Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Kijött az új Stonedirt lemez, a Steel Is the Way. Bírom őket, rendre jó cuccokat hoznak ki, mondjuk nem is a legtermékenyebb banda az ilyen 5-6 évenkénti lemezmegjelenésekkel. Aki nem tudná, ilyen enyhén stoneres, de masszívan Pantera ihletésű muzsika. Az új lemez annyit változott, hogy jóval több a heavy metal, mint a korábbiakon, de a dög mennyisége nem csökkent. Év végére ez egy jó kis hazai zárás, nekem péntek óta a legtöbbet hallgatott 2024-es megjelenés lett.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Idén már szerintem nem veszek jegyet, majd év elején. Tavaly láttam ezt a felállást, akkor 0day vettem a jegyet, most nem rohanok, kell a pénz másra is. Nem volt katarktikus élmény, megnézném újra, mert Guns, de jobb ez már nem lesz. Sajnos a klasszikus korszakukban kicsi voltam hozzá.
Viszont dicséretes, hogy a jegy nem lett drágább, a kiemelt álló tavaly is 37 ezer volt.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Akelaus #18706 üzenetére
Thy Catafalque-on azért sokat dobott az is, hogy koncertező zenekarrá vált. A lemezeket évek óta a Season of Mist adja ki, e téren eddig is a helyükön voltak. Nyilván a koncertek a lemezeladásoknak is jót tesznek majd.
Nem tudom, mire várt amúgy Kátai, régóta működő zenekarai vannak, de a Gire nem koncertezekk vagy 15 éve, a TC meg korábban soha.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18702 üzenetére
Hellfest hagyományosan piszok erős, simán jobb és érdekesebb évek óta, mint az agyonhájpolt Wacken az örök sártengerével.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Thy Catafalque a francia Hellfest-en! Egy színpadon a Sunn O)))-val és Ihsahn-nal, egymás után.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18694 üzenetére
Hosszú táv már nincs ezekben a zenekarokban. Nicko 70+, de a többiek is közelítenek. Néhány év, talán még egy lemez, ha lemegy ez a turné, lehet kezdik a búcsúköröket is. Sajnos nagyon előtte vagyunk, hogy a klasszikus metalzenekarok egy jó része pár éven belül leáll.
A minap tökre meglepődtem, hogy Vinnie Stigma is 69 lett az Agnostic Front-ból.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Új dal, avagy a 90-es évek végi In Flames vonaton nincsen fék.
The Halo Effect - Cruel PerceptionNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Na ez mi? A Pantera Spotify-on feltűnt egy 1988-as koncertanyag Life's Paranoia címmel. Zömében a Power Metal-ról játszanak, de itt van már két dal a Cowboys from Hell-ről is, 88-ban már arra is kész volt pár nóta. Eddig is egy méltatlanul feledésbe merült lemeznek tartottam a Power Metal-t, így élőben még ütősebb, és ez már a későbbi, klasszikus Pantera 100%-ban.
-
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #18620 üzenetére
Hát ez az. Ingyen akarja megúszni, ami pénzből készült.
-
Dilikutya
félisten
válasz BullHurley #18616 üzenetére
Minek letölteni? Spotify-on fent van, és legalább a zenekar is kap valamennyit utána.
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #18613 üzenetére
Szerintem a többin is csak ezek szoktak, az aktuális keverés. Kivéve, ha kiadják az eredetit, mint most pl. a Testament.
-
Dilikutya
félisten
válasz csakany2001 #18590 üzenetére
Life Of Agony hatást is érzek néhol. Ami nem csoda, mert Sal Abruscato dobos a TON-ban és az Agony-ban is sok időt töltött, és ott volt a fontos lemezeknél, volt némi zenei áthallás a két bandánál.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz flash- #18577 üzenetére
Kis adalék a Spirit Carries-hez: két nappal a pesti koncert előtt meghalt Portnoy húga, konkrétan a zágrábi koncert előtt fél órával közölték vele a hírt. Azon az estén, és a turnén neki szól a Spirit Carries.
-
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #18532 üzenetére
Valószínűleg nem volt más épp szabad. Hónapokkal ezelőtt elfogytak a jegyek, lett volna idő nagyobb helyre rakni. A Five Finger Death Punch is átköltözött az Arénába. Arch Enemy volt is már ott, és nem is ilyen felállásban, hanem a kultklasszikus, de kevesebb embert mozgató Carcass-al.
Azon azért meglepődtem, hogy a Powerwolf majdnem teltházat csinált az MVM-ben most kedden, állóhelyek tudtommal el is fogytak.
-
Dilikutya
félisten
Ezt nem vártuk. Elhunyt Paul Di'Anno, az Iron Maiden korábbi énekese.
-
Dilikutya
félisten
A jegyeladások megkíméltek attól, hogy elmenjek. Belegondolva, az Arch Enemy is vagy 15 éve nem nekem zenél, az In Flames meg 20. Na jó, az Arch Enemy néha összekapja magát.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18493 üzenetére
Portnoy volt az fő dalszerző Petrucci mellett.
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #18472 üzenetére
Ránézésre nem a fémház lesz ennek a fülesnek a legnagyobb baja, hanem minden más. Olcsó, vékony kábel, hamar törik, meg valószínűleg ezek a hangszórók mindenben is szarul szólnak. Nekem egy Sony WF C-500 bluetooth füles van sétához, vagy ha egyedül tömegközlekedek, azt mondom, korrekt. Vezetékest ilyen kis agybadugósból nem vennék többet. Otthoni zenehallgatáshoz helyhiány miatt valami olcsóbb hifi fejhallgatóban gondolkodom a régebben használt erősítő + hangfal helyett, esetleg egy DAC mellé, mivel a PC a CD lejátszóm is.
-
Dilikutya
félisten
Ugyan nem metal, de mivel a Metallica is megemlékezett róla, így talán elfér, hogy ha máshol nem itt a Prohardver-en, de mi is megemlékezzünk.
Szeptember 28-án elhunyt a country egyik nagy legendája, Kris Kristofferson. Nálunk mondjuk színészként ismertebb volt, ő játszotta Gumikacsát Sem Peckinpah Konvoj című filmjében (a képen balra pedig a zseniális Ernest Borgnine, a háttérben Burt Young).
-
Dilikutya
félisten
Iron Maiden koncertre mindkét napra elfogytak a jegyek.
-
Dilikutya
félisten
Mindeközben helyreállt a világ rendje. A Slayer lenyomta az első koncertjét 5 év után.
Meg is néztem gyorsban pár felvételt, el is kapott a hangulat, nem semmi formában tértek vissza. Kerry King már nem is tiltakozik annyira a folytatás ellen.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Azt most nem tudom, ma még a rajongói klub elővétele van, vagy már a Live Nation klubtagoké (ez egy sima emailes regisztráció, ingyen, bárkinek), de ilyenkor a jegyeknek csak egy kis részét értékesítik. Ha lement a Live Nation tagok köre is, megnyitják az egészet.
-
Dilikutya
félisten
Limitált értékesítés volt, holnap indul a nem klubtagoknak is, lesz hely rogyásig. De tényleg kicsi lett nekik az Aréna. Voltak párszor, de legutóbb a Groupamát is szépen telepakolták, nem hiszem, hogy most ne telne meg akkora hely.
Én nem is próbáltam besorolni, lesz jegy később is.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18420 üzenetére
Amennyi szar, meg drágulás volt az utóbbi években, ez nem is drága. A 2022-esre 27 ezer volt a kiemelt álló. Mondjuk ilyen most nincs is, egységes a küzdőtér.
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #18413 üzenetére
Mi bajod az ...And Justice for All-al?
-
Dilikutya
félisten
válasz TeeBee73 #18409 üzenetére
Ez nagyon szűklátókörű és begyepesedett gondolat.
Az első négy lemez hibátlan thrash metal alapmű, ez azért nem képezi vita tárgyát. A Black Album egy nagyon jó kapudrog a metal világába, korrekt, fogós slágerekkel. Hogy van-e nála jobb metal lemez? Rengeteg, nyilván, még 1991-ben is. Még a könnyebben befogadhatók között is. Én anno viszont nem ennek a klipes számait ismertem meg először, hanem a csütörtök délutáni Mahasz Top40-ben az MTV2-őn a (mai napig szuperszexi) Geszler Dorottya felkonferálásában az Until it Sleeps-t a klippel együtt. Teljes lemezként viszont egész biztosan nem a Load/Reload volt az első, amiket egyébként én akkor is, most is jónak tartok, féleg a Load-ot. Teljesen más, mint a korábbiak, bár a Black Album-on már volt sok dolog, ami előre vetítette. Azok teljesen jó hard rock lemezek nagyon erős dalokkal. Kicsit ide illik stílusában a Garage Inc (mármint az új felvételeket tartalmazó része) is, a Thin Lizzy és Blue Öyster Cult feldolgozások különösen.
Utána a lemezen nem szereplő I Disappear kicsit kilóg a sorból, egy egész tökös stoner metal nóta különösebb előzmény és folytatás nélkül.
A St. Anger-re mondanám, hogy hagyjuk is, 20 év alatt se sikerült jóra hallgatni, pedig amúgy vannak jó pillanatai, kicsit faragnak rajta, eldobálják a fölösleget, és egy egészen jó EP vagy max 40 perces album lehetett volna belőle. De már egy normális keverés is sokat dob rajta, létezik egy másik változata, nem tudom, min jelent meg, DVD volt, az biztos, azon teljesen máshogy szól.
A Lulu egy egészen jó lemez lehetett volna, kb. mint a Load, de hála szegény Lou Reed-nek (ráadásul ez volt az utolsó nagylemeze), hallgathatatlan.
A maradék 3 lemezük nekem nagyon egybefolyik, bár a Death Magnetic-et a megjelenéskor agyonhallgattam, kimondottan erős, a két utolsó teljesen másolja is. A Hardwired-re még vissza tudok emlékezni, de a 72 Seasons-ről semmi sem ugrik be. Sokan mondják, hogy elnyomta teljesen a talán pont aznap megjelenő Overkill lemezt, de nem nálam.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
2025. május 27., 19:00
IRON MAIDEN - Run for Your Lives World Tour 2025/26
Budapest ArénaNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Van új Flotsam And Jetsam.
Jó kis power/thrash a tőlük megszokott minőségben.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18354 üzenetére
Nekem most beugrott egy, ráadásul itt se seprűvel simizik a dobot: Exciter. Fasza kanadai speed-thrash, 40 éve nyomják, Dan Beehler kezdettől fogva az énekes a dobok mellett. Igaz, volt időszak, amikor csak dobolt, de kb a karrierjük felében ő is énekelt, most is.
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #18352 üzenetére
Miért ne tudna? Amúgy koncerten szólóban szerintem nem dobolt, a Genesis-ben meg Peter Gabriel kiválása óta külön turnédobos volt, Collins max beült koncerteken olykor a show kedvéért. A lemezeket ő játszotta fel, de ott meg nem egyszerre veszik fel, többnyire.
A Genesis meg alap progresszív rockzenekar, mégha voltak is popos dalaik. Szerintem bőven elférnek egy rock rádióban.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #18349 üzenetére
Mondjuk ha már eredetizel, akkor tedd be az eredetit, ne egy olyan felvételt, ami 30 évvel a lenyúlás után készült.
Tessék, itt van Harry C. Browne 1917-es felvétele, és még ez sem az eredeti. Mondjuk eredetit nehéz is lenne találni, ez egy tradicionális gyerekdal az 1800-as évekből, még az sem biztos, hogy ez az 1917-es az első, ami megjelent lemezen.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #18338 üzenetére
Azért az nem életszerű, hogy egy zenész azt mondja az új lemezére, hogy rossz. Évtizedekkel később le lehet tagadni, volt rá példa, ellenkezőjére is, hogy továbbra is kiáll valaki egy elég megosztó lemez mellett. De friss megjelenést nem szoktak lehúzni. A sztori amúgy nem így van, a keverésnél a zenekar se volt ott, már turnén voltak, ők is utólag szembesültek vele. Gillan utólag nevetve mesélte, hogy kidobta a CD-t az autó ablakán. Amúgy elmondása alapján szerette, jó volt megcsinálni a lemezt, de ő sem érezte magát odavalónak. Konkrétan mondta, hogy el tudta jól énekelni a régi dalokat is, de ő nem Ozzy. Amúgy szerintem (is) jó lemez a Born Again, a borító is zseniális(an ocsmány).
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #18336 üzenetére
Így is tovább húzta, mint pl. a videójátékos magazinok. Gamestar, PC Guru évekkel ezelőtt leállt. De sajnos teljesen érthető. Sajnálom, mert fontos volt, de én se vettem, csak olykor a CD miatt. Szerencsére a lemezkiadó meg a koncertszervezés még megy.
-
Dilikutya
félisten
Nem rád értve, de túlmisztifikálják sokan a zenekarosdit mindenféle hülye elvek, trúság stb. mentén, és tök gáz, ha valaki pénzt is keres vele. Ezzel szemben a valóság az, hogy hobbizenekaroknak piszok nehéz pl. egy turnét összehozni, pláne ha kontinenseken átívelő. A lemez felvétele, kiadása ma már talán nem akkora mutatvány, olcsón is lehet viszonylag jó minőséget hozni, és ott a Bandcamp, Spotify... persze ha már rendes marketinget, terjesztést akarsz, kell a kiadó. Koncert, minél nagyobb, annál több ember munkája. Egy főállású zenekarnak mindezeket ki kell termelnie, ehhez is segítség, ha nem adják fel a bejáratott nevet, ahhoz meg minden joguk van, hogy pénzt is keressenek vele. Nem a Linkin Park és hasonló zenekarok a lemezipar csúcsmilliárdosai amúgy, akkor se, ha polgári állásra nekik már nincs szükségük valószínűleg.
-
Dilikutya
félisten
Minden joguk megvan, hogy folytassák ugyanazon a néven. Volt egy tagcsere dobos fronton (eltelt 7 év, lehet amúgy is kilépett volna azóta), meg van új énekes. Chester nem volt alapító tag, bár tény, már azelőtt beszállt, hogy a zenekar neve Linkin Park lett volna. De az AC/DC és a Pokolgép sem váltott nevet, amikor énekest cseréltek. Valószínűleg új néven is sikeresek lennének, a Warner marketinggépezetével a hátuk mögött kb. mindenki is tudná, hogy ők a Linkin Park. 1-2 tagcsere miatt nem érzem jogosnak mindenesetre, hogy a többiek szopassák magukat új névvel. Vannak zenekarok, ahol valóban nem lehet 1-1 ember nélkül ugyanazon a néven játszani, de ez nem az. Motörhead Lemmy nélkül elképzelhetetlen, pláne hogy a legklasszikusabb felállásból sem él már senki. De az a Motörhead, Lemmy meg az isten, és olyan zenekar nem lesz még egy.
A Stone Temple Pilots (rövid ideig Chester is énekelt itt) és az Alice In Chains is talpraállt új énekessel, pedig a klasszikus 90's grunge korszak két emblematikus frontembere adagolta túl a kábszit náluk.
Ha van egy zenekar, akik kurva sok melót fektettek abba, hogy az a név sokat érjen, ők alapították, és övék a jogok, akkor igenis folytathatják ugyanazon a néven.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #18319 üzenetére
Nekem most a melegre tekintettel felváltva megy Nile és Stan Bush + hasonszőrű 80's előadók, minden ami Véres játék filmzene meg Sunset Strip.
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #18317 üzenetére
Mondjuk a Trash szerintem egy jó lemez, hamisítatlan 80-as évek végi hard rock. Lehet a Poison elcsépelt, egyeseknek nyál, gagyi, de szerintem az egy kurvanagy nóta.
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #18315 üzenetére
Nem. Trash (szemét, hulladék) metal a Slipknot és társai, meg minden deathcore. Amire te gondolsz, az thrash metal, mint a Slayer, Metallica, Exodus, Testament, Kreator. Alice Cooper meg egyik se, leginkább hard rock.
-
Dilikutya
félisten
válasz Akelaus #18265 üzenetére
Akvárium nagyterem talán 1200 fős. Anno valamelyik jubileumi Mayhem buli az A38-on volt, az 600-800 max. Barba Negra Red tuti sok lesz. Én eddig a Panterán meg a Kreator/Biohazard bulin voltam, azokon a keverő előtt teljesen rendben volt a hangzás. Viszont a black metal más, abból szerintem eleve könnyebb egybefüggő zajmasszát keverni. Lehet nem oda kéne tenni valóban.
Thy Catafalque-al mi a baj, hogy koncertező banda lett? Mondjuk én nem szeretem, nem tudott soha megfogni, ahogy anno a Gire sem. TC-t próbáltam mostanában is, amúgy volt is olyan szám az újakon, ami tetszett, de összességében nem az én világom. Ismerem a Tűnő idő tárlat óta, Gire is szembejött velem már a korai keményzenés ismerkedéseim alatt tizenéves koromban. Ettől függetlenül örülök, hogy ha csak ritkán is, de van koncert is, kellenek a minőségi, élőben is szereplő produkciók.
-
Dilikutya
félisten
válasz Akelaus #18246 üzenetére
Igazából a ma nagy névnek számító black metal csapatok régen is igyekeztek a költségvetésükből minél többet kihozni. Se az első Mayhem, se az Emperor, se a korai Immortal nem szólt szarul. A Darkthrone is igyekszik lavírozni a hallgatható és a "trve" hangzás között. Trve amúgy is csak akkor lehetsz, ha koncert közben előtte elhantolt max exhumált döglött varjakat szagolgatsz nejlonzacskóból, aztán két demó után szétlövöd a fejed egy vadászpuskával, az agyadból pedig a többiek pörköltet főznek, az állkapcsod meg a dobos hordja majd nyakláncon. Minden egyéb pózerség.
A Transylvanian Hunger tényleg elég gyatra, de a Soulside Journey nem szólt rosszabbul, mint a korabeli skandináv death cuccok többsége. Amúgy az egy remek lemez, méltatlanul kevés szó esik róla.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18226 üzenetére
Nálunk lett volna a megnyitó, biztos egy rendes, keresztyény nemzethy Tóth Gabi, a magyarok ősasszonya lépett volna fel, nem ilyen csörömpölő lumpen elemek.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Miért nem jársz rendes koncertekre? Pl. 5 éve a Slayer-en a 3. sorban nem volt ám kamerázás...
A rockmaratonos Phil Anselmo bulit nem is említem, amikor 20 év után újra Panterát énekelt magyar színpadon. Ott még a leghátsó sorban se nagyon tudtál szerintem kamerázni.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Az októberi In Flames/Arch Enemy/Soilwork bulin már nem kell gondolkodni, tegnap elment az utolsó jegy is.
-
Dilikutya
félisten
válasz SunMount3r #18171 üzenetére
S&M2 elég csendben jött ki, lehet én nem is hallottam még. Az S&M a maga korában nagyot ment, nem is volt jellemző, hogy ilyen metal zenekar ilyen projektet csinál, meg pl. a direkt ide írt új dal is jó volt.
-
Dilikutya
félisten
Lehet tippelni, mikor indul a klasszikus Sepultura turnéja....
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz csakany2001 #18094 üzenetére
Én eddig szép sort offoltam júniusban, Megadeth, Body Count (ráadásul az előzenekar se volt rossz, jól hozza a 90-es éveket nem kevés Dog Eat Dog-gal), ma a Hatebreed/Crowbar. De csütörtökön a szerviz nem marad el, remélem, szép pénzt költhetek a kocsira.
Az Exodus/Abbath/Deicide nagy fájdalmam, de nyaralás miatt már most felejtős. A többi még versenyben van. Bár az Anthrax/Testament/Kreator is veszélyben asszony szülinapja miatt. Overkill-t, Cannibal Corpse-t meg kéne csípni, utóbbi amúgy is egy szép csomag szintén. In Flames-el az a baj, hogy lassan rá kell jönnöm, hogy 20 éve nem szeretem.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18082 üzenetére
A Rákosi, majd a Kádár rendszer akár csak a társadalomban, gazdaságban máig ható, óriási károkat okozott, úgy a kultúrában, könnyűzenében, közízlésben is.
A 60-as években már volt Beatles, Rolling Stones, nekünk volt Metro, Illés, meg az Omega a Petróleumlámpával. Aztán jött a Led Zeppelin, a Black Sabbath, a Deep Purple, a Pink Floyd, itt maradt az Illés, Zorán, Kovács Kati, Bródy, ezeknek épp tökömtudja melyik formációja, LGT. P. Mobil ezekhez képest sehol sincs. Pedig vitathatatlan úgy általában a magyar zenészek tehetsége, ez kiderült a 80-as években, amikor ha lemezt nem is adhatott még ki akárki, de demók készültek, és nem egy közölük ma is emlékezetben van, akár külföldön is. Ma pedig kimondottan erős az underground.
Én pl. a Lordot sem nagyon tudom értékelni, de pl. a Karthago élőben jó. Engem a mai napig az Omegával is ki lehetne kergetni a világból.
És ennek a sok tinglitanglinak lett a vége, hogy előbb kezd el valaki motoros találkozókon zenélgetni egy kőbuta Random Rock Band nevű formációval, minthogy olyan zenekarok emelkedjenek ki, mint a zseniális Angerta, az Isten Háta Mögött stb.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Én voltam betonszar Ricse koncerten. Akkortájt volt, amikor Feró aktívan zsűrizett, talán a Megasztárban. Nagyon kellemetlen koncert volt, ahogy totál úgy éreztem, mintha most is a TV2-t nézném.
Mondjuk ez egy egyhetes fesztivál volt, nem klubkoncert, na de akkor is.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Beatrice nekem kb. azóta fura a jó idővel, mióta többet tudok a korszakról, és pl. Feró munkásságáról. Mert lemez ugyan a korai időkben nem jöhetett ki, de Ferónak volt a Bikini is, meg rengeteg szöveget írt, pl. az első Pokolgépre is. Nincs ezzel semmi gond, de a nemzet csótánya imidzsen kicsit ront. Ő inkább mostanra lett a nemzet csótányainak egyike. Annyira meg a Beatrice szerintem se volt sose jó, bár nekem a korszak szinte összes hazai zenekaráról ez a véleményem. P. Mobil, Dinamit is butácska.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #18070 üzenetére
Ozzy szólóban is remek. Mondjuk a korai lemezein vannak nekem mai füllel élvezhetetlen dalok, de a slágerek feledtetik. De nekem legjobban akkortól tetszik, amikor Zakk Wylde lett a gitáros.
-
Dilikutya
félisten
Nekem a Hangerőmű volt az utolsó vállalható Ossian lemez. A későbbieket is meghallgattam, igaz, van, amit sok év késéssel. Nem csak az önismétlés a baj, hanem hogy egész egyszerűen rossz.
És Ossian ügyben a Hammer nem ismer se tréfát, se kritikát. Egy, azóta megszűnt alter zenei oldal szerkesztője voltam régebben, a Hammertől is mindig kaptuk a CD-ket kritikára. Épp a Küldetés volt az aktuális lemez, nem is dícsértem túl (közepszar, nem sárba döngölős, de inkább negatív kritikát kapott, tényleg nem jó lemez), és a sajtósuk mondta, hogy nem voltak boldogok a Hammer-nél. Konkrétan, nem emlékszem, vagy a Lénárd (R.I.P) vagy a Hartmann fel volt háborodva.
Az Óriás feldolgozás szerintem zseniális. Maga az ötlet is, de igényesen is lett megcsinálva. Poén, de abszolút tisztelettel nyúltak hozzá. Én is tisztelem az Ossiant, mert élő fém, meg elvitathatatlan a jelentőségük, bár a jelenlegi tagságnak a klaaszikus lemezekhez semmi köze. De még a Paksi-Rubsics is tudott jó lemezeket csinálni.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18062 üzenetére
Paksi soha sem volt a Pokolgép énekese. Basszusgitáros volt, az eredeti énekes Németh László, őt követte Kalapács. A sztori többi része akár stimmelhet is, bár az első Pokolgép lemez csak évekkel később jött ki.
Ezt emg muszáj linkelnem: Óriás - Márhívó (Ossian cover)
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #18031 üzenetére
Ha jól emlékszem, a Shock-on a hangzásról egy betű szó sem esett. De mondjuk a keverő előtt szokott a legjobb lenni, a hangosítók is ott hallgatják.
Én kétszer voltam az új Barbában (Pantera, Kreator+Biohazard), a büfére, mosdóra van panaszom, de a hangzással egyszer se volt gond, se a nagyszínpadon, se a kicsin. Bár én jellemzően mindig középre, a keverő előtti terület közelébe megyek. 20+ év koncertrejárás alatt kitapasztaltam már. Amit semmi sem mentett meg, az a 2010-es csillebérci Metalfest volt, ott nem találtam olyan helyet a nagyszínpadnál, ami jól szólt volna.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Kiégtem.
-
Dilikutya
félisten
válasz Soulfly842 #18023 üzenetére
Világ legjobb koncertfelvétele. A második meg a Tankcsapdától a Johnny a mocsokban tankológiás verziója.
-
Dilikutya
félisten
Szombat estére magas művészet:
Disztraktor - Álom egy tanya (Tekknő cover)Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Akelaus #17997 üzenetére
A régi düreres buli 5 éve volt, akkor még lemezen se volt annyira botrány az öreg.
Benton papa azért jobb formában nyomja, mondjuk ott a lemezek minőségében sincs olyan szórás, egy szint alá nem megy, idén meg kimondottan jó lemezt hozott össze ő is.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Lehet el vagyok szokva a Six Feet Under-től, de ez az új lemez elég jó. Is lehetne. Zeneileg kimondottan erősnek érzem, de amit Chris Barnes művel, az vállalhatatlan.
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #17978 üzenetére
Csak két koncertélmény az elmúlt két hétből: Angertea és Igor.
Ha a csak magyarul éneklőket nézzük, akkor valóban nagyon kevés van.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #17970 üzenetére
Van jó, igényes magyar metal bőven.
-
Dilikutya
félisten
Jövőre sem maradunk UDO nélkül.
2025. március 2
Miután leszögezte, hogy nem játszik mos már tényleg Accept dalokat, a turné neve Balls to the Wall 40th Anniversary Tour lesz.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #17960 üzenetére
Jó kis banda, elég régiek, de még pár éve is adtak ki fasza lemezeket.
Az In the Army Now kb olyan, mint a Black Sabbath Paranoid-ja, sláger, de annál csak jobb dalaik vannak.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz TripleB #17955 üzenetére
Jaja, Dávid zenélt már velük, Póval meg Marcival a HAW-ban nyomták. Meg ő és Pó voltak a Stereochrist-ban is, bár nem tudom, egyszerre-e. A dobos Ördi kicsit topik idegen, ő a jászberényi dallamos HC Redline Offside-ban zenélt.
Hiányzik a HAW, kétszer hívtuk le őket vidékre, bitang bulikat nyomtak. Igor is játszott nálunk, Pó egy másfél perces szám alatt lehúzott egy Kőbányait miközben basszusgitározott, haverom tartotta a sörösüveget.
Mondjuk az első HAW marad az itteni legendás koncert, hozták a Corrodal-t meg a Vostok Room-ot, helyi részről meg a Heavyweight nyomta a sludge-t. Másfél évtizede. Még megvannak a pólók a buliról.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
IGOR – My Plague (feat. Csihar Attila)
Családcentrikus sludgecore Budapestről. Jövő héten jön az első teljes lemez, május 15-én be is mutatják.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Egy említést ez is megérdemel:
-
Dilikutya
félisten
válasz snecy20 #17916 üzenetére
Most voltam 2 hete Atomic koncerten, jó volt. Másnap meg a Bedlam-os Mester Csabával és a tankcsapdás Labival pacsiztam a képregénybörzén.
Novemberben ugyanitt így nyomta az Atomic: Down, Haláltábor / Segíts nekem Death Metal / Pontos légy, kaszás / Cápa / Gyilkos rózsa / Atomkorszak / Temető / Sátán metal[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #17913 üzenetére
Jó kis banda volt, a basszer később a Winklerrel és Báthory Zolival (Five Finger Death Punch) játszott a Ladybird's Bite-ban.
Jó lenne, ha valaki az ő cuccaikat is kiadná újra egyszer.Az Undertaking könyv + CD nekem is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Hoppá. Carcass a Rockmaratonon.
-
Dilikutya
félisten
válasz btraven #17905 üzenetére
2024-es lemez. A zene pontosan ilyen, dohos doom/heavy rock.
Castle Rat - “Cry For Me” (Official Music Video)Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Elhunyt Eddie Sutton, a kultikus New York-i HC/crossover thrash Leeway frontembere.
A szerencsések láthatták a zenekart először és feltehetően utoljára 2019 Budapesten isNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Normál álló 24990 Ft
Kiemelt álló 28990 Ft
Ülő is valami hasonló, illetve abból van valami 17990-es is.
2024-ben az Arénába egy Dream Theater szerintem teljesen rendben van ennyiért, Ozzy-t drágábban halogatták már évekkel ezelőtt is.Lehet bevállalom. Még azelőtt, hogy jött volna a koncert, valahogy elkezdtem sorban a régi lemezeiket hallgatni, most jól esett, pedig pl. az elsőt tuti nem hallottam vagy 20 éve.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Erre lehet elmegyek. Sose láttam őket élőben, de most így a 40-es jubileum, meg klasszikus felállás azért elég vonzó. Nemrég hallgattam az Images and Words-ot, hatalmas lemez még mindig. Hihetetlen, hogy a Pull Me Under-nek 30 év után sincs vége.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17857 üzenetére
Seventh Star konkrétan szólóalbum lett volna, csak az eladhatóság miatt, kiadói nyomásra lett Black Sabbath.
-
Dilikutya
félisten
válasz Peterhappy #17853 üzenetére
Néha totál nem Black Sabbath, de nagyon jó anyagok. Igazából azt se bánnám, ha Tony bácsi összerantana még egyet. Azon sem sértődtem meg, hogy Dio-val csináltak anno, pedig már menetelt újra az Ozzy-s felállás is. A 3 énekes korszaka zeneileg is elég más, és mind jó.
-
Dilikutya
félisten
Nem csak a Nova Rock-ra jártak, sokat játszottak Európában a fesztiválszezonban. Audioslave sem jutott el ide, Soundgarden legalább volt egyszer, bár ez sokunkon nem segít. Meg majdnem volt Chris Cornell szólóban a Szigeten, de elmaradt, utolsó napokban fújták le.
-
Dilikutya
félisten
Évekig jártak Ausztriába, nem igaz, hogy egy magyar RATM koncert se jött össze. 10+ éve a Szigetre pletykálták, de végül az se sikerült. Most meg már pletyka szinten sincs hasonló zene se a Szigeten.
-
Dilikutya
félisten
Kétszer voltam eddig, nem volt gondom. Panterán mondjuk volt tömeg, de ez talán érthető. A Biohazard szellősebb volt, még inni is tudtam a büfében később is. Hangzással, levegővel nem volt baj, mondjuk egyik koncert sem nagy melegben volt, hanem csak kellemes 20+ fokos kinti időben. Szerintem menj el nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest