- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
Mivel pontosan ilyen hibajelenségekkel vittem be telefonomat az LG Központi Márkaszervizébe, és azokat javítással orvosolták, ezért tapasztalatból írtam le azt, amit tanácsoltam.
A cserutalványos tájékoztatás valóban úgy van, ahogyan leírtad.
Bár szerintem a V10 esetében - lévén ez már az értékesítésből szinte teljesen kifutott - egy esetleges csereutalványos megoldás a gyakorlatban már nem nagyon jöhetne szóba.
-
Jahm, veszteni nem vesztek vele (többi gyári alkatrész nem volt az életbe használva, értem ez alatt a gyári fülest
)
Köszönöm a kijelzős probléma figyelmeztetést. Garanciálisan cseréltetném a kijelzőt is, de kellene hozzá konkrétum, képpel igazolva, stb... de ezek hiányában nem jutnék előrébb a szervizzel szemben. (nem tudom igazolni a reális problémát) leírva meg nem tudom mit is írhatnék nekik ...?
(úgy jönne vissza ahogy lett küldve, mint a sicc. ez a sanda gyanúm) de ha van konkrét hiba megfogalmazásod erre a kijelzős problémára, akkor szívesen fogadom a segítséged!
Míg szervizbe küldöm a telefont addig nem lesz semmi(m) amit használhatnék, szóval addig nélkülöznöm kell a (mobil) telefont mint opciót. Felküldés előtt csinálok is egy teljes mentést a telefon tartalmáról. (LGBridge)MD
L -
E2E4
aktív tag
Ilyen kijelzős hibajelenséggel még nem találkoztunk ezen a fórumon.
Ha kaptál a PartNero-ban megfelelően kitöltött számlát, és H960A típusú készüléked van, akkor fordulhatsz egyenesen az LG Központi Márkaszervizéhez. (Lsd. téma-összefoglaló ide vonatkozó részét.)
Előtte írhatsz e-mailt az ügyfélszolgálatnak és mellékelheted az itt közölt képet és a hiba pontos leírását is. -
psg5
veterán
Csak annyit tennék, hozzá, hogy minden esetben - amennyiben sufni gsm-ből történt a vásárlás - egyeztessünk az eladóval a javítás tekintetében és ne azonnal az LG szervízbe vigyük, ugyanis amennyiben LG csereutalványt állítana ki arról előre nem biztos, hogy tájékoztatnak, azonban a sufni gsm nem fogja elfogadni a csereutalványt. (a sufni nem a magyar LG-n keresztül hozza be így a magyar LG nem fizeti ki neki a telefont ezért nem fogadja be a csereutalványt) Ha csak javítás -biztosan - akkor mehet közvetlen az LG szervízbe.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #5392 üzenetére
Akkumulátort is érintő hibánál a szerviz a gyári töltőfejet és kábelt is beszokta kérni - nyilvánvalóan azokat is bevizsgálják. (Tapasztalat.)
Ezen túlmenően még azt tapasztaltam, hogy amit az ügyfélszolgálatos mond, az nem feltétlenül fedi 100%-ban a szerviz pontos álláspontját, utóbbiak nyilván jobban "képben vannak". Ha kételyed van, érdemes direktben a szervizt hívni, és előtte egyeztetni velük.
A te döntésed, hogy mit küldesz fel még mellé.
Csak úgy zárójelben: a - szerintem jóval fajsúlyosabb - kijelzőt érintő hibát nem intézed még garancia időn belül?
-
Preisi
csendes tag
Sziasztok,
Remélem tud valaki segíteni/tanácsot adni. Pár napja előjött egyfajta vertikális "screen splitting" probléma a telefonomon, küldöldi fórumokon is jelentették, de azokon nem sok értelmes hozzászólást találtam. Mellékelek egy képet is, most készült. A jelenség random jön elő, én túlmelegedésre gyanakszom, az üresjáratokban (amikor nem produkálja), semmi más gond nincs. Fél éve vettem a PartNero-nál, felhívtam előbb őket, azt monta srác, hogy küldjem el, mert kijelzőcserés. Rendes volt egyébként, mert visszahívott, nem vették fel, ez is valami a mai viágban. Nehezen tudom elfogadni, hogy emiatt ki kell cserélni a kijelzőt, bízom benne, hogy sw-es a gond és majd a 7.0-val elmúlik, csak az még mindig nincs kint a H960A-ra. Valakinek van ötlete?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Töltőm az egy ilyennel van használva , gyári kábelt a múltkori szervizeltetéskor cseréltettem (mert a csatlakozója nem pattant és könnyen kicsúszott a telefonból, és így sikeresen cserélték) a nem gyári kábel meg bárhogy csatlakoztatható. Akkor azt mondod küldjem fel a töltőt + gyári kábelét is ? (ügyfél szolgálatos csak a telefont + batteryt mondta)
Úgy küldöm fel, hogy ezeket elcsomagolom és mellékelem hozzá a beszélgetés szövegét is (ügyfél szolgálatossal folytatott beszélgetést kinyomtatva mellé) + kell ügye a return posta cím, stb. (ahova a csomagot várom)
MD
L -
E2E4
aktív tag
válasz
saddybaddy #5380 üzenetére
Mint a téma-összefoglalóban leírtam, nem a kijelzőt cserélték ki, hanem a komplett előlapot, amihez belülről rá van ragasztva a kijelző. (Ez szerintem azért is megnyugtató megoldás, mert amellett, hogy a telefonnak - a Dura Guard szélek kivételével - vadonatúj külseje lesz az eleje felől, teljes mértékben kizárt, hogy egy esetleges nem tiszta térben történő szerviz munka kapcsán porszem kerüljön az előlap és a kijelző közé.)
Előtte az ügyfélszolgálattal történt több telefonos és e-mailt váltás alatt, képeket is küldtem a hibajelenségről, valamint a hibát írásban is bőven kifejtettem. (Erről itt számoltam be.)
A szervizben a munkafelvevő az "Átvételi" lapon az "Egyéb megjegyzés" részben ezzel a hibával kapcsolatban csak annyit írt, hogy "kijelző beég."
Mint írtam, még nem tudtam átvenni a telefont, így részletesebben még nem tudok erről beszámolni. (Bár futárral díjmentesen el tudnák küldeni a készüléket, én mégis ragaszkodom az átvétel esetén is a személyes közreműködéshez, ugyanúgy ahogyan az átadásnál is tettem.)
(#5376) ADAM1337 "Android főverzió váltáskor a root természetesen eltűnik, de a B20 frekvencia megmarad." (téma-összefoglaló / 3. BUHERA (Bütykölő rovat.) )
(#5387) MaxxDamage Akkumulátoros hibánál - garanciális javításkor - a készüléken és az akkumulátoron túlmenően, mellékeld a gyári törlőfejet és kábelt is. Nagy valószínűséggel egy új akkumulátort fogsz kapni.
(#5388) OPiiPO Nagyon intenzív használat mellett - a kolléga korábban írta, hogy a kijelző automatikus kikapcsolása funkcióját sajátosan ignorálta - közel egy év alatt azért le lehet amortizálni egy akkumulátort.
(#5390) ADAM1337 Jól látod. Nézőpontom szerint már maga a cím is kellően hatásvadász. R-go, egyetlen valós hardveres hibára sem világít rá. Ettől függetlenül, jó ezekről tudni, és tisztában lenni azzal, hogy a legtöbb komolynak tűnő, akár hardveres hibajelenséget is szimuláló hiba, pusztán szoftveres eredetű, és valóban azok legtöbbje 3rd party app miatt fordul elő - megjegyzem, sokszor nem csak ezen telefon esetében.
-
ADAM1337
nagyúr
Nekem még nincs készülékem, de hamarosan belépek a klubba.
Nekem ezek általános hibának tünnek, legalábbis nagyrésze software bug, third party app miatt.
Wifi a G4-nél is szorakozott bár ott van egy opció hogy váltson mobilnetre ha nincs net a wifin. (Gondolom ez a gyenge wifi jeles mizéria)
A közelség szenzort leszámítva, de azt is lehet kalibrálni. -
-
válasz
MaxxDamage #5387 üzenetére
érdekes ez az akku gond, azért nem annyira kellene eztet csinálnia alig egyévesen, valami gond lehet vele
-
Nem érint, viszont a Batteryvel vannak gondjaim.
Ma is 15% -nál átváltott energiatakarékosra, majd 14% -nál instant kikapcsolt a telefon. (ezt már párszor tapasztaltam korábban is 1-2x talán)
Mindjárt rá is kérdek, hogy csak a batteryt fel lehetne-e küldeni a Váci útra szervizbe (van másik gyári batterym, így tudnám azzal használni a telefonom..UI.:
Közben beszéltem az LG -vel és azt mondták, ha még garanciális (még az e hónap 20.-ig) akkor a készülék + battery amit kell küldenem fel Váci útra, de ha már nem garanciális, akkor a battery is elegendő.MD
L -
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Sziasztok! Tudom alapvetoen nem V10 kerdes, de az megoldhatatlan hogy kocsiba V10 bluetooth al kocsival osszekotve, de ha a navigaciot hasznalom akkor nincs hangja a navinak csak ha megszuntetem a bluetooth kapcsokatot viszont ekkor nincs kihangositas ugye ha hivnak. Egyutt a ketto nem megy?
-
Arween
senior tag
válasz
ADAM1337 #5376 üzenetére
Elvileg vissza kell tenni az 5.1-et majd ha kész mehet rá a frissítés.
lako05 volt fórumtárs leírta a menetét.Megkerestem privátban az én telefonomra is varázsolja rá a B20-at de sajnos nem fér bele az idejébeSzóval ha valakinek sikerül vevő lennék egy B20 beállításra
-
E2E4
aktív tag
A téma-összefoglaló relevánsan frissült.
- 2. FAQ/GYIK: Van a telefonnak ismert gyártási vagy használat közben jellemzően előforduló hibája? (Garanciális javítás.)
- 4. VÁSÁRLÁS / GARANCIA (Garanciánál kis pontosítás.)Esetemben a már a fórumon említett, átmeneti ideig tartó, fátyolosan látszó kijelző „beégés” hibát, 4 munkanapon belül orvosolták – garanciális keretek között. A készüléket még nem kaptam készhez (személyesen csak bő egy hét múlva tudom átvenni) így részletesebben erről még nem tudok beszámolni.
Topikgazda
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Giorgio7105 #5375 üzenetére
Csak mire megjön egyből tokban és üvegben akarom tudni.
Bár lehet a tok felesleges lesz rá.
Most egy G4-em van, azt váltja majd a dualsim-es v10, már várom. (6.0 alatt is lehet b20-at aktiválni, vagy ha 5.1 alatt megteszem marad a konfig ?) -
ADAM1337
nagyúr
Rendeltem, V10-re üveget, de jól látom, hogy tényleg nincs fullface üveg erre a telefonra ?
Vagy esetleg egy biztonsági tok ?Ezeket rendeltem:
tempered glass
TokTelefon kb 1 hónap múlva érkezik.
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Van a V10-re kifejezetten javasolt antivírus proggi?
-
válasz
Giorgio7105 #5370 üzenetére
én innen rendeltem, rendben volt minden
-
aTe014
aktív tag
válasz
lezuvius #5365 üzenetére
Érdeklődj a V20 topicban.
-
lezuvius
őstag
Sziasztok,
Lg V20-ra hogyan tudnam ravarazsolni a magyar nyelvet?
-
Remiel
őstag
sziasztok
nem tudtok egy megbízható forrást ahol 64 gigás V10 tudnék venni? nem nagyon találok a neten (megkímélt használt is érdekelne)
-
"s7e topikban nem ritkak a 6-8 orak"
- ez így eléggé általános, erősen függ a felhasználási feltételektől, csak akkor lehetne ezt ennyire határozottan kijelenteni, mint ahogy te teszed, ha biztosítanád az azonos felhasználási feltételeket.Giorgio7105: a te adataid fogadom el hitelesebbnek mint koxx-ét, mivel nálad legalább biztositva vannak az erősen hasonló felhasználási feltételek.
-
válasz
Giorgio7105 #5358 üzenetére
Nalam a 3oras sot sajnos mar jonak mondhato, s7e topikban nem ritkak a 6-8 orak, szoval vagy nagyon jo v10-et vagy nagyon rossz s7e-t fogtal ki
-
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #5343 üzenetére
Ilyet még nem tapasztaltam, de szerintem korai lenne azonnal "alaplap hibára" gyanakodni.
Első körben talán érdemes lenne az alap hibaelhárítási metodikát elvégezni, illetve az adott appot un-installálni majd újra installálni. Illetve megfigyelni azt, hogy ez a hibajelenség más appoknál is előjön -e.
(#5333) Giorgio7105 Ha úgy döntesz, esetleg írhatnál S7e kontra V10 akkuidő adatokat (SOT) (relative azonos felhasználási körülmények mellett). Én picit soknak érzem a koxx által írt minimum 2x annyi a sot megállapítást az s7e javára. S persze gratulálok a V10-hez.
(#5352) dlaj Örvendetes lenne egy fotó a másodlagos kijelzőről is. Van egy olyan érzésem, hogy - ahogyan itt említettem - az UX 5.0+ felülettel a másodlagos kijelző megjelenítése is olvashatóbb lesz.
(#5355) dlaj Itthon különböző EU-s és nem EU-s régió kódú V10-ek is fellelhetőek. Az upgrade vélhetően ugyanúgy nem egyszerre fog megtörténni, mint ahogy az updatek sem - azonban remélhetően már tényleg nem kell rá sokat várni. (Lsd. téma-összefoglaló / Android verziók.)
-
dlaj
őstag
válasz
saddybaddy #5354 üzenetére
A hazai V10-ekre mikorra várható?
-
Giorgio7105
tag
Sajnos a képernyőképek nem jeleníthetők meg, de amit a Nougat frissittésről ír, az szuper! Kétségeim voltak, a z S7 edge frissítése után, de nem csodálkozom, hogy az LG odatette magát ( idézem: " Az LG V10 valóban egy egyedülálló és csodálatos eszköz " ) és profin optimalizálta készülék specifikusan a Nougat - ot!!!
Már nagyon várom!!! -
dlaj
őstag
Egy friss pozitív tapasztalat a V10 Nougatról!
-
ADAM1337
nagyúr
Hamarosan belépek a klubba, G4-ről váltok H961N-re majd.
Csak 1 hónap mire megérkezik külhonból.
Beleolvasgattam az alap dolgokba, dual-sim-es verzióról menü pontjairól kérhetnék egy screen-t ?
Lehet külön rakni, hogy mindig csak az egyik sim-ről netezzen, illetve hívásnál ha nem lockolok valamelyik sim-re tárcsázóban 2 hivás gomb van vagy felkínálja minden hívásnál melyikről indítsam ? -
válasz
MaxxDamage #5332 üzenetére
Erre valaki tud mondani valamit?
MD
L -
psg5
veterán
válasz
Giorgio7105 #5338 üzenetére
Érdekes...
Dual simre kell váltanom ezért keresek V10 leváltására valamit és már az S7-est is néztem, de ez most így tényleg...Lassan elgondolkozom a V10 dualon ha még létezik
Végre szintén valaki aki rájött, hogy a tokokkal ugrik a design -
Aryon87
félisten
válasz
Giorgio7105 #5338 üzenetére
Nem mondtál újat akkor
1 hónapos az enyém, már szervizben van..
Amiket leírtál, pont ezek miatt "dobom" majd a telót. Szép meg minden, de ára van a törésnek. 90k nekem nem ér annyit, úgy hogy az előző telók puffantak párszor pofára is, és egyiknek se volt baja. Az edge nem bírná ezt ki.koxx: V20-ra akarok váltani, bár a ez a model se lenne rossz, pont a baromi jó design miatt is
Üzemidő nem izgatna, már megszoktam hogy mindegyik kaki. Nugattal meg pláne, szal annyira ne várjátok.
5 Nugatos telóm volt eddig, mindegyiknél visszaesés volt üzemidőben -
Giorgio7105
tag
Ok, tehát a váltás okai.
1. Random előfordult, hogy zsebben hordva ( annak ellenére, hogy be volt kapcsolva az ezt meggátló funkció ), egy - két csengés után elnémult a telefon....
2. Szép - szép a hajlított kijelző, de emiatt egykezes használatnál sokszor volt " belenyúlás " miatt nem kívánt alkalmazás megnyitás.
Itt jegyzem meg, hogy ( lehet hogy épp a nem hajlított kijelző miatt ) bár az V10 maga és a kijelzője is nagyobb, mégis sokkal jobban kézre áll és tökéletesen kezelhető...
3. Mint már említettem, gyönyörű Samu, de elöl - hátul üveg... így hát, ha az ember fia sokáig épségben szeretné tudni, muszáj a tok.... nekem speciel 3 féle is volt hozzá.. így már viszont ugrik a szépsége..
Ennek ellenére már lett rajta elöl - hátul egy - két mikrokarc... :-(
4. Baromi nagy előny az LG javára még a strapabírása ( " A keret és a belső váz egy Dura Guard névre keresztelt anyagból készült, ami a gyakorlatban 316L rozsdamentes acélt jelent, ez nehezebb, de ennek köszönhetően ellenállóbb, mint a normál alumínium. A keretet ezen kívül krómoxiddal vonták be, így karcolódás esetén sem kell aggódnunk, mert a króm reagál a levegő oxigénjével, így egy oxidréteget létrehozva a felületen.
A védelem másik része a Dura Skin, ami a hátlapot védő plasztiklapot takarja. Ez egy elasztikus, szilikonszerű anyagból készült borítás, ami egyrészt stabil fogást biztosít, másrészt az alumíniumnál tízszer jobban ellenáll a karcoknak. Ezeknek hála a V10 megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak, tehát a magasról való leejtés, a keresztirányú hajlítás nem árt neki, viszont azt érdemes észben tartani, hogy a masina nem vízálló, bár személyes tapasztalatom támasztja alá, hogy néhány vízcsepp nem árt neki. A csúcstelefon előlapja is ki van téve az ütődéseknek, ezért az LG kétrétegű Gorilla Glass 4-gyel borította az 5,7 hüvelykes képernyőt.." )
5. Nekem speciel számít az is, hogy nem unibody, tehát cserélhető az akksi benne " házilag ", nem kell szervízbe vinni ezért.. és vehetek akár tartalék akksit, ha úgy érzem... bár mint említettem, én kellemesen csalódtam az üzemidő terén.
6. Az S7 edge , a Nougat frissíttés után meghülyült, laggolgatott, illetve szerintem nem igazán optimalizálták megfelelően... így kénytelen voltam ODIN - al visszatenni rá a 6.1 - et.
Nem hinném, hogy a V10 esetében hasonló probléma várna majd, ha eljön a frissítés ideje... ;-)
Végül, de nem utolsó sorban, nekem baromira bejön a V10 designja, még az S7 edge után is! Imádom kézbe venni és akár egy! kézzel is biztosan használni!
Eddigi telefonjaim közül, úgy érzem ez az a mobil, ami számomra minden szemponból tökéletes. Pedig volt már sok... gyakorlatilag Iphone kivételével minden....
Biztos vagyok benne, hogy ha nem fog rendetlenkedni akár hardveresen, akár szoftveresen, akkor sokáig nálam marad és megdönti az eddigi mobil használati rekordom ( Ami eddig átlag max. 1 - 1,5 év volt ) !!!!!Ha bármi kérdésetek van, még szívesen válaszolok!
Üdv Néktek és jó / hosszú / hétvégét! -
psg5
veterán
válasz
Giorgio7105 #5333 üzenetére
Bár szerintem is ethalon a V10, sosem volt jobb telefonom és bár nem ismetem az S7 edget eloben, de most meglepodtem...
-
Aryon87
félisten
válasz
Priviben érdekelne a váltás oka
Bár sztem itt is leírhatod.
Felüdülés ilyet olvasni, hogy a híres S7edge-ről vált valakiAmúgy én is tervezem annak dobását, igaz V20-ra.
-
válasz
Gratula!
-
Giorgio7105
tag
Üdv, Sziasztok!
Pár napja boldog tulajdonosa lettem én is egy független, fekete V10 - nek!
Hamar " belaktam ", a jót könnyű megszokni! ;-)
Egyébként S7 edge - ről váltottam, de egyáltalán nem bántam meg!!!
Az üzemidőtől féltem egy kicsit, illetve hogy kamerában tud-e annyit, mint a Samu, de nagyon kellemesen csalódtam, mindkét szempontból!
A minőségről és sebességről nem is beszélve! :-) -
Ma tapasztaltam egy érdekes dolgot. Egy programot akartam indítani (menetrendek) és ranyomtam az ikonra, majd semmi és instant lg logó...mondom ennyi volt..aztán csak újraindult.. WTF!?
Korábban ilyet még nem tapasztaltam...de úgy indult újra, hogy csak képernyő kódot kért. Ilyet még nem láttam! Ez alaplaphibas lesz talán?MD
L -
saddybaddy
tag
válasz
MaxxDamage #5330 üzenetére
Nem.
-
válasz
saddybaddy #5329 üzenetére
Hogyne lenne, de a battery nem merül jobban, mintha minden képernyő kikapcs előtt bezárom ami futott?
MD
L -
saddybaddy
tag
válasz
MaxxDamage #5324 üzenetére
Nekem ami úgy alapból nyitva van általában az olyan 10-12 APP + a háttérben futók. Ez a 4GB RAM több mint elég szerintem.
-
Hali,
Navigáláshoz milyen jobb minőségű szélvédőre tapasztós tartót tudnátok ajánlani, amelyik nem esik le naponta?
Köszi,
OPi,
-
válasz
saddybaddy #5323 üzenetére
Igen, ezt vettem is észre!
Akkor ezentúl nem kapcsolgatok ki semmi progit...MD
L -
saddybaddy
tag
válasz
MaxxDamage #5322 üzenetére
Ez a baj, csak ártasz vele mivel ezeket ő utána újra fogja újból indítani-ergo gyorsabban merül az akksid.
-
válasz
saddybaddy #5321 üzenetére
Nálam ez egy megszokott dolog
No mind1...talán az új rendszer megoldja...(lassan talán érkezik hozzánk is)
MD
L -
saddybaddy
tag
válasz
MaxxDamage #5319 üzenetére
Ott nem is fogod látni mivel ez valami háttérben futó APP lesz.Ezt az alkalmazás kilövést meg felejtsd el mivel ez egy tök felesleges régi rossz Androidos szokás.Lollipop óta értelmetlen mert a rendszer mindent faszàn csinál magától.
-
lejbi
tag
Hello
az LG Bridge azt mondja, hogy van szoftverfrissítés a készülékre. Ez már a 7-es lenne? Feltöltöm a vasat, s a hétvégén megnézem, mit is akar.Bocs, de alapból ezt írja ki a program, ezt benéztem
-
válasz
saddybaddy #5318 üzenetére
Nem látom az akku használat alatt (minden képernyő kikapcs (bekapcs gomb 1x megnyom) után ki szoktam lőni az aktív programokat, de igaz van a "launcher" /vagy mi az/ amit nem lehet - Google így van "nevezve" asszem..az az!)
L
-
saddybaddy
tag
válasz
MaxxDamage #5317 üzenetére
Használja egy APP a helymeghatározást.
-
-
E2E4
aktív tag
A téma-összefoglaló relevánsan frissült
1.1 Specifikáció: Kis kiegészítés, és egy kis V10-V20 összevetés.
1.3 Android verziók: tájékoztatás.
2. FAQ/GYIK: kis kiegészítések.Topikgazda
-
psg5
veterán
Bár ez nagyon off lesz ezzel befejezem, de nem kell ám szakerto a bevizsgalashoz elég egy telefonos aki vallalja belyegzovel es leirja hogy gyartasi eredetu a hiba (persze ha tenyleg az mert kamuzni nem erdemes mert az elado elkenvelemenye utan birosagig megy a dolog). Már rég nincs kermi meg kijelolt kutyatoke. Ja és mindig forgalmazot irsz, de a kotelezett mind szavatossag mind jotalkas tekinteteben az elado (érsd: uzlet ahol vetted) a gyarto hogy vallal ra valami "garanciat" az mar más teszte.
Bocs de ezek roppant mod nem tisztak nalunk még és ezt ugy hasznaljak ki az eladok mint a pinty.
Off vége. -
psg5
veterán
Biztosan elérthetted. Szavatossagnal 6 honapig az elado bizonyitja utana a vevo. Annyi van hogy a telora alapvetoen 1 ev kotelezo jotallas is vonatkozik (151/2003 as korm rendelet alapján) ami erosebb mint a szavatossag és abban 1 évig az eladóé a bizonyitas , de arra nyilvan nem érthette.
-
E2E4
aktív tag
Szerintem azért mondták ezt a telefonban, mert a szavatosság ugyan 2 év, de csak az első évben áll az fenn, hogy a forgalmazónak kellene bizonyítani azt, hogy nem gyári hiba miatt viszi be a vásárló. (S hogy emiatt megtagadja a garanciális javítást.)
A 2. évben ez megfordul, ott már a vásárlónak kellene bizonyítani azt, hogy márpedig az gyári hiba - ezt viszont szekértővel kellene csináltatni, ami nem kis költség, és ezt a legritkább esetben szokta megtenni a vásárló. (S az első évben is ritka, hogy ezt a költséget bevállalja a forgalmazó.) -
E2E4
aktív tag
Még jó, hogy nyugtató zene szól a videó alatt. Csupasz kézzel, földelés nélkül csinálni ilyen beavatkozást, az esetleges antisztatikus kisülés miatt olyan, mint az orosz rulett.
Azért szögezzük le, hogy alapvetően neked az extrém használat miatti jelentős melegedés elhárítása volt a cél.
S csak feltételezzük, (de nem tudjuk) hogy a tartósan meleg rendszer miatt kezdődhet el az átmenetileg tartó, fátyolos kijelző "beégés" hibajelensége.A magam részéről gratulálok, hogy ezt bevállaltad és hibamentesen megcsináltad. Mert bár - ha jól látom - csupán két darab csillám felhelyezése történt hőpasztával két integrált áramkörre, mégis jelentős a hőmérséklet különbség.
A bootloader nyitása és pláne ez a hardveres beavatkozás már a "Buhera fejezet" hatványozottan kockázatos "része".
-
tothak
tag
Valójában maga a beégés kérés engem csak szélsőséges és ennek köszönhetően ritka esetekben zavar. Az elején jobban rápörögtem a dologra, de aztán hozzászoktam. Néha-néha, amikor erősen előjön, akkor kicsit kiakadok, de ez főleg nagy szivatás alkalmával jön elő (navigálás Google Maps-on + zenehallgatás Spotify segítségével BT headset-en (LG Tone Infinim) + gyorstöltés).
Ami jobban zavar, hogy a fent említett nagy szívatás esetén a délutáni időszakban igen durván melegedik nálam a telefon. Ebből adódóan egy bizonyos idő elteltével lekorlátozza a sebességet, és be is lassul. Ilyenkor van egy forró telefonom, ami még lassú is mint a veszedelem. Erre találtam ezt a videót, ami alapján megcsináltam saját magam is.
Az apró különbség, hogy én nem thermal pad-ot használok jelenleg még, mert amit rendeltem (1 mm vastagságú) már nyomta a kijelzőt és lett ott egy kék folt, úgyhogy majd szerzek 0,5 mm vastag thermal padot és megpróbálom azzal.
Ellenben már a jelenlegi megoldás is sokat segített az én problémámon, úgyhogy örülök, hogy végül megcsináltam.
A másik ami számomra sokat dobott az a BL nyitása és ezáltal a mélyebb rendszer szintű beállítások módosításának lehetősége. Ha valaki érez rá affinitást, akkor csak ajánlani tudom. Én ezt csináltam meg (XDA).
A kijelzőcserére pedig nem tudok mit mondani. Én részemről örülök neki, hogy nem kellett feleslegesen várnom 1-3-x napot arra, hogy visszakapjam a telefonomat, főleg úgy, hogy valószínűleg ugyanolyan csodás kijelzőt kaptam volna
Szóval összességében azt kell, hogy mondjam, hogy számomra akkor kezdett igazán érdekes lenni a telefon, amikor lejárt a garancia
Persze tudom én, hogy egy ilyen minőségű telefonnak már gyárilag jónak kéne lennie, de úgy gondolom, hogy amiket megcsináltam, azokat az LG azért nem tette meg gyárilag, mert vannak buktatói, ami nagy mennyiségben jobban kijön.
Ilyen buktató pl az, hogy a SoC által termelt rengeteg hőt a váz vezeti el, ami átadja a körülötte lévő komponenseknek is (kijelző, akkumulátor, stb.). Ez értelemszerűen hosszú távon nem jó dolog, de én szeptember magasságában váltani fogok, addig pedig ki kell bírnia ezt a plusz terhet.
Másik buktató a rendszer szintű tuning, ami szélsőséges esetben értelemszerűen téglásítást vonhat maga után, de legalábbis egy rossz beállítás értelmetlenül gyors merülést is eredményezhet ha véletlenül beakad egy rosszul megírt alkalmazás (és ilyen esetben nem az alkalmazás lesz a szar, hanem a telefon és az LG.. láttunk már ilyet, nem is egyszer... ) -
Yaksy
csendes tag
Eme beégősdivel kapcsolatban már hónapokkal ezelőtt foglalkoztunk valamely fórumtársakkal. Akkortájt nem volt jellemző az érdeklődés . Pedig ahogy elnézem egyre több készüléket érint. Többek között az enyémet is. Nálam a jelenség , a készülék 8-9 hónapos korátol kísér utamon. Gariztatni nem tudtam mert a partneros adásvételire a hivatalos ügyfélszolgálat azt nyilatkozta , hogy az nem válik be náluk csak a partneronál. A partneroval meg nem foglalkoztam mert nem is hallottam jókat meg nem is akartam kivárni azt a csilliómilló időt míg lebonyolódik a mizéria. Igy ugy döntöttem majd csak akkor lépek ha rosszabodik a helyzet. Ami nem történt meg ezidáig. A helyzet változatlan. Ami érdekes a dologban , hogy a képernyőmentés következtében lőtt fotókon nem lelhető fel semilyen nyoma a hibának (legalábbis nálam). Ezért gyanakodtam valami szoftveres gabajodásra.
-
E2E4
aktív tag
Az olvasók száma megállapíthatatlan.
A hozzászólók számát is felesleges lenne megszámolni, (végigbogarászva az összes hozzászólást) hiszen van olyan hozzászóló, aki pl. nem is rendelkezik V10-el.
Ezen kívül biztosan vannak olyan V10 tulajok, akik nem is szóltak hozzá, (lehet, hogy nem is olvasók) csak használják a készüléket, sőt, az is lehet, hogy már eladták, váltottak, stb.Tehát arányt nem tudunk megállapítani a között, hogy Magyarországon hányan vannak, akik hibátlanul használják a V10-et, és hányan, akiknek ez a ritka hibajelenség előjött.
(#5301) qantum Erre jó esetben egy év múlva tudok választ adni.
Ez attól is függ, hogy milyen típusú LCD panel lesz a cseredarab. (Lsd. pl. téma-összefoglalóban.)(#5277) OPiiPO, (#5278) saddybaddy: Sajnálom, hogy a gyakoribb feltűnésemet egy ilyen témával kell kezdenem, de úgy érzem, hogy a korrekt és objektív tájékoztatáshoz az ilyen hozzászólások is szükségesek. Ezen a fórumon, egy hiba megemlítése után sem kell senkinek sem attól tartania, hogy kitiltanának "flemelésért".(lsd. (#4344) saddybaddy)
-
E2E4
aktív tag
Jómagam is a hőre, mint kiváltó okra gyanakodtam, ugyanis a hibajelenség akkor kezdett megjelenni, amikor CPU/GPU erőforrás igényesebb appokat kezdtem futtatni.
"Ezzel ellentétben én magamnak otthon tettem be hővezető pasztát a SoC és a váz közé, ami kicsit segített rajta." - Erről tudnál feltenni egy fotót?
Pontosan arra gondoltam, hogy az LG megcsinálhatta volna a SoC és a 316L rozsdamentes acél odaalél közötti hőátadó összeköttetést, hiszen a külső hűtés így remekül megoldható."Nekem speciel azt mondták, hogy felesleges cserélni, mert ugyanúgy elő fog jönni a hiba, és így nem is cserélték." - Ez sem etikailag, sem fogyasztóvédelmi szempontból nem tolerálható! Mivel a V sorozat az LG felső kategóriás szegmense, és maga a cég sem egy noname ismeretlen dzsunka gyártó.
Annyi megnyugtató van a dologban, hogy ha jól számolom, akkor a fórumon összesen csak öt felhasználót érintett ez a hiba, tehát ezt még nyugodtan nevezhetjük "néhány ritka esetnek." S az is tény, hogy akinek problémája van egy telefonnal, az a legtöbb esetben ennek fórum szinten hangot ad, míg sok olyan elégedett felhasználó van, aki nem írogat fórumokba, csak használja a telefonját.
-
tothak
tag
Nekem speciel azt mondták, hogy felesleges cserélni, mert ugyanúgy elő fog jönni a hiba, és így nem is cserélték.
Ezzel ellentétben én magamnak otthon tettem be hővezető pasztát a SoC és a váz közé, ami kicsit segített rajta.
Most így és a nyitott Bootloader utáni kicsi tuninggal határozottan vállalható lett a telefon sebessége is és a hő is jobban szétoszlik. -
qantum
senior tag
Amennyiben beégés esetén cserélik a kijelzőt az is kb. 1 évet bír?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest