Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-13 10:05:56

LOGOUT.hu

TP-Link WDR4300 - N750 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3201) dontibee


dontibee
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Ilyen routert használok én is, eddig semmi bajom vele. Vargalex féle firmware van rajta és tökéletesen működik 2 éve.
Most szüleimnek is rendeltem egy ilyet. Egy büfébe fog kelleni, egyrészt, hogy a vendégeket ellása Wifivel, másrészt egy kamerarendszer rögzítője lesz rajta LAN-on keresztül.
Azt szeretném megoldani (,hogy a kamera felvételek visszanézhetők legyenek) a feltöltési oldalon kb. 1 Mbit-es folyamatos sávszél kell. A netjük 20/10-as lesz (garantált 6,75/3,25 Mbit).
Tehát van-e olyan beállítás, hogy a LAN mindig megkapjon egy minimális (garantált: 1 Mbit-es) feltöltési sebességet, és a WAN csak a maradékot tudja használni.

Szóval ennek a megoldásában kérném a segítségeteket, akár gyári firmware-re, vagy még inkább a Vargalex féle firmware-re.

Nézegettem a saját routeremet, hogy ezt esetleg a Hálózat/QoS-ben lehet beállítani? De ha igen, nem igazán tudom mit állítsak!

A segítséget előre is köszönöm!

(#3202) vargalex válasza dontibee (#3201) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Az a legegyszerűbb, ha egy LAN portot külön VLAN-ba teszel, létrehozol rá egy külön interface-t és erre kötöd a kamerás cuccot. QOS-ben pedig ennek a külön interface-nak beállítod az 1 Mbps feltöltési sebességet, a másik interface-ra (br-lan) pedig 1 Mbps-el kevesebbet, mint az elérhető feltöltési sebesség. Így biztosan nem használja el az új interface elől.

Alex

(#3203) dontibee válasza vargalex (#3202) üzenetére


dontibee
tag

Köszönöm a választ!

Bocs, de az elejét nem értem, vagyis nem tudom hogy kell megcsinálni: "Az a legegyszerűbb, ha egy LAN portot külön VLAN-ba teszel, létrehozol rá egy külön interface-t ..."
Az ez utáni rész már tiszta, vagy legalábbis most úgy gondlom.

Szóval az elejét a Hálózat / Interfészek részben kell beállítanom, vagy máshol? Egy kicsit részletesebben le tudnád írni.

Köszönöm az eddigi segítségedet!

(#3204) vargalex válasza dontibee (#3203) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

A Hálózat->Kapcsoló (Network->Wifi) oldalon az egyik VLAN-nál (ami ugye a LAN lesz, tehát 4 port + CPU van hozzárendelve) az egyik portot kikapcsolod. Majd létrehozol egy új VLAN-t (ez lesz az eth0.3), ahol ezt az egy portot engedélyezed a CPU-val.

Majd létrehozol egy új interface-t, amihez ezt az új VLAN-t rendeled, statikus IP-nek állíts valami másik tartományt (pl. 192.168.2.1) és létrehozol egy új tűzfal zónát neki (de akár berakhatod a LAN-ba is). Majd az új tűzfal zónából engeded az átjárást a WAN felé. Utána jöhet a QOS.

Alex

(#3205) dontibee válasza vargalex (#3204) üzenetére


dontibee
tag

Köszönöm szépen a választ! :R :R :R
Most egyenlőre összeraktam a rendszert, korlátozás nélkül. Ma délelőtt 7-11-ig volt csak időm a beállításokra, és egy nagy adag kábelezésre. Úgyhogy a részletes beállítást még nem csináltam meg, de akkor legközelebb a leírtak alapján beállítok mindent.

De ha lesz még homályos folt, lehet még írok.

Még egyszer köszönöm a válaszaidat Alex! Hálás vagyok!

(#3206) dontibee válasza vargalex (#3204) üzenetére


dontibee
tag

Szia!

Sajnos nem értem el a kívánt hatást! Valamit tuti rosszul csinálok.
Leírom (nagyon) részletesen, hogy mit csináltam légy szíves javítsd ahol hibát követtem el.
1. Hálózat/Kapcsoló: itt a 4 "címkézetlen" port közül a Port 3-ot átkapcsolom "ki" opcióra (ami ugye a 2. LAN port)
2. Alul a Hozzáadással hozzáadok egy új sort, ahol a Processzor-t címkézett opcióra kapcsolom, és az előbb lekapcsolt Port 3-at címkézetlen opcióra kapcsolom.
3. Hálózat/Interfészek: Új interfész hozzáadása. Az új interfész neve: proba, és "A következő interfészt tartalmazza" résznél bepipálom a VLAN interfész: "eth0.3"-at. Elküldés gomb. (A Hálózat/Interfészek/PROBA fülre lép.) Itt beállítom az IP-t: 192.168.2.1-re
4. A Hálózat/Interfészek/PROBA/Tűzfal fülön a "Tűzfal zóna készítés/hozzárendelés"-nél bepipálom a "nincs megadva -vagy- új" opciót és beírom, hogy: pr. (De próbáltam úgy is, hogy lan-t pipáltam ki.)
5. Hálózat/Tűzfal/Általános beállítások: a pr sort szerkesztem. "Továbbítás engedélyezése ezekbe a cél zónákba:" résznél bepipálom a wan-t.
6. Mentés & Alkalmazás (a lépések között csak mentettem)

QoS:
7. Hálózat/QoS: az Interfészek alatti mezőbe beírom, hogy proba, majd Hozzáadás.
8. Itt aztán a proba interfészre az "Engedélyezés"-hez pipát teszek. Beállítok korlátokat pl. Letöltési sebesség: 10240, Feltöltési: 5120 (kbit/s). (A netem 40/20 Mbit/s-es.)
Mentés & Alkalmazás.

És elvileg a Port 3-ba dugott UTP kábelen egy laptop van, (Wifi kikapcsolva rajta) és a speedtest ugyanúgy 43/21 Mbit/s-et ad eredményül, mintha nem lenne korlátozva. Azért végig próbáltam a router összes LAN csatlakozóját, de mindegyiken ugyan ez van.
Később kipróbáltam, ha az 1. lépésben leírva kikapcsolok egy portot, és törlöm az általam létrehozott sort, akkor is van net bármelyik LAN porthoz csatlakoztatom a kábelt.

Hááát nem tudom! Ötlet?
Vagy persze az is lehet, hogy bármit elrontottam/félreértettem, amit írtál. Lehet, hogy kimaradt egy kis részlet, ami neked triviális, de nekem eszembe se jut.

Próbáltam a neten keresni megoldást, hogy ne megint téged/titeket zaklassalak, de nem találtam, olyat, amit végig is tudtam volna vinni.

Ez tűnt használhatónak Guest wifi (vendég wifi) Luci-ban, de egyszerűen ez sem működött nálam, bár ott voltak lépések, ami számomra nem volt egyértelmű. Pedig igazából szerintem nekem ez is elég lenne, tehát csak a Wifi-t korlátozni.

Ha bármi ötlete van valakinek, legyen olyan jó, és ossza meg velem!
(Vagy persze azt is, ha hülye vagyok, és már az elején elrontottam valamit.)

Köszönöm!

(#3207) suste válasza dontibee (#3206) üzenetére


suste
veterán

1: a portokat letesztelted, hogy amikor bedugsz valamit a port3-ba, akkor a luciban is ezt jelzi bedugottnak?

3: itt a maszkod megadod ugye? (255.255.255.0)
alul ne legyen tiltva a DHCP

4-5-7: ha külön zónába teszed, és a Guest-es leírás szerint konfigurálod, akkor kell a 2 tűzfal szabály is
Akkor tuti nem hibázol, ha az interfész nevének,a zónának és a QOS szabálynak is pontosan ugyan azt a nevet adod (proba).

Ellenőrizd le, hogy a laptop amit a 3-asba dugsz, az milyen IP-t kap. Akkor jó, ha a 192.168.2.xxx-ból kap valamit.

Ha adsz elérhetőséget privátban a lucihoz, akkor ránézhetek.....

Találd ki, hogy pontosan mit szeretnél:
-csak egy külön álló vezetékes korlátozott sebességű kapcsolat (vendég vagy elérje a routeren megosztott tartalmakat?)
-csak a meglévő wifi legyen korátozva (vendég vagy elérje a routeren megosztott tartalmakat?)
-az alap interfészek és wifik melett + korlátozott interfész, amin van egy vezetékes port és egy wifi is (vendég vagy elérje a routeren megosztott tartalmakat?)

(#3208) dontibee válasza suste (#3207) üzenetére


dontibee
tag

Szia!

Először is köszönöm a válaszokat!

1. Igen, ezt láttam. Kikapcsoltam a Port 3-at, majd a kábel csatlakozása után a Port 3-nál megjelenik „1000baseT full-duplex” felirat, és rendesen van is net. (Kipróbáltam minden port kikapcsolásával egyenként, és mindig maradt a net.) Persze gondolom, hogy nem így kellene működnie.

3. Így csináltam megadtam a maszkot, DHCP-t nem tiltottam.

4-5-7: Először a Vargalex féle leírás szerint próbáltam meg (1-8-as pontig ezt írom le), aztán mikor többszöri próbálkozásra sem akart összejönni, egy fél napig keresgéltem, hátha valaki leírja nagyon részletesen, szájbarágósan. Ekkor találtam a Guest leírást, azzal is próbálkoztam többször, de nem kaptam azt az eredményt, amit szerettem volna. (Ezt is próbáltam pontról-pontra követni, de közben volt több bizonytalan lépés számomra.)
Az első pár próbálkozáskor – ahogy írtad – minden általam létrehozott interfésznek, zónának és szabálynak ugyanazt a (proba) nevet adtam.

Na igen, az IP-t nem ellenőriztem a laptopon.

Hogy mit szeretnék?
Szüleimnek egy büfébe lesz a router. Egy kamera rendszer rögzítője lesz rákötve LAN-on. (Ez nem generál folyamatos forgalmat, HDD-re rögzít helyben, csak a netről való visszanézésre kell neki 1 Mbit/s-es (garantált) feltöltési sebesség.) A többi sávszélt használhassák a vendégek Wifi-n. Más nem fog csatlakozni a routerhez LAN-on.
Tehát a Wifi-n a vendégek nem kell, hogy elérjék a megosztott tartalmakat. Nekem jó lenne, ha a meglévő Wifi lenne korlátozva, vagy akár „az alap interfészek és wifik melett + korlátozott interfész, amin van egy vezetékes port és egy wifi is” ahogy írtad.

Tehát a kamerarendszert minél inkább el akarom különíteni, a vendégektől. A vendégek elég, ha csak netezni tudnak a Wifi-n.
Így a 20/10 Mbit/s-es (garantált: 6,75/3,25) net sebességből az 1 Mbit feltöltés legyen meg a rögzítőnek, de ha éppen nem nézi vissza senki a neten a kamerákat (gondolom a nap 98%-ában ez így lesz), akkor akár használhassák a teljes sávszélt a vendégek. Ez egyáltalán megoldható?
Elvileg van(nak) olyan firmware(k), ahol lehet minimum sebességet állítani. Nekem lehet az is megfelelne. Nem? Akkor csak a rögzítő felé beállítanám, hogy min 1 Mbit/s legyen a feltöltés és kész is. Ha jól tudom az alap fw-ben is van ilyen a Bandwidth Control, az használható?

Jelenleg még az alap firmware van a szüleim routerén, de a Vargalex félét akarom majd rátenni. Nekem itthon szintén 4300-asom van, és azon kísérletezek, mert csak kb. hetente szoktam menni hozzájuk, és mikor legközelebb megyek (jövő hét kedd, szerda), akkora lehetőleg ne ott kelljen agyalnom, hogy miért nem megy.
Egyébként az én routerem kék, az övéké zöld LED-es. Nem tudom mit számít, de olvastam a fórumon, hogy lehet van valami különbség. Talán a Wifi jelerősségében?

A lucihoz hogy kell hozzáférést adni? Mit küldjek el privátban? Gondolom felhasználónév és jelszó. És belépni hogy tudsz? Nincs fix IP címem, DIGI-s netem van, dinamikusan kapom az IP-t. Attól még be tudsz lépni valahogy? Meg ugye nem az én routeremen kellenek a beállítások, hanem majd szüleimén, de az jelenleg nincs hálózaton.

Köszönök mindent!

(Úristen már megint mennyit írtam! Már csak azért is tiszteletem, ha végigolvasod!)

(#3209) suste válasza dontibee (#3208) üzenetére


suste
veterán

A helyedben és a büfébe csinálnék egy külön Guest interfészt/zónát/wifit (amit le is szabályoznék), hogy semmiképpen ne férjenek hozzá a vendégek a DVR-hez se, és a routerhez se.
+ csinálnék egy külön interfészt a DVR-nek, aminek lecsípném a szükséges sebességet a WAN-ból.
Azt fontos tudni, hogy ezek alapból statikus szabályozások, tehát nem változnak a terheléstől.
Viszont a QOS-ben tudsz priorizálni. Szóval el lehet szórakozni a beállításokkal, és meg lehet oldani mindent, de időigényes.

Esetleg először a gyári fw-vel is próbáld meg beállitani, amit akarsz, lehet, hogy azzal jobban összejön.

Lucihoz kell az IP-d (vagy dyndns cím, ha van valahol regisztrációd), és a jelszó.
Gondolom nem változik az IP-d percenként, csak ha újraindítod a routert.
De egyébként a te routrereden van értelme beállítani ezeket?

(#3210) dontibee válasza suste (#3209) üzenetére


dontibee
tag

Oké, köszönöm!

Akkor először megpróbálom a gyári fw-el, ahogy mondtad, hátha jó lesz.
Ha nem, akkor Vargalex féle fw jön, és az általad is leírt módon megpróbálom összehozni. Igen így lenne az igazi, hogy a vendégek semmi máshoz ne férjenek, csak a Wifi-s nethez. Elvileg a leírás ezt írja le, de nekem így nem ment. (Örültem volna ha az az útmutatás még részletesebb, kerestem, de sehol nem találtam olyat, ahol jobban/részletesebben le lett volna írva.)

Igen azt tudom, hogy a QoS-ban beállított sebességkorlátok statikusak. Ezért is reméltem, hogy van jobb módszer, de igazából az is megfelel. Ott prioritásokat a "Besorolási szabályok"-nál lehet adni. Igaz?

Így van, az én routeremen csak próba ként állítgatok, hátha egyszer csak összejön a helyes beállítás. De igazából a büfé routerén lenne értelme, hogy be tudj lépni.

Jövőhéten megpróbálom beállítani a másik routert, addig már nem zaklatlak titeket. (Remélem, hogy utána se, mert minden összejön.)

Köszönök még egyszer mindent!

[ Szerkesztve ]

(#3211) suste válasza dontibee (#3210) üzenetére


suste
veterán

tudom mi van abban a leírásban, hiszen én csináltam :)) -nézd a felhasználónevet
sokan megcsinálták már a leírás szerint egyébként, szóval működik

ha gondolod, akkor nálad megcsinálhatom a vendég wifit, és akkor láthatod hogy kell beállítani (késöbb még jól jöhet neked is, és egyszerűen inaktiválható)
de akár a LAN leválasztást is megnézhetjük nálad....

[ Szerkesztve ]

(#3212) dontibee válasza suste (#3211) üzenetére


dontibee
tag

Na neee, tényleg!

Eddig nem is néztem össze a felhasználóneveket. :B
Akkor újra megcsinálom, ahogy a leírás alapján tudom (így legalább azt is meg tudod majd mondani, mit rontottam el), aztán privátban küldöm neked: az IP-t, felhasználónevet, jelszót. Kell még valami hozzá?

Köszi mindenért!

[ Szerkesztve ]

(#3213) Stefi_dzsi


Stefi_dzsi
tag

Kedves Nagyérdemű!
A héten az alábbi bosszantó problémával találkoztam, amiben segítséget kérnék. (Talán itt jobban pörög a fórum, mint a 3600 kistesónál.)
Az ütemezett feladatokban hétköznap reggelente kikapcsoltatom a wifi adókat és délután visszakapcsoltatom. Ez addig jó, amíg nem maradok itthon szabin, mint pl. a héten. Ilyen esetben manuálisan visszakapcsolom az adókat és megy minden flottul. Viszont most az 5Ghz-es adót sehogyansem tudom életre kelteni. :(((
A Hálózat/Wifi részen rákattintok az "Engedélyezés" gombra, elkezd dolgozni (Vezetéknélküli rész indítása folyamatban...), de befejezéskor továbbra is Vezetéknélküli hálózat le van tiltva vagy nincs kapcsolódva az eredmény.
Ha rámegyek a Hálózat/Wifi/radio:1 részre, ott azt írja, hogy "Vezetéknélküli hálózat engedélyezve" (A mellette levő gomb felirata: Letiltás.) Viszont az állapotnál szintén: Vezetéknélküli hálózat le van tiltva vagy nincs kapcsolódva szerepel.
Próbáltam itt is többször letiltani, engedélyezni, többször újraindítani a routert a változtatások után, még a konnektorból is kihúztam, de a probléma továbbra is fenáll. (Az időzítőnek is vissza kellett volna már kapcsolnia azóta többször is, de eredménytelen.) Már próbáltam eltávolítani és újra hozzáadni a hálózatot, de semmi változás. :W

Mi a megoldás? (Lehet, hogy fizikailag hagyta el magát az 5Ghz-es adó? Sajna garanciám már nincs rá.)

Köszönöm előre is a segítséget!

(#3214) vmack


vmack
tag

egy 4300-án sokáig használtam a vargalex féle (kitűnő) fw-t. Addig alakítgattam, míg tele lett mint a déli busz. Gondoltam nekilátok egy szűzzel a kísérletezésnek. feltettem ezt: openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-squashfs-sysupgrade.bin és azóta képtelen vagyok belépni a luciba (konkrétan nincs is webes felület) telnettel be tudnék menni, de mivel nem módosítottam a luci alól a gyári jelszót, így sem a roor/root sem a root/semmi sem a root/admin ra nem enged be.

hogyan tudnék életet lehelni bele?

(#3215) krealon válasza vmack (#3214) üzenetére


krealon
veterán

Neked failsafe modra van szukseged.

(#3216) vmack válasza krealon (#3215) üzenetére


vmack
tag

Köszi, az közben meg is van, jelszó megadva, most azt keresem hogyan tudok feltenni egy működőképes openwrt-t parancssorból

(#3217) vmack


vmack
tag

Meg is van, viszont úgy tűnik, hogy a 01-Jun-2014 dátumú openwrt nagyon nem műkszik, egy régi 03-Apr-2013 az tökéletes.
Van a kettő közöttire egy működőképes javaslatotok? Egy puritánabb kellene mint a vargalex verzió.

hogy valami hasznosat is írjak:

feltűnt, hogy kici kínai jómunkáshacker próbálkozik egy ideje:

Child connection from 219.232.160.236:32801
Login attempt for nonexistent user from 219.232.160.236:48227
Exit before auth: Disconnect received

Child connection from 219.232.160.236:35411
Login attempt for nonexistent user from 219.232.160.236:35411
Exit before auth: Disconnect received

így kerestem hogyan lehet kitiltani komplett ip-tartományokat. a megoldást megosztanám, hátha másnak is jól jön:
az ipset csomag feltelepítése után
a Firewall - Custom Rules alá ezt másoltam be:

ipset -N geoblock nethash
iptables -I INPUT 3 -m set --set geoblock src -j DROP
iptables -I wanin -m set --set geoblock src -j DROP
(for ip in $(curl -s http://ipdeny.com/ipblocks/data/countries/{cn,kr,pk,tw,sg,hk,pe,br,ua,in,tr,vn,kz}.zone); do ipset -q add geoblock $ip; done)&

[ Szerkesztve ]

(#3218) Pityke85


Pityke85
csendes tag

Sziasztok.

A minap vettem egy Tp-link WDR4300-as routert szépen muzsikál, meg vagyok elégedve vele. Ezzel a lépéssel lecseréltem a régi de bevált és mai napig működő WRT54GL típusú routerem. Viszont szeretném odaadni a szomszédnak a WRT54GL-t és szeretném megosztani vele a netemet is, de nála már 2 emelettel feljebb nem elég erős a jel a laptopjának, ezért hatótáv növelő berendezésként szeretném használni a WRT54GL-t, ami felerősítené a WDR4300 jelét és nagyobb lenne a jelerősség a szomszéd laptopján.. Olvasgattam utána és valami WDS-t kellene bekapcsolnom a WRT54GL-en, de a menüben nem találtam ilyen lehetőséget.
Gyári Linksys firmware van rajta. Pontosabban ez a verzió.: 04/08/2013 Ver.4.30.16 (Build 6).

A kérdésem az lenne, hogy meg tudom-e a jelenlegi firmware-el vagy esetleg másikkal oldani a WDS bekapcsolását, és fog e működni ez a hatótáv növeléses dolog?

Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat.

(#3219) suste válasza Pityke85 (#3218) üzenetére


suste
veterán

nekem ugyan ez a linksys van beállitva DDWRT-vel (v24-sp2 (10/10/09) std) repeater bridge-ként, hibátlanul teszia dolgát....

(#3220) Pityke85 válasza suste (#3219) üzenetére


Pityke85
csendes tag

Szia. Tudnál esetleg egy bővebb leírást linkelni, vagy ide bemásolni?

Haj ól értelmezem, akkor ezt a firmware-t tegyem fel rá?

[link]

Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#3221) suste válasza Pityke85 (#3220) üzenetére


suste
veterán

szia

igen, a linkelt fw kell hozzá

úgy emlékszem, hogy ez alapján csináltam
8-as pontban IP Address-nél olyan adj meg, ami ugyan az az alháló mint a 4300, de nem esik a DHCP tartományába
(pl ha a 4300=192.168.0.1, DHCP oszt=192.168.0.100-200, akkor a Linksys legyen mondjuk =192.168.0.2)
a többi 192.168.1.1-es rész is értelemszerűen változik, ha a 4300-as gyári fw 192.168.0.1-en érhető el

ha elakadsz, akkor szólj, és másolok be képeket a router megfelelő DDWRT oldaláról

a helyedben én a 4300-ban a vendég hálóra tenném a Linksys-t, és akkor a szomszéd nem látja a te dolgaidat.....

(#3222) Pityke85 válasza suste (#3221) üzenetére


Pityke85
csendes tag

Szia. Ezer hála és köszönet. :R

Munka után nekiugrok, és írok mit sikerült intézni.

Még egyszer köszönöm.

(#3223) suste válasza Pityke85 (#3222) üzenetére


suste
veterán

annak ellenére, hogy 7-esben ezt írják ott:
"DD-wrt only works reliably with WEP or WPA2-AES"
nálam WPA TKIP -pel megy több,mint 1éve, soha nem szakadt le....
a 2 wifi jelszó (physical/virtual) viszont egyezzen!!!

a virtual wifinek mindenképpen másik SSID-t állíts be, és ne legyenek benne extra karakterek
(pl: kliens=pityke, virtual=pityke2)

hogy véletlenül se csatlakozzanak közvetlenül a szomszédok a 4300-ra, állíts be MAC szűrést a vendéghálóra, és csak a Linksys-t engedd fel -remélemt ezt is tudja a gyári fw...

[ Szerkesztve ]

(#3224) Pityke85 válasza suste (#3223) üzenetére


Pityke85
csendes tag

Szia. Betallóztam neki a fájlt amit korábban belinkeltem, de upgrade közben kiírta, hogy failed. Hogy kell felrakni a ddwrt firmware-t?

(#3225) suste válasza Pityke85 (#3224) üzenetére


suste
veterán

huhhh, már régen csináltam, de lehet hogy először a mini-t kell feltenni, és utána a standard-ot: [link]

(#3226) Pityke85 válasza suste (#3225) üzenetére


Pityke85
csendes tag

Szia. Időközben én is utánaolvastam, hogy hogyan kell feltenni a ddwrt-t, és én is erre jutottam, hogy a minit kell feltenni először, és utána a standardot. Egyenlőre tesztelés alatt van a cucc, de eddig úgy néz ki, hogy tökéletesen működik!!! :C :C :C :C :C

NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!! :C :C :C :C :C Nagy segítség vagy. Hálám üldözzön életed végéig. :R :R :R :R :R :R :R :R :R

(#3227) claire78


claire78
senior tag

Tudna valaki segíteni működésre bírni egy ZTE MF667 modemet vargalex-féle rom alatt?
Privátban ha segítene, nagyon megköszönném.

(#3228) szvoboda válasza claire78 (#3227) üzenetére


szvoboda
tag

Üdv! Jelenleg wrd3600-as routert használok,tegnapi vétel,de a wifije olyan harmatos,hogy a 842ND-m is porig alázza.Szabad csatornán van a wifi,minden beállítást végigpróbáltam.Vargalex FW van rajta.Minimális ráfizetéssel cserélhetném 4300-ra.
Ha hibás a hardver,úgyis menne gariba,gondoltam inkább csere.
Vagy a 4300-nak is vannak wifi gondjai?

(#3229) Altbrucke válasza szvoboda (#3228) üzenetére


Altbrucke
tag

nekem 4300-s van, de szerintem a 1043-m jobb volt jelerőileg.

(#3230) norti válasza szvoboda (#3228) üzenetére


norti
addikt

Gondjai nincsenek, stabil, de az 5GHz jelerőssége tényleg hagy némi kívánnivalót maga után (egy téglafal és 8 méter után már csak 2-3 pálcika). De a sebességeket stabilan és magasan hozza távolról is wi-fin.

(#3231) szvoboda válasza norti (#3230) üzenetére


szvoboda
tag

Pont ez a bajom 2.4GHz-en 5-6m után fele pálcikával.

[ Szerkesztve ]

(#3232) norti válasza szvoboda (#3231) üzenetére


norti
addikt

Ennek a 2,4GHz-es része viszonylag rendben van, bár nem éri el a 1043 szintjét. Hacsak nem tudod kihasználni 100+ Mbites nettel és hozzá való eszközökkel a wifi részét a 4300-nak, szerintem nem éri meg lecserélni a 3600-adat erre, nem lesz sok különség.

(#3233) VeryByte válasza szvoboda (#3231) üzenetére


VeryByte
őstag

Menj át a 3600-as topicba. Van wifi patch, esetleg hasznos lehet, ott többet olvashatsz róla.

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#3234) MarQs


MarQs
senior tag

Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés!
Ha custom fw (mondjuk Alex-féle) van a routeren, egy asztali médialejátszó alapból látja a hálón az usb csatira kötött HDD tartalmát, vagy mindenképp kell a Samba?

[ Szerkesztve ]

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#3235) Kicsirics77 válasza MarQs (#3234) üzenetére


Kicsirics77
veterán

oplay -em van és ott csak betallóztam a hálózaton keresztül és azóta is látja

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#3236) MarQs válasza Kicsirics77 (#3235) üzenetére


MarQs
senior tag

Köszi a gyors választ!
És ugyanígy gépről nézve, Total Commanderen keresztül hasonló a helyzet?

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#3237) Kicsirics77 válasza MarQs (#3236) üzenetére


Kicsirics77
veterán

ott csatold fel hálózati meghajtóként és akkor ha megnyitod akkor csak klikk a meghajtóra.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#3238) MarQs válasza Kicsirics77 (#3237) üzenetére


MarQs
senior tag

:R
Köszi!
Egyelőre csak terv szintjén van a dolog...

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#3239) Pityke85 válasza suste (#3219) üzenetére


Pityke85
csendes tag

Szia(sztok).

Most látom, hogy van egy újabb firmware verzió is a WRT54GL routeremhez.

v24_std_generic.bin 2010-08-09 3,58 MB build 14896

30/30/30 reset után nyugudtan feltehetem esetleg ezt a verziót vagy nem lesz jó rá?

Jelenleg a 13064 build van rajta.

(#3240) norti válasza Pityke85 (#3239) üzenetére


norti
addikt

Mondjuk rossz topikban vagy, de igen, felteheted, az volt az utolsó stabil kiadott verzió.

(#3241) Pityke85 válasza norti (#3240) üzenetére


Pityke85
csendes tag

Bocs, tényleg benéztem. Azért kösz a help-et.

Mentségemre szóljon, hogy itt beszéltünk kedves SUSTE kollégával erről a problémáról.

(#3242) donceleger8


donceleger8
őstag

Hali!

Növeltettem sebességet a T-Homenál 50 megabitről 120-ra! Ehhez már egy új modemet kellett kapnom. Korábban egy Huawei volt a végberendezés, most is ilyet kaptam, viszont ez már egy router is egyben. Állítólag nem tud csak modem szerepet betölteni, ezért a PPPOE beállításokat ebben az eszközben állították be, és a WDR4300 routerem Dinamikus kapcsolattal lett beállítva.
Így viszont az utorrent folyamatosan hálózati beállítás hibát ír ki, legalább is azt állítja nincs bejövő kapcsolat és egy háromszög felkiáltójellel jelenik meg a jobb alsó sarokban. Illetve egyszer egy piros x is volt.
Adtam a gépemnek fix ip-t és nyitottam portot, ami az utorrentben meg van adva, ezt követően zöld pipát láttam az utorrentben, de ma reggelre megint a háromszög fogadott. A gép nem lett kikapcsolva és nem lett hozzányúlva sem azóta, de akkor mégis miért van megint problémája?

Próbáltam valahogyan beállítani az eszközt (a huawei-t) mégis csak modem funkcióra, be is léptem a menüjébe, de minden szürkén van és nem enged változtatni semmit! Ha nyomok egy gyári beállítások visszaállítást akkor szerintetek be lehet utána állítani? Illetve milyen értékre kell raknom ahhoz, hogy csak modemként funkcionáljon? Nem akarom elhinni, hogy nem lehet így beállítani!

Köszi

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

(#3243) MarQs válasza donceleger8 (#3242) üzenetére


MarQs
senior tag

uTorrentben a véletlenszerű port kiosztást ("Véletlenszerű port minden indításnál") kikapcsoltad?

[ Szerkesztve ]

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#3244) tick


tick
aktív tag

Sziasztok
OpenWRT-n hogy kéne T-Home nethez (optikai->T-s doboz->router) interfészt beállítanom hogy menjen is? Egy korábbi routeren volt egy "csak access point" beállítás amivel frankón működik is minden. Itt mi lenne hasonló beállítás? (+fizikai beállítások + dns/dhcp? :F )
Jelenleg nem vagyok képes netet produkálni sehogy

Everything that has a beginning... has an end

(#3245) vargalex válasza donceleger8 (#3242) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

A port továbbítást a szolgáltatói eszközön és a TP-Link-en is megtetted?

Alex

(#3246) suste


suste
veterán

Sziasztok!
Ha jár erre olyan, akinek legalább 2db wifis, openwrt-s routere van otthon, és van kedve/lehetősége tesztelni egy kicsit a WDS/Repeater módokat, az írjon privátot légyszi. Küldenék leírást, amit ki kéne próbálni.
Köszi!

suste

(#3247) donceleger8 válasza MarQs (#3243) üzenetére


donceleger8
őstag

Igen, persze!

(#3245) vargalex
Végül is megoldódott a dolog, de hogy hogyan fogalmam sincs róla.
A Telekom topicban javasoltak alapján kikapcsoltam a dhcp-t és próbáltam egy IP-t adni a routeremnek, de sikerült valamit úgy elrontanom, hogy még internetem sem volt. Még akkor sem jött visszam, amikor a HGW-ből közvetlen ment a kábel a laptopba, még a modem menüjébe sem tudtam belépni.
Reset lett a vége, majd összekötöttem ugyanúgy, ahogy volt is, gondoltam nem piszkálom tovább.
Erre meg jó lett!
Vagyis állandó zöld pipa van, pedig nem történt semmilyen változás az összekötés módjában és tulajdonképpen a belső beállításokban sem.
Számomra ez rejtély!

Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!

(#3248) tick válasza tick (#3244) üzenetére


tick
aktív tag

A megoldás keresése közben kizártam magam a routerről a DHCP kikapcsolásával... :DD
Próbáltam magamnak manuálisan IP-t adni (192.168.1.2) de továbbra sem enged csatlakozni lanon át sem. Hogy tudnám resetelni a routert? Próbáltam hosszan nyomni, de nincs siker.

Everything that has a beginning... has an end

(#3249) tick válasza tick (#3248) üzenetére


tick
aktív tag

Ez a gond megoldódott... az eredeti maradt. Ha valaki tudna tanácsot adni miért nem érem el a netet (PPPoE WAN + LAN bridge) azt megköszönném. Nem tudom milyen infot lenne érdemes még megadnom.

Everything that has a beginning... has an end

(#3250) suste válasza tick (#3249) üzenetére


suste
veterán

A "T-s doboz" az modem vagy router+modem?
Közvetlenül rákapcsolódva milyen ip-t kapsz?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.