Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kint az új GreenLeaf - The Head & The Habit [link] Spotify. A borító is nagyon tetszik, de a zene az zseniális.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Bjørgersson
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz Bjørgersson #18097 üzenetére
Első olvasatra, Cemetery and Sundown-t olvastam. (A 36 órás szolgálat fáraszt kissé...)
Mondom, ez már volt. Katt, mégsem.
Az jó. Ez vicc.
Ez csak egyéni vélemény, bírom az ostort.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
rétisün
veterán
na szóval, a két utolsó LOVEBITES DVD lett volna, amit inkább nem hirdetek itt........a név és a hercegnőcskés ruha ne tévesszen meg senkit
nem, nem a Judas Priest számról nevezték el magukat.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Dilikutya
félisten
válasz csakany2001 #18094 üzenetére
Én eddig szép sort offoltam júniusban, Megadeth, Body Count (ráadásul az előzenekar se volt rossz, jól hozza a 90-es éveket nem kevés Dog Eat Dog-gal), ma a Hatebreed/Crowbar. De csütörtökön a szerviz nem marad el, remélem, szép pénzt költhetek a kocsira.
Az Exodus/Abbath/Deicide nagy fájdalmam, de nyaralás miatt már most felejtős. A többi még versenyben van. Bár az Anthrax/Testament/Kreator is veszélyben asszony szülinapja miatt. Overkill-t, Cannibal Corpse-t meg kéne csípni, utóbbi amúgy is egy szép csomag szintén. In Flames-el az a baj, hogy lassan rá kell jönnöm, hogy 20 éve nem szeretem.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
csakany2001
senior tag
Decemberben lesz is Evergrey, igazából az idei évben már elértem arra a pontra, hogy annyi koncert van, hogy nagyon megválogatom mire megyek el, mert bőség zavara van.
Dark Tranquillity, Within Temptation, Evergrey, Visions of Atlantis egyelőre télre-őszre.De kár kihagyni azért néhány koncertet(Sepultura, In Flames, Overkill, Cannibal Corpse, Sonata Arctica, Dream Theater, Septicflesh stb.).
Rockmaraton és a Fezen is egész korrektnek néz ki, Hypocrisy miatt elgondolkoztató.
Bár nekem a tavaly volt a csúcs: Insomnium, Paradise Lost, Katatonia, Swallow the Sun így egy évben.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18092 üzenetére
Úgy kellett volna, hogy van egy X és egy Y dvd-m, amit Z összegért szeretnék eladni. Azt meg lehet itt hirdetni?
Amúgy respect, hogy megkérdezte
-
Bjørgersson
félisten
válasz cappa72 #18090 üzenetére
De ez nem szaktopik, nem? Majd nem mondjuk el senkinek.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
rétisün
veterán
sziasztok, lehet hirdetni a topikban? 2 dvd-ről lenne szó....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Akelaus
senior tag
válasz Peterhappy #18082 üzenetére
Én voltam olyan Beatrice koncerten kb. 96-99 környékén Győrben, ahol annyi volt a rendőr mint a szemét.
Kutyákkal stb..
Nem is értettem, hogy mért, hiszen akkor már bőven túl voltunk a rendszerváltáson. 🤷♂️Talán abban az évben lehetett ott az Exploited is, és ezért készültek ennyire. Mindenesetre a zenekar nagyon jó fej volt, Feró a koncert végén leállt beszélgetni, aláírásokat osztani.
Majd egyszercsak megjelent egy rendőr, és Feró mondta neki, hogy minden rendben van, a fiatalokkal csak beszélgetünk.
Számomra az egyik alap zenekar volt akkoriban, 92-ben ismerkedtem meg velük jobban, Garázs stb...
Ma már nagyon ritkán hallgatom, és ebben nagy szerepe van a "hős" megnyilvánulásainak.
Lásd múlt hét péntek... 🙄Mobil. Mobilt konkrétan az általad is említett Ez az élet Babolcsai néni albummal ismertem meg, igaz talán hallottam előtte is a Petőfi
Rádióban valamilyen rock műsorban tőlük 1-2 dalt. Aztán mindent meghallgattam amit lehetett. Szerintem a mostani zenekar erőssége az énekes, nagyon jó hangja van.
Az aktuális albumot mindig meghallgatom, van hogy velem is marad.
Lóri...na ő is mint a Feró. Öreg korukra meghülyült mind a kettő. -
Dilikutya
félisten
A Rákosi, majd a Kádár rendszer akár csak a társadalomban, gazdaságban máig ható, óriási károkat okozott, úgy a kultúrában, könnyűzenében, közízlésben is.
A 60-as években már volt Beatles, Rolling Stones, nekünk volt Metro, Illés, meg az Omega a Petróleumlámpával. Aztán jött a Led Zeppelin, a Black Sabbath, a Deep Purple, a Pink Floyd, itt maradt az Illés, Zorán, Kovács Kati, Bródy, ezeknek épp tökömtudja melyik formációja, LGT. P. Mobil ezekhez képest sehol sincs. Pedig vitathatatlan úgy általában a magyar zenészek tehetsége, ez kiderült a 80-as években, amikor ha lemezt nem is adhatott még ki akárki, de demók készültek, és nem egy közölük ma is emlékezetben van, akár külföldön is. Ma pedig kimondottan erős az underground.
Én pl. a Lordot sem nagyon tudom értékelni, de pl. a Karthago élőben jó. Engem a mai napig az Omegával is ki lehetne kergetni a világból.
És ennek a sok tinglitanglinak lett a vége, hogy előbb kezd el valaki motoros találkozókon zenélgetni egy kőbuta Random Rock Band nevű formációval, minthogy olyan zenekarok emelkedjenek ki, mint a zseniális Angerta, az Isten Háta Mögött stb.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
52 éves lettem idén.
Olyan 10 éves koromban terelődtem a blues-rock irányába.
Hobo, Edda (szigorúan az első két lemez), Beatricee, Dinamit, P. Mobil. (ezekből ma is őrzöm a bakeliteket, már ami megmaradt)
Később Iron Maiden, Slayer, és hasonlók, aztán meg kb. minden (ide érvtve a punktól a világzenéig mindazt, ami megfog).
Igaz, a kecskeáldozó metál az kimaradt az életemből, val'szeg már nem is vagyok rá elég érett.Hát a Pokolgép bár megvolt bakeliten, nem tudtam elviselni az énekhangot. Ugyanez az Ossian is.
Annak idején örültünk, hogy van Dinamit, meg P. Mobil.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Peterhappy
őstag
Huhhhh de sokat pofáztam a semmiről, elnézést, elkalandoztam
-
Peterhappy
őstag
Nem tudom, milyen idősek vagytok, én nem éltem még a "hőskorban" (~70es évek), pláne nem akkortájt voltam fiatal. Viszont nagyon sok történetet hallottam azokból az időkből, elsősorban Apósom, és pár családi barát, és szülőtársak szülei révén. Akkoriban voltak a ricsések, és a mobilosok. Vagy ez, vagy az. Akadt persze, aki mindkettőt szerette, de nem verte nagy dobra Az akkori (lázadó) fiataloknak az volt a minden. Mai fejjel persze felfoghatatlan, de akkortájt a hosszú haj, a szakadt farmer (baboskendő stb.) miatt valóban megállítottak, igazoltattak, rádsütötték, hogy közveszélyes munkakerülő vagy, és nem egyszer, mondvacsinált okokból be-bevitték az örsre ezeket a fiatalokat.
Egy korábbi, kedves hölgyismerősöm (régióvezető egy hazai banknál) igazi jótét lélek, földreszállt angyal, de volt, hogy egy éjszakát előzetesben töltött, mert amúgy ricsés volt, a rendőröket meg feszélyezte a megjelenéséhez társuló tündéri személyisége.Szövegeket írhattak, írtak is. Lemezt nem adhattak ki. Koncertezni koncertezhettek, csak tele volt a nézőtér besúgókkal. A Ricse "Térden állva" c. dala, tipikusan jó szűrő volt, a közönség tudta, hogy ilyenkor mi a teendő, a megfigyelők meg nem.
Ferónak soha nem volt jó hangja, de egy elég eredeti, és hiteles egyéniség volt. Mára ebből nem sok maradt sajnos. Én voltam kiemelkedően jól sikerült Ricse bulin (talán a 30. születésnapi koncerten?), és ultragagyi haknizáson is. Ezt a Ricsét én már nem tudom szeretni. De sem Ők, sem a Ricse soha nem is vették komolyan magukat, elég csak a Ricse két "kidobójára" gondolni, vagy a Mobil Lórijára.
De nélkülük sokkal-sokkal szegényebb lenne a magyar rockzene történelme, mérföldkövet jelent mindkét együttes. Hogy zeneileg a Ricse mit adott, azt nehéz megfogalmazni, az biztos, hogy azért elég komoly zenészek is megfordultak ott. Lugosi Laci szerintem az egyik legjobb magyar gityós volt (Isten nyugosztalja), Bogdán Csaba, bár csak rövid ideig volt tag, frenetikus gitáros, Donászy Tipcsi sem akárki - a teljesség igénye nélkül -, és a Ferős korszak kezdeén még Bencsik Samu is pengetett ott egy keveset.
A Móóóbil más. Főleg a kezdeti dalaik, főként azok, amiket Hobo írt számukra, kiemelkedőek. És - szerintem! - semmiképp sem butácskák. Nekik azért elég erős lemezeik jelentek meg (utólag), és még a későbbi, Ez az élet, Babolcsai néni! is zseniális (szerintem ). A Mobilnál a bohóc szerepét Lóri vitte, de hozzá kell tenni, előbb Vikidál, majd Tunyó révén két olyan fantasztikus énekese volt a P. Mobilnak, hogyha a budapesti telefonkönyvet énekelték volna fel, azt is imádta volna a nép.
A Dinamit szerintem is gagyi Bár van egy-két bitang jó daluk. De hát Vikidál, az Vikidál volt. Óriási karriert csinálhatott volna, ha nem Magyarországra születik (lásd még: Tunyó, Deák Bill Gyula, Radics Béla, Bencsik Samu, Cserháti Pityi stb)
-
nagyúr
válasz Dilikutya #18080 üzenetére
Ja OK. Én a "klasszikus" Rice-re gondoltam, a 90-es évek elején voltam pár koncertjükön, utána az írás lement nagyon kutyába (nem volt mi ellen lázadni, talán), és onnantól hanyagoltam őket. A Vidám magyarok dalait még lemezen is szekunder szégyen volt hallgatni, nemhogy élőben. Persze a koncertek többi része ettől még lehetett volna jó, de nem lep meg, ha nem lett.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dilikutya
félisten
Én voltam betonszar Ricse koncerten. Akkortájt volt, amikor Feró aktívan zsűrizett, talán a Megasztárban. Nagyon kellemetlen koncert volt, ahogy totál úgy éreztem, mintha most is a TV2-t nézném.
Mondjuk ez egy egyhetes fesztivál volt, nem klubkoncert, na de akkor is.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
Rice-nél mindig a szöveg volt elsősorban a fontos, meg a koncertek hangulata, zeneileg annyira nem lehet őket felmagasztalni. Az ős-Bikinit meg pláne. Nem leszek sohasem
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dilikutya
félisten
Beatrice nekem kb. azóta fura a jó idővel, mióta többet tudok a korszakról, és pl. Feró munkásságáról. Mert lemez ugyan a korai időkben nem jöhetett ki, de Ferónak volt a Bikini is, meg rengeteg szöveget írt, pl. az első Pokolgépre is. Nincs ezzel semmi gond, de a nemzet csótánya imidzsen kicsit ront. Ő inkább mostanra lett a nemzet csótányainak egyike. Annyira meg a Beatrice szerintem se volt sose jó, bár nekem a korszak szinte összes hazai zenekaráról ez a véleményem. P. Mobil, Dinamit is butácska.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Akelaus
senior tag
válasz Peterhappy #18075 üzenetére
Nálam ha Ossian, akkor az Emberi dolgok, és a Keresztút album amit néha néha előveszek.
Mindig meghallgatom az aktuális új albumot, de pl. az utolsót végig sem bírtam hallgatni. 😒
Más: van új Beatrice dal, rosszabbra számítottam..
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
+Dilikutya: Egyetértek. A Tűzkeresztség még úgy ahogy - nekem már az sem tetszett, de Feleségem azt még sokat hallgatta -, de nálam is a Hangerőművel zárult le az Ossian pálya.
Sajnos a mennyiség (évente-kétévente új lemez kell) teljesen ráment a minőség rovására.Egyetlen kivétel, a '15-ös Lélekerő, ahol hirtelen minden újra a helyére került, az szerintem egy meglepően jó korong lett, ütős dalokkal, ütős szövegekkel, ha kellett, zengett, ha kellett, átment líraiba. Azt a lemezt sem szoktam elővenni már (de ennek inkább az az oka, hogy általában nem hallgatok már Ossiant), de az a korong megér egy-két hallgatást.
Előtte-utána egy-egy jobb dal akadt, elvétve. -
Ellia
addikt
válasz csakany2001 #18072 üzenetére
Lesz új Wintersun?
-
csakany2001
senior tag
válasz btraven #18070 üzenetére
Ozzy-tól nekem csak Randy Rhoads albumok tetszenek, valahogy a többi sosem fogott meg. Az új albumokat meg egyenesen gyengének tartom, Ozzy már messze túl van a fénykorán és számomra nagyon érződik, hogy nincs már hangja úgy 20 éve kb.
Nagyon jó zenészek játszanak szinte kivétel nélkül de nálam 1-2 dal kivételével nem állt össze.Más:
Rám jött az Evergrey hangulat, Theories Of Emptiness az Atlantic óta a legerősebb anyaguk kb. Elég metalosra sikeredett, és súlyosabb is lett az utóbbi 2-nél, megtartva a fogosságát. Nem lesz év albuma, de biztosan nagyon sokszor elő fog kerülni nálam.Nálam eddig az év meglepetése a Leaves' Eyes - Myths of Fate, végre egy jó album Elina-val is. Az új Borknagar, Darkest Hour pedig toplistára valóak. Gyanítom ez bővül majd az új Leprous, Seven Spires, Wintersun albumokkal. Nem gyenge eddig ez az év sem, 20 album biztosan kijön idén is, amit évekkel később is hallgatni fogok.
[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #18070 üzenetére
Ozzy szólóban is remek. Mondjuk a korai lemezein vannak nekem mai füllel élvezhetetlen dalok, de a slágerek feledtetik. De nekem legjobban akkortól tetszik, amikor Zakk Wylde lett a gitáros.
-
btraven
őstag
Ott még nem tartok. Hallgatom szépen sorban. De nekem már a Kitörés album se tetszik. Az első 4 viszont nagyon kellemes meglepetés.
Ozzy-val jártam így. Nagy Sabbath rajongó voltam mindig is, de Ozzy szólólemezei teljesen kimaradtak. Aztán öregkoromra hallottam egyszer őket a rádióban, és tök jó lemezek. -
Dilikutya
félisten
Nekem a Hangerőmű volt az utolsó vállalható Ossian lemez. A későbbieket is meghallgattam, igaz, van, amit sok év késéssel. Nem csak az önismétlés a baj, hanem hogy egész egyszerűen rossz.
És Ossian ügyben a Hammer nem ismer se tréfát, se kritikát. Egy, azóta megszűnt alter zenei oldal szerkesztője voltam régebben, a Hammertől is mindig kaptuk a CD-ket kritikára. Épp a Küldetés volt az aktuális lemez, nem is dícsértem túl (közepszar, nem sárba döngölős, de inkább negatív kritikát kapott, tényleg nem jó lemez), és a sajtósuk mondta, hogy nem voltak boldogok a Hammer-nél. Konkrétan, nem emlékszem, vagy a Lénárd (R.I.P) vagy a Hartmann fel volt háborodva.
Az Óriás feldolgozás szerintem zseniális. Maga az ötlet is, de igényesen is lett megcsinálva. Poén, de abszolút tisztelettel nyúltak hozzá. Én is tisztelem az Ossiant, mert élő fém, meg elvitathatatlan a jelentőségük, bár a jelenlegi tagságnak a klaaszikus lemezekhez semmi köze. De még a Paksi-Rubsics is tudott jó lemezeket csinálni.
-
snecy20
nagyúr
válasz Dilikutya #18065 üzenetére
Később aztán ugye ez a sztori kerekedett ebből a feldolgozásból: [link]
Nyugodtan vehette volna poénra ezt az egészet a Hammer Records, de inkább szánalmaskodás lett belőle. Szerintem még a szerzői jogi követelés sem állt meg a lábán.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18062 üzenetére
Paksi soha sem volt a Pokolgép énekese. Basszusgitáros volt, az eredeti énekes Németh László, őt követte Kalapács. A sztori többi része akár stimmelhet is, bár az első Pokolgép lemez csak évekkel később jött ki.
Ezt emg muszáj linkelnem: Óriás - Márhívó (Ossian cover)
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Ossián azt énekli senki nem bírja a metálkezelést? Én eddig azt hittem, én bírom.
-
Peterhappy
őstag
Itt a bizonyíték, hogy a Maiden másolta az Ossiant.
@Btraven: Adja magát a hasonlóság, Paksi alapvetően a Pokolgép énekese volt, demót is rögzítettek vele, csak mielőtt lemezig juthattak volna, be kellett vonulnia katonának, így barátját, Kalapácsot javasolta a helyére.
Katonaság után pedig megcsinálta az Ossiant.De javítsatok ki, ha rosszul emlékszem, sajnos benne van a pakliban
A póló története pedig a '88-as Maiden bulira vezethető vissza, ahol az Ossian volt az előzenekar, és Smith-nek annyira tetszettek, hogy a turné hátralévő részében a pólójukban játszott
[ Szerkesztve ]
-
Voy15
tag
válasz btraven #18060 üzenetére
No, ne viccelődjünk már.
A korai Ossian-t az Iron Maiden másolta.
Itt a bizonyíték: Adrian Smith pólóját érdemes figyelgetni.
-
btraven
őstag
Korai magyar Ossian lemezeken melyik nyugati együttest másolták? Pokolgépre hasonlít. Vagyok annyira rosszmájú hogy feltételezem minden magyar együttes másol valamelyik nyugati híres bandát.
-
-
Akelaus
senior tag
Megjelent Rudán Joe új albuma.
Ha nem tudnám, hogy ki írta ezt a dalt akkor is rájönnék.
Leszek szél.Az a "baj" hogy jobb mint az utóbbi időben megjelent bármi a Nevergreen zenekartól, és az ének miatt.
Joe hangja ma is szuper. 👌 -
Bjørgersson
félisten
FLESHGOD APOCALYPSE - Bloodclock (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Az előzőnél határozottan jobb, de egy Kinghez képest még mindig sehol nincs, s valószínűleg nem is lesz már.
-
Voy15
tag
Voltam én is Toolon.
Iszonyat hangzás volt, majd lerobbant a fejem, igaz én nagyon elöl ültem. Szerintem ez most picit jobb volt mint a két évvel ezelőtti.
A jegyár mégcsak hagyján, de a merchben lehetett egyedi posztert venni a következő árakon: 28000, 120000, 700000, 850000.
Nem, nem írtam el a nullákat. -
TripleB
senior tag
-
nagyúr
válasz Dilikutya #18050 üzenetére
A Tool soha sem volt rákendroll.
Ezért nem értettem én sem....@#18051TripleB
Én is szívtam a fogamat. A jegy meg a pénztárcámat.
De egy évben kb. 1-2 koncert jut nekünk (ami nem itt a helyi Roxxy-ban van), és most erre esett a választásunk, a gázfogyasztásunkon (spórolás) behoztuk az egyik jegy árát.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
TripleB
senior tag
Sajnálom, hogy ki kellett hagynom a Tool koncertet. A jegyárak már lassan az ingerküszöböm kétszeresét érik el.
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
nagyúr
Végre valami koncert, ahol élvezhető minőség szólalt meg.
Tool.
Az előzenekarnál erős kétségeim voltak, mert az szódával úgy-ahogy elment.
Összességében nem bántam meg (feleségem beszélt rá, hogy menjünk).
De biztos lesz aki igen, mert a mögöttem ülő srác panaszkodott, hogy ez nem rákendrol, hanem sóműsor.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Pro Koryak
addikt
-
Bjørgersson
félisten
válasz snecy20 #18046 üzenetére
Michael biztos elfoglalt a pénzszámlálással, nincs ideje ilyenekre.
-
snecy20
nagyúr
Kicsit hiányzik nekem a Spiritual Beggars a jelenkori színtérről... már 8 éve annak, hogy nem kaptunk tőlük új dalokat, lemezt.
-
Bjørgersson
félisten
válasz csakany2001 #18039 üzenetére
Ja igen, Iotunn!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Peterhappy #18043 üzenetére
Na azért annyira nem kell durvulni.
-
Peterhappy
őstag
válasz Bjørgersson #18042 üzenetére
Visitva az Iron Maiden is
-
Bjørgersson
félisten
Talán a Soilwork visítva még beleférhet.
-
nagyúr
Voivod jut elsőre eszembe.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
snecy20
nagyúr
Ez egy egész jó felvetés, hogy kik voltak akik bejártak egy ilyen jellegű nagyobb utat.
Amiket írtál, azokon túlmenően Anathema, Chapel of Disease, Dark Suns, Cynic, Obsidian Kingdom, és valamilyen szinten a Mastodon.
-
csakany2001
senior tag
Tudtok olyan bandákat ajánlani, amik metalbandának indultak és elindultak kicsit dallamosabb prog-rock irányba?
Oceans of Slumber, Opeth, Leprous, Riverside, Katatonia jut így eszembe, hozzájuk hasonlók érdekelnek.
Előre köszönöm!Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Soulfly842
addikt
Tegnapi koncert kiváló kikapcsolódás volt.
Maróthy Zoltán gitárduó
Radar (meglepett milyen jó koncertet nyomtak le - korábban nem igazán voltam radar hallgató így új élmény volt)
Pokolgép - Kíváncsi voltam az új énekesre, direkt nem hallgattam előtte meg, koncerten akartam. Szerintem jól szólt, jobb mint az előző énekes volt. Rohadt jól éreztem magam rajta, be is rekedtem kicsit!
Road - Mint zenét meghallgatom, mondhatni szeretem is, de a régi számaikat inkább (bár az újabbakban is van egy-két zúzósabb jobban sikerült szám: hirtelen a kettő bennem az én-t akartam mondani, de rá kellett jönnöm, hogy bacchus már az is 2015-s szám - szaladnak az évek). Igazat megvallva már náluk is van pár trendivé faragott szám, a száguldás, porsche szereelm kategóriájában
Hiába tudom több szám szövegét, de nekem soha nem volt a Road az a nagyot tomboló, vele éneklős téma.Összeségében kiváló volt így egybe. Feltöltött a zene rendesen!
-
-
Bjørgersson
félisten
-
Peterhappy
őstag
válasz Dilikutya #18032 üzenetére
Deee, a végén le is írta, hogy jól szólt minden - és a kommentek között is sokan dicsérték a hangosítást. Ezért szeretném hinni, hogy az én készülékemben a hiba
Az előző két koncerten (Firewind/Beast in Black és Myrath/Kamelot) a keverőpult elé álltunk be, pontosan azt a logikát követve, amit írtok A BiB szódával elment, de csalódás volt, a Kamelot viszont olyannyira rossz volt, hogy harmadtávnál eljöttünk (igaz, ott az együttes sem nyűgözött le, alapvetően a Myrath miatt mentünk). Akkor annyira kiakadtam, hogy a pár héttel későbbi Epica jegyemet is elpasszoltam, pedig azt a bulit rettentően vártam.
@Voy: Másfél hete voltam egy ingyenes koncerten, a Múzeumok majálisán. A Nemzeti Múzeum előtt felállított színpadon léptek fel, és meglepően jól szóltak, de tényleg nagyon jól. Alig mindössze 15 percnyi állítgatás után.
-
Voy15
tag
válasz Peterhappy #18031 üzenetére
Szarul szólt az, csak szerintem már le sem merik írni a firkászok.
A Barbában mindig a keverőpulthoz közel középre állok, mert talán ott szól is valahogy a cucc.
Most sem volt másként, középen a keverőpult előtt kb 2-4 méterre álltunk, éspedig de... szarul szólt.
Egyik vájtfülű haverom is velünk volt, és ő is mondta, hogy eszméletlen fos az egész.
A Dickinson féle percussionből pl alig lehetett hallani valamit.
Persze lehet, hogy rossz helyen voltunk megint.. Valaki kijelölhetné már a jó helyeket a Barbában.
Előző nap pl a Kobuciban voltam alter koncerten, és ott minden olyan faszán szólt, hogy öröm volt hallgatni.
Érdekes, hogy csak ebben a nyamvadt lagzis sátorban nemlehet normális belőni a cuccot, az esetek 90%-ban. -
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18031 üzenetére
Ha jól emlékszem, a Shock-on a hangzásról egy betű szó sem esett. De mondjuk a keverő előtt szokott a legjobb lenni, a hangosítók is ott hallgatják.
Én kétszer voltam az új Barbában (Pantera, Kreator+Biohazard), a büfére, mosdóra van panaszom, de a hangzással egyszer se volt gond, se a nagyszínpadon, se a kicsin. Bár én jellemzően mindig középre, a keverő előtti terület közelébe megyek. 20+ év koncertrejárás alatt kitapasztaltam már. Amit semmi sem mentett meg, az a 2010-es csillebérci Metalfest volt, ott nem találtam olyan helyet a nagyszínpadnál, ami jól szólt volna.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Shock-on olvastam Dickinson koncert beszámolót (+ hozzászólásokat), én nem értem, létezik, hogy én állok mindig rossz helyre, és hallok pocséknak egy koncertet, ami mások szerint remekül szól? Vagy az én elvárásaim túl magasak?
Bruce papa amúgy ki is dőlt, a bukaresti koncertet törölték is. Nálunk betegen, rövidített programmal, de legalább még lehozta a bulit
-
-
Nunder
őstag
válasz Dilikutya #18025 üzenetére
Figyu ha ezt feljátszatnád egy normális zenekarral, és mellé tennél egy Gloryhammer-t... Nehéz lenne dönteni.
Lajossal én kb. 2 hónapja találkoztam először (Igen, tényleg. Nem vagyok otthon magyar trash-mém vonalon), de itt a képen elég erősen Nagy Ferós beütése van
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Dilikutya
félisten
Kiégtem.
-
Dilikutya
félisten
válasz Soulfly842 #18023 üzenetére
Világ legjobb koncertfelvétele. A második meg a Tankcsapdától a Johnny a mocsokban tankológiás verziója.
-
nagyúr
Köszi a Bruce beszámolókat, srácok. Hát... asszem nem követek el harakirit, hogy nem mentem. Gondolkodtam rajta, de valamiért június 2. hete volt berögzülve, úgyhogy kissé meglepett, hogy elsején van Jó lett volna látni élőben, de ez így nem tűnik akkora veszteségnek - a hangzás mellett az is van, hogy a metálkoncerteken nagyon nem ugyanaz már a szemlélet, mint 20 éve (engem sem dob fel, hogy koncert gyanánt 400 lengedező telefont látok), úgyhogy attól tartok, a mozihoz hasonlóan ez is szép lassan leépül nálam. Oh well...
-
Peterhappy
őstag
Hűha. Hát... mondjam azt, hogy számomra rosszabb élmény volt?
Kétszer voltam a barba hangárban ezt megelőzően, mindkét alkalom után azt mondtam, ide soha többé.
De hát Bruce papát csak látni kell egyszer az életben a saját dalaival. Hát... ez legalább pipa.Egy bringatúra után, amúgy is masszív fejfájással érkeztem - bicajjal. A beengedés villámgyors volt, gyors technikai szünetet én is tartottam - közben arra a megállapításra jutottam magam is, hogy én sem kívánom az este folyamán még egyszer felkeresni a khm. "mellékhelyiséget".
Épp a Devided elejére értem én is oda.
Ők - számomra - bántóan rosszul szóltak, de nem baj, mert - számomra - a zenéjük sem tetszett. Valahogy az egész társaság nem igazán volt szimpatikus, de lehet, hogy csak én fogtam ki rossz estét (vagy ők).
Elég jó helyre tudtam előremenni, kb. 8-10 méterre lehettem a színpadtól, majdnem tökéletesen középen. Ennyit a pozitívumokról.
Pontban 2000-kor kezdtek. Fél perc kellett, hogy rájöjjek, melyik dallal. A "Welcome home" refrén éneklésénél valamelyik vokál mikrofonja nagyon fel volt tolva, az olyat dörrent, hogy a gatyámat majdnem telepakoltam sebtiben.
Úgy mértem, kb. 25 perc után kerültek a hangszerek nagyjából a helyükre, az ének pedig úgy 40 perc elteltével. Onnantól sem szólt jól, különösebben élvezhetően sem, de legalább vállalható volt.Előttem lengyelek tomboltak-söröztek, volt hogy egy egész számot végigbeszélgettek-ordítoztak a világításról(?) vitatkozva. Aztán egy másik, külföldi pár sodródott elém, na ott a csaj kb. 150cm volt, de igyekezett úgy ugrabugrálni-hadonászni, hogy egyfolytában a lábamra ugorjon, vagy a fejbe vágjon. Rengetegen kameráztak, szokszor a fél színpadképet kitakarták, de nyilván nem színházba mentem, ezekkel megbékéltem. Bár számomra érthetetlen az, aki az egész koncertet másnak közvetíti messengeren keresztül, vagy végig fotózgat és az instagramjára töltöget. Mindegy, mások vagyunk.
Volt egy irritálóan kurjongató, extázisban tomboló kiscsaj is, na Ő szintén pár méterre állt tőlem.A setlistről nem tudtam semmit -csak amilyen címekbe a youtube-n belefutottam, ajánlott videók formájában. Szerintem a program remek volt. Azt nem tudtam, hogy a Jerusalemet nem mindenhol játszották, az számomra az akkor még retek hangzás ellenére is az est egyik fénypontja volt. Hatalmas kedvencem.
Az együttes nagyon tetszett, jók voltak a zenészek, Bruce is remek formában volt, a betegsége ellenére is. A dobos performansz jópofa volt, bár eléggé elnyújtott. Picit csalódott is voltam, mert a YT ajánlott egy 109 perces felvételt, így azt hittem, olyan hosszú lesz a koncert, de csak 95 perc volt - így azért a szólókat, dobolgatást, stb. levonva már eléggé karcsúnak tetszik a műsor.
A Tears of the Dragon - Darkside of Aquarius kettős egészen brutális volt, amúgy is a kedvenc dalaim a Mestertől, de így, egymás után abszolút 10/10 élmény volt.
Az új dalok abszolút jól illeszkedtek a programba, jól ismerte a közönség is - és a közönség (nem az előttem tobzódó lengyel tagjai) előtt le a kalappal, mert rajtuk nem múlt a jó hangulat, ők is odatették magukat becsülettel!Tanya O'Callaghan élőben egészen lenyűgöző jelenség volt, szerencsére nekem Ő már túl sovány, így megúsztam anélkül, hogy plátói mód szerelmet vallottam volna neki
Summa summarum, ez egy remek koncert lehetett volna - egy remek koncerthelyszínen. Így a rosszabb koncertélményeim közé kell sorolnom - amiből amúgy nagyon kevés van, de érdekes mód közülük több is a barba hangárhoz köthető...
A kijutás rémálom volt. Miután sikerült a bringámat megkaparintani, jobbra tereltek, nem engedtek visszafordulni. Később megtehettem volna, de azt hittem, az utca végén lesz lehetőségem elkanyarodni - hát csak visszafelé sikerült. 5 percnyi tolás után további 10 perc volt, míg sikerült az autók mellett / járdára-járdáról fel-le pattogva kijutnom a bringaútra.
SOHA TÖBBÉ barba hangárt.
Szerk: a fent említett YT koncert megy épp, hogy tudjam, mit kellett volna hallanom tegnap
[ Szerkesztve ]
-
Voy15
tag
No, pár szó a tegnapi koncertről, hátha érdekel valakit:
Kis társaságunk pontban 7-re ért oda, és ezúttal a BKV-zás szépségei mellett döntöttünk, szóval az 1-es villamos, 7-es HÉV kombinációval közelítettük meg eme csodás helyszínt.
Mint kiderült, ez eléggé bölcs döntésnek bizonyult ugyanis ekkor már a teljes platz ahol parkoltatják az autókat, le volt zárva.
Akik ekkor érkeztek kocsival, azoknak már nemigazán jutott parkolóhley a közvetlen közelben.
Sokan már a Szállító út által körbezárt kis szigetekre parkoltak fel igencsak bátran, mert ott azért elég magasnak véltem én már a padkát.
A bejáratnál csak a jegyet csippantották, semmi tapi-tapi, feleségem táskájába sem néztek bele.
Megérkezvén nyilvánvalóvá vált, hogy ez a koncert is valószínűleg pengeélre rakja a helyszín befogadóképességét, ugyanis a Panterához hasonlóan a sátor végében is volt hangosítás (vagyis inkább fogalmazzunk úgy, hogy voltak hangfalak ott is) azoknak akik esetleg kint rekednek a sátron kívül. Viszont ezúttal kivetítők nem voltak.
A hazai Divided kb pont ekkoriban csapott a húrok közé, és hát Mea Culpa de abszolút semmit nemtudok a bandáról, azt is csak a koncertjük végefelé fedeztem fel, hogy Jósa Tamás az énekes. (Hány együttesben énekel Tamás összesen? Tudja valaki? :D)
Gyorsan szereztünk némi innivalót, körbejártuk a merch pultot (póló: 18000, hoodie: 31000) és már orientálódtunk is befelé, márcsak azért is mert kissé elkezdett cseperegni az eső.
A Divided szerintem nagyjából 40 percet játszhatott, és indult is az átszerelés. Dickinsonék pontban 20:00-kor kezdtek (rövid intro után) az Accident of Birthszel.
Az első pillanatban világossá vált, hogy itt kéremszépen bizony már megint elvan baszva a hangzás... nem kicsit hanem nagyon.
A dob csörgött-bongott, Dickinson meg mintha valami csőbe énekelt volna, ráadásul azt is halkan.
Én speciel kb a Jerusalemnél (6.! nóta volt) vettem észre valamiféle javulást a hangzást illetően, de valahogy mintha hullámzott volna az egész, voltak jobb pillanatok, de azért olyan 80%-ban szarul szólt az egész.
Bruce párszor kommunikált is a közönséggel de annyira elbaszott volt a hangosítás, hogy konkrétan nem értettem mit beszél. Egy mondat van meg, ahol mintha azt mondta volna, hogy beteg(?) vagy a hangja nem az igazi valami miatt, de "fuck" csak lenyomják a showt.
A zenekarra és az öregre amúgy meg nem lehetett panasz, végig élték a koncertet, vigyorogva élettel teli játszottak, Dickinson is mintha az átlagosnál többet pörgött volna, viszont nagyszerű érzékkel a szólóknál visszavonulót fújt, és hagyta, hogy a zenekar lakja be teljesen a színpadot. Vele kapcsolatban még annyi, hogy az öregedés jelei azért már fel-fel tűnnek, mert itt ezen az estén szerintem vagy 4-5x rontott szöveget, de természetesen ő Bruce, akinek mindent megbocsájtunk.
A setlistre szintén nincs egy rossz szavam sem, előzetesen már utána néztem miket nyomtak, és nagyjából 2-4 dalt rotáltak, szerencsére ezúttal a Skunkworksös Faith kimaradt és helyette kaptuk a Jerusalemet.
Ha jól emlékszem akkor nagyjából olyan egy és háromnegyed órát játszottak.
Parádés koncert is lehetett volna, de szerintem nagyon sokakban ott maradt a tüske, hogy: megint egy Barba koncert, megint egy elbaszott hangzás.
A helyszín is mintha elkezdett volna (mégjobban?) lefelé csúszni, és eleve nemvolt magasan a léc...
A férfi wc-ben 1! azaz egyetlen darab csap működött a kézmosásnál, és az egész vizes blokk ugyanolyan szar amilyen volt.
Hogy a feleségemet idézzem: "Nekem ne hozzatok semmit inni, mert nincs kedvem elmenni itt a wc-re" - teljesen valid álláspont.
Hihetetlen, hogy ennyi idő alatt sem sikerült valamiféle előrelépést elérni ezügyben.
Sajnos ez van. Nekem ezek voltak a tapasztalataim, de ha volt innen még vki (Peterhappy) írjátok le nektek milyen volt a koncert.
Van jegyem Corey-ra most szerdára, de már előre rettegek megint a hangzás miatt, és bízok benne, hogy azt az egy csapot sikerül megtartani üzemképes állapotban addig. -
Voy15
tag
Ma este Bruce Dickinson.
Ki jön szörnyűlködni egyet a hangzáson a Barbába? -
YouTube
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-
Land
veterán
Metál együtteses pólót honnan lehet venni jó áron? Külföld is érdekel. Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
-
Dilikutya
félisten
Szombat estére magas művészet:
Disztraktor - Álom egy tanya (Tekknő cover)Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dottorei
tag
válasz kristof123 #18003 üzenetére
ezt bírom viszont (francia némi japo kulttal)
RISE OF THE NORTHSTAR - Demonstrating My Saiya Style [link] -
-
snecy20
nagyúr
válasz kristof123 #18003 üzenetére
... avagy amikor összesöpri a szél a szemetet egy kupacba.
-
kristof123
őstag
-
Dottorei
tag
SLAUGHTER TO PREVAIL - K.O.D. [link]
-
Voy15
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés