Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
plus44
veterán
na az akció végéig offolom a topikot.

-
MrCsiT
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Én most kaptam meg a "kapsz 3000 Ft-ot ha meghívod egy barátod, és Ő is kap az első kártyás fizetésekor" üzenetet. Kérdésem, hogy ha rendel egy pl. családtagom, akkor a meghívás miatt a POSTA vajon ingyen lesz, vagy azt a kedvezményt emezzel együtt már nem kapja meg?

-
szuladam
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy mikor kapom meg a 3000 forintomat?

-
Reverting
őstag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Ahhh na kezdodik...
megint napi 200 hsz...
)
Nekem is most jott.
-
Tuomas
addikt
válasz
XboxGamePass
üzenetére
F*ck azt hittem csak káprázik a szemem/bugos az alkalmazásom. Akkor megint jönnek a topikba a 3000 ft-ot (booocs, családon belül n*3000 ft) kétségbeesetten követelő emberek.
Mikor kapom meg a 3000-t, hogy kapom meg a 3000-t, a cimborám nem kapta még meg a 3000-t, én sem kaptam meg a 3000-t, emellé ingyé van-e a kártya, nem vót ingyé a kártya, deb*zi ez a revóút témákkal.
-
XboxGamePass
senior tag
Megint van 3000 Ft-os meghívás... Nem volt elég sikeres az előző időszak nekik?

-
plus44
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
Segítek. Összefoglaló! Jó vastagon, pirossal szedve. Eltéveszthetetlen(nek hittük).
Melyik pénznemet használja először?
Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli. Hivatalos Revolut leírás: [link] -
zsamiatt
őstag
Sziasztok, A revolut alap vásárláskor automatikusan vált a helyi pénz nemre vagy mindig először át kell váltani manuálisan? Tehát ha Ft-ban töltöm fel, de euroban fizetnék akkor eurora váltja át automatikusan?
Ha jól láttam a kártya dobozán automatikus, de nem tudom mi a különbség a manuális vagy az automata váltás között. -
frv
csendes tag
Ha valakinek még nem lenne meg:
https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2019-evi-sajtokozlemenyek/az-mnb-tovabbi-12-honap-felkeszulesi-idot-engedelyez-az-eros-ugyfelhitelesites-bevezetesere -
byo
tag
Nekem ma volt egy online fizetésem neten (13:17).
Dijneten keresztül történt. Válaszban (email) elutasítást kaptam, a Revolute-on függőben van.Az Ön Díjnetből kezdeményezett bankkártyás fizetési tranzakciója - a pénzintézet visszajelzése alapján - sikertelen volt.
-
Tuomas
addikt
Én 10 perce vásároltam kártyával a spárban, kb 3 000-ért.
Minden ok volt. -
plus44
veterán
Betesz most ezeknek a kártyáknak ez az EU-s módosítás. Ennyi. Várunk és remélünk.
-
sopruk
senior tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Köszi! Egy másik üzenet volt a helyén (hogy pin kóddal aktiváljam majd a megérkező kártyát), és csak a bezárása után jelent meg a hibaüzenet...
-
htc07
addikt
válasz
XboxGamePass
üzenetére
kezdhetnének már ezzel valamit, használhatatlan így az egész, hogy kétnaponta nem megy.
-
anadroid
senior tag
Mai rémtörténet a PSD2 utcából:
Utalnom kellett néhány tízezer forintot, ezért a Revolutra áthúztam a szükséges összegnél valamivel többet a Curve-on át az Erste Virtuális VISA kártyámról (ahol előtte beállítottam a limitet a szükséges érték fölé). Átjött, abban a percben utaltam is. Az Erste számlán nem változott az egyenlegem, a Curve és Revolut is visszajelezte a tranzakciót sikeresként (a Revolutról megjött mindkét email is), majd 5 percre rá az Erste kiküldte a sikertelen tranzakció SMS-t (VISA azonosítást kérőt bezzeg nem küldött). Most várok arra, hogy a kedvezményezett visszajelezze, megkapta-e a pénzét, addig nem akarok a Revolut ügyfélszolgálaton kavarni.
Aki ezt a PSD2-t kitalálta és főleg, aki idehaza implementálta, egyéb aljasságokra is képes. Sajnos az Erste elkapkodta, augusztus 23-án kérés nélkül bekapcsolták.
-
KTU
addikt
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Volt kérdés: turbó vagy "sima"?
Vagy rányomtál és küldte. -
szuladam
aktív tag
-
KTU
addikt
válasz
plus44
üzenetére
Hajnal 4 - 5 körül OK volt az OTP feltöltés.
Utána utaltam.
Utalás viszont nem ment még át, olyan fiókból utaltam ahol megkérdezi: turbó vagy "sima",
Most nem a turbóra nyomtam.
Hetente többször rendszeresen utalok.
Eddig mindig a turbót választottam, alig pár óra alatt reggel 9h előtt számlán volt a pénz,. -
balco
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
És aki KPban kapja az fog utalni?
Valahogy a mondandód eleje és vége nincs összhangban.
Arról nem beszélve hogy a legtöbb számlacsomagban jelenleg nincs ingyen belföldi utalás sem.Innentől nem reagálok többet az off témákra.
NAV és Revolut szempontból tud még valaki valamit hozzátenni? -
plus44
veterán
Masnal sem mukodik a top up? Otp-s kartyaval, boven eleg fedezettel. Bekeri a biztonsagi kodot, beirom (helyesen) majd elutasitja a bankomra hivatkozva.

-
kokokka
addikt
-
tboy93
nagyúr
A többség Magyarországon még mindig kp-ban kapja a fizut. Ha van is számlájuk, alig használják sokan. Őket tuti rá nem veszed a Revolutra, nem is értenék, fölösleges macera. A külföldi rev számlára utalás meg drága. Abszolút nem optimális megoldás. Fentebb már említettem, miért nem nyitsz egy CIB számlát, minden 0Ft. Erre ingyen utalnak és tudnak bankban pénzt is befizetni rá. [link]
-
balco
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
"Egyértelmű hogy nem tudsz mindenkit erre kényszeríteni még akár sajnos évekig.
Max egy páran kezdenék el ezzel.
Ígyis-úgyis megmarad a külön adminisztráció. (onnantól meg mindegy hogy ki milyen úton fizetett)"Ne legyen már mindenki write-onlyban.
Már korábban is írtam, hogy ne a részleteken lovagoljunk. Az eredeti kérdésemre nem válaszolt szinte senki azóta sem.
-
balco
aktív tag
válasz
vmarci21
üzenetére
Nem feltétlen gondoltam bekérő létrehozásra.
Mindenki tudja hogy mennyi az annyi és küldi.Egyértelmű hogy nem tudsz mindenkit erre kényszeríteni még akár sajnos évekig.
Max egy páran kezdenék el ezzel.
Ígyis-úgyis megmarad a külön adminisztráció. (onnantól meg mindegy hogy ki milyen úton fizetett)Ami probléma lehet még ha sok pénzt kell levenni egyszerre, mert olyat kell fizetni amire nem tudjuk elektronikusan költeni a pénzt. (de ehhez már az kell hogy sokan használják)
Igazából ez csak egy gondolatkísérlet, közel sem biztos hogy én megvalósítom. Pont a szülőkkal való nehézkes megértetés miatt. (pedig a környék talán legjobb iskolájáról van szó)
-
Bunda555
tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Minden engedélyezve van, pénz is van rajta, szinte minden nap vásárolok vele. Az is lehet, hogy azóta már fizettem is OTP-s terminálnál. Ha sikeres a vásárlás, akkor nem firtatom, hogy milyen volt a terminál, csak a két sikertelen esetben kérdeztem rá. Na mindegy, csak érdekelt, hogy volt e valakinek hasonló tapasztalata. Azt hittem az OTP lázad a Revolut ellen, de ezek szerint nem...
-
-
Bunda555
tag
Kétszer próbáltam a kártyámmal olyan üzletben fizetni, ahol OTP kártyaterminál volt. Mindkétszer elutasította. Próbáltam a chip+pin-t és érintéssel is. Előtte már fizettem vele máshol érintéssel, probléma nélkül. Az volt az OTP-s terminálnál a hibaüzenet, hogy "nem tudjuk autorizálni". A pénzt levonta tőlem, de a terinál nem fogadta el a vásárlást, majd egy óra múlva a Revolut sztornózta a vásárlást és visszakaptam a pénzt. Valaki találkozot már ilyennel? Csak OTP-s terminálnál tapasztaltam.
-
KTU
addikt
-
plus44
veterán
Standardrol Premiumra valtas soran, amennyiben mar meglevo kartya helyett igenyelnek ujat, ugy meglevo kartyadatokkal kaphatok, vagy uj lesz a kartyaszam? (Mar csak azert meg tobb helyen ez van megadva online fizeteskor, stb)
-
Zeki
nagyúr
Paypalról hogy lehet Revolutra utalni? Csak a kártyát elég hozzáadni, vagy más is kell?
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Kötöttem egy ideje Revolutos telefon biztosítást mik a tapasztalatok?
Mert sikerült le ejtenem a Mate20 pro telefonom. -
vmarci21
tag
Készpénznél könnyebb lehet a Revolut, de azért felmerül néhány "apróbb" probléma:
- havonta bekérő linkeket létrehozni ekkora darabszámban nem embernek való feladat. Főleg ha van más megoldás.
- osztálypénz a te "számládon" lesz, nem egy osztályszámlán, amihez több kinevezett személy is hozzáférhet. (mondjuk papír pénznek is csak egy kezelője lehet, így ez ahhoz képest nem visszalépés.)
- osztálypénz a te "számládon" lesz, keveredik a saját költségvetéseddel, úgy hogy így-is úgy-is külön kell nyilvántartást vezetni.tehát nem tűnik egy túlságosan automatizált megoldásnak, minden lépés megmarad, ami készpénznél is van, csak éppen digitális formában (leszámítva a "bemegyek az iskolába" részt). Egy alsó becsléssel nekem az jött ki, hogy egy 20 fős osztály esetén tanévenként legalább 2 óra munka van vele - de valószínűleg inkább több. - miközben technikailag a havi befizetéstől a nyilvántartás vezetéséig, minden automatizálható lehetne - bár nyilván ez már nem megy ingyen, saját fejlesztés esetén is minimum a kártya-elfogadás díját ki kellene fizetni (1-2%). Havi díjas szolgáltatásnál meg nyilván havi díj van (bár ezekre általában csak iskolák tudnak előfizetni, és ilyenre példát még nem láttam magyar iskola részéről).
Tehát végkövetkeztetésképp: ilyenre használni a Revolutot már elsőre eléggé fapadosnak tűnik; látva az iskolák számára elérhető szolgáltatásokat pedig még nagyobb a kontraszt.
Tudom, ez túlmutat a topik témáján, és nem is segít, mert az iskolákra nem tudsz hatni, hogy milyen szolgáltatásokat vezessenek be.
-
hedgehog
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Hivatalosan már korábban sem szedhettek volna, mert a törvényben benne van, hogy nem háríthatják át az ügyfélre. De mivel a törvényben az nincs benne, hogy más néven sem kérhetnek ugyanilyen mennyiségű pénzt, ezért pl. a KH "könyvelési díj"-nak hívja.
Én ezért intézek mindent Revoluton. A KH gyakorlatilag csak arra van, hogy a vállalkozói számlámra oda jön a pénz, azt átteszem a magánra, van egy KH-s hitelkártyám a visszatérítés miatt és a számlához járó sima visa-electronnal töltöm a Revolutot. -
-
balco
aktív tag
válasz
instantwater
üzenetére
Egyrészt nem akar mindenki havonta fizetni, hanem egyszerre elküldesz akár egy egész évet.
Másrészt elég sok bank továbbra is számol utalási díjat ahogy sokan írtátok már.De az eredeti kérdésemre igazából még senki sem válaszolt, csak a nem fontos részleteket feszegetjük.
NAV és a Revolut mit szól vajon egy ilyenhez? -
hedgehog
senior tag
válasz
ztoldy
üzenetére
Valószínűleg ugyanolyan jellegű volt a gond, mint a 11173-as hozzászólásomban írt. (az nem Ryanair volt, de a jelenség hasonló).
Ryanairos tranzakcióm is volt, vettem repülőjegyet 3-án, EUR-ért, igaz a RevP kártyával rögtön, simán ment minden.
Valószínűleg épp erősen dolgoznak a sima kártyák 3DS-esítésén, és ez okoz gubancokat.
-
kokokka
addikt
5) Ha szükséged van/lehet eldobható virtuális kártyára.
6) Ha szeretnél fizetési bekérőket készíteni te magad.
7) Ha egy kattintással szeretnél szétdobni egy számlát a haverok között.
8) Ha (uram bocsá') komoly érvágás nélkül szeretnél gyűjteni egy kis pénz, akár másokkal közösen -
frv
csendes tag
Teljesen egyetértek veled.
Tényleg marhára trendi a Revolut, kiváló hajnövesztő is ...
Mindenki ész nélkül nyitja a Revolutos számlát, mert az marha jó. Igaz, hogy szinte 0 ismerettel rendelkezik róla, de akkor is.
Az én véleményem szerint, a Revolut akkor hasznos, ha
1) a bevételeid és a kiadásaid (számodra) jelentős része eltérő pénznemben zajlik, és igy szükséged van a jó árfolyamon történő váltásra. (Hogy ez utazás miatt, vagy netes vásárlás miatt, vagy azért van mert határ mellett laksz, az már egyéni élethelyzettől függ.)
2) Olcsó és viszonylag gyors utalás EU-n belül. Ide kapcsolódik még a Revolutos számlák közötti azonnali jóváirás is.Persze nem állítom, hogy csak ezen előnyökért érdemes Revolutos számlát csinálni, de véleményem szerint, ha ebből a két pontból egyik sem fontos neked, akkor nincs szükséged Revolutos számlára.
Azért mert van egy kalapácsom, még nem kell mindent szögnek nézni.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
instantwater
üzenetére
Már ahol.
-
-
-
gzbotii
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

megint napi 200 hsz...