- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
Williamgrant #10199 üzenetére
Bocs, vak vagyok. Mea culpa. Nagyon felhúz amikor ilyen nyilvánvaló dezinformáció terjed. Nem is értem ez miért jó bárkinek is.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
MasterMark #10196 üzenetére
Ha kipihented magad, olvasd el újra légyszi mit írtam.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #10196 üzenetére
Ez most nekem fájt.
-
MasterMark
titán
válasz
Williamgrant #10195 üzenetére
Mivan? Konkrét tények rosszul vannak benne írva, akkor szerinted a többit minek vegyem?
Az egyszerűen nem igaz, hogy nem tud pizzát venni, ha korlátozzák, mert a kártyát és a rajta lévő pénzt lehet tovább használni.
Hiteltelen az egész...
szerk.: Hol bukott bárki több ezer eurót?
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
MasterMark #10194 üzenetére
Pontosan. A kommentek is kamuk, volt aki több ezer eurót bukott bla bla. Komolyan nem értem miért teszik ezt az emberek.
-
MasterMark
titán
válasz
Lex Icon #10191 üzenetére
Akkora kamu mint a ház. "Zárolásnál" ami amúgy korlátozás, a kártyával ugyanúgy lehet fizetni, ha van rajta pénz...
Élő emberhez meg be kell írni hogy live agent, amit ki is ír a chatnél.
A korlátozás se váratlan, meg semmiből jön. Lehet rá számítani, főleg nagyobb összegnél ami gyanús lehet.
-
Williamgrant
nagyúr
-
Lex Icon
senior tag
-
-
David_DD
tag
válasz
MasterMark #10186 üzenetére
köszi a gyors választ. Időközbe rájöttem h túlléptem az ingyenes pénzfelvétel limitemet, és amiatt számolt fel költséget a bank (ebből is látszik h praktikusabb lett volna külföld előtt megcsináltatni a kártyát és kihagyni az itthon pénzváltóba rohangálós részt..
) dehát jobb később mint soha
-
David_DD
tag
Sziasztok!
Eléggé új vagyok a témában, szóval előre is bocsánat ha nem megfelelő a kérdésem. Szóval beregeltem revolutra, ráraktam a kártyára a 3500at, stb, minden okés. Viszont most látom, h az Erste maestro kártyámon megjelent 801 forint tranzakciós díj pár napja. 25én csináltam a revolutos reget, és rá két napra jelent meg ez a tétel a számlatörténetemben. Létezhet hogy a revolut miatt vont le valamit a bank, vagy valszeg semmi köze hozzá (igazából a 2 nap difi az ami nekem furcsa) és inkább menjek a bankba érdeklődni h ez mégis mi? Hiszen - ha jól tudom - a revolutra való "utalás" vásárlásnak minősül, szóval ezért nem értem.
Előre is köszi
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Tuomas #10180 üzenetére
Nem, lehet egy amerikai számlaszámod is ami a Te neveden van, erre is kiutalhatsz (TW tökéletes erre). PP->TW->Revolut (ha szükséges). Viszont PP-ra csak telefonon keresztül (értsd: dublini ügyfélszolgálat) tudod engedélyeztetni a TW-s USA borderless accountod számlaszámát. Telz voip alkalmazással pár forintos a percdíj. Ez így működik, sűrűn használom, a PP fiókom magyar.
szerk: megkerestem, itt leírtam a folyamatot.
-
Yager01
senior tag
Hát nem tudom....ez így asszem sehogy nem jön össze
CHF számláról kártyával nem tudom levenni mert először váltanak EUR vagy USD ...Ha simán magyar számlára utaltatom az is bukó... Most nem látok jó megoldást ...
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Yager01 #10169 üzenetére
Nem opció, hogy Svájcban nyitsz számlát, oda kapod a CHF-et, aztán azt feltöltöd TransferWise-ra belföldi utalással, végül a TW kártyáról töltöd Revolutra? Ott váltasz, költesz, utalsz...
Vagy TW feltöltés helyett TW utalás forintra konvertálással a K&H-s számládra érkeztetéssel.
-
Sátán44
addikt
Kérés fizetési hivatkozásnál az alábbi üzenetet kapom.
Sorry, for security reasons you need to top up more and use a card first beforr using this feature. 2 hónap alatt 110 e ft-ot költöttem minden formában, tehát volt használva rendesen.Most mi lehet a gond? -
pube111
senior tag
válasz
MasterMark #10172 üzenetére
Tudom mi az iban, de a pp nem fogadja el. Az ibant is csak a topupnál találom. Nincs a revo mögött egy 16 vagy 24 számjegyes számlaszám?
-
pube111
senior tag
Van valami mód arra, hogy paypalről átküldjek pénzt revolutra?
A pp bankszámla hozzáadásnál bankszámlaszámot kér. A revolutban csak ibant találok. Van valahol számlaszám is? Revolut businnest is regisztráltam, de ott sem találok. -
-
Yager01
senior tag
válasz
Drenadar #10166 üzenetére
Igen tudom nem akartam ott szólni de szerettem volna revolut segítségével megoldani a problémát. Meg úgy voltam vele hogy biztos képben vagytok mással is
számlám és kártyán már nekem is van most kezdtem el használni tesztelési fázisban van.
a svájci frank számláról ha kérek hozzá bankkártyát akkor gyakorlatilag díjmentesen tudom átrakni a revolut számlámra onnan pedig a lehető legjobb árfolyamon a tudom váltani forintra...ez nem is rossz ötlet. Mi az a pénzmosás dolog egyébként?
-
Drenadar
veterán
válasz
Yager01 #10165 üzenetére
Az ugye megvan hogy ez egy revolut topic?
de miért nem jó a magyar CHF számla? ott szerintem nem váltják át semmire. ha onnan váltasz devizát revoluttal akkor megint ott vagy, hogy működik.
Én mindig csak annyit töltenék fel rá, amennyi feltétlen kell. vagy egyszer beáldozod az időd és megcsinálod ezt a pénzmosás iratos dolgot és utána már biztos jó lesz minden -
törölt tag
válasz
Yager01 #10163 üzenetére
Hova érkezik Svájcból? Magyar frank számlára? Ki küldi és miért? Nagyságrendileg mekkora összegek?
Mert a legolcsóbb az lenne, ha nyitsz Revolutot, azon svájci frank számlát (ez egy brit számlaszám lesz), és oda kéred, ott átváltod bankközi árfolyamon forintra, és ingyen kiutalod, vagy elköltöd a revolut kártyával. Ami ebben buktató, hogy Revolut mégis csak egy startup, nagy összeget nem bíznék rá szívesen, illetve így hogy rendszeresen más utalna rá pénzt, tuti, hogy megfogna a pénzmosás elleni algoritmus, és igazolást kérnek a pénz eredetéről. Illetve van a középárfolyamon váltásnak egy pár ezer fontnyi havi limitje.
-
Yager01
senior tag
Szerintetek mi a legjobb megoldás arra, hogy svájcból érkező svájci frank bevételemet a lehető legkisebb költségek mellett tudjam forintra átváltani? Svájci frank alapú számlát tudok nyitni a bankoknál, de ott először eur-ra váltják utána Forintra...a lényeg hogy szerintem ez a legdrágább megoldás.
-
édes
újonc
válasz
Friczy #10159 üzenetére
annyira rövid, h ide is írhatom: "tartózkodási helyed alapján segítünk megakadályozni a csalárd tranzakciókat abban az esetben, ha a kártyád illetéktelen kezekbe kerülne. be kell hozzá kapcsolni a gps-t"
abból, h használja a gps-t (is), nem következik, h az első mondatos teljesen általános, nem technológiai jellegű leírás csak erre korlátozódna. a revolutnak jelenleg nem szolgáltatási területe magyarország, egy angol számlához tartozó kártyát használsz még magyar bines kártyáva is, ami a kártyatársaság belügye. nem kell megfelelnie a magyar törvényeknek
a hagyományos bankokkal való összevetés azért nem áll, mert ott nincs meg ez a bizonyos kezedbe adott kapcsoló az appban, technológiailag pedig hiányzik a mobilos gps helymeghatározás, ennek hiányában alkalmazzák kizárólagosan a kártyahasználati mintázatot
-
petipetya
nagyúr
Tuomas és gzbotii köszi.
-
Friczy
senior tag
A helymeghatározásnál elég azt az egy (kettő) mondatot értelmezned, amiből az egyik egy bővített mondat. Pont annyira részletes, hogy lehessen érteni, miről van szó.
Az, hogy te mit vennél zokon, magánügy. A hagyományos bankoknál többnyire működik olyan rendszer, amellyel ki akarják szűrni a kártyavisszaéléseket, ezek közt van olyan, hogy ha hirtelen máshol kezdenek használni egy kártyát, akkor megkeresik az ügyfelet, hogy vajon tényleg elutazott-e. (egyszer én is kaptam ilyen kérdést) Ugyanígy hirtelen megváltozott költési szokásokat is érzékel a rendszer. Ezeknek önmagában a helymeghatározáshoz nincs közük, de feltételezem, hogy ha a három kártyám közül az egyik egyszer itt, a másik meg ott jelenne meg, akkor ezt szintén kiszúrná a rendszer.
Az meg, hogy a bank vajon le tud-e rázni azzal, hogy ha kikapcsoltad a biztonsági funkciót, akkor ő nem sáros, eléggé kétesélyes, Magyarországon pl. adott összeg felett a bank állja az ellopott kártya használatából származó veszteséget (törvényi kötelezettség, nem jófejség), így nyilvánvaló, hogy igyekszik csökkenteni a lehetséges veszteségét. A Revolut ugyan angol szolgáltató, de nem vagyok biztos benne, hogy nem kell-e a szolgáltatási terület szerinti jogszabályoknak is megfelelnie (nem vagyok jogász), de ha egy párszor belefut olyan kártyaproblémába, ami neki jelent veszteséget, biztos, hogy elkezd ellene védekezni, függetlenül attól, hogy te kikapcsolod a helyalapú biztonságot (ami persze csak annyit jelent, hogy a telefonod helyét nem veti össze a kártyahasználat helyével, értelmezz te bármi mást is) vagy sem.
-
Friczy
senior tag
válasz
#95561216 #10118 üzenetére
Azt értem, hogy eltérő elfogadói környezetben vagy elfogadói móddal más a jutalék. Viszont ha a dombornyomottat (MC) vagy az embosszáltat (Maestro) ugyanabban a POS terminálban használom, miért lenne eltérő a jutalék? Fedezetellenőrzés mindkét kártyánál ez esetben egyforma, miért lenne más a kockázat?
-
KTU
addikt
válasz
bara17 #10152 üzenetére
x valahol kint dolgozol, van kinti számlád ehhez van kártyád,
ezt a kártyát berakod a Revolut alá feltöltőnek, feltöltöd az egyenleged, mondjuk euróban,
ezt átváltod forintra, ezt pedig elutalod a Revolut-ról akár magyar HUF számlára akinek akarod, ingyen."a revoluton ha jól értem lehet egyszerre a kártyán (számlán) euró és forint? És mindegyikhez külön számla van, vagy "csak" egy iban számot kapunk?"
Több fajta pénznemben tanulhatsz a Revolut-nál pénzt, ezeket váltogathatod ide-oda, több kártyád is lehet de mind ehhez az a fiókhoz kapcsolódik.
Magyar iban-t nem kapunk.
1db GB iban van, erre utalhatsz, ez van megadva mindegyik devizanemnél.Összefoglaló:
Milyen pénznemek támogatottak?
A Revolut jelenleg 140 főbb pénznemet támogat. A kivételek megtekinthetőek a Revolut support erre vonatkozó oldalán: [link]
Jelenleg ezen pénznemekben tudsz számlát nyitni: USD, GBP, EUR, PLN, CHF, DKK, NOK, SEK, RON, SGD, HKD, AUD, NZD, TRY, ILS, AED, CAD, HUF, JPY, MAD, CZK, QAR, THB, ZAR, MXN, RUB, SAR, HRK, BGN (Forrás: [link])Melyik pénznemet használja először
Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli. Hivatalos Revolut leírás: [link] -
bara17
tag
Sziasztok,
Nemrég lettem revolut és transferwise tag így még eléggé kezdő vagyok a témában így bocsi ha hülyeséget kérdezek :
-külföldről (eur - huf) hazautalás esetén azt találom szinte mindenhol hogy tw a legjobb opció, azonban ott van utalási díj és váltási díj, míg a revolutnál tudomásom szerint ez ingyenes. Nem lesz olcsóbb az utalás ha top upolom az eurót revolutra majd elutalom forintos számlára?
- a revoluton ha jól értem lehet egyszerre a kártyán (számlán) euró és forint? És mindegyikhez külön számla van, vagy "csak" egy iban számot kapunk?Köszi a válasz.
-
KTU
addikt
válasz
Friczy #10141 üzenetére
Nem igazán jó ha ellopják a telefont vagy a tabletet, de egyrészt valamivel, jelszóval vagy ujjlenyomattal, akármivel, vannak védve az alkalmazások, ill. a telefon és a SIM.
Ha ez mégis megtörténne, a SIM-et tiltatom, távolról letörlöm a telefonom, és , avval egy időben lépek fel másik eszközről, változtatom meg a jelszavakat, e-mail fiók is, és már tudom is használni az alkalmazásokat.2 vagy több darab eszköz szimultán használatát banki, pénzügyi alkalmazás, (ugyanavval a fiókkal), általában nem támogatják, így a Revolut se.
-
-
édes
újonc
válasz
Friczy #10144 üzenetére
amit én látok az app-ban, az egy bővített mondat, amit nem neveznék részletes leírásnak, és az értelmezése bőven megengedi, h bármilyen módszerrel végzett helymeghatározásra vonatkozzon
vagyis ha azt kikapcsolom, én eléggé zokon venném, ha utána a bankom azzal zaklatna, h mégis helymeghatározást végzett
de pusztán hatékonysági szempontból sem valószínű, h lenne a revolutnál egy ki nem kapcsolható, kártyahozzáféréseket összevető rendszer, mivel sokkal hatékonyabb a gps-módszer, és ha egyszer már a tudtukra adtam, h én ebből a hatékonyabb módszerből nem kérek, mért fárasztanák magukat azzal, h egy kevésbé hatékonyat rám eresztenek? elég, ha vita esetén annyit mindanak, h hja kérem, ön kikapcsolta a helymeghatározást, innen kezdve öné a felelősség
-
Na, pont erre gondoltam.
De akkor ezek szerint otthon is élnek így emberek.De vigyázz most jön az a flame, hogy vidék is van nem csak pest.
Én is szép kis flamet generáltam akaratomon kívül azzal, hogy a topiktárs "UKban élek" példáját valóságnak vettem, pedig csak egy valóságtól távol álló példa volt. -
Friczy
senior tag
válasz
Williamgrant #10138 üzenetére
Úgy szeretted volna írni, hogy eddig nem tudsz olyan esetről, hogy a Revolut vadászott volna ilyenre, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem teszi, vagy nem fogja tenni akár holnaptól.
Örülök, hogy segíthettem.
-
aradebil2
senior tag
Sziasztok!
Ígértem még a hét elején egy kicsi, nem teljeskörű összefoglalást. 2 pár, roadtrip Barcelonáig, egyikük CIB Visa, másikuk ész nélkül használt Curve kártyát használt (értsd: a tudatosság annyi volt részükről, hogy rokon kártyáját elhozták, mert azt mondta nekik hogy így olcsóbb, nem ellenőrizgettek semmit sem fizetés előtt, se az után)
3 napról kaptam adatot tőlük (EUR árfolyamok):
Curve // CIB
Augusztus 16. 325.7 // 332.17
Augusztus 21. 325.38 // 332.17
Augusztus 23. 327.4 // 334.2Mivel nem értek hozzá nem is kommentálnám, majd az okosok. (16-a előtt amúgy 329-ért is vásároltam, de onnan nem kaptam Curveos adatot :\)
-
htc07
addikt
válasz
instantwater #10128 üzenetére
én nem tudom vidéken mi a módi, de bp-n én évek óta alig használok készpénzt.
van nálam egy tizes-huszas ha esetleg nem működne a terminál a helyszínen vagy nem fogadnának el kártyát, de nem gyakran fordul elő.bár rengeteg embernek az sem triviális, hogy a sárga csekkel postán álláson kívül máshogy is lehet rezsit fizetni.
-
Almos
aktív tag
válasz
Williamgrant #10137 üzenetére
Én úgy értelmeztem, hogy a kérdés eredetileg abból indult, hogy mennyi kp-t lehet a revolutról kivenni havonta ingyenesen, erre jött a tanács, hogy curve-n keresztül 10x ennyit lehet, majd a kérdés, hogy mire kellhet ennyi kp.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Friczy #10135 üzenetére
Épp fentebb beszéltük pár napja, viszont a Revolut nem "vadászik" az ilyenre, ahogy írtuk működik a megosztás simán. Tehát odaadod a fizikait valakinek, te használod a telóval pl. a Pay-t, míg a harmadik pedig Curve-vel. Tesztelve. Volt fórumtárs akinek több ezer kilométeres távolság volt a fizikai- és a virtuális kártya vásárlási helyszínek között.
-
Almos
aktív tag
válasz
instantwater #10094 üzenetére
Pl. építkezel banki hitelből, a hitel részleteit a bankszámládra kapod, de a jóféle magyar építőiparban természetesen mindenkinek kp-ban kell fizetned. Számold ki mennyibe kerül 5M Ft kivétele a bankszámládról... Bankfiókban ennek több 10ezer Ft a költsége...
-
Friczy
senior tag
Nem. A helyalapú biztonságnál részletesen le van írva, mit jelent. Csak spekuláció helyett el kéne olvasni a magyarázó szöveget.
Az 'ugrálásról': A kártya - legyen az a Revolut kártyája vagy bármely más, személyhez kötött, nem pedig számlához. Eleve nem lenne szabad más kezébe adni, hogy használja helyetted. Az, hogy ezt mennyire figyelik, mennyire nem, lényegtelen, de adott esetben a kibocsátó gond nélkül letilthatja a kártya használatát, ha az illetéktelen kezekbe kerül. És illetéktelennek számít bárki, aki nem a kártyabirtokos.
Tudom, hogy néha rákényszerül az ember ilyesmire, nekem is volt olyan helyzetem, amikor más kártyáját kellett használnom (nem örültem neki), de célszerű ezeket elkerülni. Sajnos a Revolut (egyelőre?) nem ismeri a társkártya intézményét.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
instantwater #10133 üzenetére
Kösz a visszajelzést.
-
Örömmel jelentem, hogy tényleg megy a Gpay virtuális Revoluttal. User error volt korábban. Nem volt SMS kóddal megerősítve a gpayban a kártya.
-
-
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
instantwater #10128 üzenetére
Mondjuk van olyan ismerősöm aki pl a lakbért KP-ban fizeti az orosz háztulajnak, ami kb. 1500 GBP / hó. Elég jó példa?
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
instantwater #10099 üzenetére
Persze, viszont imádtam amikor Londonban a teszkóban kilométeres sor ált, mert döglődés volt az IT rendszerben és csak kp-vel lehetett fizetni. A turisták (mi is) szépen haladtak...
-
válasz
mrrr74 #10105 üzenetére
Akkor nem értem miért hoztad fel példának az angliában élek, Revolutra kapom a fizetésem szituációt.
A szakikat a főbérlő fizeti, arról nem tudok nyilatkozni.
De bizony a hentesnél elfogadják a kártyát a piacon.
Iskolai pénzeket pedig egy online felületen lehet fizetni. Menza és társai.Kellene a tanárnőtöknek Revolut, és a szülőknek küldene pénz kérő linket az osztálypénz beszedésére
Ez nem vita, csak érdeklődés.
-
Tuomas
addikt
válasz
nutfile #10126 üzenetére
Szerintem kicsit túlreagálod, fórumtárs leírta a tapasztalatát, a te hozzászólásodra válaszolva. Lehet, hogy nem is neked írta, csak a témát folytatta így.
Nem védeni akarok senkit, de én abban a hozzászólásban semmi rosszindulatú megjegyzést nem véltem felfedezni.
Mindenesetre a döntés a tiéd. -
nutfile
aktív tag
örülök, hogy minden újonc nekem magyarázza ezt, mikor mindenhol azt írtam, hogy én tudom használni GPay-t is, meg Garmin Payt is Revoluttal
csak egy fórumtárs által megosztott hibás infót pontosítottam/árnyaltam, de amúgy meg leszarom milyen (visa vs. mc) kártyával megy, ha tudom használni...
de azért köszi mindenkinek a sok "értékes" tanácsot.
biztos ki lesz törölve a hsz, de el kell mondjam, hogy szvsz ennek a fórumnak a színvonala eléggé lecsökkent.
heti kb. 1000 hsz születik a nagyjából semmiről, ami előtte 2000 hsz-sal már ki lett tárgyalva, vagy benne van az összefoglalóban...
részemről ez már időpocsékolás, ezért köszönöm a korábbi, tényleg hasznos tanácsokat, nem rontom tovább itt a levegőt...
-
sajti_pajti
tag
Erre volna a floor limit, ami felett telefonalni kell(ene).
Szerk: Ezt a 10118-ra szantam valasznak. -
MasterMark
titán
válasz
Williamgrant #10084 üzenetére
Mi nem bazeg? Bocs hogy én még mindig a hivatalos verzióról beszélek. Az hogy neked dupla szopás így, hogy ha törölni kell a virtuálisat, akkor szórakozhatsz megint....
-
zharkanyi
tag
Éppen 5 perce rendeltem Aliexpressről egy BT fülest. 16,73 USD volt, amit Revolut virtuális kártyával fizettem. USD-ben terhelt, amit Revolut a HUF számlámról vont le, mivel nincs dollár számlám. (4989 Ft)
Ha jól számolom az épp aktuális középárfolyammal lenne 4962 Ft, szóval a váltáson buktam 27 Ft-ot.
Megnéztem előtte, hogy ha a pénznemet Aliexpressen Ft-ra változtatom úgy mennyibe kerülne és az Aliexpress így 5066 Ft-ot ír. Szóval visszaálltam USD-re és abban fizettem Revolut-al.
Pénznemet Ali-n jobb felül a zászlónál tudsz váltani. Van Ship-to, Language és Currency pont is. Értelemszerűen utóbbit kell a pénznemhez változtatni.
-
törölt tag
válasz
Friczy #10117 üzenetére
Németországban sok helyen csak valami helyi kártyát fogadnak el, esetleg még Maestro/Visa Electron esélyes. Dombornyomott azért drágább, mert azt offline is használhatod. Van terminálban is ilyen, például repülőkön használják, de főleg Amerikában fordul elő még a jó öreg "vasalós" kártyaolvasó. Ilyenkor nincs kommunikáció, ergo fedezetellenőrzés sem, ami kockázat, ezért is kérnek ezekért általában magasabb jutalékot.
-
Friczy
senior tag
válasz
#95561216 #9510 üzenetére
Nem tudok róla, hogy elfogadói oldalon eltérő lenne a jutalék a különféle kártyatípusoknál (főleg debitkártya esetén). Mindenesetre én a dombornyomott debit kártyámat használom feltöltésre (egyszer kipróbáltam a hitelkártyát is, de visszaálltam a debitkártyára), eddig még sose problémáztak rajta.
-
bg24
csendes újonc
válasz
nutfile #10085 üzenetére
Nekem így sikerült a gpay: tavaj március óta használom a revolutot, virtuális és fizikai Visa kártyát kaptam akkor. Angol bin-nel. A virtuális tavaj júliusban kompromitálódott, csere lett. Ugyan úgy angol Visa az új is. Októberben kellett egy MC kártya (valamiért csak az volt jó a kereskedőnek) az már magyar bin-nel jött. Valamikor idén áplisban olvastam a gpay trükköt.Gondoltam miért ne? Google maps, London jobb környék, cím másol. Virtuális kártyát nem csináltam másikat. Simán ment a gpay, vele. Cím vissza, és kész Azóta is használom. Ausztriában, itthon.... Letoltam vele egy Volt fesztivált. Minden rendben megy. Ha jövök haza Győrnél már üdvözöl a revolut itthon. És telefonnal veszem a benzint. Néha kér pint, ami nincs. Akkor a revolut jelszót ütöm, de többször volt már hogy aláírást kért.
Körülbelül ez van. Remélem mire lejár a kártya már nem kell majd a trükk. Ja, és közben volt telefon csere is. Ott már tudta a Google hogy melyik kártyát használom érintés mentes fizetésre. Nem kellet új procedúra. -
huan
őstag
Sziasztok!
- Internetes vásárlásnál (pl.Aliexpress) is látni, hogy van-e DCC vagy ott egyáltalán nincs?
- Egy dollárban szereplő összeg dollárban terheli a kártyát, vagy magyar felhasználóként van valami konverzió? -
sutyesz96
őstag
Live chat senkinél sem működik? Tegnap kértem live agentet, és azóta “looking for agent”.
-
Tuomas
addikt
válasz
instantwater #10103 üzenetére
Attól, hogy UK-ban még a popsit is ki lehet törölni kártyaleolvasóval, nem mindenki megy UK-ba nyaralni.
Hova kellhet kp? Lássuk: szállás, kocsibérlés, hajó, szuvenír, kocsma, étterem, sarki trafik, múzeum, állatkert, vidámpark, strand, soroljam?
Nyaralásra igenis kell kp-val készülni, mert egy idegen országba nem lehet tudni mik a fizetési szokások. Nem lehet tudni, hogy hol lehet és hol nem kártyával fizetni. Azt se lehet tudni, hogy ha indulás előtt kinézel egy atm-et, ami közel van a tartózkodási helyhez, az megvan-e még.
És ne feledd, nem mindenhol olyan csili-vili minden, mint az uk-ban, mondjuk próbálj el elmenni Isztambulba, vagy Dél-Olaszországba, vagy Bulgáriába, vagy egyiptomba vagy bármi kevésbé fejlett helyre csak Revolut kártyával. -
gzbotii
nagyúr
válasz
instantwater #10094 üzenetére
Veszel egy autót?
-
Ixion77
addikt
válasz
instantwater #10103 üzenetére
Barátom, te nagyon messze kerültél attól az országtól ahol sokszor még ingatlant is készpénzzel fizetnek...
(Nem állítom hogy én nem lepődtem meg mikor a vevő beállított az ügyvédhez a 3 szobás Bp.i lakásom árával k.p.-ban, de elfogadtam hogy bizonyára megvan ennek a jó oka.)
Valamint hogy ismételjem magam:
A lényeg nem a 2000£, hanem a >200£ egy hónapban. -
mrrr74
aktív tag
válasz
Örülök, hogy nálatok minden szakinál kártyaolvasó van (festő, burkoló, gázszerelő, bejárónő, kertész, autómentő, ács, stb). Sajnos Magyarország még nem ennyire fejlett, vagy rossz embereket keresek meg. A piacon, a fagyizóban sem tudok kártyával fizetni, sőt, az osztálypénzt sem tudom készpénz nélkül megoldani. Igyekszem mindent kártyával/átutalással kiegyenlíteni, de nem tudok mindent kp nélkül megoldani.
Mivel nem UK-ben élek, nem tudom Revolutra kikérni, csak USA számlára.
Ezt eléggé parttalan vitának érzem, így a legnagyobb tisztelettel, de részemről befejeztem.
-
-
válasz
Ixion77 #10098 üzenetére
Komolyan 1000 EUR cashhel mész nyaralni, mert hátha ledöglik az autó és a terminál is a szervízben? És nincs a környéken ATM?
Azért nem értem mire ez a nagy készpénzimádat, mert egy FinTech topikban vagyunk. Az lenne a lényeg, hogy készpénzt csak ritkán veszünk ki, és amit csak lehet elektronikusan kártyával vagy átutalással fizetünk, mindeközben valaki arra akarja használni a Curvet, hogy levegyen 2000 GBPt.Lehet, hogy csak én vagyok elkényeztetve itt UKban, hogy kb mindenhol van terminál és működik is, és sokmindent lehet előre online fizetni pl nyaralás, kocsijavítás, stb.
De otthon jártam már úgy valóban, hogy nem volt terminál, és ha volt is, nem működött.
Kedvenc sztorim egy étteremben történt, ahol azért nem tudtunk kártyával fizetni mert idézem a pincérlányt: "A főnök nem vett papírt a gépbe". Szépen lejáratta a főnökét.
De amikor hazalátogatok sincs nálam több készpénz 20-30.000 Ftnál, mert első, hogy kártyát próbálok használni mindenhol, ahol pedig nem lehet oda van a fent említett készpénz összeg, de akkor sem 2000 GBP, és ha mégis hozzá kell nyúlnom a fenti néhány tízezer forinthoz, akkor a legközelebbi automatánál veszek ki újabb néhány tízezret ingyen, Revoluttal.
Nem tömöm ki magam egy köteg pénzzel, mert sok helyet foglal, utálom az aprót, és el is tűnhet/veszhet/lophatják.Ezbaz én álláspontom, örömmel elfogadom más álláspontját is, csak szeretném megérteni, hogy nyaraláson szállás fizetésen kívül mire kellhet 2000 GBP cash.
Esetleg egy olyan országban ahol imádják a készpénzt, és csak ATM az egyetlen módja, hogy pénzhez juss, mert a boltok nem fogadják el a kártyát, és az egész család ott lesz két hétig.
-
Ixion77
addikt
válasz
"Egyesült királyságban élek"... "Nem értem mire kell a cash."
Ok -> okozat
Amúgy a lényeg nem a 2000£, hanem a >200£/hó.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia