Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KerryVTR
tag
válasz btraven #17556 üzenetére
Szerintem ez elég egyéni dolog. Van aki igen, van aki nem.
Mi régebben zenélgettünk (igaz nem brutál death, de hörgős/károgós ének volt), és nem használtunk ilyesmit, és tudok olyan zenekart barátok körében, aki nem használ death-re most sem.
Úgy gondolom ez egyfajta adottság, meg gyakorlás kérdése is, kinek hogy bírja a torka...
A grind az azért már szerintem más, ott esélyesebb, hogy használnak azért... -
KerryVTR
tag
[ Szerkesztve ]
-
-
KerryVTR
tag
Hallgasd meg ezt, ha bejön a Japán vonal. Bár nem mai darab és nem CSAK Japán. Annak idején hallottam és elmentettem magamnak, mert elég ritka volt az ilyesmi. Néha még hallgattam is, csak olyan hangulat kellett hozzá.
Több zenekart szedtek össze és (pl. Disarmonia Mundi, Blood Stain Child, Destrage, Living Corpse, Neroargento) velük adták ki ezt az albumot (Princess Ghibli), amin ez a szám van.
Akkor érdekesnek tartottam...Imaginary Flying Machines - Tonari no Totoro (My Neighbor Totoro)
-
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #17309 üzenetére
Én Volbeat-en voltam, és sz én ízlésemnek az sem volt tökéletes, mert döngött az egész.
Viszont klasszisokkal jobb volt a Barbánál. -
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #17307 üzenetére
Igen, de azzal is "csak" annyi volt a baj, hogy a korábbi Barbában legalább valóban nyitott volt a nyári színpad, viszont itt csak a bejárati rész, és úgy oldották meg, hogy a sátor bejáratához tettek hangfalakat és kivetítőt.
-
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #17295 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy ott lesz megrendezve a koncert. Nekem az a gyanúm, hogy többen lesznek, mint ahányan beférnek.
Oda már én sem megyek...minden jegyem eladtam, ami ott lett volna. -
KerryVTR
tag
Én ezeket szoktam hallgatni...
RockradioEnnek én leginkább az androidos app-ját használom. Ott fizetek havi 1-2 ezer Ft-ot és így teljesen reklámmentes. 0-24. Ráadásul ritkán ismételnek számokat egy napon belül, ahogy észrevettem.
Külön stílusok vannak, és természetesen kedvenceknek is mentheted őket.És még ezt...
ROCK ANTENNE - Heavy MetalMeg ezt...
METAL 24/7 Live Stream
-
KerryVTR
tag
Mi most vagyunk úton BP-re Rammstein re.
Tudtok esetleg valami közeli parkolási lehetőséget...? -
KerryVTR
tag
válasz Dilikutya #16909 üzenetére
Én sem hagytam ki, az nem is volt kérdés, csak sajnos az lett amire számítottam.
Élmény volt mindenképp, de ha még a fülemnek is az lett volna, az lett volna az igazi.
Meg tudod, ha az lenne, hogy mondjuk 5-ből 2x szarabbul szól, akkor oké, de 5-ből egyszer se szólt jól. legalább is ahogy én a zenét szeretem hallani.
És álltam már mindenhol a sátorban, sehol nem volt igazán élvezhető.
Az előzenekarok még rosszabbak, mindig kritikán aluliak voltak hangzás tekintetében.
Lenyelem én amúgy, meg ugye lehet választani, hogy nem megy oda az ember, azt is értem és igaz. De például pont hangzásban egyáltalán nem látok javulást a tavalyi kezdetek óta.
De amíg lesz ember, aki így is elmegy és elégedett, addig nyilván nem fog változni semmi, mert a matek működik. -
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #16906 üzenetére
Nemrég voltam kétszer Ausztriában két különböző helyen, meg egyszer Szlovéniában. Kicsit többet mentünk, de legalább úgy jöttünk haza, hogy végig arról beszéltünk hazafelé is, meg még napokig, hogy milyen f***a koncertek voltak és úgy szólt mindegyik, mint a barom.
nem pedig arról, hogy mekkora fospisztoly a hangzás meg az egész hely.
Jah, és a sört (ami finom is volt és 4,9-5,6%-os!!!) például 60-70 jurócentért vettük a fél litert...igaz nem a szórakozó helyen, de vele szemben a bótba!
-
KerryVTR
tag
Én ott tartok, hogy sokat gondolkodtam, de inkább eladtam most a jegyem Amon Amarth-ra és a többiekre, mert akkora csalódás a hely. Pedig nagyon szeretnék menni és a legtöbb banda, ami érdekel, az oda jön sajnos. Viszont ez számomra így élvezhetetlen. A zene fontosabb a látványnál (NEKEM!!!).
A Fear Factory jegyemen még gondolkodom, addig még sok idő van.
Tuti elmegy, mert early bird jegy. -
KerryVTR
tag
válasz Dilikutya #16836 üzenetére
Tegnap a Teeth Marks volt, de az se volt egy nagy eresztés. Igaz a hangzás miatt "érthetetlen" volt az egész. Aki szereti a core-osabb death cuccokat, annak bejöhet. Szerintem Dunát lehet velük rekeszteni. Nem mondom, hogy rossz, csak nekem nem tetszik.
Ráadásul 15 perc után technikai problémájuk akadt (valami a gitár körül), és kb. 5 percig csak duma volt.
Azt hittem nincs több számuk, és valamivel ki kell tölteni a 30 percet, de nem így volt.
Minden esetre beszédes volt az is, hogy többet jöttek a színpad felől, mint a másik irányba. -
KerryVTR
tag
válasz Dilikutya #16833 üzenetére
Persze, értettem! Nem okoskodni akartam, csak leírtam, hogy milyen kis nüansznyi különbség volt a két nap között.
Sajnos én sem voltam ott '98-ban, mert akkor nem tehettem meg, de most épp ezért nem akartam kihagyni. Sokan fikázzák ezt a felállást, hogy "pénzcsináló" meg ez nem az a Pantera, stb...
Ettől függetlenül (és attól is, hogy számomra fos volt a hangzás) nekem egy élmény volt látni ezeket a zenészeket élőben.
Holnap azért elmegyek Testamentre kicsit, hátha az jobban fog szólni!
Igaz, ott is más lesz a felállás kicsit, de akkor is a TESTAMENT! -
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
válasz Plazmacucci #16822 üzenetére
Igen, az! Egyébként az egy fokkal jobban szólt a múltkor... De eléggé zsákbamacska.
-
KerryVTR
tag
válasz Plazmacucci #16817 üzenetére
Számomra is élvezhetetlen volt a hangzás ismét. Jobb hátul... De mindegy, már álltam már mindenhol a sok koncert alatt. Irigylem azokat, akiknek bejön a hangzás.
Van jegyem az Amon Amarthra és a Fear Factoryre is, de nagyon gondolkodom, hogy inkább el se megyek.
Az a baj, hogy a bandák nagy része a Barbába megy. -
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #16753 üzenetére
A38-on voltam 2014-ben Spirit Caravanon (fent), később meg Kvelertak-on (lent). Mind a kettő nagyon nagyon jó volt hangzásügyileg.
Majdnem elmentem Nile-re most, de aztán mégsem, úgyhogy nincs friss infom... -
KerryVTR
tag
Szerintem a Barba eleve nem alkalmas arra amire szeretnék és szeretnénk. Jó pár alkalommal voltam tavaly óta, amióta megnyitott az új helyen, de még egyszer nem volt olyan, hogy úgy jöttünk volna el, hogy na ez frankón szólt.
Minden alkalommal arról beszélünk, hogy jobb volt-e vagy szarabb egy-egy másik alkalomhoz képest.
Tavaly voltam a hídnál Black Stone Cherry-n a sátorban. Az jól szólt akkor. Most át lett költöztetve, és már az sem szólt jól az Evil Invaders-en.
Biztos a szervezők is tudják, mert folyamatosan sokan mondogatják ezt, de amíg elmennek az emberek koncertre, addig nincs ezzel baj szerintük.
Számomra már nem zsákbamacska, mert mindig úgy megyek, hogy szar lesz a hagzás. Aztán van, hogy egy kicsit csalódok pozitívan, de teljes elégedettség nincs soha.
Az MVM Dome is szar szerintem, mert az meg döng, mint egy bádog edény.
Az Akváriumban például eddig amin voltam, minden brutál jól szólt.
Most voltam áprilisban LIK-en Bécsben, és amikor megláttam a helyet, fogtam a fejem, hogy ez tuti szarul fog szólni, mert egy kis lyuk. Ehhez képest nagyon az egyik legjobb koncert volt életemben a hangzás miatt.
Az a baj, hogy hiába szar a Barba, ha oda rendeznek szinte mindent ami érdekel... -
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
válasz james001 #16448 üzenetére
Én két hete 750km-t utaztam Akváriumig és vissza Goathwore-ra.
Szerintem annál nem lehet messzebb Budapesten belül.
Sőt, vidékiként minden alkalommal többszáz km-t kell mennünk a koncertekre mindig is 30 év alatt. Októberben egy hét alatt 3x mentem fel koncertre.
Ezt utálom benne a legjobban, de ha ilyen élményt akarok, akkor el kell indulni, nincs mese.És igen, sajnos a Barbában 50-50% az esély, hogy jól fog-e szólni. Vannak zenekarok akik hoznak hangtechnikust, vannak akik nem. Változó. A helyen viszont sajnos ez sem változtat, ami szerintem alapvetően nem alkalmas arra, amire használni próbálják. Valami nem okés vele. Nekem emiatt nagy csalódás szinte minden koncert a Barbában. Talán még az Amon Amart szólt egész jól pár szám után.
The Halo Effect, Carcass, Arch Enemy, stb... számomra nem volt az igazi. De van aki panaszkodik rá, van aki meg nem.
Azt vettem észre, hogy jellemzően az előzenekarok sokkal gyengébben szólnak. Ákváriumban viszont emiatt nagyon kellemesen meglepődtem, mert az első 3 zenekar is nagyon jól szólt, az utolsó meg annyira jól és hangosan, hogy most emiatt vettem hallásvádőt is. Két napig nem hallottam rendesen...Kínáncsi leszek milyen lesz a Soilwork és Kataklysm február 25.-én.
-
KerryVTR
tag
válasz Bjørgersson #16436 üzenetére
Jah, nekem sem ez fog szólni mindennap a fülesben, de ahogy te is írtad, háttérben vagy válogatás listára simán jó egy-két szám.
Nekem sok év után újra legalább hallgathatóvá váltak... -
KerryVTR
tag
válasz Bjørgersson #16434 üzenetére
Rendben, érthető!
Hátha mást érdekel... -
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
válasz Pro Koryak #16412 üzenetére
Ami hivatalosan holnap érkezik. A Foregone album.
-
KerryVTR
tag
válasz Pro Koryak #16410 üzenetére
Na majd az In Flames...
Tegnap óta kint az új. -
KerryVTR
tag
válasz btraven #16401 üzenetére
Szerintem közép nélkül nem nem nagyon van metál zene, hiszen a gitárok ott jönnek. De fontos a mély is, mert attól (is) lehet gyomorban érezni rendesen. Nekem személy szerint az fontos, hogy egységes és arányos legyen.
Ha csak a mély lenne a fontos, akkor hallgathatnék techot vagy mit...discot...nem tudom hogy hívják azt a fajta "zenét". -
KerryVTR
tag
válasz Pro Koryak #16399 üzenetére
Nálam is lementek teljesen a térképről, de jó, hogy előkerültek újra. Lehet az új gitáros miatt kaptak erőre újra.
Nem bánnám, ha jönnének felénk koncertezni. Egyelőre csak egy Cseh koncert van nekik lekötve idén, szóval nem viszik túlzásba.
Na de még csak február van...Mellesleg áprilisban jön a LIK Bécsbe, júniusban meg a Testament Szlovéniába! Ha a hegy nem megy...
-
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
válasz Dilikutya #16386 üzenetére
Abszolút egyetértek, hogy kreténség!
Itthon is volt hasonló sztori, hasonló okok miatt. Azt látom, hogy manapság nagyon könnyű ilyen módon ellehetetleníteni valakit. Főleg, ha ismertebb.
Nem tartom kizártnak, hogy a vége az lesz, hogy a még meglévő helyek közül a legtöbb törölve lesz, mert jön majd a megfelelési kényszer, meg az, hogy "ha valaki teret enged nekik, akkor ő is azt a nézetet vallja"...blablabla....vicc az egész. -
KerryVTR
tag
Tegnap jártam Akváriumban, kis hallban.
Creeping Death, Alluvial, Goatwhore, Revocation.Alluvial volt számomra a leggyengébb láncszem, de az is csak az ízlésem miatt.
Azt nem tudom hogyan csinálják, de Barbához képest brutál jól szólt. Még az előzenekarok is... Még mindig nem hallok rendesen.
Goatwhore hozta a formáját, szuper koncert volt. Revocation meg feszes, preciz gépezet volt. Attól ment el a hallásom félig.
Ha valakit érdekel, április 7.-én lesz Barbában Evil Invaders, Warbringer, Schizophrenia.
A jegy ára elővételben 666!!! Ft, ha odaérsz 18-19h között. Ha késel, a helyszínen még kell fizetni 6.000 Ft-ot. -
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
válasz Pro Koryak #16347 üzenetére
Én már nem is várom, hogy olyan zenék legyenek, mint pár évtizede. Nekem annyi is már elég, hogy megtetszen valami annyira, többször is akarjam meghallgatni.
Szerintem az az alapvető "probléma", hogy már mindent megírtak, és azokat is már mindenféle hangzásban előadták valakik valahol. Rohadt nehéz manapság újat kitalálni bármiben. A digitalizáció sem biztos, hogy segíz ezen. Én annak is nagyon örülök, hogy legalább van mit elővenni az utóbbi pár évtizedből.
Amúgy én is ezt a Svéd/egyéb északi vonalat kedvelem jobban. De arra gyanakszom, hogy pont azért, mert ott még sok banda nem a sterilitásra törekszik, hanem benne maradnak a felvétel közben "ejtett hibák", amik az ízét adják egy ilyesfajta zenének...
Lehet nem jól látom, de nekem ez a véleményem. -
KerryVTR
tag
válasz zsola400 #16262 üzenetére
Közben helyrejött. Megvettem a jegyet.
"Ez a várva várt koncert Budapesten is látható lesz 2023. május 30-án a Barba Negrában! Jegyek először november 23-án délelőtt 10 órától a regisztrált Live Nation tagok számára megvásárolhatók. A teljeskörű jegyértékesítés november 24-én 10 órakor indul a https://www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a https://www.rock1.hu oldalakon." -
KerryVTR
tag
Ha csak nem valami hiba történt, de Panterára a jegyeladás kezdete után 10 perccel már nincsenek is jegyek a livenationon.
Remélem csak valami hiba lesz...[ Szerkesztve ]
-
KerryVTR
tag
válasz Pro Koryak #16233 üzenetére
Nincs semmi kétségem effelől!
-
KerryVTR
tag
válasz Pro Koryak #16231 üzenetére
Igen, de ami jó is (nekem tetszik), az egyre ritkább...
-
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
Én abban biztos voltam, hogy a Skindred szarul fog szólni (ami egyébként nem is értem mit keresett a repertoárban!), meg eleve szar is. Igaz, ízléseken kár lenne vitatkozni.
Bár pont azért kellett volna jobban szólni, mert tele van digitális dolgokkal, de nem...
Mindegy, az egyébként is értékelhetetlen számomra. Úgy is érkeztünk, hogy abból csak a végét kaptuk el szerencsére, amikor a fekete kendőt lobogtatták, ami nem tudom mire akar utalni.
Aztán alíg vártam, hogy megdörrenhen a Volbeat...és elsőre a hangzás csalódás volt. Később valamennyire azért megszokta a fülem, de szerintem nem lesz túl jó koncert helyszín a Dome.
Viszont tény, hogy nem mindegy hova áll az ember, és aki most volt először, annak tuti nagy élmény volt a showal együtt. Nem kérdés!
Mi a keverő bal elején álltunk. A cimboráim sem panaszkodtak a hangzásra, pedig együtt voltunk. Lehet velem van a baj?! Azért érdekes, hogy Helloweenen a Papp Laciban nem volt ilyen probléma. Ott bárhova állhattam, levitte a hajam.
Olvastam egyébként másoktól is, hogy a hangzásban volt kivetni való. -
KerryVTR
tag
Én itt ott voltam, és örültem, hogy nem a Barbában lett megrendezve.
Nem is értettem, hogy miért akarták oda, mert már 2009-ben is telt házas buli volt a Dieselben. És azóta is csak nőtt a táboruk...A show kiváló volt, bár nekem egy kis energia hiányzott belőle a Dieseles buli után.
A hangzás meg hát...döngött az egész és visszhangzott is rendesen. Néha olyan érzésem volt, mintha kiestek volna emiatt a ritmusból. Emlékszem, hogy a Dieselben pont azért tetszett annyira, mert úgy szólt, mint a CD-n, csak ott volt extrának az élő hatás... -
KerryVTR
tag
[ Szerkesztve ]
-
KerryVTR
tag
válasz Peterhappy #16203 üzenetére
Két fél literes bubmentes víz és egy dobozos tonik 2.500 ft volt. Melyik mennyi pontosan, nem tudom. Sört én nem vettem, így azt nem tudom milyen áron van, de a tokenes rendszer itt is megvan természetesen.
-
KerryVTR
tag
válasz Dilikutya #16197 üzenetére
Én voltam többször már Csepelen a Red Stage-ben. Arch Enemy, Behemoth, Carcass, Unto Others (október 16.) meg Amon Amarth, Machine Head, The Halo Effect (október 18).
16.-án az Unto Others, és a Carcass kisebb cuccon, szerintem sehogy nem szólt bal elöl. A Behemoth látványos volt nagyon, de hangzásban nem volt az igazi. Arch Enemy szintén. Nekem végig hiányoztak a gitárok, és az ének is halk volt.
Abba a hibába estünk, hogy előre bementünk és a színpadtól kb. 10-15 méterre álltunk. Brutál meleg és levegőtlen lett mire az Arch Enemy kezdett.18.-án már "rutinosabban" csak a The Halo Effecten mentünk előre igazán, mert akkor még nem voltak olyan sokan, és tudtunk mi várható később. A hangzás iszonyat csalódás volt.
Ha nem ismertem volna a számokat, akkor nem tudtam volna értékelni egyáltalán.
Machine Head-en három helyről próbálkoztunk, de a vége az lett, hogy kimentünk inkább dumálni. Igaz, engem az nem is annyira érdekelt. Ráadásul Rob mindenáron azt akarta, hogy a tömeg kezdjen el körbe-körbe rohangálni. Ezt kb. harmadszorra sikerült neki elérni... Mindenki látta, hogy abba tömegbe nem lesz egyszerű.
Számomra egyedül az Amon Amarth volt, ami a 3. szám után már egész jól szólt a színpadtól a legmesszebb, a bejáratoknál. Arra már meg sem próbálunk előre menni, mert az ajtóknál volt levegő legalább. De úgy is tapasztaltuk, hogy onnan még egész tűrhetően szólt.
Nyilván hozzák a zenekarok (egy részük) a saját keverősüket, így nem gondolnám, hogy velük lenne a baj feltétlenül. Valami más lesz a gond szerintem...A parkolás szar. Kint is vannak végig rendőrök biztosítani. Mi vidékiként mentünk, szóval a tömegközlekedés nem tudom milyen lehet oda.
Amúgy a bejutás gyors volt, bár senkit nem motoztak. Szellőzés nincs, ruhatár nincs. A wc katasztrófa sorbanállás. Inkább nem ittam már bent, csak kortyolgattam, hogy ne is kelljen mennem. A pultoknál is brutál sorbanállás. Többen nem jutottak el wc-re két zenekar közt, vagy nem jutottak sorra a pultoknál... Leülni sehol nem lehet. Többen voltak rosszul a meleg és az álldogálás miatt.
Facebookon kíváncsiságból olvasgattam az események után, hogy kinek mi a véleménye, hátha csak mi látjuk, halljuk rosszul...
Nagyjából azt látom, hogy mondjuk 100 emberből 90 azt mondja, hogy jól szólt és semmi baj a hellyel, a többi meg hasonlókat ír, mint én is.Szeptember végén voltam Barbában (Még a Rákóczi hídnál, ami most Blue Stage) Black Stone Cherry-n, sátorban. Ott nem volt ennyira gyatra a helyzet. Az Egész jól is szólt. Előtte Blood Incantation meg Cattle Decapitation is okés volt a sátorban.
Remélhetőleg javul majd a helyzet idővel, de az látszik, hogy kapkodtak az egésszel...
-
KerryVTR
tag
Én még akkor vettem a Volbeat jegyeket, amikor a Negrába tervezték. Akkor 17.800 ft volt a jegy. A VIP már akkor is 145k volt, oda kapott egyik cimborám szülinapjára jegyet.
Miután kiderült, hogy máshol lesz a koncert, gyorsan vettem még jegyet egy másik barátomnak, és a sima álló ugyanúgy 17.800 ft volt. Most látom már azok is elfogytak.
A premium nem tudom mitől lehet 45k. Az korábban nem volt.
Mellesleg nem bánom, hogy nem a Negrában lesz, mert azzal nincs túl jó tapasztalatom egyelőre... -
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
Én ahogy észrevettem, általában az előzenekarokra kevesebb energiát fordítanak a hangtechnikusok. Lehet nem véletlenül.
A múltkor Maiden is sokkal jobban szólt, mint a többi. Bár az sem volt az igazi, mert hát ugye stadion koncert...
Helloween előtt a Hammerfall is szarul szólt szerintem. Viszont a Helloween nagyon jó volt! Főleg a Kai Hansen-es rész. Mintha más koncerten lettem volna a walls of jerico-s résznél. Még most is futkos rajtam a hideg... Csak kár, hogy a koncert közepén volt, mert utána kicsit lagymatag lett a folytatás.
Ha lenne hajam, még ráztam volna is.
Kíváncsi leszek Fezenen hogy fog szólni a Death Angel meg a Mercyful Fate. Na meg a Remorse is! -
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
válasz Bjørgersson #15652 üzenetére
Köszi az infot!
Húúúú, ez fincsi lenne!
Reméljük, hogy a vírus sem tesz keresztbe!!! -
KerryVTR
tag
válasz Bjørgersson #15636 üzenetére
Kár, hogy elmarad a koncert, hogy a sz@r csípje ki a valagukat!
-
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
-
KerryVTR
tag
válasz Soulfly842 #15576 üzenetére
Bakker, köszi!
Most erről eszembe jutott, hogy annak idején, nagymamámnál az udvarban, unokatesómmal a Metál az észt bömböltettük nyáron. Akkor jött ki, ha jól emlékszem...13 voltam épp. De még mindig bennem van az akkori bizsergés, ami azóta is megvan, ha olyan zenét hallgatok, ami nagyon tetszik. -
KerryVTR
tag
Atreyu - Baptize [Full Album Stream] (2021)
Baest - Necro Sapiens (FULL ALBUM 2021)
Bloodred Hourglass - Your Highnes (2021)
LIK - Misanthropic Breed (FULL ALBUM)
Carnifex - Graveside Confessions ( 2021 ) Full Album
Goatwhore - Baring Teeth for RevoltCOGNIZANCE - Malignant Dominion (Full Album)
Lock Up - The Dregs Of Hades (2021) (Full Album)[ Szerkesztve ]
-
KerryVTR
tag
Ha esetleg valaki gerjed a Soilworkre... \m/
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest