ne hozzatok semmit inni, mert nincs kedvem elmenni itt a wc-re" - teljesen valid álláspont.
Hihetetlen, hogy ennyi idő alatt sem sikerült valamiféle előrelépést elérni ezügyben.
Sajnos ez van. Nekem ezek voltak a tapasztalataim, de ha volt innen még vki (Peterhappy) írjátok le nektek milyen volt a koncert.
Van jegyem Corey-ra most szerdára, de már előre rettegek megint a hangzás miatt, és bízok benne, hogy azt az egy csapot sikerül megtartani üzemképes állapotban addig. -
Voy15
tag
Ma este Bruce Dickinson.
Ki jön szörnyűlködni egyet a hangzáson a Barbába?
-
Voy15
tag
-
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nagy mágus az öreg.
Ő mindig menne csak az UDO nótákkal, aztán a rossz-gonosz promoterek belekényszerítik őket néhány Accept nóta lejátszásába is.
Pedig hát az UDO-nak több recordja van mint az Accept-nak, meghát aki Acceptet akar az menjen és hallgassa őket Mark Tornilloval.
-
Voy15
tag
válasz
user12
üzenetére
A régebbi lemezeiket szerettem (Unleashed memories, Comalies), de az újabbak annyira nem jönnek be.
De ha már csajos metál, akkor a Nightwish bejelentette az új lemezüket ami majd
Yesterwynde címmel fog kijönni szeptember 20-án, az első single pedig május 21-én a
Perfume Of The Timeless címmel.
Kiváncsi leszek sikerül-e maradandót alkotni, mert Floor csatlakozása óta szerintem egyik lemez sem lett túl jó. -
Voy15
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
-
Voy15
tag
Kiegészült (és talán már végleges is) a Rockmaraton lineup a következőkkel:
- Cavalera Conspiracy
- Hypocrisy
- Moonsorrow
- Tyr -
Voy15
tag
Kint az új My Dying Bride lemez:
My Dying Bride - A Mortal Binding -
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én meg is vettem.
Érdekes, hogy ezúttal a teljes Papp Lászlót igénybe fogják venni.
Az elmúlt 2 koncerten mindig felezve volt az aréna.
Vissza is néztem kíváncsiságból a régebbi jegyárakat:
A 2020-as Scenes re-play-re 18900 volt a kiemelt álló,
A 2022-es Top of the World-ra pedig 20900
Mostani pedig 28900
4 év = +10000 Ft. kemény. -
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Akkor neked az Images and Words re-play tour-ra kellett volna menned
.
3 részből állt:
1 - Dalok az "újabb" lemezekről
2 - Images and Words lemez kompletten
3 - Change of Seasons
Én kb olyan 6-8x láthattam őket (még Portnoyjal is), de szerintem ez volt a legjobb az összes közül. -
Voy15
tag
Dream Theater - 2024-11-01 - Papp László.
Sok info még nincs, majd itt lesz. -
Voy15
tag
Kimaradt itt a napokban, de volt Cannibal Corpse bejelentés.
Cannibal Corpse - 2024.10.11 - Barba Negra Red.
vendégek:
Municipal Waste
Immolation
Schizophrenia
jegyek holnaptól. -
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
RATM-el annyira nem vagyok képben, mert nem igazán szeretem őket, gondolom a Novára járkáltak, vagy esetleg volt rendes EU turné is, és mi kiestünk a kosárból?
Viszont egy Audioslave-re elmentem volna, de szerintem ők sem jártak nálunk soha, és CC halálával ez már így is marad sajnos.
Erre nemtudom még menjek-e, megér-e nekem min. 40k-t. -
Voy15
tag
Tom Morello is tiszteletét teszi nálunk.
Jegyek: 17900-29900
-
Voy15
tag
-
Voy15
tag
friss ropogós.
-
Voy15
tag
-
Voy15
tag
válasz
zsola400
üzenetére
Nem,
ez az Instant-Fogasban volt.
Aki esetleg jobban érdeklődne Dino Jelusick iránt, azoknak itt egy (viszonylag) friss klip a Whom Gods Destroy formációtól:
WHOM GODS DESTROY - Crawl (OFFICIAL VIDEO)
De ez prog cucc, szóval csak óvatosan a Pantera után
A nagylemez egyébiránt 15-én fog kijönni Insanium címmel, ha lesz stream linkelem majd
. -
Voy15
tag
Akit esetleg érdekel:
Januárban került megrendezésre a XVIII. Ride for Dime Pantera est aminek az érdekessége az volt, hogy a Vulgarhoz csatlakozott pár nóta erejéig Dino Jelusick, aki leginkább talán a Whitesnake-ből lehet ismerős, illetve a nemrég alakult prog bandából a
Whom Gods Destroy-ból (Sherinian, Bumblefoot ... ).
Az estéről készült felvétel is, ami tegnap látott napvilágot.
Jelusick elég jól hozza a korai Anselmot, engem legalábbis eléggé meggyőzött.
Video
Jelusick a Cowboys from Helltől lép be, a végén meg már Pityesszel közösen nyomják a Broken-Domination kombót. -
Voy15
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A Century Media FB oldalán jött velem szembe, de megírta a blabbermouth is.
Borító:
-
Voy15
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
DT be is jelentette az új lemezt:
Endtime Signals lesz a címe, és augusztus 16-án érkezik.
Fesztiválozgatni fognak a nyáron. Igazán jöhetnének errefelé is. -
Voy15
tag
A napokban kijött az Enslaved tavalyi lemezének a deluxe verziója is, a januári új nótával, meg live felvételekkel.
ENSLAVED – Heimdal (Deluxe edition) -
Voy15
tag
Tegnap párszor lement a háttérben bográcsozás közben

Nekem tetszik, de így pár meghallgatás után a Tyranny of Soulst jobbnak tartom.
Érdekes, hogy pont azok a dalok tetszenek kevésbé, amikből a klipek is készültek.
Insomnium - Only One Who Waits (Official Live Video) -
Voy15
tag
-
Voy15
tag
Igen, általánosságban egy barom. Amit mond azt osztani kell 10-zel, meg valószínűleg annak az ellentéte lesz a végkimenetel.
Illetve egy kis pénzért akár elvállalja a következő Barbie film soundtrackjét Taylor Swifttel, meg Justin Bieberrel, úgy hogy előtte mindkettőt a pokolra kívánta.
Rajta kívül még amúgy Malmsteen meg Mustaine hírhedt f*sztarisznya.
De félreértés ne essék, ettől függetlenül mint zenész kiváló (nekem tetszik ez az új szóló dolga is), csak igazából jobban járna mindenki ha csendben maradna
-
Voy15
tag
Hát én nem is hittem el neki semmit, lásd #17745.
Nyilván ekézni meg fogom, mert ha valaki akkora megmondóember mint ő, akkor esetleg jó lenne ha néha kiállna és aztmondaná, hogy bocs tévedtem vagy valami.
Főleg ha előtte nagy arccal beleszáll kb bárkibe, lehúz mindenkit, aztán a nap végén meg kiderül, hogy igazából ő az aki emberileg egy hulladék. -
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
De szembe megy, mert Kerry még évekkel a szakításuk előtt egy interjúban aztmondta, hogyha egyszer ők feloszlanak akkor nem lesz baszakodás, nem lesznek extra koncertek, meg újjáalakulás, meg lemez meg mittudomén.
Példaként még természetesen be is szólt valamelyik együttesnek (nem emlékszem már kinek) hogy azt ők biztosan nem fogják csinálni.
Aztán mikor szétmentek akkor már árnyaltabban fogalmazott, mondta, hogy koncertek lehetnek, talán lemez is, turné nem, meghogy mérges, hogy ennyi a Slayernek mert ő még játszott volna.
Azt is mondta pár hónapja, hogy Arayával azóta nem igazán beszélt mióta szakítottak, meg Lombardo már "halott" számára.
Rohadt toxikus lehetett körülöttük a légkör az utolsó pár lemeznél szerintem (ugye itt már beszólt Lombardonak is, Tomnak is), nem csoda hogy feloszlottak.
A Lombardos sztorinál is kitudja mi az igazság, de simán kinézem belőlük, hogy tényleg lehúzták őt.
Szóval ezek alapján szerintem az lesz, hogy:
- Ujjáalakulás Lombardoval
- Lemez
- Világkörüli turné
- Kerry meg marad egy nagyarcú hazudozó :)
Amúgy felőlem is zenélgethetnek/turnézhatnak engem nem zavar.
Az utolsó normális lemezük számomra a God Hates Us All volt, az utána lévőket kb 1x-1x hallgattam meg. -
Voy15
tag
Köszi, ráhallgatok majd.
AC/DC bejelentette, hogy turnézik Európában (2024).
Magyar dátum nincs, de el lehet őket csípni a szomszédoknál.
May 17 - Gelsenkirchen, Germany, Veltins Arena
May 21 - Gelsenkirchen, Germany, Veltins Arena
May 25 - Reggio Emilia, Italy, RCF Arena
May 29 - Seville, Spain, La Cartuja Stadium
June 05 - Amsterdam, The Netherlands, Johan Cruyff Arena
June 09 - Munich, Germany, Olympic Stadium
June 12 - Munich, Germany, Olympic Stadium
June 16 - Dresden, Germany, Messe
June 23 - Vienna, Austria, Ernst Happel Stadium
June 26 - Vienna, Austria, Ernst Happel Stadium
June 29 - Zurich, Switzerland, Letzigrund Stadium
July 03 - London, England, Wembley Stadium
July 07 - London, England, Wembley Stadium
July 13 - Hockenheim, Germany, Ring
July 17 - Stuttgart, Germany, Wasen
July 21 - Bratislava, Slovakia, Old Airport
July 27 - Nuremberg, Germany, Zeppelinfeld
July 31 - Hannover, Germany, Messe
August 09 - Dessel, Belgium, Festivalpark Stenehei
August 13 - Paris, France, Hippodrome Paris Longchamp
August 17 - Dublin, Ireland, Croke Park -
Voy15
tag
Igen, csak szerintem nálam máshogy alakultak a dolgok, ahhoz képest mint ami a normális lenne :D.
A banda nevén kívül semmit sem tudtam róluk, nem ismertem a munkásságukat, tényleg semmi nem volt meg velük kapcsolatban.
Aztán kezdtek az Iron Maiden előtt, és bődületesen rossz volt az egész, hangzás, zene.. minden.
Nem is voltunk végig bent, inkább kimentünk sörözni, az jobb elfoglaltságnak tűnt.
A setlist végefelé értünk vissza, és akkor "felcsendült" a Holy Diver, valami egészen borzalmas verzióban. Sokkolódtunk.
Aztán pár nappal később meghallgattam a klipes verziót, és konstantáltam, hogy ez nem is olyan szar mint amennyire élőben volt.
Azóta sem hallgattam más KSE dalt, mert ez a manchesteri koncert megalapozta nekem, hogy ők valszeg nem az én stílusom.
Viszont ha most mondtok, egy 10/10-es KSE lemezt, akkor jövőhéten rápróbálok, lehet csak aznap volt egy szar estéjük, én meg elhamarkodottan ítéltem. -
Voy15
tag
Én ezekből a *core*-okból kb, as As I Lay Dyingot, korai A7X-et, meg a Lamb Of Godot (?) tudom meghallgatni.
Killswitchen voltam Iron Maiden előtt, és mikor felhangzott az említett Dio (Holy Diver) dal, akkor egymásra néztünk haverral és a "Bazmeg ezt most miért kellett?" mondat hagyta el a szánkat.
Nem zártam őket a szívembe na.
-
Voy15
tag
válasz
TripleB
üzenetére
Amennyire betudom lőni az izlésedet így fórum alapján, szerintem az első 2 Amorphis lemezre érdemes rápróbálnod esetleg.
The Karelian Isthmus/Privilege of Evil, illetve a Tales from a Thousand Lakes albumok.
Esetleg elmehetsz utána az Elegy - Tuonela-ig, de azokat már neccesnek tartom
Utána lévőket hanyagold
Nálam az Am Universum a best egyébként.
Akelaus:
Engem pont a Marduk érdekelne főleg (no meg a Krisiun), a keményebb vonalról. Nem láttam még őket élőben.
Amúgy jobbulást
-
Voy15
tag
válasz
TripleB
üzenetére
Engem kimondottan a Judas Priest, és az Amorphis érdekelne.
De rajtuk kívül is nagyrészt az összeset megnézném, leszámítva talán a Beast in Blacket, mert azt már legutóbb is a pokolba kívántam.
A Judasra úgy mentem két évvel ezelőtt, hogy a Painkillernél vártam, hogy majd hozzák az oxigént Robibának.
Ehhez képest kurvajó volt az egész, pedig tényleg azt gondoltam, hogy az öreg már nemfogja úgy bírni mint régen.
Az Amorphist annyira nem követem mióta nem Pasi Koskinen az énekes, ezzel az újjal (circa 20 éve volt új de nembaj) nemtudok megbarátkozni, bármi is legyen a neve, pedig amúgy zeneileg továbbra is rohadt jók, ráadásul elég gyakran járnak is errefelé.
Utoljára Koskinennel láttam őket még a szigeten. -
Voy15
tag
Amorphis, Marduk, Beast In Black, Judas Priest, Krisiun
Bővült a Rockmaraton lineup.
Jó lesz ez a fesztivál
-
Voy15
tag
Új Masterplan nóta:
MASTERPLAN - Rise Again (2024) // Official Lyric Video // AFM Records -
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
2021-ben jelentették be, de azóta nagy kuss volt az egésszel kapcsolatban.
Tavaly(?) talán volt valami hír, hogy már írtak együtt pár nótát de ennyi.
Nem gondoltam volna, hogy lesz bármifajta előrelépés, de akkor lehet most felpörögnek az események. -
Voy15
tag
Közben úgy fest Van Williams beugrik az Alcatrazz-ba, Graham Bonnet, és Jeff Loomis mellé.
Link
"Hey all! Graham here. I have very exciting news that I’m delighted to share with you today! Behind the scene’s, Graham Bonnet’s Alcatrazz has been diligently working on material for an upcoming album and it is with tremendous pride and pleasure that we announce, Jeff Loomis Nevermore bandmate…….. on drums, the one and only Van Williams! Van is spectacular; so powerful and dynamic, an absolute machine! Melding my legacy sound with a modern feel is exhilarating. I’m so inspired by this band’s creativity. We are so looking forward to Alcatrazz 2.0 and Jeff, Van and I plan to bring you the ultimate metal experience." -
Voy15
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Igen ez volt az :)
Én szerintem az összes NM koncerten voltam idehaza, leszámítva a Csillebércit, meg a 2003 előttieket.
Egyik évben még a Szigeten is megfordultak, ahol emlékszem, hogy rohadtul kellett sietnünk a Nine Inch Nails után, hogy odaérjünk a kezdésre a hammer vagy metal vagy mittudomén már milyen nevű színpadra.
Rá 1-2 napra meg Tool volt a nagyszínpadon...
Most meg... áhh hagyjuk is a Szigetet.. szóra sem érdemes.
Más:
Ha már szóba került Attila:
Pénteken Ride for Dime XVIII az Instantban.
Gondolom a srácok most sem okoznak csalódást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 58.5 mm full fém tamper
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, viszont sajnos nem lehetett vele fényképezkedni, pacsizni, semmit.