Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-13 10:05:56

LOGOUT.hu

TP-Link WDR4300 - N750 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2563) vargalex válasza poli27 (#2561) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Igen, túl vagyunk a teszten. Hát, azt kell, hogy mondjam, hogy katasztrofális volt a végeredmény. Igaz, a zöld ledes router esetleges hardware hibáját nem zártuk ki, mert szét sem szedtük és gyári firmware-val sem néztük meg. Illetve az is hozzátartozik, hogy másik kollégámnak szintén zöld ledes TL-WDR4300-asa van, neki otthon nincs gondja a wifivel, állítása szerint több falon át is normálisan megy.

De akkor a részletek:

Mindkét routeren a saját 1.1.7-es build-em (r35342) volt telepítve, azonos wifi beállítások mellett teszteltük (azonos csatorna, stb.). Természetesen egyszerre nem ment a két eszköz, hogy ne zavarják egymást. A tesztet csak 2,4 GHz-en végeztük el.

Ami feltűnő volt: mindkét típuson 27 dBm TX Power-t állítottunk be, ekkor az enyémen az info alapján (amit a LuCI mutat), annyin is ment, míg az övén csak 18 dBm-en. Ennek megfelelően természetesen a tesztet úgy végeztük, hogy az én routeremen 18 dBm-et állítottunk be (hogy ez ne befolyásolja az eredményt). Ehhez még egy adalék: a fent említett másik kolléga zöld ledes TL-WDR4300-án 27 dBm-et beállítva, az övé 20 dBm-re állt be.

A kolléga routerét használva kb. 10 m-re jutott a telefonjával és el is vesztette a jelet (1 fal volt közte és a router között). Az én routeremet beüzemelve nyugodtan körbesétált a cégen, végig volt jel. A legtávolabbi helyszín legalább 30 m-re van, közte több fallal (nagyjából 20-25 m x 20-25 m-es négyzet alapú az iroda). A routerről folyamatosan pingeltem az eszközt, így én is láttam, hogy van-e kiesés. Utóbbi esetben természetesen nem volt.

A triviálisat kizárjuk, kipróbáltuk a kolléga routerét az én antennáimmal. Nem volt változás. Természetesen jó lett volna szétszedni, mert lehet, hogy nála egyszerűen más probléma van, esetleg le van szakadva az antenna kábel (bár ez ellen szól az, hogy antennák nélkül 4 m-ről sem látta a telefonja a routert).

Juhosg természetesen követi a topic-okat, így a teszt eredményét neki is megküldtem, valamint az általa kért infókat/flash mentéseket is.

[ Szerkesztve ]

Alex

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.