- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
-
LOGOUT
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:Ádám:.
tag
Csináltam egy vidit. VLC visszalassítja valóban ha a "-" gombot nyomogatod. Ha esetleg beakadna akkor tekerj a videó elejére. És lehet kell hozá proci is, a Core 2-es ami a laptopomban van nem tudja normálisan lejátszani. Az újabb laposban egy 3. generációs i5-ös van, ami simán viszi a max bitrátás 4K videót is.
-
tag
LG Bridge-re jött update. Megpróbálom lesz-e 6.0.1-es frissítés a talóra.
Szerk.: Bocs a spamelésért.
Szerk.: [link] XDA Leterksz a H960A Europe részhez és ott a v20b KDZ
-
tag
A doboz oldalán a matricán az kell, hogy legyen LG-H960A. Biztos vagyok benne, hogy az van rajta, szóval semmi gond nem lesz vele.
@E2E4
Köszönöm az olvasmányt.
Valóban ezek után én is szkeptikus lennék velük szemben, de mivel a cég megalakulása (1+) óta követem mit művelnek nem aggódok, hogy "szart" csinálnak. Nem jobb a V10-nél, de jó telefon az OP3.
-
psg5
veterán
Segítsetek légyszíves, hogy hogy tudnám PC-n is megjeleníteni és utána NAS-ról is nézni lassítva a lassítva felvett videókat.
Telefon olyan szépen lejátssza lassítva, de ha onedrive-ra lementődik onnan már normás a sebessége. -
válasz
saddybaddy #3186 üzenetére
Hat a g3 nekem a g2 utan egy elbaltazott valami volt
Nem banom, hogy akkor mas kiterot tettem az lg tol
-
válasz
saddybaddy #3184 üzenetére
El is varhato, hogy jobb legyen... Azert van par generacio kulonbseg az emlitett telefonok kozott
-
saddybaddy
tag
Vannak tények,megpedig az tény,hogy a V10 most ár-érték arányban verhetetlen. Nem tagadom kicsit én is a telefon fanatikusa lettem pedig előtte is volt már pár jó telefonom (2011-2013 WP fanatizmusban szenvedtem : LG Optimus 7,Samsung Omnia 7,Dell Venue Pro,Lumia 800,Lumia 920 ,Lumia 925, egy kis kitérő egy iPhone 5s-el utánna johetett az Android egy LG G2 személyében,LG G3,és most LG V10). Magabiztosan kihelenthetem,hogy az összes közül a V10-az ami eddig a legjobb volt,kb mindenben.
-
GoneTom
tag
Sziasztok!
Nekem még mindig nem érkezett meg a biztonsásgi frissítés...
Mint ahogy azt írtam is TIM-es, be is regisztráltam...
Szerintetek mi lehet a probléma?
Esetleg van olyan, akinek szintén TIM-es és be is van regisztrálva és már megérkezett neki a biztonsági frissítés?
-
E2E4
aktív tag
Kérésedet tudomásul vettem.
Bocsánatot kérek azért, mert megbántottad önmagad amiatt, amit mondtam neked.Kommunikációm ezentúl feléd maximum annyiban fog kimerülni, hogy ha ismét felteszel egy olyan kérdést, amire a válasz ott van a téma-összefoglalóban, aminek a tetején ott van az kiemelve, hogy "Kedves Érdeklődő! Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma-összefoglaló-t, illetve használd a topikban a kereső-t!" akkor odaírom kiemelve azt, hogy: téma-összefoglaló!!!
Ezt máshol is így csinálják, nem idézik be a választ, és még csak háttér információt sem írnak a problémáról (3 kontra 4 pólusú csatlakozó). Belátom, hiba volt, hogy válaszoltam neked. Jobb lett volna, ha magadra hagylak a problémáddal, és csak azt írom, hogy "téma-összefoglaló!" Pont. Ezután így is fogok tenni...
Pont.(#3163) gretzky77
Ne máááár. Ilyen vérmes lennék?(#3164) OPiiPO
Köszönöm.(#3165) tothak
Nekem személy szerint pl kezd egy kicsit erős lenni ez a hatalmas imádat ami itt megy a telefonnal szemben. Kicsit már fanatikus a dolog...
Mit jelent az, hogy fanatikus?Hát' ja. Lehet. Talán egy közömbös érzés jobb lenne a V10-el szemben, de akkor tutti, hogy nem lettem volna olyan hülye, hogy ennyit dolgozzak a téma-összefoglaló írásával. Akkor csak read-only, meg esetleg néha kérdező user lennék.
Őszinte leszek, picit bánom már azt a töménytelen időt, amit ebbe a topikba bele toltam, főleg akkor, amikor olyan hozzászólásokat írnak, hogy "tényleg túl van tolva a "de f@sza összefoglalót írtam" téma".
De ezek után igyekszem letisztultabb lenni a kommunikációban, és kevesebbet írni.
Bár éppen a hosszú és alapos írásaim voltak azok, ami kezdetben megtetszettek az itt lévőknek, s ezért is kértek fel arra, hogy írjam már meg a téma-összefoglalót. (Mivel előtte azt senki nem tette meg.)
Szerintem ez a telefon a mai napig érdemtelenül van tesztelve, jellemezve (Hi-Fi üzemmód bekapcsolása nélküli audio teszt) ezért szerettem volna a telefon tudásához/minőségéhez igazodó írást letenni az asztalra, ezért olyan hosszú és alapos a téma-összefoglaló, és ezért érint érzékenyen, ha hétről-hétre, újra és újra feltesznek olyan kérdéseket, amikre már ott a válasz "legfelül", vagy a kereső kidobná a topikban.
(#3166) Kisbea
a Lolipopot is lecseréltem a 6.0-ra.
(mikor 6 hete kb megjött a telefonom , nem foglalkoztam vele)
És nem csináltam gyári adat visszaállítást.
(A z-mel is így csináltam anno, és ok volt)
Akkor csak szerencsém van?Úgy tűnik, hogy igen.
(#3173) Litván Zongora
Ami viszont szerintem is csiszolást érdemelne, az a stílus. Topicgazdánk vehemenciája némileg fensőbbségesnek, arrogánsnak hathat az ide látogatók számára, mint ahogy sokan nem osztoznak a telefon iránti feltétlen elkötelezettségében sem. Ez egy fórumon, ahol gyakorlatilag nincsenek nonverbális kifejezési eszközök, kétségkívül feszültséghez, félreértelmezésekhez vezethet. Én hatékonyabbnak éreznék egy némileg megértőbb hozzáállást részéről, ám én is felhívnám mindenki figyelmét, hogy az itt előforduló kérdések 80%-át nem kellett volna föltenni, ha az illető venné a fáradságot az olvasásra írás helyett.Stílusban irányt szándékozom váltani. Köszönöm az építő kritikát.
ahogy sokan nem osztoznak a telefon iránti feltétlen elkötelezettségében sem
Ők azok, akik nem V10-et használnak?(#3179) OPiiPO
+1 -
Lite
őstag
Elképzelhető. Bár, ahonnan vettem, onnan eddig mindenki TIM-est kapott. Ez nekem se pro, se kontra, csak meglepődtem, mert (lehet, hogy figyelmetlen voltam,de) nem ez volt a jellemző itt a fórumon.
Mindenesetre örülök, remélem, minden rendben lesz és frissíteni is fog, ahogy kell... -
Alapvetően meg lehet érteni a topicgazda érzéseit az összefoglalóval és annak használatával kapcsolatosan. Nézetem szerint igenis elvárható, hogy az, aki a témában kérdezni akar, előzetesen elolvassa.
A mobilról netezéses érvedet pedig nem egészen értem. Mennyivel könnyebb mobilról végigpötyögni egy kérdést, mint olvasni? Ez lehet egyéni, de én úgy tapasztaltam, hogy mobilon inkább olvasok két oldalt, mint hogy írnom kelljen két sort.
Ami viszont szerintem is csiszolást érdemelne, az a stílus. Topicgazdánk vehemenciája némileg fensőbbségesnek, arrogánsnak hathat az ide látogatók számára, mint ahogy sokan nem osztoznak a telefon iránti feltétlen elkötelezettségében sem. Ez egy fórumon, ahol gyakorlatilag nincsenek nonverbális kifejezési eszközök, kétségkívül feszültséghez, félreértelmezésekhez vezethet. Én hatékonyabbnak éreznék egy némileg megértőbb hozzáállást részéről, ám én is felhívnám mindenki figyelmét, hogy az itt előforduló kérdések 80%-át nem kellett volna föltenni, ha az illető venné a fáradságot az olvasásra írás helyett. -
Lite
őstag
...és megérkezett! Azt hittem, TIM-es lesz, de nem. Mintha holland lenne. Legalábbis a dobozra vmi holland szervíz/forgalmazó (?) címke lenne ragasztva, de semmi szolgáltatói dolog. A matricáján DEU / EU feliratok.
Akkor most mit is kaptam? -
Kisbea
csendes tag
sziasztok.
Én is pár napja kaptam értesítést a frissítésről, így aztán egyben akkor a Lolipopot is lecseréltem a 6.0-ra.
(mikor 6 hete kb megjött a telefonom , nem foglalkoztam vele)
És nem csináltam gyári adat visszaállítást.
(A z-mel is így csináltam anno, és ok volt)
Akkor csak szerencsém van?
Mert azóta is tökéletesen működik, nincs bug, nem akad, szóval teljesen jó.
Igaz én változást sem észleltem (bármi javulást pl aku időben), de én napközben egész nap gép előtt ülök, így a telefon csak telefon, minden egyéb le van róla kapcsolva, csak du.tól megy a WI-FI, bluetooth.
Ja és éjjel is csak telefon.
Így nekem tökre elég, amit bír, 2 naponta töltöm.Egy apró gondom van.
Ha a telefont beszélgetés közben nem tartom közvetlenül a számnál (ugye nehéz és hajlamos vagyok kicsit eltartani, de a Z-met is így használtam), szóval akkor panaszkodnak, hogy nem hallanak jól.
És ez max 2-3 centi, de ez kicsit zavaró. Valaki tapasztalt hasonlót?Mint fényképező, imádom, azóta nem is használtam a gépemet. Még ismerkedek vele, de valóban nagyon szép képeket csinál.
Szép 7végét mindenkinek -
tothak
tag
Az a helyzet, hogy egyet kell értenem Arween-nel abban, hogy tényleg túl van tolva a "de f@sza összefoglalót írtam" téma. Azzal is egyet kell értenem, hogy a mezei user nem fog azzal küzdeni, hogy végigolvassa az összefoglalót, főleg nem mobilon (márpedig mindenki kapaszkodjon meg, nagyon sokan vannak mobilról).
Nekem személy szerint pl kezd egy kicsit erős lenni ez a hatalmas imádat ami itt megy a telefonnal szemben. Kicsit már fanatikus a dolog... és sajnos azzal is egyet kell értenem, hogy gyakran van az, hogy valaki feltesz egy kérdést és egy kedves kollega azt személye elleni támadásként veszi...
És én értem, hogy szar dolog mindig ugyanarra a kérdésekre válaszolni, de basszus... Nemáár...
-
"Ez egy fórum ,és bizony sokan lesznek akik nem fogják végig nyálazni az összefoglalód ,és kérdeznek mert az egyszerűbb,próbáld meg feldolgozni ezt a tényt."
- Ezzel semmilyen módon nem tudok egyetérteni. Van összefoglaló, azért van hogy az ismétlődő, sokakban felmerülő kérdéseket ne kelljen naponta megválaszolni. A PH-n más topicokban is szokásosan az összefoglalóhoz küldenek, ha alap kérdést teszel fel. -
psg5
veterán
Köszi.
De azt hogy tudnám megoldani, hogy felveszek a telefonnal 720p 120fps-vel vagyis nem auto módban lassított felvételt, hanem manuálban és a telefonon szépen lassítva adja vissza, de felhőben (onedrive) már normál sebességgel játssza le. Ehhez is kell szerkesztő progi? -
-
Arween
senior tag
Nos semmi hőbörgés nem volt a hsz-ban,feltettem egy kérdést de Te úgy látom bármi kérdés van személyes sértésként éled meg, mert bizony sok időt töltöttél az összefoglaló írásával mégsem tudja azt betéve a galád fórumozó aki ide mer állítani a kérdéseivel….
Nekem bátran írhatsz 3 meg 4 pólusról fogalmam sincs miről írsz ,és mivel az ajánlott kiegészítőket egy topiktárstól vettem meg nem kintről rendeltem ,nem rémlett fel bennem a lehetőség hogy esetleg nem jó az extender amit átvettem tőle.Sok telefonom volt már jóval pörgősebb topikokban jártam eddig ,sok-sok kérdést megválaszoltak készségesen akár többször is ,segítve a fórum tagokat (még úgy is hogy le volt írva az 1hsz-ban ) de ilyen Topikgazdával mint Te még nem találkoztam, aki folyamatosan leoltja az ide tévedőket,. Komolyan mondom a kedvét veszed az embernek hogy olvassa netán még kérdezzen is itt. Ez egy fórum ,és bizony sokan lesznek akik nem fogják végig nyálazni az összefoglalód ,és kérdeznek mert az egyszerűbb,próbáld meg feldolgozni ezt a tényt. Megkérek amennyiben lesz még kérdésem ebben a fórumban Te ne válaszolj mert a Te válaszodra nem vagyok kíváncsi,nyugotan kerüld el a kérdéseim,nem kell késztetést érezned hogy válaszolj rá. Normál stílusban elég lett volna annyit írnod a kérdésre: valószínűleg nem jó a kiegészítő amit használok, vegyek olyan típust ami tudja a headset vezérlést pl. amit a téma összefoglalóban leírtál. Ennyi nem több ,nem kell megint fényezned magad mennyire patent összefoglalót írtál.
-
E2E4
aktív tag
[nagyon off olvasmány be]
(#3147) .:Ádám:.
Egy Tianhe H9008 volt a "kínai csoda".
Igen, egy klón, de
a.) ez volt az első Androidos telefonom,
b.) ez volt az első kínai web shop-os vásárlásom,
c.) egy barátom ajánlotta (a fiának bevált), hogy jó lesz az nekem is,
d.) 200 USD-s limitben kerestem okostelefont, s azért az árért idehaza csak olyan telókat árusítottak, amik a harmat gyenge hardver miatt lettek volna "ipari hulladékok"
d.) akkor még az volt a mottóm, hogy: Mindegy hogy kínai, vagy koreai a telefon, (mindkettő ország szülöttei vágott szeműek) ha jó benne a hardver! Mit számít az, hogy "A" brand-es -e a gyártó, vagy sem?!Azóta a saját bőrömön megtanultam, hogy: nagyon nem mindegy a gyártó ország, ahogy az sem, hogy a gyártó cég "A" brand-es -e, vagy sem, valamint az is fontos szempont, hogy van -e, s ha igen, akkor milyen K+F van a gyártócégeknél.
Semmi koppintás nincs a hw-ben. Mind "legit" gyártótol való, az amoled kijelző is.
Valószínűleg az én "kínai csodámnál" is "legit" gyártótól, vagy azoktól "lopva" vol a hw (a kamera talán Samsung) nem is a hw-vel volt a baj. Érdekesség képen leírom a hiba listát:[I]Gyári hiba lista, H9008:
#1 USB csatlakozó hiba [4 hónapos korától]
Következmény:
Lehetetlen megcsinálni a ROM flash-t. (Ez szükséges, mivel a LED vezérlő alkalmazás nem működik jól.)
Időnként, ha kikapcsolom a telefont, és megpróbálom tölteni, az akkumulátor nem töltődik fel 100%-ig. Alkalmanként, ha beállítom a "programozott bekapcsolás" és a "riasztás" funkciókat, és kikapcsolom a telefont, (mialatt töltöm azt) ezek a funkciók nem működnek. (A telefon nem kapcsol be automatikusan, és nem riaszt.)
Néha, ha beállítom a "programozott bekapcsolás"-t, és kikapcsolom a telefont, a telefon hamarabb kapcsol be. Ilyenkor, ha kikapcsolom a telefont, újra bekapcsol.
Pl. „programozott bekapcsolás” ideje: hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek: 7:00. Kikapcsolom a telefont péntek este, és csatlakoztatom a töltőt. A telefon bekapcsol szombaton hajnal 3:36-kor. Felkelek a bekapcsolási dallam miatt, kikapcsolom a telefont, de a telefon utána újra bekapcsol.#2 Kijelző ragasztás hiba. [1 hónapos korától.]
Az üveg alatt baloldalt fent (kb. 3 cm hosszan) és jobb oldalt fent (kb. 7 cm hosszan) a ragasztó, (amely a kapacitív kijelzőt az üveghez ragasztja) felvált.
Következmény:
A kijelző széleinél a ragasztó látszik. Ez csúnya.#3 Home gomb hiba [Az első pillanattól kezdve.]
A home gomb lötyög.
Következmény:
Ha függőlegesen tartom a telefont és megérintem a kijelzőt, akkor hallatszik a lötyögés. Ha hang- vagy videofelvételt készítek és mozgatom a telefont, akkor a lötyögést rögzíti a mikrofon.
Ha megrázom a telefont, jobban hallhatod a home gomb lötyögésének zaját.
Néha a home gomb nem érintkezik jól.
Ezek zavaróak.#4 Bekapcsoló gomb hiba [5 hónapos korától.]
A power gomb beljebb nyomódott, mint a hangerő gomb.
Következmény:
Nehezebb megnyomni a bekapcsoló gombot, mint a hangerő gombot.#5 Kijelző vibrálása [Az első pillanattól kezdve.]
Időnként a kijelző alsó részén, kb. 1-2 cm-es sávban (főleg szürke színnél) a kijelző vibrál. Ez mindig látható a naptárnál, ha beállítok egy új eseménynél az időpontot. („Idő beállítása” Kezdete / Vége)
Következmény:
Zavarja a szemet.#6 Külső hangszóró hiba [Az első pillanattól kezdve.]
Következmény: Amikor megszólal a külső hangszóró, - bizonyos zenénknél - a hang elején néhány tizedmásodpercig rezonancia hallható. Olyan, mint ha nem lenne megfelelően rögzítve a hangszóró.
Megjegyzés: az előző telefonomnál nem hallottam ilyen vibrációkat. (Lsd. mellékelt hangot*. - Én ezt a hangot használom a naptár hangjelzésnek, és mindig hallom a hang elején a vibrációt.)*csatoltam a webshopnak ezen (angolra fordított) levél után.
A Miért drága végül az olcsó kínai okostelefon? történet hosszú, terveztem belőle könyvet írni (komolyan) szóval ezt csak tekintsd bevezetőnek.
Ma már nem szeretném megírni a könyvet, pedig olyan csattanók lennének benne, hogy az írói túlzás nélkül is ütne. Nem viccelek.[nagyon off olvasmány ki]
(#3150) psg5
Jól gondoltad. Csak ahhoz rootolni kell a V10-et, úgy meg a garanciának lőttek.(#3151) saddybaddy
+1(#3152) psg5
Oda kell figyelni...(#3153) parts
A linken kitűnő szakmai írás található.(#3154) Arween
azt senki nem írta eddig hogy ha be van dugva ez a + eszköz akkor nem működik a fülesen a hangerő állítás meg a némításEz eléggé gáz mert így utazás,munka közben nem lehet normálisan zenét hallgatni ....
Nem olvastad el figyelmesen a...
Na mit?
A téma-összefoglalót!!!Idézek belőle, (önmagamtól
):
Vásároljunk egy extendert (például ezt vagy ha (I)headset(/I) funkciós fül/fejhallgatónk van, akkor például ezt)Még linkeltem is a két típust!
Magyarázat: nem mindegy, hogy 3 vagy 4 pólusú a csatlakozó. 3 pólusúnál csak a sztereó átvitel megoldott (L,R,közös föld) 4 pólusnál a headset vezérlés is.)Az a szomorú, hogy:
a.) sok időt eltöltöttem a téma-összefoglaló megírásával;
b.) sok mindent teszteltem, s azt leírtam bele (pl. én is megszívtam először az extenderrel, mert előtte senki sem írta le ezt nekem, mégsem kezdtem el hőbörögni, hogy "ezt nem mondta senki!". Mérnök gondolkodással (is) rendelkezem, azonnal tudtam a hiba okát, és csak önmagamra mutogathattam, hogy erre nem figyeltem oda előbb.);
c.) Nagyon hosszú és alapos a téma-összefoglaló;
d.) Ennek ellenére a mai napig fel-fel jönnek olyan kérdések, amik ott már régen meg vannak válaszolva.Ezek után, számomra nagy kihívás, hogy ne húzzam fel magam az ilyen - finoman számon kérő - kérdéseken, amikre már régen megválaszoltam a téma-összefoglalóban.
Konklúzió:
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma-összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!(#3157) psg5
Ötlet: Ha a V10-en szerkeszted a videót, és beállítasz lassított vagy gyorsított lejátszást a videó egy megadott részén, akkor az PC-n (és máshol is) lejátszható marad. -
psg5
veterán
Lassított felvételt hogyan tudom pc-pc-n is meghívni,menteni? Elég rossz amúgy a minősége 720p 120fps el. Mit kellene állítanom, hogy jobb legyen?
-
Hali!
Volt itt egy kartárs, aki gondolkodott azon, hogy eladja a V10-esét. Csak szólnék, hogy ha valóban így van, tudnék vevőt rá. :-)
-
Arween
senior tag
Ma próbáltam volna az extendert (nem indexert
) használni a gyári fülessel,de azt senki nem írta eddig hogy ha be van dugva ez a + eszköz akkor nem működik a fülesen a hangerő állítás meg a némítás
Ez eléggé gáz mert így utazás,munka közben nem lehet normálisan zenét hallgatni .... -
psg5
veterán
válasz
saddybaddy #3151 üzenetére
Persze, de (gyakorlatban) nincs lenémítva, rezgőre állítva a telefonom, csupán hallkítva, erre csinálok egy fényképet oszt kattan egy akkorát, hogy mindenki odafigyel...
Kamera koordinátás hullámokra valaki?
-
psg5
veterán
1., Kapcsolható ki valahol, hogy fényképezésnél ne adjon hangot?
2., Mit jelez és hogy kell értelmezni fényképezőnél bal felül a koordinátarendszerben lévő hullámokat? -
E2E4
aktív tag
Ha önmagad kipróbálgatod a fotózási/videózási (és mindenekelőtt az audio!) képességeit, nagyobb örömöd lehet a V10-ben...
(Csak vigyázz, nehogy annyira megszeresd, mint itt egyesek. Pl. én is...)
(#3126) koxx
Ezért is jó, ha van a csapatban egy moderátor.(Csak reménykedem, hogy nekem sem kell majd a kukoricán térdepelni, mert alvás helyett - szigorúan off - kisregényt írtam a V10 kontra OP3 témában.
)
A magam részéről nem bánom, ha bejönnek ilyen felvetések.
Ami azt illeti, nem sok a fórumon a hozzászólás szám, a V10 inkább az öröm forrása, mint a bánaté (csekély számú problémát említenek meg a topiklakók) és így akár ez is színesítheti ezt a fórumot.
Én meg a hallgatásommal - Zrínyi kirohanása helyett - csinálhatok egy nem-tevés gyakorlatot. -
E2E4
aktív tag
válasz
gretzky77 #3128 üzenetére
Kedves fórumtárs!
Ha esetleg nyersen fogalmaztam, s ezzel megbántottalak volna, akkor kérlek, hogy bocsáss meg nekem. Most visszaolvasva önmagam, tényleg elég nyers és emocionális volt a véleményem, ami szigorúan magánvélemény, semmi több. Szóval: bocsánat.
Engem nem zavar, ha off-ban reális, tesztelésen alapuló összehasonlítást végzel a V10 és más telefon között.
Őszinte leszek, és elárulok néhány dolgot magamról, ami amúgy nyílt titkolok:
1. Már megégettem egyszer magam egy kínai csodával, amit "okostelefonnak" neveztek, de valójában csupán egy szépnek kinéző, ipari hulladék volt. Kétségem sincs hozzá, hogy Kínában is van minőségi gyártás, csak eddig én ilyennel még nem találkoztam. Amikor olcsóbb kínai gyártmányú terméket veszek, gyakran kiderül, hogy egyszerűen sz.r, (lsd. a legutóbb a QI töltő padot). Persze ez akkor az nem olyan fájdalmas, amikor csak pár ezer forintot kockáztatok. De amikor 200 USD összeget lapátolok ki az ablakon, az már egy más kategória. (Kanai "okostelefon".)2. A V10 engem megvett kilóra. Ezt leírtam az első hozzászólásomban is. Soha nem hittem volna, hogy egy elektronkái eszköz ilyen szinte "elcsábíthatna". Sőt, - s ezt is leírtam már - mielőtt V10-em lett volna, picit mosolyogtam is a fórumon olvasható, emocionálisan túlfűszerezett hozzászólásokat. Oszt' most meg majdnem - vagy legalább úgy
- úgy írok, mint a többi V10 tulaj.
3. Amikor a V10 MobilArenás tesztjét olvastam - akkor még csak kerestem egy jó kis okostelefont - csak a hiányosságait láttam:
- Nincs notification LED
- és....
És más semmi.Mondtam is magamban: "De kár! - De hát' nincs tökéletes telefon..."
Igen, a V10 sem az, mert bár a 2nd screen elegánsabb megoldás az értesítésekre, azért a jelenlegi szoftveres megoldással alkalmatlan arra, hogy méterekről informáljon.
A probléma csak az, hogy a legtöbb telefon számomra (!) - hiányosságai már a tesz elolvasása folytán is jóval több, s ebbe a OP3 is beletartozik. Idézek is a OP3 MA-s tesztjéből:- "alul-felül viszont élesebb alumínium burkolat,": Ja, mint a Huawei-ek. Kézbe véve, engem vágott, mint a veszedelem. Ergonómiailag nekem nem jön be!
- "A kiálló kameralencse már nem mindenkinek fog tetszeni" Nekem sem tetszik.
- "a csúszós hátlapot leszámítva kényelmes tartani. "Hol van ez a V10 duraskin hátlapjától?
- "Az előlapon ezúttal is 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző pihen, azaz a gyártó nem ült fel a QHD-s gyorsvonatra, ami a VR-kiegészítőt és a remek hardvert figyelembe véve fura, bár nem zavaró." Jajjj! Az FHD a hétköznapi életben nagyon OK, de ha már ennyire nyomják a VR-t, akkor: pont ez az a szegmens, ahol kellene a QHD. Szóval ez így egy öngól a kínaiaktól.
- "A színek élénkek, a kalibráció viszont kékes, aminek a korrigálására bizonyos keretek között van lehetőség a menüben, bár a OnePlus mérnökeinek kellett volna jobb munkát végezniük." Magyarul nem olyan élethű, mint egy Quantum IPS. Kösssszzz, de neeeem kell kínai AMO LED koppintás. ("RGB helyett RG / BG, azaz két szubpixeles elrendezést használ.")
- "extra világosság más AMOLED panelhoz hasonlóan ezúttal nincs" -> napfényben ez így gyér lehet...
- "Ha már AMOLED, akkor van ambient display, azaz beállítható, hogy az OP3-t felkapva, vagy a kezet a közelségérzékelő fölé emelve felvillanjanak az aktuális értesítések fekete fehérben, az óra kíséretében. " - Mesélj még.Bocs, de a V10 másodlagos kijelzője szerintem ennél fényévekkel elegánsabb megoldás.
- "Bár sokan elfogadtak volna egy picit vastagabb házat, a 3000 milliamperórás, elzárt akkumulátornál méretesebb teleppel" Hát' ja... Nem cserélhető akkumulátor: azonnal bukó nálam is.
- "és a 64 gigabájtos, UFS 2.0-es tároló sem semmi (52 gigabájt használható fel szabadon), még ha nem is bővíthető." Ja, hogy nem bővíthető a háttértár sem? Azonnali bukó - nálam.
- "Azt viszont hamar észrevettük, hogy a kelleténél sokkal szigorúbb a memóriamenedzsment, azaz megnyit az ember 7-8 kövérebb alkalmazást, esetleg még 1-2 játékot, és az első kiürül a háttérmemóriából. Mivel ugyanennyi appot sok 2-3 gigabájtos mobil is gyorsítótáraz, úgy tűnik, a OnePlus 3 alábecsüli saját képességeit. Carl Pei egy Tweet-bejegyzésben azzal magyarázta a bizonyítványát (amit a stockholmi gazdasági egyetemen állítottak ki), hogy a RAM-kezelés az akkumulátorkímélés érdekében ilyen szigorú. Akkor viszont minek 6 gigabájt, ha legalább 2 sosincs használva, a gyorsítótár korlátja pedig ennek a fele? " LOLKínai csoda...
- "Többféle gesztus elérhető kikapcsolt kijelzőnél: a duplakoppos feloldás,"Ezt persze sikerült ellopni az LG-től, ugye, "Copy/Paste", zéró szerzői jogvédelem / fogyasztóvédelem ország szülte cég, mi? Kár, hogy sok mást meg nem...
- "A VR tartalmak közül a YouTube 360-as videói és a kapcsolódó Cardboard játékok próbálhatók ki – ekkora felbontáson egyik sem nagy élmény, a headset ráadásul nem is túl kényelmes. A Loop VR nem egy Vive, és még csak nem is egy Gear VR." VR opció FHD-val. LOL... (De ezt fentebb már írtam.)
- "Kimaradt a mérési- vagy fókuszmód változtatása, a programozható fehéregyensúly és az expozíciósorozat – sőt: kézi módban a vakut sem lehet bekapcsolni furcsa módon." No komment!
- "Csökkent a minőségen a felesleges túlélesítés, ami a zajmentesítéssel kombinálva festményszerű hatást kölcsönöz az apróbb részleteknek." "az automatika este magas érzékenységgel és sok színes zajjal rögzít, 1/17 másodpercen maximalizálva záridőt. Az eredmények, ha nem is rosszak, hagynak kívánnivalót maguk után"
- "A kézi beállítások ugyanakkor megnyitják az utat a kitűnő esti fotók felé" Tényleg? f/1.8-as rekeszértékkel?
- "Az FM-rádió kimaradt, a videolejátszó meg a fapadosnál is fapadosabb. Mivel a DivX, az Xvid és az AC3 kódolásokkal nem birkózik meg, feliratokat pedig nem játszik le"
- "Fülest a gyártó nem mellékelt, a fejhallgatókra ugyanakkor tiszta, dinamikus, kiegyensúlyozott hangkép jut zörejek és érezhető áthallás nélkül, bár hangerőben egy HTC 10 vagy egy LG V10 többet kínál."
Csak hangerőben kínál többet a V10?
Bone123! Ez most komoly? Még mindig itt tart a MobilArena tesztelői csapata? Mi az Istenért téptem a számat eddig a V10-el kapcsolatban? Még most sem sikerült megtalálnotok a Hi-Fi kapcsolót?
Komolyan mondom, sírni tudnék a MobilArena szakmaiságán is! És ilyet egy amúgy még elég korrekt MA-s tesztelő írj le."A jó hangzásból a Dirac HD Sound is kiveszi a részét." Hogy mi a fa...m? Kész! Befejeztem!
- "Az iránytű, a gyorsulásmérő és a giroszkóp nem maradt ki, az infra viszont igen." Kapufa!
- "4 - 4,5 órás képernyőidőknél"Bone123! Ez most komoly? Képernyő? "Nooooormális?
" - mondaná besenyő Pista Bácsi.
No kérem! Besenyő TIM István, aki vagyok, az-az Besenyő Technikai Információkat Megmondó István, elmondanám önöknek, hogy egyetlen okostelefonon sincs képernyő, így képernyő idő sincsen!
Képernyő = CRT technológiát alkalmazó képcső, ami a régebbi TV-kben van. De az itt nincsen! Sem az OP3-on, sem a V10-en, de még a Nokia 3110-en sem, sehol sincs, nem volt, és nem is lesz ilyen eszközökben képernyő!Nem bírom itt tovább! Inkább megnézem megint a Besenyő Pista bácsi a hülyeségről-t.
.. Hú. Ez életmenő volt. Laár István! Az Isten áldjon meg Téged, felebarátom!
Vissza az OP3 teszthez:
"(Az megint más kérdés, hogy ha nincs egyetértés a gyártó és a vásárló között adott esetben a garancia kérdéskörében, akkor ott milyen jogorvoslati lehetőségek adódnak.)"
Megmondom: Semmilyenek! Kínában ez bukta!!! Próbáltam 2 magyar társhatóság közreműködésével is egy "kínai csoda" okos telefonnal kapcsolatban! Le se sz..ják a vásárlót Kínában! Jogorvoslat? Jog? Ugyan már! Ilyen ott nincsen!!!Na így vegyen bárki Kínából kínai csodát!!!
Ezzel szemben a V10, - ahogy írtam - audio minőségben, küllemben, kamerában, ütésállóságban - s ezen túlmenően:
- kamera "full manual" módjában;
- a kivehető kamerában;
- az FM rádióban;
- a micro SD kártyás bővíthetőségben;
- a távvezérlésre és adatátvitelre is alkalmas infában,
- a kitűnő hazai garanciális háttérrel
olyan köröket ver a kínai csodára, hogy az arról kódul.
Legalábbis szerintem.De felőlem mindenki azt vesz, amit akar. Azonban továbbra is fenntartom a véleményemet: aki V10 után egy OP3-ra vált, az szerintem nem érezte meg azt, amit a V10 nyújtani képes. Hangsúlyozom: ez a magánvéleményem.
A nyugalom legyen velünk a fórumon.
Asszem' én is megyek, és alszom még egyet, annyira megnyugodtam már.
Hajnal 2-kor ez még belefér. -
tag
-
csavi43
csendes tag
Elmúlt időszakban két gondom is volt a telóval. Nyaraláskor külföldön autózva érdemes a gps-t simán csak eszközérzékelőre állítani, mert ha nem , akkor minden roaming váltáskor vagy mobil jel hiányában eldobja a gps jelet. Nekem olasz és szlovén határnál vagy husszor eldobta, és keresgélte majd megtalálta, majd megint eldobta, mire rájöttem mi lehet a baj.
Másik, hogy mostanában itthon azt csinálja, hogy egyszercsak nem lép fel a wifire. Írogatja, hogy csatlakozik, de aztán nem teszi és annyit ír a hálózat neve alá, hogy mentve. A hibát csak újraindítással lehet orvosolni (ezt frissités előtt és most utána is csinálja, tehát ez nem oldotta meg a hibát). Újrainditás után simán fellép. Ilyen volt már valakinek, mert erre nem sikerült rájönnöm mi okozza. Probáltam már fix ip címmel, nem fix ip cimmel, sehogyse jó?
-
tag
Szia,
Partnero-tól vettem és TIM-es (olasz) készüléket kaptam. LG-nél simán tudtam regisztrálni. OTA-n jött egy 6.0-ás update, de a legfrisebb még nem jött, ami javítja a Qualcomm biztonsági rést.
Szerk.: Nekik volt készleten. Most hónap 25-én vettem, még aznap át is tudtam venni tőlük a boltban. Hívd fel őket holnap ven-e nekik. És bontatlan a csomag. Mindenképpen kérj tőlük számlát IMEI-vel.
-
psg5
veterán
Mi a különbség az LG oldaláról letölthető két használati útmutató közt?
Keresek leírást a lassított videó készítéshez és, hogy mi történik a különböző fps beállításokkal.
Nem találom a használatiban.
Amennyiben ki szeretném használni a kamera képességeit. Valahol (esetleg magyar nyelven) valami beállítási kisokos nincs véletlenül?Ui.:Még mindig nem dobta fel nekem, hogy lenne frissítés...
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Azokat kérdezem, akik a mobilkereskedésnél vásároltak: ha nem volt készleten, mennyire volt esély, hogy megkapják a telót? Illetve ott is TIM-es készülékek voltak (aki ott vette)?
Nem akarok senkinek reklámot csinálni, ha valaki a kérdéseimet nem érzi helyénvalónak, elnézést kérek tőle. Pusztán info kell, mert nem jutok egyről a kettőre, izé, V10-re...
Köszönöm!
-
tag
válasz
mjani1172 #3129 üzenetére
Ott a pont.
@gretzky77
+1
Én is gondolkodtam az OP3-on. És pont bele estem a rendelési szünetbe. Lehet azt vettem volna.@OPiiPO
Ha nem LG lenne ennek az elejére írva hanem Samsung vagy HTC, Sony, 1+, vagy mi egymás, akkor is ezt a telefont vettem volna meg. Véletlenül az LG-nél találták ki. Arról nem is beszélve, hogy nincs tökéletes telefon, valamint csak az tud véleményt is mondani róla akinek van. Ki mást kérdezzen az ember, ha nem olyat akinek van. Az elvakultság az egyik olyan dolog amit nem szeretek.És rosszul használod a 'vita' kifejezést. Veszekedés megy valószínüleg a topikban ahol elvakult "fanboy" tulajok bróbálják egymást földbe döngölni, hogy melyik a jobb. Ráadásul olyan témáról ami teljesen szubjektív.
-
gretzky77
veterán
válasz
mjani1172 #3129 üzenetére
Ha neked megfelel privátban írok pár sort,mert ha ide írnék azonnal közellenség lennék! Úgy gondolom eddig is kulturáltan fórumoztam és próbáltam segíteni akinek tudtam! Viszont sajnos úgy látszik mint minden típus fórumában itt is vannak akik sértésnek veszik ha említeni merek másik készüléket,úgy hogy az adott készülékkel is rendelkezem! Nem értem ez miért ilyen nagy probléma,ráadásul semmi rosszat nem írtam,de az,hogy csak említek egy telefont amire azt kapom,hogy ha csak felmerült bennem egy kínai csodára való csere akkor már nem is nekem való a V10 adjam el,ezt igen felháborítónak tartom! Milyen alapon írja azt bárki,hogy mi való nekem és mi nem? Ez a fórum eddig nem volt ilyen ezért is szerettem,de sajnos nem jó irányba halad!
-
mjani1172
addikt
Olvassátok is amit írtok ? Ez az egész hozzáállás borzasztó szomorú,hogy egy műszaki fórumon ennyire elvakultak, ellenségesek legyenek az emberek egy más gyártó más termékével való összehasonlítás említése kapcsán.
-
gretzky77
veterán
Szia! Hát ne haragudj meg de akkor én is nyers leszek! A listából a premium megjelenést valamint az optimalizált rendszert hozza az OP3 is ezt nyugodtan kihúzhatod! Az meg,hogy lenéző stílusban azt írod,hogy ha egy kínai csodára cserélem a V10-et akkor nem nekem való sztem igen erős! El tudom dönteni,hogy mi való nekem és mi nem hidd el! Többször mondtam már sajnos telefononb.zi vagyok sűrűn cserélgetem a telefonomat viszont a V10 az egyik legkorrektebb készülék amit használtam és egyáltalán nem biztos,hogy nem az marad! De ez a lenéző kínai csoda megjegyzés téged minősít! Volt már a kezedben OP3 láttad nyomogattad? Sok gyártó megirigyelhetné a minőségét! A hifi résszel tisztában vagyok,az OP3 kamera része pedig nem is rossz! Nincs annyi beállítás manual módban mint V10-nél de a lényeges beállítások megvannak! Úgy gondolom igen elfogult vagy a V10-el kapcsolatban de mint mondtam nagyon nagyon jó készülék de kissé elvakultnak tűnsz! Úgy mondasz ítéletet egy másik telefonról ,hogy talán még csak nem is láttad!
A 110e pedig szerintem sem reális ár ebben a formában!
OPiiPO: egyáltalán nem gerjesztek semmit semmiféle vitát nem szeretnék! Írtam egy hsz-t amiben szerintem egyik készüléket sem helyeztem a másik fölé!
Peace -
válasz
gretzky77 #3119 üzenetére
Egy dolgot viszont NAGYON szeretnék kérni tőled: mint ahogy az OP3 topic hét elején a Honor 8 vs OP3 vitától hangos, teljesen szétoffolt és használhatatlan állapotban volt , NAGYON nem szeretnék itt is egy V10 vs OP3 vitát általad gerjesztve. Ez esetben azonnal letiltalak és kilépek a topicból.
Köszönöm
-
tag
Szerk idő lejárt:
Mondjuk kiadhatná az LG az appot G4-re és G5-re is hivatalosan ha a szenzor ugyan az. Nagyon szegmentálni akarják még a felsőkategóriás repertoárt is. Mindennnek van két oldala.
Talán egy jó párhuzam a G4-V10 és a S7-Note7. V10 mutatott újat a G4-hez képest, a Note7 pedig nem sokat a írisz szkennerével és a vékonybb tollal az S7-hez képest. -
tag
camera2 api lehetővé teszi azoknál a exmor szenzoroknál ahol nem támogatott. OP3 kamerája támogat egyéb funkciókat a RAW melett is. Pl.: IMX240 a Note 4-ben ugyan az mint a S6-ban, de csak az S6 kapta meg a camera2 api-t a RAW és Pro móddal együtt. De ha nem az app teszi a jó minőséget akkor Samsungnál miért nem tudták megoldani a manuális videó módot (S7), újabb a szenzor és 1,7-es rekesz (objektív). Sima képkészítésnél sem megy 30 sec-ig a záridő.
G5 és G4-re azért próbálják felrakni mert ugyan az a szenzor, nem kell a visszafejtett alkalmazást annyira átírni.
-
E2E4
aktív tag
+1
Meg hol tudná már azt a lencsét, ami a V10-ben van?
objektív f/1.8 kontra f/2.0.Meg hol tudná már azt az audio minőséget?
Meg hol tudná már azt az optimalizált rendszert?
Meg hol tudná már azt a prémium megjelenést?
Meg hol tudná már az ütésállóságot?
Meg....
(#3119) gretzky77
Ne haragudj kedves fórumtárs, de nyers leszek:
Ha egyáltalán csak gondolati szinten felmerült benned azt, hogy a V10 helyett egy kínai csodát vegyél, akkor szerintem a V10 nem neked való. Add el, bármi áron....A V10 új ára olyan 127 eFt körül mozog, a tiéd használt, van rajta egy karcolás, (a V10-en, vagy a bumperen?) de vannak extra dolgok is hozzá.
Nem írtad, mennyi idős, meg ugye fehér is, ami behatárolja a potenciális vásárlók körét.
Hát' szerintem olyan 110 eFt körül lehet a használt ára.
A továbbiakat kérlek, hogy egy beárazós topikban konzultáld meg.
Köszönöm. -
gretzky77
veterán
válasz
.:Ádám:. #3117 üzenetére
A nagyobb számok mondjuk pont nem érdekelnek,de ez az OP 3 is egy brutál jól összerakott készülék! A manual videó módot nem hiszem,hogy egy app tudná pótolni, hozzáteszem nem sokat használom! A fényképeknél van manuális mód,nincs annyi beállítási lehetőség mint a V10-nél de a lényeges állítási lehetőségek megvannak! Majd lövök pár képet ezzel is azzal is! Automata módban amúgy eléggé egyforma eredményt produkálnak mindkettő bőven megfelelő! Majd kiderül mi lesz!
Amúgy sztetek egy fehér független eu-s V10 dobozában minden tartozékkal plusz egy fehér bőr qi+nfc hátlappal, kezdetektől üveg fóliával, ill. egy fém bumper kerettel az egyik sarkán egy minimális horzsolással amúgy hibátlan állapotban mennyiért adható el? Én újonnan vettem itt egy nagyon megbízható kollégáktól,zsír új volt de gari nincs hozzá!
-
tag
válasz
gretzky77 #3114 üzenetére
Szia!
Ha nem kell számodra a V10 DAC-je szerintem OP3. Bármilyen rom-ot tudsz rá rakni garivesztés nélkül és a SD820+6Gb ram ( úúú nagyobb számok, Nagyobb Számok, NAGYOBB SZÁMOK) ennyiért verhetetlen valóban. Vannak store-ban camera appok amik tudják majdnem azt mint a V10 kamerája, talán még a manual video módot is....
....vagy megtartod mindkettőt
Számomra kivehető akksi az "must have" esetleges puposodás miatt, ha történik ilyen a modern aksikkal.
Meg iR és az FM rádióVideo appokról az XDA-tól
[link]
A leírásban vannak az appok pontos nevei. -
Arween
senior tag
Nekem dual van jelenleg v20c van rajta ami neked van az még Lollipop,a frissítésre nem tudok mit mondani én már így vettem.
A samsungos töltőt családból venném át ,de addig nem hozom el amíg nem találok a bézs telefonomra egy bézs qi+nfc-s hátlapot.Mert bár gyárilag 5 színben létezik a telefon a tartozékokból sehol nincs bézs
-
GoneTom
tag
Igen, mert ahogy itt olvastam az az európai, a kétkártyás 64 GB-os meg a távolkeleti....direkt egykártyás 32 GB-osat kértem, EU-ast (olasz lett) és azt is kaptam
(#3114) gretzky77:
Nekem is tetszik az OP3...szerintem sem rossz, sőt ha teheted, akkor szerintem nyugodtan használd mindkettőt egészséggel!
-
gretzky77
veterán
Sziasztok! Lehet meg fogtok kövezni! Előre leszögezem semmi,de semmi bajom a V10-el! Egyszerűen hajt a vérem igy egyelőre kíváncsiságból vettem egy OnePlus 3-at,most párhuzamosan nyomkodom viszont valamelyiknek előbb utóbb mennie kell majd! Egy napja van még csak meg az OP de nagyon pöpec kis teló ez is! Nagyon szeretem a V10-et a kamera és audió páros bitang meg maga a rendszer is nagyon jóra sikerült! Az OP-nek sincs szégyenkezni valója nem tudom még hogy fogok dönteni! Nem vitaindítónak szánom csak gondoltam megosztom veletek!
-
GoneTom
tag
Én szerintem örülni fogok, ha megérkezik rá a 7.0-ás droid...csak optimalizálja azt is megfelelően az LG brigád
De előtte jó lenne, ha az a biztonsági frissítés érkezne meg, amit itt többen már fel is raktak a V10-esükre, méghozzá OTA-n...
Nekem se Bridge-n keresztül, se OTA-n nem lát frissítést...úgy gondolja, hogy ami rajta van az a legfrissebb...
Tuti nincs összefüggés azzal (tudom, hogy itt ez már ki lett fejtve kicsit fentebb, de akkor is...) hogy GSM üzletben lett véve és ezt regisztráltam be?
Reg. előtt például a rendszerfrissítéssel nem volt gond, de azt nem is OTA-n csináltam, hanem Bridge-el...
Megnéztem a friss hírt a V20-ról itt a mobilarénán, és ha azt a videót, amiben a Nougat-ot ecsetelik, tényleg egy V20-assal vették fel, akkor le a kalappal, nagyon bitang kamerája lesz...
-
E2E4
aktív tag
H961N SAE verziónál is V20a-tól van Android 6.0. (Lsd. pl. itt.)
V10c verzió valóban még csak a Lollipop.
(Reméljük, majd ezt megerősíti neked egy duals SIM-es verziót használó fórumtárs is.)
(#3106) Arween
Mi az hogy!
Csak találd majd el a V10 megfelelő pozícióját.Honn vetted? (Link.)
(#3107) darthsmoke
Linkelnéd a vásárlás helyét?
A QI töltés alatt semmilyen anomáliát sem tapasztalsz?
Pl. amikor feltölt a V10, nem marad világításban az elődleges és a másodlagos kijelző?
Ajánlod másnak is a QI töltőpadot?(#3109) darthsmoke
Nem kezdtem el a matricával szenvedni, és esetleg tönkretenni a gyári hátlapot...Mégis hogyan lehetne tönkretenni a hátlapot egy matrica cserével?
Persze, mindennek van kockázata, de azért nem egy ördöngösség kicserélni a matricát.
Én valahogy jobban bízok a gyári duraskin hátlapban, mint egy kínai fröccsöntött műanyagban.A gyári az a "Quick Window View Flip Cover CFV-140 Protective Cover Case" egy picit drágább. Talán nem véletlenül.
Pl. a G4 esetében is nagy elánnal belefutottak a felhasználók a Nillkin és egyéb kínai utánzatokba a hátlap és a Quick Circle tok esetében, aztán pár hónapon belül megadták magukat ezek a jónak tűnő, olcsó, de mégsem tartós megoldások. A gyári az nem véletlenül kerül annyiba, na.
De legyen szerencséd, s intenzív használat mellett is tartson ki a tok pár hónap múlva is...(#3110) ronaldo
Hát' ez tényleg érdekes.Kedves V10 tulajdonos társaim!
Reméljük, hogy a 7.0-ás Android is simán jön majd OTA-n, és a V20 megjelenése után hamarosan a V10 fogja majd megkapni elsőként az új rendszert. -
ronaldo
őstag
Hm, nekem is megjött OTA a frissítés. Én sem regeltem sehol, s a MM-t nem ajánlotta fel annak idején (bár nem vártam vele sokat, mert másnap felraktam a vásárlás után
)
-
darthsmoke
Korrektor
Nem kezdtem el a matricával szenvedni, és esetleg tönkretenni a gyári hátlapot...
Én ilyet vettem: [link]
Ez hátlap és tok egyben, tökéletesen passzol, becsukva altatja a telefont és a látszat ellenére nem bőrhatású, hanem olyasmi, mint a gyári hátlap, de nagyon igényes!
Én nem bántam meg... -
Arween
senior tag
válasz
darthsmoke #3107 üzenetére
szuper
a matricát cserélted ki vagy vettél új komplett hátlapot?Ha az utóbbi kérhetek egy linket honnan?Én nem szeretnék matricát mókolni komplett hátlapot keresek ami működik is..
-
Arween
senior tag
qi töltéshez a gyári samsungos jó lehet?
-
ronaldo
őstag
Nekem normál használat mellett 2,5-3h SOT jön ki.
Illetve a nap végén még maradni szokott 25-30% nafta, de azt nem nyomkodom ki belőle, szóval 3,5h kijöhet belőle.
A felhasználási mód:
- wifi mindig bekapcsolva (nap közben általában csatlakozva is van)
- data (4g) mindig bekapcsolva
- 2 google fiók + 1 céges fiók szinkronja (azonnali szinkronizálással)
- BBM, Viber, Whatsapp, Hangouts mindig fut
- Van hozzáadva még pár fiók ezeket default módban szinkronizálja: dropbox, evernote, horizon go, lg account, linkedin, office, onedrive (két fiók), skype for business
- bluetooth always on (mi band miatt, fontos hogy jelezzen ha hívnak)
- gps-t igyekszem kikapcsolni ha nem használom, de azért sokszor úgy marad
- napi 30 perc telefonálás meg szokott lenni, de van amikor 1,5 óra jön ki
- játszani nem játszom vele
- zenehallgatás is ritka mostanában, akkor is csak 20 percekre (ha megyek A-ból B-be napközben), bár azt vettem észre ez nem meríti.
- aliexpress meg gearbest kínai appok is fent vannak, előbbi sokszor ha nem is mutatja az akksitörténet, hogy fut, szépen ad push notification-öket (pl. változott a csomagom státusza)
- előfordul azért gyakran gps használat is, elsősorban swarm meg gmaps.
- emellett 20-30 perc chrome böngészés is, a SOT egyik jelentősebb része ebből jönÍgy nekem nap végéig kihúzza az akksi mindig, akkor is ha valami miatt a "nap" nem 6-7 körül ér véget, amikor hazaérek, hanem 10-11 között. Nekem nagyon sok háttérfolyamat fut, így kikapcsolt állapotban is "elég gyorsan" merül, de mivel van egy pótakksim (meg még korábbról power bankom
), így nincs "lemerülök parám".
Szóval megfelelő számomra mit ad, de egyébként semmi extra. Ma egy samsung galaxy s7 ebben jobb, még ha nem is zongorázható a különbség. Nekem ez azt jelentené, hogy kb. felhasználói szokástól függetlenül 3-4 napig bírja egy feltöltéssel (beleértve, hogy éjjel nem kapcsolod ki!). Ettől még fényévekre vagyunk.
Igaz, akkor már legalább engedjék cserélni az akksit - a V10 pedig ezt tudja.
-
E2E4
aktív tag
válasz
KPistike #3098 üzenetére
Üdv!
Mindenekelőtt hálásan köszönöm, hogy válaszoddal megtiszteltél.
Ilyen tartalmas, összetett mondatokkal operáló, szakmailag és stilisztikailag is egyaránt kitűnő írást, pláne egy válaszra adva, - azt hiszem, hogy - én még nem olvastam itt ezen a fórumon, azóta, hogy itt rezidens toplikgazdaként tevékenykedem.Kérlek, engedd meg, hogy mondataidat idézve válaszoljak azokra.
"- ahogy Te is mérlegelted G4 beszerzését anno -" igazán figyelmes gesztus ezt megemlíteni, ráadásul - ahogyan azt jómagam is gyakran megteszem - előszeretettel használod itt is a gondolatjelek tagolását.
Ha valaha is Topikgazda szeretnél lenni, és szükséged lenne ajánlásra, rám bizton számíthatsz. (Komolyan mondom, az imént meg is néztelek A Topikgazdák megbeszélő topikja nevű zárt fórumon, hogy TG vagy -e.)
"De az általam kikövetkeztetett ok: a mostani frissítés terjesztési metódusában a Te készüléked hamar sorra került a felelős szervernél."
Ez kitűnő megállapítás, csakhogy valami nem világos nekem.A téma-összefoglaló 4. VÁSÁRLÁS / GARANCIA fejezetében van egy erre vonatkozó rész, amit az LG Magyarország Ügyfélszolgálata adott, amikor telefonon konzultáltam ebben a kérdésben:
A legkedvezőbb ár kiválasztásánál vegyük figyelembe azt, hogy a teljesen automatikus, OTA frissítés eléréshez olyan készülékkel kell rendelkeznünk, amelyik regisztrálva vanaz LG FOTA rendszerében. Ez csak az LG Magyarországgal szerződött disztribútorok által forgalmazott készülékeket érinti. (Pl. MediaMarkt, Extreme Digital, stb.) Kétségtelenül ezen helyeken az ár jelentősen magasabb lehet a nem hivatalos forgalmazók (szürke importos) árainál, tehát kvázi ez az a "felár", amit a legkényelmesebb OTA frissítésért, a hivatalos LG garanciajegyért, és a teljesen legális forgalmazásért meg kell fizetni annak, akinek ez preferenciái részét képezi.A készüléket 2016. június 4-én vásároltam, természetesen egy szürke importos helyről, mivel nem voltam hajlandó megfizetni a 68 ezer forintos felárat - 132 eFt kontra 200 eFt - amely akkor a PartNero (mint szürke importos GSM üzlet) és a MediaMarkt (mint az LG Magyarországgal szerződött disztribútor) ára közötti erősen szignifikáns árkülönbségből adódott.
"Új készülékként már a G4 került be, de május 10-én az átvett készüléket kicsomagolva még Google fiókot sem adtam meg, már jelezte, hogy frissítene 6.0-ra, amit röpke 20 perc alatt meg is tett (tény, már februárban kijött e frissítés, majd negyed évvel később kisebbségben voltam már új tulajdonosi szerepben - ezért a kevéssé terhelt szerver rögvest sort kerített a készülékemre)."
Az LG V10-re gyakorlatilag márciusban vált hivatalosan is elérhető a 6.0-ás Android, - de ahogy írták itt a itt a fórumon, csak LG Bridge-n keresztül - tehát júniusban, - kb. 3 hónappal később - már ugyancsak kevéssé lehettek terheltek a szerverek. Ennek ellenére hetek alatt sem jött OTA semmi sem.
Ezután szántam rá magam az USB-s összeköttetéssel megvalósított LG Bridge általi frissítésre.Most pedig a V20b esetében, szinte azonnal lejött az update OTA-n...
Tehát a kérdés azóta is nyitott:
Mitől kezdte el a V10-em az OTA frissítéseket foganatosítani?(Csak nem olvassa az LG Magyarország ezt a - és több más - topikot, s látva itteni erősen pozitív marketinges színezetű tevékenységemet, jutalmul regisztrálta a V10-emet a FOTA rendszerükben?
)
(#3100) psg5
Tudomásom szerint a letöltések a belső tárhely egy adott fix mappájába történnek ( elérési út: /storage/emulated/0/Download) s annak helyének megváltoztatására lehetőséget adó opciót - eddig még - nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest