Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakany2001
senior tag
válasz snecy20 #18661 üzenetére
1 hete hallgatom, szinte mindennap lement 1x, szerintem jó lemez lett tőlük.
Már az In Cauda Venenum-nál is visszatért a sötét Opeth-es hangulat, itt is teljesen jelen van ez, és személy szerint úgy látom, hogy ez inkább a modernebb érából dolgozik, a hörgés visszatérése ellenére.(jót tett ez is, érezhetően színezte a dalokat)Az tény, hogy a régiek nyomába nem ér. De a Blackwater Park, a Deliverance vagy éppen a Morningrise simán minden idők legjobb lemezei között kap helyet, ez pedig simán megállja a helyét a mostani szintérben.
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Akelaus
senior tag
válasz snecy20 #18661 üzenetére
Fura mód nekem is a hörgés ami zavaró, plusz hogy mintha visszhang is lenne rajta.
Kicsit olyan katyvasz az album, de ez csak első hallgatás utáni vélemény.Más:
Most egy Georgia-i black vagy tudja a franc hogy mi van soron.
Psychonaut4 - ...of mourning full album[ Szerkesztve ]
-
BullHurley
lelkes újonc
-
Bjørgersson
félisten
-
csakany2001
senior tag
válasz snecy20 #18555 üzenetére
Nekem csak a Herritage meg a Pale Communion nem jött úgy be, de azok stílusban távol állnak tőlem. A Sorceress meg a In Cauda Venenum teljesen rendben van, és néha lemegy nálam mostanában is, szóval eddig kiállták az idő próbáját. De nyilván nem lesz még egy Orchid vagy egy Morningrise tőlük(nekem ezek a kedvenceim) de kb. lehet arra számítani, hogy jó albumot adni ki bármelyik stílusban, erre utaltam.(más, mint pl. a Machine Head, akik nagyon nem hoznak egyenletes szintet)
Más:
Swallow The Sun Shinning albummal megérte próbálkozni kicsit, meg más hangulatban is elővenni. Valami kíváló album lett ez is, azt vettem észre egyre többször veszem elő.
De ez tényleg egy igazi őszi/téli album, kell hozzá egyfajta hangulat.
A rövidsége, illetve a modernebb zenei hatások határozottan előnyére fordulnak és elég változatos lett, sok-sok fogós dallal.
Meg ez klasszisokkal világosabb album, mint a közvetlen elődje így azért többet szól.(az egyértelműen karakteresebb, de lehangolóbb albumról kevesebbről tudok, talán Harakiri From the Sky, Type O Negative háza táján)[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
válasz snecy20 #18491 üzenetére
Nagyon adja
A dalt nem tudom hová tenni, én soha nem igazán tudtam megszeretni a DT-t, kifutok LaBrie hangjától a világból
Jónak tűnt amúgy, bár eléggé olyan érzésem volt, mintha Portnoy feat. Dream Theater lenne az előadó. Képileg is, zeneileg is. Nem volt rossz, de fogalmam sincs, az elmúlt 10-15 év dalaihoz képest ez jobb lett-e, vagy rosszabb.Hogy remek zenészek alkotják az együttest, az fix. Tehetséges bandának tűnnek, már csak egy jó énekest kellene találniuk
-
TeeBee73
veterán
válasz snecy20 #18475 üzenetére
Most találtam a gyűjtményemben egy Divine Heresy albumot, holnapra megvan a tanulnivaló, (igaz, Cazares-t nem egyszerű lepörgetni. MOD: Inkább úgy mondanám: kurvanehéz', nagyon rövid pihenőkkel játszik.)[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
TeeBee73
veterán
válasz snecy20 #18465 üzenetére
Mi csak sima feketében nyomtuk. (Az volt a legolcsóbb.)
(Na, jó, némi színész festék az arcra, ami koncerten az első 5 percben telítette a fények miatt a látószerveket, és még fájt, volt, hogy nem láttam a pedálomat, hova tapossak, is, de sebaj'.) The Show must go on!MOD: Kezdem nem érteni, mit írtram.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Bjørgersson
félisten
válasz snecy20 #18383 üzenetére
Valóban más, mint amit eddig megszoktunk KT-tól, de nekem tetszik.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #18336 üzenetére
Így is tovább húzta, mint pl. a videójátékos magazinok. Gamestar, PC Guru évekkel ezelőtt leállt. De sajnos teljesen érthető. Sajnálom, mert fontos volt, de én se vettem, csak olykor a CD miatt. Szerencsére a lemezkiadó meg a koncertszervezés még megy.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Pro Koryak
addikt
válasz snecy20 #18297 üzenetére
... hát nem egy The Divine Conspiracy.
Az új Atrophy viszont elég jó kis "tökerázós" lett, nem unalmas, lagymatag.
Jó, hogy írták a Nile-t, már le is iparkodott...
Pár napja ez ment le, már vagy 15 éve nem hallgattam, húdejólesett:
MORTUM - "The Druid Ceremony" [1998][ Szerkesztve ]
-
csakany2001
senior tag
válasz snecy20 #18224 üzenetére
Korai Blind Guardian szintén Speed Metalt játszott, mint a Toxic Holocaust.
3. albumtól ők elmentek symphonic/power metal felé, de azt már annyira nem kedvelem tőlük.
Itt főképpen a korai fázisukra gondoltam, ott még akad bőven közös pont köztük.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz snecy20 #18212 üzenetére
Fején találtad a szöget. Bár inkább paradicsompürének néz ki. Én rengeteget passzíroztam amikor befőztünk. És nyilván az ember így magába omlik amikor a sok munka gyümölcse így kiborul.
[Új skorpió - Folyóparton ülve]
Én szeretem ezt a számot, pedig már eléggé új hullámos. Az new wave-t utáltam mindig mint a... Pedig első haverom által adott felvétel egy Police lemez volt. De csak meghallgattam 1-2 alkalommal hogy mi ez? Black Sabbath Heaven and Hell volt a kazetta másik oldalán. -
csakany2001
senior tag
válasz snecy20 #18170 üzenetére
Nekem személy szerint az összes bejön tőlük, az elsőtől az utolsóig.
Kb. Fates Warning jut eszembe, akik mindig úgy mozdulat el, hogy időtálló zenét alkottak de megmaradtak a sajátos stílusjegyek és újítást hozták minden egyes lemmezzel.(még a párhuzam is stimmel, mert a konkurens bandák mindkét esetben learatták a babérokatt)Más:
Augusztust nagyon várom: Simeone Simons solo album, Fleshgod Apocalypse, Leprous, Wintersun, Nile, Dark Tranquility. Ezek közül az új Leprous nagyon év album esélyes, tőlük sosem tudom mire számítsak, vajon Malina, Congregation vagy Pitfals lesz a terítéken, vagy ezek keveréke... Nekik már nehéz újat dobni ilyen kaliberül albumok után, de kíváncsian várom.
Haken tavaly kifulladt kicsit, remélem ők nem jutnak a sorsára.(nem mintha az rossz album lett volna csak egy Vector/Virus páros után erős visszalépés)[ Szerkesztve ]
-
-
Bjørgersson
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz snecy20 #18132 üzenetére
A volt bőgősünkkel beszélgettünk a minap, rendesen öregszünk.
Ma nosztalgianapot tartottam, (hétfőn lettem 51.) akadt egy kis Sepu, Obi, Cradle, Dimmu, Satyricon, az elmaradhatatlan Death, Pokolgép, meg némi vegyes, az idősöm könyvtárából. (Blue Oestrey Cult, Beatles, ABBA, Mobil, Purple, Sabbath, Omega, Piramis, Karthago.)
Meg a desszert. In Flames, Elysian, Lamb of God, Bleed from Within."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Bjørgersson
félisten
válasz snecy20 #18046 üzenetére
Michael biztos elfoglalt a pénzszámlálással, nincs ideje ilyenekre.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #17916 üzenetére
Most voltam 2 hete Atomic koncerten, jó volt. Másnap meg a Bedlam-os Mester Csabával és a tankcsapdás Labival pacsiztam a képregénybörzén.
Novemberben ugyanitt így nyomta az Atomic: Down, Haláltábor / Segíts nekem Death Metal / Pontos légy, kaszás / Cápa / Gyilkos rózsa / Atomkorszak / Temető / Sátán metal[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #17831 üzenetére
Régen jó kis gyomorból jövő hörgése volt, ott az első 3 Cannibal Corpse, meg utána a korai Six Feet Under-ek. Ilyen borzalmat én még nem hallottam tőle, mondjuk az utóbbi lemez szerintem nekem kimaradt.
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #17740 üzenetére
Várjuk ki a végét. Régen is mondták, hogy lehetnek koncertek, akár talán lemez is, csak turné nem. Igaz, King most a zenekara kapcsán azt mondta, nem kell a Slayer, Araya-val sem beszélt azóta. Ez így meglepetés, nyilván múlt héten is tudta már.
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #17710 üzenetére
Ezért nem szeretem a djent-et, meg a kortárs faszbaülő pózos crabcore akármi brigádokat. Nekem kellenek a zenébe azok a harmóniák, dallamok, amik még egy Cannibal Corpse-nál is ott vannak. Kell az oldschool műveltség.
-
nagyúr
válasz snecy20 #17662 üzenetére
A 80-as évek nagyon nagy volt műfajteremtésben, szinte az összes keményebb irányzat akkor született / kezdődött.
Zene terén én amúgy a 70-es és a 90-es éveket is jobban szeretem - kivéve, természetesen, a Fates Warningot Itt is hagyok egy Exodust"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
vittgen
senior tag
válasz snecy20 #17643 üzenetére
Én tavaly decemberben akadtam rá a bandára a Goliath anyaggal!
Először olyan "ez meg mi a f@sz" érzésem volt.... aztán itt direktben rájuk kerestem!
Volt meglepi, hogy ezek ilyen régóta zörögnek... az összes albumot meghallgattam 3 nap alatt és megtetszett!
In The Arms of Devastation ez a 2006-os album. Én innentől látom a változást! ....deee szerintem nem rossz irányú változás.... Úgy is mondhatnám, hogy ez előtt az anyag előtt a nyers, odab@szós Death volt a rájuk jellemző, ettől az anyagtól pedig kicsit cizelláltabb Death-t zenélnek!
A saját véleményem: a 2006 In The Arms of Devastation a legjobb album! -
Pro Koryak
addikt
válasz snecy20 #17617 üzenetére
Európában nincs sehol még CD sem, nemhogy LP.
Kb 1-2 helyen találtam gugliban, az is mind USA. Ha egyáltalán valós az adott webshop infó. Igaz 20-30e-ért mire ideér nem igazán kell a CD.
Ez az egy albumuk, ami szinte sehol nem elérhető, már évek óta nem láttam egyetlen egy EU webshopban sem.
A többi Chris Barnes album megvan, itthon minden gond nélkül meg lehetett venni őket, ez meg ...[ Szerkesztve ]
-
-
Ellia
addikt
-
félisten
-
félisten
válasz snecy20 #17384 üzenetére
Az, Nagy Laci, "Pimpa" dobos, Heccer Ivy( szomszéd valu), Batyján "Pepe" bassz. gitár.
Nekik doboldtam fel(jaaaaaaa...) Kaposvár -> Messenger[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
james001
veterán
válasz snecy20 #12885 üzenetére
Sokáig gondolkoztam honnan ismerős az arcképed és rájöttem hogy basszus a Death - Leprosy album borítójáról a leprás csávó Nice
Dilikutya: Mint írtam nem hallottam a régi Exhorder albumokat,így nem ismerem őket,így nem tudtam hogy Phil szerette az Exhorder-t és hatással voltak egymásra. A Pantera történetét ismerem,de ez kimaradt.
A legtöbb szám az albumon simán Pantera stílusú,sőt az énekes hangja is hasonló sok helyen Anselmo-éhoz,így néha már azt hittem az új Pantera megy a fülembenhttps://psnprofiles.com/kazama001
-
Akelaus
senior tag
válasz snecy20 #12538 üzenetére
Mondjuk még mindig jobb ez, mint a Static X esete, ahol...
Mindenki változik, de akkorát szerintem nem hogy gyökerestül mást csináljon mint anno az első pár albumon. És mégis.
Vannak zenekarok akik belátják ezt, újra a régi írásmóddal lógóval jelennek meg albumok, és vannak akik nem. Na ők azok akik azt hajtják, elvárások nélkül zenélnek, meg hogy maguknak.
Lehet lesz még In Flames turné is ahol előkapják egyben az első-második stb. albumot ahogy teszi most a Machine Head. Tudom jó a példa mert az a zenekar is változott szépet. (bár ott egy ember hülyült meg, de rendesen) -
Akelaus
senior tag
válasz snecy20 #12536 üzenetére
Igazából mindenkinek In Flames témában: a legnagyobb baja a zenekarnak, hogy In Flames név alatt jönnek ki az albumok mióta ilyen lett a zene. Persze az adja el a zenét, de ha anno nevet váltanak, akkor is elmenne annyi album amennyi most. Akinek bejön most is mindegy mi a neve a zenekarnak, akik meg a régihez ragaszkodnak stb. azok meg sem vennék, max letöltik, meghallgatják és kuka. Van még pár ilyen zenekar, és lesz is.
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #12534 üzenetére
Az elmúlt két évtizedben talán ha 2 lemezre való jó daluk született. Az új amúgy meglepően jó modern cucc, ha elvonatkoztatunk attól, hogy ez egy alap melodeath zenekar volt anno. Az eladással vitatkoznék, nem tudom, lemezben ez mit jelent, de koncerteken szerintem nem játszanak nagyobb helyeken, mint erősebb régi pályatársaik.
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #12522 üzenetére
Én pont a Relentless-t nem szerettem sosem, szerintem mind közül a legrosszabb. Vagyis hogy inkább az tűnt az egyetlen rossznak. Mostanság picit jobban tetszik, de sose lesz a kedvencem. Az újkoriak közül továbbra is az első kettő a kedvencem, azok a teljes életműben is kimagaslóak.
A Xentrix-től nem vártam megújulást, azzal nincs gondom, hogy a saját zenéjüket játsszák, csak nem túl fogósak a dalok, néhány kivételtől eltekintve. De ha megmaradnak, még bármi lehet, az idei Flotsam And Jetsam után már nem mondok semmit, ők az utóbbi 20 év legjobb anyagát dobták össze, de lehet több is, mint az utóbbi 20, simán a 80-as évek klasszikusai mellett a helye.
És felkészül az Exhorder is.Előzetes alapján eddig a Sacred Reich nem annyira meggyőző, a két új nóta annyira nem fogott meg, de a teljes lemez még lehet erős.
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #12520 üzenetére
Nekem tetszik. Messze nem a legjobb lemezük, olyan átlagos Death Angel-nek mondanám, de kellemes hallgatnivaló. Igaz, kicsit háttérbe szorult a nagy Slayer/Anthrax bulira készülődés közben, utána meg egész héten programom volt.
Meg közben kijött az új Xentrix is, bár azzal nem vagyok maradéktalanul elégedett.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Bjørgersson
félisten
válasz snecy20 #11176 üzenetére
Ez a legnagyobb bajom vele, mert egyébként simán hallgatható anyag lenne, de ennyire kritikán aluli keverést régen hallottam már. Ahogy mondod, 23 éve is jobban szóltak.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz snecy20 #11168 üzenetére
Az At The Gates-ig még nem jutottam el, a Thy Catafalque viszont minden nap lemegy legalább egyszer.
-
nagyúr
válasz snecy20 #11164 üzenetére
A gitártorzítás más mint az eddigieknél megszoktuk és annak a hangereje is mintha a szinti "mögé" bújna. Nekem nincs bajom úgy vele, de továbbra is tartom álláspontomat, hogy Pasi Koskinennel igazi az Amorphis, Toni hangját meg már megszoktam. Összességében egy megszokott letisztult Amorphis album ez, én megveszem, tetszik ez azért annyira.
Bocs ez lemaradt. Az a női kórusos rész azért nálam majdnem cigányútra ment... Az nem várt volt tőlük.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Bjørgersson
félisten
válasz snecy20 #10697 üzenetére
Egy fokkal jobb, de annyira ez sem begyere. Bár vagy két-három éve nem is nagyon hallgatok ilyen műfajú zenéket.
-
-
Akelaus
senior tag
válasz snecy20 #10559 üzenetére
Nem csodálkozom.
Mondjuk minél többet hallgatom annál jobbnak tűnik. Pedig nem az. :/(#10558) Farkassacred
Nem vesztettél a 2. link-el semmit, de itt van ismét: 2wo - Voyeurs - Full Album[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
-
-
-
sixpak
nagyúr
válasz snecy20 #10465 üzenetére
Értem...meg ha valakinek nem a szíve csücske a zenekar, akkor gondolom nehéz végigszenvedni.
Amúgy nekem is ez az első Trivium lemez, amit végighallgattam, de nem bántam meg, mert tényleg nagyon ügyes a tag.
Itt van még egy azért....https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
Akelaus
senior tag
válasz snecy20 #10443 üzenetére
Engem azzal az albummal megvettek. Előtte nem bírtam őket, de kijött az és gyakorlatilag hetekig csak azt hallgattam. Hozzáteszem az azelőtti albumokat ma sem bírom annyira. Nekem az utolsó nem jön be annyira, szóval nálam nem lesz az első az idei felhozatalból. Holnap melóban át is nézem mik jöttek ki idén. Talán a Trivium nyerne nálam, de lehet csak mert mostanában jelent meg.
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
válasz snecy20 #10441 üzenetére
17. percnél járok, azt hittem, olyan lesz az egész album, mint az első szám. Eddig így kicsit lapos nekem.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest