Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
htc07
addikt
válasz
Krethx
üzenetére
kipróbálhatnád, hogy ha virtuálissal fizetsz és pin-t kér, hogy beírsz egy random kódot, szerintem működnie kell, mivel nincs pin kód azonosítás, nem is tudja elutasítani a szerver.
vagyis én egyszer fizettem mobilos simple appal az otp-s kártyámmal, (ugye az is létre hoz egy saját virtuális kártyát, mert más a kártya száma, mint a fizikainak), és a fizikai pin kódját adtam meg, és működött. pedig elvileg a simple nem is tudhatja az én fizikai kártyám pin kódját.
-
jveres
csendes tag
Bocs a hülye kérdésért. Interneten vásárolnék és amikor lenyomom a fizetést gombot kéri, hogy a kártyát authorizáljam. Most akkor mi van? Hol van bármilyen kód? Vagy én vagyok ennyire béna
Az lehet gond, hogy a kereskedő Olasz-ban van én meg Mo-n? Megoldódott. Ez volt a gond, az én bénaságom
-
dugynok
senior tag
válasz
tonyrulez
üzenetére
Amikor Revoluton vàltasz te manuàlisan, akkor automatikusan létrejön az adott deviza alszàmla. Ha elfogy róla a pénz, ugyanúgy megmarad az alszàmla. Pl. refund-nàl nem lesz megint visszavàltàs erősebb-gyengébb àrfolyamon, pont annyi összeget kapsz vissza. Azért jobb, ha te
vàltasz hétköznap, mert ha hétvégén jön ràd egy impulzusvàsàrlàs, akkor plusz felàra van a vàltàsnak, ha nincs az adott devizaszàmlàn pénz, Revolut vàlt automatikusan.
Ez a jó benne, hogy realtime van a konverzió, nem kell kalkulàlgatni meg szàmolgatni és vàrni a tényleges terhelést, valós adatokat làtok azonnal. -
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
De nem kell 10 embernek beirnia, raadasul ugy, hogy a fele hulyeseget ir...
-
-
Tuomas
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni, hétről hétre jön egy ember, aki jön, és megmondja a tutit, hogy épp melyik bank váltott jobban. Aztán kiderül, hogy az illetőnek halvány lila
fin...gőze sincs az árfolyamváltásról. De semmi gond, tévedni emberi dolog, a fórum meg azért van, hogy az ilyen téves információk korrigálva legyenek. -
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Az a gond, hogy sokan el se olvassák a posztot, de kurva fontosnak érzik rohanni bekommentelni a hülyeséget, aztán csodálkozunk, hogy tele a topic szeméttel. Te is egyből rákaptál mint gyöngytyúk a takonyra, mintha az árfolyamot akarnám megmagyarázni. De azért a pár hsz-es féloff szálakat kell üldözni, legalább ugyan annyi hozzászólással
-
xcsabo
őstag
válasz
instantwater
üzenetére
Persze, de nem figyeltem. Az a baj hogy nálam a revolut használata a kulfolddel egyenlő. Itthon nem ugrik be hogy elővegyem. Egyébként ha már itt tartunk az sem mindegy hogy külföldi webaruhazban hogy vásárol az amber mert egy csomó már forintban is kiírja az árát és az áruház meg a bank vált. Rosszul.
-
-
válasz
xcsabo
üzenetére
Bizonyára fel volt tüntetve euróban is az ár, ha máskor nem a kártya adatokat bekérő vagy fizetést megerősítő oldalon, így nem lehet meglepetés, ha abban terhel.
De valóban érdemes odafigyelni, hogy milyen kártyával fizet az ember.
Pszt, hallottad hogy a Gránit és az OTP még ennél is jobban vált?
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
Aliexpress-es vásárláshoz szeretném a Revolutot használni a kedvezőbb váltás miatt. Kell ehhez dollár számla? Visszakeresve itt a topikban ali-ra, mindenki dollár alszámláról beszélt. De a Revolut nem váltja át automatikusan a forintot dollárra, ha abban terhelnék, automatikusan, ugyanazon az árfolyamon mintha én csinálnék manuális konvertálást? Ez nem világos számomra. -
xcsabo
őstag
Azoknak akik még mindig kételkednek az arfolyamelonyben: bookingon foglaltam nem is olyan drága szállást. Be van állítva curve és revolut is, de valahogy a creditkartyamrol vonta le az összeget. A honlap ugye magyar forintban tünteti fel az árakat, mindenki azt gondolja annyit von le. De nem. Mert euró elszámolású. Így euróban terhel a bank vált. 9 Ft volt a többlet per euró. Ami nem sok tekintve hogy kb. 150 euróról beszélünk. De sok kicsi sokra megy. Legközelebb jobban figyelek.
-
Hát igen, érdemes odafigyelni, mert a repülőtársaságok (és még sokan mások) ott húznak le ahol csak tudnak.
Nagy örömmel felajánlják, hogy HUFban fizethetsz bárhonnan bárhova utazol, de igazából nekik csak akkor kell a HUFod, ha Magyarországról repülsz, máskülönben átváltják egy nekik jó árfolyamon.
Ugyanez érvényes külföldi készpénzfelvételre/fizetésre is, ahol az automata/terminál lelkesen fogja kínálni a HUF terhelést, de Neked az a legdrágább. De ezt már kiveséztük korábban.
-
törölt tag
Gyerekek, ha mar mindenaron muszaj minden rendszetes beironak egyesevel megdorgalnia az arfolyamos posztot (mert tele van vele a topic..
), akkor legalabb nezzuk meg rendesen mit irt, mert epp hogy csak nem szurja ki az ember szemet, hogy ez mar le van konyvelve
-
426os
őstag
válasz
instantwater
üzenetére
DE. Euróban kerek összeg volt. Régen nem nézegettem, mindig hufban fizettem.
-
-
-
-
-
Lex Icon
senior tag
de a néhány nap miatt lejjebb ment az árfolyam, ok, de ha azt beszámítjuk akkor sem jelentős a különbség.
Nem tudom, mit nevezel jelentősnek, de 4Ft-ot esett a dollár a 4 nap alatt. Ez a 3,79 USD-dre vetítve 15Ft. Na, ennyivel lett volna olcsóbb R-tal 21-én. Valóban nem jelentős összeg, de pont elég arra, hogy bizonyítsa: a R jobban vált és ha visszaolvasol, láthatod, hogy tucatnyi "sorstársad" se érti a devizák, árfolyamok, bankok, vásárlások pontos működését, ami nem baj, csak a topik tele van felesleges magyarázkodások tömegével, hasznos információk helyett.
-
ACE-
addikt
-
alcapone386
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nos. Nem volt, de ebben a pillanatban jött a jelzés, hogy visszakaptam. Hirtelen meglepődtem, de így minden megoldódott. Köszönöm a tippet!
-
MasterMark
titán
válasz
alcapone386
üzenetére
Az egyik ki van húzva.
-
alcapone386
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Sztornót konkretan nem + jellel kéne látnom? Ország bontásban (szerbia 2 vásárlás) pedig csak 1 szer fizettem. Nagyjából a boltban 2500Ft ot fizettem, de itt 5000Ft ot ir.
-
MasterMark
titán
válasz
alcapone386
üzenetére
Az elsőt sztórnozták, nézd vissza.
-
alcapone386
őstag
Sziasztok! Van erre valami ötletetek mi történhetett?
Szabadkán voltunk piacozni, hazafelé megálltunk Palicson egy áruházban. Revoluttal fizettem, csipogott is a teló, hogy minden oké és meg is jelent a levonás az appban. Rá két napra viszont megint levonta az összeget a kártyáról "késedelmes tranzakció 19 okt időpontról" címszóval. Ami fura, hogy így minuszba ment a számlám. Most pislogok, mint hal a zsákban és fingom sincs mi történt. Utólag terheltek be vagy mi a szösz van? -
k810
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Asszem sikerült, hálás köszönet érte!

-
k810
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Lehet, de mivel soha az életben nem láttam ilyet, így elég kínai.
Most megkeresem a Swift vagy mit még. Ehhez én kevés vagyok, azért is akarom megszüntetni. -
k810
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A számlaszámom persze, de ez az iban kínai, mobil appban nem írja. Megnézem, köszi.
-
k810
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi, akkor futok egy újabb kört, hogy ezt honnan a fenéből szerezzem meg....

-
MasterMark
titán
Alul fizetések, aztán banki átutalás. Kitöltöd és úgy. IBAN formátumban jól add meg a saját számlaszámod!
IBAN-nál ne másét, ne rosszul a tied. Minden számlaszámhoz kalkulált IBAN előtag tartozik, nem bankfüggő!
szerk.: IBAN-ja mindenkinek van, ez a számlaszámod nemzetközi formátumban...
-
k810
aktív tag
Vállalom, hogy szőke vagyok. Húsz perce próbálok rájönni, hogy tudnám a számlán lévő pénzt a bankszámlámra utalni. Segítség... Iban meg ilyesmit találtam, de nekem ilyen nincs vagy nem tudok róla. Meg akarom szüntetni, mert ez nekem nem megy, totál nem áll rá az agyam a.kezelésére.
-
426os
őstag
Egyre jobban tetszik a Revolut. Imént vettem repjegyet Wizzair-nél és EUR-ban fizettem. 8%-al lett így olcsóbb, mintha a Wizz-el forintban terheltettem volna. Ez elég nagy különbség. Nem tudom a bankom épp hogyan váltott volna, de gyanítom rosszabbul, mint a Revolut. A Wizz meg menjen a fenébe.
-
MasterMark
titán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Ha megjön akkor szerintem hozzá tudod majd adni.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
janakbacsi
üzenetére
Írj a supportnak, hátha ők kitalálnak valami okosat.
-
janakbacsi
őstag
rendeltem egy fizikai kártyát, le is vonták érte az 1900 forintot, viszont az appban véletlenül töröltem. ilyenkor mi a teendő?
-
-
brownus
veterán
válasz
instantwater
üzenetére
Ez csak nagy (forintban sok M) ott tárolt összegnél érdekes, nem?
Pár száz, pár ezer euró az "semmi" a litván banknak...
Persze, igazad van, senki se tudja meg :) -
válasz
Oliverda
üzenetére
Moneset javasoltam Neki én is korábban, de nem tudom nagyobb biztonsággal ajánlani mint a Revolutot, hiszen egyik sem rendelkezik FSCS védelemmel.
Mindegyik csak igéri, hogy külön tartják a pénzed.
Remélem sosem fogjuk megtudni, hogy ez mennyire működik a gyakorlatban.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Igen egy HUF egy Eur "zseb" kell neked egy fizikai és egy virtuális kártyával amelyek hozzáférnek mindhez. A vásárlás abból vesz le amelyik devizanemben fizetsz. Ha nincs annyi a zseben akkor vesz le csak a másik zsebből konverzióval.
Regisztrálj és próbáld ki és látni fogod nem merül semmibe ;) -
Somatom
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Köszi! Kezdenek oszlani a felhők a fejemben.
Akkor nekem kéne a Revolutnál egy Euró és egy Forint számla, internetes vásárláshoz mindkettőhöz virtuális kártya, valamint a kinti ATM -es pénzfelvéthez és a hazai boltos vásárláshoz mindkét számlához egy-egy fizikai kártya? Vagy, elég egy fizikai kártya, mert az összeg automatikusan a terhelés pénznemével egyező számláról vonódik? -
Somatom
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Ez viszont jól hangzik. Tehát, ez a feltöltés az Erste felé olyan, mint ha az eurós számlához tartozó kártyámmal egy német Aldiban vásárolnék? A Revolutnál sem történik semmilyen konverzió? Vagyis, 100 Euróból, 100 landol a Revolut számlán?
Akkor már csak ezt a zárolósdit nem értem. Az Erste ugyanúgy kötelezett az ügyfélvizsgálatra. Ha az Erste számlámról érkezik a pénz, akkor a Revolutnak azon már nincs mit vizsgálnia. -
Somatom
veterán
válasz
üzenetére
Az csak egy dolog. A fontosabb kérdés sztem az, hogy az arról bonyolított tranzakcióknak milyen költségeik vannak. Ebbe szól bele az EU dec. 15. -től. Elvileg egy EU -s bankba történő EU utalás nem kerülhet többe, mint egy hazai bankba történő Forint utalás. Úgy már megérheti a Forintban elköltendő Eurómat feltölteni Revolutba és konverzió után Revolut kártyával fizetni itthon. Valamint, a kinti ATM -es készpénzfelvétet is arról bonyolítani.
-
Somatom
veterán
válasz
instantwater
üzenetére
Most, hogy utánaolvastam, inkább kihagyom. Ez a zárolósdi számomra elfogadhatatlan. Megvárom a dec. 15 -öt és akkor rákérdezek az Erste -nél az Euró átutalások költségeire.
-
szvl
tag
válasz
B. Tamas
üzenetére
Nyugi, nekem is kimaradt az ismerkedéskor
Most, hogy a hozzászólásod kapcsán rákerestem a Revolut oldalán a "Nem támogatott kereskedő" kifejezésre értettem meg, hogy miért nem tudtam fizetni a Revolut kártyával egy kezelő nélküli benzinkútnál Svájcban. Akkor az app-ban nem jelent meg a próbálkozás, mint most neked. Egyébként mindenhol Revolut kártyával fizetek és ez volt az egyetlen kereskedő, ahol nem tudtam a Revolut kártyával fizetni, sehol máshol nem volt gond. -
válasz
Somatom
üzenetére
Azt lehet, hogy ide kéred a fizudat, megtartasz annyit amennyit költeni fogsz az adott hónapban, majd a többit átutalod rendes bankos számlára az OBA garancia miatt.
Vagy ami még szóba jöhet az egy N26 számla, de azt magyar címre úgy tudom nem küldik, pedig Neked tökéletes lenne.
Ingyenes, eurós, betétbiztosított. Pénzt kivenni és váltani jobb a Revolut, de tárolásra ideális lenne, hiszen ingyenes, és kapsz egy kártyát is amivel könnyen töltheted a Revolutot, ami jó árfolyamon vált.
De hallottam már olyanról is, aki Moneset használ, az is ad Eurós számlát és kártyát, de nem bank, viszont becsszóra igérik a pénzed védelmét.
Dobd be a kérdést a FinTech topikba, hátha tud valaki okosat javasolni Nekedn
-
sajti_pajti
tag
válasz
agroman
üzenetére
Akkor ez oldalanként változik. Ahol én próbáltam, ott biztosan nem hagyott fölé menni és a transaction history korrektül alátámasztotta ezt.
Más (az előző posztomból kifelejtettem) :
Ha Skrillről nem tudnál átmozgatni zsét Revolutra, csinálj Skrillben egy (ingyenes) virtuális kártyát és azzal menni fog. -
B. Tamas
aktív tag
válasz
Tuomas
üzenetére
Igen, lehet én fogalmaztam rosszul, viszont hülyét csinált belőlem, a pénzváltós csaj bizonygatta, hogy elütöttem a PIN-t. Mondom 1x lehet, de 2x tuti nem. Ott helyben meg nem néztem rá a szoftverre, de nem is lett volna értelme. Mindenesetre érdekes, ez a héten már a 2. anomália ami előjön.
-
Somatom
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Nem szoktam leváltani a fizumat, az Eurós számlámon tartom és az ahhoz regisztrált kártyámmal fizetek itthon. Ft. kp. -hoz úgy jutok, hogy kártyával fizetem a tágabb család rezsiszámláit, ők meg odaadják kp. -ban. Amikor melózok (ingázó vagyok), akkor pedig alapból Euróban fizetek és Euróban veszek ki pénzt.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Keress rá itt a közlemény szóra.
Külföldi ATM felvét és jó árfolyam váltás egyértelműen hasznos és ingyenes, jól hasznosíthatod ezeket a tulajdonságokat az alapján amiket leírtál. De itt nincs személyes ügyfélszolgálat, nincs oba, 1.8m Ft váltási plafon van, elkeveredik az utalás nehéz visszaszerezni stb (nem tudom érint-e fizut leváltani pl)
-
Somatom
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Ha az Erste -t nem iktatom ki a folyamatból, akkor mivel lennék előrébb a Revolut -tal? Illetve, mit értesz az alatt, hogy nem bank? Nem úgy működik, hogy feltöltök a Revolut számlámra egy összeget és aztán abból vásárolok kártyával, utalok, vagy veszek fel kp. -t? Ugyanezt csinálom az Erste számlámmal is, csak nem én töltöm fel, hanem a munkaadóm. Mi a különbség?
-
Somatom
veterán
Sziasztok! Most tanulmányozom a lehetőségeket. Az reális koncepció, hogy Revolut számlára utaltatom az Eurós fizetésemet? Most hazai Erste Euró számlára érkezik, de elég drágának tartom a díjait és az Androidos alkalmazása nem kezel Eurós számlát. Pl. utalni csak webes felületen tudok. Néha szoktam kivenni Eurót osztrák Erste automatából, de annak a díja sem olcsó. Ha itthon fizetek kártyával, annak a konverziója sem kedvező. Ráadásul nem tudom beállítani, hogy SMS helyett, e-mail -ben, vagy közvetlenül az alkalmazásban kapjam az értesítéseket. Úgyhogy, még SMS díj is van. Szerintetek a Revolut -tal jobban járnék?
-
B. Tamas
aktív tag
-
hedgehog
senior tag
Srácok, van valakinek tapasztalata Revolut vs Erasmus témakörben? Adta esetleg meg valaki a Revoutos (Monese-s, Transferwise-s) számlaszámát az ösztöndíjhoz?
Ha ilyen nincs, akkor esetleg egy olcsó devizaszámla+kártya tippet valaki?
-
szvl
tag
Nyakára nő a bankrendszernek a Revolut
[link] -
hedgehog
senior tag
Kb. 1 hónapot használtuk így, nem volt gond.
Én azért megnyugtatóbbnak tartottam a két accountot, egyrészt úgy tuti nincs gond, másrészt adtak 3K-t
, harmadrészt jobban lehet a költségeket külön kezelni. Van saját pénze, abból azt fizet amit akar, havonta kap tőlem x összeget a megélhetésre, ha pedig olyasmit fizet ami extra kiadás, rámsplitteli 100%-ra, én meg egy kattintással adom rá a pénzt.
(egyébként a fenti kb. a Revolut eredeti céljának megfelelő használat, és azt kell mondjam, már csak ezért megérné az egész, nagyságrendekkel jobban használható mint a hagyományos bankszámlák). -
shift+ő
senior tag
Idén lesz még revolut child account?
-
tomp
félisten
-
kukac7
tag
hello
megprobalkozok itt egy temaval, hatha segitsegre talalok.
vki hasznalta mar a revolut open api-jat?
konkretan erre gondolok: revolut open banking api
ha vki erdekelt a temaban, kerem keressen mar meg privatban. lenne par kerdesem.
koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Thrustmaster t300 Ferrari (21hó garancia)!
- HP EliteBook 650 G9 / i5-1245U / 32GB RAM / 512GB SSD / Garanciás / Hibátlan
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most megkeresem a Swift vagy mit még. Ehhez én kevés vagyok, azért is akarom megszüntetni.
Most, hogy a hozzászólásod kapcsán rákerestem a Revolut oldalán a "Nem támogatott kereskedő" kifejezésre értettem meg, hogy miért nem tudtam fizetni a Revolut kártyával egy kezelő nélküli benzinkútnál Svájcban. Akkor az app-ban nem jelent meg a próbálkozás, mint most neked. Egyébként mindenhol Revolut kártyával fizetek és ez volt az egyetlen kereskedő, ahol nem tudtam a Revolut kártyával fizetni, sehol máshol nem volt gond.

, harmadrészt jobban lehet a költségeket külön kezelni. Van saját pénze, abból azt fizet amit akar, havonta kap tőlem x összeget a megélhetésre, ha pedig olyasmit fizet ami extra kiadás, rámsplitteli 100%-ra, én meg egy kattintással adom rá a pénzt.